Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Η πορεία του ανθρώπου μέσα σε 90 δευτερόλεπτα (video)

Εκατομμύρια χρόνια συμπιέζονται σε 90 δευτερόλεπτα, παρουσιάζοντας το πώς το ανθρώπινο πρόσωπο με μορφή πιθήκου στο πρώτο καρέ, καταλήγει στο πρόσωπο του ίδιου του καλλιτέχνη στο τελευταίο.
Το απόρρητο βίντεο της NASA στην σελήνη - Θα πάθετε πλάκα... έτσι και το δείτε (video)


Απίστευτη σκηνή! «Ανατίναξε» το γιο του μπροστά στα μάτια της μητέρας του... (video)Δείτε την πρώτη υποβρύχια εκκλησία στον κόσμο (video)


Πηγή news247.gr


Read more

5 απίστευτα πράγματα που οι σκύλοι αισθάνονται πριν συμβούν


Ο σκύλος είναι ο πιο ενστικτώδης τετράποδος φίλος του ανθρώπου. Έχει την ικανότητα να νιώσει πότε ο ιδιοκτήτης του είναι λυπημένος ή ακόμα μπορεί να διαισθανθεί τον θάνατο πριν συμβεί. Παρακάτω παρατίθενται μερικά από τα πιο απίστευτα πράγματα που οι σκύλοι μπορούν να αισθανθούν.


1. Σεισμοί


Πληροφορίες από τα αρχαία χρόνια της Ελλάδας, μας λένε πως οι σκύλοι εγκατέλειψαν μαζικά την πόλη της Ελίκης πριν από έναν καταστροφικό σεισμό. Στην Κίνα, επίσης, έχουν γραφτεί ιστορίες που μας πληροφορούν ότι οι σκύλοι βρίσκονταν σε μια κατάσταση απελπισίας πριν από κάθε σεισμική δραστηριότητα. Κάποιοι επιστήμονες αποδίδουν αυτήν την προαίσθηση στο ότι η ακοή τους είναι πολύ ευαίσθητη, τόσο που μπορούν να ακούσουν τους βράχους να θρυμματίζονται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Από την άλλη πλευρά, οι σεισμολόγοι πιστεύουν ότι οι σκύλοι νιώθουν τη σεισμική δραστηριότητα μέσω των πελμάτων τους. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, αν ένας σκύλος σε μια σεισμογενή περιοχή αρχίσει να συμπεριφέρεται περίεργα, τότε ίσως κάτι πρόκειται να συμβεί.2. Καταιγίδες


Όπως και με τους σεισμούς, οι σκύλοι μπορούν να αισθανθούν ότι κάτι έρχεται στον ορίζοντα! Οι καταιγίδες δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που οι σκύλοι αντιλαμβάνονται πριν η θύελλα ξεκινήσει. Επίσης, χρησιμοποιώντας την απίστευτη αίσθηση ακοής, είναι πιθανό να ακούν την βροντή από πολλά χιλιόμετρα μακριά. Τέλος, η αίσθηση της όσφρησής τους είναι 100 φορές πιο δυνατή από αυτή του ανθρώπου και γι΄αυτό μπορούν να μυρίσουν και να νιώσουν την ηλεκτρικά φορτισμένη ατμόσφαιρα.


3. Παθήσεις


Οι άνθρωποι εκλύουν οσμές της πάθησης  που νοσούν, όπως κάποιες μορφές καρκίνου ή του διαβήτη. Πολύ δύσκολο να εντοπιστεί από έναν άλλον άνθρωπο, αλλά με την απίστευτη αίσθηση όσφρησης που έχουν τα σκυλάκια μας, μπορούν να μυρίσουν κάτι δυσάρεστο να έρχεται. Αν ο σκύλος σας μυρίζει διαρκώς και με μανία μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σας, τότε καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τον γιατρό σας προληπτικά.


4. Κρίσεις επιληψίας


Κάποιοι σκύλοι είναι ειδικά εκπαιδευμένοι να ειδοποιούν για τις κρίσεις επιληψίας πριν αυτές συμβούν. Αυτά τα σκυλάκια έχουν μάθει να ειδοποιούν τους ιδιοκτήτες τους ότι έρχεται μία ακόμα κρίση και έτσι ξαπλώνουν πάνω τους κατά τη διάρκεια που πραγματοποιείται η κρίση επιληψίας και “ζητούν” βοήθεια με τον τρόπο τους όταν μπορούν. Δεν είναι όλα τα σκυλάκια εκπαιδευμένα στο να αναγνωρίζουν τα σημάδια μιας επικείμενης κρίσης επιληψίας. Ενστικτωδώς ξέρουν τι πρόκειται να συμβεί, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο το αισθάνονται.


5. Γέννα


Έχουν καταγραφεί περιστατικά, όπου σκύλοι προέβλεψαν την έναρξη της γέννας εγκύων γυναικών. Ιστορίες σκύλων οι οποίοι γίνονται σκιά της εγκύου ιδιοκτήτη τους μια μέρα πριν ή την ίδια μέρα που ξεκίνησε η γέννα, είναι μια από τις κυριότερες αποδείξεις στο ότι οι σκύλοι αισθάνονται τον ερχομό του μωρού. Οι υποθέσεις για το πώς οι σκύλοι αισθάνονται τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειας, κυμαίνονται από την αίσθηση της σωματικής αλλαγής που συμβαίνει κατά την εγκυμοσύνη και την γέννα, μέχρι την μυρωδιά που εκλύει η ετοιμόγεννη.


Γνωρίζετε ποιο είναι το πιο βρόμικο μέρος ενός αεροπλάνου;


Δείτε το πληκτρολόγιο που αλλάζει τα δεδομένα στο διαδίκτυο (video)


ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για την πορνεία στην Ελλάδα - Γυναίκες εκδίδονται ακόμα και για...


Πηγή Read more

Αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα που θα εξαφανιστούν τα επόμενα χρόνια - Με το δεύτερο θα απορήσετε


Χάρη στη ραγδαία τεχνολογική πρόοδο και την εισαγωγή όρων όπως το email, το Facebook και το Twitter, οι ταχυδρόμοι θα είναι σίγουρα ένα από τα επαγγέλματα που απειλούνται με εξαφάνιση στο μέλλον.


Μέχρι το 2022, το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ προβλέπει μείωση κατά 28% των θέσεων εργασίας των ταχυδρομικών υπηρεσιών, δηλαδή περίπου 139.100 λιγότερες θέσεις.


Ωστόσο, οι ταχυδρόμοι δεν είναι οι μόνοι των οποίων οι θέσεις εργασίας εξαφανίζονται. Οι εξελίξεις στους τομείς της τεχνολογίας και της αγοράς έχουν επηρεάσει ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων.


Με βάση τα δεδομένα επαγγελματικών προοπτικών της BLS, ακολουθούν τα επαγγέλματα που απειλούνται με εξαφάνιση.


Υπάλληλος τυπογραφείου


Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 5%


Σύμφωνα με την BLS, οι εργαζόμενοι στην εκτύπωση επιθεωρούν τυχαία δείγματα των αντιτύπων για να διαπιστώσουν προβλήματα και να επισημάνουν τις αναγκαίες προσαρμογές.Γιατί παρακμάζει: Οι εφημερίδες και τα περιοδικά έχουν σημειώσει σημαντικές μειώσεις του όγκου εκτύπωσης κατά τα τελευταία χρόνια, καθώς τα Μέσα αυτά έχουν πάρει σε μεγάλο ποσοστό ψηφιακή μορφή.


Ψαράς


Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 5%


Ζει από την αλίευση και πώληση θαλάσσιων ειδών.


Γιατί παρακμάζει: Η μείωση των αλιευτικών αποθεμάτων, η βελτίωση των αλιευτικών εργαλείων και ο σχεδιασμός των πλοίων που αυξάνουν την ψαριά, ταυτόχρονα με την αύξηση του ανταγωνισμού από εγκεκριμένα ιχθυοτροφεία, οδηγούν στη μείωση των θέσεων εργασίας.


Χειριστής μηχανημάτων για μέταλλο και πλαστικό


Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 6%


Σύμφωνα με την BLS, οι εργαζόμενοι ελέγχουν και χειρίζονται τα μηχανήματα των εργοστασίων.


Γιατί παρακμάζει: Λόγω της τεχνολογικής προόδου, όλα αυτά γίνονται πλέον αυτοματοποιημένα.


Ασφαλιστικός ελεγκτής


Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 6%


Προσπαθεί να προσδιορίσει το ποσοστό κινδύνου που ενέχει για την εταιρεία ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο.


Γιατί παρακμάζει: Αυτοματοποιημένο λογισμικό επιτρέπει στους εργαζόμενους να επεξεργάζονται εφαρμογές και πληροφορίες πιο γρήγορα από ό,τι πριν, μειώνοντας την ανάγκη για ασφαλιστές.


Αεροσυνοδός


Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 7%


Φροντίζουν για την ασφαλή και ευχάριστη πτήση των επιβατών.


Γιατί παρακμάζει: Οι συνεχιζόμενες οικονομικές δυσκολίες και οι συλλογικές συμβάσεις μπορεί να αποτρέψουν τις αεροπορικές εταιρείες από την πρόσληψη νέων αεροσυνοδών.


Ανθοπώλης


Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 8%


Χρησιμοποιούν το καλλιτεχνικό τους ένστικτο και τη γνώση των διαφόρων ειδών λουλουδιών για να επιλέξουν τα κατάλληλα για κάθε περίσταση.


Γιατί παρακμάζει: Οι άνθρωποι δεν αγοράζουν πια λουλούδια.


Ταξιδιωτικοί πράκτορες


Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 12%


Κανονίζουν τη μεταφορά, τη διαμονή και τις δραστηριότητες για όσους σχεδιάζουν ταξίδια.


Γιατί παρακμάζουν: Χάρη στο διαδίκτυο, οι ταξιδιώτες πλέον βρίσκουν μοναδικές προσφορές και κλείνουν εισιτήρια, διαμονή και δραστηριότητες online.


Ρεπόρτερ / Ανταποκριτές


Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 13%


Ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τα νέα και τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο.


Γιατί παρακμάζει: Η πτώση διαφημιστικών εσόδων σε ραδιόφωνο, εφημερίδες και τηλεόραση θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της απασχόλησης για αυτά τα επαγγέλματα.


Αγρότες


Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 19%


Συνήθως λειτουργούν εγκαταστάσεις με καλλιέργειες και ζώα, που παράγουν καρπούς και γαλακτοκομικά προϊόντα.


Γιατί παρακμάζει: Καθώς η γη, τα μηχανήματα, οι σπόροι και τα χημικά προϊόντα γίνονται όλο και πιο ακριβά, μόνο οι καλά κεφαλαιοποιημένοι αγρότες και επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να αγοράσουν πολλά από τα αγροκτήματα που είναι διαθέσιμα.


Ταχυδρόμοι


Προβλεπόμενη μείωση μέχρι το 2022: 28%


Πωλούν ταχυδρομικά προϊόντα και συλλέγουν, ταξινομούν και διανέμουν τα γράμματα.


Γιατί παρακμάζει: Αυτοματοποιημένα συστήματα διαλογής, ειδικά γραμματοκιβώτια, σφιχτοί προϋπολογισμοί και μεγαλύτερη χρήση των ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μειώνουν την ανάγκη για τους εργαζόμενους των ταχυδρομικών υπηρεσιών.


Ο άντρας που έκοψε τα αυτιά του για να γίνει… παπαγάλος


Αυτό το κουνελάκι είναι ζουμερόΠώς μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας… πολυτελή;


Read more

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Ο άντρας που έκοψε τα αυτιά του για να γίνει… παπαγάλοςΥπάρχουν εκείνοι που αγαπούν τα ζώα, υπάρχει και ο Ted Richards! Ο 56χρονος από το Hartcliffe, στο Bristol της Βρετανίας, αποφάσισε να κόψει τα αυτιά του προκειμένου να μοιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο με τους αγαπημένους του παπαγάλους. Μάλιστα, επιθυμία του είναι να μετατρέψει και τη μύτη του σε ράμφος!


Ο Βρετανός είναι παθιασμένος με τα πτηνά του, τα οποία έχει ονομάσει Teaka, Timneh, Jake και Bubi, ενώ εκτός από την ανατριχιαστική απόφαση να αφαιρέσει τα αυτιά του, το σώμα του έχει πάνω από 110 τατουάζ που είναι σχετικά με τους παπαγάλους. «Το νέο μου look είναι υπέροχο, το αγαπώ. Είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί. Είμαι τόσο χαρούμενος που δε σταματώ να κοιτάζομαι στον καθρέφτη», λέει ο Ted ο οποίος διαθέτει και αναρίθμητα piercings.


«Το έκανα γιατί ήθελα να μοιάζω στους παπαγάλους μου. Είχα τα μαλλιά μου μακριά προκειμένου να καλύπτουν τα αυτιά μου. Πρέπει να παραδεχτώ ότι με πείραζαν στο σχολείο για τα μεγάλα μου αυτιά, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που τα έκοψα». Ο άντρας είναι συνταξιούχος και κατά το παρελθόν εργαζόταν σε εργοστάσιο υποδημάτων, έκανε το πρώτο του τατουάζ το 1976 και μέχρι σήμερα, έχει καλύψει ένα μεγάλο μέρος του σώματός του με σχέδια.


Αν πάντως αναρωτιέστε, ο 56χρονος εκτός από την επέμβαση, απέκτησε και νέα σύντροφο, την 31χρονη Suzannah.
ΣΟΚ με απόφαση της Κομισιόν - Δείτε τι θα τρώμε μέχρι το 2025


Τι συμβαίνει όταν τα ζώα κληρονομούν περιουσίες;
Read more

Δείτε το πληκτρολόγιο που αλλάζει τα δεδομένα στο διαδίκτυο (video)


Μία από τις συσκευές που ελάχιστα έχει αλλάξει από την πρώτη στιγμή που μπήκαν οι υπολογιστές στη ζωή μας είναι το πληκτρολόγιο. Ακόμα και τώρα στην «Εποχή της Αφής» τα πληκτρολόγια παραμένουν παντού και πάντα απαραίτητα αν κάποιος θέλει να κάνει σοβαρή δουλειά με τον υπολογιστή ή την φορητή συσκευή που έχει εμπρός του. 


Και είναι αλήθεια ότι στο θέμα του πληκτρολογίου ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει ώστε να δούμε κάτι φρέσκο. Κάτι που να... σπάει τα δεδομένα.

Αυτό το κενό έρχεται να συμπληρώσει μία πρόταση από μία startup Ουγγρική εταιρία, με την επωνυμία Ultimate Gadget Laboratories. Πρόκειται για ένα σπαστό, ή για να ακριβολογούμε ένα «σπασμένο» πληκτρολόγιο, το οποίο μπορεί ανάλογα με τις διαθέσεις του χρήστη του να είναι ένα κανονικό ενιαίο πληκτρολόγιο ή να σπάει σε δύο κομμάτια. 


Στην δεύτερη περίπτωση είναι πλέον στην ευχέρεια του χρήστη να το τοποθετήσει όπως αυτός νομίζει πάνω στην επιφάνεια εργασίας, και να το κάνει πολύ πιο εργονομικό από το απλό πληκτρολόγιο.
Το Ultimate Hacking Keyboard όπως ονομάζουν το πληκτρολόγιό τους οι ευφάνταστοι Ούγγροι, είναι ιδιαίτερα ευέλικτο στην χρήση του, ενώ όλα τα κουμπιά του μπορούν να προγραμματιστούν ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνήθειες στην δακτυλογράφηση που έχει ο χρήστης. Ενώ έχουν ενσωματώσει και ενός είδους pad με το οποίο μπορούν να εξομοιώσουν τις κινήσεις και την χρήση ενός ποντικιού. 


Αν όλα πάνε καλά, και η εταιρία που έχουν συστήσει οι δύο Ούγγροι μαζέψει τα 200.000 δολάρια που χρειάζεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα, τότε το ιδιαίτερο αυτό πληκτρολόγιο θα βγει στην παραγωγή στα μέσα του 2016 με κόστος που μάλλον θα είναι τσιμπημένο, κοντά στα 200 δολάρια. Αν όντως ισχύσει αυτό, το σίγουρο είναι ότι δεν θα... σπάσουν τα ταμεία...  


Κακόβουλο λογισμικό μπαίνει στους υπολογιστές και δημιουργεί χάος

Read more

Αυτό το κουνελάκι είναι ζουμερόΑυτό το κουνελάκι του Playboy φοράει πολύ σφιχτά εσώρουχα, τόσο σφιχτά ώστε όλα τα επίμαχα σημεία του κορμιού της να είναι ζουλιγμένα σε βαθμό κακουργήματος

Δεν χάνει ευκαιρία να σκανδαλίζει τους διαδικτυακούς της φίλους.. H Crystal Hefner τα δίνει όλα στον λογαριασμό της στο Instagram, και αυτή την φορά μας δείχνει τα "αυξημένα" της προσόντα.

 Δείτε την φωτογραφία που ανέβασε..Η κοπέλα έχει απίστευτο κορμί, και απλά δείτε το

Ελληνίδα μοντέλο δεν κάνει σεξ χωρίς στοματικό!

Αυτός είναι ένας από τους πιο προκλητικούς λογαριασμούς του Instagram


Η Maria βγάζει το mikrokini της
Read more

Πώς μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας… πολυτελή;Οι παρακάτω ιδέες είναι πράγματα που οι περισσότεροι γνωρίζουμε, αλλά αποφεύγουμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας. Για να ξεφύγετε για λίγο από τη ρουτίνα, ανέξοδα, αλλά ποιοτικά, θυμηθείτε μερικές διαχρονικές πρακτικές συμβουλές:


1. Τέχνη, τέχνη και ακόμη περισσότερη τέχνη: Επισκεφθείτε μουσεία και αίθουσες τέχνης (ενδεικτικά, η είσοδος σε όλα τα κτίρια του Μουσείου Μπενάκη είναι ελεύθερη κάθε Πέμπτη, ενώ το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί εξίσου ενδιαφέρουσες εκθέσεις με μειωμένη τιμή εισόδου κάθε Δευτέρα). Οι εικαστικές τέχνες μας ωφελούν – εκτός από έμπνευση, μας προσφέρουν γνώση, αναπτύσσουν τη συναισθηματική μας νοημοσύνη και τις δεξιότητές μας στην επικοινωνία, καθώς και τις ακαδημαϊκές μας δεξιότητες. Ασχοληθείτε με τη λογοτεχνία και γράψτε τις δικές σας ιστορίες (τρέχοντα πρότζεκτ με ανοικτή συμμετοχή είναι το Γραμμόφωνο και τα Τέσσερα Λεπτά). Η γραφή βοηθά να αναπτύξουμε τη συλλογιστική μας πορεία, να γίνουμε περισσότερο δημιουργικοί και να σκεφτούμε θέματα που μας απασχολούν ως εξωτερικοί παρατηρητές. Και ναι, η τέχνη συνεχίζει να θεωρείται πολυτέλεια, αν και είναι καθημερινή ανάγκη.2. Διατροφή: Ανακαλύψτε υγιεινές και πρωτότυπες διατροφικές συνήθειες, ώστε να νιώθετε καλά, να είστε υγιείς και γεμάτοι ενέργεια, αλλά παράλληλα να απολαμβάνετε το γεύμα σας σαν να είναι γιορτινό. Η ενασχόληση με την παραδοσιακή κουζίνα του τόπου σας μπορεί να σας διδάξει πολλά, μιας και πίσω από την κάθε συνταγή βρίσκονται γνώσεις και μυστικά πολλών χρόνων, αλλά και ενδιαφέρουσες ιστορίες, π.χ. η ιστορία πίσω από τα φοντάν της Λήμνου, τα Βενιζελικά. Τα εξωτικά φρούτα φαντάζουν μια πολυτέλεια, αν και η αγορά ενός μάνγκο ή αβοκάντο δε θα χαλάσει τον προϋπολογισμό σας. Προσθέστε μυρωδικά, βότανα και μπαχαρικά στις συνταγές σας και κάντε τις μοναδικές!


3. Οι ωραίες μυρωδιές: Όταν το σπίτι μας και εμείς μυρίζουμε όμορφα, τότε μας ανεβαίνει η διάθεση (υπάρχουν μυρωδιές που μας ανεβάζουν τη διάθεση, όπως το πράσινο μήλο, το πορτοκάλι, η λεβάντα). Συγκεκριμένες μυρωδιές που έχουμε συνδέσει με ειδικές περιστάσεις ή ευχάριστα περιστατικά μας κάνουν να νιώθουμε ομορφότερα. Οι ωραίες μυρωδιές είναι στο μυαλό μας μια πολυτέλεια, είναι όμως μια μικρή πολυτέλεια που μας κάνει καλό.


4. Οι αλλαγές στο σπίτι: Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, συνήθως δεν έχουμε τους πόρους και τη διάθεση να κάνουμε αλλαγές στο σπίτι μας. Οι αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε είναι απλές: μετακινούμε πράγματα, σχεδιάζουμε ξανά τις ανάγκες μας, απαλλασσόμαστε από περιττά αντικείμενα. Η συσσώρευση αγαθών και αντικειμένων σε ένα χώρο δημιουργεί αίσθημα παγίδευσης σε αυτόν, περιττά έξοδα και αισθήματα ενοχής, όταν δε χρησιμοποιούμε όλα μας τα αντικείμενα. Αντίθετα, ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι με ελάχιστα περιττά αντικείμενα μας ανεβάζει τη διάθεση, γιατί μας βοηθά να διατηρούμε τη συγκέντρωσή μας και να οργανώνουμε τις σκέψεις και την καθημερινότητά μας. Επίσης, κάθε μικρή αλλαγή που κάνουμε στο σπίτι μας μάς δίνει την αίσθηση του καινούριου και, τελικά, μας ανεβάζει τη διάθεση.


5. Τα παραμύθια: Καθημερινή πολυτέλεια για τα παιδιά, τα παραμύθια είναι κάτι που πολλοί ενήλικες αγνοούν. Με τα παραμύθια ταξιδεύουμε και μαθαίνουμε πολλά πράγματα, βγαίνουμε για λίγο από την πραγματικότητα και ζούμε ένα όνειρο. Για παραμύθια (για ενήλικες) που θα σας μαγέψουν, μπορείτε να διαβάσετε τα «Εννέα Μαγικά Παραμύθια» (εκδ. Γράμματα) του Όσκαρ Γουάιλντ, το «Δεκαήμερο» του Βοκκάκιου, τις «Ιστορίες του Καντέρμπουρι» του Τζέφρι Τσόσερ και την «Αποτυχημένη Πριγκίπισσα και άλλες ιστορίες» της Μαρίας Στόουν (εκδ. ΚΟΑΝ, εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού). Τα βιβλία της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ είναι επίσης ένα ταξίδι σε παραμυθένιο κόσμο!


6. Ο κινηματογράφος: Ταξιδέψτε με μια ταινία. Απολαύστε ταινίες στον καλύτερο κινηματογράφο του κόσμου, το Σινέ Θησείον (ναι, διακρίθηκε!) με μειωμένη είσοδο κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, εάν ζείτε στην Αθήνα, ή εξερευνήστε τους θερινούς κινηματογράφους στην πόλη σας. Γιατί κινηματογράφος και όχι ταινία στο σπίτι; Μα, για να βγείτε έξω. Γιατί μιλάμε για πολυτέλειες. Επίσης, ωραία ιδέα για να στήσετε το δικό σας κινηματογράφο στο σπίτι είναι να αξιοποιήσετε ένα λευκό τοίχο ή ένα σεντόνι και να προβάλλετε την ταινία που θέλετε να δείτε με έναν προτζέκτορα!


7. Άλλες πολυτέλειες που δεν κοστίζουν ιδιαίτερα; Να στρώνετε το τραπέζι σας κάθε μέρα σαν να έχετε γιορτή. Να έχετε λουλούδια στα βάζα σας. Να μιλάτε με φίλους από κοντά, όχι μέσω υπολογιστή. Να περπατάτε και να αφουγκράζεστε όσα συμβαίνουν γύρω σας. Να λέτε κάθε μέρα «ευχαριστώ» και να κάνετε κάτι για τους γύρω σας, για να αισθανθούν εκείνοι χαρά. Να περπατάτε χαμογελαστοί στο δρόμο. Να χρησιμοποιείτε αρωματικά στικ και κεριά στο χώρο σας για να νιώθετε ρομαντικά. Να πίνετε ένα ποτήρι κρασί και να απολαμβάνετε ωραία τυριά στο μπαλκόνι σας, ακόμη και σε μια καθημερινή ημέρα!


Μη σκέφτεστε πως πρέπει να κρατάμε τα καλά πράγματα για να τα χρησιμοποιήσουμε όταν έρθει η ώρα τους, ή πως πρέπει να βλέπουμε τους φίλους μας όταν έχουμε πολύ χρόνο: η ζωή όπως είναι, πλέον, χρειάζεται αυτές τις μικρές πολυτέλειες, όχι περισσότερες ενοχές και περιορισμούς!
Κάνε το απίστευτο τεστ και βρες την ηλικία του !!


Read more

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για την πορνεία στην Ελλάδα - Γυναίκες εκδίδονται ακόμα και για...


Αυτό σημαίνει κοινωνική εξαθλίωση Στα 600-620 εκατ. ευρώ κινείται στην χώρα μας ο τζίρος από την πορνεία από τα τέλη του 2012 έως σήμερα, ενώ ο αριθμός των εκδιδόμενων ανέρχεται περίπου στους 18.500 σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Υπάρχουν 6.500 σημεία όπου εκδίδονται οι γυναίκες. Οι πελάτες ανέρχονται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του σε 550.000 στην Αθήνα. όσον αφορά στις τιμές, εκτιμάται ότι έχουν πέσει κατά 20% με 50%. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι υπάρχουν γυναίκες που το κάνουν ακόμα και με 5 ευρώ, χαρακτηριστικό της κοινωνικής εξαθλίωσης!


Αυτό αποδεικνύεται μέσα από την έρευνα του καθηγητή του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Γρηγόρη Λάζου που παρουσίασε η ΜΚΟ «PRAKSIS» μαζί με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.


Επίκεντρο της ημερίδας αποτέλεσε και η παρουσίαση ερευνητικής μελέτης που διεξήχθη από την «PRAKSIS» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Λάρισα, Πύργο και Πάτρα.


Η έρευνα έγινε με τη λήψη 70 συνεντεύξεων από εκδιδόμενες γυναίκες και 30 συνεντεύξεις από πελάτες, καθώς και συζήτηση με θεσμικούς φορείς, ΜΚΟ και μεταναστευτικές κοινότητες.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όπως τα παρουσίασε η επιστημονική υπεύθυνη της Μαρία Μουδάτσου, η πλειοψηφία των εκδιδόμενων γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα ανήκαν στο ηλικιακό φάσμα 26-35 (37 από τις 70). Οι χώρες καταγωγής τους είναι η Ελλάδα (20), η Ρουμανία (20), η Νιγηρία (8), η Αλβανία (7) και η Βουλγαρία (7).


Είκοσι (20) μία από τις ερωτώμενες είναι απόφοιτες Δημοτικού, 19 απόφοιτες Γυμνασίου και 17 Λυκείου, ενώ στη χώρα προέλευσής τους εργάζονταν είτε ως ανειδίκευτες (23) ή ήταν άνεργες (14) και στη συντριπτική πλειοψηφία τους (58) είχαν ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από 5.000 ευρώ.


Οι 40 από τις γυναίκες βρήκαν τη δουλειά μέσω γνωστών ή φίλων, και οι 27 δήλωσαν ότι μπήκαν στο επάγγελμα λόγω επαγγελματικών υποσχέσεων που τους δόθηκαν. Οι 41 έχουν σκεφτεί να αλλάξουν επάγγελμα και οι 51 δήλωσαν ότι θα αποχωρούσαν αν μπορούσαν από το επάγγελμα αυτό. Οι 30 έχουν ήδη προσπαθήσει στο παρελθόν να αποχωρήσουν από την πορνεία. Σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν κατάφεραν να αποχωρήσουν από την αυτή τη δουλειά οι 25 αναφέρθηκαν στην έλλειψη κινήτρου και οι 7 σε εξαναγκασμό με βία.


Το προφίλ των πελατών


Το προφίλ των πελατών όπως προέκυψε από την έρευνα είναι άντρες 26-35 ετών (20 από τους 30), απόφοιτοι ανώτατης εκπαίδευσης (13) ή λυκείου (10), καταγόμενοι από την Ελλάδα (29), ιδιωτικοί υπάλληλοι (14) ή ελεύθεροι επαγγελματίες (9), άγαμοι (17) και με εισόδημα από 5.000 έως 10.000 ευρώ ετησίως (13).


Οι 12 από αυτούς είχαν πληρωμένες συνευρέσεις τέσσερις φορές ανά μήνα και οι επτά δύο φορές ανά μήνα. Για τους 28 κριτήριο επιλογής για την εκδιδόμενη αποτελεί ηλικία με προτίμηση στις ηλικίες 26-30 (12) ή 18-25 (9). 


Αυτός είναι ένας από τους πιο προκλητικούς λογαριασμούς του InstagramRead more

Δείτε την πρώτη υποβρύχια εκκλησία στον κόσμο (video)


Την πρώτη υποβρύχια εκκλησία στον κόσμο, η οποία θα είναι αφιερωμένη στον προστάτη των ναυτικών Άγιο Νικόλαο, δημιούργησαν Ρώσοι δύτες. Οι δύτες τοποθέτησαν έναν σταυρό βάρους τριών τόνων στον πυθμένα της θάλασσας σε απόσταση 200 μέτρων από την ακτή της Κριμαίας, στην περιοχή Κέιπ Φιόλεντ.


Ο Αρχιμανδρίτης της Ρωσίας, ο οποίος σχεδίασε την τοποθέτηση της εκκλησίας, δήλωσε: «Ο υποβρύχιος ναός θα μοιάζει με μια εκκλησία. Θα υπάρχουν εικόνες στο εσωτερικό – όπως ακριβώς και σε ένα πραγματικό ναό. Πιθανότατα θα είναι ανάγλυφα εικονίδια από ανοξείδωτο χάλυβα ή πέτρα» δήλωσε στα Μέσα ο Αρχιμανδρίτης.

Δε δείχνει έλεος! Λευκός καρχαρίας την καταβροχθίζει μπροστά στα μάτια των τουριστών! (video)


πηγη

Read more

Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες από τις αγριάδες στη ΒουλήΤον ευτελισμό του ελληνικού κοινοβουλίου με βαριές εκφράσεις και επιθέσεις επιχειρούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετά το άγριο επεισόδιο που σημειώθηκε χθες στην Ολομέλεια.


Η επίθεση και οι προκλήσεις των χρυσαυγιτών και συγκεκριμένα του βουλευτή Γιάννη Λαγού εναντίον του ΚΚΕ είχαν ως αποτέλεσμα ένα πρωτοφανές επεισόδιο στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση και να ζητήσει τη συνδρομή του φρουράρχου.


Όλα άρχισαν όταν ο Γιάννης Λαγός κατηγόρησε για αδιαφάνεια τους βουλευτές του ΚΚΕ, μιλώντας για τα οικονομικά του κόμματος και για την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902. Τότε, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ αντέδρασε, με αποτέλεσμα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής να κατευθυνθεί προς το μέρος τους, μιλώντας τους με ειρωνεία.


Το ΚΚΕ και άλλα κόμματα αποχώρησαν από την αίθουσα. Ο Γιάννης Λαγός παρέμεινε στο βήμα και είπε ότι η Χρυσή Αυγή δεν φοβήθηκε ούτε τους κουκουλοφόρους που τους έσερναν στη φυλακή ούτε κανέναν. «Θα φοβηθούμε τα τσιράκια του συστήματος;» ακούστηκε να λέει για τους βουλευτές του ΚΚΕ ενώ κατευθύνθηκε απειλητικά και προς το μέρος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη.


Κατεβαίνοντας από το βήμα, ο κ. Λαγός πλησίασε τα υπουργικά έδρανα και τον Πάνο Σκουρλέτη και τον έβρισε χυδαία. Ο υπουργός απάντησε: «Μιλάτε εσείς που πουλάτε προστασία σε ξενοδοχεία».


Μετά την διακοπή, βουλευτές σηκώθηκαν από τα έδρανα και την ώρα που αποχωρούσαν από την ολομέλεια φώναζαν στον Γιάννη Λαγό και τους άλλους εκπροσώπους της ΧΑ ότι είναι «δολοφόνοι», «εγκληματίες» και «μαχαιροβγάλτες».


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, που την ώρα της αντιπαράθεσης βρισκόταν στο καφενείο, μπήκε στην ολομέλεια και πήγε  προς τον Γιάννη Λαγό.


Η Σοφία Βούλτεψη και ο Γιάννης Βρούτσης που βρίσκονταν εκεί επιχείρησαν να αποτρέψουν τον συνάδελφό τους του ΣΥΡΙΖΑ να αντιπαρατεθεί με τον Γιάννη Λαγό, με τη Σοφία Βούλτεψη να του λέει «που πας παιδί μου θα σε πλακώσει στο ξύλο ο Λαγός».


Ο Ηλίας Κασιδιάρης επιχείρησε να συγκρατήσει τον Γιάννη Λαγό προκειμένου να μην εκτραχυνθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση.


«Η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να μετατρέψει το ελληνικό κοινοβούλιο σε αρένα» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη και σημείωσε: «Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στέκεται σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στη φασιστική αντίληψη και πρακτική τους».


Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης δήλωσε ότι ότι «η βία και ο τραμπουκισμός δεν έχουν θέση στο ναό της Δημοκρατίας» καλώντας εμμέσως τους βουλευτές του ΚΚΕ να μην ανοίγουν «διάλογο» με μια εγκληματική οργάνωση.

Δείτε τις φωτογραφίες με όσα έγιναν αφού διεκόπη η συνεδρίαση και η μετάδοση


Γνωρίζετε ποιο είναι το πιο βρόμικο μέρος ενός αεροπλάνου;
Read more

Απίστευτο: Τι έκαναν... λάθος στο "ροζ" βίντεο ο «άτακτος» ιερέας και η παντρεμένη Περουβιανή (video)


Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στις δύο όχθες του Ατλαντικού από τον παράνομο δεσμό του Έλληνα ορθοδόξου ιερέα με παντρεμένη Περουβιανή και έχει προκαλέσει "σεισμό" μετά τις αποκαλύψεις των... "πικάντικων" ερωτικών στιγμών τους.


Μόλις πριν από λίγες μέρες, η 45χρονη Έθελ Μπουζάλας, η Περουβιανή «πέτρα του σκανδάλου», αποκάλυψε ότι ο ορθόδοξος ιερέας την έχει αφήσει έγκυο ενώ κατηγόρησε τον πρώην εραστή της ότι τη χρησιμοποίησε και κατόπιν την εγκατέλειψε.


Η είδηση για την εγκυμοσύνη καθώς και η παραδοχή ότι η 45χρονη είχε κλέψει χρήματα από το χρηματοκιβώτιο του σχολείου του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου εργαζόταν ως βοηθός του ιερέα, έκανε ξανά τον γύρο των διεθνών μέσων, αναμοχλεύοντας ένα σκάνδαλο που δεν λέει να κοπάσει.


Όμως, το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας τους New York Post δεν αφορά στην κόντρα των πρώην εραστών ούτε στο οικονομικό σκάνδαλο, αλλά στο περίφημο... cake crushing, τη σεξουαλική πρακτική που εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν το παράνομο ζευγάρι να εκτελεί, στο επίμαχο ροζ βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.


Ωστόσο, όπως αναφέρει οπαδός της εν λόγω πρακτικής, που δηλώνει στον βρετανικό Τύπο ως "ειδήμων" της πρακτικής,  αυτό που έκαναν ο παπάς και η εξωτική ερωμένη του δεν είχε καμία σχέση με το αυθεντικό «cake crushing».


Συγκεκριμένα, στο βίντεο που εξασφάλισε και δημοσίευσε αποκλειστικά ο ιστότοπος New York Post, ο πατέρας Γεώργιος εμφανίζεται να παρακολουθεί μέσα από έναν καθρέφτη την Περουβιανή, η οποία φοράει μόνο ένα string, καλσόν και γόβες, να κάθεται πάνω σε ένα κομμάτι κέικ μπανάνας, τυλιγμένο με πλαστική μεμβράνη, και να το λιώνει με τα οπίσθιά της.


 «Αυτό δεν είναι αληθινό crushing. Τι στην ευχή κάνουν με το σελοφάν;», διερωτάται ένας 53χρονος οικονομικός σύμβουλος που εφαρμόζει την εν λόγω πρακτική για τα τελευταία 15 χρόνια.


Όπως αποκάλυψε ο Βρετανός «crusher» που μίλησε ανώνυμα στην εφημερίδα εξηγεί ότι οι φαν του συγκεκριμένου βίτσιου δεν βάζουν ποτέ πλαστική μεμβράνη στις τροφές που συνθλίβουν, καθώς θέλουν να νιώθουν τα πολτοποιημένα συστατικά πάνω στο γυμνό τους δέρμα.


 Όπως αποκάλυψε ο Βρετανός «crusher» που μίλησε ανώνυμα στην εφημερίδα εξηγεί ότι οι φαν του συγκεκριμένου βίτσιου δεν βάζουν ποτέ πλαστική μεμβράνη στις τροφές που συνθλίβουν, καθώς θέλουν να νιώθουν τα πολτοποιημένα συστατικά πάνω στο γυμνό τους δέρμα.

Δείτε  το  βίντεο  ΕΔΩ
Read more

Τέλος η καλοκαιρία - Πτώση της θερμοκρασίας και βροχέςΟι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότια με ένταση έως 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι έως 5 και τοπικά στα βόρεια τμήματα 6 μποφόρΝεφώσεις παροδικά αυξημένες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένουμε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο και στην Ήπειρο, από το μεσημέρι όμως τα φαινόμενα σταδιακά θα ενταθούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 7 έως 23 στη βόρεια Ελλάδα, 14 έως 26 στη δυτική Ελλάδα, 11 έως 23 στο βόρειο Αιγαίο και από 14 έως 25 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότια με ένταση έως 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι έως 5 και τοπικά στα βόρεια τμήματα 6 μποφόρ.


Πώς θα διαγράψετε χρέη σας ως 20.000 ευρώ στο Δημόσιο
Read more

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Κάνε το απίστευτο τεστ και βρες την ηλικία του !!Μπορείς να βρεις την ηλικία κάποιου, το μήνα που γεννήθηκε, αλλά ακόμη και την ημέρα που γεννήθηκε με λίγο δύσκολα μαθηματικά!


Κάνε το παρακάτω τεστ πρώτα με τον εαυτό σου, και θα μείνεις έκπληκτος:

- Γράψε κάπου τον αριθμό του μήνα που γεννήθηκες.


- Πολλαπλασίασέ το με το 100.


- Πρόσθεσε τη μέρα του μήνα που γεννήθηκες.


- Πολλαπλασίασέ το με το 2.


- Πρόσθεσε 9


- Πολλαπλασίασέ το με το 5


- Πρόσθεσε 8


- Πολλαπλασίασε με το 10


- Αφαίρεσε 419


- Πρόσθεσε την ηλικία σου


- Αφαίρεσε 111


Δες τώρα το αποτέλεσμα!


Οι δύο αριθμοί δεξιά αποκαλύπτουν την ηλικία σου, οι μεσαίοι αριθμοί δείχνουν την ημέρα του μήνα που γεννήθηκες, και οι πρώτοι 2 αριθμοί αριστερά φανερώνουν το μήνα που γεννήθηκες.


Είδαμε την Μάγκυ με μαγιό και θυμηθήκαμε όλα τα γυμνά της
Read more

Απίστευτο: Μισοφαγωμένο κουνιέται και πετάχτηκε από το πιάτο (video)Αν είχατε φάει το μισό ψάρι και ξαφνικά αυτό άρχιζε να κουνιέται και να πηδάει δεξιά και αριστερά τι θα κάνατε;Ναι, έγινε και αυτό όσο απίστευτο και αν ακούγεται. Μπορεί να πρόκειται για ένα πιάτο sashimi, δηλαδή επί της ουσίας ένα πιάτο με ωμό ψάρι το οποίο λατρεύουν οι Ιάπωνες, αλλά άλλο να τρως ωμό ψάρι, άλλο αφού έχεις φάει το μισό αυτό να ζωντανεύει και να φεύγει απ' το πιάτο!Όντως έτσι έγινε και καταγράφηκε και σε κάμερα μαζί με τα ουρλιαχτά όσων ήταν στο συγκεκριμένο και στα διπλανά τραπέζια.


Δείτε το Video ΕΔΩRead more

Πώς θα διαγράψετε χρέη σας ως 20.000 ευρώ στο Δημόσιο


Θα πρέπει ο οφειλέτης να μην έχει στην ιδιοκτησία του ακίνητη περιουσία

Ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες υπόχρεους αναμένεται να δώσει η δυνατότητα διαγραφής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο μέχρι ύψους 20.000 ευρώ, την οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, κάνοντας λόγο για «Σεισάχθεια».


Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους, γίνεται χρήση διατάξεων που υπάρχουν στον τροποποιημένο νόμο Κατσέλη και πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθείται σε ολόκληρη την Ευρώπη για χρέη προς Δημόσιο Τράπεζες κλπ.


Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ τα χρέη που μπορούν να υπαχθούν στη Σεισάχθεια αφορούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία, ΟΤΑ και ασφαλιστικά ταμεία μέχρι 20.000 ευρώ.


Για να μπορέσει να υπαχθεί κανείς στη σχετική διάταξη, θα πρέπει ο οφειλέτης να μην έχει στην ιδιοκτησία του ακίνητη περιουσία, να μην έχει κάνει καμία πράξη διάθεσης περιουσίας τα τελευταία τρία χρόνια, να μην έχει στην κατοχή του άλλα περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις ως 1.000 ευρώ. Πέραν τούτου, θα πρέπει να μην έχει κανένα εισόδημα ένα χρόνο πριν την αίτηση στο Ειρηνοδικίο για τη διαγραφή του χρέους και να μην υπάρχει ενυπόθηκο δάνειο στο όνομά του. Επιπλέον, το  ύψος των χρεών προς τράπεζες και Δημόσιο να μην ξεπερνάει τις 20.000 ευρώ, για τα οποία θα πρέπει να έχει δείξει καλή πρόθεση για συνεργασία με τις τράπεζες ως προς την αποπληρωμή τους.


Ο ειρηνοδίκης, εφόσον πληρούνται οι προαναφερθείσες προϋποθέσεις και εφόσον οι δανειστές δεν τις αμφισβητούν, μπορεί να διατάξει την προσωρινή απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη που συμπεριλαμβάνονται στην αίτηση. Με την απόφαση αυτή αυτόματα αναστέλλονται τα πάσης φύσεως διωκτικά μέτρα. Η διάρκεια της απαλλαγής είναι 18 μήνες και στο διάστημα αυτό αναστέλλονται τα πάσης φύσης ατομικά διωκτικά μέτρα. Ο οφειλέτης μέσα σε αυτή την περίοδο θα πρέπει εάν μεταβληθούν τα περιουσιακά ή εισοδηματικά στοιχεία, τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειάς του να ενημερώνει ανά τρίμηνο της γραμματεία του Ειρηνοδικείου όπου τηρείται ο φάκελός του. Μετά το τέλος του 18μηνου και εφόσον η οικονομική του κατάσταση παραμένει σε δυσχερή θέση, τότε απαλλάσσεται πλήρως από το υπόλοιπο των χρεών.


Απίστευτη σκηνή! «Ανατίναξε» το γιο του μπροστά στα μάτια της μητέρας του... (video)
Read more

Γνωρίζετε ποιο είναι το πιο βρόμικο μέρος ενός αεροπλάνου;


Κι όμως, το πιο βρόμικο μέρος του αεροπλάνου βρίσκεται μπροστά στα πόδια σας και είναι ο  δίσκος που ακουμπάτε το φαγητό σας  , σύμφωνα με νέα έρευνα. Το αποτέλεσμα βρέθηκε μετά από μέτρηση των  μικροβίων  ανά τετραγωνική ίντσα σε διαφορετικές επιφάνειες σε αεροδρόμια και αεροπλάνα και σύμφωνα με αυτό, οι δίσκοι που βρίσκονται σε κάθε κάθισμα παρουσιάζουν  20 φορές περισσότερα βακτήρια  από την… τουαλέτα του αεροσκάφους.


 Το  travelmath.com  έστειλε έναν μικροβιολόγο να πάρει δείγματα από  5 διαφορετικά αεροδρόμια και 4 πτήσεις  και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σε αυτούς τους δίσκους εντοπίζονται  2.155 μονάδες μικροβίων   που σχηματίζουν αποικία ανά τετραγωνική ίντσα. Στα κουμπιά των μηχανημάτων νερού στα αεροδρόμια, ο αριθμός μειωνόταν στις 1240 μονάδες μικροβίων, ενώ το επόμενο πιο βρόμικο σημείο είναι το κουμπί του εξαερισμού πάνω από το κάθισμά σας, με 285. Το κουμπί της ζώνης βρέθηκε με 230 μονάδες μικροβίων, ενώ οι κλειδαριές της τουαλέτας των αεροδρομίων ήταν σχετικά καθαρές με 70 μονάδες ανά τετραγωνική ίντσα. Στην έρευνα δεν αναφέρονται ποιες πτήσεις και αεροδρόμια εξετάστηκαν και τα 26 δείγματα, όμως, βγήκαν αρνητικά για βακτήρια όπως E.Coli.


 Κι αν θέλετε να καταλάβετε καλύτερα για τι επίπεδα μιλάμε, σκεφτείτε ότι στον πάγκο της κουζίνας σας τα μικρόβια ανιχνεύονται στα 361 με το ίδιο σύστημα, στο κάθισμα της τουαλέτας 172 και στο κινητό 27.


 Η έρευνα δείχνει την ανάγκη για  καλύτερο καθαρισμό  στις επιφάνειες αυτές, συμπεριλαμβανομένων και των δίσκων όπου ο κόσμος τρώει και ενδεχομένως την αναγκαιότητα να δίνεται περισσότερος χρόνος στο προσωπικό καμπίνας για τον καθαρισμό.Το απόρρητο βίντεο της NASA στην σελήνη - Θα πάθετε πλάκα... έτσι και το δείτε (video)
Read more

Δε δείχνει έλεος! Λευκός καρχαρίας την καταβροχθίζει μπροστά στα μάτια των τουριστών! (video)

Μπορεί πολλοί να έχουν τη γενικότερη εντύπωση ότι το να παρακολουθεί κανείς τη φύση είναι κάτι που αποπνέει ηρεμία, αλλά στην πραγματικότητα η Μητέρα Φύση είναι ανελέητη- και κάποιες φορές αυτό υπενθυμίζεται μέσω βίντεο από περιστατικά όπως η επίθεση λευκού καρχαρία εναντίον φώκιας στο Αλκατράζ.


Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Esquire, πρόκειται για το πρώτο περιστατικό του είδους που λαμβάνει χώρα στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ ΜακΓκουάιρ, ερευνητή της California Academy of Sciences. Υπογραμμίζεται ότι, αν και δεν έχουν αναφερθεί επιθέσεις καρχαριών στην περιοχή, καρχαρίες έχουν καταγραφεί να κολυμπούν στο Γκόλντεν Γκέιτ.


Σημειώνεται ότι ο Μεγάλος Λευκός (Carcharodon carcharias) είναι ένας από τους πιο διάσημους και πιο επικίνδυνους κυνηγούς των ωκεανών. Φθάνει σε μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων (αν και κάποιες αναφορές κάνουν λόγο για μήκος μεγαλύτερο των 8 μέτρων και βάρους μεγαλύτερου των 3.324 χιλιόγραμμων) και ζυγίζει συνήθως μέχρι 2.240 χιλιόγραμμα.Είναι το μόνο είδος του γένους του (Carcharodon) που υπάρχει ακόμα. Μπορεί να ζήσει πάνω από 30 χρόνια.


Κάτι που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, είναι ότι συναντάται και στις ελληνικές θάλασσες. Επιθέσεις και εμφανίσεις του έχουν καταγραφεί κατά καιρούς, ενώ αναφορές υπάρχουν και σε παλαιότατα κείμενα. Δείτε το βίντεο:
Πέντε άνθρωποι που κάνουν απίστευτα πράγματα (video)


Πηγή

Read more

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Αν μπουν σε αυτές τις φυλακές ξέρουν ότι θα πεθάνουν (video)


Στα βάθη της ερήμου Mojave στη νοτιοανατολική Καλιφόρνια, βρίσκεται η φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου αν και δεν γίνονται εκτελέσεις θανατοποινιτών, ωστόσο κανείς κρατούμενος δεν βγαίνει από εδώ ζωντανός. Οι κρατικές φυλακές της Καλιφόρνια, είναι το «σπίτι» για περίπου 600 έγκλειστους οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα της αποφυλάκισης με αναστολή ποινής - είναι γνωστή και ως «η άλλη θανατική ποινή».


Κανείς από τους κρατούμενους δεν έχει καταδικαστεί σε θάνατο, αλλά ουδείς από αυτούς επίσης δεν θα βγει από εδώ ζωντανός. Το σύνολο των φυλακισμένων που βρίσκεται εντός των τειχών του εν λόγω σωφρονιστικού καταστήματος, έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα, όπως δολοφονίες.


Οι ζωές τριών τέτοιων κρατουμένων, είναι το αντικείμενο του ντοκιμαντέρ, το «Toe Tag Parole: To Live and Die on Yard A», που θα κάνει τις επόμενες ημέρες πρεμιέρα στην Αυστραλία. Η ταινία εξερευνά την πραγματικότητα της «άλλης ποινής του θανάτου» και σκιαγραφεί το προφίλ των αντρών στην πτέρυγα Α, οι οποίοι πλέον αναζητούν την αυτό-βελτίωση και την πνευματική ανάπτυξη. Ανάμεσα στους κρατουμένους είναι και ο Ken Hartman, ο οποίος στα 19 του και βρισκόμενος υπό την επήρεια αλκοόλ, δολοφόνησε έναν άντρα. Βρίσκεται στη φυλακή τα τελευταία 36 χρόνια...«Κάποτε λιθοβολούσαν μέχρι θανάτου και αργότερα τους έστελναν στο απόσπασμα, μετά στην κρεμάλα και στην ηλεκτρική καρέκλα. Αυτό είναι το καλύτερο είδος θανατικής ποινής», λέει ο ίδιος και συμπληρώνει «θα βγω έξω όταν θα μου φορέσουν ένα ταμπελάκι στο πόδι…».

Κυνική ομολογία Γερμανών: Αυτός είναι ο λόγος που κρατάμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη


Πηγή


Read more

Αυτά είναι τα σημάδια της σχιζοφρένειας


Η σχιζοφρένεια είναι ίσως η σοβαρότερη ψυχική διαταραχή. Μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, εθνικότητ μορφωτικού ή πολιτισμικού υποβάθρου. Συνήθως νοσούν νέοι άνθρ βρίσκονται στην πιο παραγωγική φάση της ζωής τους. Το κόστος γι ανθρώπους αυτούς είναι πολύ μεγάλο καθώς βιώνουν μια δραματικι επιδείνωση της προσωπικής, επαγγελματικής και κοινωνικής τους ζωής οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους επιβαρύνονται εφόρου ζωής με τ ψυχικό, κοινωνικό και οικονομικό φορτίο που συνεπάγεται η σχιζοφρένεια


Επιδημιολογία


Υπολογίζεται ότι περίπου ένας με δύο στους εκατό ανθρώπους θα ν< από σχιζοφρένεια κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η σχιζοφρένεια συν όλες τις κοινωνίες και τις γεωγραφικές περιοχές της γης, περίπου με συχνότητα.


Η νόσος προσβάλλει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες με την ίδια συχνότητα. Παρόλα αυτά ο χρόνος έναρξης και η πορεία της νόσου μεταξύ των δύο φύλων. Συνήθως εμφανίζεται σε μικρότερη ηλικία άνδρες απ’ ότι στις γυναίκες. Οι άνδρες συνήθως νοσούν μεταξύ 16 ετών, ενώ οι γυναίκες μεταξύ 25 και 30 ετών. Σε γενικές γραμμές, ο έχουν καλύτερη πρόγνωση από ότι οι άντρες.Μια από τις κύριες αιτίες θανάτου ασθενών με σχιζοφρένεια είναι η αυτοκτονία. Υπολογίζεται ότι το 50% των σχιζοφρενών ασθενών θο αποπειραθούν ν’ αυτοκτονήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η αν περιθωριοποίηση, η έλλειψη υποστηρικτικού περιβάλλοντος αυξάνο κίνδυνο αυτοκτονίας. Επίσης ένα σημαντικό ποσοστό σχιζοφρενών εθισμένοι στο αλκοόλ ή σε άλλες ψυχοτρόπες ουσίες (κυρίως χασίς)


Εχει αναφερθεί ότι η συχνότητα εμφάνισης της σχιζοφρένειας είναι στις μεγάλες πόλεις σε σχέση με την επαρχία. Πιθανολογείται ότι στ παράγοντες που σχετίζονται με τη ζωή στις μεγαλουπόλεις «πυροδο εμφάνιση της νόσου σε ανθρώπους που έχουν κάποια βιολογική προ Η σχιζοφρένεια προσβάλλει ανθρώπους όλων των κοινωνικών τάξεων.


Η αιτιολογία της σχιζοφρένειας δεν έχει γίνει ακόμα πλήρως κατανοητή. Σήμερα πιστεύουμε ότι προκαλείται από την αλληλεπίδραση πολλών διαφορετικών παραγόντων. Τέτοιοι παράγοντες είναι :


 οι γενετικές μας καταβολές


 περιβαλλοντικοί παράγοντες (βιολογικοί και ψυχοκοινωνικοί)


Πολλές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα τεκμηριώνουν τη συμμετοχή γενετικών παραγόντων στην αιτιολογία της νόσου. Όπως έχει αναφερθεί η συχνότητα της νόσου στο γενικό πληθυσμό είναι περίπου 1%. Το παιδί ενός σχιζοφρενούς γονέα έχει δώδεκα φορές μεγαλύτερη πιθανότητα ν’ αναπτύξει τη νόσο, ενώ όταν και οι δύο γονείς είναι σχιζοφρενείς η πιθανότητα εμφάνισης σχιζοφρένειας είναι σαράντα φορές μεγαλύτερη από το γενικό πληθυσμό. Η πιθανότητα εμφάνισης σχιζοφρένειας στο μονοζυγωτικό δίδυμο αδερφό ενός σχιζοφρενή ασθενή φτάνει το 50%, είναι δηλαδή πενήντα φορές μεγαλύτερη από το γενικό πληθυσμό (σημειώνεται ότι τα μονοζυγωτικά δίδυμα αδέρφια έχουν πανομοιότυπο DNA).


Ρόλο φαίνεται να παίζει και η επίδραση του περιβάλλοντος. Κατά καιρούς έχουν ενοχοποιηθεί λοιμώξεις, εγκεφαλικές βλάβες κατά την εγκυμοσύνη ή κατά τη διάρκεια του τοκετού κλπ. Σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση ναρκωτικών ουσιών μπορεί να δράσει ως εκλυτικός παράγοντας για την εμφάνιση της νόσου.


Επίσης το ψυχοκοινωνικό στρες, που προκαλείται πχ από ένα τραυματικό γεγονός της ζωής όπως είναι ο θάνατος ενός δικού μας ανθρώπου, μπορεί να πυροδοτήσει την έναρξη της νόσου. Οι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες μπορούν επίσης να επηρεάσουν την πορεία της πάθησης. Για παράδειγμα ένας ασθενής που η οικογένειά του τον κατακρίνει για όσα λέει και κάνει και τον καταπιέζει, θα υποτροπιάσει περισσότερες φορές από τον ασθενή που ζει σ ένα προστατευμένο περιβάλλον όπου απολαμβάνει μια σχετική ελευθερία και νιώθει αποδεκτός.


• Κλινική Συμπτωματολογία


Οι ασθενείς με σχιζοφρένεια έχουν ένα διαταραγμένο τρόπο σκέψης, που οδηγεί στην εμφάνιση παραισθήσεων, ψευδαισθήσεων, ακατανόητου λόγου, παράξενης ή ακατανόητης συμπεριφοράς και εντέλει κακής επαφής με την πραγματικότητα και με το γύρω τους κόσμο.


Όταν λέμε ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν παραισθήσεις εννοούμε ότι έχουν μια παραποιημένη αντίληψη του κόσμου γύρω τους, ενώ όταν λέμε ότι έχουν ψευδαισθήσεις εννοούμε ότι αντιλαμβάνονται πράγματα που δεν υπάρχουν. Οι συχνότερες ψευδαισθήσεις στη σχιζοφρένεια είναι οι ακουστικές. Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να ακούν φωνές που δεν υπάρχουν και που συχνά τους κατακρίνουν, τους προσβάλλουν ή τους κατηγορούν. Μπορεί επίσης να έχουν άλλου τύπου ψευδαισθήσεις, π.χ. οπτικές ή οσφρητικές. Οποιαδήποτε από τις πέντε αισθήσεις μπορεί να επηρεαστεί στη σχιζοφρένεια.


Οι σχιζοφρενείς ασθενείς μπορεί να είναι απαθείς και ανέκφραστοι, ή μπορεί να έχουν παράδοξες συναισθηματικές αντιδράσεις ασύμβατες με ό,τι συμβαίνει γύρω τους. Επίσης συχνά έχουν παράξενες ιδέες και πεποιθήσεις και η συμπεριφορά τους είναι αλλόκοτη. Για παράδειγμα μπορεί να πιστεύουν ότι οι άλλοι μπορούν να διαβάσουν τις σκέψεις τους, ότι τους κυνηγούν κι η ζωή τους κινδυνεύει κ.λ.π.


Τα συμπτώματα αυτά επηρεάζουν την ικανότητά τους να συνυπάρχουν με τους άλλους ανθρώπους, να κοινωνικοποιούνται και να δημιουργούν σχέσεις. Οι περισσότεροι αποσύρονται από τον κοινωνικό τους περίγυρο, απομονώνονται, παραμελούν τον εαυτό τους και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Οι σχιζοφρενείς ασθενείς δεν έχουν εναισθησία, δεν κατανοούν δηλαδή ότι είναι άρρωστοι κι ότι αυτό που τους συμβαίνει είναι παθολογικό.


Υπάρχουν διάφοροι τύποι σχιζοφρένειας που διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος των συμπτωμάτων που εμφανίζονται στον καθένα. Αυτοί οι τύποι είναι η παρανοειδής, η αποδιοργανωτική, η κατατονική, η αδιαφοροποίητη και η υπολειμματική σχιζοφρένεια.


Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι σχιζοφρενείς ασθενείς είναι βίαιοι κι επικίνδυνοι. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι είναι αποσυρμένοι κι αποφεύγουν τις κοινωνικές συναναστροφές. Βίαιοι μπορεί να γίνουν όταν δεν παίρνουν τα φάρμακά τους ή όταν συνυπάρχει κατάχρηση αλκοόλ ή άλλων ουσιών.


• Προνοσηρή προσωπικότητα


Πολλοί ασθενείς με σχιζοφρένεια αναφέρουν ότι πριν αρρωστήσουν ήταν κλειστοί κι εσωστρεφείς. Είχαν λίγους φίλους κι απέφευγαν τις ομαδικές δραστηριότητες. Συνήθως η πρώτη νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική σηματοδοτεί την έναρξη της νόσου. Ωστόσο, συμπτώματα μπορεί να προϋπήρχαν για μήνες ή χρόνια.


Τα πρώτα συμπτώματα μπορεί να αφορούν σωματικά ενοχλήματα, όπως πονοκεφάλους, αδυναμία, κούραση, γαστρεντερικά ενοχλήματα, ενώ παράλληλα οι φίλοι κι οι συγγενείς παρατηρούν ότι ο ασθενής αρχίζει να έχει προβλήματα στην προσωπική κι επαγγελματική του ζωή. Ο ίδιος κλείνεται στον εαυτό του και μπορεί να δείξει έντονο ενδιαφέρον για θέματα όπως η φιλοσοφία και η μεταφυσική.


Σε γενικές γραμμές θα μπορούσαμε να πούμε ότι αρκετοί απ’ αυτούς τους ασθενείς είχαν κάποια διαταραχή προσωπικότητας πριν την έναρξη της νόσου, συνήθως σχιζοειδή ή σχιζότυπη διαταραχή.


• Πορεία και Πρόγνωση


Η σχιζοφρένεια είναι μια χρόνια νόσος που υποτροπιάζει. Συνήθως εμφανίζεται στην εφηβεία ή στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής και η κλασσική πορεία της περιλαμβάνει εξάρσεις και υφέσεις. Το πρώτο επεισόδιο σηματοδοτεί την έναρξη της νόσου και συνήθως απαιτεί νοσηλεία. Μετά την ύφεση του αρχικού επεισοδίου ο ασθενής συνήθως επανέρχεται σ’ ένα αρκετά καλό επίπεδο λειτουργικότητας. Ωστόσο οι περισσότεροι ασθενείς υποτροπιάζουν, ενώ μετά από κάθε νέα υποτροπή επανέρχονται όλο και δυσκολότερα. Η πορεία της νόσου είναι καλύτερη αν ο ασθενής δεν υποτροπιάσει μέσα σε μια πενταετία από το αρχικό επεισόδιο.


Η σχιζοφρένεια είναι μια ιδιαίτερα στιγματισμένη νόσος που δε γίνεται εύκολα αποδεκτή από την κοινωνία. Σαν αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί στιγματίζονται, αποσύρονται και συχνά περιθωριοποιούνται. Σημαντικό ρόλο παίζει το υποστηρικτικό περιβάλλον του κάθε ασθενούς. Η κατανόηση και η συμπαράσταση της οικογένειας και των φίλων βοηθά τον ασθενή να αντέξει το βάρος της νόσου του και να έχει μια κατά το δυνατόν φυσιολογική ζωή.


• Θεραπεία


Ο ακρογωνιαίος λίθος της θεραπείας είναι η φαρμακευτική αγωγή με αντιψυχωσικά φάρμακα. Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζεται να παίρνουν φάρμακα για όλη τους τη ζωή. Η φαρμακευτική αγωγή προκαλεί ύφεση των συμπτωμάτων και βελτιώνει την ποιότητα της ζωής του ασθενούς, αλλά δεν απαλλάσσει τον ασθενή από τη νόσο. Η ψυχοθεραπεία στοχεύει στη στήριξη του ασθενούς και της οικογένειάς του. Τα καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα προκύπτουν από το συνδυασμό φαρμακευτικής αγωγής και ψυχοθεραπείας. Από την επιστημονική ομάδα της ΜΚΟ Κλίμακα . Ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρηση του υλικού.

Πηγή εμφανιστεί σε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, εθνικότητ μορφωτικού ή πολιτισμικού υποβάθρου. Συνήθως νοσούν νέοι άνθρ βρίσκονται στην πιο παραγωγική φάση της ζωής τους. Το κόστος γι ανθρώπους αυτούς είναι πολύ μεγάλο καθώς βιώνουν μια δραματικι επιδείνωση της προσωπικής, επαγγελματικής και κοινωνικής τους ζωής οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους επιβαρύνονται εφόρου ζωής με τ ψυχικό, κοινωνικό και οικονομικό φορτίο που συνεπάγεται η σχιζοφρένεια


Επιδημιολογία


Υπολογίζεται ότι περίπου ένας με δύο στους εκατό ανθρώπους θα ν< από σχιζοφρένεια κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η σχιζοφρένεια συν όλες τις κοινωνίες και τις γεωγραφικές περιοχές της γης, περίπου με συχνότητα.


Η νόσος προσβάλλει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες με την ίδια συχνότητα. Παρόλα αυτά ο χρόνος έναρξης και η πορεία της νόσου μεταξύ των δύο φύλων. Συνήθως εμφανίζεται σε μικρότερη ηλικία άνδρες απ’ ότι στις γυναίκες. Οι άνδρες συνήθως νοσούν μεταξύ 16 ετών, ενώ οι γυναίκες μεταξύ 25 και 30 ετών. Σε γενικές γραμμές, ο έχουν καλύτερη πρόγνωση από ότι οι άντρες.Μια από τις κύριες αιτίες θανάτου ασθενών με σχιζοφρένεια είναι η αυτοκτονία. Υπολογίζεται ότι το 50% των σχιζοφρενών ασθενών θο αποπειραθούν ν’ αυτοκτονήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η αν περιθωριοποίηση, η έλλειψη υποστηρικτικού περιβάλλοντος αυξάνο κίνδυνο αυτοκτονίας. Επίσης ένα σημαντικό ποσοστό σχιζοφρενών εθισμένοι στο αλκοόλ ή σε άλλες ψυχοτρόπες ουσίες (κυρίως χασίς)


Εχει αναφερθεί ότι η συχνότητα εμφάνισης της σχιζοφρένειας είναι στις μεγάλες πόλεις σε σχέση με την επαρχία. Πιθανολογείται ότι στ παράγοντες που σχετίζονται με τη ζωή στις μεγαλουπόλεις «πυροδο εμφάνιση της νόσου σε ανθρώπους που έχουν κάποια βιολογική προ Η σχιζοφρένεια προσβάλλει ανθρώπους όλων των κοινωνικών τάξεων.


Η αιτιολογία της σχιζοφρένειας δεν έχει γίνει ακόμα πλήρως κατανοητή. Σήμερα πιστεύουμε ότι προκαλείται από την αλληλεπίδραση πολλών διαφορετικών παραγόντων. Τέτοιοι παράγοντες είναι :


 οι γενετικές μας καταβολές


 περιβαλλοντικοί παράγοντες (βιολογικοί και ψυχοκοινωνικοί)


Πολλές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα τεκμηριώνουν τη συμμετοχή γενετικών παραγόντων στην αιτιολογία της νόσου. Όπως έχει αναφερθεί η συχνότητα της νόσου στο γενικό πληθυσμό είναι περίπου 1%. Το παιδί ενός σχιζοφρενούς γονέα έχει δώδεκα φορές μεγαλύτερη πιθανότητα ν’ αναπτύξει τη νόσο, ενώ όταν και οι δύο γονείς είναι σχιζοφρενείς η πιθανότητα εμφάνισης σχιζοφρένειας είναι σαράντα φορές μεγαλύτερη από το γενικό πληθυσμό. Η πιθανότητα εμφάνισης σχιζοφρένειας στο μονοζυγωτικό δίδυμο αδερφό ενός σχιζοφρενή ασθενή φτάνει το 50%, είναι δηλαδή πενήντα φορές μεγαλύτερη από το γενικό πληθυσμό (σημειώνεται ότι τα μονοζυγωτικά δίδυμα αδέρφια έχουν πανομοιότυπο DNA).


Ρόλο φαίνεται να παίζει και η επίδραση του περιβάλλοντος. Κατά καιρούς έχουν ενοχοποιηθεί λοιμώξεις, εγκεφαλικές βλάβες κατά την εγκυμοσύνη ή κατά τη διάρκεια του τοκετού κλπ. Σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση ναρκωτικών ουσιών μπορεί να δράσει ως εκλυτικός παράγοντας για την εμφάνιση της νόσου.


Επίσης το ψυχοκοινωνικό στρες, που προκαλείται πχ από ένα τραυματικό γεγονός της ζωής όπως είναι ο θάνατος ενός δικού μας ανθρώπου, μπορεί να πυροδοτήσει την έναρξη της νόσου. Οι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες μπορούν επίσης να επηρεάσουν την πορεία της πάθησης. Για παράδειγμα ένας ασθενής που η οικογένειά του τον κατακρίνει για όσα λέει και κάνει και τον καταπιέζει, θα υποτροπιάσει περισσότερες φορές από τον ασθενή που ζει σ ένα προστατευμένο περιβάλλον όπου απολαμβάνει μια σχετική ελευθερία και νιώθει αποδεκτός.


• Κλινική Συμπτωματολογία


Οι ασθενείς με σχιζοφρένεια έχουν ένα διαταραγμένο τρόπο σκέψης, που οδηγεί στην εμφάνιση παραισθήσεων, ψευδαισθήσεων, ακατανόητου λόγου, παράξενης ή ακατανόητης συμπεριφοράς και εντέλει κακής επαφής με την πραγματικότητα και με το γύρω τους κόσμο.


Όταν λέμε ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν παραισθήσεις εννοούμε ότι έχουν μια παραποιημένη αντίληψη του κόσμου γύρω τους, ενώ όταν λέμε ότι έχουν ψευδαισθήσεις εννοούμε ότι αντιλαμβάνονται πράγματα που δεν υπάρχουν. Οι συχνότερες ψευδαισθήσεις στη σχιζοφρένεια είναι οι ακουστικές. Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να ακούν φωνές που δεν υπάρχουν και που συχνά τους κατακρίνουν, τους προσβάλλουν ή τους κατηγορούν. Μπορεί επίσης να έχουν άλλου τύπου ψευδαισθήσεις, π.χ. οπτικές ή οσφρητικές. Οποιαδήποτε από τις πέντε αισθήσεις μπορεί να επηρεαστεί στη σχιζοφρένεια.


Οι σχιζοφρενείς ασθενείς μπορεί να είναι απαθείς και ανέκφραστοι, ή μπορεί να έχουν παράδοξες συναισθηματικές αντιδράσεις ασύμβατες με ό,τι συμβαίνει γύρω τους. Επίσης συχνά έχουν παράξενες ιδέες και πεποιθήσεις και η συμπεριφορά τους είναι αλλόκοτη. Για παράδειγμα μπορεί να πιστεύουν ότι οι άλλοι μπορούν να διαβάσουν τις σκέψεις τους, ότι τους κυνηγούν κι η ζωή τους κινδυνεύει κ.λ.π.


Τα συμπτώματα αυτά επηρεάζουν την ικανότητά τους να συνυπάρχουν με τους άλλους ανθρώπους, να κοινωνικοποιούνται και να δημιουργούν σχέσεις. Οι περισσότεροι αποσύρονται από τον κοινωνικό τους περίγυρο, απομονώνονται, παραμελούν τον εαυτό τους και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Οι σχιζοφρενείς ασθενείς δεν έχουν εναισθησία, δεν κατανοούν δηλαδή ότι είναι άρρωστοι κι ότι αυτό που τους συμβαίνει είναι παθολογικό.


Υπάρχουν διάφοροι τύποι σχιζοφρένειας που διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος των συμπτωμάτων που εμφανίζονται στον καθένα. Αυτοί οι τύποι είναι η παρανοειδής, η αποδιοργανωτική, η κατατονική, η αδιαφοροποίητη και η υπολειμματική σχιζοφρένεια.


Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι σχιζοφρενείς ασθενείς είναι βίαιοι κι επικίνδυνοι. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι είναι αποσυρμένοι κι αποφεύγουν τις κοινωνικές συναναστροφές. Βίαιοι μπορεί να γίνουν όταν δεν παίρνουν τα φάρμακά τους ή όταν συνυπάρχει κατάχρηση αλκοόλ ή άλλων ουσιών.


• Προνοσηρή προσωπικότητα


Πολλοί ασθενείς με σχιζοφρένεια αναφέρουν ότι πριν αρρωστήσουν ήταν κλειστοί κι εσωστρεφείς. Είχαν λίγους φίλους κι απέφευγαν τις ομαδικές δραστηριότητες. Συνήθως η πρώτη νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική σηματοδοτεί την έναρξη της νόσου. Ωστόσο, συμπτώματα μπορεί να προϋπήρχαν για μήνες ή χρόνια.


Τα πρώτα συμπτώματα μπορεί να αφορούν σωματικά ενοχλήματα, όπως πονοκεφάλους, αδυναμία, κούραση, γαστρεντερικά ενοχλήματα, ενώ παράλληλα οι φίλοι κι οι συγγενείς παρατηρούν ότι ο ασθενής αρχίζει να έχει προβλήματα στην προσωπική κι επαγγελματική του ζωή. Ο ίδιος κλείνεται στον εαυτό του και μπορεί να δείξει έντονο ενδιαφέρον για θέματα όπως η φιλοσοφία και η μεταφυσική.


Σε γενικές γραμμές θα μπορούσαμε να πούμε ότι αρκετοί απ’ αυτούς τους ασθενείς είχαν κάποια διαταραχή προσωπικότητας πριν την έναρξη της νόσου, συνήθως σχιζοειδή ή σχιζότυπη διαταραχή.


• Πορεία και Πρόγνωση


Η σχιζοφρένεια είναι μια χρόνια νόσος που υποτροπιάζει. Συνήθως εμφανίζεται στην εφηβεία ή στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής και η κλασσική πορεία της περιλαμβάνει εξάρσεις και υφέσεις. Το πρώτο επεισόδιο σηματοδοτεί την έναρξη της νόσου και συνήθως απαιτεί νοσηλεία. Μετά την ύφεση του αρχικού επεισοδίου ο ασθενής συνήθως επανέρχεται σ’ ένα αρκετά καλό επίπεδο λειτουργικότητας. Ωστόσο οι περισσότεροι ασθενείς υποτροπιάζουν, ενώ μετά από κάθε νέα υποτροπή επανέρχονται όλο και δυσκολότερα. Η πορεία της νόσου είναι καλύτερη αν ο ασθενής δεν υποτροπιάσει μέσα σε μια πενταετία από το αρχικό επεισόδιο.


Η σχιζοφρένεια είναι μια ιδιαίτερα στιγματισμένη νόσος που δε γίνεται εύκολα αποδεκτή από την κοινωνία. Σαν αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί στιγματίζονται, αποσύρονται και συχνά περιθωριοποιούνται. Σημαντικό ρόλο παίζει το υποστηρικτικό περιβάλλον του κάθε ασθενούς. Η κατανόηση και η συμπαράσταση της οικογένειας και των φίλων βοηθά τον ασθενή να αντέξει το βάρος της νόσου του και να έχει μια κατά το δυνατόν φυσιολογική ζωή.


• Θεραπεία


Ο ακρογωνιαίος λίθος της θεραπείας είναι η φαρμακευτική αγωγή με αντιψυχωσικά φάρμακα. Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζεται να παίρνουν φάρμακα για όλη τους τη ζωή. Η φαρμακευτική αγωγή προκαλεί ύφεση των συμπτωμάτων και βελτιώνει την ποιότητα της ζωής του ασθενούς, αλλά δεν απαλλάσσει τον ασθενή από τη νόσο. Η ψυχοθεραπεία στοχεύει στη στήριξη του ασθενούς και της οικογένειάς του. Τα καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα προκύπτουν από το συνδυασμό φαρμακευτικής αγωγής και ψυχοθεραπείας. Από την επιστημονική ομάδα της ΜΚΟ Κλίμακα . Ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρηση του υλικού.


 Το απόρρητο βίντεο της NASA στην σελήνη - Θα πάθετε πλάκα... έτσι και το δείτε (video)


ΠηγήRead more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου