Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Χωρίς λόγια...Η Δανία είναι μια χώρα περίπου 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων, βρίσκεται στη Σκανδιναβία στη βόρεια Ευρώπη, συνορεύει από ξηρά με τη Γερμανία ενώ από θάλασσα γειτνιάζει με τη Σουηδία και τη Βαλτική.


Αρκετά με τη γεωγραφία και ας επικεντρωθούμε με το παρακάτω fitness model ονόματι Natasha Thomsen που κατάγεται από την παραπάνω χώρα που «γεννά» τέτοια πλάσματα.


Η ξανθιά καλλονή, δε φοβάται να δείξει τη σέξι της πλευρά, αποκαλύπτοντας πολλά σημεία του σώματός της, όπως κάνει σε άπειρες φωτογραφίες που ανεβάζει στο Instagram.

Δείτε  ακόμα:

Αυτό είναι το κορίτσι-της Sirina που του αρέσει να το «κάνει» στην παραλία και στο… γήπεδο! 
Read more

5 στρατιωτικά μυστικά που έγιναν γνωστά κατά λάθος (video)


Στον κόσμο των κρατικών μυστικών λίγες είναι οι κατηγορίες (ίσως και καμία) που βρίσκονται πάνω από αυτήν των στρατιωτικών μυστικών. Ως εκ τούτου, είναι διπλός ο...πονοκέφαλος όταν κάποια εξ αυτών αποκαλύπτονται, ειδικά όταν κάτι τέτοιο γίνεται κατά λάθος (ή τουλάχιστον, φανεί ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο). Πρόσφατο είναι το παράδειγμα των σχεδίων της ρωσικής τορπίλης Status 6, ενώ το 2012 εκνευρισμό στην Ταϊβάν είχε προκαλέσει η εμφάνιση κάποιων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Apple Maps, ή, ακόμα περισσότερο, η εμφάνιση ενός σε μεγάλο βαθμό άγνωστου ρωσικού υποβρυχίου στο Top Gear Russia.


Παραδείγματα τέτοια υπάρχουν αρκετά- και το κανάλι Dark 5 του YouTube παρουσιάζει 5 εξ αυτών.

Διαβάστε  ακόμα:

Αν σας τρομάζουν οι κλόουν αυτό είναι το ξενοδοχείο εφιάλτης


πηγη

Read more

Δείτε τι μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να δείτε όσα ξέρει η Google για εσάς...


Η Google συγκεντρώνει σε μια διεύθυνση το πλήθος των ρυθμίσεων που μπορούν να κάνουν οι χρήστες οποιασδήποτε υπηρεσίας της στο aboutme.google.com.


Θα σοκαριστείτε από το πλήθος των πληροφοριών που δεν αντιληφθήκατε επαρκώς ότι δημοσιοποιούνται για εσάς.


Μπορεί, για παράδειγμα, να μην γνωρίζετε ότι η φωτογραφία που είχατε δημοσιεύσει στο προφίλ σας στο Google+, εμφανίστηκε ως φόντο σε προϊόντα και υπηρεσίες της Google. Επίσης, μπορεί να μην γνωρίζετε ότι για να περιορίσετε την ορατότητα της δραστηριότητάς σας θα πρέπει να την διαγράψετε.


Συνεπώς, επισκεπτόμενοι συχνά το aboutme.google.com θα μπορέσετε να ξετυλίξετε το κουβάρι των ρυθμίσεών σας.


 Διαβάστε  ακόμη:

Αυτά είναι τα «κοράκια» που θέλουν να αρπάξουν τα σπίτια των Ελλήνων Read more

Αυτά είναι τα «κοράκια» που θέλουν να αρπάξουν τα σπίτια των ΕλλήνωνΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΤΗΝ «ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ» ΣΕ ΞΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ FUNDS – ΟΤΑΝ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ – ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ «ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ»

Τον νόμο του ισχυρού με συνθήκες που προσιδιάζουν σε ειδεχθές έγκλημα εναντίον μιας ολόκληρης χώρας επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση των «διαπραγματευτών», η οποία, μετά και την απόφασή της να απελευθερώσει τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασμούς, ξεπουλά με τον πλέον επονείδιστο τρόπο τα σπίτια των Ελλήνων σε περισσότερα από 15 διαφορετικά κερδοσκοπικά funds, με τα εννέα από αυτά να έχουν ήδη πιάσει «στασίδι», ανοίγοντας γραφεία στην Αθήνα.

Η αρχή για τους κερδοσκόπους γίνεται από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν πρώτης τάξεως «φιλέτα» για τα distress funds (σ.σ. επενδυτικά κεφάλαια δυστυχίας), καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο συνολικός δανεισμός των τουριστικών επιχειρήσεων αγγίζει τα 7,5 δισ. ευρώ, με τα 2,5 δισ. εξ αυτών να συνιστούν «κόκκινα» δάνεια.

Επί της ουσίας, τα «κοράκια» ενδιαφέρονται διακαώς για τα δάνεια αυτά, επειδή μπορούν να τα αγοράσουν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, μια τακτική που θα τους αποφέρει τεράστια κέρδη, ενεργοποιώντας την «μπίζνα» του real estate.

Όταν, μάλιστα, τα δάνεια αυτά δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εξοφληθούν, οι κερδοσκόποι τα εξαγοράζουν ακόμη και στο 5% της αξίας τους.

Ήδη στο παιχνίδι των εξαγορών έχει μπει, σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα μεγαλύτερα funds των ΗΠΑ, το KKR, που το 1988 είχε γίνει ευρέως γνωστό μετά και την εξαγορά του τότε «κολοσσού» της καπνοβιομηχανίας RJR Nabisco.Τα 9 «αρπακτικά» της κερδοσκοπίας

Εκτός, όμως, από το KKR, αλλά εννιά μεγάλα κερδοσκοπικά funds έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και είναι τα εξής:

1. To Oaktree Capital, που έγινε γνωστό μέσα από την αγορά πολυτελούς ξενοδοχείου στη Χαλκιδική. Ιδρύθηκε το 1995 και πλέον διαχειρίζεται κεφάλαια συνολικού ύψους 80 δισ. δολαρίων

2. Το York Capital Management, που συνεργάζεται με τα funds Greylock Capital Management και Eaglevale Partners, μαζί με τα οποία έχει ήδη γραφείο στην καρδιά της Αθήνας και έχει βάλει στόχο πληθώρα ελληνικών επιχειρήσεων

3. Το Paulson Fund, με έδρα τη Νέα Υόρκη και με πλούσιο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε τραπεζικές μετοχές

4. Ο επενδυτικός οργανισμός Valde Capital Investment, που ακολουθεί μια από τις πλέον επιθετικές στρατηγικές εξαγορών σε ό,τι αφορά προβληματικές επιχειρήσεις, που εμφανίζουν σοβαρές δυσχέρειες λόγω «κόκκινων» δανείων

5. Το αμερικανικών συμφερόντων Marathon Asset Management, με την αυξημένη δραστηριοποίησή του στις διεθνείς χρηματαγορές

6. Το Fortress Investment Group, ένα μεγάλο hedge fund που έχει βάλει στο μάτι «προβληματικά» στεγαστικά δάνεια τραπεζών

7. Το Dromeus Capital, το οποίο αν και είχε κλείσει τα γραφεία του στην Αθήνα λόγω ζημιών τον Ιούνιο του 2015, ξεκίνησε εκ νέου να δραστηριοποιείται στην πρωτεύουσα, δείχνοντας εντονότατο ενδιαφέρον για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις

8. Το Apollo Global Management, ένα κολοσσιαίο hedge fund με κεφάλαια άνω των 164 δισ. δολαρίων, και με εντονότατη δραστηριότητα από το 2008 σε χώρες της νότιας Ευρώπης και ιδίως στην Ισπανία

9. Η «τρόικα» των funds: Fortress, Baubost και Strategic. Συνεργάζονται στενά για την περίπτωση της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου

Ο οικονομικός πόλεμος σε βάρος της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει και οι «Δούρειοι Ίπποι» των κερδοσκόπων έχουν εισβάλει νύχτα στη χώρα, αξιώνοντας – τι άλλο; - «γην και ύδωρ».


Ο ιδρυτής του μυστικιστικού τάγματος των Ιλουμινάτι, Γιόχαν Άνταμ Βαϊσχάουπτ
Read more

Κορίτσι για τα… μάτια σας


Η Crystal McCallum προσκαλεί και προκαλεί τους θαυμαστές τηςΜαγιό και εσώρουχα, μαγιό ξανά, δαντελωτά εσώρουχα και κάπου ένα εφαρμοστό κόκκινο φόρεμα. Αυτά επιλέγει να φοράει στις περισσότερες φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Crystal McCallum, το εντυπωσιακότατο μοντέλο που ζει στο Τέξας των ΗΠΑ.


Η 26χρονη, ξελογιάζει τον φωτογραφικό φακό με τις πόζες της και σαρώνει στα social media.
Δείτε  περισσότερες  φωτο  ΕΔΩRead more

Εικόνες φρίκης: Μέσα στο ξενοδοχείο που έγινε το μακελειό στο ΜάλιΛίμνες αίματος παντού, τρύπες από σφαίρες στους τοίχους... Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του ξενοδοχείου στο Μάλι δείχνουν με τον πιο σκληρό τρόπο το τι συνέβη εκεί μέσα.


Μετά από την επίθεση και την ομηρία στο ξενοδοχείο Radisson Blu, στην πρωτεύουσα Μπαμακό, η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 10 ημέρες.


Ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης είναι 21 νεκροί και 7 τραυματίες. Ανάμεσα σε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους ήταν και δύο δράστες. Την ευθύνη για την πολύνεκρη χθεσινή επίθεση ανέλαβε η οργάνωση αλ Μουραμπιτούν, μια τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία ορκίζεται πίστη στην αλ Κάιντα.


Οι φωτογραφίες του Reuters προδίδουν όλη τη φρίκη που έζησαν όσοι βρέθηκαν στο ξενοδοχείο τη στιγμή της επίθεσης.


Έρχονται τεχνολογίες που θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή μας 
Read more

Μάλι: Δεκάδες νεκροί, ελεύθεροι οι όμηροιΜΠΑΜΑΚΟ. Τουλάχιστον 27 νεκροί ήταν ο πρώτος απολογισμός από την επίθεση των τζιχαντιστών που αψήφησαν την ασφάλεια πολυτελούς ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα του Μάλι και εισέβαλαν στις 7 το πρωί τοπική ώρα, γαζώνοντας με σφαίρες την πρόσοψη και φωνάζοντας «Αλαχού Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά). Ειδικές δυνάμεις του Μάλι, συνεπικουρούμενες από άνδρες επίλεκτων μονάδων των ΗΠΑ και της Γαλλίας, πραγματοποίησαν επιδρομή και κατάφεραν να απελευθερώσουν τους 170 ομήρους, κυρίως ξένους υπήκοους, που κρατούσαν ένοπλοι φανατικοί ισλαμιστές στην πρωτεύουσα της πρώην γαλλικής αποικίας.


Την ευθύνη ανέλαβε μια οργάνωση που διατηρεί σχέσεις με την Αλ Κάιντα, η Αλ Μουραμπιτούν, και οι ειδικοί δεν θέλησαν να σχολιάσουν αν η χθεσινή επίθεση συνδέεται με την αιματοχυσία του Παρισιού, καθώς η συγκεκριμένη οργάνωση δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με το «Ισλαμικό Κράτος». Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες στρατιωτών με στολές παραλλαγής να κραδαίνουν αυτόματα όπλα στο λόμπι του Radisson Blu, ενός από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας του Μάλι.


Οι γαλλικές επίλεκτες δυνάμεις έφτασαν από την Μπουρκίνα Φάσο, καθώς υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι μεταξύ των ομήρων υπήρχαν Γάλλοι πολίτες. Τουλάχιστον έξι Αμερικανοί ήταν μεταξύ των 80 περίπου ομήρων, που απελευθερώθηκαν αμέσως μετά την εισβολή των ειδικών δυνάμεων, όπως και τα πληρώματα της Air France και της Turkish Airline που είχαν καταλύσει εκεί, 20 Ινδοί αλλά και επτά Αλγερινοί. Μετά την επιδρομή, οι τζιχαντιστές ταμπουρώθηκαν στον έβδομο όροφο, και αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ανταλλαγή πυρών.


Ο συνταγματάρχης του στρατού Μαρκ Τσιντλ, εκπρόσωπος της Διοίκησης Αφρικής των ΗΠΑ, είπε ακόμη πως αμερικανικές ειδικές δυνάμεις προσέφεραν τη βοήθειά τους στο επεισόδιο. Το Πεντάγωνο είχε δηλώσει νωρίτερα πως αμερικανικές ειδικές δυνάμεις βοηθούν τις δυνάμεις του Μάλι, προκειμένου οι όμηροι να απελευθερωθούν με ασφάλεια. «Οι αμερικανικές δυνάμεις βοηθούν στη μεταφορά των πολιτών σε ασφαλές μέρος, ενώ οι δυνάμεις του Μάλι ασφαλίζουν το ξενοδοχείο», διευκρίνισε η αντισυνταγματάρχης Μισέλ Μπαλντανζά. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος συμμετείχε χθες στην σύνοδο του ASEAN στη Μαλαισία, παρακολουθούσε και ενημερωνόταν διαρκώς από τους συμβούλους ασφαλείας του για την πορεία της ομηρείας. Συνολικά 1.000 άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί στην Αφρική, αλλά μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν αναφέρθηκε οποιαδήποτε σύγκρουση των Αμερικανών στρατιωτών με τους δράστες της ομηρίας.


Στο μεταξύ, οι επτά Αλγερινοί που διέμεναν στο ξενοδοχείο Radisson, από τους οποίους οι έξι είναι μέλη μιας επίσημης αλγερινής αντιπροσωπείας, ήταν επίσης από τους πρώτους που αφέθηκαν ελεύθεροι. Η απελευθέρωση της αντιπροσωπείας αυτής, που αποτελείτο κυρίως από διπλωμάτες, επιτεύχθηκε χάρη στη συνδυασμένη δράση της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Μάλι (Minusma) και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.


Ο ιδρυτής του μυστικιστικού τάγματος των Ιλουμινάτι, Γιόχαν Άνταμ Βαϊσχάουπτ 
Read more

Ο καιρός σήμεραΆνεμοι 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο ΑιγαίοΝεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.


Σταδιακή ενίσχυση των νοτίων ανέμων στα 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.


Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ανατολικά κυρίως τις πρωινές ώρες.


Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη με ομίχλες τις πρωινές ώρες, το θερμόμετρο από 10 έως 21 βαθμούς.


Άφησαν ελεύθερους όσους ομήρους ήξεραν στίχους από το Κοράνι στο Μάλι
Read more

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Άφησαν ελεύθερους όσους ομήρους ήξεραν στίχους από το Κοράνι στο ΜάλιΜεταξύ των ομήρων φέρονται να είναι Γάλλοι, Βέλγοι και Αμερικάνοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται ομηρία από ενόπλους που πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα επίθεση σε ξενοδοχείο της πολυτελούς αλυσίδας Radisson στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό. Υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ και φώναζαν «Allahu Akbar» (Ο θεός είναι μεγάλος), ενώ σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και το Reuters άφησαν ελεύθερους ορισμένους ομήρους που είναι μουσουλμάνοι.


Συνολικά 170 άνθρωποι –πελάτες και προσωπικό- κρατούνται όμηροι.


Η εταιρεία, στην οποία ανήκει η αλυσίδα ξενοδοχείων, αναφέρει σε δελτίο Τύπου ότι «σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει δύο δράστες κρατούν ομήρους 140 πελάτες και 30 υπαλλήλους».


Σύμφωνα με το Reuters οι τρομοκράτες ζήτησαν από τους ομήρους να απαγγείλουν στίχους από το Κοράνι. Όσοι ήξεραν τους στίχους αφέθηκαν ελεύθεροι... Μεταξύ των ομήρων φέρονται να είναι Γάλλοι, Βέλγοι και Αμερικάνοι.


«Πολύ νωρίς το πρωί σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Προφανώς έγινε προσπάθεια να συλληφθούν όμηροι. Η αστυνομία βρίσκεται επί τόπου κι έχει αποκλείσει την περιοχή», δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας.


Το ξενοδοχείο βρίσκεται δυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας σε μία συνοικία όπου υπάρχουν υπουργεία και πρεσβείες.


Η αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι «έχει ενημερωθεί για μία επιχείρηση με ανταλλαγή πυρών στο Radisson Hotel, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη», και κάλεσε τους πολίτες της να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.


Ο ιδρυτής του μυστικιστικού τάγματος των Ιλουμινάτι, Γιόχαν Άνταμ Βαϊσχάουπτ
Read more

Ο ιδρυτής του μυστικιστικού τάγματος των Ιλουμινάτι, Γιόχαν Άνταμ ΒαϊσχάουπτΟ «Αδερφός Σπάρτακος» που θέλησε να φέρει την κοσμική και επιστημονική Νέα Τάξη ΠραγμάτωνΤον έχουν αποκαλέσει από «ανθρώπινο κακό» μέχρι και «πιο εμβριθή συνωμότη που έζησε ποτέ», αν και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τον υπερασπιστούν από την εκκλησιαστική και κοσμική μήνη, όπως ο ίδιος ο Τόμας Τζέφερσον, που τον χαρακτήρισε ως «άκακο φιλάνθρωπο»!


Ο λόγος για τον γερμανό στοχαστή και καθηγητή Νομικής, Γιόχαν Άνταμ Βαϊσχάουπτ, ένα από τα πλέον φωτισμένα πνεύματα της Γερμανίας που ίδρυσε την απόκρυφη σέχτα των Πεφωτισμένων για να προωθήσει την επιστήμη και την εκκοσμίκευση της κοινωνίας, αν και στην πορεία οι Ιλουμινάτι του έμελλε να γίνουν αρχέτυπο μασονικής συνωμοσίας και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων.


Ποια είναι όμως η πραγματική ιστορία της ζωής του ανθρώπου που αυτοαποκαλούνταν «Αδερφός Σπάρτακος» στο εσωτερικό των Πεφωτισμένων, μιας νέας τάξης πραγμάτων που πολλοί έσπευσαν να προσυπογράψουν τη μοίρα της ως «βραχύβια, μετεωρική και αμφιλεγόμενη κοινωνία» και «μοχθηρή οργάνωση»;


Ήταν την 1η Μαΐου 1776 όταν ο νομομαθής και πολυπράγμων νομικός, θεολόγος και φιλόσοφος Βαϊσχάουπτ θα ίδρυε το Τάγμα των Perfectibilists, που θα μετονομαζόταν αργότερα σε «Βαυαροί Πεφωτισμένοι» (Illuminati), υιοθετώντας το μυστικιστικό όνομά του. Ο σκοπός της εταιρίας ήταν η εγκαθίδρυση μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων μέσω της επιστήμης, της τεχνολογίας και της οικονομίας, μιας τάξης που απέρριπτε τόσο τον μοναρχισμό όσο και το Βατικανό.


Οι κοσμοπολίτικες και αντικληρικές δοξασίες δονούν τη νέα σέχτα, η οποία με πρόταγμα το διαβόητο «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» του Βαϊσχάουπτ φτιάχνει πυρήνες για τη μύηση νέων μελών στο απόκρυφο τάγμα. Ο ιδρυτής του, σε άμεση συνεννόηση με τους ευγενείς της Βαυαρίας, καταφέρνει να σώσει εκατοντάδες κυνηγημένους Ιησουίτες από τα πέρατα της Ευρώπης, την ίδια ώρα που ο μυστικός πυρήνας των Ιλουμινάτι θα συμβάλει καθοριστικά λίγο αργότερα στην οργάνωση της αστικής εξέγερσης που θα έμενε γνωστή ως Γαλλική Επανάσταση. Όσο για τη δομή του τάγματός του, όπου κανένα χαμηλόβαθμο μέλος δεν γνώριζε τον ανώτερό του, έμελλε να λειτουργήσει ως ιδανικό μοντέλο οργάνωσης για κάθε παραστρατιωτικό και παρακρατικό κίνημα του κόσμου, βρίσκοντας αργότερα τη θέση της στις τρομοκρατικές οργανώσεις του σήμερα.


Το 1784 μια σειρά από τα ερμητικά γραπτά του έγιναν γνωστά και θεωρήθηκαν εν πολλοίς ανατρεπτικά και σκανδαλώδη, την ίδια ώρα που οι Πεφωτισμένοι απαγορεύτηκαν στο βασίλειο της Βαυαρίας. Ο διαπρεπής καθηγητής Βαϊσχάουπτ έχασε τη θέση του στο πανεπιστήμιο και αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή, αν και βρήκε τελικά καταφύγιο σε μυημένο στη σέχτα του αριστοκράτη, όπου και έγραψε μια πληθώρα βιβλίων για τα χρονικά, τη δράση και τη φιλοσοφία των Ιλουμινάτι του.


Ως πνεύμα διαπνεόμενο από τα κελεύσματα του Διαφωτισμού αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους συνωμότες που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, ο Βαϊσχάουπτ συνεχίζει να διχάζει την ιστορική ετυμηγορία και τελεσίδικη απόφαση για το ποιον του δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα. Κι αν η μυστικιστική φύση του τάγματός του ήταν σαφώς επιβεβλημένη από τη σκοτεινή εποχή όπου έδρασε, οι Ιλουμινάτι έμελλε να μετατραπούν σε κάτι που θα ξέφευγε από τα χέρια του…


Πρώτα χρόνιαΟ Γιόχαν Άνταμ Βαϊσχάουπτ γεννιέται στις 6 Φεβρουαρίου 1748 στο Ίνγκολστατ της Βαυαρίας μέσα σε εβραϊκή οικογένεια αστών. Ο πατέρας του, ο διαπρεπής καθηγητής Νομικής στο τοπικό πανεπιστήμιο Γιόχαν Γκέοργκ Βαϊσχάουπτ, ήταν υπέρμαχος του κοσμικού κράτους και σφοδρός πολέμιος της βασιλείας, όπως και ο αδερφός του, επίσης ακαδημαϊκός.


Μέσα στο προωθημένο αυτό οικογενειακό περιβάλλον μεγαλώνει ο μικρός Άνταμ, ο οποίος θα χάσει ωστόσο τον πατέρα του το 1754 και θα περιέλθει στην κηδεμονία του θείου του, κοσμήτορα στο Πανεπιστήμιο του Ίνγκολστατ, ο οποίος θα τον εμπιστευτεί λίγο αργότερα στην τοπική κοινότητα των Ιησουιτών. Ο Άνταμ μεγαλώνει έτσι ως καθολικός χριστιανός και αργότερα, στα χρόνια των σπουδών του, θα μεταστραφεί στον προτεσταντισμό.


Ο θείος μυεί τον νεαρό Βαϊσχάουπτ στις αρχές του Διαφωτισμού και του Ορθού Λόγου πριν καν ξεκινήσει την εκπαίδευσή του στο ιησουητικό σχολείο της πόλης, απ’ όπου θα πάρει το απολυτήριό του. Αργότερα θα σπουδάσει νομική και θεολογία στο Πανεπιστήμιο του Ίνγκολστατ, ακολουθώντας τη μακρά οικογενειακή παράδοση στον ακαδημαϊσμό, απ’ όπου θα αποφοιτήσει το 1768, σε ηλικία 20 ετών, με διδακτορικό στη Νομική. Το 1772 αναλαμβάνει θέση τακτικού καθηγητή Δικαίου στο ίδιο πανεπιστήμιο και την επόμενη χρονιά παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του, με την οποία θα αποκτήσει προοδευτικά εφτά παιδιά. Ο Βαϊσχάουπτ παρακολούθησε επίσης έναν κύκλο σπουδών στη θεολογία και ήρθε σε επαφή τόσο με τη δουλειά των Πυθαγορείων όσο και τα Ελευσίνια Μυστήρια, αν και για τα παιδικά του χρόνια δεν είναι πολλά γνωστά ή επιβεβαιωμένα…


Η ίδρυση των Ιλουμινάτι


Ο Βάισχαουπτ μυήθηκε στον Ελευθεροτεκτονισμό το 1774, είτε στο Ανόβερο είτε στο Μόναχο, καθώς ως πνεύμα ελεύθερο κινδύνευε από τη δημόσια διακίνηση των αρχών του Διαφωτισμού. Τα αντικληρικά του αισθήματα ήταν εξάλλου ήδη γνωστά στην τοπική κοινωνία και δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν έβλεπαν με καλό μάτι τις νεωτεριστικές απόψεις του κυρίου καθηγητή. Κάποια στιγμή φέρεται πάντως να διαφωνεί με τους Μασόνους και να διαμαρτύρεται πως κανείς τους δεν κατάλαβε ποτέ τη σημασία του τελετουργικού και των αποκρυφιστικών διδαχών.


Τότε είναι που παίρνει την απόφαση να ιδρύσει το δικό του τάγμα, εγκαινιάζοντας με πάσα ερμητική επισημότητα τον Μάιο του 1776 το «Order of Perfectibilists», το οποίο θα γίνει ωστόσο γνωστό ως «Ordo Illuminati Bavarensis» και τελικά «Illuminati». Στην πρώτη αυτή τελετή μύησης ήταν παρόντες μόλις πέντε άνθρωποι, αν και το τάγμα κέρδιζε συνεχώς έδαφος από τις άλλες μυστικές εταιρίες και μόλις σε έναν χρόνο θα υπήρχαν παραρτήματά του σε όλη τη Γερμανία, αλλά και στην Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Ελβετία.


Ο σκοπός των Πεφωτισμένων ήταν διπλός: από τη μία, ο Αδελφός Σπάρτακος ήθελε να εγκαθιδρύσει την ισότητα και την ισονομία στην κοινωνία και από την άλλη, να επιφέρει δημοκρατικές και κοσμικές μεταρρυθμίσεις, περιορίζοντας τον ρόλο της εκκλησίας και του θεσμού της βασιλείας. Κι έτσι από την πρώτη λοιπόν στιγμή, οι Ιλουμινάτι διατηρούν ένα σοφιστικέ δίκτυο κατασκόπων και πρακτόρων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, για να ενημερώνονται από πρώτο χέρι για τις εξελίξεις, την ίδια στιγμή που η δομή της οργάνωσης εξασφάλιζε την ανωνυμία: κανένας μυημένος σε κάθε πυρήνα δεν γνώριζε τον ανώτερό του, κι έτσι τα στόματα δεν μπορούσαν παρά να μένουν κλειστά. Ταυτοχρόνως, οι πυρήνες δεν επικοινωνούσαν ευθέως μεταξύ τους και ο ένας δεν γνώριζε για την ύπαρξη του άλλου, καθώς οι συναλλαγές γίνονταν αποκλειστικά μέσω συνδέσμων.


Στη γέννηση του τάγματος έπαιξαν σαφώς ρόλο οι διώξεις των Ιησουιτών από τον Πάπα Κλήμη ΙΔ’, οι οποίες επισημοποιήθηκαν με βούλα το 1773. Ο Βαϊσχάουπτ διατηρούσε στενές σχέσεις με τους Ιησουίτες και έπρεπε να κάνει κάτι για να σώσει όσους μπορούσε από το κυνήγι που είχε στηθεί εναντίον τους. Όσο για τα επιστημονικά του ερείσματα που πυροδοτούσαν τα αντιεκκλησιαστικά του αισθήματα, είχε ήδη έρθει σε επαφή με την εμπειρική φιλοσοφία και αργότερα πάλεψε με την ιδεαλιστική φιλοσοφία του Καντ, αφήνοντας σοβαρό κριτικό έργο: «Ο φωτισμός από τον ήλιο του Ορθού Λόγου θα διαλύσει τα σύννεφα της δεισιδαιμονίας και της προκατάληψης. Η ανθρώπινη φύση θα καλυτερεύσει μέσα από την επανεκπαίδευση, μακριά από το κράτος και την οργανωμένη θρησκεία», κήρυττε ο διαπρεπής στοχαστής.


Οι πραγματικοί σκοποί των Ιλουμινάτι περιβάλλονται ωστόσο από πέπλο μυστηρίου, καθώς τα αντικληρικά και αντιμοναρχικά αισθήματα των μελών έχουν μεταφραστεί κατά το δοκούν. Αριστεροί μελετητές τους ήθελαν να μάχονται για ένα είδος κομμουνιστικής ουτοπίας, αναρχικοί θεωρητικοί τους είδαν ως υπέρμαχους του αναρχισμού και της αμεσοδημοκρατίας, την ίδια στιγμή που οι συνωμοσιολογικές πένες έκαναν λόγο για σατανιστική σέχτα που έψαχνε να κυριαρχήσει στον κόσμο φέρνοντας το βασίλειο του Εωσφόρου στη Γη. Ξέρουμε ότι ο ίδιος ο Βαϊσχάουπτ είχε εχθρικά αισθήματα απέναντι στο Βατικανό και τις ευρωπαϊκές μοναρχίες, δεν ήταν ωστόσο άθεος, καθώς η βαθύτατη ευσέβεια και η ένθεη φύση του ήταν γνωστή σε όλους.


Όσο για την αντιβασιλική ρητορεία του, ξέρουμε ότι δεν έμεινε μόνο στα λόγια. Το 1784 οι Ιλουμινάτι προσπάθησαν να ανατρέψουν τους Αψβούργους, αν και τα πραξικοπηματικά σχέδιά τους ανατράπηκαν από τους βασιλικούς πράκτορες που είχαν διεισδύσει στους Πεφωτισμένους. «Η λύτρωση δεν έγκειται σε δυνατούς θρόνους που υπερασπίζονται με ξίφη», θα πει ο Βαϊσχάουπτ λίγο πριν από το ξέσπασμα της Γαλλικής Επανάστασης.


Η υπόγεια δράση των Ιλουμινάτι που έθεσε σε ευθεία αμφισβήτηση την εξουσία του Εκλέκτορα της Βαυαρίας, Κάρολου Θεόδωρου, και η σφοδρή αντικληρική τους δράση δεν θα μπορούσε παρά να τους κάνει εχθρό όλων, τόσων των μοναρχών όσο και της πανίσχυρης Καθολικής Εκκλησίας. Κι έτσι τον Ιούνιο του 1784 όλες οι μυστικές εταιρίες της Βαυαρίας τέθηκαν εκτός νόμου και απαγορεύτηκε η δράση τους. Η κάρτα μέλους σε τέτοια τάγματα τιμωρούνταν τώρα με θάνατο…


Τα τελευταία χρόνια και η τύχη των Ιλουμινάτι


Ο Βαϊσχάουπτ αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του στο Πανεπιστήμιο και να εγκαταλείψει τη Βαυαρία, μετακομίζοντας σε γειτονικό βασίλειο τον Φεβρουάριο του 1785. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, νέο κρατικό φιρμάνι στρεφόταν ειδικά κατά των Πεφωτισμένων και αποκήρυττε τη δράση τους, εγκαινιάζοντας την περίοδο των διωγμών των μελών τους.


Οι Πεφωτισμένοι δρούσαν τώρα παρασκηνιακά και μυστικά στα υπόγεια της Βαυαρίας, μεταφέροντας το κέντρο της επαναστατικής τους δράσης αλλού. Η τραγωδία χτύπησε το τάγμα τον Ιούλιο του 1785, όταν μια αστραπή κεραυνοβόλησε έναν ταχυδρόμο των Ιλουμινάτι, καρβουνιάζοντας αυτόν και το άλογό του, αν και όχι τον σάκο του. Εκεί βρήκαν οι Αρχές της Βαυαρίας τα μυστικά σχέδια του τάγματος για ανατροπή της μοναρχίας και εκκοσμίκευση του κράτους, αλλά και μπόλικα ονόματα μελών, όπως του Βαϊσχάουπτ.


Την ώρα που αρκετά μέλη συνελήφθησαν, η τύχη του Βαϊσχάουπτ αποτελεί μυστήριο και οι πηγές δεν συμφωνούν εδώ καθόλου για την περίοδο μετά το 1790. Σύμφωνα με μια δημοφιλή θεωρία, ο καθηγητής μετακόμισε στον Νέο Κόσμο και επηρέασε τους πατέρες του αμερικανικού έθνους και κυρίως τον Τζορτζ Ουάσιγκτον. Άλλοι πάλι τον θέλουν να πεθαίνει χρόνια αργότερα κρυμμένος και να μην επανεμφανίζεται ποτέ στη δημόσια σφαίρα.


Ξέρουμε πάντως σήμερα ότι οι Ιλουμινάτι έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στο ξέσπασμα της Γαλλικής Επανάστασης το 1789, καθώς πολλοί πρωτεργάτες της αστικής εξέγερσης ήταν μέλη των Πεφωτισμένων του Παρισιού, όπως ο κόμης Μιραμπό (ακόμα και ο Μαρκήσιος ντε Σαντ φιγουράρει ως μέλος τους). Ανάλογα ποιον θα ρωτήσεις, ο ρόλος τους είναι από «αποφασιστικής σημασίας» μέχρι «αμελητέος». Οι Ιλουμινάτι δεν ήταν φυσικά η μόνη μυστικιστική οργάνωση της Ευρώπης εκείνη την εποχή, πρέπει πάντως μέχρι το 1788 τα μέλη τους να είχαν διεισδύσει σε όλες τις μεγάλες ερμητικές σέχτες και κάθε Στοά των Ελευθεροτεκτόνων, αλλά και σε δικαστήρια και διοικητήρια.


Αν και παρά την εκτεταμένη δράση τους, οι Ιλουμινάτι έπεσαν κι αυτοί θύμα του Βοναπάρτη και των ακραίων μεθόδων του για να διατηρηθεί στην εξουσία. Μετά την άνοδό του στον γαλλικό θρόνο, οι μέρες των Πεφωτισμένων της Γαλλίας ήταν μετρημένες: τόσο οι πυρήνες των Ιλουμινάτι όσο και οι μασονικές Στοές κατακλύστηκαν από αυτοκρατορικούς πράκτορες, οι οποίοι φρόντισαν να απαλλάξουν τον μονάρχη από την εξτρεμιστική και ανατρεπτική δράση των μελών, ώστε να μην απειληθεί ποτέ η βασιλεία του. Οι περισσότεροι ιστορικοί συμφωνούν ότι αυτό ήταν το τέλος των Πεφωτισμένων και αν επιβίωσαν μετά το 1785-1786, τώρα ήταν πιθανότατα παρελθόν. Άλλοι πάλι μελετητές διατείνονται ότι το τάγμα έζησε και βασίλεψε και το κάνει μέχρι και σήμερα.


Όσο για τον ίδιο τον ιδρυτή του, φέρεται να βρήκε φιλόξενη στέγη στο Δουκάτο της Σαξονίας, όπου και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του στην πόλη Γκότα, γράφοντας απολογητικά βιβλία για τους Πεφωτισμένους αλλά και πλήθος φιλοσοφικών δοκιμίων. Εκεί φαίνεται να ξαναπαντρεύεται και να ζει μια άνετη ζωή μέχρι τα βαθιά του γεράματα.


Ο Γιόχαν Άνταμ Βαϊσχάουπτ έφυγε από τον κόσμο στις 18 Νοεμβρίου 1830 έχοντας βάλει πιθανότατα το χεράκι του σε άλλες μυστικιστικές σέχτες και προετοιμάζοντας μια νέα γενιά συνωμοτών. Πολλοί προβεβλημένοι Ευρωπαίοι της περιόδου έχουν συνδεθεί κατά καιρούς με τους Βαυαρούς Ιλουμινάτι του Βαϊσχάουπτ, αν και τα πραγματικά μέλη φαίνεται να ακολούθησαν τελείως διαφορετικούς δρόμους.


Αν πιστέψουμε τη Ρωμαιοκαθολική Εγκυκλοπαίδεια του 1910, τότε ο ανατρεπτικός και αμφιλεγόμενος καθηγητής μετανόησε στο νεκροκρέβατό του και συμφιλιώθηκε με την Εκκλησία, αν και δεν μας παραδίδονται τέτοιες αναφορές. Η ιστορική ετυμηγορία για τον Βαϊσχάουπτ θα πρέπει να περιμένει αρκετά ακόμα και θα γραφτεί πιθανότατα από μια άλλη γενιά πιο αντικειμενικών ιστορικών, καθώς η πραγματική του ζωή λίγη σχέση έχει με τον θρύλο του που συντηρούν οι συνωμοσιολόγοι και οι ερμητικές σέχτες. Όπως και για τους ίδιους τους Ιλουμινάτι εξάλλου, οι οποίοι αναβίωσαν στις μέρες μας από τις συνωμοσιολογικές θεωρίες και την παραλογοτεχνία, με τη Νέα Παγκόσμια Τάξη να είναι τώρα δικό τους έργο.


Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι ο καθηγητής Φυσικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και γνωστός Ελευθεροτέκτονας, Τζον Ρόμπινσον, απέρριψε την πρόταση του Βαϊσχάουπτ να ενταχθεί στους Πεφωτισμένους και το 1798 αποκάλυψε τον λόφο σε σχετικό σύγγραμμά του: «Οι Ιλουμινάτι δεν είναι για μένα. Η οργάνωση έχει σχηματιστεί για τον απλό λόγο να ξεθεμελιώσει όλους τους θρησκευτικούς θεσμούς και να ανατρέψει όλες τις υπάρχουσες κυβερνήσεις … οι ηγέτες τους θα κυβερνούν τον κόσμο με ανεξέλεγκτη δύναμη, αφήνοντας όλους τους άλλους να λειτουργούν ως εργαλεία για την εκπλήρωση των φιλοδοξιών των άγνωστων ανωτέρων τους»…


Ποιες είναι οι αποκαλύψεις της δασκάλας του τρομοκράτη του Παρισιού; Διαβάστε τι πίστευε για τις γυναίκες...
Read more

Σκύδρα: Την φωτογράφησε γυμνή στο skype και την εκβίαζε
 Νεαρός που ζει στη Σκύδρα Πέλλας έπεισε 37χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη με την οποία είχε συνομιλίες μέσω βιντεοκλήσεων να βγει από τα ρούχα της και, αφού τράβηξε εν αγνοία της φωτογραφίες, την εκβίαζε. Ο 22χρονος εκβιαστής πήρε από το θύμα του 4.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Σύμφωνα με την Espresso, δράστης και θύμα γνωρίστηκαν σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας που λειτουργεί στα πρότυπα του Facebook. Γεωργιανοί και οι δύο με ελληνική υπηκοότητα άρχισαν να συνομιλούν μέσω ίντερνετ από τον περασμένο Οκτώβριο. Κάποια στιγμή η σχέση τους έγινε πιο «στενή» και άρχισαν να συνομιλούν και μέσω βιντεοκλήσεων, στο skype. Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της 37χρονης πήρε το θάρρος να της ζητήσει να γίνει πιο αποκαλυπτική!
Εν αγνοία της την τραβούσε φωτογραφίες με ένα απλό πρόγραμμα στον υπολογιστή και η 37χρονη άρχισε να ζει τον εφιάλτη με τους πρώτους εκβιασμούς.
«Θέλω χρήματα για να μην ανεβάσω τις φωτογραφίες σου στο ίντερνετ και μην τις στείλω στους συγγενείς σου», της είπε.
Η γυναίκα συνολικά του έδωσε 4.000 ευρώ ενώ του έστειλε και μερικά κοσμήματα τα οποία εκείνος πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο. Ο νεαρός ζητούσε και άλλα χρήματα καθώς ήθελε σύμφωνα με πληροφορίες να πάρει αυτοκίνητο. Η 37χρονη τότε απευθύνθηκε στο τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Με το ίδιο πρόσχημα και με σκοπό να αποσπάσει παράνομα από την 37χρονη γυναίκα το επιπρόσθετο ποσό των 3.000 ευρώ, προγραμμάτισε μαζί της συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, στον τόπο κατοικίας του, τη Σκύδρα Πέλλας. Στο σημείο της συναλλαγής, προσήλθε και συνελήφθη ο δράστης, καθώς και ο 19χρονος συνεργός του, ο οποίος, καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνάντησης επιτηρούσε τον περιβάλλοντα χώρο.
Πραγματοποιήθηκαν αστυνομική έρευνα, με αποτέλεσμα στην κατοχή και στην οικία του δράστη να εντοπιστούν και να κατασχεθούν:
Μία φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων (USB STICK), η οποία περιείχε φωτογραφίες της παθούσας
Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής,
Μία φορητή κάρτα μνήμης και
Ένα βιβλιάριο καταθέσεων.
Για την ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος» σε βάρος 25χρονου πρώην ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου κοσμημάτων στην περιοχή της Σκύδρας, ο οποίος αγόρασε από τον δράστη τα κοσμήματα της 37χρονης, έναντι χρηματικού ποσού.
Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή του δράστη σε παρόμοιες περιπτώσεις εκβίασης. Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Εδέσσης.


Γυμνές γνωστές Ελληνίδες

Read more

Νέες αυξήσεις: Από Γενάρη 1,40 ευρώ η τιμή του εισιτηρίου για τα ΜΜΜΤο υπουργείο υποστηρίζει πως «συνεχίζει τις προσπάθειες ώστε να παραμείνουν ίδιες οι τιμές για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών» Σε αύξησης της τάξης του 16% στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς προχωρά το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


Πιο αναλυτικά, από 1,20 που είναι σήμερα, η τιμή του εισιτηρίου θα αυξηθεί σε 1,40 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2016.


Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η τιμή του 1,40 ευρώ ενσωματώνει και το ΦΠΑ, ενώ όπως υπογραμμίζει ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να παραμείνουν ίδιες οι τιμές για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.


H χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σύμφωνα με το υπουργείο, θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2017.


Ποιοί χρηματοδοτούν τους τζιχαντιστές

Read more

Χαλάει ο καιρός από το βράδυ – Βροχές και πτώση της θερμοκρασίαςΤοπικές βροχές από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και πιθανόν την Ηπειρο και τη δυτική στερεά αναμένονται για σήμερα Παρασκευή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες. Ανεμοι βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά.


 


Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Από τις βραδινές ώρες στη δυτική Μακεδονία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις.


Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ που από το μεσημέρι σταδιακά θα ενισχυθούν στα ανατολικά στα 5 και τοπικά 6 μποφόρ.


Θερμοκρασια: από 05 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


 


Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


Καιρός: λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και πιθανόν την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες.


Ανεμοι: μεταβλητοί και στο Ιόνιο τοπικά βορειοδυτικοί 3 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 τοπικά 5 μποφόρ.


Θερμοκρασια: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


 


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.


Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.


Θερμοκρασια: από 05 έως 21 βαθμούς κελσίου.


 


Κυκλάδες, Κρήτη


Καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.


Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.


Θερμοκρασια: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.


 


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα


Καιρός: γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.


Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 που σταδιακά θα στραφούν σε νοτίους 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.


Θερμοκρασια: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


 


Αττική


Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.


Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 και βαθμιαία 4 μποφόρ.


Θερμοκρασια: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.


 


Θεσσαλονίκη


Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.


Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 και βαθμιαία 4 μποφόρ.


Θερμοκρασια: από 06 έως 20 βαθμούς κελσίου.


 


Λευκάδα


Καιρός: λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.


Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και σταδιακά από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ.


Θερμοκρασια: από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου.


 


Πρόγνωση για το Σάββατο 21-11-2015


Καιρός: στα δυτικά και βαθμιαία στα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις.


Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία 7 και τοπικά 8


Μποφόρ.


Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Απίστευτη φάρσα! Δείτε τι σκέφτηκαν να κάνουν κάποιες γυναίκες στους άντρες τους... (video)
Read more

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Τρεις νέες φωτογραφίες της γυναίκας-καμικάζι του Σεν ΝτενίΗ γυναίκα – καμικάζι που ανατινάχθηκε στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί τα ξημερώματα της Τετάρτης είναι η 26χρονη Hasna Aitboulahcen.


Η γαλλομαροκινή νεαρή ήταν ξαδέρφη του Αμπελχαμίντ Αμπαούντ, του εγκεφάλου των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και κύριου στόχου της γαλλικής αστυνομίας που είναι επίσης νεκρός.


Η «Le Soir» μάλιστα δημοσίευσε σήμερα τρεις νέες φωτογραφίες της, στις δύο εκ των οποίων μάλιστα φαίνεται να ποζάρει σαν μια απλή κοπέλα.Σύμφωνα με πληροφορίες, η 26χρονη λίγα λεπτά πριν ενεργοποιήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό έκανε ένα τηλεφώνημα πιθανότατα για να ενημερώσει συνεργάτες τους που βρίσκονταν στην περιοχή.Μάρτυρες δήλωσαν στη Mail Online ότι η 26χρονη ήταν μία γυναίκα με «μακριά ξανθά μαλλιά» και πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλωσε σε περιοχή του Παρισιού και μέχρι το 2012 έτρεχε μία δική της επιχείρηση την Beko Construction.


ΣΟΚ! Ο εγκέφαλος της επίθεσης εμφανίζεται σε νέο βίντεο να χάνει τα λόγια του και να καλεί τους συμμάχους του να πολεμήσουν (video) 

Πηγή
Read more

ΣΟΚ! Ο εγκέφαλος της επίθεσης εμφανίζεται σε νέο βίντεο να χάνει τα λόγια του και να καλεί τους συμμάχους του να πολεμήσουν (video)

Ένα βίντεο κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα από τα social media, δείχνει τον «εγκέφαλο» της επίθεσης στο Παρίσι, τον 27χρονο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ να δίνει νέο κάλεσμα για εξέγερση από τη «Γη του τζιχάντ», την ίδια ώρα που ακούγονται σφοδροί πυροβολισμοί στο βάθος.


Ο 27χρονος τρομοκράτης εμφανίζεται στο βίντεο αποπροσανατολισμένος και να χάνει τα λόγια του. Οπως σημειώνει η Daly Mail, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν το βίντεο τραβήχτηκε στο Σεν Ντενί.


Στο ανατριχιαστικό του μήνυμα στο βίντεo, ο Αμπαούντ καλεί σε εξέγερση:


«Θέλω να αναφερθώ σε εκείνους που κάθονται και δεν κάνουν τίποτε. Σηκωθείτε, ενεργοποιηθείτε και τρέξτε για τη νίκη».


«Είστε ευχαριστημένοι με τη ζωή που έχετε; Με το να κάθεστε συνέχεια στο σπίτι σας; Είστε ικανοποιημένοι με αυτό τον ταπεινωτικό τρόπο ζωής που έχετε είτε είστε στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική ή τις Αραβικές χώρες; Ψάξτε για την υπερηφάνεια και την τιμή - μόνο μέσα από τη θρησκεία σας θα τα βρείτε. Μόνο μέσω του τζιχάντ».


Ο τρομοκράτης εκτιμάται ότι έχει πέσει νεκρός, όπως μετέδωσε χθες η Washington Post, ωστόσο η πληροφορία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.
Ποιες είναι οι αποκαλύψεις της δασκάλας του τρομοκράτη του Παρισιού; Διαβάστε τι πίστευε για τις γυναίκες...


πηγη

Read more

Ποιες είναι οι αποκαλύψεις της δασκάλας του τρομοκράτη του Παρισιού; Διαβάστε τι πίστευε για τις γυναίκες...Είναι ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας... του Σταντ Ντε Φρανς, ενώ αυτή τη στιγμή η αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει συντονισμένες επιδρομές στο Μολενμπέκ στις Βρυξέλλες καθώς ο Μπιλάλ Χαντφί ζούσε στο Βέλγιο.   Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Χαντφί μαχόταν μέχρι τον Ιούλιο στη Συρία και από εκεί έκανε αναρτήσεις με ψευδώνυμο στο Twitter.   Μιλώντας στην τηλεόραση του VRT, η δασκάλα του Χαντφί, Σάρα Στασίνο, κάνει λόγιο για ένα συνηθισμένο παιδί. Όπως λέει, ήταν «ένας καλός μαθητής που έβρισκε κίνητρο και τον ενδιέφερε η πολιτική , περισσότερο από τους άλλους».   Για την αλλαγή της στάσης του λέει: 


  «Σταμάτησε να ακούει μουσική και πίστευε ότι οι γυναίκες πρέπει να φορούν πέπλο».   Όπως υποστηρίζει μετά τις επιθέσεις στο Σαρλί Εμπντό και το εβραϊκό σουπερμάρκετ, η ίδια ενημέρωσε την διεύθυνση του σχολείου για τον Χαντφί. «Αλλά όλοι κρατήσαμε μία σχετικά επιφυλακτική στάση τονίζει».  


 Μιλώντας στην Washington Post, εκπρόσωπος του βελγικού υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει ότι γνώριζαν ότι ο Μπιλάλ Χαντφί είχε επιστρέψει από την Συρία το τηλέφωνο στο σπίτι του στο Μόλενμπεκ άρχισε να παρακολουθείται. Αυτή όμως η διαδικασία έπρεπε να σταματήσει, σύμφωνα με το νόμο, από την στιγμή που ο ίδιος δεν ζούσε στο σπίτι.


Νεκρός σκύλος της αστυνομίας στην επιχείρηση στο Παρίσι

Πηγή
Read more

Απίστευτη φάρσα! Δείτε τι σκέφτηκαν να κάνουν κάποιες γυναίκες στους άντρες τους... (video)

Το βίντεο αυτό προέρχεται από το Βέλγιο, όπου κάποιες γυναίκες έκαναν φάρσα στους άντρες τους, βάζοντας τους να κοιμηθούν με... την πεθερά τους! Δείτε τις αντιδράσεις!


                      Γιατί οι όμορφες γυναίκες είναι single;


πηγηRead more

Αυτή είναι η γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε χθες στο Σεν Ντενί!H πρώτη γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε σε γαλλικό έδαφος είναι η 26χρονη Χάσνα Αιτμπουλαχσέν (Hasna Aitboulahcen), ξαδέρφη του εγκεφάλου των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.


Την ώρα που η εισαγγελία των Παρισίων προσπαθεί να ταυτοποιήσει τη νεαρή γυναίκα που ενεργοποίησε χτες τα εκρηκτικά  με τα οποία ήταν ζωσμένη σε διαμέρισμα στο Σεν Ντενί, στο πλαίσιο μεγάλης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, τα διεθνή ΜΜΕ αποκαλύπτουν πληροφορίες για την ζωή της.


 


Η Χάσνα ζούσε με έναν και μοναδικό σκοπό: Να κάνει τζιχάντ (ιερό πόλεμο).  Γεννήθηκε στη Γαλλία στις 12 Αυγούστου του 1989. Η γυναίκα αυτή, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV, είναι ξαδέρφη του Αμπελχαμίντ Αμπαούντ, του ενορχηστρωτή των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Ήθελε να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ή το βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό "L' express". 


Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Χάσνα εργαζόταν σε εταιρεία τοιχοποιίας έως το 2012  στην περιοχή "Epinay sur Seine ". 


Ο ρόλος της, πάντως, προβληματίζει τους ειδικούς σε θέματα τρομοκρατίας καθώς την ώρα που εισέβαλαν οι δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής στο Σεν Ντενί, η Χάσνα - αν πράγματι ήταν αυτή- βρισκόταν μπροστά από τους άνδρες βομβιστές.«Οι γυναίκες καμικάζι που συμμετέχουν σε επιθέσεις αυτοκτονίας που φέρουν την υπογραφή του "Ισλαμικού Κράτους", όταν υπάρχουν άνδρες βομβιστές βρίσκονται πίσω από αυτούς για να τους εμψυχώνουν ψυχολογικά και ηθικά , όμως αυτή ήταν μπροστά- μπροστά», υποστηρίζει ένας ειδικός σε θέματα ισλαμικής τρομοκρατίας, υπό καθεστώς ανωνυμίας, στο γαλλικό περιοδικό. 

Πηγή Μητέρα έγινε ανθρώπινη ασπίδα για τον 5χρονο γιο της στο Μπατακλάν Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου