Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Ανακαλύφθηκαν δύο "εξωγήινα κρανία" με το έμβλημα της Ανενέρμπε στην Αντιγέγια της Ρωσίας (video)

Η ανακάλυψη ενός μυστηριώδους χαρτοφύλακα με δύο κρανία στα βουνά της... νότιας Ρωσίας στην Αντιγέγια στην περιοχή του Καυκάσου έχει προβληματίσει τους επιστήμονες. 


 Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Komsomolskaya Pravda» και “Rossiyskaya Gazeta», τα δύο κρανία που βρέθηκαν σε έναν μυστηριώδη χαρτοφύλακα, φέρουν ένα σχέδιο, με το έμβλημα της Ανενέρμπε. Τα δύο κρανία δεν είναι ανθρώπινα, αλλά ανήκουν σε παράξενα πλάσματα, που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί από τους Ρώσους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν βρει, όπως προαναφέρθηκε, ισχυρές συσχετίσεις με το έμβλημα του Ανενέρμπε. 


 Η Ανενέρμπε, ήταν μια ομάδα μελέτης, όπου έκανε επιστημονική έρευνα σε ότι ήταν παράξενο και μυστηριώδες υπήρχε στον κόσμο. Είχαν κάνει αποστολές στο Θιβέτ, την Ανταρκτική και τον Καύκασο, και επεδίωκαν επίσης επαφές με UFO για το μυστικό της απόλυτης εξουσίας. Η σχέση του ναζισμού με τον αποκρυφισμό και οι ρίζες της συγκεκριμένης ιδεολογίας είναι ιστορικά τεκμηριωμένες. 


 Η ευγονική για παράδειγμα, η προσπάθεια βελτίωσης του ανθρώπινου είδους, μια εμμονή που διακατείχε την ηγεσία του ναζιστικού κόμματος, ήταν μια θεωρία που πρώτος προσπάθησε να τεκμηριώσει επιστημονικά ο ξάδερφος του Δαρβίνου, σερ Φράνσις Γκαλτον το 1883, σχεδόν πενήντα χρόνια πριν την άνοδο του ναζισμού.




Διαβάστε  ακόμα;

Ότζι: Ο «παγωμένος άνθρωπος» ηλικίας 5.300 ετών υπέφερε από έλκος 


πηγη


Read more

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Ότζι: Ο «παγωμένος άνθρωπος» ηλικίας 5.300 ετών υπέφερε από έλκος



Ο Ότζι «ο Άνθρωπος των Πάγων» ηλικίας 5.300 ετών, είχε συναρπάσει τους επιστήμονες όταν ανακαλύφθηκε τυχαία από πεζοπόρους στις Άλπεις το 1991. Τώρα, τρία χρόνια μετά την αποκάλυψη πως ο Ότζι είχε δολοφονηθεί, οι ειδικοί ανακάλυψαν πως έπασχε από μια ασθένεια στο στομάχι του.Το ζωύφιο που ανακαλύφθηκε στο στομάχι του, το οποίο ρίχνει ένα νέο φως στις μεταναστευτικές συνήθειες του προϊστορικού ανθρώπου, δείχνει ότι οι πρώτοι γεωργοί της Ευρώπης πιθανότατα προήλθαν από την Μέση Ανατολή.


Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο περιοδικό «Science» από μια ερευνητική ομάδα από το Ισντιτούτο για Μούμιες, στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Έρευνας στο Μπολζάνο της Ιταλίας.


Το επίπονο έργο τους έδωσε την δυνατότητα στους επιστήμονες να χρησιμοποιήσουν τα βακτήρια του έλκους στομάχου του Ότζι για να προσδιορίσουν την προέλευση των πρώτων αγροτών της Ευρώπης.


Οι επιστήμονες ανέκτησαν δείγματα του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού από κατεψυγμένο ιστό του στομάχου. Είναι ένα βακτήριο που μολύνει περίπου το ήμισυ του ανθρώπινου πληθυσμού και συνδέεται με το έλκος στομάχου. Μια υβριδική έκδοση του βακτηρίου έχει βρεθεί στους σύγχρονους Ευρωπαίους και προέρχεται από την Ευρασία και την Αφρική.


Το στέλεχος ανακαλύφθηκε στο στομάχι του Ότζι είναι καθαρά ευρασιατικό, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πολύ σημαντικό.


Πιστεύεται ότι οι Αφρικανοί μετακινήθηκαν προς την Ευρώπη πριν από 20.000 περίπου χρόνια όταν οι παγετώνες άρχισαν να υποχωρούν.


Διαβάστε  ακόμα:

Τι είναι η βόμβα υδρογόνου που έριξε ο Κιμ. Πιο επικίνδυνη απ' την ατομική, ικανή για παγκόσμιο όλεθρο 





Read more

Μια Ινδιάνα που θα σας κάνει να…


Στο αίμα της τρέχει ινδιάνικο αίμα, στα χαρακτηριστικά της φαίνεται η καταγωγή της αλλα το κορμί της είναι φωτιά και λάβρα.


Ούτε ο Manitou (ο Θεός των Ινδιάνων) δεν θα μπορούσε να φανταστεί τέτοιο κορμί!


Η Mareeva είναι για να μπαίνεις μαζί της σε σκηνή των Ινδιάνων και να μην ξαναβγαίνεις από μέσα!



Δείτε  την  καυτή  συνέχεια  ΕΔΩ




Read more

Τέλος οι καθρέπτες στα αυτοκίνητα. Δείτε τι θα υπάρχει από δω και πέρα...



Παρουσιάζοντας το πρωτότυπο i8 Mirrorless στην έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας, η BMW θέλει να δείξει ότι θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα καταργήσει τους κλασικούς καθρέπτες.


Σύμφωνα με τον υπεύθυνο συστημάτων παρακολούθησης της BMW Philipp Hoffmann, οι κάμερες θα βελτιώσουν την αεροδυναμική των αυτοκινήτων κατά 3% και την ορατότητα κατά 1%.


Το i8 που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στο Λας Βέγκας διαθέτει κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέπτες καθώς και δύο μικροσκοπικές, στερεοσκοπικές κάμερες χαμηλά στο πίσω κρύσταλλο, οι οποίες μεταδίδουν πλήρη εικόνα για όσα συμβαίνουν ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο.


Η εικόνα από τις τέσσερις συνολικά κάμερες αναμιγνύεται σε μία εικόνα στην οθόνη που βρίσκεται στη θέση του παραδοσιακού, κεντρικού καθρέπτη. Αυτό συνεπάγεται μία μικρή αλλά χρήσιμη αλλαγή στις οδηγικές μας συνήθειες: αν εφαρμοστεί το σύστημα στην παραγωγή δεν θα χρειάζεται να ξανακοιτάξουμε ποτέ πια στο πλάι, άρα η προσοχή μας θα αποσπάται κάπως λιγότερο από το δρόμο.



Επιλεγμένοι δημοσιογράφοι δοκίμασαν το χωρίς καθρέπτες i8 και έμειναν ενθουσιασμένοι από την ορατότητα που προσφέρει η ευρεία οθόνη υψηλής ευκρίνειας αλλά και από τη μίξη των εικόνων.


Για να αντικαταστήσει τους καθρέπτες στα αυτοκίνητα παραγωγής, η BMW όπως και κάθε άλλος κατασκευαστής, πρέπει να δώσει μάχες ώστε να αλλάξουν τα νομικά πλαίσια σε Ευρώπη και Αμερική. Η γερμανική εταιρία σκοπεύει να προχωρήσει σε δοκιμές mirrorless συστημάτων στην Ευρώπη από φέτος και να πάρει έγκριση για αντίστοιχες δοκιμές στις ΗΠΑ το 2017.


Διαβάστε  ακόμα:

Οι 10 σημαντικότερες ανακαλύψεις στη φυσική για το 2015


Πηγή



Read more

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Ο άντρας με το βιονικό πέος ετοιμάζεται να κάνει σεξ για πρώτη φορά με την βοήθεια μίας επαγγελματία


O Mohammed Abad από το Εδιμβούργο έχασε το πέος του όταν ήταν 6 ετών όταν ένα αυτοκίνητο τον παρέσυρε για 180 περίπου μέτρα και του έκοψε το πέος.


Αυτό συνέβη το 1978 και το 2012 ο Abad απέκτησε το δικό του, απόλυτα λειτουργικό και βιονικό πέος.


«Περίμενα πολύ καιρό για αυτό και είναι η τέλεια αρχή για τον νέο χρόνο. Το πέος μου δουλεύει τέλεια και ανυπομονώ να κάνω σεξ. Δεν βλέπω την ώρα να συμβεί επιτέλους», είπε ο ίδιος.





Όπως αναφέρει η Independent, για να συμβεί το «μοιραίο» ο Abad προτίμησε τις ικανότητες μίας επαγγελματίας του είδους και συγκεκριμένα, της 35χρονης Charlotte Rose, η οποία το 2013 είχε λάβει το βρετανικό βραβείο της «Ιερόδουλης της χρονιάς».


Δείτε  ακόμα:

Η 18χρονη Ιταλιδούλα και το χέρι της…


πηγη




Read more

Το απαγορευμένο βίντεο - γροθιά της Μαλβίνας Κάραλη για τον Σημίτη και τα Ίμια (video)


Η Μαλβίνα τα χώνει στον Σημίτη για τα Ίμια

Ένα βίντεο που κανένα κανάλι δεν θέλει να παρακολουθεί ο ελληνικός λαός καθώς αποτελεί το απόλυτο ξεγύμνωμα της εθνικής προδοσίας του Σημίτη στη μαύρη για το έθνος νύχτα των Ιμίων.

Ένα βίντεο που όλοι οι Έλληνες πρέπει να βλέπουμε καθημερινά, για να μην ξεχάσουμε ποτέ ποιοι πρόδωσαν την πατρίδα και τα παλικάρια μας που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη σημαία και τα εδάφη μας, για να έρθουν οι δοσίλογοι πολιτικοί και να ξεπουλήσουν τα πάντα... Σημαία, πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια... Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο...

Η αείμνηστη Μαλβίνα Κάραλη και τα λεγόμενά της δεν θα είχαν σήμερα καμία θέση στην ελληνική τηλεόραση των νταβατζήδων της διαπλοκής, που ενδιαφέρονται και αυτοί με τη σειρά τους για όλα τα παραπάνω.

Την εκτέλεση των αξιών του έθνους και την εξαέρωσή τους, για να πασάρουν καθημερινά στο λαό τους φελλούς της show biz που... επιπλέουν μέχρι να τους ξεβράσει το ίδιο το σύστημα που τους συντηρεί εις βάρος της πραγματικής ενημέρωσης που μάταια εδώ και χρόνια αναζητούν οι πολίτες αυτής της χώρας από τα κανάλια της διαπλοκής.

Όσο, λοιπόν, κι αν προσπαθούν τα Ίμια δεν πρόκειται να τα ξεχάσουμε. Τους δοσίλογους πολιτικούς, αυτούς που ξεπούλησαν και εξακολουθούν να ξεπουλάνε την πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας θα τους έχουμε πάντα στην πρώτη γραμμή!

Δείτε το προφητικό και ταυτόχρονα απαγορευμένο βίντεο της Μαλβίνας Κάραλη για τον Σημίτη και τα Ίμια.





Διαβάστε  ακόμα:

Τι είναι η βόμβα υδρογόνου που έριξε ο Κιμ. Πιο επικίνδυνη απ' την ατομική, ικανή για παγκόσμιο όλεθρο 


πηγη





Read more

Τι είναι η βόμβα υδρογόνου που έριξε ο Κιμ. Πιο επικίνδυνη απ' την ατομική, ικανή για παγκόσμιο όλεθρο


Χρήστος Δεμέτης

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι έκανε επιτυχώς την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου, μια κίνηση που καταδικάστηκε από όλο τον κόσμο. Τι είναι όμως η βόμβα που δοκίμασε ο Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν; Τον Δεκέμβριο, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είχε αφήσει να εννοηθεί πως το πυρηνικά εξοπλισμένο κράτος του έχει κατασκευάσει μια βόμβα υδρογόνου. Μετά από τρεις αποτυχημένες δοκιμές, σήμερα ανακοινώθηκε πως η χώρα έκανε μια επιτυχή, τέταρτη δοκιμή, η οποία προκάλεσε σεισμό μεγέθους 5,1 βαθμών κοντά σε γνωστή τοποθεσία πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.


Η βόμβα αυτή ήταν ένας μηχανισμός κατασκευασμένος σε μικρό μέγεθος. "Η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10:00 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδος) την 6η Ιανουαρίου του 2016, βάσει της στρατηγικής αποφασιστικότητας του Κόμματος των Εργατών", που κυβερνάει τη χώρα, μετέδωσε η επίσημη βορειοκορεατική τηλεόραση.

Το βίντεο της μετάδοσης:





Οι διαστάσεις της βόμβας που έριξε η Βόρεια Κορέα είναι εξαιρετικά μικρές και μπορούν να ενσωματωθούν στην κεφαλή ενός βαλλιστικού πυραύλου.

Αμέσως όλος ο κόσμος άρχισε να ψάχνει περαιτέρω πληροφορίες για το είδος και τη δύναμη του εν λόγω όπλου, την ώρα που οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη αποδοκιμάζουν τη δοκιμή που ανακοίνωσε η Πιονγκγιάνγκ.

Ας δούμε τι είναι η βόμβα υδρογόνου


Η βόμβα υδρογόνου είναι ένα σύγχρονο θερμοπυρηνικό όπλο, εκρηκτικό μηχάνημα, που η λειτουργία του βασίζεται στη σύντηξη πυρήνων βαρέων ισοτόπων του υδρογόνου (δευτερίου και τριτίου) σε πυρήνες ηλίου.

Κατά τη σύντηξη αυτή παράγεται τεράστια ποσότητα ενέργειας που συνοδεύεται από μεγάλο θερμικό κύμα, ωστικό κύμα και ραδιενεργό ακτινοβολία.

Η Υδρογονοβόμβα, όπως επίσης λέγεται, αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950, και από τις δύο πλευρές του τότε "Ψυχρού πολέμου", και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα όπλα μαζικής καταστροφής στον πλανήτη.

Γνωστή διεθνώς και ως H-Bomb (Hydrogen Bomb), συγκριτικά είναι 100 έως και 1.000 φορές πιο καταστροφική απ' ό,τι μια απλή ατομική βόμβα σχάσης.

Ο πυρήνας μιας υδρογονοβόμβας αποτελείται από άτομα δευτερίου (21H) και τριτίου (31H), τα οποία είναι βαρέα ισότοπα του υδρογόνου. Για την πυροδότηση μιας υδρογονοβόμβας προαπαιτείται μια μικρότερη έκρηξη σχάσης δηλαδή μιας μικρής ατομικής βόμβας, συνήθως πλουτωνίου, η οποία λαμβάνει χώρα στο περίβλημα του πυρήνα υδρογόνου. Αυτή η πρώτη έκρηξη αυξάνει την θερμοκρασία του πυρήνα σε 100 εκατομμύρια Βαθμούς Κελσίου οδηγώντας έτσι σε σύντηξη το δευτέριο και το τρίτιο, παράγοντας άτομα ηλίου και νετρόνια με ταυτόχρονη έκλυση τεράστιων ποσοτήτων ενέργειας.




Η καταστροφική της ισχύ μεγιστοποιείται από την ενέργεια των απελευθερωμένων νετρονίων, τα οποία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες είναι σε θέση να αντιδράσουν ακόμα και με τα πιο αδρανή ραδιενεργά υλικά όπως το απεμπλουτισμένο ουράνιο, πράγμα αδύνατο σε μικρότερες ενεργειακές συνθήκες. Αυτό το κύμα ενέργειας υπερδιπλασιάζει την απόδοση της βόμβας αφήνοντας παράλληλα πίσω του και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του με την δημιουργία ραδιενεργών καταλοίπων.

Η πρώτη έκρηξη βόμβας υδρογόνου έγινε στις 31 Οκτωβρίου (1η Νοεμβρίου τοπική) 1952 στην ατόλη Enewetak, στα Νησιά Μάρσαλ  του Ειρηνικού ωκεανού από τις ΗΠΑ.

Η έκρηξη εξαέρωσε 80 τόνους εδάφους και είχε 8 μίλια διάμετρο με 27 μίλια ύψος.

Στις 12 Αυγούστου στη Σοβιετική Ένωση πραγματοποιείται η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Το πιο ισχυρό πυρηνικό όπλο αυτού του τύπου που χρησιμοποιήθηκε ποτέ ήταν μια βόμβα πυρηνικής σύντηξης, η Tsar Bomba, που δοκιμάστηκε από τη Σοβιετική Ένωση στο νησί Νόβαγια Ζέμλια του Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού στις 30 Οκτωβρίου 1961.

Η ισχύς της ισοδυναμούσε με 57.000.000 τόνους ΤΝΤ. Εξερράγη 4 χλμ πάνω από το έδαφος. Μπορούσε να προκαλέσει εγκαύματα 3ου βαθμού σε απόσταση 100 χλμ, ενώ η δόνηση από την έκρηξη έγινε αισθητή μέχρι και τη Φινλανδία. Η βόμβα ζύγιζε 27 τόνους. Δοκιμή για υδρογονοβόμβα έχει κάνει και η Κίνα με την πρώτη να λαμβάνει χώρα στις 17 Ιουνίου του 1967, αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία.

Ο στόχος της Κίνας ήταν να παράγει μια θερμοπυρηνική συσκευή απόδοσης τουλάχιστον ενός μεγατόνου που θα μπορούσε να ριφθεί από ένα αεροσκάφος ή να μεταφερθεί σε βαλλιστικό πύραυλο. Αυτής της θερμοπυρηνικής δοκιμής προηγήθηκαν αρκετές δοκιμαστικές εκρήξεις, για να ελεγχθούν τα θερμοπυρηνικά σχέδια, τα χαρακτηριστικά και η απόδοση ισχύος.




Σημειώνεται ότι οι βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι ήταν ατομικές και μέχρι στιγμής δεν έχουν χρησιμοποιηθεί βόμβες υδρογόνου σε πόλεμο.

Σήμερα, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να ενισχύει το πυρηνικό της πρόγραμμα προκειμένου να μπορεί να προστατευτεί από τις εχθρικές πολιτικές των ΗΠΑ.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας μετέδωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν θα εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα όσο οι ΗΠΑ εμμένουν στην, όπως την χαρακτήρισε "επιθετική τους στάση".


Η Βόρεια Κορέα πρόσθεσε ότι θα ενεργεί ως ένα υπεύθυνο πυρηνικό κράτος και δεσμεύτηκε να μην κάνει χρήση των πυρηνικών της όπλων αν δεν παραβιαστεί η εθνική της κυριαρχία. Επίσης, σημείωσε ότι δεν θα μεταφέρει τις πυρηνικές της δυνατότητες σε άλλες πλευρές.

Time-Lapse χάρτης Πυρηνικών δοκιμών από το 1945




ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Σφραγίζεται το γραφείο της Μέρκελ λόγω ύποπτου δέματος 


πηγη

Read more

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Σφραγίζεται το γραφείο της Μέρκελ λόγω ύποπτου δέματος



Εκπρόσωπος της Γερμανικής αστυνομίας επιβεβαιώνει


Σφραγίζεται το γραφείο της Μέρκελ λόγω ύποπτου δέματος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Γερμανικής αστυνομίας στο Reuters...



Read more

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Που και πότε επιστρέφει η κακοκαιρία;


Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού (6-7/01/2016) με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενισχυμένους ανέμους και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 05 Ιανουαρίου 2016 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης (06-01-2016 Θεοφάνεια) μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης (07-01-2016) με βροχές και καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους και χιονοπτώσεις στα ορεινά.


Πιο αναλυτικά:


Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης (06-01-2016 Θεοφάνεια) μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης (07-01-2016) με κύρια χαρακτηριστικά:


α. Τις βροχές και τις καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.



β. Τους ενισχυμένους άνεμους 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στα πελάγη τα 9 μποφόρ


γ. Τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου (πάνω από τα 900 μέτρα).


Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.


Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.


Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:


· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.


· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.


· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους


· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.


· Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.


· Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).


· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.


Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:


Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:


· Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου


· Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα


· Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους


· Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν


· Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων


· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.


Αν μετακινούνται πεζή :


· Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας


· Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)


Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου από πλευράς χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.


Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


Διαβάστε  ακόμα:

Φεύγουν οι Τζιχαντιστές από τη Συρία... Διαβάστε προς τα που κατευθύνονται... 



Read more

Φεύγουν οι Τζιχαντιστές από τη Συρία... Διαβάστε προς τα που κατευθύνονται...


Η επίθεση που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στο λιμάνι Ες Σίντερ της Λιβύης στοίχισε τη ζωή σε δύο φρουρούς και είχε αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες μια δεξαμενή αποθήκευσης αργού, ανέφερε πηγή της φρουράς των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων η οποία λογοδοτεί στην διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.


Σύμφωνα με την πηγή αυτή, που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι φρουροί σκοτώθηκαν όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος ανατινάχτηκαν στον τερματικό σταθμό. Η πηγή ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές έχουν υποχωρήσει σε κοντινές περιοχές.


Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν επίσης στη Ρας Λανούφ, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας συνταγματάρχης των δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, ο Μπασίρ Μπουντφίρα.


Ο αξιωματικός τόνισε ότι οι δράστες των επιθέσεων απωθήθηκαν και επιβεβαίωσε τον απολογισμό των δύο νεκρών στρατιωτών. «Κατόπιν εξαπέλυσαν μια επίθεση από νότον εναντίον της πόλης Ρας Λανούφ, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν» σε αυτήν, πρόσθεσε.



Ένας αξιωματούχος του πετρελαϊκού τομέα της Λιβύης επιβεβαίωσε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μια δεξαμενή αποθήκευσης αργού χωρητικότητας 420.000 βαρελιών έπιασε φωτιά στα νότια της Ρας Λανούφ.


Από την πλευρά του το Ισλαμικό Κράτος  ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι οι άνδρες του εξαπέλυσαν «επίθεση εναντίον της περιοχής του Ες Σίντερ» κι ότι ένα μέλος της οργάνωσης πυροδότησε ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες.


Εξάλλου η τζιχαντιστική οργάνωση ανέφερε ότι εξαπέλυσε την επίθεση μετά την «πλήρη» κατάληψη της Μπεν Τζαουάντ, μιας παράκτιας πόλης 600 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης και 145 χλμ. ανατολικά της Σύρτης, που τελεί υπό την κατοχή από το Ισλαμικό Κράτος  από τον Ιούνιο του 2015. Καμιά επίσημη κυβερνητική ή στρατιωτική πηγή δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.


Διαβάστε  ακόμα:

Αυτός είναι ο κλάδος που θα βγάλει τα περισσότερα λεφτά μέσα στο 2016... 




Read more

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Η 18χρονη Ιταλιδούλα και το χέρι της…


Απίθανο μικρό μας στέλενει στον Παράδεισο.


 


Η 18χρόνη Ιταλιδούλα Eva Alegra ξέρει να χρησιμοποιεί το χέρι της με πολύ χάρη και εμάς μας στέλενει να ψάχνουμε εφημερεύοντα νοσοκομεία!


 

Η συνέχεια ΕΔΩ




Read more

Βρέθηκε το αυτοκίνητο των δύο αγνοουμένων - Αποκλείστηκε η περιοχή



Το μαύρο Ι.Χ. αυτοκίνητο των δύο αγνοουμένων εντοπίστηκε πριν από λίγο, αναποδογυρισμένο, μέσα σε χαντάκι βάθους δύο μέτρων, κοντά στον δρόμο και σε μικρή απόσταση από το γήπεδο του Αιτωλικού. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία. 


 

Οι έρευνες για τους δύο φίλους, τους Ιωάννη Κορδώση και Βασίλη Γρατσάνη, 35 και 40 ετών, οι οποίοι αγνοούνται από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, είναι σε εξέλιξη, σήμερα, τεταρτη ημέρα από την εξαφάνιση τους, ενώ η βελτίωση των καιρικών συνθηκών επίτρεψε την πτήση ελικοπτέρου της Αστυνομίας με θερμικές κάμερες.


Διαβάστε  ακόμα:

Αυτός είναι ο κλάδος που θα βγάλει τα περισσότερα λεφτά μέσα στο 2016...





Read more

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016

Αυτός είναι ο κλάδος που θα βγάλει τα περισσότερα λεφτά μέσα στο 2016...



Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο κλάδος της ιατρικής τεχνολογίας αναμένεται να έχει φέτος περιθώριο κέρδους 21,6%. Γενικότερα, ο κλάδος της τεχνολογίας θα έχει περιθώριο κέρδους 17,2% ενώ τα χρηματοοικονομικά 17,1%.


   Θετική έκπληξη αποτελεί επίσης και η εκτίμηση ότι και ο κλάδος της ενέργειας αναμένεται να ανακάμψει από ένα καταστροφικό 2015. 



Δείτε  ακόμα:

Το συγκλονιστικό μήνυμα του γορίλα Κόκο για τους ανθρώπους σε 38 λέξεις – Σταματήστε να είστε ηλίθιοι (video)





Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου