Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

Δημιούργησαν ανθρώπινο σπέρμα στο εργαστήριο


Ιατρικό επίτευγμα, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα ζωής χιλιάδων ανθρώπωνΣε επίτευγμα, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα χιλιάδων ανθρώπων, υποστηρίζουν ότι προχώρησαν ερευνητές γαλλικής ιδιωτικής εταιρίας και του κρατικού εργαστηρίου CNRS στην Λυών.


Έχουν δημιουργήσει ανθρώπινο σπέρμα από σπερματογόνια κύτταρα, τα οποία είναι παρόντα σε όλους τους άνδρες ακόμη και της προεφηβικής ηλικίας κι αργότερα μετατρέπονται σε σπέρμα .


Η μεγαλύτερη πρόκληση τους ήταν να δημιουργήσουν στο εργαστήριο μία διαδικασία, που διαρκεί 72 ημέρες στο ανθρώπινο σώμα. «Στην αρχή κάναμε τις δοκιμές μας σε ζώα, σε ποντίκια και πήραμε σπέρμα. Στην συνέχεια σε άλλα είδη, όπως μαϊμούδες και στο τέλος σε ανθρώπους», διευκρίνισε η Μαρί Ελέν Περάρ, μέλος της ερευνητικής επιτροπής και συνιδρύτρια της Kallistem στο Euronews. 


Οι ερευνητές τονίζουν ότι στόχος τους είναι να αποκαταστήσουν προβλήματα στειρότητας, τα οποία εμφανίζονται για διάφορους λόγους και σε διάφορες ηλικίες. «Μικρά παιδιά τα οποία έχουν καρκίνο, θα εξακολουθήσουν να είναι γόνιμα. Μέχρι σήμερα όταν ένα παιδί είχε καρκίνο και υποβαλλόταν σε χημειοθεραπεία καταστρεφόταν η σπερματογένεση και γινόταν στείρο», επεσήμανε η ίδια. 


Όπως υπολογίζεται σε παγκόσμια κλίμακα, περισσότερα από 15.000 παιδιά και περισσότεροι από 120.000 ενήλικες αντιμετωπίζουν προβλήματα στειρότητας εξαιτίας του καρκίνου και με τις μέχρι στιγμής μεθόδους δεν μπορούν να θεραπευθούν.


Πόσο χρονών είναι πραγματικά η καρδιά σας;
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου