Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

10+1 τρόποι για να αποφύγετε τις τροφικές δηλητηριάσειςΟι τροφικές δηλητηριάσεις είναι πολύ συνηθισμένες το καλοκαίρι. Οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την αλλοίωση των... τροφίμων, αλλά και τον πολλαπλασιασμό βακτηρίων, που ευθύνονται για τα περισσότερα κρούσματα τροφικών δηλητηριάσεων.


Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά και διατήρηση των τροφίμων για να αποφύγουμε δυσάρεστες περιπέτειες.


Για να προστατευθείτε από τις τροφικές δηλητηριάσεις, ακολουθήστε τις εξής συμβουλές:


Δεν αφήνουμε το ωμό κρέας να ακουμπά ή να στάζει σε άλλα τρόφιμα.


Χρησιμοποιούμε διαφορετικά εργαλεία (μαχαίρια, επιφάνειες κοπής ) για τα ωμά κρέατα και τα ψημένα τρόφιμα.


Δεν τοποθετούμε το ψημένο φαγητό στο ίδιο πιάτο το οποίο είχαμε χρησιμοποιήσει για το ωμό κρέας, χωρίς να το πλύνουμε πρώτα πολύ καλά.


Πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας μετά το χειρισμό ωμών κρεάτων.Μετά το ψήσιμο, το φαγητό πρέπει να καταναλωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Διαφορετικά το φυλάμε στο ψυγείο, αφού κρυώσει, εντός δυο ωρών από το ψήσιμο του. Μετά από τέσσερις ώρες, από το τέλος του ψησίματος και εφόσον παρέμεινε εκτός ψυγείου, αρχίζει η αλλοίωσή του και δεν πρέπει να καταναλώνεται. Αναθέρμανση (ξαναζέσταμα) του ίδιου φαγητού δεν επιτρέπεται για δεύτερη φορά.


Κρατάμε το φαγητό εκτός ψυγείου, για όσο λιγότερο χρόνο γίνεται.


Ελέγχουμε το χρώμα, την οσμή, τη γεύση των τροφίμων, καθώς και την ημερομηνία λήξεως όπως και τις συνθήκες διατήρησής τους.


Δεν αγοράζουμε και δεν αφήνουμε τρόφιμα εκτεθειμένα στον ήλιο ή στα έντομα.


Τοποθετούμε τα ευαλλοίωτα τρόφιμα, που απαιτούν συντήρηση, υπό ψύξη στο ψυγείο όσο πιο γρήγορα γίνεται μετά την αγορά τους.


Τρώμε μόνο καλομαγειρεμένο φαγητό και καλοπλυμένα φρούτα και λαχανικά.


Δεν τρώμε μισομαγειρεμένο κρέας ή ωμά αυγά. Τα όστρακα πρέ

πει να είναι πάντα ζωντανά πριν το μαγείρεμά τους. Είναι επικίνδυνο να καταναλώνονται ωμά, ιδίως από τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, έγκυες, ηλικιωμένους, ασθενείς με χρόνια νοσήματα ή με καταστολή του ανοσοποιητικού τους συστήματος). Συστήνεται η θέρμανσή τους για 30΄στους 140οC, για ασφαλή κατανάλωση.


Δείτε Επίσης

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στη Βρετανία μετά το BrexitRead more

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στη Βρετανία μετά το BrexitΚαταλύτη ραγδαίων εξελίξεων τόσο πολιτικών όσο και κοινωνικών και οικονομικών, αποτελεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, που πλέον γίνεται η πρώτη χώρα που ψήφισε για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Το ποσοστό συμμετοχής των Βρετανών στο δημοψήφισμα ξεπέρασε το 70%, ενώ οι πολίτες κατά 51,9% ψήφισαν αποχώρηση έναντι 48,1% που ψήφισαν υπέρ της παραμονής.


Η επόμενη ημέρα φέρνει την παραίτηση του Ντέϊβιντ Κάμερον , ενώ εξελίξεις αναμένονται και στο Εργατικό Κόμμα.


Ο πρωθυπουργός, σε διάγγελμά του, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα ηγεσία, ένα νέο πρωθυπουργό τον Οκτώβριο, όπως είπε, προκειμένου να κάνει τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ.


Ωστόσο δήλωσε πως θα παραστεί κανονικά στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, την Τρίτη και την Τετάρτη, όπου όπως όλα δείχνουν θα δεχτεί έντονη κριτική από τους ομολόγους του, ενώ θα του ζητηθεί να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την επόμενη ημέρα, χωρίς καθυστερήσεις.


Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ηγετική φυσιογνωμία της εκστρατείας υπέρ του Brexit και ο επικρατέστερος υποψήφιος να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία, αποδοκιμάστηκε έντονα καθώς έβγαινε από το σπίτι του.


Και αυτός κράτησε στάση αναμονής όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, υποστηρίζοντας πως τίποτε δεν θα αλλάξει βραχυπρόθεσμα μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ.


Ο Τζόνσον υποστήριξε επίσης ότι στο μέλλον η Βρετανία θα ωφεληθεί από την ψήφο υπέρ της αποχώρησης.


Από την πλευρά των Εργατικών, ο επικεφαλής, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα εκφράζει τον θυμό των Βρετανών.


«Πολλές κοινότητες απηύδησαν με τις περικοπές, απηύδησαν με την οικονομική αποδιάρθρωση και αισθάνονται πολύ θυμωμένες από τον τρόπο που προδόθηκαν και τέθηκαν στο περιθώριο από διαδοχικές κυβερνήσεις σε πολύ φτωχές περιοχές της χώρας», δήλωσε ο Κόρμπιν στην τηλεόραση του BBC, αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι το Brexit θα ωφελήσει τη χώρα.


«Πιστεύω ότι έχουμε τώρα μια λαμπρή ευκαιρία: μπορούμε να θεσπίζουμε τους νόμους μας και να ορίζουμε τους φόρους μας εντελώς σύμφωνα με τις ανάγκες της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου», σημείωσε.


Αντίθετα με τους Κάμερον και Τζόνσον, ο Κόρμπιν δήλωσε ότι άμεσα θα πρέπει να κινηθεί η διαδικασία εξόδου.


«Πρέπει τώρα να γίνει επίκληση του άρθρου 50, ώστε να διαπραγματευθούμε μια έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε.


Πάντως ο Τζέρεμι Κόρμπιν, βρίσκεται υπό αμφισβήτηση καθώς δύο μέλη του Εργατικού Κόμματος, η Μάργκαρετ Χοτζ και η Άν Κόφεϊ κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά του ηγέτη τους, για τους χειρισμούς του κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα για την ΕΕ.


Η επόμενη ημέρα βρίσκει ιδιαίτερα ενισχυμένο τον επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Ukip Νάιτζελ Φάρατζ.


Σε δηλώσεις του εκτίμησε μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πεθαίνει, προβλέποντας ότι θα αποχωρήσουν και άλλες χώρες από την ΕΕ. «Η Βρετανία τράβηξε το πρώτο τουβλάκι» είπε χαρακτηριστικά


Σύμφωνα με τον Φάρατζ, ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι κάποια εξέχουσα φυσιογνωμία των Συντηρητικών από το στρατόπεδο της εκστρατείας υπέρ του Brexit. «Μπορεί να είναι κάποιος «μεταξύ του Μάικλ Γκόουβ, του Μπόρις Τζόνσον, του Λίαμ Φοξ, δεν ξέρω», είπε.


Πάντως τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος δείχνουν ένα βαθιά διαιρεμένο Ηνωμένο Βασίλειο, με το Λονδίνο, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία να ψηφίζουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ενώ η βόρεια Αγγλία και η Ουαλία ψήφισαν υπέρ της εξόδου.


Μάλιστα η φιλοευρωπαϊκή Σκωτία, μάλιστα αναμένεται πλέον να διεκδικήσει ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της.


Ήδη η πρωθυπουργός της Σκωτίας και πρόεδρος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, δήλωσε ότι η Σκωτία βλέπει «το μέλλον της στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζοντας ότι η επιλογή της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία βρίσκεται «στο τραπέζι».


Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ εκτίμησε μιλώντας στο Sky News πως η ψήφος της Βρετανίας υπέρ της εξόδου από την ΕΕ πιθανόν να ασκήσει πίεση για τη διοργάνωση ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.


«Είναι μια απόφαση που θα έχει τεράστιες συνέπειες», δήλωσε υποστηρίζοντας ότι ένα άλλο δημοψήφισμα στη Σκοτία θα γίνει κάτω υπό διαφορετικές περιστάσεις από εκείνες υπό τις οποίες διεξήχθη το προηγούμενο δημοψήφισμα (το 2014).


Για το αποτέλεσμα δε ο Μπλερ το χαρακτήρισε «τραγωδία που θα αποκαλυφθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.


Την ίδια ώρα στην Βόρεια Ιρλανδία που ψήφισε επίσης φιλοευρωπαϊκά. το Σιν Φέιν, η πολιτική πτέρυγα του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), ζήτησε και αυτό, μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit άμεσα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για μια ενωμένη Ιρλανδία.


Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα από την πλευρά του, τόνισε ότι το δημοψήφισμα για την ΕΕ επιφέρει «τεράστιες συνέπειες στο χαρακτήρα του βρετανικού κράτους» από τη στιγμή που Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.


Δείτε Επίσης

Η κυβέρνηση σε βιντεάκι α λα... "Game of Thrones": Δημιουργός του ένας υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ! (video)
Read more

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Η Αθηνά Ωνάση προχωράει μπροστά -Αλλαξε το επώνυμό της


φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέμα χρόνου, όπως όλα δείχνουν, είναι το διαζύγιο της Αθηνάς Ωνάση και του Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο. 


Παρ' όλα όσα γράφονται για σύννεφα ή όχι στη σχέση τους, η Αθηνά Ωνάση έκανε μία κίνηση που δεν θα μπορούσε παρά να σχολιαστεί. 


Ήδη εδώ και μέρες η Αθηνά προπονείται για τους ιππικούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από αύριο στο Μονακό. Στο ειδικό σάιτ των αγώνων, με τα ονόματα των αθλητών και την κατάταξη, η χρυσή κληρονόμος έκοψε το επίθετο του Αλβάρο (Ντε Μιράντα) που έβαζε δίπλα από το όνομά της και πλέον παρουσιάζεται ως Athina Onassis. Πηγή

Δείτε Επίσης

Απίστευτο! Πόσο κοστίζουν δυο ξαπλώστρες στην Ψαρρού της Μυκόνου;
Read more

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Κρίσιμες ώρες για τον ΜαρινόπουλοΑυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα φαίνεται να είναι ανοιχτά, ακόμα και η υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από πιστωτές.


Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Μαρινόπουλος, καθώς οι προμηθευτές της, έναντι των οποίων έχει οφειλές, όχι μόνον αρνούνται να την εφοδιάσουν με προϊόντα, αλλά προχωρούν και στην έκδοση διαταγών πληρωμής, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».


Αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα φαίνεται να είναι ανοιχτά, ακόμα και η υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από πιστωτές, με δεδομένο ότι η λήξη της αποχής των δικηγόρων φαίνεται να δρομολογεί σειρά εντολών πληρωμής.
Τα οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης θέτουν σε κίνδυνο και τους περίπου 13.000 εργαζόμενους, που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.


Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της «Αυγής», τυχόν πτώχευση του Μαρινόπουλου ενδέχεται να προκαλέσει ντόμινο στην αγορά, καθότι ο όμιλος οφείλει περίπου 1 έως 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε 1.500 επιχειρήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα υποστούν σοβαρό πλήγμα αν η αλυσίδα δεν μπορέσει να εξυπηρετήσει τις οφειλές της.


Οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του ομίλου να αναμένονται μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, με τους πιστωτές της εταιρείας να καλούνται να βρουν μία λύση σε έναν γόρδιο δεσμό, σε μία εποχή που ο τζίρος των σούπερ-μάρκετ δέχεται μεγάλες πτωτικές πιέσεις.

Δείτε Επίσης

Την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΕSMRead more

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΕSMΤο συνολικό ποσό των δανείων προς την Ελλάδα ανέρχεται στα 170,7 δισ. ευρώ

Την εκταμίευση της δανειακής δόσης ύψους 7,5 δισ. προς την Ελλάδα ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας μέσω Twitter.


Όπως αναφέρει στο μήνυμα του ο ΕSM τα εν λόγω κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους (5,7 δισ.) και την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου (2,8 δισ.).Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, είχε νωρίτερα σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Είχε προηγηθεί η συνάντησή του με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.


Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο, ο κ. Ρέγκλινγκ υπενθύμισε ότι η συμφωνία για 3,5% του ΑΕΠ έχει επιτευχθεί από πέρυσι σε επίπεδο αρχηγών κρατών της ευρωζώνης και υπουργών Οικονομικών, με τη σύμφωνη γνώμη τόσο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όσο και του κ. Τσακαλώτου.


Για το ζήτημα του χρέους, ο κ. Ρέγκλινγκ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ στις παραδοχές για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τη δυναμική του χρέους, αποφεύγοντας να προβλέψει την κατάληξη των διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών. «Δεν θέλω να πω ότι το ΔΝΤ κάνει λάθος», ανέφερε, σημειώνοντας, όμως, ότι οι ευρωπαϊκές παραδοχές και προβλέψεις είναι πιο ρεαλιστικές, παρά τη μεγάλη δόση αβεβαιότητας που εμπεριέχει κάθε μακροπρόθεσμη πρόβλεψη. Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαίωσε ουσιαστικά τις προβλέψεις ότι η διαδικασία δεν θα τελειώσει πριν από το τέλος του έτους, εμμένοντας στην άποψή του ότι ήδη έχουν γίνει πολλά για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Σημείωσε δε ότι ο ESM έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή των βραχυχρόνιων μέτρων διαχείρισης του χρέους.


Ο επικεφαλής του ESM παρέσχε επίσης τη διαβεβαίωση ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα όσο η χώρα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της. Ο ESM είναι μακροχρόνιος εταίρος και ο μεγαλύτερος δανειστής της χώρας (με χαμηλότοκα δάνεια με επιτόκιο περίπου 0,8% και για 32 έτη), ανέφερε, και στο πλαίσιο αυτό θέλει να πετύχει η Ελλάδα.


Δείτε Επίσης

Η αλήθεια για τα βιολογικά προϊόνταRead more

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

Απίστευτο! Πόσο κοστίζουν δυο ξαπλώστρες στην Ψαρρού της Μυκόνου;Ψαρρού, Μύκονος: Ένα πανέμορφο κυκλαδονήσι, μια υπέροχη παραλία, δύο κόσμοι,  Τα κορόϊδα από τη μία, που πληρώνουν 90 ευρώ για δύο ξαπλώστρες και μια ομπρέλα και 8 ευρώ ο καφές φρέντο. Επειδή τα κορόδια πίστεψαν ότι η κάθε ξαπλώστρα που τους δίνουν, κοστίζει 5.000 ευρώ ως κατασκευή! 


Και ακριβώς δίπλα, στην ίδια ακριβώς θάλασσα, σε δύο μέτρα απόσταση, οι νορμάλ (για τα δεδομένα του νησιού "νορμάλ" αφού η φράση ή οι λέξεις "χαμηλό κόστος", "φτηνό", "οικονομικό" είναι άγνωστες στο πιο ακριβό νησί της Ελλάδας) τιμές για τις ξαπλώστρες: 20 ευρώ οι δύο μαζί με την ομπρέλα και 4 ευρώ ο καφές φρέντο.


Και η "οικονομική" πλευρά, έχει κάτι από την παλιά Μύκονο, με πολλούς νέους, άφθονο γυναικείο πληθυσμό, αλλά όχι "βίζιτες" και, βασικά πολλούς Ελληνες και Ελληνίδες. Που στις "ξαπλώστρες των 5.000 ευρώ" είναι είδος προς εξαφάνιση.


Πόσο χαζός πρέπει να είσαι για να πληρώσεις υπερτετραπλάσια λεφτά, στην ίδια ακριβώς θάλασσα;


Δείτε Επίσης

GP Ευρώπης: Περίπατος για τον RosbergRead more

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

GP Ευρώπης: Περίπατος για τον RosbergΜία από τις ευκολότερες νίκες της καριέρας του πανηγύρισε στους δρόμους του Μπακού ο Nico Rosberg!

 Ο οδηγός της Mercedes εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την Pole Position, έστριψε πρώτος και δεν απειλήθηκε καθόλου στους 51 γύρους που μεσολάβησαν μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.


Δείτε Επίσης

Νερό για τα αδέσποτα ζώα από το Δήμο ΑθηνώνRead more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου