Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Συγκλονιστικό σύγχρονο θαύμα της Παναγίας ΒαρνάκοβαςΣτη Μονή της Παναγίας Βαρνάκοβας το 2001 επισκέπτης βίωσε ένα θαύμα το οποίο και περιγράφει...

Ήταν Ιούλιος του 2001, ημέρα Κυριακή, όταν επισκέφθηκε τη Μονή της Παναγίας Βαρνάκοβας ένα πούλμαν με προσκυνητές από τον Γέρακα Αττικής με τον ιερέα π. Σταμάτιο, ο οποίος ζήτησε αν μπορούσαν να κάνουν μία παράκληση στην Παναγία γιατί είχαν μαζί τους έναν άνθρωπο που είχε, όπως οι γιατροί είπαν, καρκίνο στον προστάτη, αλλά την ερχόμενη Τρίτη θα του έλεγαν κάνοντας συμβούλιο αν θα τον χειρουργούσαν.

Μετά την παράκληση πλησίασε ο ασθενής την Ηγουμένη και την ρώτησε:

– Σας είπε κάτι ο παπάς για έναν άρρωστο;

-Ναι, του είπε, αλλά η Παναγία κάτι θέλει από σένα.

– Το σπίτι μου, απάντησε εκείνος με προθυμία, να Της δώσω, αρκεί να με κάνει καλά.

Και η Ηγουμένη του απαντά:

-Δεν θέλει σπίτι η Παναγία. Έχει μεγάλο και λαμπρό στον ουρανό. Τις αμαρτίες σου θέλει, να εξομολογηθείς.

Ο άνθρωπος αυτομάτως καλεί τον παπά και του λέει:

– Παππούλη, αύριο το πρωί (Δευτέρα) θέλω να ’ρθώ να εξομολογηθώ.

Την Τετάρτη το πρωί μας πήρε τηλέφωνο συγκινημένος:

-Τη Δευτέρα το πρωί εξομολογήθηκα και το βράδυ είδα την Παναγία τη Βαρνάκοβα στον ύπνο μου και μου είπε: Αφού καθαρίστηκες (εξομολογήθηκες) και με παρακαλέσατε, τη βοήθειά μου θα την δεις αύριο στα χαρτιά σου (Τρίτη πρωί που θα έπαιρνε την απάντηση από τους γιατρούς). Πάω χθες στο Νοσοκομείο και έκπληκτος ο γιατρός, που για να διαπιστωθεί έκανε μία επαναληπτική ακτινογραφία και βγήκαν όλα καθαρά, νόμισε ότι χάλασε το μηχάνημα. Γι αυτό κάλεσε έναν άλλο καρκινοπαθή και του είπε να κάνει μία επαναληπτική, για να διαπιστώσει αν χάλασε το μηχάνημα. Σ’ εκείνον βγήκε ότι είχε καρκίνο, άρα το μηχάνημα δεν χάλασε. Τότε έκπληκτος ο γιατρός μου είπε:

– Τι έκανες;

-Πήγα στην Παναγιά τη γιάτρισσα, του είπα.

-Δεν σου κρύβω πως ήσουν γεμάτος καρκίνο. Γι’ αυτό και θα κάναμε ιατρικό συνέδριο, ν’ αποφασίσουμε περί της εγχειρήσεως, γιατί θεωρούσαμε ότι μάταια θα γινόταν.

Μετά μερικές εβδομάδες ο θεραπευμένος κύριος ήρθε να ευχαριστήσει την Ευεργέτιδά του. Έλαμπε το πρόσωπό του από χαρά κι ευγνωμοσύνη, ανάβοντας τη λαμπάδα του στην Παναγιά.

Πηγή: Θεομητορικά θαύματα στην Ι.Μ.Παναγίας Βαρνάκοβας, Ιερά Μητρόπολις Φωκίδος, Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας, Δωρίδα 2011.Read more

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Ποιοι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί το Σαββατοκύριακο


Κλειστοί θα είναι το Σάββατο και την Κυριακή τρεις σταθμοί του μετρό, λόγω εργασιών για την εγκατάσταση του αυτόματου εισιτηρίου. Πρόκειται για τους σταθμούς Πανεπιστήμιο και Άγιος Ιωάννης της γραμμής 2 και Αγία Μαρίνα της γραμμής 3.


Οι συρμοί του μετρό θα περνούν από τους σταθμούς αυτούς χωρίς να κάνουν στάση.


Read more

Δημιουργήθηκε το πρώτο στον κόσμο θερμοηλεκτρικό οργανικό τρανζίστορΤο επίτευγμα ανοίγει τον δρόμο για πολλές νέες εφαρμογές

Ερευνητές στη Σουηδία κατασκεύασαν το πρώτο στον κόσμο οργανικό τρανζίστορ που ελέγχεται από θερμικά και όχι ηλεκτρικά σήματα. Το επίτευγμα ανοίγει τον δρόμο για πολλές νέες εφαρμογές, όπως η νυχτερινή όραση, η ανίχνευση μικρών θερμοκρασιακών διαφορών στο περιβάλλον, η βιοϊατρική κ.α.


Είναι δυνατό έτσι να παραχθούν λογικά κυκλώματα (τρανζίστορ) που θα ελέγχονται από τη θερμότητα του υπερύθρου φωτός και τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε θερμικές κάμερες, σε διαγνωστικά ιατρικά μηχανήματα (για την μέτρηση θερμοκρασιακών διαφορών σε ιστούς του σώματος) και σε άλλες σχετικές εφαρμογές.


Η υψηλή ευαισθησία του νέου τρανζίστορ στη θερμότητα, που είναι 100 φορές μεγαλύτερη από τα παραδοσιακά θερμοηλεκτρικά υλικά, σημαίνει ότι αρκεί να συνδεθεί ένας μόνο αισθητήρας με το κύκλωμα του τρανζίστορ, για να δημιουργηθεί ένα «έξυπνο πίξελ».


Αυτή η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να επιτρέψει τη δημιουργία μιας νέου τύπου θερμικής κάμερας για κινητά τηλέφωνα, με χαμηλό κόστος, καθώς τα χρησιμοποιούμενα υλικά δεν είναι σπάνια, ούτε ακριβά.


To θερμικό τρανζίστορ βασίζεται σε έρευνα των ίδιων επιστημόνων, που είχε πέρυσι οδηγήσει στη δημιουργία ενός υπερ-πυκνωτή, ο οποίος φορτίζεται από τις ακτίνες του ήλιου. Σε αυτό τον πυκνωτή, η ηλιακή θερμότητα μετατρέπεται σε ηλεκτρισμό, ο οποίος μετά αποθηκεύεται στον πυκνωτή, εωσότου χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί.


Τώρα, οι επιστήμονες ενσωμάτωσαν αυτόν τον υπερ-πυκνωτή μέσα σε ένα τρανζίστορ από πολυμερές (οργανικό) υλικό, έτσι ώστε ένα από τα ηλεκτρόδια του πυκνωτή λειτουργεί ως πύλη του τρανζίστορ.


Τα οργανικά αυτά τρανζίστορ μπορεί να είναι εύκαμπτα και να εκτυπωθούν εύκολα πάνω στο δέρμα, καθώς και σε άλλες επιφάνειες. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για τη δημιουργία «ηλεκτρονικού δέρματος», δηλαδή ενός δικτύου μικροσκοπικών ηλεκτρονικών αισθητήρων που μπορούν να τυλιχθούν γύρω από διάφορα αντικείμενα, όπως ένα ρομπότ ή το ανθρώπινο δέρμα, δίνοντας ιατρικές και άλλες πληροφορίες.


Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Οργανικών Ηλεκτρονικών του Πανεπιστημίου του Λινκέπινγκ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ξαβιέ Κρισπίν, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications". To συγκεκριμένο ερευνητικό εργαστήριο ήταν ο τόπος «γέννησης» του πρώτου στον κόσμο οργανικού τρανζίστορ και του πρώτου χημικού «τσιπ», καθώς και άλλων καινοτόμων οργανικών ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.


Read more

Βέλγιο: Εταιρεία «τσιπάρει» τους εργαζόμενους της


Alexandros Michailidis / SOOC

Σε μία οργουελική καινοτομία αποφάσισε να προχωρήσει μία βελγική εταιρεία, με σκοπό να αντικαταστήσει τις κάρτες εισόδου των εργαζομένων της. Η εταιρεία Newfusion αποφάσισε να εμφυτεύσει ένα ηλεκτρονικό τσιπ κάτω από το δέρμα των εργαζομένων, το οποίο έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, κοστίζει περί τα 100 ευρώ και περιέχει αποκλειστικά προσωπικές πληροφορίες του κάθε εργαζόμενου.

Η εγκατάσταση του εμφυτεύματος RFID έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί σε οκτώ εργαζόμενους που έχασαν τις κάρτες εισόδου τους. Το εμφύτευμα έχει τοποθετηθεί στην παλάμη του χεριού τους, ακριβώς όπως στα κατοικίδια.

 

«Είναι το ίδιο με ένα κλειδί» υποστηρίζει ένας από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα του δικτύου RTBF της Βαλονίας. «Άνοιξα την πόρτα και τον υπολογιστή μου με αυτό. Η ιδέα ήρθε αφού αρκετοί εργαζόμενοι έχασαν τις προσωπικές τους κάρτες. Αυτή η ταυτότητα είναι "υποδόρια", την έχεις πάντα μαζί σου» συμπληρώνει ενθουσιασμένος.

 

Η χρήση της τεχνολογίας RFID είναι διαθέσιμη εδώ και αρκετά χρόνια. Δέκα χρόνια πριν, οι πελάτες ενός ολλανδικού μαγαζιού νυχτερινής διασκέδασης ήδη πλήρωναν τα ποτά τους χρησιμοποιώντας αντίστοιχο εμφύτευμα κάτω από το δέρμα τους. Ασθενείς με Αλτσχάιμερ επίσης έχουν «τσιπαριστεί» στις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς ωστόσο να ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη τους.

 

Προς το παρόν, στην εν λόγω εταιρεία, ο εξοπλισμός με το συγκεκριμένο τσιπ γίνεται μόνο εθελοντικά. Όμως είναι εύκολο να φανταστεί κανείς που θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή η τεχνολογία, όσον αφορά την πειρατεία δεδομένων, και συνολικά την ιδιωτική ζωή.

 

«Αυτός είναι ένας πραγματικός κίνδυνος» υποστηρίζει ο Αλέξις Ντεσβάεφ, πρόεδρος του Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Η κάρτα των εργαζομένων βαθιά στη σάρκα τους. Αυτό είναι το απόλυτο εργαλείο ελέγχου. Μπορεί κανείς να γνωρίζει ακριβώς τι ώρα ξεκίνησε ο εργαζόμενος την υπηρεσία του, πότε πήρε διάλλειμα για τσιγάρο, να εξετάσει ακολούθως εάν είναι αρκετά παραγωγικός. Και τι θα κάνει μετά με τα δεδομένα αυτά; Παραχωρούμε λίγο περισσότερα από τα δικαιώματα για ιδιωτική ζωή για περισσότερη ασφάλεια ή άνεση;»


Read more

Ο ψηλότερος κάθετος κήπος ζει και αναπνέει στο Σίδνεϊ!Ο ψηλότερος κάθετος κήπος του κόσμου κοσμεί τώρα τον ορίζοντα του Σίδνεϊ, με τη μορφή ενός τεράστιου συγκροτήματος κατοικιών. Το πολυαναμενόμενο One Central Park έχει πλέον ολοκληρωθεί και διαθέτει ένα κάθετο πάρκο ύψους 166 μέτρων που σκαρφαλώνει στον ουρανό σε έναν μαγευτικό συνδυασμό αρχιτεκτονικής και φύσης.


Το περίπλοκο έργο, που δημιουργήθηκε από τον Jean Nouvel και τον Patrick Blanc και προσφέρει μια όαση πρασίνου στην αυστραλιανή μεγαλούπολη.

Ο ψηλότερος κάθετος κήπος ζει και αναπνέει στο Σίδνεϊ! [photos]

Ο ψηλότερος κάθετος κήπος ζει και αναπνέει στο Σίδνεϊ! [photos]

Ο ψηλότερος κάθετος κήπος ζει και αναπνέει στο Σίδνεϊ! [photos]

Ο ψηλότερος κάθετος κήπος ζει και αναπνέει στο Σίδνεϊ! [photos]

Ο ψηλότερος κάθετος κήπος ζει και αναπνέει στο Σίδνεϊ! [photos]

Ο ψηλότερος κάθετος κήπος ζει και αναπνέει στο Σίδνεϊ! [photos]

Ο ψηλότερος κάθετος κήπος ζει και αναπνέει στο Σίδνεϊ! [photos]

 
Read more

Edita Vilkeviciute: Τόπλες διακοπές με φίλη τηςΤο μοντέλο βρίσκεται στον κοσμοπολίτικο προορισμό St. Barts 


Η Edita Vilkeviciute, βρίσκεται στον κοσμοπολίτικο προορισμό St. Barts και απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα. Το μοντέλο, παραθερίζει μαζί με φίλη της και παρά τα αδιάκριτα βλέμματα και τους παπαράτσι δεν διστάζουν να κάνουν ηλιοθεραπεία τόπλες. 


Η Edita, είναι από τη Λιθουανία και έχει καταφέρει να κλείσει συνεργασίες με μεγάλους οίκους όπως, Balenciaga, Chanel, Dries van Noten, Miu Miu και Louis Vuitton αλλά και φωτογραφήσεις για editorials γνωστών γυναικείων περιοδικών, όπως «Vogue», «Marie Claire» και «Elle». Η γνωστή ιστοσελίδα models.com την έχει συμπεριλάβει αρκετές φορές στη λίστα της με τα κορυφαία μοντέλα στον κόσμο.


Read more

Cute σκαντζόχοιροι ποζάρουν όλο νάζι με καπέλαΟι σκαντζόχοιροι είναι αδιαμφισβήτητα από τα πιο γλυκά και χαριτωμένα ζωάκια. Όταν λοιπόν ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό με μικρά καπελάκια, τότε το cuteness τους φτάνει σε… άλλο level!


Απολαύστε εδώ 15 φωτογραφίες με σκαντζόχοιρους με καπέλα!
Read more

Αυτό πρέπει να το δείτε: Τη λένε Υβόννη, είναι 90 χρονών και κάνει καλλιτεχνικό πατινάζ (video)


Αυτή είναι η 90χρονη γιαγιάκα που έχει κάνει όλον τον πλανήτη να τη θαυμάζει, κάνοντας καλλιτεχνικό πατινάζ με απίστευτη διάθεση και επιτυχία.


Παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας... Μπράβο της!!!

                                      Δείτε  το  βίντεο  ΕΔΩRead more

Νέα εφαρμογή: Δήλωσε τι μισείς και θα βρεις τον κατάλληλο σύντροφοΘα κάνει ντεμπούτο σε όλα τα κινητά τηλέφωνα στις 8 Φεβρουαρίου 


Mπορεί μία εφαρμογή στο κινητό να σας βοηθήσει να βρείτε τον μεγάλο έρωτα;

 

Κι όμως! Η εφαρμογή "Hater" (Μισητός) έχει στόχο να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά λαμβάνοντας υπόψη τα πράγματα για τα οποία διαφωνούν ή μισούν.


Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", η εφαρμογή αυτή είναι το "πνευματικό τέκνο" ενός  πρώην υπαλλήλου της Goldman Sachs, του 29χρονου Μπρένταν Άλπερ.  

 

Ο χρήστης δεν έχει παρά να δηλώσει τα πράγματα τα οποία απεχθάνεται απαντώντας σε φωτογραφίες που δείχνουν τις προτιμήσεις του.


Η εφαρμογή αυτή θα κάνει το ντεμπούτο της στις 8 Φεβρουαρίου, αλλά ήδη μπορείτε να την κατεβάσετε, όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα. Υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία θεμάτων για τα οποία καλείται να λάβει θέση ο χρήστης: από τα φαγητά που του αρέσουν μέχρι τα χόμπι του. 


"Αυτά που μισούμε είναι ένα σημαντικό μέρος του ποιοι είμαστε, αλλά συχνά κρυβόμαστε πίσω από την δημόσια εικόνα μας", υποστηρίζει ο Μπρένταν Άλπερ , διευθύνων σύμβουλος της εφαρμογής "Hater". 

  

"Θέλουμε οι άνθρωποι να εκφράζονται πιο ειλικρινά. Πλέον, είναι εύκολο να ξεκινήσουμε μία γνωριμία με κάποιον, αν γνωρίζουμε τι είναι αυτό που μισούν και οι δύο πλευρές", προσθέτει. 

  

Καθώς η βάση των χρηστών αυξάνεται, μεγαλώνει και ο κατάλογος των θεμάτων τα οποία καλείται να σχολιάσει ο χρήστης. 


Read more

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο ήρθε και θα μείνει!Το όχημα αυτό που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας έχει ήδη όνομα - Vahana

Αυτόματο, ηλεκτρικό και - κυρίως - ιπτάμενο: αυτό είναι το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Και, τουλάχιστον σύμφωνα με τους εμπνευστές του, αυτό το μέλλον δεν είναι και τόσο μακριά. Αντιθέτως, είναι πάρα πολύ κοντά: έως το τέλος του χρόνου, δηλώνει η κατασκευαστική ομάδα που εργάζονται πυρετωδώς στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας, θα έχουν αρχίσει οι πρώτες δοκιμές.


Το όχημα αυτό που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας έχει ήδη όνομα - Vahana. Και έχει και στο πλευρό του τον ευρωπαϊκό κολοσσό των αιθέρων, την Airbus, χωρίς την υποστήριξη της οποίας το όνειρο των εμπνευστών του θα έμενε στα χαρτιά. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», η Airbus έχει πάρει το σχέδιο απολύτως στα σοβαρά. Ο εκτελεστικός της διευθυντής του ομίλου, Τομ Έντερς, κάνει λόγο για «εναέρια αστική κίνηση», ενώ δημιούργησε ένα ειδικό τμήμα, το Α3, το οποίο στελέχωσε με τα καλύτερα νέα μυαλά του κλάδου.


Από πού προκύπτει αυτή η πεποίθηση; Από το γεγονός ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζει σε μητροπόλεις όπως το Τόκιο, το Πεκίνο, το Σάο Πάολο και η Νέα Υόρκη. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να καταλάβει ότι η εναέρια κίνηση θα γίνει ανάγκη αλλά και ένας νέος κλάδος της οικονομίας με τζίρο πολλών δισεκατομμυρίων. Το βρετανικό Centre for Economics and Business Research, για παράδειγμα, υπολογίζει ότι το 2030 οι Λονδρέζοι θα χάνουν εξαιτίας της κίνησης 35 εργάσιμες ημέρες τον χρόνο. Το ίδιο θα συμβεί φυσικά και στις υπόλοιπες μεγαλουπόλεις του πλανήτη.


«Πριν από εκατό χρόνια οι άνθρωποι στις πόλεις άρχισαν να μετακινούνται κάτω από την επιφάνεια της γης. Σήμερα διαθέτουμε την τεχνολογία για να μετακινούμαστε όχι στην επιφάνεια αλλά πάνω από αυτήν» δήλωνε ο εκτελεστικός διευθυντής της Airbus πριν από μερικές εβδομάδες. Η ευρωπαϊκή εταιρία είχε εξάλλου ανακοινώσει τον περασμένο Αύγουστο ότι σκόπευε να σχεδιάσει ιπτάμενα ταξί. Όπως αποδεικνύεται, σκόπευε να το κάνει αμέσως. Κι ένας από τους λόγους ήταν η ευφορία που προκάλεσε στον ευρωπαϊκό όμιλο η πώληση 731 νέων αεροσκαφών αντί ενός τιμήματος που θα φτάσει τα 104 δισεκατομμύρια δολάρια.


Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του Vahana, Τζακ Λόβερινγκ, η κατασκευή του ιπτάμενου οχήματος είναι πιο απλή απ' ό,τι μπορεί να φαίνεται. «Η τεχνητή ευφυΐα ενός οχήματος που κινείται χωρίς οδηγό, οφείλει να λαμβάνει υπόψη της πάρα πολλές παραμέτρους. Στον αέρα τα εμπόδια ήταν πολύ λιγότερα. Επεξεργαζόμαστε ένα σύστημα αεροδιαδρόμων πάνω από τις πόλεις με ζώνες απογείωσης και προσγείωσης σε στρατηγικά σημεία όπως είναι τα αεροδρόμια, οι σταθμοί και το κέντρο των πόλεων».


Πότε θα μοιάζουν οι πόλεις με ταινίες επιστημονικής φαντασίας; Σε δέκα χρόνια το πολύ, λένε οι ειδικοί. Γιατί δεν είναι μόνο το Valaha που ετοιμάζεται για απογείωση, πολλά ακόμη σχέδια βρίσκονται στα σκαριά. Και η γενική διεύθυνση μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ήδη αρχίσει να ετοιμάζεται γι' αυτή τη νέα και απολύτως φουτουριστική πραγματικότητα.


Read more

Αυτοί είναι οι τριάντα πιο ρομαντικοί προορισμοί του κόσμου που πρέπει να επισκεφθείς σύντομαΕίτε θες να πας με τον φίλο σου, είτε με την κολλητή σου, αυτοί οι προορισμοί θα σε μαγέψουν

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη στις αρχές του νέου χρόνου και το όνειρο ενός ταξιδιού να φαντάζει λίγο μακρινό και ίσως αδύνατο, όμως οι παρακάτω προορισμοί θα σε κάνουν να βάλεις τα πράγματα κάτω, να ξεχωρίσεις και να πραγματοποιήσεις όλες τις υποχρεώσεις σου και να σου μείνει χρόνος και για μία απόδραση.

Διαβάστε περισσότερα  ΕΔΩRead more

Αυστραλία: Παγκόσμια πρωτιά για παράσταση με γυμνούς χορευτές και κοινό


Η αποκαλυπτική παράσταση είναι sold out

Πόσο τολμηροί είστε; Θα δεχόσασταν να παρακολουθήσετε μια παράσταση, βγάζοντας τα ρούχα σας; - Οι χορευτές της παράστασης «Nude Live» στη Γκαλερί τέχνης στη Νέα Νότια Ουαλία, στο Σίδνεϊ, εμφανίζονται ολόγυμνοι στη σκηνή 


Πόσο τολμηροί είστε; Θα δεχόσασταν να παρακολουθήσετε μια παράσταση, βγάζοντας τα ρούχα σας;  


Για πρώτη φορά στα χρονικά «ανεβαίνει» μια performance, της οποίας οι πρωταγωνιστές, δηλαδή οι χορευτές της ομάδας χορού «Sydney Dance Company», αλλά και το κοινό, παρουσιάζονται γυμνοί. 


Στη sold out nude live παράσταση μέσα στους χώρους της Art Gallery of NSW, οι χορευτές εκφράζονται με τα σώματά τους πάντα σε συνάρτηση με τους διάσημους πίνακες ζωγραφικής που βρίσκονταν στο μουσείο, τα γλυπτά, τις φωτογραφίες και τα σχέδια γνωστών καλλιτεχνών, όπως οι Pablo Picasso, Lucian Freud, Henri Matisse και Louise Bourgeois.


Στόχος της παράστασης είναι να δείξει πώς το γυμνό σώμα αντιδρά σε άλλους ανθρώπους και τους πολιτισμούς τους. 


Η εμπειρία για μερικούς από τους επισκέπτες είναι αποκαλυπτική ενώ για άλλους περίεργη ακόμη και άβολη.


«Βρίσκεσαι ξυπόλητος με τα πόδια σου να πατούν γερά πάνω στο πάτωμα του μουσείου -χωρίς τηλέφωνα, ρούχα ή τσάντες. Αποτελεί μια αυθεντική, πραγματική εμπειρία», εξομολογείται μια κυρία που απήλαυσε την εμπειρία. 


Μοναδικός κανόνας να είσαι άνω των 18 ετών για να μπορείς να λάβεις συμμετοχή. Πηγή
Read more

Απόλυτη κτηνωδία: Τη βίασε και έβαλε και το σκύλο του να την κακοποιήσει ενώ του βιντεοσκοπούσεΗ γυναίκα έπεσε θύμα της φρικτής αυτής κακοποίησης από τον 34χρονο  James Aaron Laity.


Ο δράστης συνελήφθη και, μετά τη δίκη του, καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης σε μια υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση στη Μεγάλη Βρετανία.


Το θύμα, μιλώντας στο δικαστήριο, περιέγραψε το δράμα που έζησε στα χέρια του δράστη.


Ήταν μεθυσμένη μετά από μια έξοδο με την παρέα της και κατέληξε ημιλιπόθυμη στο σπίτι του δράστη, όπου τη μετέφερε μια φίλη της για να «ηρεμήσει». Εκείνος τη βρήκε, την ανέβασε πάνω με την πρόφαση να τη βοηθήσει και εκεί την έγδυσε και τη βίασε. Δε στάθηκε όμως μόνο εκεί αλλά, όπως περιέγραψε το θύμα, έβαλε και το σκύλο του να ασελγήσει πάνω της ενώ εκείνος βιντεοσκοπούσε την πράξη.


Η κοπέλα δυσκολεύτηκε πολύ να ξεπεράσει το τραύμα της επίθεσης όπως δήλωσε, φτάνοντας πολλές φορές κοντά στο να προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή της.


Ο κατηγορούμενος, όταν συνελήφθη αρχικά, δήλωσε πως η σεξουαλική πράξη ήταν συναινετική ενώ για το περιστατικό με το σκύλο κατηγόρησε το θύμα, λέγοντας πως εκείνη το ξεκίνησε. Κατά τη διάρκεια της δίκης βέβαια άλλαξε γνώμη και παραδέχθηκε την ενοχή του.


Read more

Συναγερμός στη Φουκουσίμα: Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011 η ακτινοβολία σε αντιδραστήραΑδιανόητα χαρακτηρίζονται τα ποσοστά που μετρήθηκαν

Στο υψηλότερο επίπεδο από την καταστροφή του 2011 μετρήθηκαν τα επίπεδα ακτινοβολίας μέσα σε ένα κατεστραμμένο αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. 

  Η Tokyo Electric Power (Tepco), που εκμεταλλεύεται τους αντιδραστήρες, δήλωσε ότι οι ατμοσφαιρικές μετρήσεις ήταν πολύ υψηλές και συγκεκριμένα  530 sieverts στο εσωτερικό του αντιδραστήρα Νο 2, ενός από τους τρεις αντιδραστήρες που κατέρρευσαν μετά το σεισμό και το τσουνάμι του 2011. 

  Αυτές οι μετρήσεις αναδεικνύουν και το μέγεθος του ρίσκου που έχουν αναλάβει οι εργαζόμενοι, στη διαδικασία παροπλισμού του εργοστασίου που αναμένεται να διαρκέσει περίπου τέσσερις δεκαετίες.

   Η μέτρηση αυτή χαρακτηρίζεται μάλιστα ως «αδιανόητη», καθώς αρκεί 1 μόνο  sievert για να προκληθεί ασθένεια ακτινοβολίας και ναυτία ενώ 5 μονάδες μπορούν να σκοτώσουν μέσα σε ένα μήνα, τα μισά από τα άτομα που εργάζονται εκεί.   Η TEPCO ανέφερε επίσης ότι η ανάλυση της εικόνας αποκάλυψε μια μεγάλη τρύπα στο μεταλλικό πλέγμα κάτω από το δοχείο πίεσης του ίδιου αντιδραστήρα. Η τρύπα πιθανώς δημιουργήθηκε από πυρηνικά καύσιμα που έλιωσαν μετά το χτύπημα από το τσουνάμι και στη συνέχεια διείσδυσαν στο κέλυφος.

   Η πολύ υψηλή συγκέντρωση ακτινοβολίας θα περιπλέξει τώρα τις προσπάθειες να διαλυθεί με ασφάλεια το εργοστάσιο. Η εταιρεία είπε επίσης ότι η ακτινοβολία δεν διέρρευσε έξω από τον αντιδραστήρα, ενώ αναμένεται να σταλεί ένα ρομπότ στην «καρδιά» του αντιδραστήρα.

   Τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση δήλωσε ότι το εκτιμώμενο κόστος του παροπλισμού του εργοστασίου και της απολύμανσης στη γύρω περιοχή, αναμένεται να φτάσει περίπου τα 185 δισεκ. ευρώ.

Με πληροφορίες από τον Guardian Read more

Tι άλλαξε στο Facebook;Η ομάδα τεχνητής νοημοσύνης του Facebook φαίνεται πως έκανε ένα σημαντικό βήμα στο θέμα των φωτογραφιών που ανεβάζουμε.


Περισσότερες από 130 χιλιάδες φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων δημόσιων φωτογραφιών προφίλ, χρειάστηκε να περιγράψουν με λεπτομέρεια δεκάδες εργαζόμενοι στην ομάδα τεχνητής νοημοσύνης στην Facebook Inc. για να μάθουν στις μηχανές να αναγνωρίζουν με επιτυχία το περιεχόμενο φωτογραφιών αλλά και βίντεο.


H πλατφόρμα του Facebook μπορεί πλέον να αναγνωρίσει αντικείμενα, σκηνές, ζώα, τοποθεσίες και ενδυμασίες σε φωτογραφίες και βίντεο, ανακοινώθηκε πρόσφατα.


Παράδειγμα: Ανάκτηση φωτογραφιών «ανθρώπων με μαύρο πουκάμισο», «ανθρώπων που τρέχουν», το καρέ σε βίντεο γενεθλίων της φίλης μου «που σβήνει τα κεράκια», κ.ά.


Πρόκειται για την εκπαίδευση στην πλατφόρμα Lumos της εταιρείας, η οποία αναλαμβάνει να ταξινομήσει φωτογραφίες και βίντεο στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο online, να προσδώσει σε αυτές πληροφορία υπό μορφή Alt+Text και τελικά, να περιγράψει μια φωτογραφία όπως θα το έκανε ένας άνθρωπος.


Σκοπός του εγχειρήματος, να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα κατά την αναζήτηση φωτογραφιών καθώς και η περιγραφή τους για άτομα με προβλήματα όρασης (ακριβής ηχητική περιγραφή).


O ιδρυτής της υπηρεσίας, έχει σημειώσει ότι η βελτίωση της μηχανικής αναγνώρισης του περιεχομένου φωτογραφιών και βίντεο θα συμβάλλει επίσης, στον εντοπισμού προσβλητικού ή αμφιλεγόμενου περιεχομένου στο Facebook.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Read more

Παρίσι: Τρομοκρατική επίθεση στο Λούβρο - O δράστης φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» (video)Ένας Γάλλος στρατιώτης άνοιξε πυρ στο κέντρο του Παρισιού έξω από το μουσείο του Λούβρου όταν συνάδελφος του δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο κεφάλι περίπου στις 10 το πρωί (τοπική ώρα), σύμφωνα με την L'Express. Σύμφωνα με την αστυνομία, πριν επιτεθεί ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ», γεγονός που υποδηλώνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ένας στρατιώτης πυροβόλησε έναν άνδρα ο οποίος προσπάθησε να εισέλθει στο μουσείο του Λούβρου ο οποίος έφερε σακίδιο πλάτης και όταν του απαγορεύθηκε η είσοδος εκείνος έβγαλε μαχαίρι και αποπειράθηκε να επιτεθεί σε άλλον στρατιώτη.
Πηγή
Read more

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου

1) Σόιμπλε και Τόμσεν, δεν με κάλεσαν για πρωινό


Οριστικό τέλος στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, δεν προσκλήθηκε στο Βερολίνο για συνάντηση με τον ομόλογο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Ευρώπη, Πόουλ Τόμσεν, δίνουν συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου.


Ωστόσο, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «Ποιος σας είπε ότι υπήρξε άρνηση για τη συνάντηση με Σόιμπλε και Τόμσεν. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος αλήθειας σε αυτό. Δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε να υπάρχει πρόσκληση. Εδώ διαβάζω ότι σήμερα ο υπουργός ήταν στο Βερολίνο».


Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του Αnt1 στην Νέα Υόρκη Θανάσης Τσίτσας θα ήταν μια διευρύμενη συνάντηση με εκπρόσωπους των θεσμών και με την παρουσία του Γάλλου υπουργού Οικονομικών κ. Σαπεν με σκοπό να βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα ώστε να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα πριν τις 20 Φεβρουαρίου και να κλείσει η αξιολόγηση. Από αυτήν την κινητικότητα και από τις πληροφορίες φαίνεται ότι Αθήναι και δανειστές διαπραγματεύονται ένα πακέτο συμφωνίας προκειμένου αυτό να παρουσιαστεί στο Euro working group που θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου.


Εν τω μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εξηγεί με δήλωσή του γιατί η Ελλάδα δεν είναι πίσω στην υλοποίηση των προαπαιτουμένων, ενώ επιτίθεται στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι στις επαφές που έχει με τους δανειστές υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να κάνει. Δείχνει μάλιστα να υπαινίσσεται πως γνωρίζει το περιεχόμενο των συζητήσεών τους.


2) Έξοδος από το ευρώ σενάρια και φόβοιH εγκατάλειψη του ευρώ δεν θα ωφελούσε κανένα κράτος μέλος της ευρωζώνης και οι κυβερνήσεις είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες τους, έκρινε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.


Ο ευρωσκεπτικισμός κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη και στο πολιτικό σκηνικό ο λαϊκισμός αποκτά περισσότερα ερείσματα, γεγονός που φέρνει τη νομισματική ένωση αντιμέτωπη με την πιο σκληρή της δοκιμασία, καθώς το Κίνημα Πέντε Αστέρων υπόσχεται ότι η Ιταλία θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, ενώ το ίδιο εξαγγέλλει η υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας και επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.


Ενθαρρυμένοι εν μέρει και εξαιτίας της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αντίπαλοι του ευρώ επιχειρηματολογούν πως μια πιο ευέλικτη συναλλαγματική ισοτιμία θα τους επέτρεπε να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών τους, επιτρέποντάς τους να σπάσουν τον φαινομενικά ατέλειωτο κύκλο της λιτότητας και του συγκριτικά σκληρού νομίσματος.


Εν τω μεταξύ μετά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ξυδάκη και ο βουλευτής, Γιώργος Κυρίτσης, συζητά το ενδεχόμενο να μην έχουμε ως νόμισμα το ευρώ.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε την ανάγκη σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης διάλυσης της Ευρωζώνης, στον απόηχο της εκλογής Τραμπ.


3) «Καρφιά» έριξε η Μέρκελ στον Ερντογάν. Παρατηρήσεις έκανε ο Σουλτάνος


«Παγωμένο» μπορεί να χαρακτηριστεί το κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση που είχαν σήμερα, Πέμπτη, στην Άγκυρα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υπήρξαν συστάσεις, από μέρους της Μέρκελ για σεβασμό της ελευθερίας του Τύπου, ενώ δεν έλειψε και η παρατήρηση που έκανε ο Ερντογάν στη Γερμανίδα καγκελάριο σχετικά με δηλώσεις που έκανε η ίδια περί «ισλαμικής» τρομοκρατίας. Επίσης η κ. Μέρκελ συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ όπου συζήτησαν μεταξύ άλλων και για το Κυπριακό.
Συγκεκριμένα η Γερμανίδα καγκελάριος στις δηλώσεις της μετά τη συνάντησή της με τον Γιλντιρίμ ανέφερε πως συζητήθηκε το Κυπριακό και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι είναι ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης. Από την πλευρά του ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως η λύση του Κυπριακού και η επανένωση της νήσου είναι η μεγαλύτερη επιθυμία της τουρκικής κυβέρνησης.
4) Για «ατύχημα» στα Ίμια προειδοποιεί ο Τσαβούσογλου. Καλεί τον Καμμένο να συνετιστεί


Επιμένει με τα Ίμια ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet. Παρόλο που ο ίδιος τόνισε ότι η επιθυμία του είναι το ζήτημα να επιλυθεί μέσω συνομιλιών, προειδοποίησε για την πιθανότητα ενός ατυχήματος.


«Πρέπει να είμαστε διακριτικοί. Αν η κατάσταση κορυφωθεί και προκύψει ένα ανεπιθύμητο ατύχημα, δεν θα μπορεί να διορθωθεί. Συμπεριφερόμαστε με ωριμότητα. Και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας πρέπει να κινείται με ωριμότητα», είπε.


Νωρίτερα, είχε αναφερθεί εκτενώς στην πτήση του Πάνου Καμμένου πάνω από τα Ίμια, λέγοντας: «Εμείς συνεχίσαμε τις διερευνητικές. Στην κυβέρνηση Τσίπρα, ο πρόεδρος του ακροδεξιού Κόμματος που είναι εταίρος της εξουσίας, είναι και υπουργός Άμυνας. Αυτός ο υπουργός προβαίνει συνεχώς σε προκλήσεις. Η Ελλάδα κάνει προκλητικά πράγματα από καιρό. Εμείς είμαστε ψύχραιμοι για να μην υπάρξει ένταση με τη γείτονα.


5) Αναζωπύρωση της βίας στην Ουκρανία. Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται 


Έκκληση να ασκηθεί πίεση στη Μόσχα απηύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, κατά την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα μαχών ανάμεσα στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και φιλορώσους αποσχιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας του, ενώ από την δική του πλευρά ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν επέρριψε στο Κίεβο την ευθύνη για την ενορχήστρωση της αναζωπύρωσης των εχθροπραξιών.


Οι συγκρούσεις, οι σφοδρότερες αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η κατάπαυση του πυρός τον Δεκέμβριο, είναι οι πρώτες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα ήθελε μια επαναπροσέγγιση με τη Μόσχα, την οποία Κίεβο και Ευρωπαϊκή Ένωση —όπως εξάλλου έκανε και ο προκάτοχός του— κατηγορούν ότι υποστηρίζει στρατιωτικά τους αυτονομιστές.


Ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτορ Όρμπαν στη Βουδαπέστη, κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό ότι ξεκίνησε τις νέες συγκρούσεις και ότι «προωθήθηκε 200 μέτρα στα εδάφη που ελέγχουν οι αντάρτες» πριν οι δυνάμεις του απωθηθούν. Όπως και να έχει τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά την αναζωπύρωση της βίας.
Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου