Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

Συνελήφθη ο δράστης δολοφονίας 21χρονου στη ΛάρισαΜε χειροπέδες και η σύζυγός του για υπόθαλψη εγκληματίαΣυνελήφθη χθες το βράδυ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ο 31χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας 21χρονου Αλβανού τα ξημερώματα της Παρασκευής 26 Ιουνίου, σε αγροτική περιοχή της Αγιάς.


Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για 31χρονο, επίσης, Αλβανό για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενώ συνελήφθη επίσης και η ομοεθνής 26χρονη σύζυγός του για υπόθαλψη εγκληματία. Ο δράστης θα οδηγηθεί στον ανακριτή, ενώ η σύζυγος του στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.


Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος νεαρός που ήταν υπάλληλος σε ψαροταβέρνα στα παράλια της Λάρισας, είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου ενώ στη συνέχεια το πτώμα του πυρπολήθηκε.
Read more

Αύριο, Παρασκευή η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑΑύριο, Παρασκευή 7 Αυγούστου καταβάλλονται τα Οικογενειακά Επιδόματα Β’ τριμήνου 2015 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι 26-6-2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.


Η πληρωμή αφορά σε 235.463 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 64.921.421,42€.


Ο διοικητής του ΟΓΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης διευκρινίζει ότι, όσοι από τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21 έως τις 26-6-2015 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr), στην ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ.


Η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων στους δικαιούχους, οι οποίοι πρέπει να αποστείλουν στον ΟΓΑ δικαιολογητικά, θα γίνει μετά την προσκόμιση και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού (Κεντρική Υπηρεσία ή αρμόδιο Υποκατάστημα).


Επίσης, επισημαίνεται ότι μετά την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21, ο αιτών να εκτυπώνει το έντυπο και να προβαίνει σε έλεγχο και επαλήθευση των στοιχείων που δήλωσε. Σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρησης στοιχείων στο έντυπο Α21 θα πρέπει, άμεσα, να προβαίνει σε διόρθωση των στοιχείων και επανάληψη της αρχικής αίτησής του (έντυπο Α21).Read more

Πόσες ώρες ύπνου είναι απαραίτητες ανάλογα με την ηλικίαΟμάδα εμπειρογνωμόνων από την Ιατρική Σχολή Stritch του πανεπιστημίου Loyola στο Σικάγο των ΗΠΑ ανακοίνωσε τις νέες επιστημονικά υποστηριγμένες συστάσεις για το πόσο ύπνο χρειάζονται οι άνθρωποι καθημερινά ανάλογα με την ηλικία τους.

Η επιστημονική ομάδα, που είναι μέρος του αμερικανικού Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου, κάνει συστάσεις με βάση την ηλικία για άτομα από νεογέννητα έως και ενήλικες ηλικίας 65 ετών και πάνω.

 

Η επικεφαλής της έρευνας, δρ Lydia DonCarlos, και οι συνεργάτες της εξέτασαν τα ευρήματα από 320 επιμέρους μελέτες σχετικές με τον ύπνο και τις επιδράσεις του στην υγεία του ανθρώπου. Τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Sleep Health: Journal of the National Sleep Foundation.

 

Η δρ DonCarlos είναι νευροενδοκρινολόγος που μελετά το πώς οι ορμόνες επηρεάζουν τη δομή του εγκεφάλου. Το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση της παραγωγής ορμονών είναι ο υποθάλαμος. Οι ορμόνες που παράγονται από τον υποθάλαμο ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος, την πείνα, την απόκριση του οργανισμού στο στρες, την σεξουαλική ορμή, τον κιρκαδικό ρυθμό και τον ύπνο.

 

Αυτές είναι οι προτάσεις της χρονικής διάρκειας που πρέπει κάθε άνθρωπος να αφιερώνει στον ύπνο του κάθε μέρα, όπως προκύπτουν από την έρευνα των εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου των ΗΠΑ:

 

-Νεογέννητα (0-3 μηνών): 14-17 ώρες κάθε μέρα

 

-Βρέφη (4-11 μηνών): 12-15 ώρες

 

-Τα μικρά παιδιά (1-2 ετών): 11-14 ώρες

 

-Παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5): 10-13 ώρες

 

-Παιδιά σχολικής ηλικίας (6-13): 9-11 ώρες

 

-Έφηβοι (14-17):8-10 ώρες

 

-Νεότεροι ενήλικες (18-25): 7-9 ώρες

 

-Ενήλικες (26-64): 7-9 ώρες.

 

-Ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας (65+): 7-8 ώρες

 


Πηγή: iatropediaRead more

Η νέα διώρυγα του Σουέζ αλλάζει την παγκόσμια ναυσιπλοΐαΗ διώρυγα συνδέει τη Μεσόγειο με την Ερυθρά ΘάλασσαΝέα δεδομένα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα, με συντόμευση του χρόνου διέλευσης των πλοίων, δημιουργεί η νέα διώρυγα του Σουέζ τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιούνται σήμερα από τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, παρουσία ηγετών από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα.


Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει σημαντικές διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Αιγύπτου και τον πρωθυπουργό της Ρωσίας.


Η νέα διώρυγα, μήκους 72 χιλιομέτρων, που θα λειτουργεί με την ήδη υπάρχουσα θα επιτρέψει τη δυνατότητα αμφίδρομης κυκλοφορίας των πλοίων σε γρήγορο χρόνο, από 18 σε 11 ώρες, ενώ θα διπλασιάσει την τρέχουσα ημερήσια δυναμικότητα μεταφοράς εμπορευμάτων.


Η διώρυγα συνδέει τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα, ενώ χωρίζει την αφρικανική ήπειρο από την Ασία και παρέχει τη συντομότερη θαλάσσια διαδρομή μεταξύ της Ευρώπης και των εκτάσεων που βρίσκονται γύρω από τον Ινδικό και δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς του κόσμου.


Στόχος του έργου του νέου καναλιού, που ξεκίνησε στις 6/08/2014 και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 12 μήνες αντί τριών ετών που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις, είναι η αύξηση των θέσεων εργασίας, η ενίσχυση των κερδών και η προσέλκυση περισσοτέρων πλοίων. Στόχος είναι να περνούν καθημερινά έως το 2023, 97 πλοία από 49 που είναι σήμερα.


Η αρχή της διώρυγας του Σουέζ προβλέπεται, επίσης, να αυξήσει τα ετήσια έσοδά της από 5,3 δισ. δολ. το 2015 σε 13,2 δισ. δολ. το 2023, καθώς θα καταστήσει τη θέση της ως μία από τις σημαντικές θαλάσσιες εμπορικές οδούς σε ένα περιβάλλον αυξανόμενου παγκόσμιου ανταγωνισμού.


Η νέα διώρυγα έχει ως προοπτική να δημιουργηθεί μια πλήρως αναπτυγμένη βιομηχανική περιοχή γνωστή ως η «ζώνη της Διώρυγας του Σουέζ». Η ζώνη θα αποτελέσει βιομηχανική περιοχή και εφαλτήριο προσφοράς υπηρεσιών σε πολυάριθμους τομείς, όπως τον κατασκευαστικό κλάδο, τα logistics, την επισκευή πλοίων και πολλά άλλα. Στόχος είναι να παρέχει υπηρεσίες και πρόσβαση σε περισσότερους από 1,6 δισ. πελάτες από όλο τον κόσμο.


«Η Νέα Διώρυγα του Σουέζ δεν είναι μόνο μια διώρυγα και ένα εκπληκτικό κατασκευαστικό επίτευγμα. Για τον αιγυπτιακό λαό αποτελεί καταλύτη που θα απελευθερώσει ένα ανανεωμένο αίσθημα υπερηφάνειας και ένα μέλλον ευημερίας» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, Ναύαρχος Mohab Mameesh.


Ακόμη, πρόσθεσε ότι «η Νέα Διώρυγα του Σουέζ αποτελεί σύμβολο της νέας Αιγύπτου, αντιπροσωπεύει την ενέργεια, την επινοητικότητα και την αποφασιστικότητα των Αιγυπτίων και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα υλοποιηθεί από τον λαό της Αιγύπτου στη σύγχρονη εποχή. Ακόμη, θα ενισχύσει την οικονομία και την κοινωνία της Αιγύπτου για τις επόμενες δεκαετίες».


Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Αρχή Διώρυγας Σουέζ Ναύαρχος Mohab Mameesh


Ο Ναύαρχος Mohab Mameesh, γεννήθηκε το 1948 και είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αρχής της Διώρυγας Σουέζ από το 2012. Είναι κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση και Διαχείριση Λιμανιών από το Arab Academy for Science and Technology and Maritime Transport, καθώς και κάτοχος στρατιωτικών πτυχίων όπως πτυχίο σε Ναυτικές Σπουδές καθώς και Μεταπτυχιακό στη Ναυτική Επιστήμη από το Staff College.


Διετέλεσε διοικητής του Αιγυπτιακού Ναυτικού από τον Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Αύγουστο του 2012, ενώ έχει υπάρξει μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων που κυβερνούσε την Αίγυπτο, από την Αιγυπτιακή Επανάσταση του 2011. Επίσης, ο Ναύαρχος Mameesh υπηρέτησε ως ειδικός ανθυποβρυχιακού στον πόλεμο του 1973. Έχει λάβει Degree of Fellowship από το Nasser Military Academy το 1977 καθώς και πρόσθετη στρατιωτική εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο (1980), στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (1983, 1992, 1995, 1998, 2004), στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (1987-1989), στην Κίνα (1992), στην Ελλάδα (1999), και στη Γαλλία (2002).


Επιπλέον, έχει τιμηθεί με πολλά Mετάλλια, όπως το Mετάλλιο της Μακράς και Ευδοκίμου Υπηρεσίας του Καθήκοντος, και του Υψηλού Επιπέδου Υπηρεσιών κατά την 50ή επέτειο, και το Ασημένιο Ιωβηλαίο της Απελευθέρωσης του Σινά.Read more

Οι επτά χώρες που κινδυνεύουν άμεσα με χρεοκοπία -Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα


Είναι η βραχεία λίστα των χωρών του κόσμου που όλοι οι οικονομικοί δείκτες τους βρίσκονται... στο... κόκκινο. Είναι οι επτά χώρες που στέκουν φοβισμένες στο χείλος του γκρεμού και παλεύουν να μην πέσουν στο κενό.


Η εκπομπή «24/7 Wall Street» και ο δημοσιογράφος της USA Today, Ντάγκλας ΜακΙντράιρ, εξηγούν στους Αμερικανούς επενδυτές ποιες χώρες, που πιθανόν θα ήθελαν να ρίξουν χρήματα, είναι αγορές προς αποφυγή, καθώς από στιγμή σε στιγμή μπορεί να καταρρεύσουν.


Η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση των χωρών που κινδυνεύουν πιο άμεσα να κηρύξουν χρεοκοπία. Για την Ελλάδα ο ΜακΙντάιρ αναφέρει πως αυτή τη στιγμή διεξάγει «μανιασμένες» συζητήσεις με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ. Σημειώνει πως τη στιγμή που η οικονομία της έχει χάσει τη δυναμική της, οι δανειστές της ζητούν να προχωρήσει σε περαιτέρω λιτότητα, ενώ παράλληλα ενδέχεται να συζητήσουν και το θέμα της διαγραφής μέρους του χρέους της. «Όλο αυτό δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο στην Ελλάδα», σημειώνει ο Αμερικανός δημοσιογράφος.


Οι πιο «επικίνδυνες» χώρες είναι οι εξής:


1. Ουκρανία (χρέος στο 94,1% του ΑΕΠ)


2. Ελλάδα (χρέος στο 172,7% του ΑΕΠ)


3. Βενεζουέλα (χρέος 39,6% του ΑΕΠ)


4. Μπελίζ (χρέος στο 75,7% του ΑΕΠ)


5. Τζαμάικα (χρέος στο 132,8% του ΑΕΠ)


6. Αργεντινή (χρέος στο 49,5% του ΑΕΠ)


7. Λευκορωσία (χρέος στο 39,6% του ΑΕΠ)


Read more

Μήνυσε τη σύζυγό του μια μέρα μετά τον γάμο τους - O λόγος απλά δεν υπάρχει

Απίστευτο και όμως αληθινό! Μια μέρα μετά το γάμο τους, ένα ζευγάρι στην Αλγερία βρέθηκε στα δικαστήρια για έναν σουρεαλιστικό λόγο!


Οπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο νιόπαντρος Αλγερινός δεν είχε ξαναδεί ποτέ τη γυναίκα που επέλεξε να νυμφευθεί χωρίς μακιγιάζ, παρά μόνο το επόμενο πρωί της πρώτης νύχτας του γάμου τους.


Ο ίδιος δεν πίστεψε στα μάτια του ότι ο άνθρωπος που ξύπνησε δίπλα του στο κρεβάτι ήταν ο ίδιος άνθρωπος τον οποίο είχε ερωτευτεί. Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε πως η σύζυγός του ήταν τόσο διαφορετική που στην αρχή νόμιζε ότι «μια ξένη είχε μπει να διαρρήξει το διαμέρισμα».


Ο ίδιος θεώρησε ότι εξαπατήθηκε και ότι όταν έβγαλε το μακιγιάζ ήταν τρομακτική.


Τώρα εκτός από διαζύγιο της ζητεί και 20.000 δολάρια για ηθική βλάβη και τη μηνύει για απάτη.


Read more

Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Η φωτογραφία που συγκίνησε το διαδίκτυο!Ορφανό καγκουρό κρατά σφιχτά το «αρκουδάκι» τουΜια φωτογραφία από το ζωικό βασίλειο που δείχνει περίτρανα τη δύναμη της αγκαλιάς!

Στο κέντρο φροντίδας αγρίων ζώων όπου και φιλοξενείται ο Doodlebug, μπορεί να έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μεγαλώσει και απελευθερωθεί κάποια στιγμή στη φύση... ωστόσο του λείπει το αναντικατάστατο χάδι της μητέρας!

Το μικρό καγκουρό κατάφερε να κλέψει τις καρδιές των χρηστών του διαδικτύου, μόλις η φωτογραφία που τον δείχνει να κρατά σφιχτά ένα λούτρινο κουκλάκι ανέβηκε online.

Ο χρήστης του Twitter, Tim Bershara, από την Τασμανία ανέβασε τη φωτογραφία γράφοντας «Η μαμά μου, μου έστειλε τη φωτογραφία, η οποία δείχνει την αξία της αγκαλιάς».Read more

Από σήμερα οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούςΑπό σήμερα μέχρι την Τρίτη 18 Αυγούστου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς της ΕΕΤΑΑ μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ.


Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται μόνο ταχυδρομικά ή με courier, σε φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη: «Για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση της δράσης εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», στα Γραφεία της ΕΕΤΑΑ, αντίστοιχα με τη γεωγραφική προέλευση των αιτούντων μητέρων.


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών ή /και νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, καθώς και άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία, που:


α) έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι ομογενείς ή είναι αλλοδαπές/αλλοδαποί από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα

β) επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στους παιδικούς σταθμούς

γ) έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€.


Το συνολικό (οικογενειακό) εισόδημα που θα λαμβάνεται υπ’ όψιν για την ένταξη της ωφελούμενης στην παρούσα, θα προκύπτει από την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) του Υπουργείου Οικονομικών του οικονομικού έτους 2015 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2014 - 31/12/2014).


Για τον υπολογισμό του δηλωθέντος εισοδήματος λαμβάνεται υπ’ όψιν το συνολικό ετήσιο εισόδημα, όπως αναγράφεται στην Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα). Στο εισόδημα περιλαμβάνεται το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα, καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων.Read more

Τρίκαλα: «Τσάκωσαν» 30χρονο Αλβανό με 11 κιλά κάνναβης στο αυτοκίνητοΣτη σύλληψη ενός 30χρονου υπηκόου Αλβανίας προέβησαν οι αστυνομικοί τα ξημερώματα, για μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης.


Ειδικότερα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε ο 30χρονος να επιβαίνει σε όχημα ιδιοκτησίας του και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκαν στον χώρο αποσκευών του οχήματος, συνολικά 10 αυτοσχέδιες συσκευασίες, με συνολική ποσότητα κάνναβης 10 κιλών και 785 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.


Επίσης κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και το παραπάνω όχημα, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.


Ο συλληφθείς με την δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων.Read more

Drone ρίχνει ναρκωτικά σε προαύλιο φυλακής στο ΟχάιοΤο συμβάν δημιούργησε αναταραχή στο προαύλιο με 200 κρατουμένους να συμπλέκονται.Μία φυλακή στο Οχάιο παραβιάστηκε με έναν κάπως πρωτόγνωρο τρόπο στις 29 Ιουλίου. Αναλυτικότερα στις 29 Ιουλίου και μάλιστα στις 2:30 το μεσημέρι, ένα drone πέρασε επάνω από τον κεντρικό φράχτη της φυλακής και έριξε ένα δέμα στο οποίο υπήρχε καπνός, μαριχουάνα και μικροποσότητα ηρωίνης. 


Το συγκεκριμένο πακέτο παραλήφθηκε από έναν κρατούμενο ο οποίος όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δεν ήταν ο κανονικός «παραλήπτης». Την ώρα της περίεργης παράδοσης στο προαύλιο της φυλακής βρισκόταν μεγάλος αριθμός κρατουμένων καθώς ήταν ώρα προαυλισμού. Μετά την ρίψη του δέματος από το drone δημιουργήθηκε επεισόδιο ανάμεσα στο άτομο που το παρέλαβε και ομάδα 200 κρατουμένων. 


Οι αρχές φύλαξης της φυλακής κινητοποιήθηκαν άμεσα και κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού κατάφεραν άμεσα να διαλύσουν τη σύρραξη. Στη συνέχεια μετέφεραν τους κρατουμένους στα γυμναστήρια της φυλακής και προχώρησαν σε εκτεταμένες έρευνες στα κελιά και τους κοιτώνες όπου και ανακάλυψαν τόσο το δέμα όσο και το περιεχόμενό του. 


Αστυνομικές πηγές από τις ΗΠΑ αναφέρουν πως από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε προσωπικού ούτε και κρατουμένου, ενώ ακόμη δεν έχει βρεθεί για ποιον προοριζόταν το δέμα. 

Υπογραμμίζεται πως ακόμη δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο από τους εκπροσώπους της φυλακής για το συμβάν ενώ δεν έχει επίσης αποσαφηνιστεί εάν οι εμπλεκόμενοι στη σύρραξη έχουν τιμωρηθεί. 

ΠηγήRead more

Μείωση συντάξεων: Σε τρεις δόσεις θα κρατηθούν οι αυξημένες εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ


Η πρώτη δόση θα παρακρατηθεί με τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου, η 2η τον Οκτώβριο και η τρίτη με τη σύνταξη του Νοεμβρίου


Σε τρεις δόσεις και όχι εφάπαξ θα γίνει η παρακράτηση των αυξημένων εισφορών στις συντάξεις, αρχής γενομένης από τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου.


Με νέα εγκύκλιο που πρόκειται να αποστείλει στα ταμεία ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, η παρακράτηση του αναδρομικού ποσού για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα γίνει σε τρεις δόσεις ώστε να μην μην έχουν απώλειες υπέρ του δέοντος οι συνταξιούχοι.


Η πρώτη δόση θα παρακρατηθεί με τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου, η δεύτερη με την σύνταξη του Οκτωβρίου και η τρίτη με τη σύνταξη του Νοεμβρίου.


Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα εκδόθηκε εγκύκλιος για την αναδρομική εφαρμογή της αύξησης κατά 6% των εισφορών υπέρ του ΕΟΠΥΥ.


Σύμφωνα με την εγκύκλιο η αύξηση στις κρατήσεις ισχύει από την 1η Ιουλίου όπως προβλέπεται στο πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων που ψηφίστηκαν στη Βουλή στις 15 Ιουλίου στο πλαίσιο της συμφωνίας για το τρίτο Μνημόνιο.


Γι' αυτό με την εγκύκλιο «ορίζεται ότι τα ποσά της εισφοράς που προκύπτουν, ως διαφορά, για τις ήδη χορηγούμενες συντάξεις των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015, παρακρατούνται από την σύνταξη μηνός Σεπτεμβρίου 2015».


 πηγηRead more

ΠΑΝΙΚΟΣ: Τέλος στα επιδόματα - Δείτε ποια κατηγορία θα παίρνει μόνο βοηθήματα


Τα πάνω κάτω θα έρθουν όλα και στο επίπεδο των επιδομάτων που λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα. Κρίσιμη ημέρα η σημερινή καθώς το μεσημέρι στις τρεις και μισή το νέο ραντεβού (σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων) με το κουαρτέτο βάζει στο τραπέζι μια σειρά επιδομάτων που λαμβάνουν πολίτες με εισόδημα άνω των 9.000 ευρώ.


Οι δανειστές ρίχνουν ξανά στο τραπέζι το λεγόμενο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με στόχο να υπάρξει εξοικονόμηση από τα Ταμεία και το Κράτος περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ κάθε χρόνο.


Επί της ουσίας ζητούν να γίνουν περικοπές στα επιδόματα τέκνων για πολύτεκνους και τρίτεκνους μέσω ΟΓΑ, το επίδομα για τους φοιτητές, αλλά και όλα τα επιδόματα του ΟΓΑ το ΕΚΑΣ κλπ.


Πλέον το μόνο κριτήριο θα είναι το όριο φτώχειας και όποιος υπερβαίνει τα 9.000 εισόδημα το χρόνο δεν θα έχει δικαίωμα σε κανένα επίδομα.


Τι προβλέπει το σχέδιο για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα; Επίδομα 200 ευρώ κατ' άτομο ή 300 ευρώ για ζευγάρι που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 50 ευρώ για κάθε παιδί.Χάνουν το 1/3 του επιδόματος τέκνων όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα!


Την παρασκευή αναμένεται να πιστωθεί μέσω ΟΓΑ το επίδομα τέκνων στους δικαιούχους που πέρυσι είχαν χαμηλό εισόδημα και δικαιούνται βάσει του νόμου 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί ή 120 ευρώ το τρίμηνο. Ωστόσο όσοι είχαν χαμηλό εισόδημα και πέρυσι πήραν κοινωνικό μέρισμα 500 ως 1000 ευρώ κινδυνεύουν να χάσουν το 33% του επιδόματος αυτού.


Αν και βάσει νόμου το κοινωνικό μέρισμα δεν πρέπει να συνυπολογίζεται στο οικογενειακό εισόδημα το taxiset δεν έχει... ενημερωθεί και έτσι κουρεύεται κατά το 1/3 το επίδομα των δικαιούχων που οι περισσότεροι κινδυνεύουν να χάσουν τα 40 από τα 120 ευρώ που δικαιούνται κάθε τρίμηνο ανά παιδί!

Πηγή


Read more

Σκυλιά που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από σελίδες επιστημονικής φαντασίαςΤραγικά και λιγότερο τραγικά προϊόντα ανθρώπινων πειραμάτωνΟ σκύλος συνοδεύει τον άνθρωπο εδώ και αιώνες, αν και εμείς δεν έχουμε φερθεί πάντα όπως πρέπει.


Γιατί υπάρχουν σκυλάκια που έχουν υποστεί τα πάνδεινα από τον άνθρωπο στην οδύσσειά του για επιστημονική γνώση και τεχνολογική καινοτομία.


Κι έτσι πλάι στην περίφημη Λάικα που άνοιξε τους διαστημικούς δρόμους για την ανθρωπότητα φιγουράρουν μια σειρά ακόμα από σκυλιά που αψήφησαν τους φυσικούς νόμους, συνέβαλαν σε εξαιρετικά σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις και επέκτειναν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας σε επίπεδα που ακόμα και ο Φίλιπ Ντικ δεν θα μπορούσε να διανοηθεί.


Αν και οι περιπέτειές τους ήταν συχνά κατάφωρα ακραίες…


Το ζόμπι σκυλί των Σοβιετικών


Απλά απλά, αυτά που έκαναν οι Ναζί σε ανθρώπους τα έκαναν οι Σοβιετικοί σε σκύλους, καθώς συνήθιζαν να τους υποβάλουν σε κάθε λογιών αντιδεοντολογικά και ανατριχιαστικά πειράματα. Φοβερό όνομα εδώ ήταν ο δρ Sergei Bryukhonenko, ο οποίος επανέφερε στη ζωή νεκρό σκυλί χρησιμοποιώντας μια συσκευή πνεύμονα-καρδιάς (που αποκαλούσε «autojector»), δημιουργώντας έτσι το πρώτο ζόμπι σκυλί του κόσμου.
Ο επιστήμονας κατάφερε να επαναφέρει την εγκεφαλική λειτουργία του σκυλιού εμφυσώντας του ουσιαστικά και πάλι ζωή! Για να αποδείξει μάλιστα ότι ο σκύλος ζωντάνεψε πραγματικά και δεν ήταν απλώς μηχανικά υποβοηθούμενος, τον βιντεοσκόπησαν να χρησιμοποιεί το κεφάλι του και ειδικά τη γλώσσα του. Σε επόμενο βίντεο κατέγραψαν ένα κομμένο κεφάλι σκύλου που ζούσε με τη βοήθεια μηχανήματος. Το υλικό παρουσιάστηκε μάλιστα σε σοβιετικό συνέδριο ιατρικής πριν από το 1928…
Το σκυλί με τα δυο κεφάλια


Ένα ολοζώντανο σκυλί με δυο κεφάλια λογίζεται παραβίαση των φυσικών νόμων, αν και αυτό δεν απέτρεψε τον σοβιετικό επιστήμονα Vladimir Demikhov να το επιχειρήσει. Ο γιατρός προσάρμοσε το κεφάλι και τα μπροστινά πόδια ενός μικρότερου σκύλου μέσα σε έναν μεγαλύτερο, καταλήγοντας να έχει ένα ζώο με δυο κεφάλια που ανταποκρίνονταν και κινούνταν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Η εγχείριση λογίστηκε επιτυχής στις τέσσερις μέρες που παρέμεινε το άτυχο πλάσμα στη ζωή.


Ο Demikhov επανέλαβε το πείραμά του άλλες 24 φορές και κατέγραψε πλούσιο υλικό από την επιστημονική του επιτυχία. Πέρα από τα αντιδεοντολογικά όμως πειράματα, ο ίδιος πρωτοπόρησε στη μεταμόσχευση οργάνων, καθώς πειραματίστηκε αθρόα με μεταμοσχεύσεις καρδιών και πνευμόνων σε σκύλους…


Τα ομιλούντα σκυλιά του Χίτλερ

Ό,τι πιο περίεργο και φρικιαστικό έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα σε επίπεδο πειραματισμού σε έμβια όντα φέρει τη σφραγίδα των Ναζί φυσικά. Πλάι στα άλλα, υπήρχε και το φιλόδοξο πλάνο του Χίτλερ που έφτιαξε μια σχολή για να μάθουν στους σκυλίσιους οικότροφους να μιλούν στους ανθρώπους! Ο σκοπός αγίασε φυσικά τα μέσα και σύμφωνα με τα μητρώα τα σκυλιά έμαθαν μια σειρά από ανθρώπινες λέξεις και κυρίως πώς να απαντούν στην ερώτηση «Ποιος είναι ο Αδόλφος Χίτλερ;»: «Ο Φύρερ μου», έλεγαν εν χορώ τα σκυλιά!


Ο Χίτλερ ήθελε βλέπετε μια διμοιρία πανέξυπνων ποιμενικών-καταδρομέων που θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους στρατιώτες στην ανθρώπινη γλώσσα. Ένα τεριέ μάλιστα ονόματι Ρολφ είχε μάθει υποτίθεται το γερμανικό αλφάβητο και αποδείκνυε τις γνώσεις του μέσα από μια σειρά δοκιμασιών. Και κάτι κωμικοτραγικό, σαν τους ίδιους του Ναζί: ο Χίτλερ είχε ακούσει τις φήμες για έναν φινλανδό κωμικό που είχε μάθει τον σκύλο του να χαιρετά ναζιστικά και η οργή του ήταν τέτοια που οργάνωσε το πρώτο ανθρωποκυνηγητό της Ιστορίας έναντι σκυλιού (σκυλοκυνηγητό;)…


Ο βιονικός σκύλος


Ο πρώτος βιονικός σκύλος είναι γεγονός, φέρνοντας τα cyborgs στην επικράτεια του ζωικού βασιλείου. Τον ημίαιμο φίλο τον λένε Naki’o και είχε χάσει τα τέσσερα πατουσάκια του (και τμήμα της ουράς του) εξαιτίας κρυοπαγήματος: τον είχαν εγκαταλείψει σε κτήμα της Νεμπράσκα μέσα στον χιονιά. Δεν έχασε όμως και την ελπίδα του να ξαναπερπατήσει: ομάδα κτηνιάτρων του προσάρμοσαν προσθετικά μέλη που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν ειδικά γι’ αυτόν, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας μάλιστα! Και βέβαια κατέχει τώρα και το παγκόσμιο ρεκόρ ως το πρώτο σκυλί με προσθετικά μέλη…


Το πρώτο κλωνοποιημένο σκυλί

Δεν είμαστε απλώς κοντά στην εποχή των κλώνων αλλά ζούμε την εποχή των κλώνων! Το πρώτο κλωνοποιημένο σκυλάκι, η Mira, που πήρε το τραγικό παρατσούκλι «το κατοικίδιο του Φρανκενστάιν», είναι ημίαιμο και είναι ο ζωντανός κλώνος πραγματικού σκύλου, μείγμα από χάσκι, μπόρντερ κόλεϊ και ροτβάιλερ. Η Mira κόστισε εκατομμύρια δολάρια για να γεννηθεί και ήταν το όραμα του διαβόητου Φρανκενστάιν της εποχής μας, του Lou Hawthorne.


Ο γιατρός πειραματίστηκε με την κλωνοποίηση για περισσότερο από 20 χρόνια και έδωσε προοδευτικά ζωή σε 20 γενετικά παραγόμενα σκυλιά, αν και το πράγμα δεν ήταν τόσο απλό, καθώς για τη δημιουργία του γενετικού υλικού ενός και μόνο ενός κλώνου απαιτούνται μέχρι και 80 διαφορετικά σκυλιά, κάτι που σημαίνει ότι αναρίθμητα πλήρωσαν με τις ζωές τους τα σκοτεινά πειράματα του Hawthorne…Read more

Γυμναστική… ΤΩΡΑ - Δείτε πωςΑφήστε όλοι τις δουλειές που κάνετε αυτή την στιγμή.


Στρωθείτε στο πάτωμα και ξεκινήστε να κάνετε κοιλιακούς…


Η… κυρία από κάτω μας δείχνει το δρόμο και κυρίως τον τρόπο!


Για πάμε όλοι μαζί και… ένα, και… δύο, και… τρία…

Δειτε το βιντεο  ΕΔΩ
Read more

Κυρώσεις για όσους δεν υποβάλουν δήλωση μέχρι τις 26 ΑυγούστουΤο 70% των φορολογικών δηλώσεων των πολιτών έχει ήδη υποβληθεί στο υπουργείο Οικονομικών, κάτι που υποδηλώνει έναν «ικανοποιητικό ρυθμό» υποβολών.


Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, υπενθυμίζεται πάντως πως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων είναι η Τετάρτη 26 Αυγούστου και πως η πρώτη δόση της φορολογίας εισοδήματος, για όσες δηλώσεις έχουν υποβληθεί από την 19η Ιουλίου και αργότερα, είναι η Δευτέρα 31 Αυγούστου.


«Η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται κυρώσεις για τους φορολογουμένους, όπως πρόστιμο 100 € (σε περίπτωση μη τήρησης βιβλίων) και προσαύξηση φόρου 0,73% για κάθε μήνα στο ποσό του φόρου» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.Read more

Τραγωδία στην Ινδία: Δύο τρένα έπεσαν από γέφυρα - 24 νεκροίΤουλάχιστον 24 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 100 είναι οι τραυματίες από την πτώση δύο τρένων από μια πλημμυρισμένη γέφυρα σε ποτάμι στην κεντρική Ινδία.Δώδεκα βαγόνια του Kamayani Express που έκανε την διαδρομή από το Βαράνασι στην Βομβάη εκτροχιάστηκαν κοντά στην Χάρντα, στην κεντρική πολιτεία Μάντια Πραντές, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Έξι βαγόνια του Janata Express εκτροχιάστηκαν περίπου την ίδια ώρα, είπε το υπουργείο σιδηροδρόμων.

Το Kamayani Express εκτροχιάστηκε πρώτο και στη συνέχεια ακολούθησε το Janata Express. Ινδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των επιβατών στις δύο αμαξοστοιχίες.

«Προσπαθούμε να διασώσουμε επιβάτες. Η προσπάθεια διάσωσης έχει διαστάσεις πολέμου. Ελέγχουμε όλα τα βαγόνια για εγκλωβισμένους επιβάτες», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ανίλ Σαξένα.

Οι βροχές που έχουν προκαλέσει οι μουσώνες τις τελευταίες ημέρες έχουν στοιχίσει τη ζωή περισσοτέρων των 100 ανθρώπων σε όλη την Ινδία, από πλημμύρες, κατολισθήσεις και καταρρεύσεις κτιρίων.

Τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στη χώρα κόστισαν τη ζωή 25.000 ανθρώπων μόνο την περσινή χρονιά. Ο πρώην υπουργός μεταφορών είπε ότι αν είχαν συντηρηθεί σωστά τα τρένα, το τελευταίο δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο. Είναι ένα βαθύ καρκίνωμα στο σιδηροδρομικό μας δίκτυο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρώην υπουργός.Read more

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Το τροχοφόρο παλάτι των 3 εκατ. ευρώ!


Το υπερπολυτελές γιοτ ξηράς eleMMent PalazzoΗ αυστριακή εταιρία Marchi Mobile δεν λυπήθηκε τα έξοδα στη δημιουργία του ακριβότερου τροχόσπιτου του κόσμου, ενός τροχοφόρου ανακτόρου με τιμές που κυμαίνονται κοντά στα 3 εκατ. ευρώ!


Η βίλα σε ρόδες, που φιλοξενεί μεγάλες ποσότητες μαρμάρου, χρυσού και περιττής πολυτέλειας, εφαρμόζει τις αρχές του αεροδυναμικού σχεδιασμού, καθώς κάθε βοήθεια για να κινηθεί η κινούμενη αυτή υπερβολή είναι καλοδεχούμενη.


Ο όλος σχεδιασμός του μοιάζει πολύ σε γιοτ και η Marchi εξατομικεύει τα οχήματα αναψυχής της στις ανάγκες των πελατών της, σαουδάραβες εμίρηδες στην πλειονότητά τους, ώστε να καλύπτει κάθε παράλογη απαίτηση.


Βρίσκοντας μεγάλη απήχηση στην αγορά του Ντουμπάι, το Palazzo και οι εκδοχές του φιλοξενούν δύο ορόφους αναψυχής και χλιδής, πολλαπλά μπαρ, την ίδια ώρα που οι εσωτερικοί του χώροι επεκτείνονται κατά βούληση χαρίζοντας μέχρι και 80% περισσότερη άνεση διαβίωσης. Πραγματικά μοναδικό και ακραίο όσο παίρνει, το γιοτ στεριάς έχει έρθει για να αλλάξει τον τρόπο μετακίνησης με τροχόσπιτο. Στο Ντουμπάι, σίγουρα!
Read more

Είσαι ιδιοκτήτης IX; Όλα όσα θα πρέπει να ξέρεις με τα νέα μέτρα


Οι αλλαγές στη φορολογία που αφορούν τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, τους επαγγελματίες αλλά και τον κλάδο μεταφορών γενικότερα...


Σε μια πολύ δύσκολη συμφωνία κατέληξαν οι πολύωρες συζητήσεις στις Βρυξέλες, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παραδέχεται πως υπάρχουν υφεσιακά μέτρα. Μάλιστα, τα πρώτα μέτρα θα πρέπει να ενσωματωθούν και να ψηφιστούν άμεσα, ως ελάχιστη ένδειξη αξιοπιστίας της κυβέρνησης προς τους δανειστές. Κάποια από αυτά αφορούν τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αλλά και τις μεταφορές γενικότερα. Σταγόνα μπροστά στο γενικότερο φορολογικό τσουνάμι που έρχεται, αλλά ως λάτρεις του αυτοκινήτου και της οδήγησης μας ενδιαφερουν. Ας τα δούμε επιγραμματικά:


Φόρος πολυτελείας: Αυξάνεται αναδρομικά και θα ισχύσει για τις δηλώσεις που υποβάλλονται αυτό το διάστημα (για το 2014) ο νέος φόρος πολυτελείας ο οποίος διαμορφώνεται από το 10% στο 13% επί του ποσού της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για Ι.Χ. άνω των 2.500 κ.ε.. Παραμένει ο συντελεστής 5% στα αυτοκίνητα με κυβισμό έως και 2.500 κ.εκ.. Θυμίζουμε πως ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης αφορά αυτοκίνητα με ηλικία έως 10 ετών.Ασφάλιση οχημάτων: Αυξάνεται από 10% σε 15% ο φόρος στα συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτου, οπότε θα αυξηθεί σημαντικά το τελικό κόστος του ασφαλιζόμενου.


Εισιτήρια ΜΜΜ - Ταξί: Αυξάνονται τα εισιτήρια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς και τα κόμιστρα των ταξί, καθώς οι αστικές συγκοινωνίες και οι μεταφορές πάνε και αυτές σε ποσοστό ΦΠΑ 23%.


ΦΠΑ στα νησιά: Θα καταργηθεί η έκπτωση 30% και θα αυξηθεί ο ΦΠΑ από 16% σε 23%. Αυτό σημαίνει πως οι κάτοικοι νησιών θα αγοράζουν ότι αφορά το αυτοκίνητο αρκετά ακριβότερα πλέον.


Απελευθέρωση των μεταφορών: (παραμένει αδιευκρίνιστο το τι και το πώς).


Αγροτικό diesel: Κατάργηση της επιδότησης στο αγροτικό diesel, οπότε θα αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου που χρησιμοποιούν οι αγρότες.


Read more

Φρίκη στο Μενίδι: Ο θείος καθάρισε τον Μπάμπη - Το θύμα είχε βιάσει και τις δύο μικρότερες αδερφές


Ολική ανατροπή δρομολόγησε η νέα κατάθεση-φωτιά της 24χρονης προφυλακισμένης για τη δολοφονία του 33χρονου εραστή της. Οπως αποκαλύπτει η «Espresso», συνελήφθη και προφυλακίστηκε συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο η νεαρή κατονόμασε ως δράστη του φονικού του «νταή» στο Μενίδι!


Στη συμπληρωματική κατάθεση η 24χρονη Ελένη (είναι πέντε μηνών έγκυος και υποστηρίζει ότι περιμένει το παιδί του δολοφονημένου Μπάμπη!) φέρεται ότι δείχνει ως ένοχο για το φονικό στις 4 Φεβρουαρίου έξω από το νεκροταφείο Αχαρνών έναν μακρινό θείο της. Ο εν λόγω συγγενής της μάλιστα ήδη έχει προφυλακιστεί, αλλά η δίωξη που του ασκήθηκε αφορά ανθρωποκτονία από κοινού! Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν μόνος όταν διέπραξε τη δολοφονία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια η Ελένη άφησε υπαινιγμούς ότι εμπλέκεται ένα ακόμη πρόσωπο.


Τις ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ προκάλεσε η αποκάλυψη ότι η 24χρονη περιμένει το παιδί του ανθρώπου που κατηγορείται ότι δολοφόνησε με πέντε μαχαιριές γιατί την εξωθούσε στην πορνεία. Η νεαρή είχε παραδεχτεί αρχικά τη δολοφονία του «σκληρού» Μπάμπη επειδή την εξέδιδε και τη χτυπούσε, ενώ είχε βιάσει και τις δύο μικρότερες αδελφές της, ηλικίας 20 και 22 χρόνων.Στην απολογία της ωστόσο είχε παρουσιάσει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή, υποστηρίζοντας ότι τη μοιραία νύχτα ο φίλος της διαπληκτίστηκε με έναν άγνωστο αλλοδαπό και εκείνη απλώς τον βρήκε νεκρό.


Ερωτήσεις


Στις ερωτήσεις της ανακρίτριας δεν είχε απαντήσει, λέγοντας ότι ήθελε να προστατέψει την οικογένειά της. Ομως, φαίνεται πως η νέα ζωή που πρόκειται να φέρει στον κόσμο την οδήγησε πάλι στο κατώφλι του ανακριτικού γραφείου για να δώσει κρίσιμα στοιχεία, που ίσως βοηθήσουν τις Αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, το θύμα έφερε πολλαπλές κακώσεις από χτυπήματα σε όλο του το σώμα. Καθώς τέτοια τραύματα είναι δύσκολο να προκλήθηκαν από μια μικροκαμωμένη γυναίκα, ο δικηγόρος της επέμενε να λύσει τη σιωπή της και να αποκαλύψει όσα γνωρίζει. Επειτα από αλλεπάλληλες επισκέψεις στον Κορυδαλλό, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης κατόρθωσε να αποσπάσει την παραδοχή της κατηγορουμένης ότι τον 33χρονο δολοφόνησε ένας άντρας, τον οποίο γνωρίζει καλά και κάλυπτε επειδή φοβόταν.


Προ ημερών κατέθεσε τα ίδια και στην 4η ειδική ανακρίτρια, ελπίζοντας στην αποφυλάκισή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατονόμασε ένα νεαρό Ελληνα, ο οποίος ήταν από την αρχή ύποπτος για τη δολοφονία.


Οπως φέρεται ότι είπε η νεαρή Ελένη, ο εραστής της πλήρωσε με τη ζωή του «παλιά γραμμάτια» και διαφορές που είχε με το συγκεκριμένο άτομο. Το βράδυ που η 24χρονη είχε ραντεβού με τον Μπάμπη έξω από τον περίβολο του νεκροταφείου ήρθε ο συγγενής της και διαπληκτίστηκαν. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, εκείνη απομακρύνθηκε και, όταν επέστρεψε, βρήκε τον 33χρονο να κείτεται νεκρός.


«Υπό καθεστώς τρομοκρατίας»


«Οπως είχαμε υποστηρίξει από την αρχή, ήταν φύσει αδύνατο μια κοπέλα αυτής της διάπλασης να καταφέρει θανάσιμα και μοιραία χτυπήματα σε έναν ψηλό, γυμνασμένο άντρα. Ηταν κοινός τόπος ότι η νεαρή κάλυπτε τον πραγματικό ένοχο υπό το καθεστώς τρομοκρατίας και εκβιασμών και αποφάσισε να επωμιστεί τις συνέπειες ενός εγκλήματος που έκαναν άλλοι με περισσή γενναιότητα, για να προστατέψει την οικογένειά της. Ωστόσο η εξαιρετική αντίληψη της ανακρίτριας σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα ξετυλίγουν το κουβάρι ενός δράματος που ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχει ευτυχή κατάληξη» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος της 24χρονης, Γιάννης Μαρακάκης. 


Read more

Από αύριο οι αιτήσεις για τους δωρεάν παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ


Από αύριο Τετάρτη 5 Αυγούστου έως την Τρίτη 18 Αυγούστου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής όσοι ενδιαφέρονται για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς, μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ.

 

Η αίτηση συμμετοχής των ενδιαφερομένων γυναικών, θα ξεκινήσει να διατίθεται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr), της Ε.Υ.Δ. του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (www.epanad.gov.gr) και της Κ.Ε.Δ.Ε. (www.kedke.gr ) από τις 4/8/2015. Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται ταχυδρομικά ή με κούριερ.

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών ή /και νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, καθώς και άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία, που:

 

α) Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές/αλλοδαποί από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

 

β) Επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στους παιδικούς σταθμούς

 

γ) Έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000 €

 

Προσοχή το συνολικό (οικογενειακό) εισόδημα που θα λαμβάνεται υπόψη για την ένταξη της ωφελούμενης στην παρούσα, θα προκύπτει από την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) του Υπουργείου Οικονομικών του οικονομικού έτους 2015 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2014 - 31/12/2014).

 

Για τον υπολογισμό του δηλωθέντος εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ετήσιο εισόδημα, όπως αναγράφεται στην Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα). Στο εισόδημα περιλαμβάνεται το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα, καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων.

 

Δικαιολογητικά συμμετοχής

 

Όλες οι μητέρες, μαζί με την «Αίτηση Συμμετοχής – Δήλωσή» τους, θα υποβάλλουν πρωτότυπα ή επίσημα αντίγραφα των παρακάτω δικαιολογητικών:

 

α) Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ. Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αλλοδαπή από τρίτες χώρες, απαιτείται και Άδεια Διαμονής σε ισχύ. Σε περίπτωση που έχει λήξει η άδεια διαμονής, απαιτείται η τελευταία άδεια διαμονής, καθώς και αίτηση ανανέωσής της συνοδευόμενη από βεβαίωση του αρμόδιου φορέα, ότι έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση.

 

β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τετραμήνου.

 

Σε περίπτωση που η μητέρα είναι αλλοδαπή και η χώρα καταγωγής της δεν εκδίδει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τότε θα πρέπει να προσκομίσει οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο επίσημο έγγραφο, το οποίο να πιστοποιεί την ανωτέρω κατάσταση, συνοδευόμενο από επίσημη μετάφραση.

 

Σε περίπτωση ύπαρξης συμφώνου συμβίωσης απαιτείται και η προσκόμισή του, καθώς και τα εκκαθαριστικά σημειώματα οικονομικού έτους 2015 και των δύο μερών.

 

Σε περίπτωση που η μητέρα είναι διαζευγμένη, απαιτείται και αντίγραφο διαζευκτηρίου (από Μητρόπολη σε περίπτωση θρησκευτικού γάμου ή από το Δήμο σε περίπτωση πολιτικού γάμου), εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

 

Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη τελεί σε διάσταση, απαιτείται και αίτηση διαζυγίου, καθώς επίσης και η βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων της Δ.Ο.Υ., που να αποδεικνύεται η διάσταση. Τα ανωτέρω έγγραφα θα πρέπει να φέρουν ημερομηνία προ της δημοσίευσης της παρούσα Πρόσκλησης.

 

Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι άγαμη μητέρα, απαιτείται και ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, εάν αυτό δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

 

Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι ανάδοχη μητέρα, απαιτείται και αντίγραφο δικαστικής απόφασης ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της Επιτροπείας ανηλίκου τέκνου,

 

Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι χήρα, απαιτείται και ληξιαρχική πράξη θανάτου του συζύγου, εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

 

Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος άνδρας έχει την επιμέλεια των παιδιών του, απαιτείται και δικαστική απόφαση παραχώρησης της επιμέλειας.

 

γ) Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) για το οικονομικό έτος 2015 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2014 έως 31/12/2014). Προσοχή: εκκαθαριστικό σημείωμα οποιουδήποτε άλλου έτους δεν είναι αποδεκτό και συνιστά λόγο απόρριψης της αίτησης.

 

Δικαιολογητικά απασχόλησης

 

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι μισθωτή, απαιτείται:

 

Βεβαίωση εργοδότη, η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία μεταγενέστερη της δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης και από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα (δηλαδή ημερομηνία υπογραφής της βεβαίωσης), καθώς και το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στη θέση εξαρτημένης εργασίας που η ενδιαφερόμενη κατέχει, ΚΑΙ

αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης ή εργόσημο (αντίγραφο εργόσημου και απόδειξη κατάθεσης σε τράπεζα τελευταίου έτους προ της υποβολής της αίτησης, που να αποδεικνύει εργασία τουλάχιστον πέντε (5) μηνών).

 

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη εκτός πρωτογενή τομέα, απαιτούνται:

 

-Αντίγραφο της Δήλωσης Ενάρξεως Επιτηδεύματος στην Δ.Ο.Υ.

 

-Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη.

 

-Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής της υπαγωγής στον Ασφαλιστικό της Φορέα.

 

-Σε περιπτώσεις εταίρων σε Ο.Ε. ή Ε.Ε.. I.K.E ή ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ή ΕΠΕ απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 

-Το καταστατικό και τυχόν μεταβολές του.

 

-Πιστοποιητικό περί μη λύσης από το ΓΕΜΗ.

 

-Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη.

 

-Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής της υπαγωγής στον Ασφαλιστικό της Φορέα.

 

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη στον πρωτογενή τομέα, απαιτείται:

 

-Βεβαίωση ασφαλίσεως από τον Ο.Γ.Α., ότι είναι άμεσα ασφαλισμένη κατά το τελευταίο έτος.

 

Δικαιολογητικά συμμετοχής σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (Ε.Π.Α.)

 

-Βεβαίωση του αρμόδιου φορέα για ένταξη στο Πρόγραμμα, όπου θα αναγράφεται και η χρονική περίοδος συμμετοχής σε αυτό.

 

-Δικαιολογητικά συμμετοχής σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (Ε.Π.Α.):

 

-Βεβαίωση του αρμόδιου φορέα για ένταξη στο Πρόγραμμα, όπου θα αναγράφεται και η χρονική περίοδος συμμετοχής σε αυτό.

 

Δικαιολογητικά Ανεργίας

 

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι άνεργη, απαιτούνται:

 

-αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ, που να έχει όμως εκδοθεί πριν την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας, και

 

-αντίγραφο Βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ.


Read more

Τι αλλάζει από τα Windows 8 στα Windows 10


H πρώτη εμφανής αλλαγή είναι ότι στα Windows 10 δεν υπάρχουν δύο επιφάνειες εργασίας χωρίς λόγο και το κουμπί της έναρξης ή των Windows στο πληκτρολόγιο δεν σε προσγειώνει «αλλού». Επίσης, ο υπολογιστής γραφείου απέκτησε εικονική βοηθό που κρατάει σημειώσεις καθ'υπαγόρευση, αν και μάλλον λίγοι είναι εκείνοι που θα αρχίσουν να μιλάνε στην Cortana στο γραφείο.


Μερικές από τις πρώτες εμφανείς αλλαγές, και παρατηρήσεις είναι οι ακόλουθες:


Δοκιμάστε να αλλάξετε το μέγεθος των παραθύρων των εφαρμογών (apps). Θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να το κάνετε για όλα τα apps, σε αντίθεση με αυτό που συνέβαινε στα Windows 8 (resize μόνο στα apps με αφή).Στα Windows 8 πατώντας το πλήκτρο start όταν βρίσκεστε σε desktop mode μεταβαίνατε στο metro -με όλα τα apps σε μορφή tiles. Στα Windows 10, το start λειτουργεί όμως και στα Windows 7. Ό,τι βλέπατε στο metro mode, τώρα βρίσκεται ενσωματωμένο στο παράθυρο που αναδύεται όταν πατήσετε το κουμπί με το εικονίδιο των Windows κάτω αριστερά της οθόνης ή το αντίστοιχο πλήκτρο στο πληκτρολόγιο.Τα tiles που θα βλέπετε στο Start menu στα Windows 10,μπορείτε να επιλέξετε να τα ξεκαρφιτσώσετε (unpin με δεξί κλικ πάνω τους)

. Μπορείτε επίσης να τα οργανώσετε καλύτερα και να τα ομαδοποιήσετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε μια ομάδα tiles με χαρακτηριστικό τίτλο π.χ. «Δουλειά» και να εντάξετε σε αυτήν τα apps για e-mail, browsing, twitter, office, MS Word.Όσοι έχουν μηχάνημα με αποσπώμενο πληκτρολόγιο και οθόνη αφής που μετατρέπεται σε tablet, θα δουν τα tiles να μεγαλώνουν και τα apps να καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη.To πεδίο διαλόγου με την εικονική βοηθό Cortana βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο μενού έναρξης. Από εκεί, ο χρήστης μπορεί να κάνει αναζήτηση εισάγοντας τις παραμέτρους ή μιλώντας στο μικρόφωνο. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να ορίσει υπενθυμίσεις ή να εισάγει ραντεβού στο ημερολόγιο.Η Cortana ψάχνει μόνο στο Bing.Ένα πρόβλημα με την Cortana είναι ότι οι χρήστες, στην συντριπτική πλειονότητά τους, δεν έχουν Windows phones. Έτσι, οι ειδοποιήσεις ή τα ραντεβού που έχουν οριστεί στο desktop PC δεν μεταφέρονται στο τηλέφωνο, μια λογική συνέχεια. Η Microsoft επιμένει ότι η Cortana τελικά θα διατεθεί ως app σε Android και iOS, αργότερα.O Internet Explorer αντικαθίσταται ως προεπιλεγμένος browser από τον Edge -με εικονικό μαρκαδοράκι για να ζωγραφίζετε πάνω στην ιστοσελίδα και να την κοινοποιείτε ποικιλοτρόπως.Κυρίως, δεν υπάρχουν δύο εφαρμογές browsing, δύο Internet Explorer -ένας στο desktop και ένας σε tablet mode, όπως στα Windows 8, όπου πραγματικά ο χρήστης δεν ήξερε πού βρισκόταν.Ο Internet Explorer παραμένει διαθέσιμος αν και παραμεριμένος για να εξυπηρετήσει «παλαιότερα website που τον χρειάζονται».Στα Windows 10 θα δείτε επίσης το λεγόμενο Action Center που επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε ρυθμίσεις όπως το Wi-Fi, η φωτεινότητα της οθόνης και η επιλογή για ορισμό των ωρών που δεν πρέπει να εμφανίζονται και να ακούγονται ειδοποιήσεις (π.χ. κατά την διάρκεια μιας παρουσίασης από τον ίδιο υπολογιστή).Η Cortana δέχεται εντολές και μέσω του Edge -γραπτά ή και προφορικά σε κάθε περίπτωση. Στον edge, με δεξί κλικ μπορείτε να ρωτήσετε κάτι και η απάντηση να εμφανιστεί σε ένα προσωρινό παράθυρο -δεν ανοίγει καινούργιο tab (καρτέλα).Στα Windows 10, το OneDrive τηρεί αυτόματα συγχρονισμένα αντίγραφα αρχείων στην υπηρεσία -δεν επιχειρεί να ανακτήσει την νεότερη ή τροποποιημένη έκδοσή τους από το cloud μόνο όποτε ο χρήστης το ζητήσει.


Freegr 


Read more

Ανατριχιαστικές ματιές στο μυαλό του serial killerΕπιστημονική καταβύθιση στον εγκληματικό εγκέφαλο του κατά συρροή δολοφόνου

Πώς είναι άραγε το πορτρέτο ενός δολοφόνου, ενός ανθρώπινου τέρατος δηλαδή που αρέσκεται να σκοτώνει σαδιστικά τα θύματά του;


Πίσω από την τρομακτική αυτή ερώτηση, την οποία φαίνεται να αγαπά ο Τύπος, κρύβεται ωστόσο το πραγματικό ερώτημα: τι είναι αυτό που κάνει τον serial killer να ξεπαστρεύει ανθρώπους και να μη σταματά, αντλώντας ηδονή και ικανοποίηση από τα φρικιαστικά φονικά του;


Ως ανθρωπότητα, τους έχουμε μελετήσει και μάλιστα πολύ: τους περάσαμε από εξαντλητικές συνεντεύξεις και ανακρίσεις, συλλέξαμε δείγμα από το DNA τους, ακόμα και τον εγκέφαλό τους βάλαμε κάτω από το μικροσκόπιο αναζητώντας απαντήσεις και ενδεχόμενους τρόπους να σταματήσουμε την αποκρουστική δράση τους.


Παρά ταύτα, όχι μόνο δεν τους καταλάβαμε αλλά απέχουμε ακόμα παρασάγκας από την κατανόηση του ειδοποιού χαρακτηριστικού τους, αυτού που τους κάνει τόσο διαφορετικούς από μας.


Καμιά ακαδημαϊκή εξήγηση δεν θα αθωώσει φυσικά ποτέ τα φοβερά εγκλήματά τους, αν και έχουμε να μάθουμε πολλά ακόμα και για τον δικό μας νου από την έρευνα των serial killers. Πώς αλλιώς εξάλλου θα κατανοήσουμε το φυσιολογικό αν δεν ξέρουμε τι δημιουργεί την ανωμαλία;


Κατά συρροή φόνοι και ψυχοπάθεια«Δεν είναι όλοι οι ψυχοπαθείς κατά συρροή δολοφόνοι, όλοι οι κατά συρροή δολοφόνοι είναι όμως ψυχοπαθείς». Αυτό ισχυρίζεται η εγκληματολόγος δρ Σου Στόουν δίνοντάς μας μια καθιερωμένη πια γραμμή εξήγησης της δολοφονικής δραστηριότητας των serial killers. Ειδικοί ερευνητές του FBI ισχυρίζονται βέβαια ότι σχέση μεταξύ ψυχοπάθειας και κατά συρροή φόνων φυσικά και υπάρχει, αν και δεν είναι κατ’ ανάγκη απαραίτητη. «Δεν γίνονται όλοι οι ψυχοπαθείς κατά συρροή δολοφόνοι. Αντιθέτως, οι serial killers διαθέτουν λιγότερα ή περισσότερα χαρακτηριστικά που συνδέονται συνήθως με την ψυχασθένεια», αναφέρει σε σχετική έκθεσή του.


Αν πάντως ως ψυχοπάθεια χαρακτηρίσουμε τη διανοητική ευστροφία, την παντελή έλλειψη τύψεων και τον παθολογικό αυθορμητισμό, τότε τα χαρακτηριστικά αυτά απαντώνται στις περισσότερες των περιπτώσεων των κατά συρροή δολοφόνων. Δείκτες ψυχοπάθειας υπάρχουν εξάλλου παντού γύρω μας, αν και συνήθως δεν καταλήγουν σε ανατριχιαστικά φονικά. Είναι εξάλλου και το πρόβλημα του γενικού ορισμού της ψυχοπάθειας που συσκοτίζει περαιτέρω το τοπίο, μιας και τα περισσότερα απεχθή εγκλήματα αποδίδονται σε ψυχωτικούς και σχιζοφρενείς και όχι σε ψυχοπαθείς. Ποια η διαφορά; Ο ψυχωτικός/σχιζοφρενής serial killer έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, ενώ ο ψυχοπαθής ξέρει ακριβώς τι κάνει...


Υποανάπτυκτοι εγκέφαλοι και πάσχοντες εγκέφαλοι


Δεν είναι λίγοι οι serial killers που γελούν σαδιστικά στις δίκες τους, κοκορεύονται για τα ανατριχιαστικά καμώματά τους και διατείνονται πως δεν σκόπευαν ποτέ να σταματήσουν τα τελετουργικά φονικά τους. Από τις συνεντεύξεις εξάλλου μαθαίνουμε ότι το κοινό μοτίβο είναι η παντελής έλλειψη τύψεων και μεταμέλειας. Αυτό έχει οδηγήσει πλήθος εγκληματολόγων και ψυχολόγων να ισχυριστούν ότι οι εγκέφαλοι των κατά συρροή δολοφόνων δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένοι.


Ψυχοφυσιολόγοι έχουν μάλιστα υποδείξει δύο εγκεφαλικές περιοχές που φαίνονται να υπολειτουργούν σε ανθρώπους που καταφεύγουν σε βίαιες και επαναλαμβανόμενες πράξεις: ο μεσοκοιλιακός προμετωπιαίος φλοιός και ο ραχιαιο-πλευρικός προμετωπιαίος φλοιός. Ο πρώτος συνδέεται με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και ο δεύτερος με την ικανότητά μας να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Οι νευροψυχολόγοι εντοπίζουν συχνά ανεπαρκή ανάπτυξη των δύο αυτών εγκεφαλικών περιοχών ή μειωμένη δραστηριότητα, κάτι που εξηγεί μερικώς την ενστικτώδη δράση των serial killers.


Την ίδια στιγμή, εγκληματική μελέτη της δρος Ντόροθι Λιούις από το 1986, η οποία έβαλε στο μικροσκόπιο 15 θανατοποινίτες, βρήκε ότι όλοι οι εγκληματίες είχαν υποστεί εγκεφαλικά τραύματα στην παιδική τους ηλικία. Σε επόμενη έρευνά της, τώρα σε 14 ανήλικους εγκληματίες καταδικασμένους σε θάνατο, βρήκε πάλι ότι όλα μα όλα τα παιδιά είχαν χτυπήσει το κεφάλι τους σε τρυφερή ηλικία. Παρά το μικρό της δείγμα και την κριτική που έχει δεχτεί η δουλειά της, το εξαγόμενο της έρευνάς της είναι αρκετά δηλωτικό και ενέχει άμεσες ηθικές συνέπειες. Είναι ο κατά συρροή φόνος ένα απλό σύμπτωμα εγκεφαλικής βλάβης ή δυσλειτουργίας;


Η κατηγοριοποίηση του κατά συρροή φονιά


Υπάρχουν όλων των λογιών οι serial killers, οι οποίοι μέσα στα χρόνια έχουν κατηγοριοποιηθεί σε περιεκτικές κατηγορίες ώστε να εξηγείται βολικά η αποτρόπαια συμπεριφορά τους. Οι «οραματιστές δολοφόνοι» είναι αυτοί που πάσχουν από σοβαρά ψυχωτικά επεισόδια και φωνές ή οράματα (τύπου ο Θεός με ώθησε να το κάνω) κατευθύνουν τη φονική τους δράση. Έχουμε επίσης τους «δολοφόνους σε εντεταλμένη αποστολή», οι οποίοι αναλαμβάνουν το ιερό καθήκον να απαλλάξουν τον κόσμο από μια πληθυσμιακή κατηγορία, όπως ιερόδουλες ή μαύρους πολίτες. Αν και η πολυπληθέστερη και πιο ευρεία κατηγορία περιλαμβάνει τους «ηδονιστές δολοφόνους», η οποία υποδιαιρείται σε τρεις μικρότερες τάξεις: τους «κατ’ ανάγκη δολοφόνους», τους «λάγνους δολοφόνους» και τους «κυνηγούς της συγκίνησης».


Οι πρώτοι βλέπουν τον φόνο ως παράπλευρη απώλεια στην οδύσσειά τους για την πραγμάτωση της βασικής αποστολής τους και συνήθως δεν απολαμβάνουν τη δολοφονία, η οποία είναι απλώς ένα ακόμα σκαλοπάτι που πρέπει να διαβούν για να πετύχουν τον στόχο τους. Οι λάγνοι δολοφόνοι είναι αυτοί που επιδίδονται σε ανθρωποκτονίες με σεξουαλικά κίνητρα, καθώς η φονική βία επιτείνει τη σεξουαλική ικανοποίηση. Όσο για τους κυνηγούς της συγκίνησης, αυτοί λογίζονται ως οι πιο απεχθείς καθώς σκοτώνουν επειδή απλώς τους αρέσει η πράξη. Αυτοί είναι και οι πιο μεθοδικοί, που περνάνε συνήθως καιρό μελετώντας τις καθημερινές συνήθειες του θύματος, ενορχηστρώνουν στην εντέλεια το φονικό και κατόπιν παίζουν τη γάτα και το ποντίκι με την αστυνομία. Όπως το συνόψιζε εξάλλου ο Δολοφόνος του Ζωδιακού Κύκλου στις επιστολές του στην αστυνομία: «Μου αρέσει να σκοτώνω ανθρώπους επειδή έχει τόση πλάκα»…


Το γονίδιο του πολεμιστή


Είναι άραγε ο φόνος στα γονίδιά μας; Έτσι πιστεύουν ερευνητές του σουηδικού Πανεπιστημίου Καρολίνσκα! Μελέτη του εκπαιδευτικού ιδρύματος της Στοκχόλμης πήρε δείγμα από το αίμα 794 καταδικασμένων δολοφόνων και το υπέβαλε σε τεστ DNA για να δει αν θα μπορούσε να απομονώσει κάποια γονιδιακή μετάλλαξη που συναντάται αποκλειστικά σε κατά συρροή δολοφόνους. Και τα κατάφερε!


Το είπαν «MAOA» και είναι ένα γονίδιο στο χρωμόσωμα-Χ που ευθύνεται για την παραγωγή της ντοπαμίνης, η οποία συνδέεται με την επιθετικότητα. Αφού το χαρακτήρισαν ως «το γονίδιο του πολεμιστή», βρήκαν ένα ακόμα (CDH13) που ευθύνεται μερικώς για τις νευρωνικές συνδέσεις του εγκεφάλου. Σύμφωνα με το εξαγόμενο της έρευνας, οι άνθρωποι που παρουσιάζουν διαφοροποιήσεις στα δύο αυτά γονίδια έχουν 13 φορές περισσότερες πιθανότητες να προβούν σε βίαια και επαναλαμβανόμενα εγκλήματα. Ανεξάρτητη έρευνα στις ΗΠΑ φαίνεται να επιβεβαιώνει τα ευρήματα των Σουηδών.


Η ύπαρξη του «γονιδίου του πολεμιστή» εξηγεί περαιτέρω το γιατί οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι είναι άντρες. Καθώς το MAOA ενυπάρχει στο χρωμόσωμα-Χ, οι άντρες έχουν μόνο ένα αντίγραφο του γονιδίου, ενώ οι γυναίκες δύο. Κάτι που σημαίνει ότι ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις στο ένα αντισταθμίζονται από τη φυσιολογική λειτουργία του δεύτερου στις γυναίκες, ενώ οι άντρες δεν είναι τόσο τυχεροί. Είναι λοιπόν κάποιοι γεννημένοι serial killers; Πιθανότατα όχι, καθώς μια σειρά από παράγοντες εμπλέκονται στην απόφαση για εγκληματική καριέρα και η γενετική ανωμαλία δεν μπορεί να εξηγήσει από μόνη της την απειρία των λόγων για τους οποίους κάποιος εγκληματεί…


Η δικαιολογία της κακοποίησης


Είναι η κακοποίηση του serial killer ελαφρυντικό για την ανατριχιαστική δράση του; Πόσο μάλιστα που στη σημερινή κοινωνική σκέψη η παιδική κακοποίηση επιστρατεύεται για να εξηγήσει πολλές αποκλίνουσες συμπεριφορές στη μετέπειτα ζωή του παιδιού. Τι γίνεται λοιπόν με τον κατά συρροή δολοφόνο που ξυλοκοπήθηκε και κακοποιήθηκε σεξουαλικά ως παιδί; Τον παιδόφιλο που ήταν κάποτε θύμα παιδεραστίας;


Κανείς δεν αμφιβάλει φυσικά για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει στη «γέννηση» του κατά συρροή δολοφόνου η παιδική κακοποίησή του, καθώς μιλάμε για μια συνθήκη που διαμορφώνει προσωπικότητες και αλλάζει συμπεριφορές. Το αμφιλεγόμενο είναι μόνο το κατά πόσο η παιδική κακοποίηση μπορεί να λειτουργήσει ως απαλλακτική δικαιολογία για τις βάρβαρες πράξεις τους. Γιατί σε κάθε κακοποιημένο στην παιδική του ηλικία serial killer αντιστοιχούν εκατοντάδες κακοποιημένα παιδιά που δεν πήραν τον ίδιο δρόμο στη ζωή. Παρά τη φριχτή παιδική τους ηλικία, οι ενήλικες πια αυτοί δεν κατέφυγαν στο έγκλημα.


Και βέβαια υπάρχει και η ηθική ευθύνη σε όλο αυτό, η προσωπική σφραγίδα του δρώντος υποκειμένου, κάτι που δεν μπορεί να απαλείψει η δικαιολογία της παιδικής κακοποίησης…Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου