Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Να αισθανθώ ή όχι;Τα τέσσερα βασικά συναισθήματα, φόβος, χαρά, λύπη και θυμός (για άλλους πέντε με την αηδία) με τις αποχρώσεις, τις εντάσεις και τις διακυμάνσεις τους δημιουργούν το πιο υπέροχο ουράνιο τόξο της ζωή μας. Αυτό που εμφανίζεται όταν γεννιόμαστε και φεύγει όταν πεθαίνουμε. Γιατί, όμως, δεν μας αφήνουν να το ευχαριστηθούμε; Τελικά, να αισθανθώ ή όχι;


“Μη θυμώνεις, μη φοβάσαι, μη λυπάσαι μόνο να χαίρεσαι, να γελάς και να είσαι ευτυχισμένος”. Μια κοινωνία που μας εκπαιδεύει από μικρούς να δεχόμαστε μόνο τη χαρά και να απομονώνουμε τους υπόλοιπους παίκτες της συναισθηματικής μας ζωής. Μια κοινωνία που μας ετοιμάζει για μελλοντικούς κλόουν με ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπο μας.


Φανταστείτε τους προγόνους μας να κάθονται σε μια σπήλια και μόνο να χαίρονται, χωρίς φόβο, θυμό, λύπη. Θα κατάφερναν να επιβιώσουν; Σίγουρα όχι, αφού όλα τα συναισθήματα υπάρχουν για κάποιο λόγο. Βοήθησαν τον πρωτόγονο άνθρωπο να εξελιχθεί και συνεχίζουν να το κάνουν και στη σημερινή εποχή. Ας δούμε, λοιπόν, κάποια χαρακτηριστικά των βασικών συναισθημάτων και περισσότερο αυτών που έχουν αδίκως χαρακτηριστεί ως αρνητικά και μη αποδεκτά συναισθήματα.Ο φόβος, αυτός ο κύριος που τόσο έχει κατηγορηθεί, ετοιμάζει στέλνοντας το αίμα στους μεγάλους σκελετικούς μυς, το σώμα να αντιδράσει είτε φεύγοντας από τον επερχόμενο κίνδυνο  είτε μένοντας και αντιμετωπίζοντας τον. Και μπορεί να μην δεχόμαστε επίθεση από  άγρια ζώα συνήθως στη σημερινή εποχή, αλλά ερχόμαστε αντιμέτωποι με διάφορους κινδύνους στη ζωή μας. Γιατί, λοιπόν, μαθαίνουμε το “μη φοβάσαι” και ενοχοποιούμαστε για ένα συναίσθημα που μας βοηθάει να επιβιώσουμε; Και όταν ο κίνδυνος έχει περάσει και ο φόβος συνεχίζει να υπάρχει; Αν δεν πρόκειται για φοβίες, που είναι μια διαταραχή και πραγματικά σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται άλλη αντιμετώπιση,  θα πρέπει να ψάξουμε βαθύτερα και να δούμε τι πραγματικά θέλει να πει ο φόβος μας για αυτά που θεωρούμε ως απειλή στη ζωή μας.


Ο θυμός, τώρα, άλλος παρεξηγημένος. Ετοιμάζει το σώμα και κυρίως τα χέρια μας για ενεργό δράση. Δράση προς κάτι που μας έχει ενοχλήσει και μπορεί να είναι από το πιο απλό, ένα κατά λάθος σπρώξιμο κάποιου αγνώστου στο δρόμο, μια προσβολή ή κριτική, μέχρι οτιδήποτε άλλο νιώθουμε ότι θίγει την ύπαρξη μας. Γίνεται να μην θυμώσουμε και να μην δράσουμε; Πραγματικά είναι πολύ καλύτερα να νιώσουμε το θυμό από το να τον καταπιούμε. Πως όμως; Ο θυμός μοιάζει καταστροφικός. Οι τεχνικές διαχείρισης θύμου είναι αυτές που μας επιτρέπουν και να τον βιώσουμε, πράγμα πολύ καλύτερο ακόμα και για την υγεία μας από το να τον πνίγουμε ή να τον σκορπάμε ανεξέλεγκτα, αλλά και να επωφεληθούμε από αυτόν.


Η λύπη, πάλι, είναι αυτή που μας βοηθάει να ξεπεράσουμε μια απώλεια. Να θρηνήσουμε από το πιο μικρό, το χάσιμο ενός αγαπημένου αντικειμένου, μέχρι το πιο μεγάλο, το χάσιμο ενός αγαπημένου προσώπου. Χαρακτηριστικά της; Εσωστρεφής απομόνωση, χαμηλός μεταβολισμός, ελάττωση ενέργειας και απολογισμός της κατάστασης. Έτσι δίνεται ο απαραίτητος χρόνος, που χρειάζεται κάποιος να δεχτεί τη πραγματικότητα όσο οδυνηρή και να είναι, να την ξεπεράσει και να προχωρήσει παρακάτω. Με εξαίρεση την κατάθλιψη που βρίσκεται στη σφαίρα της ψυχοπαθολογία και χρειάζεται συγκεκριμένη αντιμετώπιση, η λύπη μόνο αρνητική δε μπορεί να χαρακτηριστεί. Όσο μεγάλος είναι ο πόνος που νιώθουμε η λύπη έρχεται για να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε μπροστά. Βουτήξτε άφοβα μέσα της και σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθει η ανάδυση στην επιφάνεια και στον ήλιο.


Για τη χαρά δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Άλλωστε αυτή έχουμε μάθει ως αποδεκτή. Άντε και λίγο θυμό, όταν υπάρχει λόγος που εγκρίνει το κοινωνικό πλαίσιο. Τη χαρά τη ζητάμε όλοι και τη θεωρούμε σαν το μοναδικό συναίσθημα που έχει να προσφέρει κάτι. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχει αυτή η σύνδεση. Βιώνοντας τη χαρά οι αρνητικές σκέψεις φεύγουν, η ήρεμη κατάσταση που ακολουθεί προσφέρει την ξεκούραση που τόσο έχει ανάγκη το σώμα μας  και έτσι γεμίζουμε με την απαραίτητη ενέργεια για τη συνέχεια και την επίτευξή των στόχων μας. Ακούγεται και είναι θαυμάσιο όμως για να έρθει η χαρά, μερικές φορές πρέπει να έχει προηγηθεί η λύπη, ο φόβος, ο θυμός και τότε είναι που η χαρά είναι πιο δυνατή και τη νιώθουμε να μας κυριεύει.


Είναι αποδεκτά λοιπόν όλα τα συναισθήματα; Η απάντηση είναι ναι. Και όχι μόνο. Είναι δικά μας και  χρειάζεται να τα βιώνουμε όταν πρέπει και να μην τα λογοκρίνουμε. Εμφανίζονται όταν είναι αναγκαίο και στέλνουν ένα μήνυμα ακόμα και όταν αυτό δεν είναι προφανές. Πρέπει  να τα ζήσουμε, να τα ακούσουμε, να τα επεξεργαστούμε, να νιώσουμε το σώμα μας όταν λυπάται, θυμώνει, χαίρεται, φοβάται χωρίς να κατακρίνουμε το συναίσθημα μας. Να επεξεργαστούμε το φόβο μας, να δημιουργήσουμε με το θυμό μας και να βουτήξουμε στη λύπη μας χωρίς ενοχές. Δύσκολο, αλλά έτσι θα είμαστε άνθρωποι με συναισθηματικοί νοημοσύνη και συνειδητή ζωή.

Δείτε Επίσης 

                             Ανέκδοτο: O μεγάλος πιάστηκε κοροΐδο


Read more

Νεφώσεις με τοπικές βροχές σήμερα στην ΑθήναΝεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες περιμένουμε σήμερα Σάββατο στην Αττική.

 Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, λόγω αυξημένης υγρασίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Δείτε Επίσης

«Χρυσή« διαθήκη επιχειρηματία κάνει εκατομμυριούχο κάθε κάτοικο του χωριού του


Read more

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

«Χρυσή« διαθήκη επιχειρηματία κάνει εκατομμυριούχο κάθε κάτοικο του χωριού τουΟ άνδρας πέθανε ζάπλουτος στα 99 του


Οι περίπου 80 κάτοικοι του μικρού χωριού Cerezales del Condado στην Ισπανία έγιναν όλοι εκατομμυριούχοι μέσα σε μια στιγμή. Τη στιγμή που άνοιξε η εκκεντρική διαθήκη του διάσημου Antonino Fernández.


Ίσως να μην είναι τόσο γνωστό το όνομά του αλλά όλοι ξέρουμε το προϊόν που τον έκανε διάσημο: τη μπίρα Corona.


Το Cerezales del Condado είναι η γενέτειρα του Fernández, ο οποίος αγαπούσε πολύ το χωριό του. Γεννήθηκε σε οικογένεια με 13 παιδιά- ήταν το 11ο- και μετανάστευσε στο Μεξικό το 1949 σε ηλικία 32 ετών.


Έγινε διευθύνων σύμβουλος της Grupo Modelo, της ζυθοποιίας που παράγει την Corona. Πέθανε τον περασμένο Αύγουστο σε ηλικία 99 ετών κι ενώ είχε ήδη γίνει δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με τη Daily Mail.


Σύμφωνα με τη διαθήκη του, σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για τους κατοίκους του Cerezales. Με μια απλή διαίρεση καταλαβαίνουμε πως ο κάθε ένας κάτοικος θα δει στο τέλος του τραπεζικού του λογαριασμού να προστίθενται πολλά μηδενικά.


Ο Fernández γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 1917, πάμφτωχος, και σε ηλικία 14 ετών αναγκάστηκε λόγω της ανέχειας των γονιών του να αφήσει το σχολείο. Μετά τον ισπανικό εμφύλιο μετακόμισε στην πόλη Leon όπου παντρεύτηκε τη σύζυγό του Cinia González Díez. Το 1949 ο θείος της γυναίκας του, ιδιοκτήτης της Grupo Modelo, προσκάλεσε το ζευγάρι να μετακομίσει στο Μεξικό και ο Fernández άρχισε να δουλεύει την αποθήκη της ζυθοποιίας.


Άρχισε σιγά σιγά να ανεβαίνει δουλεύοντας σε ολοένα υψηλότερες θέσεις και το 1971 έγινε διευθύνων σύμβουλος συμβάλλοντας στη διάδοση της Corona όχι μόνο στο Μεξικό, όπου είναι η πιο δημοφιλής μπίρα, αλλά και στην ανάδειξή της σε εξαγωγικό «φαινόμενο». Έμεινε στη θέση αυτή έως το 1997 και ως πρόεδρος του ΔΣ έως το 2005 παραδίδοντας στη συνέχεια τη σκυτάλης τον ανιψιό του Carlos Fernández González.


Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Corona Extra είναι δεύτερη εισαγόμενη μπίρα στις ΗΠΑ με πωλήσεις 693 εκατ. δολαρίων.


«Δεν είχαμε ποτέ λεφτά στο παρελθόν, δεν ξέρω τι θα κάναμε χωρίς τον Antonino», σχολίασε στην εφημερίδα ο Maximino Sanchez, ιδιοκτήτης του μοναδικού μπαρ του χωριού.


Ο Fernández ήταν γνωστός φιλάνθρωπος- είχε βραβευτεί για την προσφορά του από τον βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος- και δεν ξέχασε ποτέ τη γενέτειρά του. Στην πόλη Leon ίδρυσε την οργάνωση Soltra που προσφέρει εργασιακές ευκαιρίες σε ανθρώπους με αναπηρίες. Παρόμοια εταιρεία λειτουργεί και στο Μεξικό. Ίδρυσε επίσης και το «Cerezales Antonino y Cinia Foundation» στην πατρίδα του το 2009, για να υποστηρίξει την αγροτική δραστηριότητα στην περιοχή.


Ωστόσο μόνο μετά το θάνατό του οι κάτοικοι της γενέτειράς του συνειδητοποίησαν πόσο πολύ αγαπούσε το χωριό του, όπου θα ανοίξει και πολιτιστικό κέντρο- με χρηματοδότηση από την κληρονομιά του- και μη κερδοσκοπικός οργανισμός με 300 εργαζόμενους.
Δείτε Επίσης 

                        Black Friday: Δείτε ποιοι θα κάνουν εκπτώσεις


Read more

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Black Friday: Δείτε ποιοι θα κάνουν εκπτώσειςΗ αμερικανική τρέλα της Black Friday - ή αλλιώς Μαύρης Παρασκευής - έρχεται στην Ελλάδα για δεύτερη χρονιά: την 25η Νοεμβρίου μεγάλα πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα θα "ξεπουλήσουν", με εκπτώσεις έως και 75%. 


Η πρώτη επιχείρηση στην Ελλάδα που ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει σημαντικές μειώσεις τιμών επικαλούμενη την Μαύρη Παρασκευή ήταν η αλυσίδα Public.


Στην συνέχεια, ακολούθησαν επιχειρήσεις όπως η Media Markt, η GAPαλλά και εμπορικά κέντρα όπως το RiverWest, το Athens Metro Mall και το McArthur Glen, Prince Oliver. 


Συμμετοχή δήλωσαν, επίσης, το Πλαίσιο και η αλυσίδα καταστημάτων με είδη σπιτιού, JYSK.


Eπίσης το KUDU "The Workshop" κερνάει τον καφέ φίλτρου (Βουταδων 28 Γκάζι).


Ακόμα όμως και επιχειρήσεις που βρίσκονται μέσα σε mall που δεν θα συμετάσχουν στην Μαύρη Παρασκευή, μπορούν να δηλώσουν μεμονωμένα συμμετοχή. 


Ο λόγος που η «Μαύρη Παρασκευή» λέγεται «μαύρη» είναι επειδή τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτής της περιόδου, είναι παραδοσιακά τα σημαντικότερα της χρονιάς, με αποτέλεσμα τα καταστήματα να καταγράφουν κέρδη, έχοντας «μαύρο» το τελικό αποτέλεσμα του ισολογισμού τους. 


Οι αντιδράσεις για τη Black Friday


Το... έθιμο έκανε την δειλή εμφάνισή του πέρυσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τους επαγγελματίες του εμπορίου να εκτιμούν ότι φέτος η προσέλευση του κόσμου θα είναι μεγαλύτερη. 


Ωτσόσο, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας δηλώνει την αντίθεσή της σε αυτή τη στρατηγική πωλήσεων, λέγοντας ότι το «ξενόφερτο έθιμο» θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στους μικροεμπόρους των τοπικών αγορών, αλλά και στους εργαζόμενους των πολυκαταστημάτων.


«Μετά την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, μετά την καθιέρωση του θεσμού της λευκής νύχτας από διάφορους Δήμους της χώρας, οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, με επικεφαλής τα PUBLIC και το εκπτωτικό χωριό της Mc Arthur Glenn, ανακάλυψαν και την ''Black Friday''», σημειώνει με δυσφορία η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σε ανακοίνωσή της.


Όπως υπογραμμίζει η ομοσπονδία, «η Μαύρη Παρασκευή είναι εντελώς αμερικάνικος θεσμός, ο οποίος υποτίθεται ότι κηρύσσει την έναρξη των χριστουγεννιάτικων αγορών και προκαλεί υστερία στους καταναλωτές (κυρίως χαμηλής αγοραστικής δύναμης) με τις «απίθανες προσφορές». Στην ουσία, η Μαύρη Παρασκευή στοιβάζει αξημέρωτα έξω από τα καταστήματα πλήθη καταναλωτών, που στο τέλος ποδοπατούνται μεταξύ τους για να αγοράσουν, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται να είναι ακόμα μια φορά τα εξιλαστήρια θύματα της εργασιακής δουλείας. Όλα αυτά στο βωμό του κέρδους και του ανταγωνισμού των μεγάλων εμπόρων, οι οποίοι θέλουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο τζίρο από μια αγορά που δεν έχει εισοδήματα, από μια αγορά όπου η φτώχεια και η ανεργία κάνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών ‘’κυνηγό προσφορών’’».


Η ομοσπονδία δηλώνει ότι καταγγέλλει αυτές τις ξενόφερτες και επιθετικές στρατηγικές πωλήσεων, τύπου Black Friday, «που εισάγουν οι μεγαλοεργοδότες», και οι οποίες, «όχι μόνο καταστρέφουν τον υγιή ανταγωνισμό στον κλάδο, αλλά επιπλέον εκμεταλλεύονται καταναλωτές και εργαζόμενους, που καλούνται να είναι συνεχώς ελαστικά εργαζόμενοι».


Τέλος, η ομοσπονδία δεσμεύεται ότι μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους, «θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να υπάρξει ισορροπημένη, ορθολογική και δίκαιη ρύθμιση της λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων μέσα από την επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, που θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες».

Δείτε Επίσης 

Έλληνες αγοράζουν όπλα κρότου στην Βουλγαρία και τα μετατρέπουν σε φονικά


Read more

Η τρέλα του Mannequin Challenge εξαπλώθηκε και σε... στριπτιζάδικο (video)


Με ρούχα που αφήνουν ελάχιστα στη φαντασία, οι εκρηκτικές καλλονές «παγώνουν» για τον φακό

Σίγουρα μέχρι τώρα θα έχετε δει δεκάδες βίντεο του Mannequin Challenge, της νέας «τρέλας» που σαρώνει το διαδίκτυο και περιλαμβάνει κάθε φορά μια ομάδα ατόμων (διασήμων ή μη) που «παγώνουν» για τον φακό της κάμερας παριστάνοντας τις... πλαστικές κούκλες κατά τη διάρκεια ενός τραγουδιού.

Δεκάδες διάσημοι, από τον Τομ Χανκς μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο αλλα και αμέτρητοι απλοί πολίτες έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής σε ανάλογα βίντεο, που έχουν γίνει viral online. Γυρισμένα σε διάφορους χώρους, όπως γυμναστήρια, θεατρικά καμαρίνια, αθλητικές εκδηλώσεις κ.λπ. τα βίντεο του Mannequin Challenge είναι πράγματι διασκεδαστικά, ωστόσο για τους περισσότερους από εμάς έχουν αρχίσει να γίνονται βαρετά, λόγω της... υπερπροσφοράς που υπάρχει στο διαδίκτυο.

Αν συγκαταλέγεστε σε αυτούς που έχουν αρχίσει να βαριούνται αυτή τη νέα «μόδα», σας έχουμε καλά νέα.


Κυκλοφόρησε λοιπόν ένα βίντεο της δύσκολης αυτής «δοκιμασία» με πρωταγωνίστριες τις εργαζόμενες του Sapphire club, ενός από τα διασημότερα στριπτιζάδικα του Λας Βέγκας. 

Με ρούχα που αφήνουν ελάχιστα στη φαντασία, οι εκρηκτικές καλλονές «παγώνουν» για τον φακό σε πόζες που αψηφούν την βαρύτητα, ενώ κάποιες συνάδελφοί τους εμφανίζονται να «διασκεδάζουν» τους πελάτες της επιχείρησης. 

Πηγή

Δείτε Επίσης

Μοντέλα κάνουν Mannequin Challenge μόνο με τα εσώρουχά τους

Read more

Έξτρα μειώσεις σε συντάξεις - Κρυφό... κούρεμα έως και 120 ευρώΜεγάλη απάτη κρύβουν οι μειώσεις του νόμου 4093 στις κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ μαζί με επικουρική και μερίσματα, καθώς εξακολουθούν να υπολογίζονται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη από κανένα Ταμείο ότι το νέο άθροισμα συντάξεων είναι μικρότερο εξαιτίας των περικοπών που επιβλήθηκαν στις επικουρικές και στα μερίσματα.


Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι κρατήσεις που γίνονται στις κύριες συντάξεις είναι παράνομες αφενός γιατί υπολογίζονται με ποσοστά μεγαλύτερα από αυτά που «δικαιολογεί» το πραγματικό άθροισμα συντάξεων και αφετέρου διότι αυτές οι μειώσεις, ενώ έχουν καταργηθεί από τις επικουρικές και τα μερίσματα μετά τις περικοπές που έγιναν, εντούτοις επιβάλλονται στις κύριες συντάξεις με βάση τα παλιά ποσά επικουρικών και μερισμάτων που σήμερα δεν υφίστανται.


Περισσότεροι από 500.000 συνταξιούχοι με επικουρική από το ΕΤΕΑ καθώς και μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) έχουν μειώσεις κύριων συντάξεων κατά 5%, 10% και 15%, ενώ με το νέο και μικρότερο άθροισμα συντάξεων που παίρνουν μετά τις περικοπές επικουρικών και μερισμάτων οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις τους από το νόμο 4093 θα έπρεπε είτε να μηδενιστούν είτε να πέσουν σε μικρότερη κλίμακα (π.χ. από 10% σε 5% ή από 15% στο 10%).


Τα ντοκουμέντα που εξασφάλισε και δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος αποκαλύπτουν την απάτη και τις φουσκωμένες περικοπές που δεν δικαιολογείται να επιβάλλονται σε μεγάλο αριθμό συνταξιούχων.

Οι δικαιούχοι κύριας σύνταξης χρεώνονται με περικοπές ως και 254 ευρώ το μήνα για ποσά που δεν εισπράττουν, καθώς τα Ταμεία υπολογίζουν τις κρατήσεις επί αθροίσματος σύνταξης πάνω από 1.000 ευρώ χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις νέες περικοπές που έγιναν στις επικουρικές και στα μερίσματα του Δημοσίου.

Δείτε Επίσης

Έλληνες αγοράζουν όπλα κρότου στην Βουλγαρία και τα μετατρέπουν σε φονικά


Read more

Έλληνες αγοράζουν όπλα κρότου στην Βουλγαρία και τα μετατρέπουν σε φονικά


Οι Ελληνες «τουρίστες» πηγαίνουν στη Βουλγαρία και επιστρέφουν με… οπλοστάσια. Οι τουριστικές περιοδείες… εξοπλισμού

έγιναν αντιληπτές από τις ευρωπαϊκές και ελληνικές αρχές ασφαλείας, οι οποίες διοργάνωσαν μια κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης πυροβόλων όπλων.


Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι Ελληνες και Ευρωπαίοι πολίτες ταξιδεύουν στη γειτονική χώρα και προμηθεύονται πιστόλια ισχυρού κρότου με αβολίδωτα φυσίγγια τύπου ZORAKI 925 και EKOL SPECIAL, τα οποία όμως πολύ εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε χρηστικά πυροβόλα όπλα των 9ΜΜ. Δεκάδες κακοποιοί τα έχουν προμηθευτεί λόγω χαμηλού κόστους και τα έχουν μετατρέψει σε δολοφονικό οπλισμό για τη διάπραξη ανθρωποκτονιών και ληστρικών επιδρομών.


Ενα τέτοιο όπλο χωρίς να το έχει μετατρέψει, μαζί με ένα κανονικό πολεμικό καλάσνικοφ, είχε στην κατοχή του ο 34χρονος «μασκαράς» ληστής, ο οποίος πρόσφατα συνελήφθη για ληστεία τράπεζας στη Ν. Αρτάκη Ευβοίας με λεία 306.000 ευρώ. Ο νεαρός είχε συλληφθεί το 2000 για επίθεση και ληστεία αντίπαλων οπαδών ομάδας, το 2003, για επεισόδια ύστερα από συναυλία στο Πεδίον του Αρεως, και το 2006 για ληστεία σε αποθήκη κυνηγετικών ειδών στο Μενίδι για την οποία είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια φυλάκισης. Στη δίκη του μάρτυρες υπεράσπισης ήταν δύο μετέπειτα κατηγορούμενοι της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».


Ενα ZORAKI 925, το οποίο είχε μετατραπεί σε πυροβόλο όπλο, βρέθηκε στο σπίτι του 36χρονου Αιγύπτιου Allesh Mohamed ή Χαμπίμπι, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 7 Ιουνίου 2016 στα Εξάρχεια, με την επωνυμία «Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων» να αναλαμβάνουν την ευθύνη. Οι πληροφορίες που είχαν συλλέξει οι ευρωπαϊκές και ελληνικές αρχές ανέφεραν πως τουλάχιστον 340 τέτοιου τύπου όπλα είναι διασκορπισμένα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μετά τη διαταγή του κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. από τις 23 Μαΐου 2016 εξελίσσονται σε όλη την ελληνική επικράτεια έρευνες σε οικίες ατόμων ύποπτων για παράνομη αγορά και διακίνηση όπλων κρότου από τη Βουλγαρία, τα οποία μπορούν να τροποποιηθούν σε κανονικά πυροβόλα όπλα.


Εως τις 17 Οκτωβρίου κλιμάκια αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας προέβησαν σε ελέγχους οικιών σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Εγιναν 212 έρευνες σε άτομα που εμφανίζονταν ως αγοραστές τέτοιων όπλων. Στη Θεσσαλονίκη 136, στις Σέρρες 39, ενώ στην Αττική έγιναν 37 έρευνες και συνελήφθησαν 23 άτομα για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.


Στην Αττική κατασχέθηκαν πέντε πιστόλια, δύο περίστροφα, 27 πιστόλια κρότου, ένα περίστροφο κρότου, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, δύο αεροβόλα, 428 φυσίγγια των 9ΜΜ, 100 των 7,65 ΜΜ, 760 φυσίγγια κρότου, 40 μαχαίρια, σπρέι πιπεριού, σιγαστήρας, διόπτρες, φλογοκρύπτες κ.ά. Στις Σέρρες κατασχέθηκαν 40 πιστόλια κρότου, δύο περίστροφα κρότου, τρία πολεμικά τυφέκια, δύο περίστροφα, οκτώ κυνηγετικά όπλα, 650 φυσίγγια κρότου, 1.000 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, 100 φυσίγγια πολεμικών όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, εκκενωτής ηλεκτρικής ενέργειας, τρεις χειροβομβίδες, μαχαίρια, αρχαία νομίσματα, διόπτρα, εξοπλισμό αναγόμωσης φυσιγγίων κ.ά. Στη Θεσσαλονίκη κατασχέθηκαν δύο πιστόλια κρότου, ένα παρόμοιο που είχε τροποποιηθεί σε κανονικό, δύο περίστροφα κρότου, μία βαλλίστρα, 350 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων κ.ά.


Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι ιδιώτες επισκέπτονται τη γειτονική χώρα και αγοράζουν πιστόλια κρότου, που πωλούνται νόμιμα εκεί, από 200 έως 400 ευρώ και τα φέρνουν στην Ελλάδα μέσα στις αποσκευές τους. Πολλοί από τους αγοραστές που ρωτήθηκαν για ποιο λόγο αγοράζουν αυτόν τον οπλισμό, οι περισσότεροι απάντησαν: «Τα θέλουμε για την προστασία μας, δεν μας ζήτησε κανείς κάποια προϋπόθεση για την κατοχή τους».

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δείτε Επίσης

Μοιράζει λεφτά η κυβέρνηση! 300 εκατομμύρια το μέρισμα

Read more

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Γενική απεργία αύριο στο δημόσιοΣυγκέντρωση στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος

Γενική απεργία έχει εξαγγείλει για αύριο Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζοντας και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.


Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ενόψει της 24ωρης απεργίας η ΑΔΕΔΥ τόνισε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώθηκαν κατά περίπου 370.000 και από 936.000 το 2011 ο αριθμός τους είναι σήμερα, μαζί με τους ένστολους, 567.000. Έτσι οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ επιχείρησαν να δείξουν τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε καίριους τομείς του δημόσιου τομέα και να αιτιολογήσουν το αίτημα τους για ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, κυρίως στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.


Στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκαν επίσης και τα εργασιακά, για τα οποία έγινε λόγος για «εργασιακή ζούγκλα» και «εργασιακό μεσαίωνα», ενώ σημειώθηκε ότι επίκειται «σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με ταυτόχρονη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αμφισβήτηση του κατώτατου μισθού και επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα».


Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ επισήμαναν ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 αναμένονται νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ενώ αναφέρθηκε ότι δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και των υπηρεσιών.


Σε 24ωρη απεργία η ΠΝΟ


Στην απεργία έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν οι ναυτικοί με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία που είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή. Οι εκπρόσωποι των 13 ναυτεργατικών σωματείων έθεσαν σειρά ζητημάτων όπως αυτό της ανεργίας, του ασφαλιστικού, του θεσμικού πλαισίου της ακτοπλοΐας αλλά και το θέμα της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία που εκκρεμεί από το 2010.


Σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα της ανεργίας οι συνδικαλιστές των ναυτεργατικών σωματείων ζήτησαν τη ναυτολόγηση ναυτικών στα πλοία να γίνεται μέσω του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, βάση της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας, ενώ έθεσαν και θέμα τροποποίησης του νόμου 4150/13 που δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό για τα πλοία της ακτοπλοΐας που προσεγγίζουν σε λιμάνια του εξωτερικού να καθορίζει τη σύνθεση κατ εξαίρεση, με αποτέλεσμα στα πλοία αυτά να απολύεται το χειμώνα το 50% περίπου το προσωπικό των ειδικών κατηγοριών. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς


Τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει αν και πώς θα συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία. Από την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ έχουν εξαγγείλει πάντως, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων, στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Δείτε Επίσης 


Read more

Σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη


Νέα σεισμική δόνηση έντασης 3,8 βαθμών

Νέα σεισμική δόνηση έντασης 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Κρήτη. 


Ο σεισμός καταγράφηκε 83 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αγίου Νικολάου και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 20 χιλιόμετρα.

Δείτε Επίσης


Read more

Ο Καναδάς σταματά τις μονάδες παραγωγής ενέργειας από άνθρακα μέχρι το 2030


Από ΑΠΕ και πυρηνική ενέργεια το 90% της παραγωγής ενέργειας στη χώρα εντὀς 15ετίας.

Ο Καναδάς πρόκειται να κλείσει όλα τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από άνθρακα μέχρι το 2030, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος της χώρας.
Παρά το γεγονός ότι τα ορυκτά καύσιμα είναι υπεύθυνα για μόνο το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας του Καναδά, χάρις στη σημαντική παρουσία έργων υδροηλεκτρικής ενέργειας, ο άνθρακας είναι υπεύθυνος για περίπου τα τρία τέταρτα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τον τομέα της ενέργειας.
Αυτές είναι ισοδύναμες με τις εκπομπές άνθρακα από περίπου 1,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία.
Τον Οκτώβριο, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό ανακοίνωσε ότι όλες οι επαρχίες της χώρας θα πρέπει να υλοποιήσουν προγράμματα τιμολόγησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από το 2018.
Η επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας έχει ήδη υιοθετήσει ένα φόρο διοξειδίου του άνθρακα από το 2008, ενώ η Αλμπέρτα ξεκινά αντίστοιχο πρόγραμμα την πρώτη ημέρα του 2017, και το Οντάριο με το Κεμπέκ διαθέτουν παρόμοια προγράμματα για την άδεια χρήσης άνθρακα.
Ενώ ο Καναδάς λαμβάνει σήμερα περίπου το 80% της ηλεκτρικής του ενέργειας από πηγές που δεν παράγουν εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, δηλαδή τις γνωστές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τους σταθμούς πυρηνικής ενέργειας, έχει ως στόχο να φτάσει το ποσοστό αυτό στο 90% ως το 2030.Ο γενικότερος στόχος είναι να μειωθούν μέχρι τότε οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου του Καναδά κατά 30%, σε σχέση με τα επίπεδα του 2005.

Δείτε Επίσης 

Κίνα: Σκάλα σε γκρεμό 800 μέτρων για να πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά!


Read more

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Κίνα: Σκάλα σε γκρεμό 800 μέτρων για να πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά!Eίναι σοκαριστικό αλλά από την άλλη δεν παύει να είναι μία πραγματικότητα. Τα παιδιά ενός απομονωμένου χωριού της νοτιοδυτικής Κίνας, ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους ανεβαίνοντας αυτοσχέδιες ξύλινες σκάλες σε γκρεμό ύψους 800 μέτρων.


Το χωριό Atuler που βρίσκεται στην επαρχία Σετσουάν, αποκαλείται «χωριό στο γκρεμό» και όχι άδικα, αφού η θέση του είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Το χωριό έγινε διάσημο όταν ο γνωστός και βραβευμένος φωτογράφος Chen Jie από την Κίνα, απαθανάτισε με το φακό του τους μικρούς μαθητές που ανεβοκατέβαιναν τις επικίνδυνες σκάλες με τις σχολικές τσάντες στον ώμο. Οι εικόνες έγιναν viral και ο Jie, σε συνέντευξη του στην βρετανική Guardian είπε πως σκοπός του ήταν να ευαισθητοποιήσει τις Αρχές ώστε να προστατέψουν τα παιδιά και τους κατοίκους.  Πράγματι, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση οι αρχές κατασκεύασαν μια σιδερένια σκάλα, που μείωσε κατά μία ώρα το δίωρο ταξίδι προς το σχολείο και έκανε τις ζωές των κατοίκων ευκολότερες.

Στο χωριό ζουν 72 οικογένειες που ασχολούνται κατά κύριο λόγο με αγροτικές εργασίες και ανήκουν στην μειονότητα Yi, μέλη της οποίας ζουν επίσης στο Βιετνάμ και στην Ταϊλάνδη.


Οι αυτοσχέδιες σκάλες, εκτός από επικίνδυνες ήταν και θανατηφόρες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των 72 οικογενειών στο «χωριό του γκρεμού» ,Api Jiti, εφτά ή οχτώ κάτοικοι του χωριού σκοτώθηκαν κατά την ανάβαση τους στις πρόχειρες και κακοφτιαγμένες σκάλες.
Δείτε Επίσης

Τίγρη επιτίθεται σε μικρό κορίτσι μέσα σε εμπορικό κέντρο της Σαουδικής Αραβίας (video)


Read more

Ανέκδοτο: O μεγάλος πιάστηκε κοροΐδοΉταν μια φορά ένας άντρας . Ήταν περίοδο Χριστουγέννων και το αφεντικό του έδωσε δώρο 600000 χιλιάδες αυτός πηγαίνοντας σπίτι όλο χαρά παρασύρθηκε από κάτι φίλους του και πήγε έπαιξε φρουτακια .

 Παίζει αρχικά 50000 χιλιάδες .

 Μετά από λίγο συμπληρώνει άλλες 50000 έτσι σιγά σιγά έφαγε όλα του τα λεφτά .

 Ο φουκαράς αφού σκέφτηκε πως αν πήγαινε στο σπίτι και έλεγε όλα αυτά στη γυναίκα του αυτή θα τον έδιωχνε .

 Τη στιγμή που σκεφτόταν αυτά τον είδε ένας ψεύτικος Αγιος Βασίλης και τον φώναξε να πάει κοντά του αφού αυτός του είπε τι έγινε ο Αγιος Βασίλης σκέφτηκε πονηρά λέγοντας τον αν μου πάρεις ένα τσιμπ**κι θα σου δώσω πίσω τα λεφτά σου αφού ο άντρας το σκέφτηκε καλά τελικά του πήρε ένα τσιμπ**κι μόλις τελείωσε όλο χαρά του ζήτησε τα λεφτά και γυρνάει και του λέει τότε ο Αγιος Βασίλης " καλά πιστεύεις ακόμα στον Αι Βασίλη ; "

Δείτε Επίσης

Ανέκδοτο: Aντώνης & ΣωτήρηςRead more

Τίγρη επιτίθεται σε μικρό κορίτσι μέσα σε εμπορικό κέντρο της Σαουδικής Αραβίας (video)

Πηγή: Youtube 

Την συγκλονιστική στιγμή της επίθεσης μιας τίγρη με λουρί, που κυκλοφορούσε ως κατοικίδιο ζώο μέσα σε εμπορικό κέντρο στη βορειοδυτική Σαουδική Αραβία κατέγραψε με το κινητό του αυτόπτης μάρτυρας.
Στο βίντεο φαίνεται ο ιδιοκτήτης της τίγρης να κάνει βόλτα στην αγορά του Σακάρα ενώ δίπλα του υπάρχουν μικρά παιδιά τα οποία άρχισαν να τρέχουν για να κρυφτούν στη θέα του αιλουροειδούς.
Για κακή της τύχη ένα 6χρονο κοριτσάκι πέρασε σχετικά κοντά από την τίγρη με αποτέλεσμα το ζώο να της ορμήξει και να την καθηλώσει στο έδαφος.
Το παιδί άρχισε να βάζει τις φωνές και ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να απομακρύνει το «κατοικίδιο» από πάνω της.
Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ο πατέρας του κοριτσιού κατέθεσε αγωγή στον ιδιοκτήτη της τίγρης ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη από τις αρχές.
Πηγή

Δείτε Επίσης

Μπορούμε να κάνουμε σεξ στο διάστημα; Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο απαντά σε όλες μας τις απορίες...

Read more

Ο Μεξικανός που ζυγίζει 500 κιλά σηκώθηκε από το κρεβάτι του μετά από 6 χρόνια (video)

Ο Χουάν Πέδρο ζυγίζει 500 κιλά. Ο Μεξικανός που θεωρείται ο πιο παχύς άνθρωπος στον πλανήτη, εγκατέλειψε το κρεβάτι του για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία για την απώλεια βάρους. Πηγή

Δείτε Επίσης

Νεαρή έκανε σεξ με πιτ μπουλ για να ερεθίσει τον σύντροφό της

Read more

Μοιράζει λεφτά η κυβέρνηση! 300 εκατομμύρια το μέρισμαΗ υπερφορολόγηση και οι τεράστιες περικοπές που υπήρξαν έφεραν μεγαλύτερο πλεόνασμα από το αναμενόμενο και έτσι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιστρέψει μέρος των χρημάτων πίσω, όχι σε όλους αλλά σε εκείνους που πλήττει περισσότερο η κρίση.


Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης αφορά σε ένα ποσό της τάξης των 300 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς το μνημόνιο δεν επιτρέπει ποσοστό επιστροφής των πλεονασμάτων άνω του 30%.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό θα δοθεί εφάπαξ και θα μοιραστεί στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες.


Το πλήθος των δικαιούχων μένει να ανακοινωθεί. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι δεν θα περιοριστούν μόνο στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, δεν θα είναι μόνο 250.000 άτομα δηλαδή, αλλά πολλαπλάσιοι.


Το ποσό που θα λάβει κάθε δικαιούχος επίσης δεν έχει υπολογιστεί, θα καθοριστεί από τον αριθμό των δικαιούχων.Κάποιοι πάντως μιλούν για ένα εφάπαξ ποσό που θα κυμανθεί από 100 ως 300 ευρώ.

Δείτε Επίσης

                         Σόκιν Ανέκδοτο: Οι 3 Άπιστες Σύζυγοι…


Read more

Εφαρμογή του Πολυτεχνείου Κρήτης φέρνει… το σουπερμάρκετ στο σπίτι σαςΤο supermarketnow αποτελεί μια νέα υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη, να πραγματοποιήσει με ευκολία τα ψώνια του σουπερμάρκετ online και να τα παραλάβει με ταχύτητα στο χώρο και στο χρόνο που επιθυμεί. Η υπηρεσία λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αυτό το επιχειρηματικό και τεχνολογικό μοντέλο, ξεκινώντας από τα Χανιά της Κρήτης.


Η ομάδα νέων μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης πίσω από το supermarketnow, έχει ως όραμα να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα μετατρέποντας τα ψώνια σε μια ευχάριστη διαδικασία. Με τη χρήση του supermarketnow οι καταναλωτές όχι μόνο κάνουν με ευκολία τα ψώνια τους αλλά προσφέρουν στήριξη σε ένα συμπολίτη τους, καθώς οι προσωπικοί βοηθοί αγοράς είναι άτομα που εργάζονται ώστε να συμπληρώσουν το εισόδημα τους.


Σαν καινοτόμα υπηρεσία βοηθά και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, δημιουργώντας έναν ηλεκτρονικό χώρο προβολής των προϊόντων τους και ένα νέο δίκτυο διανομής, στηρίζοντας έτσι παραγωγικά την τοπική οικονομία. Με τo supermarketnow, ο χρήστης έχει πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα του σουπερμάρκετ, χωρίς να ταλαιπωρείται με αναμονή στα ταμεία, ή να καθυστερεί διανύοντας αποστάσεις για εύρεση πάρκινγκ, εξοικονομώντας χρήμα αλλά και πολύτιμο ελεύθερο χρόνο.Τα ψώνια με το supermarketnow, παραδίδονται ακόμα και σε 1 ώρα, με κόστος υπηρεσίας από 2,90 ευρώ, ανεξαρτήτως μεγέθους παραγγελίας. Το Supermarketnow, προσκαλεί το κοινό να επισκεφθεί το website http://supermarketnow.gr/ ώστε να κάνει τα ψώνια του με ευκολία και άνεση από το σπίτι, τη δουλειά, ακόμα και καθ’όδον, επιλέγοντας το αγαπημένο του σουπερμάρκετ και τα προϊόντα που προτιμά!

Δείτε Επίσης

                H «σχεδόν» σχέση είναι ψευδαίσθηση ευτυχίας


Read more

Μετ΄ εμποδίων οι μετακινήσεις: Χωρίς μετρό και τραμ από τις 12.00 έως τις 16.00Ακινητοποιημένοι θα μείνουν σήμερα από τις 12.00 έως τις 16.00 οι συρμοί του μετρό και του τραμ, λόγω των επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς.


Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου με στάση εργασίας από τις 21.00 έως την λήξη της βάρδιας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.


Στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ως εξής:


Σάββατο 26 Νοεμβρίου – 21.00 έως λήξη βάρδιας

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου - έναρξη βάρδιας έως 10.00

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου – 12.00 έως 16.00

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου – 21.00 έως λήξη βάρδιας

Δείτε Επίσης 

                    Προστατέψτε το κατοικίδιό σας από τον κρύο χειμώνα


Read more

Που θα βρέξει την ΤρίτηΑραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Τρίτη με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πυκνότερες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη και θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στο Ιόνιο όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Πιθανότητα για ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Εύβοια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πυκνότερες. Πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες στην Κρήτη.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 και στα νότια ανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς κελσίου. 

Δείτε Επίσης 

Το National Geographic παρατηρεί τον πλανήτη Άρη από την ΑθήναRead more

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Νεαρή έκανε σεξ με πιτ μπουλ για να ερεθίσει τον σύντροφό της


Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά και η 27χρονη γλίτωσε τη φυλακή

Σάλο είχε προκαλέσει η ιστορία με τη νεαρή κοπέλα από την Αυστραλία η οποία έκανε σεξ με πιτ μπουλ και μάλιστα γύρισε τρία βίντεο.


Η 27χρονη Jenna Louise Driscoll, σερβιτόρα στο επάγγελμα ξέσπασε σε κλάματα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, δηλώνοντας ένοχη. Όπως είπε «τα έκανε όλα για να ερεθίσει τον τότε σύντροφό της».

Μόλις δυόμισι χρόνια με αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας στην 27χρονη νεαρή. Η Jenna Louise Driscol παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι διακινούσε ναρκωτικά (κάνναβη) σε περισσότερους από 15 πελάτες, ότι επιτέθηκε σε μια γυναίκα «καρφώνοντας» πάνω στο κορμί της ένα πιρούνι, ότι δάγκωσε ένα παιδί και ότι, σε πολλές ξεχωριστές περιπτώσεις, διέπραξε το αδίκημα της κτηνοβασίας, κάνοντας σεξ με έναν σκύλο και καταγράφοντας σε βίντεο τη σκηνή.


Το δικαστήριο αναγνώρισε αρκετά ελαφρυντικά, όπως το νεαρό της ηλικίας της και τα ταραγμένα παιδικά της χρόνια.


Ωστόσο, ο δικαστής έκρινε πως χρειάζεται να δοθεί μία ευκαιρία στην Jenna να φτιάξει τη ζωή της από την αρχή δείχνοντας μια άλλη συμπεριφορά.


Στην απόφαση του δικαστηρίου, έπαιξε ρόλο και η κατάθεση του ψυχολόγου, που τόνισε πως η 27χρονη έχει μετανιώσει για τις πράξεις της και πιστεύει πως η ζωή της καταστράφηκε εντελώς μετά την δημοσιοποίηση του γεγονότος.Η ιστορία αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με την Daily Mail Australia όταν οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει το 2014 την κοπέλα για κατοχή κάνναβης. Ψάχνοντας το κινητό της, είχαν ανακαλύψει τρία βίντεο στα οποία η κοπέλα έκανε σεξ με τον σκύλο.


Οι δικηγόροι της 27χρονης υποστήριξαν ότι η κοπέλα προερχόταν από μία πολύ δυσλειτουργική οικογένεια και είχε καταλήξει σε μία επίσης δυσλειτουργική σχέση. Το είχε σκάσει από το σπίτι της όταν ήταν 16 ετών και τα έφτιαξε με έναν άντρα 12 χρόνια μεγαλύτερό της, ενώ άρχισε να κάνει και χρήση ινδικής κάνναβης.Δείτε Επίσης 

Μια υπόγεια πόλη στην έρημο της ΙορδανίαςRead more

Είναι επίσημο! Τι πληρώνετε και πως εκτυπώνετε τα τέλη κυκλοφορίας


Ανοιχτή είναι  η ειδική φόρμα για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας 2017 στο taxisnet .


Απλή είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και με την οποία γίνονται γνωστά τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν για κάθε αυτοκίνητο.


Για να «μπείτε» στην φόρμα πρέπει να πατήσετε στην ένδειξη «είσοδος».
Μόλις συμπληρώσετε το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας, στη συνέχεια πατάτε «εκτύπωση».Ακολουθούν τα ποσά για τα τέλη κυκλοφορίας 2017 ανάλογα με την ηλικία του αυτοκινήτου, τα κυβικά αλλά και τους ρύπους:


Πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα έως το έτος 2000


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΛΙΝΔΡΙΣΜΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ (ΚΥΒ. ΕΚΑΤ.) ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΣΕ ΕΥΡΩ)

Α ΕΩΣ 300 22

Β 301-785 55

Γ 786-1071 120

Δ 1072-1357 135

Ε 1358-1548 225

ΣΤ 1549-1738 250

Ζ 1739-1928 280

Η 1929-2357 615

Θ 2358-3000 820

Ι 3001-4000 1025

Κ 4000 ΚΑΙ ΑΝΩ 1230

Πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα από το έτος 2001 έως το 2005


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΛΙΝΔΡΙΣΜΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ (ΚΥΒ. ΕΚΑΤ.) ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΣΕ ΕΥΡΩ)

Α ΕΩΣ 300 22

Β 301-785 55

Γ 786-1071 120

Δ 1072-1357 135

Ε 1358-1548 240

ΣΤ 1549-1738 265

Ζ 1739-1928 300

Η 1929-2357 630

Θ 2358-3000 840

Ι 3001-4000 1050

Κ 4000 ΚΑΙ ΑΝΩ 1260

Πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα από το 2006 και μετά


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΛΙΝΔΡΙΣΜΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ (ΚΥΒ. ΕΚΑΤ.) ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΣΕ ΕΥΡΩ)

Α ΕΩΣ 300 22

Β 301-785 55

Γ 786-1071 120

Δ 1072-1357 135

Ε 1358-1548 255

ΣΤ 1549-1738 280

Ζ 1739-1928 320

Η 1929-2357 690

Θ 2358-3000 920

Ι 3001-4000 1150

Κ 4000 ΚΑΙ ΑΝΩ 1380

Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά την Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανα χιλιόμετρο). Λαμβάνονται υπόψιν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος ως εξής:


Γραμμάρια CO2 ανα χιλιόμετρο ευρώ ανα γραμμάριο CO2

0-90 0

91-100 0,90

101-120 0,98

121-140 1,20

141-160 1,85

161-180 2,45

181-200 2,78

201-250 3.05

ΑΝΩ ΤΩΝ 251 3,72

Για τα Ε.Ι.Χ ρυμουλκούμενα, ημιρυμουλκούμενα (τροχόσπιτα): 140 ευρώ.Read more

Ινδία: Τουλάχιστον 133 νεκροί σε σιδηροδρομικό ατύχημα
Τουλάχιστον 133 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία την Κυριακή. Από το 2010 είχε να σημειωθεί δυστύχημα με τόσους νεκρούς και τραυματίες στην Ινδία. Προβληματισμός για τις συνθήκες στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον 133 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 200 οι τραυματίες, από το σιδηροδρομικό δυστύχημα, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για τον απεγκλωβισμό επιζώντων ή τον εντοπισμό θυμάτων.


Είναι το πλέον θανατηφόρο δυστύχημα  που κατεγράφη στην Ινδία από το 2010, ενώ προκαλεί σοβαρό προβληματισμό για τις συνθήκες ασφάλειας στο ινδικό σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο χρησιμοποιούν εκατομμύρια Ινδοί καθημερινά. 


Οι αρχές έσπευσαν μετά το δυστύχημα, προκειμένου να ελέγξουν τα βαγόνια. Ωστόσο, ακόμα δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά το νούμερο των τραυματιών, καθώς δεν έχουν ελεγχθεί όλα τα βαγόνια μετά τον εκτροχιασμό του τρένου.


«Έχουμε ελέγξει 13 βαγόνια που έχουν ανατραπεί, ωστόσο, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ακόμα, το τελευταίο βαγόνι είναι το πιο δύσκολο, ίσως να υπάρχουν εκεί μέσα 7 -8 πτώματα», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας. Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια του εκτροχιασμού του τρένου.

Δείτε Επίσης 

5 χρήσιμα tips για όσους ταξιδεύουν πρώτη φορά στο εξωτερικό!


Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου