Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Η γέφυρα-εφιάλτης για κάθε υψοφοβικό (και όχι μόνο...)Οι κατασκευαστές της διαβεβαιώνουν για την αντοχή της

Βρίσκεται στην Κίνα και με μήκος 300 μέτρων είναι η μεγαλύτερη του είδους της στον κόσμο


Η πιο τρομακτική γέφυρα για όλους όσοι φοβούνται τα ύψη εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στην Κίνα.Δεν φτάνει που βρίσκεται σε ύψος 182 μέτρων πάνω από το έδαφος ανάμεσα σε μια χαράδρα αλλά είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από γυαλί ώστε όποιος την περπατάει να έχει «πρώτο πλάνο» την άβυσσο κάτω από τα πόδια του.Με μήκος περίπου 300 μέτρων είναι η μεγαλύτερη του είδους. Στο παρελθόν η συγκεκριμένη γέφυρα ήταν κατασκευασμένη από ξύλο αλλά μετά από καταστροφές που υπέστη επελέγη το γυαλί για να την αποκαταστήσει.


Σύμφωνα με τους 11 μηχανικούς που επέβλεψαν την κατασκευή της τα τζάμια που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι 25 φορές ισχυρότερα από τα κανονικά τζάμια και έχουν κατασκευαστεί για να αντέχουν κάθε είδους πρόσκρουση.


Οι πρώτοι διαβάτες της γέφυρας ήταν νευρικοί με ορισμένους να πέφτουν ακόμα και στα γόνατα από τον τρόμο που ένοιωσαν.


Η πιο περίεργη διαμονή στο ξενοδοχείο από… άμμο


Read more

"Κατάσκοπος" κατσαρίδα! Απίστευτη επινόηση Ρώσων (video)

 Η τεχνολογία στον τομέα της άμυνας και ειδικά σ΄ ότι έχει να κάνει με την συλλογή πληροφοριών,προχωρά με ρυθμούς ραγδαίους. Και όσα νέοι επιστήμονες σκέφτονται και υλοποιούν μπορεί να θυμίζουν κατασκοπευτικές κινηματογραφικές ταινίες, αλλά είναι πλέον πραγματικότητα.


Κατσαρίδα-ρομπότ έφτιαξαν Ρώσοι επιστήμονες και μηχανικοί στο Πανεπιστήμιο Immanuel Kant της Βαλτικής  .


Η σχεδίαση είναι το αποκορύφωμα της ενοποίησης των βιοεπιστημών με τη μηχανική και τις φυσικές επιστήμες.


Η δημιουργία της κατσαρίδας- ρομπότ πήρε 7 μήνες. Στόχος αυτής της καινοτομίας ήταν τα ρομπότ να έχουν τρία βασικά χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να είναι εξωτερικά παρόμοια με κατσαρίδα, θα πρέπει να έχουν το φυσικό μέγεθος της και θα πρέπει να κινούνται με όσο δυνατόν ίδιο τρόπο!


Ο Alexei Belousov, καθηγητής και επικεφαλής σχεδιαστής, προγραμματιστής της μηχανικής και της ηλεκτρονικής είπε, ότι « το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ αυτών των τριών χαρακτηριστικών. Για παράδειγμα, στο Πανεπιστήμιο του Berkeley για τέσσερα χρόνια εργάζονται για τη δική τους κατσαρίδα τους, προσπαθώντας να την κάνουν ταχύτερη από τη δική μας. Δεν ξέρουν πώς να την κάνουν να κινείται όπως μια πραγματική κατσαρίδα. "Η ρωσική “κατσαρίδα” έχει ως πρότυπο τη νοτιοαφρικάνικη Blaberus giganteus.


Η κατσαρίδα ρομπότ έχει μήκος 10 εκατοστών και κινείται με ταχύτητα 30 cm / sec. Το ρομπότ είναι εξοπλισμένο με ένα φωτοευαίσθητο αισθητήρα, σύστημα επαφής και μη-επαφής για την ανίχνευση εμποδίων και για την αποφυγή τους. Μπορεί κάποιος να διαχειρίζεται το ρομπότ χρησιμοποιώντας μια τυποποιημένη εφαρμογή στο τηλέφωνο.


Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται το Δεκέμβριο.


Το ρομπότ μπορεί να μεταφέρει μέχρι και ωφέλιμο φορτίο 10 γραμμαρίων, καθιστώντας το ενδιαφέρον στον στρατιωτικό τομέα, ως μια μικρογραφία ρομπότ που με μια φορητή κάμερα μπορεί να διεισδύσει σε δυσπρόσιτα σημεία.

Ο Rosberg κατέκτησε την Pole Position στην Ιαπωνία


πηγη

Read more

Πράγματα που βρίσκουν σέξι οι άντρες στις γυναίκεςΔεν παίζουν ρόλο μόνο η ομορφιά ή τα πλούσια προσόνταΕάν πιστεύετε ότι ξέρετε ποια είναι εκείνα τα γυναικεία χαρακτηριστικά που θεωρούν σέξι οι άντρες, ρίξτε μια ματιά στην λίστα που ακολουθεί σε τι εστιάζουν και ίσως  να επανεξετάσετε κάποιες προηγούμενες ιδέες που είχατε.


Αυτό επειδή η κοινή πεποίθηση είναι ότι οι άντρες έλκονται μόνο από τις φυσικές πτυχές μιας γυναίκας όπως μεγάλα στήθη, όμορφο πρόσωπο, μακριά μαλλιά, καμπύλες, κ.ο.κ. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν προσελκύονται όλοι οι άντρες από τα ίδια τα πράγματα και το επίπεδο της έλξης τους δεν σταματά σε αυτά. Τι άλλο μπορεί να διεγείρει την φαντασία και την ερωτική τους διάθεση λοιπόν;


Αυτοπεποίθηση


Οι άντρες θεωρούν πολύ σέξι τις γυναίκες που έχουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζετε έναν άντρα καθώς και ο τρόπος που του μιλάτε  φανερώνουν πολλά για την αυτοπεποίθησή σας. Άλλωστε μην ξεχνάτε και το πολύ σοφό «Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου μην περιμένεις από τους άλλους να σ’ αγαπήσουν!» Η συνεχής επιβεβαίωση κουράζει τους άντρες και τη θεωρούν και… αντισεξουαλική!


Αίσθηση του χιούμορ


Δεν χρειάζεται να είστε ένας μικρός κλόουν για να αποδείξετε ότι έχετε καλή αίσθηση του χιούμορ. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι αυτό που θέλουν οι άντρες είναι να γελάτε μόνο με τα δικά τους αστεία. Σε κάθε περίπτωση απλά απολαύστε τα μικρά πράγματα και δείξτε μια θετική στάση απέναντι στη ζωή.


Τα μαλλιά


Τα μαλλιά είναι ένα από τα μεγαλύτερα γυναικεία περιουσιακά στοιχεία, όσον αφορά το κεφάλαιο: άντρες. Παίξτε με τα μαλλιά σας ή μπερδέψτε τα χέρια σας μέσα σε αυτά ή απλά μετακινείστε τα στον ένα ώμο και αποκαλύψτε το γυμνό λαιμό σας από την άλλη πλευρά κάνοντας οπτική επαφή με τον καλό σας.


Η μυρωδιά


Και δεν εννοούμε την μυρωδιά από το ακριβό άρωμα που αγοράσατε ή την μυρωδιά του νέου αφρόλουτρου που δοκιμάσατε. Αναφερόμαστε στη φυσική μυρωδιά του σώματός σας που μένει στο μαξιλάρι και τα σεντόνια του.


Το γέλιο


Εκείνο το γέλιο που φωτίζει το πρόσωπό σας είναι και αυτό που τον τρελαίνει. Αν και μεταξύ μας, όταν ένας άντρας είναι ερωτευμένος λατρεύει το γέλιο της καλής του, ακόμα κι αν είναι ο πιο ενοχλητικός ήχος του κόσμου. Σε κάθε περίπτωση μην φοβάστε να «τσαλακωθείτε» και αφήστε την χαζοχαρούμενη πλευρά του εαυτού σας να βγει στην επιφάνεια.


Τα ψηλά τακούνια


Τα ψηλά τακούνια έχουν έναν τρόπο να κάνουν τα ποδιά να φαίνονται περισσότερο ελκυστικά, αλλά αυτό μάλλον δεν περιμένατε εμάς να σας το πούμε! Θα το έχετε διαπιστώσει και μόνες σας από τις εκδηλώσεις θαυμασμού κάθε φορά που περπατάτε στον δρόμο και φοράτε ψηλά τακούνια.


Τα σεταρισμένα εσώρουχα


Όχι επειδή δίνουν σημασία στα χρώματα και τα υφάσματα αλλά γιατί τους αρέσει το γεγονός ότι αποφασίσατε να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία όχι σε κάτι που θα δούνε όλοι, όπως είναι τα ρούχα, αλλά σε κάτι που θα δει μόνο το αντικείμενο του πόθου σας.


Παρασύρθηκε από ερωτική χαρά και έκανε σεξ με γαϊδούρι

Read more

Η NASA ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια μεγάλη ανακάλυψη για τον Άρη τη ΔευτέραΤο μυστήριο για τα ευρήματα που θα ανακοινωθούν στη συνέντευξη τύπου έχει εξάψει τη φαντασία, αλλά καμία άλλη πληροφορία δεν θα διαρρεύσει μέχρι τότε Η NASA ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα θα αποκαλύψει ένα «σημαντικό επιστημονικό εύρημα" σχετικά με τον Άρη σε μια ειδική συνέντευξη Τύπου που θα αποκαλύψει όλα τα σπουδαία ευρήματα.   Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις ΗΠΑ, θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου και στο χώρο θα βρίσκονται αρκετοί δημοσιογράφοι ενώ το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει και να ρωτά μέσω του #AskNASA.   Ποια θα είναι όμως η ανακοίνωση; Αυτό θα πρέπει να περιμένουμε για να το διαπιστώσουμε μια και η ΝΑSA αφενός δεσμεύτηκε για κάτι πολύ μεγάλο που θα γίνει είδηση σε όλο τον κόσμο, αφετέρου όμως δεν θα δοθεί κανένα άλλο στοιχείο για το εύρημα που μέχρι τη Δευτέρα κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό.   Η ανακοίνωση και μόνο μιας τέτοιας συνέντευξης προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον και ήταν αρκετή για να "φουντώσουν" διάφορα σενάρια για την αποκάλυψη.   Μέρος στην συνέντευξη Τύπου θα λάβει ο Jim Green, διευθυντής του τμήματος Πλανητικής Επιστήμης στην έδρα της NASA, αλλά και ο Michael Meyer, επικεφαλής επιστήμονας για το πρόγραμμα Mars Exploration της NASA. Τους δύο αυτούς σημαντικούς επιστήμονες θα πλαισιώσουν συνάδελφοί τους από αρκετά ακόμη τμήματα, κάτι που δείχνει πως η συνέντευξη τύπου θα κρατήσει την υπόσχεσή της για κάτι μεγάλο.   Τέτοια event για τη NASA δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά συνήθως προαναγγέλλουν μια σημαντική ανακάλυψη. Τον Ιούλιο, η NASA συγκάλεσε μια παρόμοια διάσκεψη και ανακοίνωσε την ανακάλυψη του πλανήτη Κέπλερ-452b . Πολλά επιστημονικά μπλογκς έχουν πάθει κυριολεκτικά φρενίτιδα με την ανακοίνωση και προσπαθούν μέχρι τη Δευτέρα να συνθέσουν το παζλ των στοιχείων για να προβλέψουν τι ετοιμάζεται να ανακοινωθεί. Επικρατέστερη θεωρία μέχρι τώρα στο ίντερνετ φαίνεται πως είναι μια αποκάλυψη που θα σχετίζεται με την παρουσία νερού στον Κόκκινο Πλανήτη. Kάποιοι ακόμη πιο τολμηροί, τολμούν να προβλέψουν πως η ανακοίνωση θα συσχετιστεί με την πιθανότητα ζωής στον Άρη, αλλά οι πιο ψύχραιμοι κρίνουν πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.   Το event θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε ζωντανά όσοι τη Δευτέρα συντονιστείτε ΕΔΩ 


Πλύσιμο αυτοκινήτου αλά... Formula 1 (video)


Πηγή
Read more

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας οχημάτωνΡιζικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, μεταβάλλοντας τα κριτήρια βάσει των οποίων καλούνταν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν.


Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής το επίμαχο σχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα Οκτωβρίου στους εκπροσώπους των θεσμών.


Σημειώνεται ότι τα έσοδα που εισέπραξε το Δημόσιο το 2014 από τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται σε σχεδόν 1,1 δισ. ευρώ, ενώ με τον νέο τρόπο υπολογισμού στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να τα αυξήσουν με επιβάρυνση, όπως τονίζουν των νοικοκυριών που έχουν τη μεγαλύτερη φοροδοτική ικανότητα.


Τα κριτήρια τα οποία επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο είναι τα εξής:


η εισαγωγή κριτηρίου συνολικού αριθμού ΙΧ ανά νοικοκυριό. Τα νοικοκυριά με δυο ενήλικες που έχουν τρίτο ή και τέταρτο ΙΧ θα επιβαρυνθούν σε σχέση με όσα καταβάλλουν σήμερα. Αντίστοιχα το νοικοκυριό με έναν φορολογούμενο και περισσότερα από ένα ΙΧ επίσης θα επιβαρυνθούν.

η εισαγωγή κριτηρίου αθροίσματος κυβικών των ΙΧ κάθε νοικοκυριού. «Όποιος έχει ένα οικογενειακό ΙΧ και ένα «χιλιάρι» για δεύτερο δεν θα επιβαρυνθεί», λένε αρμόδια στελέχη του ΥΠΟΙΚ που επεξεργάζονται τις σχετικές προτάσεις. «Γιατί όμως να μην πληρώσει περισσότερα το εύπορο νοικοκυριό που διαθέτει δύο ή τρία οχήματα μεγάλου κυβισμού.

η εισαγωγή κριτηρίου εμπορικής αξίας κυρίως για τα οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά και σήμερα τα ύψος των τελών υπολογίζεται αποκλειστικά με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι αυτός ο υπολογισμός ευνοεί σημαντικά φορολογούμενους που αγοράζουν ακριβά ΙΧ σε σχέση με φορολογούμενους που έχουν ΙΧ με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά αλλά είναι μοντέλα πριν το 2010.


Ο Rosberg κατέκτησε την Pole Position στην Ιαπωνία
Read more

Ο Rosberg κατέκτησε την Pole Position στην Ιαπωνία


Την 17η Pole Position της καριέρας του κατέκτησε ο Nico Rosberg με Mercedes στην πίστα της Suzuka της Ιαπωνίας. Αυτό σημαίνει πως ο Γερμανός θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα από την πρώτη θέση έχοντας δίπλα του τον ομόσταυλό του Lewis Hamilton. Πιο πίσω ακολούθησαν οι Bottas, Vettel, Massa, Raikkonen, Ricciardo, Grosjean κ.ά.


Να σημειώσουμε πως σημαντικό ρόλο στην τελική κατάταξη των κατατακτήριων δοκιμαστικών έπαιξε και η εμφάνιση της κόκκινης σημαίας στην τελευταία περίοδο όταν ο Kvyat έχασε τον έλεγχο της Red Bull προκαλώντας ένα εντυπωσιακό (ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς) ατύχημα.


Ο αγώνας της Ιαπωνίας ξεκινά αύριο στις 9:00 π.μ.


Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν Volkswagen και AudiRead more

Παρασύρθηκε από ερωτική χαρά και έκανε σεξ με γαϊδούριΕνας 20χρονος υπάλληλος σε μια φάρμα πιάστηκε από το αφεντικό του να κάνει σεξ σε ένα θηλυκό γαϊδούρι. Φυσικά απολύθηκε αλλά επιπλέον πέρασε και από δίκη για το περιστατικό.

Ο δικαστής άκουσε τον 20χρονονα λέει ότι στην αρχή είδε το δύστυχο τετράποδο, το χάιδεψε και μετά σε μια έκρηξη πάθους, όπως ο ίδιος την περιέγραψε αποφάσισε ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνει σεξ μαζί του.

Όπως ομολόγησε ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να του κάνει κακό. Ο δράστης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκιση μέχρι 9 μήνες και χρηματικό πρόστιμο έως και 10.000 λίρες.


Άγριο ξύλο on air μεταξύ απατημένου τσιγγάνου και της φίλης του! (video)
Read more

Άγριο ξύλο on air μεταξύ απατημένου τσιγγάνου και της φίλης του! (video)


Έμαθε στον αέρα ότι η φίλη του είχε κοιμηθεί με τον θετό γιο του!


Είναι η στιγμή που ο "βασιλιάς της τσιγγάνικης μουσικής" στη Ρουμανία επιτίθεται στη έγκυο φιλενάδα του, όταν ανακαλύπτει ότι κοιμήθηκε με τον θετό γιο του. 


Ο εκατομμυριούχος Nicolae Guta, που είναι θρύλος στη χώρα του, έχει 10 παιδιά με 5 διαφορετικές γυναίκες. Η χαρούμενη ατμόσφαιρα που επικρατούσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία εμφανίστηκε μαζί με τη φίλη του, άλλαξε δραματικά όταν ο θετός γιος του αποκάλυψε το μυστικό. Ποιος είδε τον "βασιλιά" και δεν τον φοβήθηκε!


Ο Guta την άρπαξε από τα μαλλιά, την έριξε στο πάτωμα και αν δεν έμπαιναν στη μέση οι παρευρισκόμενοι να τον απομακρύνουν, θα την χτυπούσε ακόμα!


Δείτε το στιγμιότυπο:Read more

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα ακραία φαινόμεναΣε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η χώρα, με τα ακραία φαινόμενα να προκαλούν τεράστιες καταστροφές σε πολλές περιοχές.

Βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Σάββατο (26/9/2015), σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε την Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το βράδυ και από τα νότια ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες που θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς Kελσίου.

Νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και κατά περιόδους ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 19 και 24 βαθμούς Kελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Kελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων πρώτα στο Ιόνιο και σταδιακά στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος.

Άνεμοι: κυκλωνικοί 5 με 7 και πιθανόν στο Ιονίου πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Από τα απόγευμα και από τα βόρεια θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς Kελσίου. Στην Ήπειρος 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα νότια.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Kελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στις δυτικότερες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα δυτικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς Kελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στο ανατολικού και κυρίως στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Άνεμοι: στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς Kελσίου.


Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν Volkswagen και AudiRead more

Δώσε 614 ευρώ και πάρε τη... Ζιζέλ ολόγυμνηΣύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου Taschen πρόκειται για μια «μοναδική, θεαματική συλλογή που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό»Τα 20 χρόνια της στο μόντελινγκ θα γιορτάσει η Ζιζέλ Μπίντχεν με την έκδοση ενός φαντασμαγορικού λευκώματος. Η έκδοση για την διαδρομή του πιο ακριβοπληρωμένου μοντέλου στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα Forbes, έχει και πολυτελή τιμή.


Εξακόσια δεκατέσσερα ευρώ.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου Taschen πρόκειται για μια «μοναδική, θεαματική συλλογή που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό».


Θα παρελάσουν από τις σελίδες του βιβλίου περισσότερες από 300 φωτογραφίες με λάμψη, αλλά και πιο προσωπικές στιγμές από την επαγγελματική ζωή του 35χρονου μοντέλου, που ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το υπέροχο πανηγύρι των ντεφιλέ.


Το εξώφυλλο της έκδοσης θα κοσμεί το θρυλικό γυμνό πορτραίτο της Ζιζέλ, που φέρει την υπογραφή του φωτογράφου Ίρβινγκ Πεν.


Στην αγορά, αναμένονται να κυκλοφορήσουν μόνο 1.000 αντίτυπα, με σκληρό εξώφυλλο, τα οποία θα φέρουν ιδιόχειρη αφιέρωση της 35χρονης καλλονής.


Στις γυναίκες αρέσουν οι τριχωτοί άνδρες: Μύθος ή αλήθεια;
Read more

Οι 14 αλλαγές στα capital controls


Σημαντικές αλλαγές όσον αφορά στη δυνατότητα ανάληψης μετρητών από συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, στη δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και στη δυνατότητα πρόωρου «σπασίματος» προθεσμιακών καταθέσεων  επιφέρει η νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκε αργά τη νύχτα στο ΦΕΚ. 

Μεταξύ άλλων, δίδεται η δυνατότητα μεταφοράς έως και 500 ευρώ στο εξωτερικό ενώ σε ειδικά περιπτώσεις όπου παρατηρούνται προβλήματα υγείας, το ποσό μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 2000 ευρώ το μήνα. Δίδεται η δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού σε ακόμη περισσότερες περιπτώσεις (για πληρωμές εργοσήμου, για φοιτητές, φαντάρους κλπ) ενώ για πρώτη φορά επιτρέπεται το πρόωρο σπάσιμο προθεσμιακής κατάθεσης εφόσον υπάρχει ανάγκη. 

Οι 14 αλλαγές στα capital controls έχουν ως εξής:

1.      Επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από πιστωτικά ιδρύματα (αλλά και από τα ΕΛΤΑ ή και ιδρύματα πληρωμών) έως του ποσού των πεντακοσίων (500) ευρώ ανά καταθέτη και ανά ημερολογιακό μήνα.

2.      Επιτρέπεται το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού όχι μόνο για την πληρωμή μισθοδοσίας προσωπικού αλλά και για τη δυνατότητα έκδοσης και εξαργύρωσης εργοσήμου.

3.      Επιτρέπεται το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού όχι μόνο για την εξυπηρέτηση νεοϊδρυθέντων, μετά την 1η Μαΐου 2015, νομικών προσώπων όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα αλλά και ατομικών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών με έναρξη δραστηριότητας /επαγγέλματος μετά την 1η Μαΐου 2015.

4.      Επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού όψεως ή καταθέσεως ή η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό, σε πρόσωπα που αποκτούν για πρώτη φορά την ιδιότητα του φοιτητή κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016, εφόσον ο τόπος σπουδών είναι διαφορετικός από τον μέχρι τώρα τόπο μόνιμης κατοικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίσταται άλλος διαθέσιμος λογαριασμός στο όνομά τους με την ιδιότητα του δικαιούχου ή συνδικαιούχου. Για την πιστοποίηση της φοιτητικής ιδιότητας, απαιτείται βεβαίωση εγγραφής από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Κολλέγιο, Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών, Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης ή σχολή επαγγελματικής κατάρτισης ή μαθητείας. Ομοίως, επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού όψεως ή καταθέσεως σε φοιτητές που κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016 θα συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS και η ύπαρξη λογαριασμού αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή της προβλεπόμενης αποζημίωσης, εφόσον δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος λογαριασμός. Για την πιστοποίηση της συμμετοχής τους στα εν λόγω προγράμματα απαιτείται η σχετική βεβαίωση της σχολής φοίτησης.

5.      Επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού όψεως ή καταθέσεως με δικαιούχο οπλίτη που καλείται να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία μετά την έναρξη ισχύος της παρούσας Πράξης, εφόσον δεν υφίσταται άλλος διαθέσιμος λογαριασμός στο όνομά του. Για το άνοιγμα του λογαριασμού, εκτός των άλλων δικαιολογητικών που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία, προσκομίζεται το σχετικό έγγραφο της Στρατολογίας από το οποίο προκύπτει ότι ο δικαιούχος καλείται να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

6.      Επιτρέπεται το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού όψεως, για το σκοπό της διενέργειας εράνων, στο όνομα και υπέρ συγκεκριμένων φυσικών προσώπων που πάσχουν από ανίατες ασθένειες. Για το άνοιγμα λογαριασμού προσκομίζεται η απόφαση του Υπουργού Υγείας με την οποία εγκρίνεται η διενέργεια του συγκεκριμένου εράνου και προσδιορίζονται οι δικαιούχοι.

7.      Επιτρέπεται το άνοιγμα αποκλειστικά και μόνον ενός λογαριασμού, χωρίς δικαίωμα ανάληψης μετρητών, για την εξυπηρέτηση δανείου που έχει ληφθεί πριν ή μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας από το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο ανοίγεται ο λογαριασμός, ακόμη και σε περίπτωση ύπαρξης τραπεζικού λογαριασμού σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα

8.      Επιτρέπεται το «σπάσιμο» προθεσμιακής κατάθεσης σε περίπτωση πληρωμής προμηθευτών που τηρούν λογαριασμό στο ίδιο ή άλλο πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα, έναντι τιμολογίων ή ισοδύναμων παραστατικών. Προϋπόθεση εφαρμογής, αποτελεί η μη ύπαρξη επαρκών διαθεσίμων σε λογαριασμό όψεως ή ταμιευτηρίου σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα, όπως προκύπτει από σχετική υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλει ο δικαιούχος της προθεσμιακής κατάθεσης στο πιστωτικό ίδρυμα.

9.      Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η πρόωρη μερική λήξη προ− θεσμιακής κατάθεσης για κάλυψη εξόδων διαβίωσης έως κατ’ ανώτατο όριο ποσού χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ ανά ημερολογιακό μήνα και η μεταφορά του εν λόγω πο− σού σε υφιστάμενο λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως του δικαιούχου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίστανται επαρκή διαθέσιμα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως του δικαι− ούχου σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα, όπως προκύπτει από σχετική υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλει ο δικαιούχος της προθεσμιακής κατάθεσης στο πιστωτικό ίδρυμα.

10.   Επιτρέπεται η πρόωρη μερική λήξη προθεσμιακής κατάθεσης για αγορά ακινήτου έως κατ’ ανώτατο όριο του ποσού που αναγράφεται στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας και στα σχετικά παραστατικά, πλέον των συμβολαιογραφικών και άλλων εξόδων, και η μεταφορά του εν λόγω ποσού σε υφιστάμενο λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως του πωλητή του ακινήτου και, κατά περίπτωση, του συμβολαιογράφου, του δικηγόρου και του Δημοσίου, υπό την προϋπόθεση ότι το αίτημα για την ανωτέρω λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του αγοραστή - δικαιούχου του λογαριασμού

α) ότι το εν λόγω ποσό θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τους ανωτέρω σκοπούς και ότι δεν υφίστανται επαρκή διαθέσιμα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως αυτού και

β) ότι ο αγοραστής – δικαιούχος του λογαριασμού θα προσκομίσει στο πιστωτικό ίδρυμα το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας του ακινήτου καθώς και τα σχετικά παραστατικά που αποδεικνύουν τα αναγκαία για την κατάρτισή του έξοδα, το αργότερο εντός μηνός από την κατά τα ανωτέρω πρόωρη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης.

11.   Επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσοστού 10% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία, μετά την έναρξη ισχύος της παρούσας, μεταφέρονται από την αλλοδαπή με μεταφορά πίστωσης σε υφιστάμενους λογαριασμούς, που τηρούνται σε πιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, με διαδικασία οριζόμενη από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών

12.   Εξαιρείται των απαγορεύσεων και των περιοριστικών μέτρων Η καταβολή από τα εποπτευόμενα από την Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ+0,53% ιδρύματα πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των αντιπροσώπων αυτών, καθώς και από ιδρύματα πληρωμών άλλων κρατών μελών της ΕΕ που παρέχουν νομίμως μέσω αντιπροσώπων τους στην Ελλάδα ή μέσω της εταιρείας Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε., μετρητών στους δικαιούχους από έμβασμα εξωτερικού, εάν έχει προηγηθεί:

α) εισαγωγή από το ίδρυμα πληρωμών τουλάχιστον ισόποσου ποσού σε φυσική μορφή από το εξωτερικό, από την έναρξη ισχύος της παρούσας Πράξης, με σχετική δήλωση της εν λόγω εισαγωγής στην Τράπεζα της Ελλάδος, ή

β) είσπραξη σε μετρητά τουλάχιστον ισόποσου ποσού από πελάτες τους−πληρωτές εμβασμάτων προς το εξωτερικό, έως κατ’ ανώτατο του ποσού των χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ ανά πελάτη τους− δικαιούχο εμβάσματος, ανά ημερολογιακό μήνα

13.   Εξαιρούνται των απαγορεύσεων συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ η καθεμία, κατόπιν προσκόμισης των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών, τα οποία θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση με την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα δηλώνουν ότι τα ως άνω προσκομισθέντα έγγραφα είναι γνήσια και δεν έχουν προσκομισθεί σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα. Οι ως άνω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων, με πίστωση λογαριασμού του αντισυμβαλλομένου και θα υπολογίζονται εντός του εβδομαδιαίου ορίου που ορίζεται από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για το κάθε πιστωτικό ίδρυμα.

14.   Εξαιρούνται των απαγορεύσεων συναλλαγές φυσικών προσώπων που επιβάλλονται από σοβαρούς λόγους υγείας ή εξαιρετικούς κοινωνικούς λόγους και αφορούν εκτέλεση πληρωμών προς το εξωτερικό ή ανάληψη μετρητών, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στο πιστωτικό ίδρυμα, από τα οποία αποδεικνύεται η συνδρομή των σχετικών προϋποθέσεων. Τα προαναφερόμενα αιτήματα θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση με την οποία τα προαναφερόμενα φυσικά πρόσωπα δηλώνουν ότι τα ως άνω προσκομισθέντα έγγραφα είναι γνήσια και δεν έχουν προσκομισθεί σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα. Το μηνιαίο όριο καθορίζεται σε δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο (με μία ή περισσότερες συναλλαγές) στο σύνολο των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα. Οι ως άνω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων.


Πλύσιμο αυτοκινήτου αλά... Formula 1 (video)Read more

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστροφή στα παλιά για την Τζούλια (hot)Η Τζούλια Αλεξανδράτου δεν ξέχασε τους fan της. Η νυν κυρία Ιουλία Καρπόζηλου, έχει αφήσει πίσω το… αμαρτωλό παρελθόν της, όμως, αραιά και που, το.. διαβολάκι που κρύβεται στο κεφάλι της, κάνει την εμφάνιση του. Μία από αυτές τις φορές είναι και η σημερινή, με την Ιουλία να θυμίζει την… Τζούλια του παλιού καλού παρελθόντος.Μια λατίνα καλλονή που στοιχειώνει το μυαλό σας

Read more

Πλύσιμο αυτοκινήτου αλά... Formula 1 (video)


Δείτε τι ωραία έκπληξη είναι όταν σου πλένουν το αυτοκίνητο αλά... Formula 1.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: O Έλληνας μάγος που κόβει τους ανθρώπους στη μέση και τους ενώνει ξανά...(video)


πηγη


Read more

Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν Volkswagen και AudiΘα επηρεάσει την αξία του οχήματός;Να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων που θέτουν κάτοχοι αυτοκινήτων Volkswagen μετά την αποκάλυψη ότι συγκεκριμένα οχήματα ντίζελ εκπέμπουν ρύπους πάνω από τα επιτρεπτά όρια επιχειρούν οι Financial Times.


Ο Γερμανός κατασκευαστής έχει αποκαλύψει ότι το ζήτημα μπορεί να αφορά περίπου 11 εκατ. από τα οχήματά του παγκοσμίως και έχει αφήσει στην άκρη 6,5 δισ. ευρώ για να καλύψει πιθανά κόστη.


Όσοι κατέχουν VW ή Audiπρέπει να ξέρουν τα εξής σύμφωνα με τους Financial Times:


Εχω πετρελαιοκίνητο Volkswagen. Πώς επηρεάζει το αυτοκίνητό μου το σκάνδαλο;


Δεν επηρεάζονται όλα τα μοντέλα ντίζελ. Η ΕPA υποστηρίζει ότι στις ΗΠΑ αφορά πέντε μοντέλα που κατασκευάστηκαν μετά το 2009 και έχουν κινητήρες TDI.


Eίναι εκδόσεις των μοντέλων Jetta, Beetle, Golf, Passat και Audi A3:


• Jetta (κατασκευής 2009-2015)

• Jetta SportWagen (2009-2014)

• Beetle (2012-2015)

• Beetle Convertible (2012-2015)

• Audi A3 (2010-2015)

• Golf (2010-2015)

• Golf SportWagen (2015)

• Passat (2012-2015)


Τι πρέπει να κάνω αν έχω ένα από τα αυτοκίνητα της λίστας;


Για την ώρα τίποτα. Στις ΗΠΑ, οι αρχές έχουν δώσει στη VW διορία έως και ένα χρόνο για να σχεδιάσει ένα επιδιορθωτικό σύστημα. Όταν οι αρχές ικανοποιηθούν από την πρόταση της εταιρείας, οι ιδιοκτήτες πρέπει να αναμένουν μια ειδοποίηση για ανάκληση των οχημάτων τους.


Εκτός από τις ΗΠΑ, η VW έχει παραδεχτεί ότι περίπου 11 εκατ. οχήματα μπορεί να επηρεάζονται σε όλο τον κόσμο, αλλά τα όρια για την εκπομπή ρύπων διαφέρουν από χώρα σε χώρα, οπότε οι υπόλοιπες ρυθμιστικές αρχές πρέπει να εξετάσουν αν η VW παραβίασε εθνικούς ή ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Οι ιδιοκτήτες σε άλλα μέρη του κόσμου θα πρέπει να περιμένουν το αποτέλεσμα των ερευνών των ρυθμιστικών τους αρχών.


Σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα δεν είναι ασφαλή για οδήγηση;


Όχι, τα αυτοκίνητα είναι απολύτως ασφαλή.


Πόσο θα κοστίσει η επισκευή τους;


Το κόστος θα το επωμιστεί η VW, για αυτό τον λόγο ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία ότι θα βάλει στην άκρη 6,5 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο, για να καλύψει το κόστος του σκανδάλου.


Θα βγω χαμένος αν έχω ένα από τα αυτοκίνητα αυτά;


Αν υποθέσουμε ότι η VW βρει ένα σύστημα επιδιόρθωσης που έχει αποτέλεσμα, είναι πιθανό να υπάρξουν επιπτώσεις στις επιδόσεις του αυτοκινήτου σου. Αν η επιδιόρθωση του λογισμικού μειώνει τις εκπομπές ρύπων, τότε ενδέχεται να επηρεαστεί η επιτάχυνση, ή η κατανάλωση καυσίμου, ή και τα δύο. Σε διαφορετική περίπτωση, αν υπάρξει μια φυσική αλλαγή στον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, τότε μπορεί να αυξηθεί το βάρος του οχήματος και να οδηγήσει υψηλότερα την κατανάλωση.


Θα επηρεάσει την αξία του οχήματός μου;


Η αξία μεταπώλησης των επηρεαζόμενων οχημάτων μπορεί να μειωθεί. Είναι επίσης πιθανό οι ιδιοκτήτες στις ΗΠΑ να δυσκολευτούν να βρουν αγοραστές προτού επιδιορθωθούν τα οχήματα.


                 Πώς θα μάθετε κάτι νέο μόνοι σας

πηγηRead more

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία - Οδηγίες προς τους πολίτεςΕπιδείνωση του καιρού (25-27/09/2015) με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλάζι - Οδηγίες από την Υπηρεσία Πολιτικής ΠροστασίαςΣύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σημειώνονται στα δυτικά και τα βόρεια θα συνεχιστούν κατά περιόδους και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Σταδιακά μέχρι αύριο θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές.


Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Παρασκευή (25-09-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και τη Δυτική Πελοπόννησο.

2. Αύριο Σάββατο (26-09-2015)

α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, σε όλα τα ηπειρωτικά (έκτος της Θράκης) και πιθανόν πρόσκαιρα στηνΚρήτη και τις Κυκλάδες (κυρίως στις δυτικότερες περιοχές).

β. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα αρχικά στα δυτικά και την Πελοπόννησο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη και τις Κυκλάδες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ή και θα σταματήσουν.

γ. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν πιθανόν να είναι και η Αττική μέχρι το βράδυ.

3. Την Κυριακή (27-09-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά περιόδους στη Μακεδονία, και πιθανόν μέχρι νωρίς το πρωί στις Σποράδες και τη Θεσσαλία.

 

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης,έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.


Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων:

•         Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

•         Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

•         Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

•         Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

•         Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

•         Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τηνιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr


                                    Η κουλτούρα του ξέκ....


Read more

Πώς θα φορέσετε για πρώτη φορά κλειστά παπούτσια μετά το καλοκαίρι, χωρίς να πονέσουν τα πόδια σας;Βρισκόμαστε στα τέλη Σεπτεμβρίου και ο καιρός έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει προς το χειρότερο, δυστυχώς. Μπορεί στη χώρα μας το καλοκαίρι να κρατάει λίγο παραπάνω, μιας και οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται ακόμα και μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, όμως όπως πολύ σωστά λένε, «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Έτσι και εμείς έχουμε ήδη αρχίσει να σκεφτόμαστε όλα όσα θα φορέσουμε όταν το φθινόπωρο μπει για τα καλά και μάλιστα αναζητάμε τρόπους για να κάνουμε αυτή τη μετάβαση όσο πιο ομαλή γίνεται. Επίσης ξέρουμε πολύ καλά πως ήδη έχετε αρχίσει να κάνετε τα πρώτα φθινοπωρινά σας ψώνια έχοντας πρώτα στη λίστα -τι άλλο- τα παπούτσια της νέας σεζόν. Στο θέμα παπούτσια λοιπόν, αντιμετωπίζουμε πάντα το ίδιο πρόβλημα, καθώς τα πόδια μας έχουν συνηθίσει τα πέδιλα και τα σανδάλια, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να «στριμωχτούν» στα κλειστά παπούτσια των χαμηλότερων θερμοκρασιών. Πώς θα καταφέρετε λοιπόν να φορέσετε τα καινούρια σας μποτάκια χωρίς να γεμίσουν τα πόδια σας πληγές; Επειδή χθες είχα μια πολύ επίπονη εμπειρία, αποφασίζοντας να φορέσω τα ολοκαίνουρια σουέντ με κρόσσια μποτάκια που αγόρασα προ ημερών, αποφάσισα να σας θυμίσω όλα αυτά που πρέπει να κάνετε για να μην ταλαιπωρηθείτε. Σημειωτέον, εγώ δεν έκανα τίποτα από αυτά με αποτέλεσμα να έχω δύο μεγάλες πληγές, κάπου στο πίσω μέρος των ποδιών μου.


1. Από τη μέρα που τα αγοράσατε, μπορείτε να τα φοράτε στο σπίτι. Πιο συγκεκριμένα, καλό θα ήταν να τα φοράτε για λίγη ώρα με ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες. Σταδιακά το δέρμα θα ανοίξει και όταν έρθει η ώρα να τα φορέσετε έξω σίγουρα θα νιώσετε πολύ πιο άνετα.


2. Μπορείτε να κάνετε το τρικ με τον πάγο. Πιο συγκεκριμένα, γεμίστε δύο σακούλες με νερό, τις οποίες θα τοποθετήσετε στη συνέχεια στο εσωτερικό των παπουτσιών σας. Βάλτε τα στην κατάψυξη και αφήστε τα εκεί για αρκετές ώρες. Ο πάγος διαστέλλεται και έτσι τα μποτάκια σας θα ανοίξουν σιγά σιγά. Φροντίστε να βάλετε διπλή σακούλα στο νερό για να μη διακινδυνεύσετε να σχιστεί και να χαλάσετε τα καινούρια σας παπούτσια.


3. Εμπιστευτείτε έναν καλό τσαγγάρη ο οποίος θα μπορέσει να πετύχει αυτό που θέλετε σε μικρό χρονικό διάστημα και πολύ πιο εύκολα απ’ ότι εσείς. Μπορεί να σας κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά τα παπούτσια σας αξίζουν αυτή την περιποίηση.


4. Αν δεν έχετε χρόνο για όλα τα παραπάνω, το καλύτερο που έχετε να κάνετε όταν τα φορέσετε είναι να προστατεύσετε τα πόδια σας στα σημεία που έχουν την τάση να δημιουργούν φουσκάλες και κάλους. Μπορείτε να προμηθευτείτε από το εμπόριο ειδικά επιθέματα ενώ την κατάσταση θα διευκολύνει ένα ζευγάρι κάλτσες που απορροφά την υγρασία.


5. Φορέστε τα για λίγο ξυπόλυτη έχοντας απλώσει στα πόδια σας μια ενυδατική κρέμα, χωρίς μεγάλη λιπαρότητα όμως. Το δέρμα θα μαλακώσει και θα πάρει πιο εύκολα το σχήμα του ποδιού σας.


        15 sexy κορίτσια της διπλανής πόρτας


Πηγή: Instyle.grRead more

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: O Έλληνας μάγος που κόβει τους ανθρώπους στη μέση και τους ενώνει ξανά...(video)

Ο ελληνικής καταγωγής “θαυματοποιός” Κρις Έιντζελ, έχει καταφέρει να κάνει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και ανεξήγητα μαγικά μέχρι σήμερα Ένα από αυτά διαδραματίστηκε το 2013 σε ένα πάρκο, όταν ο Έιντζελ μπροστά στα μάτια των έντρομων περαστικών, χώρισε δύο ανθρώπους στη μέση και μετά από λίγα λεπτά τους ένωσε ξανά. Πραγματικα φρικιαστικό αλλά ταυτόχρονα μαγικό λόγω του μυστηρίου.


Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…
          Αυτές οι selfies προκαλούν ΚΑΥΣΩΝΑ!


πηγη

Read more

Στις γυναίκες αρέσουν οι τριχωτοί άνδρες: Μύθος ή αλήθεια;


Το κλασικό στερεότυπο θέλει τους άντρες με φαρδιές πλάτες, στενούς γοφούς, μυώδη κατασκευή. Να έχουν όμως και τριχωτό στέρνο; Εδώ οι απόψεις διίστανται. Άλλες γυναίκες έλκονται από ένα δασύτριχο στέρνο, θεωρώντας το ως δείγμα αρρενωπότητας, άλλες πάλι όχι. Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα λύσει τον γρίφο, γι΄ αυτό συνεχίζουν τις έρευνες στο θέμα


Δείγμα ανδροπρέπειας


Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό πρωτεύον θηλαστικό που δεν καλύπτεται από θερμομονωτική γούνα. Παρόλα αυτά κάποια κατάλοιπα τριχοφυΐας κοσμούν το αντρικό σώμα, είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι. Πολλές στατιστικές έρευνες έχουν προσπαθήσει να εντοπίσουν τα γούστα των γυναικών σε αυτό το επίμαχο θέμα. Τα στοιχεία μας πληροφορούν ότι ανάμεσα σε 100 γυναίκες που ρωτήθηκαν, οι 76 ήθελαν τον άντρα με τρίχωμα στο στήθος (απαλό και ελαφρύ, όμως) και οι 85 εξέφρασαν ενθουσιασμό για την τριχωτή «γραμμή της τίγρης», δηλαδή την γραμμή από τρίχες που ξεκινάει κάτω από το στέρνο και φτάνει μέχρι την ανδρική ήβη. Σε άλλη έρευνα το 40% των γυναικών υποστήριξε ότι οι άντρες θα έπρεπε να? κλαδεύουν κάπως το τρίχωμα του στήθους τους, ώστε να μην μοιάζει με πουλόβερ, το 43% ήθελε το τρίχωμα απείραχτο, γιατί το θεωρεί σημάδι ανδρισμού, ενώ το 17% προτίμησε το αντρικό στέρνο τελείως άτριχο.


Γούνα ή βελούδο;


Έχει παρατηρηθεί ότι μετά τη δεκαετία του ’70 η προτίμηση του θηλυκού φύλου στράφηκε στους άτριχους άντρες. Έτσι σήμερα ο άντρας επιδιώκει να αποκτήσει ένα λείο, βελούδινο στέρνο, έστω και αν πρέπει να βαδίσει κόντρα στη φύση του. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, περισσότεροι από το 80% των ανδρών φοιτητών ασχολούνται με την αποτρίχωση του σώματός τους, για να είναι περιποιημένοι και καθαροί ή/και για να αναδείξουν τους θωρακικούς και τους κοιλιακούς μυς τους.


Μόδα, ορμόνες και κληρονομική διάθεση


Όμως στις προτιμήσεις των γυναικών μπορεί να παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως η μόδα και η επιρροή των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η κληρονομική προτίμηση και η ορμονική τους κατάσταση. Ερευνητές στη Φινλανδία ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες της χώρας που είχαν τριχωτούς πατέρες ήταν πιο πιθανό να προτιμούν τριχωτούς άντρες. Ακόμα διαπίστωσαν ότι πριν από την εμμηνόπαυση οι Φιλανδές προτιμούν άντρες με λιγότερο τρίχωμα, ενώ μετά την εμμηνόπαυση θέλουν το αντρικό σώμα πιο δασύτριχο. Σύμφωνα με άλλη επιστημονική έρευνα, οι γυναίκες προτιμούν τους άτριχους άντρες γιατί μαζί τους έχουν την ευχαρίστηση της σωματικής επαφής δέρμα με δέρμα, όπως έχουν και με τα μωρά τους.


Οι τρίχες ανιχνευτές (;) κοριών

Ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή του πανεπιστημίου Trnava της Σλοβακίας που ερεύνησε πρόσφατα το θέμα, υπέθεσε αρχικά ότι κάποιες γυναίκες έχουν υιοθετήσει το πρότυπο του άτριχου άντρα επειδή ξέρουν υποσυνείδητα ότι μέσα στο τρίχωμα μπορούν να κρυφτούν ψείρες και άλλα δυσάρεστα αιμοδιψή παράσιτα. 


Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στη μελέτη τους δύο ομάδες γυναικών. Η πρώτη ήταν από την Τουρκία, όπου εμφανίζεται υψηλό ποσοστό διάδοσης ασθενειών μέσω παρασίτων (ελονοσία, δάγκειος πυρετός). Η δεύτερη προερχόταν από τη Σλοβακία, χώρα που δεν παρουσιάζει τέτοια φαινόμενα. Από όλες τις γυναίκες ζητήθηκε να συγκρίνουν τις φωτογραφίες ανδρών πριν και μετά το ξύρισμα του στήθους τους. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι από όλες όσες συμμετείχαν μόνο το 20% προτίμησε τους τριχωτούς άντρες. Δηλαδή οι Σλοβάκες έδειξαν να έχουν περίπου τα ίδια γούστα με τις Τουρκάλες, παρά το γεγονός ότι οι πρώτες δεν απειλούνται από επικίνδυνα ζωύφια.

 

Η αιτία λοιπόν που κάνει τις γυναίκες να έχουν σαφή προτίμηση στο λείο αντρικό στέρνο παραμένει ανεξακρίβωτη σε αυτήν την περίπτωση. Από την άλλη μεριά επιστήμονες όπως οι βιολόγοι Isabelle Dean και Mike Siva-Jothy από το πανεπιστήμιο του Sheffield, υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες κακώς αποστρέφονται το αντρικό τρίχωμα, αφού οι (λεπτές, τουλάχιστον) τρίχες χρησιμεύουν ως ανιχνευτές που εντοπίζουν ό,τι μικροσκοπικό κινείται επάνω στο δέρμα μας, όπως κοριοί και διάφορα άλλα ζωύφια.


Κάθε χώρα με τη δική της προτίμηση

Είναι πάντως γεγονός ότι τα γούστα των γυναικών ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα. Για παράδειγμα, οι γυναίκες της Σρι Λάνκα και του Καμερούν βρίσκουν ελκυστικούς τους πιο δασύτριχους άντρες, ενώ οι Κινέζες, οι Νεοζηλανδές και την Καλιφορνέζες ρέπουν προς τους άτριχους. Όσο για τις Αγγλίδες, όσο μεγαλώνουν τόσο πιο πολύ θεωρούν τους άντρες με τριχοφυΐα στο στέρνο ως το άκρον άωτον της αρρενωπότητας. Σε πλήρη αντίθεση βρίσκονται οι Γερμανίδες, με ένα 11% μόνο να τους θεωρεί ελκυστικούς.


Εσύ ασφάλισες το τρίχωμά σου;


Ας μιλήσουν όμως και οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι: Η ψυχολογία έχει αποδείξει ότι οι τριχωτοί άντρες θεωρούν εαυτούς πιο ανταγωνιστικούς και αρρενωπούς. Οι ίδιοι βλέπουν το τρίχωμά τους ως δείγμα νεότητας και κυριαρχίας στους λοιπούς αρσενικούς. Αποκορύφωμα όλων των δασύτριχων αρρένων ο Τομ Τζόουνς, που λέγεται ότι έχει ασφαλίσει το τρίχωμα του στέρνου του για 7.000.000 δολάρια. Όπως πιστεύει ο γνωστός Ουαλλός τραγουδιστής, οι τρίχες αποτέλεσαν σημαντικό βοήθημα στην καριέρα του, αφού απογείωσαν τη σεξουαλική του εικόνα. goldenmag.gr


Τα 11 πράγματα που αγαπούν περισσότερο οι γυναίκες στο σεξ


Πηγή: boro.gr


Read more

Ανακαλύψτε έναν ψεύτη από 6 απλές κινήσεις...


Οι ψεύτες κάνουν συνήθως πολλές γκριμάτσες και μορφασμούς Χρησιμοποιούν πολύ τη γλώσσα του σώματος για να καλύψουν τα ψέματά τους και να δείξουν ότι όσα λένε είναι αληθινά.


Δώστε βάση σε 6 κινήσεις για να αναγνωρίσετε εύκολα και γρήγορα πότε κάποιος σας λέει ψέματα...


1. Καλύπτει το στόμα του


Όταν ο συνομιλητής σας βάζει το χέρι του στο στόμα... κάτι ύποπτο συμβαίνει, αφού ο εγκέφαλος υποδεικνύει υποσυνείδητα


στο σώμα να καταπνίξει τα ψέματα που πρόκειται να ειπωθούν. Επιπλέον, χρησιμοποιεί έναν ψεύτικο βήχα για καλύτερη συγκάλυψη.


2. Αγγίζει τη μύτη του


Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν κάποιος λέει ψέματα τότε απελευθερώνονται στο αίμα κετοχολαμίνες που κάνουν το βλενογόννο της μύτης να διαστέλλεται. Αυτό ερεθίζει τη μύτη προκαλώντας φαγούρα.


3. Στρέφει το βλέμμα του αλλού


Ο ψεύτης δεν κοιτάει ποτέ το συνομιλητή του στα μάτια. Ρίχνει το βλέμμα του συνήθως στο πάτωμα ή στρέφει τα μάτια του σε άλλη κατεύθυνση όταν μιλάει. Συχνά τρίβει τα μάτια του δυνατά ή απλώς τα ανοιγοκλείνει πολύ γρήγορα.4. Τραβάει το αυτί του


Η κίνηση αυτή γίνεται ενστικτωδώς από τον ψεύτη, καθώς δεν θέλει να ακούσει αυτά που λέτε γιατί του προκαλεί άγχος και αγωνία το γεγονός ότι πρέπει να σας απαντήσει με ψέματα.


5. Ξύνει το λαιμό ή τον αυχένα του


Αυτή είναι μία από τις πιο συνηθισμένες κινήσεις ενός ψεύτη, την οποία χρησιμοποιεί για να καλύψει την αμηχανία του την ώρα που λέει ψέματα. Η φαγούρα στο λαιμό ή στον αυχένα είναι σημάδι αβεβαιότητας προς τα λόγια του συνομιλητή.


6. Ανασαίνει πολύ γρήγορα


Όταν κάποιος λέει ψέματα η καρδιά του χτυπάει περισσότερο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αναπνοή να χάνει τον κανονικό της ρυθμό, καθώς η ταχυκαρδία επηρεάζει την κίνηση των πνευμόνων. 


Σοκ: Απίστευτο ξύλο από ιερόδουλες σε άνδρα στη μέση του δρόμου (video)Read more

Ποιες συντάξεις μειώνονται και πόσοΤο βασικό σενάριο του υπουργείο Εργασίας φέρνει νέο μεγάλο ψαλίδι σε κύριες και επικουρικέςΒασικό σενάριο αποτελεί πλέον η μείωση των συντάξεων και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τη μείωση θα προτείνει το υπουργείο Εργασίας στην τρόικα προκειμένου να μετρηθεί ως ισοδύναμο για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τις μειώσεις στον ΟΓΑ και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.


Στο αρμόδιο υπουργείο θέλουν να αποφύγουν τα τρία μέτρα που έχουν μπει στο μνημόνιο και για αυτό έχουν έτοιμο το σενάριο που θα προτείνουν άμεσα στους δανειστές, το οποίο προβλέπει μειώσεις στις συντάξεις και μάλιστα με νέο τρόπο υπολογισμού του ψαλιδίσματος.


Ειδικότερα χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε ποιες θεωρούνται υψηλές συντάξεις για την ηγεσία λέγοντας ότι στα ποσά μέχρι τα 1.500 ευρώ θεωρούνται ότι ανήκουν οι μικρές και οι μεσαίες συντάξεις, επομένως αν πέσει το ψαλίδι, αυτό θα αφορά όσες είναι πάνω από τα 1.500 ευρώ και μάλιστα επί του αθροίσματος κύριας και επικουρικής σύνταξης.


Πληροφορίες λένε ότι το τποτργείο προσανατολίζεται σε μια κλιμακούμενη μείωση που θα ξεκινά με χαμηλό ποσοστό και θα ανεβαίνει όσο υψηλότερα είναι και τα ποσά που παίρνουν οι συνταξιούχοι. Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, το ποσοστό μείωσης μπορεί να είναι από 3% ως 6% στα ποσά άνω των 1.500 ευρώ και αυτό γιατί το ποσό που θα πρέπει να εξοικονομηθεί για φέτος από περικοπές συνταξιοδοτικών δαπανών είναι κοντά στα 450 εκατ. ευρώ. Αν δεν εξασφαλιστεί το απαραίτητο ποσό από το ψαλίδι στις υψηλές συντάξεις τότε οι περικοπές θα επεκταθούν και στα ποσά μεταξύ των 1.000 και 1.500 ευρώ.


Ωστόσο το γεγονός ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τα τρία μέτρα που υπέγραψε για το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις του ΟΓΑ και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος είναι πιθανό να απαιτηθεί μεγαλύτερη περικοπή συντάξεων και μάλιστα από τα 1.000 ευρώ. Αυτή τη φορά όμως ως σύνταξη των 1.000 ευρώ μεικτά θα θεωρείται το άθροισμα των συντάξεων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.


Έτσι το ψαλίδι δεν αποκλείεται να φτάσει στο 10 - 11%. Δηλαδή για παράδειγμα ένας συνταξιούχος με μεικτή σύνταξη 1.300 ευρώ (κύρια και επικουρική) θα χάσει πάνω από 100 ευρώ το μήνα μεικτά, δηλαδή περίπου μία σύνταξη το χρόνο...


Δημιούργησαν ανθρώπινο σπέρμα στο εργαστήριο

Read more

Πυροβόλησε και σκότωσε το σκύλο του γείτοναΤο όπλο κατασχέθηκε και στον δράστη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώΈναν 56χρονο, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο, συνέλαβαν αστυνομικοί σε αγροτική περιοχή των Σερρών, και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.


Χθες το πρωί, ο δράστης πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, και τραυμάτισε θανάσιμα τον σκύλο ενός 54χρονου κτηνοτρόφο, ένα τσοπανόσκυλο.


Το όπλο κατασχέθηκε και στον δράστη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ζίχνης.


Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, επισημαίνεται από την Αστυνομία ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση και χρηματική ποινή.


 Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικά.


Αρουραίος δίνει μάχη για ένα κομμάτι… πίτσα (video)
Read more

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα


Νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα και βαθμιαία σε αρκετές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και στο Βόρειο Αιγαίο, περιμένουμε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και στην Κεντρική – Ανατολική Μακεδονία θα είναι τοπικά ισχυρά και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.


Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 28 στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 23 βαθμούς στην Ήπειρο, από 16 έως 29 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.


Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο οι άνμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.Λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.


Βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.


                  ΒΙΝΤΕΟ: Ο σκύλος που λατρεύει το μπάνιο

Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου