Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

Τουρκία: Το «προηγμένο στοματικό σεξ» φέρνει διαζύγια δηλώνει θεολόγοςΗ δημοσιογράφος ξέσπασε σε αμήχανα γέλια όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τον ξαφνικό βομβαρδισμό από σεξουαλικές αναφορές
Ένας μουσουλμάνος θεολόγος έβαλε «φωτιά» στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι το «προηγμένο στοματικό σεξ» είναι απαγορευμένο από το Ισλάμ και αποτελεί λόγο για την αύξηση των διαζυγίων!


Ο Αλι Ριζά Ντεμιρκάν φιλοξενήθηκε από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Τουρκίας TRT την Παρασκευή. 


Μεταξύ των «χαράμ» (απαγορευμένες) «δραστηριοτήτων» που κατά τον Ντεμιρκάν προκαλούν αύξηση του αριθμού των διαζυγίων είναι το «προχωρημένο στοματικό σεξ», οι «σαδιστικές σεξουαλικές πράξεις» αλλά και το «πρωκτικό σεξ.» 


Η δημοσιογράφος ξέσπασε σε αμήχανα γέλια όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τον ξαφνικό βομβαρδισμό από σεξουαλικές αναφορές, με τον θεολόγο να δηλώνει ότι πρέπει να μιλήσει, γιατί «το Ισλάμ λέει μόνο την αλήθεια». 


«Το ‘προηγμένο στοματικό σεξ’ ακούγεται σαν προσόν για τα βιογραφικά» ανέφερε σκωπτικά ένας χρήστης του διαδικτύου. «Υπάρχει lower και proficiency στο στοματικό σεξ;» διερωτήθηκε ένας άλλος, «να τον ρωτήσουμε τι διαφορά έχει το προηγμένο από το regular» σχολίασε ένας τρίτος. 


Πάντως ένας άλλος Τούρκος  βρήκε τη λύση για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το «προχωρημένο στοματικό σεξ»:

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα ένας τούρκος «τηλεϊμάμης» διακήρυξε ότι όσοι αυνανίζονται θα αφήσουν «έγκυα» τα χέρια τους στη επόμενη ζωή(!)


Πηγή: http://www.skai.gr
Read more

Τι θα γίνει με τις τράπεζες σε περίπτωση συμφωνίας


Ανακεφαλαιοποίηση της τάξης των 10-14 δισ. ευρώ θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες, ακόμα και αν επέλθει συμφωνία με τους πιστωτές. Παράλληλα το σενάριο για συγχωνεύσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα απομακρύνεται, καθώς προκύπτει ζήτημα ανταγωνισμού όπως υποστηρίζουν οι εταίροι μας, αλλά και εγχώριοι τραπεζικοί παράγοντες.


Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), με το τελικό ποσό να υπολογίζεται στα επίπεδα των 12 δισ. ευρώ. Οι τράπεζες, σε περίπτωση συμφωνίας, αναμένεται να ανοίξουν ακόμα και από Τρίτη, ώστε να πραγματοποιούνται βασικές συναλλαγές με ταυτόχρονα διατήρηση των capital controls, ενώ απομακρύνεται οριστικά το σενάριο για «κούρεμα» στις καταθέσεις.


Όσον αφορά στην επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων, η πιο αισιόδοξη εκτίμηση τραπεζικών παραγόντων είναι ότι θα διατηρηθούν έως και τον Οκτώβριο με σταδιακή αύξηση του ορίου αναλήψεων από 60 σε 100 ευρώ και ειδικές ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις.Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένονται αλλαγές στις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, αλλά ίσως κάποιες αλλαγές στα διοικητικά τους συμβούλια.


Αισιόδοξος ότι τις επόμενες ημέρες θα αποκατασταθεί η κανονικότητα στις τράπεζες εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας. Σε δηλώσεις του το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως μια συμφωνία με τους εταίρους είναι μονόδρομος επιβίωσης και προοπτικής για τη χώρα και την οικονομία, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος για το μέλλον των τραπεζών, όταν έχουμε συμφωνία.


Σύμφωνα με τον πρώην ΥΠΟΙΚ, η άρση των capital controls θα γίνει σταδιακά και παράλληλα με την αποκατάσταση της ρευστότητας στις Τράπεζες, ενώ μεταξύ άλλων διαμήνυσε ότι αντιμετωπίστηκαν με αρτιότητα οι δυσκολίες και τα προβλήματα που προέκυψαν αμέσως από τις πρώτες μέρες που έκλεισαν οι τράπεζες.


Τέλος οι τράπεζες υπολογίζουν και στην αποκατάσταση της κανονικότητας όσον αφορά στο δανεισμό τους μέσω της ΕΚΤ. Με ένα νέο πρόγραμμα και με την αποπληρωμή των δόσεων της κεντρικής τράπεζας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ανοίγει ξανά ο δρόμος ώστε η ΕΚΤ να δέχεται ως εγγύηση (collateral) τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς λογικά θα ακολουθήσουν και αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης.


Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές τράπεζες μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου 2015 και πριν αρχίσουν να αντλούν ρευστότητα από τον Έκτακτο Μηχανισμό Στήριξης (ELA), μπορούσαν να αντλήσουν ρευστότητα από τη ΕΚΤ, δίνοντας ως εγγύηση (τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου (marketable instruments issued or guaranteed by the Hellenic Republic) καθώς και άλλα ομόλογα υψηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης που είχαν στο χαρτοφυλάκιο τους.


Ουσιαστικά η ΕΚΤ δάνειζε τις ελληνικές τράπεζες με ένα ιδιαίτερα προνομιακό επιτόκιο (0,05%) και έπαιρνε ως εγγύηση τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΚΤ, τα ελληνικά ομόλογα και οι τίτλοι με εγγύηση από το Ελληνικό Δημόσιο, κατ’εξαίρεση, γίνονταν δεκτά ως εγγύηση, παρόλη τη χαμηλή πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, στα πλαίσια της ένταξης τότε της Ελλάδας σε «πρόγραμμα/μνημόνιο» .


Πηγή: news247


Read more

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Πληρώνουμε εισιτήριο το Σαββατοκύριακο, δωρεάν ξανά από ΔευτέραΜέτρα αλληλεγγύης μόνο τις καθημερινές - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών για τις συγκοινωνίες στην ΑττικήΤην παράταση του μέτρου της δωρεάν μετακίνησης των πολιτών στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας για τις επόμενες εργάσιμες ημέρες Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Ιουλίου 2015, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης. Οι μετακινήσεις το Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 θα γίνονται σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική κομίστρων των συγκοινωνιακών φορέων, για χρήστες εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την Τρίτη το μέτρο θα επανεξεταστεί.


Σημειώνεται ότι το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης των πολιτών στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, αφορά στους συγκοινωνιακούς φορείς ΟΑΣΑ ΑΕ, ΟΣΥ ΑΕ, ΣΤΑΣΥ ΑΕ (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ).


«Η εφαρμογή του μέτρου προβλέπεται στο νόμο 4331/2015-ΦΕΚ Α69/01, (άρθρο 77), και η νέα παράταση τίθεται σε εφαρμογή με σχετική Υπουργική Απόφαση. Η δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού σε όλες τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων αλληλεγγύης για τη στήριξη των πολιτών, που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση», αναφέρει ο κ. Σπίρτζης.Read more

Ομελέτα με καπνιστό σολομό και άνηθοΥλικά:


• 200γρ πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες

• λίγο Lurpak

• 1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες

• 6 αυγά

• 70γρ καπνιστό σολομό, κομμένο σε φέτες

• μία μικρή χούφτα άνηθο, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση:


1. Ξεκινήστε βράζοντας τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Μόλις μαλακώσουν, στραγγίξτε τις και τοποθετείστε τις στην άκρη.

2. Ενώ μαγειρεύονται οι πατάτες, προσθέστε μία μικρή ποσότητα Lurpak σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.

3. Χτυπήστε τα αυγά και καρυκεύστε. Read more

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ: Το CNBC ερμηνεύει με φωτογραφίες κάθε μέτρο που θέλει να περάσει η Ελληνική Κυβέρνηση


 Δείτε πώς αναλύει το κανάλι τα μέτρα για όλες τις κοινωνικές ομάδες, μετά την ελληνική πρόταση Αυτό σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο CNBC αναφερόμενο στην ελληνική πρόταση από την οποία έχει επιλέξει 8 σημεία-κλειδιά που περιέχει και τα οποία τα συνοδεύει με ευφάνταστο φωτορεπορτάζ.


ΦΠΑ


Ενα σημείο το οποίο αποτέλεσε πεδίο τριβής μεταξύ των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις ήταν το ΦΠΑ, σχολιάζει το CNBC και επισημαίνει ότι τελικά στις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης τα περισσότερα προϊόντα ανεβαίνουν στο 23%, και υπάρχει συμφωνία να περιοριστούν τα προνόμια αναφορικά με τον ΦΠΑ στα νησιά.


Φορολογική μεταρρύθμιση


Η νέα ελληνική πρόταση προχωρά τις προσπάθειες στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αυξάνοντας από το 26% στο 28% τη φορολογία για τις εταιρείες και καταργεί τις επιδοτήσεις των αγροτών σχετικά με την αγορά καυσίμων. Επίσης, εισάγει ένα νέο φόρο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.Ναυτιλία


Αυξάνει τη φορολογία επί του τονάζ των πλοίων και καταργεί το ειδικό καθεστώς φορολογίας στο ναυτιλιακό κλάδο.


Συντάξεις


Καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την πρόωρη συνταξιοδότηση, συμπεριλαμβάνοντας και βαριές ποινές σε όσους αιτηθούν να αποχωρήσουν νωρίτερα. Αυξάνει για όλους το όριο ηλικίας στα 67 μέχρι το 2022 ή στα 62 με την προϋπόθεση να έχεις συμπληρώσει 40 έτη εργασίας.


Ενιαίο μισθολόγιο


Εισάγει την εφαρμογή νέου Εναίου Μισθολογίου με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, ενώ εισάγει και την κατάργηση των περιορισμών σε μια σειρά κλειστών επαγγελμάτων, όπως μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, αναλογιστές και δικαστικοί επιμελητές.


Επιχειρήσεις


Εισάγει σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ νέες μεταρρυθμίσεις για το σπάσιμο των καρτέλ σε χονδρικό εμπόριο, κατασκευές, ηλεκτρονικό εμπόριο, μέσα ενημέρωσης, ενώ στις αγορές προϊόντων, διατηρείται μειώνεται η γραφειοκρατία με τη δημιουργία «one stop shop» για τις επιχειρήσεις.


Ιδιωτικοποιήσεις


Ολοκληρώνονται οι ενέργειες για τα περιφερειακά αεροδρόμια, ΤΡΕΝΟΣΕ, Εγνατία, ΟΛΠ, ΟΛΘ κι Ελληνικό, ενώ μεταβιβάζεται το ποσοστό ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.Read more

Τι σκέφτονται οι γυναίκες την ώρα που κάνουν στοματικό sex;


Έχουν δημοσιευτεί άπειρα άρθρα για το τι σκέφτεται μία κοπέλα όταν κάνει (ή της κάνουν) στοματικό. Το Reddit όμως, το πήγε ένα βήμα παρακάτω και αποφάσισε να ρωτήσει τις ίδιες τις πρωταγωνίστριες.


Δείτε λοιπόν τι απαντούν και αποφασίστε τι πρέπει να τους λέτε εκείνη τη στιγμή. 


Αν είσαι κοπέλα και διαβάζεις το άρθρο τότε θα θέλαμε να επιβεβαιώσεις ή να διαψεύσεις το περιεχόμενό του Η ερώτηση ήταν: Τι σκεφτόσουν την τελευταία φορά που έκανες στοματικό σε κάποιον άντρα;


«Του αρέσει;»


«Πφφ πονούν τα χείλη μου»


«Γιατί το σeξ διαρκεί τόσο λίγο ενώ αυτή η μ…α δεν τελειώνει ποτέ;»


«Αχ και να μπορούσα να αναπνέω από τη μύτη»


«Ελπίζω να μη γίνει κανένα ατύχημα με τα δόντια μου»


«Ελπίζω να μην πάθω λόξιγκα»


«Έλα, βόγκα επιτέλους να τελειώνουμε»


«Λες να του αρέσει η συγκεκριμένη τεχνική;»


«Το καλό που του θέλω, να έχει κάνει μπάνιο»


«Θα μπορούσα να το κάνω όλη μέρα»


«Ελπίζω να δείχνω σeξυ και αρκετά πρoκλητική, ικανή να τον αvάψω και να με ευχαριστήσει με τον τρόπο του σε λίγο»


«Μην του βάλεις δάχτυλο στον κ…, μην του βάλεις δάχτυλο στον κ…, μην του βάλεις δάχτυλο στον κ…, μην του βάλεις δάχτυλο στον κ…»


«1…2…3…4…5…»


«Τι μυρωδιά είναι αυτή θεε μου;»


«Πόσο πολύ μπορεί να έχω ανάψει αυτή τη στιγμή»


«Ας βγει νόμος να απαγορεύει τις πι…ς»


«Σκατά»


«Ωραία μυρίζει σήμερα!»


«Θα ανταποδώσει επιτέλους αυτή τη φορά;»


«Πρέπει να αγοράσω 5 μήλα, δύο μπανάνες, σπανάκι, μαϊντανό…»


«Θα επιζήσεις, θα επιζήσεις, θα επιζήσεις…»¨


«Βαριέται; Τι στο διάολο συμβαίνει;»


«Σκέφτομαι να δοκιμάσω αυτό το βαθύ λαρύγγι επιτέλους»


«Πωπω, πόσο καλή είμαι;»


«Όχι δόντια, περισσότερη γλώσσα, όχι δόντια, ανέπνευσε, όχι δόντια, βόγκα γ@μωωωω, όχι δόντια και περισσότερη γλώσσα, ααααχ τελειώνει; Δόξα τω θεώ!».


Read more

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

Τρία ξενοδοχεία που δύσκολα θα καταφέρετε να μείνετεUltra-exclusive προορισμοί πέντε αστέρων… και βάλε!Υπάρχουν μερικά ξενοδοχεία στον κόσμο, που δύσκολα θα καταφέρετε να μείνετε σε αυτά, ακόμη κι αν αλλάξει η τύχη σας και κερδίσετε το λαχείο!


Κι αυτό γιατί τα ultra-exclusive θέρετρα που σας παρουσιάζουμε παρακάτω, δέχονται επισκέπτες μόνο… κατόπιν ειδικής προσκλήσεως!


1. Crockfords, Σιγκαπούρη


Το ξενοδοχείο Crockfords Tower βρίσκεται στο νησί Sentosa και απευθύνεται μόνο στους super-rich, με τους επισκέπτες του να απαιτείται να επιδεικνύουν ειδική πρόσκληση για τη διανυκτέρευσή τους εκεί.

Η πρακτική «invite only» δεν είναι γνωστή στην πλειοψηφία των ταξιδιωτών, είναι όμως ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιούν τα high-end θέρετρα, προκειμένου να περιορίζουν το κοινό τους σε… δισεκατομμυριούχους, A-list ηθοποιούς και άλλους σελέμπριτις με… απύθμενο πλούτο ή status.

Κάθε βίλα διαθέτει τη δική της πισίνα και μπορεί να φιλοξενήσει έως 8 επισκέπτες, με τον τελευταίο όροφο να προσφέρει απίθανη, πανοραμική θέα.


Η διανυκτέρευση σε μια βίλα στοιχίζει 9.000 δολάρια, ενώ οι deluxe σουίτες -η χαμηλότερη προσφερόμενη κατηγορία καταλύματος- στοιχίζουν από 1.250 δολάρια τη βραδιά.


2. Ladera Resort, Καραϊβική

Ο παράδεισος της Καραϊβικής έχει το δικό του, αποκλειστικό παράδεισο, στο νησάκι St Lucia. Το πολυτελέστατο θέρετρο Ladera Resort διαθέτει δύο φανταστικές βίλες, αποκλειστικά για χρήση από διασημότητες και εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Αν δεν τις προτιμήσει κανείς, οι βίλες μένουν άδειες, αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της MailOnline.

Η πιο ακριβή κοστολογείται στα 2.200 δολάρια τη βραδιά, χωρίς τους φόρους και τα έξοδα υπηρεσιών (επιπλέον 20%).


3. Laucala Island Resort, Φίτζι

Οι εκλεκτοί επισκέπτες στο πολυτελές θέρετρο Laucala Island Resort στα Φίτζι χρειάζεται να έχουν ειδική έγκριση διαμονής, αν θέλουν να νοικιάσουν την ιδιωτική κατοικία που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, έναντι 44.000 δολαρίων τη βραδιά.

Η τιμή αυτή δε συμπεριλαμβάνει τους φόρους, ενώ η μίνιμουμ διάρκεια ενοικίασης είναι τέσσερις διανυκτερεύσεις.Read more

Ο Φίλης… ξεβρακώνει τον ΣΚΑΙ: Δείτε το απίστευτο τηλεοπτικό σκηνικό που έγινε χαμός... (video)

Μέσα από τη δημόσια συχνότητα που χρησιμοποιεί ο ΣΚΑΙ ο Νίκος Φίλης θύμισε στους παρουσιαστές την αντιδημοκρατική στάση στου σταθμού πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, συνιστώντας στους δημοσιογράφους να μη ταυτίζονται με τις επιλογές της εργοδοσίας.
Read more

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Ιδρώνετε πολύ; Αίτια και αντιμετώπισηΓια πολύ κόσμο η έκκριση ιδρώτα δεν θεωρείται καν πρόβλημα και… δεν ιδρώνει το αυτί του, όμως για κάποιους άλλους η εφίδρωση αποτελεί σκέτο μαρτύριο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Τι είναι αυτό λοιπόν που καθορίζει το πόσο ιδρώνουμε; Κατ’ αρχήν, η εφίδρωση αποτελεί φυσιολογική «άμυνα» του οργανισμού σε ερεθίσματα τα οποία έχουν να κάνουν με την ζέστη, καθώς και μια… μέθοδο απομάκρυνσης των περιττών οργανικών ουσιών.


Γιατί ιδρώνουμε;


Στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει όταν ιδρώνουμε είναι ότι, ενώ ο οργανισμός μας «ανεβάζει θερμοκρασία», το σώμα μας προσπαθεί με φυσικό τρόπο να την κατεβάσει. Παρ'όλο που το γεγονός ότι ιδρώνουμε μας δίνει την εντύπωση ότι ζεσταινόμαστε ακόμα περισσότερο, ιδιαίτερα τις πολύ ζεστές μέρες, αν δεν ιδρώναμε δεν θα μπορούσαμε να αντέξουμε την θερμότητα που εκλύει το σώμα μας. Αν, δηλαδή, χάναμε αυτήν την φυσική λειτουργία, πιθανώς να αντιμετωπίζαμε τον κίνδυνο ακόμα και καρδιακού επεισοδίου κατά τις πολύ ζεστές μέρες. Και αν αναρωτιέστε γιατί «ανεβάζουμε θερμοκρασία», σκεφτείτε όλες τις τροφές που καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα σαν καύσιμα (το όνομα "θερμίδα" δεν είναι τυχαίο), τα οποία χρειαζόμαστε για να λειτουργήσουν οι «μηχανές» του οργανισμού μας. Το «κάψιμο» των τροφών είναι αυτό που παράγει θερμότητα στο σώμα μας, η οποία δίνει το έναυσμα στον εγκέφαλό μας να ενεργοποιήσει την φυσική διαδικασία «δροσίσματος».


Υπερβολική εφίδρωση: Αίτια και αντιμετώπιση


  Η υπερβολική εφίδρωση τώρα, η οποία ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο, μπορεί να οφείλεται σε διάφορα παθολογικά νοσήματα. Μπορεί, δηλαδή, να συνοδεύει χρόνια νοσήματα, όπως για παράδειγμα χρόνιες φλεγμονές, καρκινώματα, ρευματικά, παθήσεις των ενδοκρινών αδένων, ή συστηματικά νοσήματα όπως η υπέρταση και οι διαταραχές του σακχάρου. Ακόμα, ο αιφνίδιος πόνος, η δύσπνοια ή κάποιες επείγουσες καταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν την έκκριση ψυχρού ιδρώτα, ή κάποιος μπορεί να ιδρώνει υπερβολικά επειδή κάνει χρήση ορισμένων φαρμάκων ή τοξικών ουσιών. Η υπερβολική εφίδρωση μπορεί επίσης να είναι σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης. Όσον αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης της υπερβολικής εφίδρωσης, αφού ο δερματολόγος αποκλείσει τις παραπάνω περιπτώσεις, συνίσταται η λήψη γενικών μέτρων όπως η ελαφριά ένδυση, το δροσερό περιβάλλον και η πρόσληψη υγρών, αλλά και ειδικών μέτρων. Τα ειδικά μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν τοπικά σκευάσματα με άλατα αλουμινίου σε συγκέντρωση 10-25%, άλατα ζιρκονίου, φορμαλδεΰδη κ.ά. ή συστηματική αγωγή με αντιχολινεργικά, ανταγωνιστές ασβεστίου και ηρεμιστικά. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί και κάποιες επεμβατικοί μέθοδοι όπως η εισαγωγή ιόντων στο δέρμα μέσω ηλεκτρικού ρεύματος, οι ενέσεις βουτιλινικής τοξίνης και η σχετικά πρόσφατη χρήση laser. Και με την φυσιολογική εφίδρωση τι γίνεται; Η λύση σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι άλλη από τα αποσμητικά. Αυτά χωρίζονται σε δύο ομάδες, ανάλογα με το μηχανισμό δράσης τους: τα παραδοσιακά κοινά αποσμητικά (deodorants) και τα αντιιδρωτικά (antiperspirants). Τα πρώτα καλύπτουν την κακοσμία με το άρωμά τους και έχουν συστατικά αντιβακτηριδιακή δράση, ενώ τα αντιιδρωτικά ρυθμίζουν την ίδια την εφίδρωση εμποδίζοντας την υγρασία να φτάσει στην επιδερμίδα και ελλατώνοντας την ροή ιδρώτα σε ποσοστό 20 με 60 τοις εκατό. Και οι δύο κατηγορίες αποσμητικών είναι αποτελεσματικές αρκεί να εφαρμόζονται σε φρεσκοπλυμένη και στεγνή επιδερμίδα. 

πηγηRead more

Aυτός είναι ο τραμπούκος του MEGA που έσπρωξε συνταξιούχο- Κι όμως...


Μάνος Μπανασάκης, ρεπόρτερ της πρωϊνής ενημερωτικής εκπομπής του MEGA ''Κοινωνία Ωρα ΜEGA '' και του δελτίου ειδήσεων Αλλωστε οι ρεπόρτερ της εκπομπής αυτής καλύπτουν και ένα μεγάλο μέρος των ρεπορτάζ του δελτίου αναγκάζοντας τους να εργάζονται από το πρωϊ στις πέντε μέχρι το απόγευμα στις επτά., σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ. Σκλαβιά εν έτει 2015!


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Μάνος Μπανασάκης είναι ο ρεπόρτερ που προ ημερών είχε παρουσιαστεί από τα διαδικτυακά μέσα ως ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΤΟΥ MEGA.


Επειδή γνωρίζουμε τον συγκεκριμένο συνάδελφο πολύ καλύτερα από όσους βιάστηκαν να τον επικρίνουν, σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Μάνος Μπανασάκης ουδεμία σχέση έχει με τους τραμπουκισμούς και τις παρακμιακές αυτές ορολογίες. Μάχεται καθημερινά για το αξιόπιστο και εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ και είναι υπόδειγμα δεοντολογίας στον δημοσιογραφικό χώρο τα τελευταία 15 χρόνια.


Η κίνηση του στο ζωντανό με τον συνταξιούχο βεβαίως ήταν άκομψη. Αλλά δεν φαίνεται όμως ότι ήταν δική του πρωτοβουλία.Για έναν πενιχρό μισθό και σε συνθήκες μεσαιωνικές σήμερα οι ρεπόρτερ καλούνται να ξελασπώσουν τα αφεντικά τους που τόσα χρόνια λειτούργησαν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.Read more

Τσίπρας με Σουλτς σε «μυστικό γεύμα»Αυτή την ώρα ελλάδος (16:05 8/7/2015) ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι σε εστιατόριο μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

Σε γεύμα βρίσκονται αυτή την στιγμή μόνοι τους ο Τσίπρας με τον Σουλτς. Σε καλό κλίμα. Προφανώς δεν θα μιλάνε για τα υποβρύχια, αφού δεν πιστεύουμε ότι και ο Αλέξης θα αφήσει στο απυρόβλητο τον Βενιζέλο προκειμένου να επιτύχει συμφωνία...

πηγη olympia

Read more

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Τα 11 σημεία της Αττικής που απαγορεύεται το κολύμπιΣε 11 σημεία της Αττικής απαγορεύεται η κολύμβηση, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας δεν πληρούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κείμενης νομοθεσίας των νερών κολύμβησης.


Οι παραλίες αυτές είναι οι εξής:


Σε όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια, ναυπηγεία και διαλυτήρια πλοίων


Σε όλη την περιοχή από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι και το Πέραμα.


Σε όλη την περιοχή Σκαραμαγκά μέχρι και την παραλία Ασπροπύργου.


Στα λιμάνια Σκαφάκι, Σταυρού της Ακτής Θεμιστοκλέους, στο λιμανάκι της Σχολής Δοκίμων και 100 μέτρα εκατέρωθεν του κέντρου "Miramare".


Στην περιοχή από το βόρειο άκρο του Μικρολίμανου μέχρι την ακτή Ξηροτάγαρου (όριο μαρίνας).


Σε ζώνη 50 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων.


Σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής, σύμφωνα με τις νομαρχιακές αποφάσεις όπου τοποθετούνται απαγορευτικές πινακίδες.


Στην περιοχή των ναυπηγείων και του λιμένος όρμου Λαυρίου μέχρι τη ΔΕΗ, με εξαίρεση την περιοχή που αρχίζει από την ακτή Χέλμη και συνεχίζεται μέχρι την περιοχή Θωρικού (Ακτή Θεάτρου).


Στη Ραφήνα, σε όλο το μήκος της εξωτερικής πλευράς του προσήνεμου μόλου του λιμανιού.


Σε ζώνη 200 μέτρων από τα σημεία εκβολής των αγωγών των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού, που βρίσκονται στις περιοχές Νέας Μάκρης και Μαραθώνα και ειδικότερα των κατασκηνώσεων ΘΑΛΑ και των κατασκηνώσεων αεροπορίας ΘΑΑ.


Στην περιοχή του Ασωπού ποταμού, 200 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του.


 


Read more

«Σε 15-20 χρόνια τα ρομπότ θα βρίσκονται γύρω μας»


Ένας Έλληνας ειδικός της ρομποτικής είναι ο δημιουργός ενός εξελιγμένου ανθρωπόμορφου ρομπότ που φτιάχθηκε στην Ιταλία και πρόσφατα συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό στην Καλιφόρνια, που διοργάνωσε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ. 


Ο Νίκος Τσαγκαράκης, επικεφαλής ερευνητής του Τμήματος Προωθημένης Ρομποτικής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ιταλίας (ΙΙΤ) στη Γένοβα, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα ρομπότ, ανθρωπόμορφα και μη, για τα οφέλη και τους πιθανούς κινδύνους τους, καθώς και για την πιθανότητα κάποτε να ερωτευθούμε ένα από αυτά.


Ο Ν.Τσαγκαράκης γεννήθηκε στην Ιεράπετρα Κρήτης. Έλαβε το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών το 1995 από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πήρε μεταπτυχιακό (MSc) στη Μηχανική Ελέγχου το 1997 και το διδακτορικό του (PhD) στη Ρομποτική από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Σάλφορντ το 2000.


Σήμερα κατέχει θέση τακτικού καθηγητή στο Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας ως επικεφαλής των Ανθρωποειδών Ρομπότ και της Μηχανοτρονικής, όπου σχεδίασε και ανέπτυξε το ανθρωποειδές ρομπότ COMAN και πιο πρόσφατα το υψηλής απόδοσης ανθρωποειδές Walk-Man. 


Πριν την ένταξή του στο IIT, ήταν ερευνητικός συνεργάτης στο Κέντρο Ρομποτικής και Αυτοματισμού στο Πανεπιστήμιο του Σάλφορντ, ενώ από το 2013 είναι επισκέπτης καθηγητής στο Κέντρο Ρομποτικής Έρευνας (CORE) του Τμήματος Πληροφορικής του King's College του Λονδίνου.


Ειδικεύεται στη δημιουργία ανθρωπόμορφων ρομπότ και ρομποτικών εξωσκελετών, καθώς και στην αλληλεπίδραση και συμβίωση ανθρώπων-ρομπότ, έχοντας διάφορα διεθνή βραβεία και πατέντες στο ενεργητικό του.

 

Είναι ο συντονιστής ή κύριος ερευνητής πολλών ευρωπαϊκών ρομποτικών προγραμμάτων (CENTAURO, CogiMon κ.ά.).


Ο Ν. Τσαγκαράκης είναι ο επικεφαλής της 19μελούς ερευνητικής ομάδας, που σε χρόνο-ρεκόρ μόλις δέκα μηνών ανέπτυξε -με χρηματοδότηση της ΕΕ- τον Walk-Man, ένα ρομπότ με ύψος 1,85 μέτρα, ικανό να κινείται ημι-αυτόνομα σε δύσκολα περιβάλλοντα, π.χ. μετά από μια φυσική καταστροφή ή ένα πυρηνικό ατύχημα.


Στον διήμερο σκληρό διαγωνισμό "Robotics Challenge", στο Λος 'Αντζελες στις αρχές Ιουνίου, που διοργάνωσε η Υπηρεσία Προωθημένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) του Πενταγώνου των ΗΠΑ (αυτή που, μεταξύ άλλων, έβαλε και τα θεμέλια του Ίντερνετ) συμμετείχαν 23 ρομποτικές ομάδες από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Ν.Κορέα, τη Γερμανία και την Ιταλία.


Τα ημι-αυτόνομα ρομπότ κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν διάφορες δυσκολίες (οδήγηση αυτοκινήτου, άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα βαλβίδας, χρησιμοποίηση τρυπανιού, ανέβασμα σκάλας κ.ά.), πολλά από αυτά τα βρήκαν σκούρα και, τελικά, νικητής αναδείχθηκε το ρομπότ του Προωθημένου Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κορέας (KAIST), που πήρε και το πρώτο βραβείο των 2 εκατ. δολαρίων. 


Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν αμερικανικά ρομπότ, ενώ στην τέταρτη ένα γερμανικό. Το ρομπότ του Ν.Τσαγκαράκη κατέλαβε τη 17η θέση.


Όπως ο ίδιος ο ειδικός της ρομποτικής τόνισε "οι δυνατότητες των ανθρωποειδών ρομπότ βελτιώνονται χρόνο με τον χρόνο και ήδη σήμερα μπορούν να εκτελούν απλές εργασίες που ανοίγουν σταδιακά τον δρόμο για πολλές εφαρμογές στο μέλλον.


Με βάση την πρόοδο της τεχνολογίας στα ανθρωποειδή ρομπότ τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να περιμένουμε αυτό το είδος των ρομπότ να εισέλθει σταδιακά στο περιβάλλον μας σε 15-25 χρόνια από τώρα".


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more

Φυσική ομορφιά: Το βίντεο που συγκέντρωσε πάνω από 6 εκατομμύρια views

Τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς δεν ‘επιτρέπουν’ στις γυναίκες να έχουν μαύρους κύκλους, σημάδια από ακμή, κοκκινίλες ή ρυτίδες. Η beauty blogger, Em Ford, αποφάσισε να ‘ανεβάσει’ στα social media φωτογραφίες της χωρίς μακιγιάζ όπου φαίνεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την ακμή. Τα μηνύματα που έλαβε ήταν πολλά με αρκετούς χρήστες των social media να την χαρακτηρίζουν ‘άσχημη’ και ‘αηδιαστική’.


Η 26χρονη έφτιαξε ένα βίντεο που κατάφερε συγκεντρώσει πάνω από 6 εκατομμύρια views στη σελίδα της στο YouTube ‘My pale skin’, όπου εμφανίζεται μακιγιαρισμένη ενώ στην  πορεία αφαιρεί το μακιγιάζ της για να αναδείξει την φυσική της ομορφιά παρά τα σημάδια από την ακμή. «Ήθελα να φτιάξω ένα βίντεο για να δείξω πως τα social media μπορούν να θέσουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες στους άντρες και στις γυναίκες.

 Μια πρόκληση που πολλοί αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι αυτή μιας κοινωνίας που βλέπει πολλές ψεύτικες εικόνες τελειότητας και ανθρώπους που συγκρίνουν τον εαυτό τους με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς. Είναι δύσκολο να θυμόμαστε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι είμαστε όμορφοι παρά τις ατέλειες».
Read more

Τρία σενάρια εξετάζουν οι ΒρυξέλλεςΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Τρία είναι τα σενάρια που εξετάζουν αυτήν τη στιγμή στις Βρυξέλλες μετά το ηχηρό ΟΧΙ του ελληνικού δημοψηφίσματος, που «πάγωσε» από προχθές τη βελγική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, αυτήν τη στιγμή το θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πλέον συζητείται ανοιχτά και εξετάζεται πόσο θα στοίχιζε πολιτικά και οικονομικά η διάσωση ή η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και ποιες συνέπειες θα είχε.

 Επίσης, εξετάζεται το κατά πόσον θα μπορούσε «να περιοριστεί η ζημιά» στην Ελλάδα ή θα επεκτεινόταν και σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία. Αρκετά κράτη-μέλη φαίνεται να προτιμούν μια καθαρή λύση, ένα Grexit, γιατί οι άλλες δύο εναλλακτικές απαιτούν πλέον παρά πολλά κεφάλαια. «Η κρίση από δημοσιονομική έχει γίνει πλέον και τραπεζική και κρίση ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

 Στη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών και με ραγδαίο ρυθμό τις τελευταίες εβδομάδες οι συνθήκες επιδεινώθηκαν δραματικά. Η οικονομία βυθίζεται σε βαθιά ύφεση. Το τραπεζικό σύστημα δέχθηκε καίριο πλήγμα.

 Η αξιοπιστία του επηρεάστηκε από την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, τα δάνεια σε καθυστέρηση θα αυξηθούν. Η δημοσιονομική προσαρμογή έχει ουσιαστικά σταματήσει», σημειώνουν. Εν όψει των αποφάσεων που θα κληθούν να λάβουν τις επόμενες ημέρες οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, τα τρία σενάρια που επεξεργάζονται και στα οποία περιλαμβάνεται χρηματοδοτική στήριξη είναι:


• Πρώτο σενάριο: Ενα νέο πρόγραμμα που απαιτούσε πολύ μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από την ελληνική πλευρά, πολύ μεγαλύτερες και από την τελευταία πρόταση Γιουνκέρ. Ωστόσο είναι το πιο ακριβό απ’ όλα, καθώς απαιτεί κάλυψη ελλειμμάτων, επιστροφή του εσωτερικού δανεισμού που έκανε τους προηγούμενους μήνες η Ελλάδα και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Και όλα αυτά ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν η Αθήνα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει την πολιτική βούληση να εφαρμόσει εκείνα για τα οποία θα δεσμευθεί. «Η διαπραγμάτευση ξεκινάει πάλι από το μηδέν», διαμηνύουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, καθώς η τελευταία πρόταση της Αθήνας έχει απορριφθεί και τα μέλη του Εurogroup περιμένουν αύριο μία καινούργια που θα μπορούσαν να συζητήσουν. Χωρίς αυτή δεν μπορούν να ξεκινήσουν και οι διαπραγματεύσεις.

 Η δέσμευση για το χρέος θα επαναπροσδιοριζόταν με τη λήξη του προγράμματος. Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Β. Ντομπρόβσκις δήλωσε χθες ότι η δέσμευση του Εurogroup του Νοεμβρίου 2012 (που θα εξέταζε περαιτέρω ελάφρυνση αν η Ελλάδα τηρούσε τις δεσμεύσεις του προγράμματος) δεν ισχύει πλέον, καθώς έληξε το τελευταίο πρόγραμμα. «Η συμφωνία αυτή για το χρέος δεν υπάρχει πια στο τραπέζι», είπε, κάτι που ακούγεται για πρώτη φορά από Ευρωπαίο αξιωματούχο.


• Δεύτερο σενάριο: Εισαγωγή παράλληλου νομίσματος, κυρίως μέσω των υποσχετικών IOU. Αυτή η πρόταση είναι εμπνεύσεως του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Ομως, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικοινώνησε η «Κ», η έκδοση IOU είναι ξεκάθαρα το πρώτο βήμα εξόδου από τη νομισματική ένωση. Επιπλέον θα πρόκειται για κάτι εντελώς υβριδικό στο πλαίσιο μιας νομισματικής ένωσης.

 Ετσι, ένας λόγος που προσθέτει περισσότερη ανησυχία για την επιτυχία αυτού του σχεδίου είναι ότι χρειάζεται, πρώτον, ένα πολύ οργανωμένο κράτος για να το πετύχει και, δεύτερον, μία πάρα πολύ καλή τεχνική προεργασία, και οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν θεωρούν ότι ο κρατικός μηχανισμός της χώρας είναι κατάλληλα προετοιμασμένος.


• Τρίτο σενάριο: Ελεγχόμενη χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ. Με το κλίμα μετά το δημοψήφισμα να έχει βαρύνει ιδιαίτερα, με αισθήματα θυμού να εκφράζονται πλέον στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης και την αξιοπιστία της κυβέρνησης Τσίπρα να βρίσκεται στο ναδίρ, 16 από τα 18 υπόλοιπα μέλη είναι υπέρ του τρίτου σεναρίου, δηλαδή της ελεγχόμενης χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ. Τα δύο μόνο μέλη που είναι εναντίον αυτής της τρίτης λύσης, είναι η Γαλλία και η Κύπρος, με το Παρίσι, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, να αμφιταλαντεύεται. Αυτό το σενάριο θεωρείται το πιο «φθηνό» για τα κράτη-μέλη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς βάζει τέλος στις δυνητικές ζημιές. Προβλέπει μικρή χρηματοδότηση, κυρίως για την κάλυψη εισαγωγών βασικών ειδών (balance payment facility), προκειμένου να αποτραπεί ανθρωπιστική κρίση, πιθανόν και κάποια στήριξη του τραπεζικού συστήματος. Ωστόσο, η Ελλάδα θα καλύπτει μόνη της τα δημοσιονομικά ελλείμματα, ένα σημαντικό μέρος ή και το σύνολο των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ένα μέρος του ελλείμματος του ισοζυγίου. Το τι θα αποφασίσουν, τελικά, τις επόμενες ώρες οι κυβερνήσεις είναι προς το παρόν άγνωστο. Αλλά, όπως τονίζει ο ίδιος αξιωματούχος, το σημαντικό είναι αυτήν τη στιγμή η ελληνική πλευρά να παρουσιάσει αξιόπιστες προτάσεις, οι οποίες να ανοίξουν τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση τις διαπραγματεύσεις.Read more

Μήνυση κατά του Γ. Βαρουφάκη καταθέτει ο Απ. Γκλέτσος


Μήνυση κατά του Γ. Βαρουφάκη καταθέτει ο Απ. ΓκλέτσοςΕκτιμώντας πως, η δύσκολη οικονομική θέση που βρίσκεται σήμερα το σύνολο του Ελληνικό λαού, οφείλεται στον τέως Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο επικεφαλής της "Τελείας" & Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος ανακοίνωσε πως, θα καταθέσει μήνυση εις βάρος του.


«Η "Τελεία" θα καταθέσει μήνυση στον Γιάνη Βαρουφάκη για την δύσκολη θέση που μας έφερε», τόνισε ο Απ. Γκλέτσος, μιλώντας, πριν λίγα λεπτά, στον ALPHA


Read more

Συμφωνία: Ξαφνική πρόταση ανάσα για την Ελλάδα από την ΕΚΤ"Να εγγυηθούν το ελληνικό χρέος, για να χρησιμοποιηθεί ως collateral και να αυξηθεί η παροχή ρευστότητας

"H ΕΚΤ ενδέχεται να ζητήσει από τους ηγέτες της ευρωζώνης να εγγυηθούν το ελληνικό χρέος, για να χρησιμοποιηθεί ως collateral και να αυξηθεί η παροχή ρευστότητας στην Αθήνα - γράφουν οι Financial Times.


Παρόλα αυτά αναφέρεται πως πολλοί αξιωματούχοι που συμμετείχαν στις συνομιλίες προειδοποίησαν πως δεν υπήρχε μια σαφή πορεία προς συμφωνία ώστε να είναι πιθανό να αποφευχθεί μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, όταν και η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει τις πληρωμές ύψους 3,5 δισ. προς την ΕΚΤ.


«Το Grexit είναι στα χείλη όλων, αλλά κανείς δεν το λέει πραγματικά», ισχυρίζεται η εφημερίδα πως ανέφερε αξιωματούχος που συμμετείχε στις ομιλίες.


Την ίδια στιγμή βέβαια η πρόταση μέλους του Δ.Σ. της ΕΚΤ έκανε λόγο για χρηματοδότηση – γέφυρα, μέχρι να κλείσει η συμφωνία. Συγκεκριμένα ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας, ανέφερε πως αποτελεί μια πιθανότητα το να δοθεί μία μορφή χρηματοδότησης στην Αθήνα όσο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση.Read more

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Γελάει ο κόσμος με τον αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Άδωνι στον Α. ΣαμαράΜε ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης αποχαιρέτησε τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος παρατήθηκε από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ, έγραψε στο «τιτίβισμά» του:

«Οφείλω δημοσίως να πω ότι ήταν μεγάλη μου Τιμή που υπήρξα Υπουργός του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και πιστεύω ότι η Ιστορία θα τον δικαιώσει».Read more

Δωρεάν μετακινήσεις στην Αθήνα έως 10 ΙουλίουΠαράταση του μέτρου της δωρεάν μετακίνησης των πολιτών στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας έως την Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 , ανακοίνωσε ο Χρήστος Σπίρτζης


Παρατείνεται μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης των πολιτών στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, που λειτουργούν από τους συγκοινωνιακούς φορείς ΟΑΣΑ ΑΕ, ΟΣΥ ΑΕ, ΣΤΑΣΥ ΑΕ (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ), όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστος Σπίρτζης. 


Η εφαρμογή του μέτρου προβλέπεται στο νόμο 4331/2015-ΦΕΚ Α69/01, (άρθρο 77), και η νέα παράταση τίθεται σε εφαρμογή με σχετική Υπουργική Απόφαση. Η δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού σε όλες τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων αλληλεγγύης για τη στήριξη των πολιτών, που έχει θέσει σε εφαρμογή η Κυβέρνηση.


Πηγή
Read more

Η ανακοίνωση της Προεδρίας για το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγώνΣτη δημοσιότητα δόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας το κοινό ανακοινωθέν που υπογράφουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πλην του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.


Αναλυτικά:


Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 6η Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την Προεδρία του. 


Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος:


Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, 

Ο μεταβατικός Αρχηγός της Ν.Δ., υπό την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης,

Ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης,

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτριος Κουτσούμπας,

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παναγιώτης Καμμένος και

Η Πρόεδρος του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος», κα Φώφη Γεννηματά. 


Κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός προέβη σ’ ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται ν’ αναλάβει άμεσα, μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος. Στην συνέχεια οι Πολιτικοί Αρχηγοί διατύπωσαν τις επιμέρους προτάσεις τους. 


Στο τέλος της σύσκεψης οι Πολιτικοί Αρχηγοί –με την επιφύλαξη της συνολικής διαφωνίας του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημητρίου Κουτσούμπα, η οποία καταχωρίσθηκε λεπτομερώς στα Πρακτικά της συνεδρίασης- κατέληξαν στην εξής κοινή ανακοίνωση:


«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας.


Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου. 


Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:


Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.

Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις. 

Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας. 

Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.


Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.


Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς, αμέσως μετά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, για τα πρώτα συμπεράσματα που θα εξαχθούν και για την εν γένει πορεία των διαπραγματεύσεων.»Read more

Το περιεχόμενο της κοινής πρότασης για συμφωνίαΒελτιωμένη πρόταση Γιούνκερ

Στην ανάγκη συνεννόησης και στην συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους για την εξεύρεση λύσης και την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί -πλην ΚΚΕ- κατά την σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Στο περιεχόμενο της συζήτησης, αλλά και σε αυτό της πρότασης για συμφωνία από ελληνικής πλευράς, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης, μιλώντας στο MEGA. 


Όπως ανέφερε:


"Ο Ολάντ ζήτησε να συμπεριληφθεί ένα κομμάτι ότι η ερμηνεία της απόφασης του δημοψηφίσματος δεν είναι ρήξη με την Ευρώπη. Εκεί ήταν η μεγάλη διαφωνία με το ΚΚΕ.


Το κείμενο που θα διαπραγματευθεί σήμερα και αύριο η ελληνική κυβέρνηση θα είναι η πρόταση Γιούνκερ, που κατετέθει στη βελτιωμένη της μορφή μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος με πέντε βελτιώσεις εκ μέρους της ελληνικής πλευράς.


Στην ερώτηση των πολιτικών αρχηγών τι θα συμβεί εάν υπάρξει διαφωνία από πλευράς των Ευρωπαίων, ο κύριος Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι πριν προχωρήσει σε κάποια άλλη πρόταση, θα υπάρξει νέα συνεννόηση με τους πολιτικούς αρχηγούς.


Μέσα στη σύσκεψη ανακοινώθηκε το όνομα του υπουργού Οικονομικών, και ο πρωθυπουργός ζήτησε σε όλους να μην το πουν. "Πάντως δεν θα είναι κάποια έκπληξη", ήταν η απάντηση σχετικά".


Τα βασικά σημεία του κοινού ανακοινωθέντος σύμφωνα με το MEGA:


-Η Ελλάδα δεν θέλει τη ρήξη αλλά επιδιώκει τη συμφωνία.


-Η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα.


-Οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, να ανοίξουν οι τράπεζες και να ομαλοποιηθεί η οικονομική ζωή.


-Μετά από όλα αυτά θα γίνει εκκίνηση της έναρξης για το χρέος.


Read more

Τούρτα παγωτόΤο σπιτικό παγωτό έχει πάντα άλλη χάρη, πόσο μάλλον αν το κάνετε την πιο απολαυστική τούρτα που θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τα καλοκαιρινά τραπέζια.

Μερίδες: 10 Χρόνος προετοιμασίας: 35' Χρόνος μαγειρέματος: 5' Έτοιμο σε: 40' Χρόνος αναμονής: 6 ώρεςΥλικά


1 κουτί γάλα εβαπορέ

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

400ml κρέμα γάλακτος

2 βανίλιες

½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη

¾ φλιτζανιού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

¾ φλιτζανιού κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα

100γρ. σοκολάτα σε σταγόνες

300γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ

Για το σιρόπι

¾ φλιτζανιού ζάχαρη

¾ φλιτζανιού νερό

2 κουτ. σούπας Grand Marnier

κερασάκια γλασέ ή φρέσκα φρούτα για το σερβίρισμα

Διαδικασία


Βήμα 1


Βάζετε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες. Όταν κρυώσει αρκετά, το ανοίγετε και αδειάζετε το περιεχόμενό του σε ένα μπολ. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάτε μαζί στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα τριπλάσια σε όγκο.


Βήμα 2


Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει.


Βήμα 3


Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε και την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια και την κοπανισμένη μαστίχα σε σαντιγί. Ρίχνετε τη σαντιγί στην κρέμα, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα στην κατάψυξη για 2 ώρες.


Βήμα 4


Ύστερα βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και του προσθέτετε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τις σταγόνες της σοκολάτας, τα κερασάκια και ανακατεύετε καλά.


Βήμα 5


Ετοιμάζετε την τούρτα: βρέχετε τα μπισκότα πολύ ελαφρά με το σιρόπι και στρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο. Αδειάζετε μέσα το παγωτό και πιέζετε με κουτάλι να πάει παντού χωρίς να αφήσει κενά και αφήνετε τη φόρμα στην κατάψυξη. Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε την τούρτα παγωτό σε πιατέλα και διακοσμείτε με φρέσκα φρούτα ή ολόκληρα κερασάκια γλασέ.


Tip: Αν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε την επιφάνεια της τούρτας με ροζέτες από σαντιγί την οποία θα φτιάξετε χτυπώντας στο μίξερ 200ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά μαζί με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη και 1 καψουλάκι βανίλιας.Read more

Οι τηλεθεατές προτίμησαν STAR και Νίκο Χατζηνικολάου – Αναλυτικά τα ποσοστά τηλεθέασηςΤο τηλεοπτικό κοινό επέλεξε το STAR και την εκλογική βραδιά του Νίκου Χατζηνικολάου το βράδυ της Κυριακής, προκειμένου να ενημερωθεί για τις πολιτικές εξελίξεις και το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος.


Μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η Μάρα Ζαχαρέα και η Πόπη Τσαπανίδου, αναδείχθηκαν «νικητές» της ενημέρωσης, με το STAR να συγκεντρώνει το 19,7% του τηλεοπτικού κοινού.


Στη δεύτερη θέση, το Mega, με 15%, τρίτη η ΕΡΤ1 με ποσοστό 13,3%, ο Alpha τέταρτος με 12,1%, o ΣΚΑΪ με 9,6% στην 5η θέση και τελευταίος ο ΑΝΤ1, με 9,3%.


ΠΗΓΗ: enikos.grRead more

Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΣυμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Read more

Μια αγνώριστη Μέρκελ εμφανίστηκε σήμερα στην καγκελαρίαΤαλαιπωρημένη και άυπνη

 Μια αγνώριστη Μέρκελ απαθανάτισε σήμερα ο φωτογραφικός φακός ενώ εκείνη μετέβαινε προς την καγκελαρία. Η καγκελάριος φαινόταν άυπνη και ιδιαίτερα κουρασμένη ενώ ήταν και τελείως άβαφη. 

Η γερμανίδα καγκελάριος θα μεταβεί σήμερα στο Παρίσι όπου θα έχει συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ για να συζητήσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος ενώ αύριο θα συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και πάλι για το ελληνικό ζήτημα.Πηγή: www.lifo.grRead more

Μεγάλες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές από το «Όχι»...Μεγάλη πτώση καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ υποχωρεί, καθώς το «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα ώθησε τους επενδυτές να κινηθούν προς τα ασφαλή καταφύγια των γερμανικών και αμερικανικών ομολόγων και...

του γεν, μεταδίδει το Bloomberg.


Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει απώλειες 1,5% και το ευρώ υποχωρεί 0,6% έναντι του δολαρίου (στα 1,1050 δολάρια) και 0,7% έναντι του γεν. Ο Stoxx 600 είχε απώλειες 3,4% την περασμένη εβδομάδα. Και οι 19 κλαδικοί δείκτες του υποχωρούν σήμερα, με τη μεγαλύτερη πτώση να σημειώνουν οι εταιρείες πρώτων υλών, καθώς οι τιμές τους έκαναν βουτιά.


Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο δείκτης FTSE-100 στο Λονδίνο άνοιξε με πτώση 1,07% στις 6.515,67 μονάδες, ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι άνοιξε με απώλειες 2,06% στις 4.709,01 μονάδες, ενώ ο δείκτης Dax στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ξεκίνησε τις συναλλαγές με πτώση 2,11% στις 10.825,06 μονάδες.


Οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών και γερμανικών ομολόγων μειώθηκαν τουλάχιστον 6 μονάδες βάσης, ενώ των ιταλικών και ισπανικών τίτλων αυξήθηκαν τουλάχιστον 11 μονάδες βάσης. Οι τιμές των εμπορευμάτων έκαναν βουτιά, εν μέσω της φυγής στην ασφάλεια. Οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών τίτλων μειώθηκαν 8 μονάδες βάσης στο 2,31%, ενώ τα futures του δείκτη S&P 500 της Wall Street σημειώνουν πτώση 0,8%. Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών τίτλων ανέρχονται σε 0,73% έναντι 2,35% των ιταλικών και 2,32% των ισπανικών ομολόγων.Read more

Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015

Formula 1: Ο Χάμιλτον πήρε τη νίκη στην... έδρα τουΤην 5η φετινή του νίκη και συνολικά 38η στην καριέρα του πήρε ο Λιούις Χάμιλτον στο Σίλβερστόουν.


Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes αν και έχασε νωρίς την πρωτοπορία στο Σίλβερστοουν, από τα μέσα του Grand Prix επέβαλε το νόμο του και έφτασε για τρίτη φορά στη νίκη μπροστά στο κοινό του.


Ο Νίκο Ρόσμπεργκ παρά την προσπάθειά του περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, με την είδηση της ημέρας να είναι ο πρώτος πόντος του Φερνάντο Αλόνσο με τη McLaren, καθώς κατετάγη δέκατος.

Βαθμολογία πιλότων

1 Χάμιλτον 194

2 Ρόσμπεργκ 177

3 Φέτελ 135

4 Μπότας 77

5 Ραϊκόνεν 76

6 Μάσα 74

7 Ρικιάρντο 36

8 Κβίατ 27

9 Χούλκενμπεργκ 24

10 Γκροζάν 17

11 Νασρ 16

12 Πέρες 15

13 Μαλδονάδο 12

14 Φερστάπεν 10

15 Σάινθ 9

16 Έρικσον 5

17 Μπάτον 4

18 Αλόνσο 1


Βαθμολογία καατσκευαστών

1 Mercedes 371

2 Ferrari 211

3 Williams 151

4 Red Bull 63

5 Force India 39

6 Lotus 29

7 Sauber 21

8 Toro Rosso 19

9 McLaren 5

10 Manor 0Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου