Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Ανέκδοτο: Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣΈνας παντρεμένος γυρνούσε σπίτι του σουρωμένος, όταν βλέπει έξω από το παράθυρο του σπιτιού του γυμνή τη γυναίκα.....

                      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩRead more

Ανέκδοτο: Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣΈνας παντρεμένος γυρνούσε σπίτι του σουρωμένος, όταν βλέπει έξω από το παράθυρο του σπιτιού του γυμνή τη γυναίκα του. Τσατισμένος, ανοίγει την εξώπορτα και τη χτυπάει δυνατά. Από τον θόρυβο που άκουσε η γυναίκα του λέει στον εραστή της: 

Αμάν ο άντρας μου, κρύψου γρήγορα στην μπανιέρα! 

Πάει στην μπανιέρα ο εραστής, μπαίνει μέσα ο άντρας της και της λέει: 

Γιατί είσαι γυμνή; 

Να έκανε ζέστη ήθελα να κάνω μπάνιο και χάλασε η μπανιέρα και φώναξα τον κύριο από τον επάνω όροφο. 

Ο άντρας λέει ότι δεν την πιστεύει. Και εκείνη του λέει να πάει στην μπανιέρα για να δει. Τελικά πάει και βλέπει και τον ρωτάει ποιος είσαι εσύ; 

Του απαντά ο εραστής: 

- Ο κύριος από τον επάνω όροφο! 

Φεύγει ο εραστής, κάνει μπάνιο η γυναίκα και πέφτουν για ύπνο. 

Μετά από 3-4 ώρες, ξυπνάει καταϊδρωμένος ο άντρας και της λέει: 

- Μωρή πουτάνα, ποιόν επάνω όροφο, μονοκατοικία έχουμε!

Δείτε Επίσης

Ανέκδοτο: Πάει ένας γάιδαρος στον φούρνο και λέει…Read more

Θα καταργηθεί το Άβατο για τις γυναίκες στο Άγιο Όρος; -Ποιες γυναίκες το παραβίασαν;Eδώ και πάνω από 1.000 χρόνια ισχύει το Άβατο στο Αγ. Ορος, το οποίο απαγορεύει την είσοδο στις γυναίκες ισχύει.....

                     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩRead more

Θα καταργηθεί το Άβατο για τις γυναίκες στο Άγιο Όρος; -Ποιες γυναίκες το παραβίασαν;Eδώ και πάνω από 1.000 χρόνια ισχύει το Άβατο στο Αγ. Ορος, το οποίο απαγορεύει την είσοδο στις γυναίκες ισχύει από την αρχή της σύστασης της Αθωνικής πολιτείας.

Σύμφωνα με το άρθρο 186 του Καταστατικού Χάρτου του Αγίου Όρους «η εις την χερσόνησον του Αγίου Όρους είσοδος των θηλέων κατά τα ανέκαθεν κρατούντα απαγορεύεται». Η απαγόρευση αυτή κυρώνεται και ποινικά και η παράβασή της επισύρει ποινή φυλάκισης από δύο μήνες μέχρις ένα έτος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, Δρ. Γκράχαμ Σπικ, συγγραφέα βιβλίων για το Άγιο Όρος, η απαγόρευση έχει ρίζα από τον 10ο αιώνα όπου απαγορεύονταν τα θηλυκά ζώα στα μοναστήρια, όπως διαβάζουμε στο dogma.gr.

“Όλοι γνώριζαν ότι οι γυναίκες δεν είχαν τη δυνατότητα να μπουν σε μοναστήρια αντρών”, σημειώνει ο Σπικ, καθώς όπως λέει αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλιστεί η αγαμία των μοναχών.

Αυτός, όμως, δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο απαγορεύεται η παρουσία των γυναικών. “Μία από τις παραδόσεις αναφέρει ότι η Παρθένος Μαρία ξέφυγε από την πορεία της όταν προσπαθούσε να πλεύσει προς την Κύπρο και έφτασε στο βουνό Άθως. Και της άρεσε τόσο πολύ που προσευχήθηκε στο γιο της ότι θα πρέπει να της ανήκει και εκείνος συμφώνησε”, αναφέρει ο Σπικ και συνεχίζει: “Ακόμα αποκαλείται ο κήπος της Μητέρας του Θεού, είναι αφιερωμένος στη δόξα της, και εκείνη μόνη εκπροσωπεί το φύλο στο Άγιο Όρος”.

Όπως σημειώνει ο Σπικ, οι μόνες που εξαιρούνται από την απαγόρευση είναι οι γάτες, καθώς και τα άγρια ζώα τα οποία οι μοναχοί δεν μπορούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους.

Οι γυναίκες που έσπασαν το άβατο

Παρά την απαγόρευση, υπήρξαν γυναίκες που κατάφεραν να επισκεφθούν την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια του ελληνικού εμφύλιου πολέμου, μεταξύ 1946 και 1949, το Άγιο Όρος χορήγησε άσυλο σε ομάδες χωρικών ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν γυναίκες και μικρά κορίτσια.

Επίσης το 1953 μία Ελληνίδα, η Μαρία Ποιμενίδου επισκέφθηκε το Άγιο Όρος, η οποία τα κατάφερε καθώς είχε ντυθεί άντρας.

Τον Μάιο του 2008, τέσσερις Μολδαβές, θύματα διακινητών βρέθηκαν στο Άγιο Όρος, οι μοναχοί όμως δήλωσαν ότι τις συγχωρούν για την παρουσία τους εκεί.

Η κατάργηση του Άβατου στο Ευρωκοινοβούλιο

Το θέμα της κατάργησης του Άβατου στο Άγιο Όρος έχει τεθεί στο παρελθόν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το 2003 με ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου το οποίο υπέβαλε η Ολλανδή ευρωβουλευτής Τζοκ Σβίμπελ και έγινε δεκτό, οι ευρωβουλευτές ζητούσαν από την ελληνική κυβέρνηση την άρση του άβατου στο Άγιο Όρος για τις γυναίκες.

Το 2012 η Σβίμπελ επανέφερε και πάλι το θέμα, παρουσιάζοντας μια πολυσέλιδη έκθεση στο ευρωκοινοβούλιο, στην οποία ζητούσε «να αρθεί η απαγόρευση της εισόδου των γυναικών στο όρος Άθως η οποία ισχύει μετά από απόφαση που ελήφθη το 1054 από μοναχούς των 20 μοναστηριών της περιοχής» διότι,«παραβιάζει την παγκοσμίως αναγνωριζόμενη αρχή της ισότητας των φύλων, την κοινοτική νομοθεσία για την απαγόρευση των διακρίσεων και για την ισότητα καθώς και τις διατάξεις περί της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών».

Δείτε Επίσης

Βίντεο που συγκλονίζει: Οι επιθανάτιες εμπειρίες 18χρονου λίγο πριν πεθάνει...(video)Read more

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Ρωσία: Υπερηχητικές πτήσεις στη στρατόσφαιρα με το νέο βομβαρδιστικό Su-34Τα πληρώματα των νέων ρωσικών βομβαρδιστικών Su-34 της Ανατολικής Ρωσικής Στρατιωτικής Διοίκησης, πραγματοποίησαν υπερηχητικές πτήσεις στο επίπεδο της στρατόσφαιρας, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.


“Οι πιλότοι πραγματοποίησαν τις πτήσεις αξιοποιώντας τα....

                      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Read more

Ρωσία: Υπερηχητικές πτήσεις στη στρατόσφαιρα με το νέο βομβαρδιστικό Su-34Τα πληρώματα των νέων ρωσικών βομβαρδιστικών Su-34 της Ανατολικής Ρωσικής Στρατιωτικής Διοίκησης, πραγματοποίησαν υπερηχητικές πτήσεις στο επίπεδο της στρατόσφαιρας, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.


“Οι πιλότοι πραγματοποίησαν τις πτήσεις αξιοποιώντας τα συστήματα ναυτιλίας των αεροσκαφών, ενώ έγιναν επίσης, απογειώσεις και προσγειώσεις στη διάρκεια της νύχτας,” ανέφερε Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος.


Οι πτήσεις αυτές, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος αξιολόγησης του νέου μαχητικού, που περιλαμβάνει τη διεξαγωγή πτήσεων σε όλο το φάσμα του επιχειρησιακού του φακέλου, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων αεροπορικών βομβαρδισμών  κατά χερσαίων στόχων.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε Επίσης

Εντυπωσιακά βίντεο από το Πεδίο Βολής Κρήτης με το οπλικό σύστημα «Patriot»


Read more

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Εντυπωσιακά βίντεο από το Πεδίο Βολής Κρήτης με το οπλικό σύστημα «Patriot»


Το χρονικό διάστημα από 4 έως 6 Οκτωβρίου 2016, προσωπικό των Γερμανικών και Ολλανδικών ΕΔ, με συμμετοχή και προσωπικού των ΕΔ των ΗΠΑ, εκτέλεσαν βολές στο ΠΒΚ με το αντιαεροπορικό οπλικό σύστημα μεσαίου βεληνεκούς «PATRIOT», στο πλαίσιο δοκιμής του προγράμματος «APOLLO».


Τις βολές παρακολούθησε ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACUER) Στρατηγός Curtis M. Scaparroti, συνοδευόμενος από τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Επιπλέον, τις βολές παρακολούθησαν ανώτατοι αξιωματικοί των παραπάνω Χωρών, πολυμελείς αντιπροσωπείες, μέλη των Κοινοβουλίων της Γερμανίας-Ολλανδίας, ο πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα, και η εκπρόσωπος τύπου του ΝΑΤΟ. Μεταξύ των επισκεπτών ήταν ο Υπαρχηγός της Γερμανικής Αεροπορίας, ο Υποδιοικητής-Επχης των αεροπορικών δυνάμεων της Γερμανίας, ο Διοικητής των επίγειων αεροπορικών δυνάμεων της Γερμανίας, ο Υπαρχηγός του Ολλανδικού Στρατού, ο Υποδιοικητής των Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης, η Διοικητής της Αμερικανικής αντιαεροπορικής Dιοίκησης Ευρώπης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πυροβολικοί του ΓΕΣ.

                        ΔΕΙΤΕ  ΤΑ  ΒΙΝΤΕΟ  ΕΔΩ
Read more

Εντυπωσιακά βίντεο από το Πεδίο Βολής Κρήτης με το οπλικό σύστημα «Patriot»


Το χρονικό διάστημα από 4 έως 6 Οκτωβρίου 2016, προσωπικό των Γερμανικών και Ολλανδικών ΕΔ, με συμμετοχή και προσωπικού των ΕΔ των ΗΠΑ, εκτέλεσαν βολές στο ΠΒΚ με το αντιαεροπορικό οπλικό σύστημα μεσαίου βεληνεκούς «PATRIOT», στο πλαίσιο δοκιμής του προγράμματος «APOLLO».


Τις βολές παρακολούθησε ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACUER) Στρατηγός Curtis M. Scaparroti, συνοδευόμενος από τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Επιπλέον, τις βολές παρακολούθησαν ανώτατοι αξιωματικοί των παραπάνω Χωρών, πολυμελείς αντιπροσωπείες, μέλη των Κοινοβουλίων της Γερμανίας-Ολλανδίας, ο πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα, και η εκπρόσωπος τύπου του ΝΑΤΟ. Μεταξύ των επισκεπτών ήταν ο Υπαρχηγός της Γερμανικής Αεροπορίας, ο Υποδιοικητής-Επχης των αεροπορικών δυνάμεων της Γερμανίας, ο Διοικητής των επίγειων αεροπορικών δυνάμεων της Γερμανίας, ο Υπαρχηγός του Ολλανδικού Στρατού, ο Υποδιοικητής των Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης, η Διοικητής της Αμερικανικής αντιαεροπορικής Dιοίκησης Ευρώπης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πυροβολικοί του ΓΕΣ.Οι βολές πραγματοποιήθηκαν εναντίον εναέριων τηλεκατευθυνόμενων στόχων, καθώς και εξομοιωτών βαλλιστικών βλημάτων και στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Οι στόχοι παρασχέθηκαν από τις ιδιωτικές εταιρείες «AIRBUS» και «TARGETS FOR MISSILES DEFENSE-TMD». Τα σενάρια της διεξαχθείσας αξιολόγησης είναι από τα πολυπλοκότερα που διεξάγονται στο ΠΒΚ, με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Τα μέσα και το προσωπικό του ΠΒΚ, για άλλη μία φορά ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση και εξασφάλισαν ένα ασφαλές περιβάλλον για την πραγματοποίηση των βολών.


Δείτε τα βίντεο που εντυπωσιάζουνΠηγη

Δείτε Επίσης

Θα πάθετε πλάκα! Δείτε τι Mercedes είχε ο Μοχάμεντ Άλι

Read more

Βίντεο που συγκλονίζει: Οι επιθανάτιες εμπειρίες 18χρονου λίγο πριν πεθάνει...(video)

Η αληθινή ιστορία του Ben Breedlove,αποκαλύπτει τις μεταθανάτιες εμπειρίες του μετά από προβλήματα στην καρδιά του.Μερικές μέρες μετά το βίντεο πέθανε,και το γνώριζε αυτό.

                                                ΔΕΙΤΕ  ΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ  ΕΔΩ
Read more

Βίντεο που συγκλονίζει: Οι επιθανάτιες εμπειρίες 18χρονου λίγο πριν πεθάνει...(video)

Η αληθινή ιστορία του Ben Breedlove,αποκαλύπτει τις μεταθανάτιες εμπειρίες του μετά από προβλήματα στην καρδιά του.Μερικές μέρες μετά το βίντεο πέθανε,και το γνώριζε αυτό.Πηγή

Δείτε Επίσης

Τρεις ένοχοι για το θάνατο της μικρής Άννυ

Read more

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Πως θα εξαγοράσετε το δάνειό σας με "κούρεμα" έως 80%Το σχέδιο των τραπεζών για "κόκκινα" καταναλωτικά και στεγαστικά

Σχέδιο για πρόταση εξαγοράς......

                       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Read more

Πως θα εξαγοράσετε το δάνειό σας με "κούρεμα" έως 80%


Το σχέδιο των τραπεζών για "κόκκινα" καταναλωτικά και στεγαστικά

Σχέδιο για πρόταση εξαγοράς «κόκκινων» δανείων από τον δανειολήπτη, πριν από την πώληση της οφειλής του σε fund, επεξεργάζονται οι τράπεζες, βάζοντας ωστόσο δικλίδες ασφαλείας και αυστηρές προϋποθέσεις ώστε να αποκλείσουν τους «στρατηγικά» κακοπληρωτές, στις τάξεις των οποίων ανήκει ο 1 στους 6 «κόκκινους» οφειλέτες. Στη δυνατότητα αυτή αναφέρθηκε χθες και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο οποίος ταυτόχρονα προανήγγειλε τη μετοχοποίηση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.


Πλέον, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη και καθώς τα funds προσφέρουν στις τράπεζες για την αγορά, ειδικά των κόκκινων καταναλωτικών δανείων, ελάχιστα χρήματα, από 7 ως 10 ευρώ για κάθε 100 ευρώ δανείου, οι τράπεζες ενημερώνουν τους πολίτες ότι μπορούν οι ίδιοι να αγοράσουν το δάνειό τους προσφέροντας μειώσεις που μπορούν, υπό προϋποθέσεις να φτάσουν ως και το 80%.

Με λίγα λόγια οι τράπεζες, ειδικά στα καταναλωτικά δάνεια και τις χρεώσεις από κάρτες μπορούν να κάνουν ακόμη και πρόταση που περιλαμβάνει απαλλαγή από το μεγαλύτερο μέρος του χρέους.

Για παράδειγμα μπορεί για ένα χρέος από καταναλωτικό δάνειο της τάξης των 10.000 ευρώ να κληθεί ο δανειολήπτης να πληρώσει εφάπαξ τις 2.000 και η τράπεζα να τους χαρίσει το υπόλοιπο των 8.000 ευρώ. Αυτό καθώς για την τράπεζα η άλλη επιλογή είναι να πωλήσει το δάνειο σε κάποιο fund παίρνοντας 700 ως 1.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα μεγάλες αναμένονται οι εκπτώσεις και για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια καθώς και εκεί τα funds κάνουν προσφορές της τάξης των 20 ως 50 ευρώ ανά 100 ευρώ δανείου, ανάλογα με την αξία του ακινήτου.

Δείτε Επίσης

                      Τρεις ένοχοι για το θάνατο της μικρής Άννυ


Read more

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Τρεις ένοχοι για το θάνατο της μικρής Άννυ
Η απόφαση του δικαστηρίου

Ομόφωνα ένοχοι  για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της 4χρονης Άννυ κρίθηκαν ο πατέρας......

                      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩRead more

Τρεις ένοχοι για το θάνατο της μικρής Άννυ


Η απόφαση του δικαστηρίου

Ομόφωνα ένοχοι  για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της 4χρονης Άννυ κρίθηκαν ο πατέρας της Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ ή Σάββας και ο φίλος του Ναζίφ Αχμέντοβ γνωστός ως Νικολάι.


Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ,υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση ,αποφάνθηκε πως οι δυο κατηγορούμενοι από κοινού διέπραξαν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού χωρίς τη συμμετοχή αγνώστου δράστη. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως απειλούνται με ισόβια κάθειρξη στην περίπτωση  που δεν τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό .


Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (4-3) ,και παρά την πρόταση της εισαγγελέως , έκρινε ένοχη την μητέρα της Άννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.


Ο πρόεδρος του δικαστηρίου και δυο ένορκοι είχαν την άποψη πως η κατηγορούμενη έπρεπε να κηρυχθεί αθώα. Οι δικαστές ομόφωνα  απάλλαξαν την γυναίκα  για το αδίκημα της ψευδορκίας.


Ο συνήγορος υπεράσπισης της Δημητρίνα Μπορίσοβα ζήτησε να αναγνωριστεί στην εντολέα του το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων ενώ αίσθηση προκάλεσε το σχόλιο του ότι το δικαστήριο  δίκασε « για το επάγγελμα της  και όχι για την πράξη όπου έκανε».


«Για να συμμαζευτεί η απόφαση είναι υποχρεωτική η αναγνώριση ελαφρυντικού» είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος υπεράσπισης απευθυνόμενος στο δικαστήριο.


Η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Δημητριάδου, η οποία στην πρόταση της είχε εισηγηθεί την απαλλαγή της μητέρας της Άννυ, ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών . « Να δεχτείτε ότι πήγε στην Γερμανία για να δώσει μια προοπτική σε αυτή και το παιδί της».


Ο συνήγορος υπεράσπισης του Σάββα δεν ζήτησε να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Αντίθετα ,  η υπεράσπιση του Νικολάι ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου  και της έμπρακτης  μεταμέλειας γιατί ,όπως είπε, «βοήθησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος ».


Η εισαγγελέας, ωστόσο , πρότεινε να μην αναγνωριστεί στους κατηγορούμενους κανένα ελαφρυντικό  χαρακτηρίζοντας του  «αμετανόητους ψυχρούς και  ψύχραιμους».


Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους κανένα ελαφρυντικό απορρίπτοντας όλα τα σχετικά αιτήματα.


Σημειώθηκε και πάλι μειοψηφία σε ότι αφορά το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών που ζητήθηκε από την υπεράσπιση της μητέρας τους Άννυ καθώς τρία μέλη του δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι πρέπει να της αναγνωριστεί.


Η εισαγγελική πρόταση


Η εισαγγελέας Μαρία Δημητριάδου όταν κλήθηκε να προτείνει επί των ποινών εισηγήθηκε να επιβληθεί στο Σάββα ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, φυλάκιση 2 ετών για την περιύβριση νεκρού, 2 χρόνια για παράνομη οπλοχρησία και 15 μήνες για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία. Τις ίδιες ποινές πρότεινε η εισαγγελέας και για τον συγκατηγορούμενό του Νικολάι.


Για την μητέρα της Άννυ η εισαγγελέας πρότεινε την ποινή των 6 ετών για το αδίκημα της κακουργηματικής έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο «Είναι η ελάχιστη που προβλέπεται» είπε προς το δικαστήριο.

Δείτε Επίσης

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν είδε τις Ακτινογραφίες ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΕ - Σκουλήκια του Ετρωγαν τα Σωθικά και ο Λόγος κάτι που Πολλοί από εμάς Τρώμε...


Read more

Βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνηΒροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικά έντονα φαινόμενα, περιμένουμε σήμερα. 


Εξαίρεση αποτελούν τα Δωδεκάνησα όπου τα .....

                       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Read more

Βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνηΒροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικά έντονα φαινόμενα, περιμένουμε σήμερα. 


Εξαίρεση αποτελούν τα Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και ασθενέστερα και τα νότια τμήματα του Αιγαίου όπου θα επικρατήσουν νεφώσεις με πιθανότητα για λίγους πρόσκαιρους όμβρους. 


Μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις δυτικές και βορειοανατολικές περιοχές της χώρας. 


Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. 


Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης από την Αφρική.


Πιο αναλυτικά:


Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 10 έως 26, στη Δυτική Ελλάδα από 12 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 27, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 12 έως 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 15 έως 27 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή βροχή το πρωί και πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα μετά το μεσημέρι. Μετά το μεσημέρι αναμένεται σημαντική αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης με περιορισμένη τοπικά ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς.


Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους και περιορισμένη τοπικά ορατότητα. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς.


Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το βράδυ και στα δυτικά πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 24 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί, τοπικά στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.


Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το βράδυ. Στις Κυκλάδες, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 27 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπου ισχυρές και εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε Επίσης

Ένα μπαρ μόνο για ωραίους (και πλούσιους)


Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου