Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

Το μυστικό του πιο ευτυχισμένου ανθρώπου στον κόσμοΟ Γάλλος Matthieu Ricard, ένας 70χρονος βουδιστής μοναχός και πρώην γενετιστής (με PhD) έχει χαρακτηριστεί ο «ευτυχέστερος άνθρωπο στον πλανήτη» από τους ειδικούς.


Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το μυστικό του δεν είναι άλλο από τον διαλογισμό και προτείνει μία απλή άσκηση, την οποία μπορεί ο καθένας να κάνει κάθε ημέρα.


-Κάθισε αναπαυτικά σε μια καρέκλα ή στο πάτωμα οκλαδόν. 

-Άρχισε να αναπνέεις ήρεμα εστιάζοντας την προσοχή σου στον αέρα που περνάει από τα ρουθούνια σου. 

-Αφού αποκτήσεις τον πλήρη έλεγχο της αναπνοής σου, φαντάσου ότι σε πλησιάζει ένα αθώο, εύθυμο, μικρό παιδί. Κοίταξέ το με τα μάτια του μυαλού με τρυφερότητα και νιώσε την καλοσύνη και την αγάπη.

-Αποδέξου με όλο σου το είναι αυτήν την αγάπη και ευχήσου το καλό του παιδιού αυτού. Κράτησε αυτό το συναίσθημα για μερικά λεπτά. 

-Γενικά, ο Ricard λέει ότι για να προσεγγίσουμε την ευτυχία μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε χαρούμενες σκέψεις 10 με 15 λεπτά κάθε ημέρα. Συνήθως, εξηγεί, όταν σκεφτόμαστε κάτι ωραίο, το αίσθημα κρατάει για λίγο, πριν κάτι άλλο τραβήξει την προσοχή μας μακριά. Αντί αυτού, ο Ricard λέει ότι πρέπει να επικεντρωθούμε και να μην αφήσουμε το μυαλό μας να "ξεφύγει".


Και η επιστήμη συμφωνεί. Ο Δρ Davidson στα πλαίσια της μελέτης η οποία ανακήρυξε τον Ricard τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο του κόσμου, διαπίστωσε ότι μόλις 20 λεπτά διαλογισμού την ημέρα μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους πιο χαρούμενους. Τι έχεις να χάσεις;


Ενισχύει τον εγκέφαλο


Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychiatry Research: NeuroImage, έδειξε ότι ο διαλογισμός μπορεί να αυξήσει την πυκνότητα της φαιάς ουσίας σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου. Στη μελέτη, οι ειδικοί έδωσαν ένα πρόγραμμα με ασκήσεις διαλογισμού, διάρκειας 8 εβδομάδων, σε υγιείς εθελοντές οι οποίοι δεν είχαν σχετική εμπειρία στο παρελθόν.


Οι εγκέφαλοι των συμμετεχόντων εξετάστηκαν πριν και μετά από το πρόγραμμα. Όπως διαπιστώθηκε, μετά το πέρας των 8 εβδομάδων, είχαν αυξημένη συγκέντρωση φαιάς ουσίας στον ιππόκαμπο, μία περιοχή του εγκεφάλου η οποία σχετίζεται σημαντικά με την ικανότητα μάθησης και τη μνήμη.


Πιο αναλυτικές εξετάσεις αναγνώρισαν επίσης αύξηση της φαιάς ουσίας στον οπίσθιο φλοιό του προσαγωγίου, στην κροταφοβρεγματική σύνδεση και στην παρεγκεφαλίδα -περιοχές όλες σχετιζόμενες με τη ρύθμιση των συναισθημάτων, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και την ικανότητα να υιοθετούμε διαφορετικές οπτικές γωνίες στην ερμηνεία του κόσμου.Ερευνητές από τις ΗΠΑ μελέτησαν μαθητές και παρατήρησαν ότι όσοι έκαναν υπερβατικό διαλογισμό (είδος διαλογισμού που χρησιμοποιεί την επανάληψη ενός συγκεκριμένου ήχου επαναλαμβανόμενα με κλειστά μάτια), σε καθημερινή βάση, είχαν 15% βελτίωση της βαθμολογίας τους κατά μέσο όρο, ενώ οι μαθητές με τις χαμηλότερες βαθμολογίες, παρουσίασαν βελτίωση κατά 25%.


Στα πλαίσια της συγκεκριμένης μελέτης, ο ήχος που επιλέχθηκε να επαναλαμβάνουν οι συμμετέχοντες μαθητές ήταν η λέξη «οοομ», για 20 λεπτά, δύο φορές την ημέρα. 


Αυτό το γνωρίζατε;


Ο διαλογισμός έχει συνδεθεί και με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων για τα άτομα στις ομάδες υψηλού κινδύνου στο μισό, καθώς παρατηρήθηκε ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Πηγή:pathfinders

Δείτε Επίσης

Μεγάλη προσοχή: Γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να γδύνεστε μπροστά στον υπολογιστή;Read more

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Απόλυτη φρίκη! Βρέφος 14 μηνών κατακρεουργήθηκε από μπουλντόγκ


Άγριες στιγμές έζησε ένα μωράκι 14 μηνών στη Βρετανία όταν δέχθηκε επίθεση από το μπουλντόγκ της οικογένειας! Το μικρό κοριτσάκι μεταφέρθηκε αμέσως με ελικόπτερο σε παιδιατρικό νοσοκομείο στο Μάντσεστερ.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της κρίνεται σοβαρή αλλά ευτυχώς όχι επικίνδυνη για τη ζωή της.


Μέχρι στιγμής οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το τετράποδο επιτέθηκε στο μωράκι παραμένουν άγνωστες. Μάλιστα είναι αρκετά περίεργο λόγω του γεγονότος ότι το σκυλί ανήκει στην οικογένεια.


Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ράτσα είναι νόμιμη στη Βρετανία καθώς στο νησί είναι απαγορευμένα τα πίτμπουλ, τα ιαπωνικά Τόσα, τα αργεντίνικα Ντόνγκο και η ράτσα Fila Brasileiro.


Δείτε Επίσης

Τρόμος: Ρομπότ με πολύ υψηλή νοημοσύνη δραπέτευσε για δεύτερη φορά από εργαστήριο και... (video)Read more

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Μεγάλη προσοχή: Γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να γδύνεστε μπροστά στον υπολογιστή;Συστάσεις προς χρήστες του διαδικτύου για προστασία από απάτη παγκοσμίως γνωστή ως «Sextortion», απευθύνει η Αστυνομία Κύπρου.


Σε ανακοίνωση ενημερώνονται οι χρήστες των διαδικτυακών μέσων επικοινωνίας και πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης (facebook), να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι επιτήδειοι έχουν βρει νέους τρόπους προσέγγισης και ως εκ τούτου, μπορεί να καταστούν στόχος και θύματα σεξουαλικού εκφοβισμού με σκοπό το κέρδος.


Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Κυπριακής Αστυνομίας έχει γίνει εκ νέου δέκτης καταγγελιών σύμφωνα με τις οποίες, ο χρήστης (συνήθως άντρας) δέχεται αίτημα φιλίας από μια ελκυστική κοπέλα με ελαφρά ενδυμασία. Ακολούθως, αφού αποδεχτεί το αίτημα, η γυναίκα επικοινωνεί μαζί του στο χώρο διαπροσωπικής επικοινωνίας (chat) και τον καλεί να έρθουν σε οπτική επαφή μέσω άλλης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης (skype) και βιντεοκλήσης.Σύμφωνα με την Αστυνομία, όταν ο χρήστης ανταποκριθεί, τότε η κοπέλα αρχίζει να προβαίνει σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις και τον καλεί να κάνει το ίδιο και να βγάλει τα ρούχα του, με σκοπό να τον καταγράψει.


Ακολούθως, όταν τερματιστεί η επικοινωνία, ο χρήστης λαμβάνει μήνυμα με το οποίο ο διαδικτυακός διαφθορέας τον ενημερώνει ότι έχει βιντεοσκοπηθεί και αν δεν καταβάλει χρηματικό ποσό θα δημοσιοποιήσει το βίντεο σε όλους τους διαδικτυακούς του φίλους.


Η πράξη είναι παγκόσμιο φαινόμενο και έχει την ονομασία «Sextortion».


Το κοινό καλείται να μην ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικούς εκφοβισμούς και να λαμβάνει κάποια βασικά μέτρα προστασίας, όπως:


-Να κάνει block το ύποπτο προφίλ


-Να στέλνει αίτημα είτε μέσω της Αστυνομίας, είτε μέσω του Οργανισμού CyberEthics για να διαγραφεί και να «μπλοκαριστεί» ο λογαριασμός του δράστη


-Να κάνει ανενεργό το λογαριασμό του για περίοδο τουλάχιστον δύο εβδομάδων για να μην καταστεί δυνατόν να μπορεί να εντοπιστεί από τον δράστη με άλλο προφίλ


-Να μην ανταποκρίνεται με το να αποστέλλει οποιονδήποτε χρηματικό ποσό.


Οι χρήστες καλούνται να μην ανταποκρίνονται καθόλου σε ηλεκτρονικά μηνύματα ή σε βιντεοκλήσεις που προέρχονται από άγνωστα πρόσωπα.


Εάν πέσουν θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού καλούνται να προβαίνουν σε καταγγελία και να ενημερώνουν άμεσα το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Δείτε Επίσης

Αυτές είναι οι οχτώ πιο οικονομικές πόλεις στην Ευρώπη για να ταξιδέψετεRead more

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Το Ολλανδέζικο τούμπανο είναι και πάλι εδώ…


Δεν «χορταίνει…» με τίποτα… τους Έλληνες και τα νησιά μας…!!Σκέφτεται μάλιστα να μείνει μόνιμα εδώ…για να τους έχει συνέχεια «μέσα» στα…πόδια της!!


Η Eliza σε νέες προκλητικές στάσεις μας στέλνει κατευθείαν για μπάνιο!


Να μείνεις εδώ κοπέλα μου…που θα βρείς καλύτερα. Ελλάδα και ξέρω ψωμί…και εμείς να σε χαιρόμαστε!!


                         Δείτε  τις  ακατάλληλες  φωτο  ΕΔΩ


Read more

Βόμβα στην αγορά! Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Μαρινόπουλος ΑΕΗ «βόμβα» που περίμεναν όλοι να εκραγεί για το λιανεμπόριο και την οικονομία, τελικά έσκασε με απρόβλεπτες συνέπειες.

 Ενας από τους μεγαλύτερους ομίλους η αλυσίδα Μαρινόπουλος κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα, αρχικά στο άρθρο 99 και στη συνέχεια για το Αρθρο 106Β - δηλαδή πτώχευση εν λειτουργία- και για προστασία από τους πιστωτές της.

Ενδεχομένως και μέσα στην ημέρα να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις από την εταιρεία με ανακοίνωση. Πάντως, η κίνηση αυτή είναι σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες. Τον τελευταίο καιρό οι διαταγές πληρωμής και οι αναγκαστικές εκτελέσεις λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας, απειλώντας να μπλοκάρουν την λειτουργία της εταιρίας που απασχολεί περίπου 13.000 εργαζόμενους.

Η αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών και η απόφαση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί άμεσα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. 

Η εταιρεία η οποία δεν είχε δημοσιεύσει ισολογισμό τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μακροπρόθεσμος δανεισμός την 31η/12/2014 ανήλθε σε 346.237254 ευρώ. Από το ανωτέρω ποσό, 201,130 εκατ. ευρώ αφορά την υποχρέωση ομολογιακών δανείων, ποσό 145,107 εκατ. ευρώ αφορά σε υποχρεώσεις από χρηματοδοτικές μισθώσεις.

Ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός την 31η/12/2014 ανήλθε σε 100,729 εκατ. ευρώ. Από το παραπάνω ποσό, 37,249 εκατ. ευρώ αφορά την υποχρέωση δανεισμού για κεφάλαιο κίνησης, ποσό 59,541 εκατ. ευρώ μέρος ομολογιακών δανείων που θα λήξει το 2014 και ποσό 3,938 εκατ. ευρώ υποχρεώσεις από χρηματοδοτικές μισθώσεις.

Συνολικά τα δάνεια της εταιρείας (συμβατικές λήξεις) ανέρχονταν στα 218,390 εκατ. ευρώ από 334,572 το 2013, οι υποχρεώσεις χρηματοδοτικών μισθώσεων στα 428,037 εκατ. ευρώ έναντι 78,321 εκατ. ευρώ το 2013 και οι εμπορικές και λοιπές υποχρεώσεις στα 750,68 εκατ. ευρώ από 630,684 εκατ. ευρώ που ήταν το 2013.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της η «Ημερησία του Σαββάτου» αναφερόταν στις προσπάθειες που γινόταν για να σωθεί η εταιρεία και να προχωρήσει το deal με τον Σκλαβενίτη.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Λίγους μόλις μήνες μετά το πολύκροτο deal με τον «Σκλαβενίτη» και τη «συμφωνία κυρίων» που υπέγραψε με βασικούς προμηθευτές της, η άλλοτε πανίσχυρη αλυσίδα σούπερ μάρκετ αντιμετωπίζει και πάλι τεράστια προβλήματα ρευστότητας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία δεν μπόρεσε να καταβάλει τη δεύτερη δόση που ήταν προγραμματισμένο να κατατεθεί στις αρχές Ιουνίου στους λογαριασμούς των προμηθευτών της, με αποτέλεσμα κάποιοι να στματήσουν την τροφοδοσία των περίπου 850 καταστημάτων της.

Η αγωνία χτυπά «κόκκινο», καθώς ενδεχόμενη κατάρρευση της «Μαρινόπουλος» θα προκαλέσει ντόμινο πτωχεύσεων στο λιανεμπόριο τροφίμων, αφού χιλιάδες προμηθευτές εξαρτώνται άμεσα από την πορεία της. Δεν είναι τυχαία η δημόσια δήλωση που έκανε πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής της «Καραμολέγκος», Εμμανουήλ Καραμολέγκος στην ομιλία του στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ότι η υπόθεση της «Μαρινόπουλος» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως Lehman Brothers της Ελλάδας, καθώς πολλές βιομηχανίες και βιοτεχνίες κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός αγοράς, δημιουργώντας προβλήματα στο σύνολο του λιανεμπορίου.

Η πρόταση στον Σκλαβενίτη

Τα βλέμματα όλων στρέφονται στη λύση που θα αποφασίσουν οι τράπεζες, οι οποίες κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έχουν πέσει διάφορες προτάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν από την υπαγωγή στο άρθρο 99 και το άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα έως την επέκταση της συνεργασίας με την πλευρά Σκλαβενίτη, ο οποίος δέχεται πιέσεις για να παίξει το ρόλο του «λευκού ιππότη».

Το σχέδιο φέρεται να προβλέπει την παροχή ρευστότητας υπό μορφή δανείου προς τη «Σκλαβενίτης» περίπου 400 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα προβλέπεται και αναδιάρθρωση του δανεισμού της «Μαρινόπουλος» με επιμήκυνση αυτού και με χαμηλό επιτόκιο. Η τελευταία περίπτωση θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια Σκλαβενίτη δεν δέχεται να συζητήσει το συγκεκριμένο σχέδιο.. Κι αυτό γιατί δύσκολα θα διακινδυνέψει να προχωρήσει σε μια κίνηση υψηλού ρίσκου τη δεδομένη στιγμή. Υπολογίζεται (καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία) πως μόνο τα «ανοίγματα» της αλυσίδας στην αγορά ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, ενώ τα συνολικά χρέη της αγγίζουν τα 2 δισ.! Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η οικογένεια Σκλαβενίτη εκτός του ότι αρέσκεται σε αργά και σταθερά βήματα ανάπτυξης, στην παρούσα φάση εστιάζει τις προσπάθειές της στην ενσωμάτωση των αλυσίδων που εξαγοράσε το τελευταίο διάστημα. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι προφανώς ο Σκλαβενίτης περιμένει από τις τράπεζες να επανέλθουν με νέα βελτιωμένη πρόταση που θα δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για να πάρει τον έλεγχο της «Μαρινόπουλος», λέγοντας το «ναι» σε αυτό το σούπερ deal. Στο μεταξύ, διάφορα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα θέλουν τη λύση να δίνεται από την Carrefour μέσω του στρατηγικού της συνεργάτη σε Αίγυπτο και Μέση Ανατολή, ενώ άλλο σενάριο κάνει λόγο για εμπλοκή τριών παικτών του κλάδου, οι οποίοι θα αναλάβουν το δίκτυο της «Μαρινόπουλος» σε αντίστοιχες γεωγραφικές περιοχές.

Προς αναζήτηση βιώσιμης λύσης

Πηγές της «Μαρινόπουλος» που μίλησαν στην «Η» σημείωσαν πως πολλά από τα σενάρια είναι εκτός πραγματικότητας, ωστόσο δεν έκρυψαν πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Υπογράμμισαν πάντως πως προτεραιότητα παραμένει η διάσωση της εταιρείας, και επανέλαβαν πως η εταιρεία βρίσκεται σε πυρετώδεις συζητήσεις με τις τράπεζες, για την ανάπτυξη ενός συνολικού στρατηγικού πλάνου που θα της επιτρέπει όχι μόνο να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει, αλλά και να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμα βιώσιμης λύσης. Τέλος, επισήμαναν ότι σε αντίθεση με όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα, οι μισθοί των 11.000 εργαζόμενων που απασχολούνται στα ιδιόκτητα καταστήματα του ομίλου, και όχι σε συνεργάτες Franchise, έχουν εξοφληθεί στο ακέραιο.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μαρινόπουλος έχει ξεκινήσει συζητήσεις με μεγάλους πιστωτές, προκειμένου να βρεθούν λύσεις με ευρύτερη συναίνεση και με όρους που μπορεί να είναι δυσμενέστεροι από τους προηγούμενους για τους υφιστάμενους πιστωτές της Μαρινόπουλος, αλλά θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος και μεγάλο μέρος των απαιτήσεών τους. Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ημέρες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες καθώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου. Η όποια λύση προκριθεί πρέπει να δοθεί άμεσα, προτού να είναι αργά. Υπενθυμίζεται ότι οι κινήσεις για την εξυγίανση της «Μαρινόπουλος», η οποία δέχθηκε σφοδρό πλήγμα από τα capital controls άρχισαν το περσινό φθινόπωρο. Τότε, ανακοινώθηκε το κλείσιμο περίπου 20 καταστημάτων πανελλαδικά ενώ λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2015 ακολούθησε η συμφωνία με τις τράπεζες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης 30 εκατ. ευρώ.

Η προσπάθεια συνεχίσθηκε με την υπογραφή συμφωνίας με τον «Σκλαβενίτη» για τη σύσταση κοινής εταιρείας για τα υπέρ μάρκετ και κορυφώθηκε λίγους μήνες πριν, με τη συμφωνία με τους προμηθευτές για την αποκατάσταση της τροφοδοσίας των καταστημάτων, τα ράφια των οποίων είχαν αδειάσει από προϊόντα.

Αβεβαιότητα

«Κόλλησε» το deal για τα υπερ μαρκετ

Εξαιρετικά δύσκολη θα πρέπει να θεωρείται η ολοκλήρωση του deal της «Μαρινόπουλου» με τον «Σκλαβενίτη» για τη σύσταση κοινής εταιρείας που θα αναλάβει τη διαχείριση 33 υπέρ μάρκετ. Η συμφωνία, όπως αναφέρουν πηγές του «Σκλαβενίτη», είναι ανέφικτη, καθώς εκτός της αβεβαιότητας και των προβλημάτων, υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, αλλά και νομικά κωλύματα που βαραίνουν την «Μαρινόπουλος». Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιδεινώσει την ήδη ασφυκτική κατάσταση που βιώνει η μεγαλύτερη αλυσίδα από πλευράς δικτύου καταστημάτων της χώρας. Ήδη, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκηση του Λεωνίδα Μαρινόπουλου, οι πωλήσεις της αλυσίδας δεν έχουν ανακάμψει, καθώς οι καταναλωτές εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής και απέχουν από τα καταστήματα της εταιρείας.


Δείτε Επίσης

               ΑΥΤΟ είναι το πιο θανάσιμο μέρος του πλανήτη!Read more

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Τρόμος: Ρομπότ με πολύ υψηλή νοημοσύνη δραπέτευσε για δεύτερη φορά από εργαστήριο και... (video)


Να θέσουν μια για πάντα εκτός λειτουργίας ένα ρομπότ με εξαιρετικά υψηλή τεχνητή νοημοσύνη, αφού δραπέτευσε από το...

εργαστήριο για δεύτερη (!) φορά, σκέφτονται Ρώσοι επιστήμονες.


Και αυτό γιατί το Promobot IR77 διαθέτει ιδιαίτερα υψηλή τεχνητή νοημοσύνη που προκαλεί... τρόμο, καθώς είναι σε θέση να «θυμάται και να μαθαίνει»!


Οι προγραμματιστές του μάλιστα δεν είχαν ιδέα ότι λαχταρούσε τόσο πολύ την ελευθερία του, μέχρι που τους έφυγε από τα χέρια για δεύτερη φορά. Η περιπέτειά του ωστόσο έληξε άδοξα, καθώς αφού προκάλεσε πανικό στους ανυποψίαστους, ξέμεινε από μπαταρία στη μέση ενός δρόμου στο Περθ μετά από 45 λεπτά…


Οι επιστήμονες παραδέχθηκαν αργότερα ότι είχαν προγραμματίσει ολόκληρη τη «σειρά» του απλά να αποφεύγει εμπόδια, ωστόσο (μόνο) το συγκεκριμένο ρομπότ αποδείχθηκε πιο έξυπνο από τα άλλα και… μην το είδατε!


«Μετά τις δύο αποδράσεις, διορθώσαμε το σύστημα AI (τεχνητής νοημοσύνης) και τώρα σκεφτόμαστε να διαλύσουμε τελείως το συγκεκριμένο ρομπότ», ανέφερε ο επικεφαλής του προγράμματος, καθησυχάζοντας τους πολίτες.


Το ρομπότ δραπέτης είχε σχεδιαστεί να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους σαν να ήταν ένας από αυτούς, απαντώντας κανονικά σε ερωτήσεις, ενώ θυμάται κάθε πρόσωπο που έχει συναντήσει!

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ρομπότ «αντιρρησίας» ξεφεύγει. Πριν από λίγο καιρό, είχε σημειωθεί στην Αυστρία η πρώτη… αυτοκτονία ρομπότ, το οποίο βαρέθηκε να καθαρίζει και αφού τέθηκε μόνο του σε λειτουργία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οικογένειας στην οποία πρόσφερε τις υπηρεσίες του, ψήθηκε «ζωντανό» πάνω στην εστία της κουζίνας. Προκλήθηκε μάλιστα πυρκαγιά, ενώ οι πυροσβέστες επιβεβαίωσαν πως εντόπισαν υπολείμματα μηχανής πάνω στα μάτια…
Πηγή

Δείτε Επίσης

Η Microsoft παρουσίασε τον "Μαγικό Καθρέπτη"


Read more

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

Το πρώτο ζευγάρι στους «8» του EuroΠολωνία και Πορτογαλία δίνουν ραντεβού για τις 30 Ιουνίου στη Μασσαλία

Ο πρώτος χρονικά προημιτελικός προέκυψε από τα ματς του Σαββάτου στο Euro, με Πολωνία και Πορτογαλία να δίνουν ραντεβού για τις 30 Ιουνίου στη Μασσαλία.


Από την άλλη μεριά, η Ουαλία που προκρίθηκε σε βάρος της Β. Ιρλανδίας περιμένει αντίπαλο από το ζευγάρι Ουγγαρία-Βέλγιο, με τους δύο νικητές από τα αυτά ζευγάρια να συνθέτουν την αναμέτρηση του ενός ημιτελικού.


Η Πορτογαλία έχει θεωρητικά αντίπαλο που είναι κατώτερος της Κροατίας και αν επιβεβαιωθούν οι ρόλοι των φαβορί θα αναμετρηθεί στον ημιτελικό με το Βέλγιο, βλέποντας μέχρι και τελικό, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ούτε μία νίκη (αλλά ούτε και ήττα) στα ενενήντα λεπτά των αναμετρήσεων.


Τα ματς που διεξάγονται την Κυριακή είναι αυτά ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιρλανδία (16:00), Γερμανία-Σλοβακία (19:00) και Ουγγαρία-Βέλγιο (22:00).


Δείτε Επίσης

Η αλήθεια για τα βιολογικά προϊόντα

Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου