Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Λύθηκε το μυστήριο του «Τριγώνου των Βερμούδων»Εξαγωνικά σύννεφα, ένας ιδιαίτερα σπάνιος σχηματισμός νεφών, ο οποίος δημιουργεί «βόμβες αέρα» με ταχύτητα που ξεπερνά τα 270 χιλιόμετρα την ώρα, ευθύνεται για το...

                                  ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΗ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΕΔΩ


Read more

Λύθηκε το μυστήριο του «Τριγώνου των Βερμούδων»Εξαγωνικά σύννεφα, ένας ιδιαίτερα σπάνιος σχηματισμός νεφών, ο οποίος δημιουργεί «βόμβες αέρα» με ταχύτητα που ξεπερνά τα 270 χιλιόμετρα την ώρα, ευθύνεται για το μυστήριο του τριγώνου των Βερμούδων αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι όταν ξεσπά μία τέτοια ανεμοθύελλα, μπορεί να βυθίσει πλοία και να οδηγήσει τα αεροπλάνα σε συντριβή.


Το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων το οποίο έχει εμβαδό 500.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει «κατηγορηθεί» ότι ευθύνεται για την εξαφάνιση τουλάχιστον 75 αεροπλάνων και εκατοντάδων πλοίων.


Ο μετεωρολόγος Randy Cerveny είπε στην Mirror ότι αυτοί οι σχηματισμοί νεφών πάνω από τον ωκεανό είναι στην ουσία βόμβες αέρα.


Αυτό το φαινόμενο δημιουργεί έντονα καθοδικά ρεύματα αέρα και είναι ουσιαστικά εκρήξεις καθοδικού ανέμου από την βάση των νεφών και χτυπούν τον ωκεανό και κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα κύματα, τα οποία μπορεί να γίνουν τεράστια με την αλληλεπίδραση μεταξύ τους.


Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό το φαινόμενο ευθύνεται για τις ξαφνικές εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων στο «Τρίγωνο των Βερμούδων» τα τελευταία 100 χρόνια. Σύμφωνα με την Daily Mail, στο «Τρίγωνο των Βερμούδων»  χάνονται κατά μέσο όρο 4 αεροπλάνα και 20 πλοία κάθε χρόνο.

Δείτε Επίσης

Το πρώτο ρομπότ που κάνει πουσάπ και ιδρώνει (video)Read more

Η μικρή Φινλανδέζα στην αιώρα!!!


Η Nika είναι μια μικρή παιχνιδιάρα Φινλανδέζα μόλις 18 χρονων που θέλει να κάνει καριέρα σαν γυμνό μοντέλο.


Από ότι βλέπουμε έχει όλα τα εφόδια να πάει πολύ ψιλά.


Φετίχ της είναι…το σεξ στην αιώρα. Να κάνει σεξ και να …κουνιέται.


Αυτά είναι…!

                            ΔΕΙΤΕ  ΤΗΝ  ΚΑΥΤΗ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΕΔΩ


Read more

Σόκιν Ανέκδοτο: Οι 3 Άπιστες Σύζυγοι…Ήταν τρεις άντρες και είχαν δει και οι τρεις ενδείξεις πως οι γυναίκες τους ήταν άπιστες! Συμφώνησαν πως πρέπει να δράσουν αποφασιστικά και να ..........

                                     ΔIABAΣΤΕ  ΤΗ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΕΔΩ


Read more

Σόκιν Ανέκδοτο: Οι 3 Άπιστες Σύζυγοι…Ήταν τρεις άντρες και είχαν δει και οι τρεις ενδείξεις πως οι γυναίκες τους ήταν άπιστες! Συμφώνησαν πως πρέπει να δράσουν αποφασιστικά και να τα μάθουν όλα.

Όταν βρίσκονται ξανά και οι τρεις την επόμενη μέρα λέει ο ένας:

– Εγώ, που λέτε, πηγαίνω σπίτι το βράδυ, ξαπλώνω στον καναπέ, ανοίγω την τηλεόραση και την ρωτάω:

«Γυναίκα με απάτησες;»

«Ποιος, εγώ άντρα μου; Θα έκανα ποτέ εγώ τέτοιο πράγμα; Φυσικά όχι αγάπη μου!»

Μετά από ένα χέρι ξύλο το παραδέχτηκε πως με απάτησε μία φορά με τον Νίκο…


Λέει ο δεύτερος άντρας:

– Και εγώ τα ίδια έκανα. Την πλάκωσα στα χαστούκια και στο τέλος είπε:

«Σε απάτησα μια φορά με τον Βασίλη…»


Λέει και ο τρίτος:

– Εγώ πηγαίνω χθες στο σπίτι, ξεντύνομαι, βάζω τις φόρμες, ανάβω το τσιγαράκι μου, βγαίνω στο μπαλκόνι, βλέπω την γειτόνισσα να απλώνει ρούχα και της φωνάζω:

«Μαρία είσαι π*τάνα!!!»

Και αρχίζει αυτή μετά:

«Εγώ είμαι π*τάνα ή η γυναίκα σου που πηγαίνει με τον Κώστα, τον Μήτσο, τον Γιάννη, την Μαρία και τη Λίτσα…»

Δείτε Επίσης

Τι κάνουν οι γυναίκες όταν κανείς δεν τις βλέπει

Read more

Μαριάννα Ντούβλη: Μεξικανός επιχειρηματίας άρπαξε το μικρό παιδί μουΗ εφιαλτική ιστορία που καταγγέλλει η τηλεπερσόνα

Τον εφιάλτη που ζει τον τελευταίο χρόνο κατήγγειλε η Μαριάννα Ντούβλη, καθώς κάνει λόγο για αρπαγή του μόλις δυο ετών γιου της από τον.......

                                     ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΗ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΕΔΩ

Read more

Μαριάννα Ντούβλη: Μεξικανός επιχειρηματίας άρπαξε το μικρό παιδί μουΗ εφιαλτική ιστορία που καταγγέλλει η τηλεπερσόνα

Τον εφιάλτη που ζει τον τελευταίο χρόνο κατήγγειλε η Μαριάννα Ντούβλη, καθώς κάνει λόγο για αρπαγή του μόλις δυο ετών γιου της από τον εκατομμυριούχο πρώην σύντροφο της.


Την αρπαγή του μόλις δυο ετών γιου της από τον πρώην Μεξικανό σύντροφο της κατήγγειλε στην πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα.


Η γνωστή τηλεπερσόνα συναντήθηκε με τον Μεξικανό πρέσβη στην Αθήνα τον Ιούνιο που πέρασε, σύμφωνα με όσα λέει στην Espresso, ζητώντας την βοήθεια του προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν κοντά στο νήπιο παιδί της, το οποίο απέκτησε κατά την διάρκεια της  της με Μεξικανό επιχειρηματία.


Όπως εξηγεί στην εφημερίδα ένας φίλος της, που ζούσε στο Μεξικό και σήμερα δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο Λος Άντζελες, μεσολαβεί το 2013 ώστε η Μαριάννα Ντούβλη να γνωρίσει μέσω Skype τον 46χρονο ανύπαντρο Μεξικανό επιχειρηματία Χοσέ Αλμπέτρο.


Το καλοκαίρι του 2013 η Ντούβλη και ο Μεξικανός επιχειρηματίας ταξιδεύουν στη Ρώμη.


Ο επιχειρηματίας κλείνει σουίτα σε πολυτελές ξενοδοχείο και ο επιχειρηματίας θα της προτείνει να συνεχίσουν τις διακοπές τους σε τουριστικό θέρετρο του Μεξικού.


Αρχές Σεπτέμβρη του ανακοινώνει ότι πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα γιατί ο γιος της από τον πρώτο της γάμο θα ξεκινούσε τη νέα του σχολική χρονιά.


Ο επιχειρηματίας της ζητά να μείνουν μόνιμα στο Μεξικό και να μην επιστρέψει στην Ελλάδα, με την υπόσχεση ότι πολύ σύντομα θα έκανε όλα όσα χρειάζονται για να επισημοποιήσει την σχέση τους.


Μακριά από την Ελλάδα και την οικογένεια της, η τηλεπερσόνα ζητά από τον επιχειρηματία να υλοποιήσει την υπόσχεση του και να προχωρήσει άμεσα στην επισημοποίηση της σχέσης τους.


Στο μεταξύ, ένα πρόβλημα υγείας του επιχειρηματία καθιστά δύσκολη την επιθυμητή και από τις δυο πλευρές εγκυμοσύνη, σύμφωνα με όσα αναφέρει.


Κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους στην Ελλάδα για τις γιορτές των Χριστουγέννων, θα του προτείνει να καταφύγουν στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ο επιχειρηματίας θα συμφωνήσει να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να αποκτήσουν ένα παιδί αμέσως μετά την επιστροφή τους στο Μεξικό. Το ζευγάρι κάνει Χριστούγεννα στην Αθήνα με την οικογένεια της 32χρονης και την Πρωτοχρονιά ταξιδεύει και πάλι στη Ρώμη. Κατά την διάρκεια της διαμονής τους στην Αιώνια Πόλη διαπιστώνει ότι είναι έγκυος.


Το παιδί θα γεννηθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 σε ιδιωτική κλινική στο Μοντερέι, παρουσία και του 9χρονου τότε γιου της από τον πρώτο της γάμο και τίποτα δεν προδίκαζε τα όσα θα επακολουθούσαν.


Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η 32χρονη, τα προβλήματα προέκυψαν από την παθολογική ζήλια του επιχειρηματία προς το πρόσωπο της.


Τον Σεπτέμβριο του 2015 η Μαριάννα Χατζηαθανασίου ταξιδεύει μαζί με τον 10χρονο γιο της από το Μεξικό στην Ελλάδα γιατί θα ξεκινούσε η νέα σχολική χρονιά, αφήνοντας όλα τα πράγματα της στο διαμέρισμα στο Μοντερέι.


Τότε, όπως η ίδια λέει, ο σύντροφός της ακυρώνει το εισιτήριο της επιστροφής, διακόπτει κάθε επικοινωνία με το skype και μαθαίνει ότι ο Μεξικανός έχει νέα σχέση, ενώ η ίδια δεν μπορεί ούτε να δει το παιδί της.

Δείτε Επίσης

Οι συγκλονιστικές ζωγραφιές της 5χρονης που αποκάλυψαν τον βιασμό από ιερέα


Read more

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Οι συγκλονιστικές ζωγραφιές της 5χρονης που αποκάλυψαν τον βιασμό από ιερέαΟι γονείς ανακάλυψαν τις ζωγραφιές, τις οποίες η 5χρονη είχε κρύψει μέσα σε βιβλία στο δωμάτιό της

Οι γονείς ενός 5χρονου κοριτσιού από τη Βραζιλία ανακάλυψαν πρόσφατα ότι η κόρη τους είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά μέσα από τις ζωγραφιές της μικρούλας, οι οποίες αποτυπώνουν τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια ενός ιερέα της πόλης της, στο Μίνας Ζεράις, στη Βραζιλία.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, οι γονείς άρχισαν να υποπτεύονται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει όταν το κορίτσι σταμάτησε να πηγαίνει στα μαθήματα αγγλικών που παρέδιδε ο εν λόγω ιερέας και μάλιστα αντιδρούσε έντονα και μόνο στην ιδέα να τον ξαναδεί.


Ανήσυχοι, απευθύνθηκαν σε ψυχολόγο, ο οποίος υποψιάστηκε κακοποίηση και τους συμβούλεψε να ψάξουν το δωμάτιο της μικρής για αποδεικτικά στοιχεία.


Τότε το ζευγάρι ανακάλυψε τις ζωγραφιές, τις οποίες η 5χρονη είχε κρύψει μέσα σε βιβλία στο δωμάτιό της. Σε αυτές, το μικρό κορίτσια αποτύπωνε τη φρίκη που βίωσε στα χέρια του ιερέα, ζωγραφίζοντας τον άνδρα να γέρνει πάνω της ενώ βρίσκεται ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι και άλλες αποτρόπαιες σκηνές.


Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, όταν ο εξοργισμένος πατέρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 54χρονο κληρικό Τζοάο Ντα Σίλβα, εκφράζοντας τις υποψίες του, ο ίδιος παραδέχτηκε την ενοχή του.


Ο ιερέας έχει συλληφθεί και ανακρίνεται από τις αρχές.


Δείτε Επίσης

                         Ανέκδοτο: Τα ζώα και ο άντραςRead more

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Η τηλεόραση του μέλλοντος είναι... αόρατηΗ Panasonic κάνει την αποκάλυψη και συστήνει στο κοινό την πρώτη αόρατη τηλεόραση, η οποία αποτελεί.....

                                             ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩRead more

Η τηλεόραση του μέλλοντος είναι... αόρατηΗ Panasonic κάνει την αποκάλυψη και συστήνει στο κοινό την πρώτη αόρατη τηλεόραση, η οποία αποτελεί την επιτομή της τεχνολογίας. 

Η εταιρία έχει παρουσιάσει και στο παρελθόν ένα ανάλογο φιλόδοξο σχέδιο για μια τηλεόραση που θα βρίσκεται πάντα παρόν στο καθιστικό ενός σπιτιού ή το γραφείο μια εταιρίας, αλλά θα είναι αόρατη, επιτρέποντας στους κατόχους και τους χρήστες της να βλέπουν τον χώρο, χωρίς να τους εμποδίζει. 


Πλέον, το νέο σχέδιο του τεχνολογικού κολοσσού είναι πραγματικότητα και η νέα τηλεόραση με οθόνη OLED είναι πάντα εκεί, αλλά δεν μπορείς να τη δεις. Η νέα τεχνολογία βασίζεται στο γυαλί, το υλικό της νέας τηλεόρασης. Αυτό που βλέπουν οι χρήστες είναι ένα γυάλινο ράφι από κάποιο έπιπλο, το οποίο μετατρέπεται σε οθόνη εκατομμυρίων χρωμάτων με το πάτημα ενός κουμπιού, φέρνοντας έτσι το μέλλον της τεχνολογίας ένα βήμα πιο κοντά. 

Δείτε Επίσης

Ανέκδοτο: Τα ζώα και ο άντρας


Read more

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Ανέκδοτο: Τα ζώα και ο άντρας


Όταν ο Θεός δημιούργησε το γάιδαρο του είπε...

 Θα δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ και θα κουβαλάς βαριά πράγματα στην πλάτη σου. Θα τρως χόρτα και θα έχεις πολύ λίγη νοημοσύνη. Θα ζεις 50 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Read more

Ανέκδοτο: Τα ζώα και ο άντρας


Όταν ο Θεός δημιούργησε το γάιδαρο του είπε...

 Θα δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ και θα κουβαλάς βαριά πράγματα στην πλάτη σου. Θα τρως χόρτα και θα έχεις πολύ λίγη νοημοσύνη. Θα ζεις 50 χρόνια.


Τότε ο γάιδαρος του απάντησε:


- 50 χρόνια τέτοια ζωή, είναι πολύ σκληρό. Δώσε μου μόνο 30 χρόνια.

Έτσι κι έγινε.

Μετά ο Θεός δημιούργησε το σκύλο και του είπε:

- Σαν σκύλος, θα φυλάς την ιδιοκτησία του ανθρώπου και θα είσαι ο πιο αφοσιωμένος φίλος του. Θα τρως ότι περισσεύει από τον άνθρωπο και θα ζεις για 25 χρόνια.

Τότε ο σκύλος του απάντησε:

- Θεέ μου, 25 χρόνια τέτοια ζωή, δεν αντέχεται. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια.

Έτσι κι έγινε.


 Μετά ο Θεός δημιούργησε τον πίθηκο και του είπε:

- Θα πηδάς από δέντρο σε δέντρο και θα συμπεριφέρεσαι σαν βλάκας. Θα κάνεις το γελωτοποιό και θα ζεις για 20 χρόνια.

Τότε ο πίθηκος του απάντησε:

- Θεέ μου, 20 χρόνια σαν γελωτοποιός του κόσμου, πάει πολύ. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια.

Έτσι κι έγινε.

Τελικά ο Θεός, δημιούργησε τον άντρα και του είπε:
- Είσαι άντρας. Το μόνο λογικό ον που θα κατοικεί στη γη. Θα χρησιμοποιείς τη νοημοσύνη σου για να επιβάλλεσαι στα αλλά δημιουργήματα. Θα εξουσιάζεις τη γη και θα ζεις για 20 χρόνια.
Τότε ο άντρας του απάντησε:
- Θεέ μου, να είμαι άντρας μόνο για 20 χρόνια δεν αρκεί. Δώσε μου σε παρακαλώ τα 20 χρόνια που άφησε ο γάιδαρος, τα 15 χρόνια που άφησε ο σκύλος και τα 10 χρόνια που άφησε ο πίθηκος.
Έτσι κι έγινε.
Από τότε ο άντρας ζει, 20 χρόνια σαν άντρας, μετά παντρεύεται και δουλεύει 20 χρόνια σαν γάιδαρος και από το πρωί ως το βράδυ κουβαλά τα βάρη. Μετά, αποκτά παιδιά και ζει 15 χρόνια σαν σκύλος φρουρώντας το σπίτι και την περιουσία του, τρώγοντας ότι περισσεύει από την οικογένεια. Και αφού γεράσει πια, ζει σαν πίθηκος, συμπεριφέρεται σαν βλάκας και κάνει το γελωτοποιό στα εγγόνια του…

Δείτε Επίσης

Ανέκδοτο: Πάει ένας γάιδαρος στον φούρνο και λέει…


 
Read more

Το πρώτο ρομπότ που κάνει πουσάπ και ιδρώνει (video)O Kengoro, το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που κάνει πουσάπ για 11 συνεχόμενα λεπτά χωρίς να υπερθερμαίνεται.

                          Δες τα πουσάπ του Kengoro


Read more

Το πρώτο ρομπότ που κάνει πουσάπ και ιδρώνει (video)


O Kengoro, το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που κάνει πουσάπ για 11 συνεχόμενα λεπτά χωρίς να υπερθερμαίνεται

Ιάπωνες μηχανικοί παρουσίασαν τον Kengoro, το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που κάνει πουσάπ για 11 συνεχόμενα λεπτά χωρίς να υπερθερμαίνεται. Αυτό το καταφέρνει, επειδή ιδρώνει, οπότε το σώμα του αποβάλει την έξτρα θερμότητα - όπως δηλαδή συμβαίνει και στο ανθρώπινο σώμα.


Ένα ειδικό υγρό διαπερνά τα πορώδη οστά από αλουμίνιο του ρομπότ και εξατμίζεται στην επιφάνειά του, πράγμα που δροσίζει τους 108 μηχανισμούς του, με τον ίδιο τρόπο που ένας άνθρωπος δροσίζει με τον ιδρώτα του την θερμότητα που έχει παραχθεί λόγω της έντονης χρήσης των μυών του, όταν γυμνάζεται.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τόκιο, με επικεφαλής τον καθηγητή Μασαγιούκι Ινάμπα, παρουσίασαν το ρομπότ τους σε διεθνές συνέδριο για τα «έξυπνα» ρομπότ και συστήματα (IROS). O Kengoro έχει ύψος 1,7 μέτρα και ζυγίζει 56 κιλά.

Οι δοκιμές έδειξαν ότι η νέα τεχνολογία είναι έως τρεις φορές πιο αποτελεσματική στο να αφαιρεί την παραπανίσια θερμότητα από ένα ρομπότ, σε σχέση με κάποιες άλλες έως τώρα χρησιμοποιούμενες μεθόδους.

Δες τα πουσάπ του Kengoro
Πηγή

Δείτε Επίσης

Ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ στα Ιωάννινα μετακίνησε το βουνό Μιτσικέλι προς τα δυτικά!

Read more

Ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ στα Ιωάννινα μετακίνησε το βουνό Μιτσικέλι προς τα δυτικά!Αγνωστο, ουσιαστικά, στους επιστήμονες, είναι το ρήγμα που έδωσε το σεισμό των 5,3 βαθμών την κλίμακας Ρίχτερ το...

                ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 


Read more

Ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ στα Ιωάννινα μετακίνησε το βουνό Μιτσικέλι προς τα δυτικά!Αγνωστο, ουσιαστικά, στους επιστήμονες, είναι το ρήγμα που έδωσε το σεισμό των 5,3 βαθμών την κλίμακας Ρίχτερ το βράδυ του Σαββάτου στα Ιωάννινα. 


Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι σεισμολόγοι το εν λόγω ρήγμα έχει να δώσει αντίστοιχο σεισμό από το 19ο αιώνα, αλλά η ενεργοποίησή του είχε σαν αποτέλεσμα και την ενεργοποίηση μιας σειράς άλλων μικρότερων ρηγμάτων που βρίσκονται σε βάθη από 8 ως 15 χιλιόμετρα και τα οποία ως τώρα ήταν «αόρατα» στους επιστήμονες.


Το εν λόγω ρήγμα κινείται παράλληλα με το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά. Το βουνό των Ιωαννίνων, το επιβλητικό Μιτσικέλι στην άλλη πλευρά της λίμνης είναι στην μια άκρη του ρήγματος. 


Σύμφωνα με τον γεωλόγο-σεισμολόγο, διευθυντή ερευνών του Ασεροσκοπείου Αθηνών, Θανάση Γκανά, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα Τα Νέα, ο σεισμός είχε σαν συνέπεια να μετακινηθεί το βουνό, το Μιτσικέλι, το οποίο ανήκει στην Πίνδο, προς τα Δυτικά. 

Δείτε Επίσης

Πες μου ποιον browser χρησιμοποιείς να σου πω… ποιος είσαι


Read more

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 5,2 ΒΑΘΜΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑΙσχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών ταρακούνησε στις 23:14 του Σαββάτου τα Γιάννενα. O σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ήπειρο. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε απόσταση 12 χλμ. βορειοδυτικά των .....

                   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Read more

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 5,2 ΒΑΘΜΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑΙσχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών ταρακούνησε στις 23:14 του Σαββάτου τα Γιάννενα. O σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ήπειρο. 

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε απόσταση 12 χλμ. βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και 3 χλμ. νότια του Παρακάλαμου και είχε εστιακό βάθος 17 χιλιόμετρα. Ο σεισμός είχε διάρκεια και προηγήθηκε βοή. Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών σημειώθηκε, στις 02:06, σχεδόν δύο ώρες μετά την πρώτη δόνηση εντείνοντας φόβο στους κατοίκους. Η έντονη μετασεισμική ακολουθία δεν σταμάτησε εκεί: Στις 3:09 έγινε σεισμός 4,4 βαθμών και στις 3:41 ακολούθησε ένας ακόμη δυνατός σεισμός 4,8 βαθμών και, λίγα λεπτά αργότερα, στις 4:47 μία ακόμη δόνηση των 4,4 βαθμών.


 Της αρχικής ισχυρής σεισμικής δόνησης ακολούθησαν και δύο μετασεισμοί μικρότερης έντασης. Στις 23:22 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών και στις 23:33 μεγέθους 3,2. Η μετασεισμική ακολουθία είναι έντονη και οι δονήσεις άνω των 4 βαθμών που ακολούθησαν στη συνέχεια ήλθαν να εντείνουν την ανησυχία των κατοίκων. Η έντονη σεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Ηπείρου βγήκαν από τα σπίτια τους.  Ρωγμές σε σπίτια στο Καλπάκι


Από το σεισμό έχουν υποστεί ρωγμές σπίτια στο Καλπάκι, όπως επίσης και ένα μοναστήρι στους Ασπραγγέλους και ένα παρεκκλήσι της μονής Βελλά. Επίσης, οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές των Ιωαννίνων και ειδικά στα χωριά του Πωγωνίου και της Ζίτσας πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τουs. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Κέρκυρα, την Πρέβεζα, την Άρτα και τη Θεσπρωτία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχουν για την ώρα κλήσεις για παροχή βοήθειας. Ωστόσο έχουν σημειωθεί μικρές κατολισθήσεις, κυρίως λόγω της μορφολογίας του εδάφους στην περιοχή κοντά στο επίκεντρο.


Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει κινητοποιηθεί και κατευθύνθηκε προς τις περιοχές όπου βρίσκεται το επίκεντρο. Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Μαυρογιώργος, ανέφερε ότι ο σεισμός προκάλεσε πτώσεις βράχων και προβλήματα στο οδόστρωμα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων, στους δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας.


Στην Κέρκυρα, όπου επίσης έγινε ιδιαίτερα αισθητή η δόνηση, δεν αναφέρονται ζημιές. Όπως ανάφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος: «Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε όλο το νησί, αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έκτακτα περιστατικά». Αρκετοί κάτοικοι επικοινώνησαν με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πάντως στο νησί επικράτησε απόλυτη ηρεμία.

ΑΜΠΕ

Δείτε ΕπίσηςRead more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου