Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Tι άλλαξε στο Facebook;Η ομάδα τεχνητής νοημοσύνης του Facebook φαίνεται πως έκανε ένα σημαντικό βήμα στο θέμα των φωτογραφιών που ανεβάζουμε.


Περισσότερες από 130 χιλιάδες φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων δημόσιων φωτογραφιών προφίλ, χρειάστηκε να περιγράψουν με λεπτομέρεια δεκάδες εργαζόμενοι στην ομάδα τεχνητής νοημοσύνης στην Facebook Inc. για να μάθουν στις μηχανές να αναγνωρίζουν με επιτυχία το περιεχόμενο φωτογραφιών αλλά και βίντεο.


H πλατφόρμα του Facebook μπορεί πλέον να αναγνωρίσει αντικείμενα, σκηνές, ζώα, τοποθεσίες και ενδυμασίες σε φωτογραφίες και βίντεο, ανακοινώθηκε πρόσφατα.


Παράδειγμα: Ανάκτηση φωτογραφιών «ανθρώπων με μαύρο πουκάμισο», «ανθρώπων που τρέχουν», το καρέ σε βίντεο γενεθλίων της φίλης μου «που σβήνει τα κεράκια», κ.ά.


Πρόκειται για την εκπαίδευση στην πλατφόρμα Lumos της εταιρείας, η οποία αναλαμβάνει να ταξινομήσει φωτογραφίες και βίντεο στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο online, να προσδώσει σε αυτές πληροφορία υπό μορφή Alt+Text και τελικά, να περιγράψει μια φωτογραφία όπως θα το έκανε ένας άνθρωπος.


Σκοπός του εγχειρήματος, να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα κατά την αναζήτηση φωτογραφιών καθώς και η περιγραφή τους για άτομα με προβλήματα όρασης (ακριβής ηχητική περιγραφή).


O ιδρυτής της υπηρεσίας, έχει σημειώσει ότι η βελτίωση της μηχανικής αναγνώρισης του περιεχομένου φωτογραφιών και βίντεο θα συμβάλλει επίσης, στον εντοπισμού προσβλητικού ή αμφιλεγόμενου περιεχομένου στο Facebook.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου