Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Έκτακτη ανακοίνωση από το Facebook – Δείτε τι θα μπορείτε να κάνετεTo Facebook ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία ζωντανών μεταδόσεων, Live Video, θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύουΜε το Live Video κάθε χρήστης μπορεί να κάνει ζωντανές μεταδώσεις απευθείας από τη συσκευή του (iOS ή Android) απλά πατώντας το ειδικό εικονίδιο που βρίσκεται πλέον στην εφαρμογή του Facebook και στη συνέχεια το μόνο που έχουν να κάνει είναι απλά να βάλει μία μικρή περιγραφή και… έτοιμο!


Η μετάδοση ξεκίνησε και πλέον όλοι οι χρήστες του Facebook μπορούν να μοιραστούν ζωντανά με τους φίλους τους, το βίντεο που επιθυμούν.


Η Άντζελα Δημητρίου σε σποτ του Jumbo στη διαφήμιση του αιώναRead more

Βίντεο: Drone πέρασε μέσα από τζάμι και κατέληξε στο κεφάλι ανυποψίαστου εργαζόμενου

Στο Κέιπ ΤάουνΤο θύμα της «επίθεσης», όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter απέκτησε μόνο έναν πονοκέφαλο από το «τροχαίο»


Τη στιγμή που ένα drone εκτός ελέγχου πέρασε μέσα από ένα τζάμι κτηρίου στο Κέιπ Τάουν και κατέληξε στο κεφάλι ενός ανυποψίαστου εργαζομένου κατέγραψε η καμέρα που ήταν προσαρμοσμένη στο ιπτάμενο αντικείμενο.


«Καθόμουν στο γραφείο μου όταν άκουσα έναν ήχο σαν να έρχεται πύραυλος. Στη συνέχεια ακούστηκε το τζάμι να σπάει και να πέφτουν πάνω μου θραύσματα με το drone να καταλήγει στο κεφάλι μου» περιέγραψε τα όσα συνέβησαν ο Ντέιβιντ Πέρελ, ο οποίος εργαζόταν ανυποψίαστος σε γραφείου πενταόρωφου κτηρίου στην πόλη της Νότιας Αφρικής.


Ο Πέρελ πήρε την κάρτα μνήμης της κάμερας και ανέβασε το βίντεο στο YouTube ενώ λίγο μετά την απροσδόκητη σύγκρουση ακούγεται να αναρωτιέται «παιδιά μπορώ να κρατήσω την κάμερα παιδιά;».


Το θύμα της «επίθεσης», όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter απέκτησε μόνο έναν πονοκέφαλο από το «τροχαίο» ενώ το drone έχει ήδη επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του.

Πηγή

Τι θα κάνετε για να μην καταναλώνει πολλή μπαταρία η εφαρμογή του FacebookRead more

Ξεσκεπάζουμε βήμα – βήμα τους δράστες της γνωστής υποκλοπής στο ξενοδοχείο Χίλτον με θύμα, τους Τόμσεν –Βελκουλέσκου


Τέθηκε και τίθεται ακόμα «σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας», κύριοι Ενθυμίζουμε ότι, αρχές Αυγούστου του 2004, η Vodafone αφήνει να ¨ενεργοποιηθεί ¨ στο δίκτυό της ένα λειτουργικό υποσύστημα που επιτρέπει την δυνατότητα νόμιμων συνακροάσεων, το επονομαζόμενο Lawful Interception.


Μία σειρά εντολών τότε έκτασης 6.500 γραμμών προστίθενται στον πηγαίο κώδικα του λειτουργικού της συστήματος . Η ¨αθέατη¨ αυτή ενέργεια ανοίγει μία γραμμή παρακολούθησης σειράς συνδρομητών της εταιρίας , οι υποκλαπείσες συνομιλίες των οποίων ( όσων στοχοποιούνται ) προωθούνται σε 14 κινητά τηλέφωνα-σκιές . Πληροφορίες μας θέλουν τον αριθμό αυτό μεγαλύτερο .


Αποτέλεσμα ήταν οι “συσκευές” αυτές να μπουν τότε στο ελληνικό τηλεφωνικό δίκτυο δημιουργώντας έτσι έναν σούπερ κοριό, ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα .


Πριν την ενέργεια αυτή, η μεγαλύτερη δυνατότητα των ελληνικών υπηρεσιών να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα πολλούς αριθμούς τηλεφώνων, email και γενικά κάθε είδους ηλεκτρονικές επικοινωνίες υπόπτων , περιοριζόταν μόνο στα γνωστά «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ που επιτρέπουν τις παρακολουθήσεις συνομιλιών από προκαθορισμένη απόσταση.Σε απόρρητο έγγραφο της NSA με ημερομηνία 15 Αυγούστου 2003 , τονίζεται - ενόψει της ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων τότε - ότι , «η υπηρεσία ασφαλείας, την οποία θα υποστηρίξει η NSA είναι η ΕΥΠ», θέτοντας τότε τις βάσεις για μια στενή συνεργασία αμερικανικών και ελληνικών μυστικών υπηρεσιών ,αποτέλεσμα της οποίας ήταν σε 1η φάση η δημιουργία του ανωτέρω « σούπερ κοριού».


Η NSA έχει την δυνατότητα πλέον να αναγνωρίσει δεδομένα - «αποτυπώματα» , από δεκάδες εταιρίες, οι οποίες κατασκευάζουν και πωλούν το υποσύστημα νόμιμων συνακροάσεων, συμπεριλαμβανομένης και της Ericsson . Τον Οκτώβριο του 2004 η «Ομάδα Επιχειρήσεων Ειδικά Προσαρμοσμένης Πρόσβασης» (ΤΑΟ) της NSA ,εκτέλεσε στην Αθήνα «Επιχειρήσεις Εκμετάλλευσης Δικτύων (CNE) κατά ελληνικών παρόχων επικοινωνίας.


Οι βάσεις που έθεσε από τότε , έδωσαν τεράστιες δυνατότητες παρακολούθησης «υπόπτων » και πρόσβασης στο επικοινωνιακό τοπίο της χώρας μας.


Μία ακόμη ομάδα που υπάγεται στην NSA , είναι η Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων Συλλογής (Special Collection Services -SCS), η οποία στελεχώνεται τόσο από μέλη της , όσο και από μέλη της CIA. Η ομάδα αυτή, - γνωστή στην ΕΥΠ και ως «F6» - έχει πρόσβαση στο προαναφερόμενο υποσύστημα , το Lawful Interception, και μόνιμη έδρα του κλιμακίου της σε κτίριο στην Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα (τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα).


Όλος αυτός ο μηχανισμός παρακολουθήσεων ολοκληρώνεται τελικά , με την στρατολόγηση υπαλλήλων εταιριών τηλεπικοινωνιών ,που η CIA , βρίσκει προκειμένου να αποκτηθεί η πρόσβαση – κατανοητό.


Να σημειώσουμε εδώ ότι , η NSA διαχειρίζεται σήμερα και ένα άλλο σύστημα παρακολούθησης , το Echelon , ένα αυτοματοποιημένο σύστημα , αναπτυγμένο σε δίκτυο, παγκόσμιας ηλεκτρονικής παρακολούθησης όλων των ειδών επικοινωνιών (σταθερών, κινητών, δορυφορικών, φωνητικών, τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών, e-mail, fax, data), καθώς επίσης συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών σε στρατηγικό επίπεδο , το οποίο χρησιμοποιεί και δορυφόρους υποκλοπής σημάτων SIGINT (Signal Intelligence).


Η ελληνική κυβέρνηση λοιπόν ,που είχε δώσει την άδειά της για να αρχίσουν οι υποκλοπές, δεν φρόντισε ποτέ να τελειώσουν « μόλις τελειώσουμε , θα τα κλείσουμε ,της είπαν » , τούτο όμως δεν καταγράφεται να έγινε ποτέ .Αντί αυτού , το αρχείο πρόσβασης στο τηλεφωνικό κέντρο της Vodafone, με το οποίο θα μπορούσαν να εντοπιστούν οι “visitors”, δλδ οι μη εργαζόμενοι στη Vodafone που είχαν πρόσβαση στο ψηφιακό κέντρο της Παιανίας , είχε καταστραφεί.


Τι έγινε λοιπόν , τότε , και βλέπουμε περίεργες υποκλοπές σήμερα;


Σε πολλές περιπτώσεις – όπως και στην συγκεκριμένη - τα κοινά κλιμάκια CIA-NSA κατασκοπεύουν τελικά τις επικοινωνίες των ίδιων των χωρών που τους φιλοξενούν, προκειμένου να χειριστούν πληροφορίες που δεν θέλουν να μοιραστούν.


Με απλά λόγια , ΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΟΥΝ , ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ και όχι μόνο αυτό , πολλές από τις προσβάσεις αυτές δεν μαθαίνονται ποτέ. Αποκτούν έτσι την δυνατότητα να βάζουν κοριούς – σκιές , όπου θέλουν , κύριε Γιώργο Κ , για πάντα .


Ξυπνήστε .


...συνεχίζεται!!

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ


Προσοχή: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε τις φορολογικές σας δηλώσεις;


Read more

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Έκανε σεξ με μαθητές της, πιστεύοντας ότι αποδίδουν καλύτερα στην τάξηΗ 36χρονη, είχε καταδικαστεί το περασμένο καλοκαίρι από δικαστήριο της ΓιούταΗ δασκάλα Brianne Altice, που είχε φυλακιστεί όταν ομολόγησε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τρεις μαθητές της, υπερασπίστηκε τη σχέση της με έναν από τα θύματά της, λέγοντας ότι βοήθησε στο να καλυτερεύσει τους βαθμούς του.


Η 36χρονη, είχε καταδικαστεί το περασμένο καλοκαίρι από δικαστήριο της Γιούτα, αφού ομολόγησε τη ενοχή της για τη σεξουαλική κακοποίηση τριών ανηλίκων, δυο 16χρονων και ενός 17χρονου αγοριού.


Η Altice αντιμετώπισε μια σειρά 14 κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένων πέντε για βιασμό ανηλίκων. Όπως γράφει η Salt Lake Tribune, η δασκάλα παρέδωσε στο δικαστήριο ένα χειρόγραφο δυο σελίδων, λέγοντας ότι δεν είχε «κακή ή κακόβουλη πρόθεση» στη σχέση της με το αγόρι. Όπως έραψε, μεταξύ άλλων, το αγόρι την είχε προσεγγίσει προκειμένου να τον συμβουλέψει για τη δύσκολη σχέση του με τους γονείς του προσθέτοντας ότι οι βαθμοί του βeλτιώθηκαν όσο ήταν δασκάλα του.Γυναίκα κατέγραψε κρυφά την εγχείρησή της και όσα άκουσε τη σόκαρανRead more

Ανακαλύφθηκε τεράστια μαύρη τρύπα με μάζα όσο 17 δισεκατομμύρια ΉλιοιΑστρονόμοι από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία ανακάλυψαν άλλη μία τεραστίων διαστάσεων μαύρη τρύπα, με μάζα μεγάλη όσο 17 δισεκατομμύρια Ήλιοι. Αν και δεν είναι η μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ (το...συμπαντικό ρεκόρ κατέχει μια μαύρη τρύπα με μάζα 21 δισεκατομμυρίων Ήλιων που ανακαλύφθηκε το 2011), η νέα μαύρη τρύπα - μαμούθ έχει την ιδιαιτερότητα ότι βρίσκεται σε μια πολύ «αραιοκατοικημένη» περιοχή του διαστήματος.


Μέχρι σήμερα οι μεγαλύτερες μαύρες τρύπες - όσες έχουν μάζα τουλάχιστον δέκα δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο μας- έχουν βρεθεί στο κέντρο πολύ μεγάλων γαλαξιών σε περιοχές με πολλούς άλλους γαλαξίες ολόγυρα.


Η ανακάλυψη της νέας μαύρης τρύπας στον γαλαξία NGC 1600 για πρώτη φορά σε μια «έρημο» του σύμπαντος, σε απόσταση περίπου 200 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Ηριδανού, υποψιάζει πλέον τους επιστήμονες ότι τέτοια «τέρατα» είναι πολύ πιο κοινά από ό,τι νόμιζαν έως τώρα.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια αστρονομίας Τσουνγκ-Πέι Μα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ και τον Γιενς Τόμας του γερμανικού Ινστιτούτου Φυσικής Μαξ Πλανκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", δήλωσαν ότι πιθανότατα η ανακάλυψη είναι «η κορυφή του παγόβουνου» και ότι άλλες θηριώδεις μαύρες τρύπες βρίσκονται σε απρόσμενα σημεία.


«Είναι σαν να βρίσκεις έναν ουρανοξύστη σε ένα χωράφι στο Κάνσας αντί για το Μανχάταν», δήλωσε η Μα.


Οι μαύρες τρύπες σχηματίζονται όταν η ύλη γίνεται τόσο πυκνή, που ούτε το φως δεν μπορεί να διαφύγει από τη βαρυτική έλξη τους. Στο πρώιμο σύμπαν, όπου υπήρχαν άφθονα αέρια, ορισμένες αχόρταγες μαύρες τρύπες έγιναν υπερμεγέθεις, καταβροχθίζοντας τεράστιες ποσότητες αέριας ύλης γύρω τους και, παράλληλα, εκπέμποντας ισχυρές ποσότητες ενέργειας. Σήμερα αυτές οι μαύρες τρύπες φαίνονται σαν πολύ φωτεινά κβάζαρ (ενεργοί γαλαξιακοί πυρήνες). 


Η ανακάλυψη και μελέτη της νέας μαύρης τρύπας έγινε με το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ», καθώς επίσης με τα επίγεια «Τζέμινι» στη Χαβάη και «ΜακΝτόναλντ» στο Τέξας.


Η μαύρη τρύπα στον δικό μας γαλαξία έχει μάζα «μόνο» τέσσερα δισεκατομμύρια Ήλιους.


(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)


Spiegel: Πληρώνετε φόρους. Τι ανόητο εκ μέρους σας…Read more

Προσοχή: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε τις φορολογικές σας δηλώσεις;


Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών, η διάρκεια υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα ήταν μέχρι και τις 30 Απριλίου. Όμως, εφόσον άργησε να ξεκινήσει η λειτουργία της εφαρμογής δίνεται το περιθώριο στους φορολογούμενους μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016.


Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 5 Απριλίου.


Διπλό σοκ για χαμηλοσυνταξιούχους με 150% καπέλο στα φάρμακα


Read more

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Γυναίκα κατέγραψε κρυφά την εγχείρησή της και όσα άκουσε τη σόκαρανΤα ρατσιστικά σχόλια και τα γέλια ενώ η ασθενής είναι ναρκωμένηΗ Ethel Easter από το Τέξας των ΗΠΑ, για προσωπικούς της λόγους, αποφάσισε να καταγράψει κρυφά τη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Αυτό που αργότερα άκουσε, σίγουρα της προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη.


Η γυναίκα, τη στιγμή που βρισκόταν ξαπλωμένη στο χειρουργικό τραπέζι με ολική αναισθησία για επέμβαση κήλης, είχε κρύψει μια συσκευή εγγραφής στα μαλλιά της. Όπως αργότερα άκουσε, οι γιατροί έκαναν προσβλητικά σχόλια για το σώμα της, συγκρίνοντάς την με έναν χαρακτήρα από τη ταινία του 2009, Precious «Η Μονάκριβη». Μια γυναίκα ακούγεται να ρωτά «είδατε τον αφαλό της;» και οι παριστάμενοι ξεσπούν σε γέλια και ένας γιατρός ανέφερε ότι λυπάται τον άντρα της.

 Η Easter, είπε στο FOX26, ότι αποφάσισε να καταγράψει την επέμβαση, όταν έπειτα από μια επίσκεψη στον γιατρό της, εκείνη ξέσπασε σε κλάματα. Είπε, ότι ο γιατρός την ενημέρωσε ότι θα έπρεπε να περιμένει δυο μήνες για την εγχείρηση, κάτι που της προκάλεσε σοκ- δήλωσε ανήμπορη να περιμένει και περιέγραψε ότι ο χειρουργός ήταν «πολύ απότομος» και πως είχε θυμώσει λέγοντάς της «ποια νομίζεις ότι είσαι;».


Έπειτα από την αντίδραση αυτή, αποφάσισε να κρύψει μια κάμερα στα μαλλιά της, την ημέρα την επέμβασης. Ανακάλυψε ότι ο γιατρός και οι βοηθοί του, άρχισαν να τη «στολίζουν» κανονικά: «Μας έλεγε διάφορα γιατί δεν της κλείσαμε για την επέμβαση πριν από δυο εβδομάδες», ακούγεται να λέει. Ο ίδιος, είπε επίσης ότι η γυναίκα θα καλούσε δικηγόρο για να υποβάλει μήνυση ενώ κάποιος απάντησε: «Αυτό δεν είναι κάτι που λες στον γιατρό που πρόκειται να σε χειρουργήσει».


Read more

Κρέμα σοκολάτα – Budino al cioccolatoΥλικά


1 λίτρο γάλα πλήρες

70 γρ. αλεύρι

30 γρ. κορνφλάουρ

150 γρ. ζάχαρη ψιλή (caster sugar ή κρυσταλλική ζάχαρη περασμένη λίγο στο μπλέντερ)

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

100 γρ. βούτυρο

Λίγο ρούμι για τα φορμάκια

1 κούπα σαντιγί

Κερασάκια και μαρμελάδα φράουλα ή βύσσινο

Εκτέλεση


Ανακατώνουμε σε βαθύ μεταλλικό ή πήλινο μπωλ το αλεύρι, το κορν φλάουρ  και  τη ζάχαρη.


Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο και μόλις πάρει μια βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα, κομμένα σε μικρά κομμάτια. Αφήνουμε να λιώσουν λίγο και ανακατεύουμε να διαλυθούν.Ρίχνουμε το μίγμα με τα ξηρά υλικά λίγο λίγο στο γάλα και ανακατώνουμε  με το σύρμα μέχρι να μη μείνουν καθόλου σβώλοι. Επιστρέφουμε το μίγμα στη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ενώ συνέχεια ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Μόλις αισθανθούμε ότι άρχισε να πήζει και δούμε να εμφανίζονται οι πρώτοι κρατήρες στην επιφάνεια, αποσύρουμε.


Τοποθετούμε μπροστά μας ένα μεταλλικό μπωλ (ή μια άλλη κατσαρόλα) και αδειάζουμε εκεί την κρέμα αφού την περάσουμε από μια σίτα με χοντρές τρύπες για να μείνει λεία.  Σκεπάζουμε αμέσως με διάφανη μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα.


Αλείφουμε τα τοιχώματα από 6 μικρά φορμάκια με λίγο ρούμι, στραγγίζουμε και γεμίζουμε με την κρέμα. Καλύπτουμε με λίγη διάφανη μεμβράνη. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες και καλύτερα για ένα ολόκληρο βράδυ.


Πριν σερβίρουμε, βράζουμε νερό και βυθίζουμε μέχρι τη μέση τους τα φορμάκια για 1 λεπτό. Αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε εύκολα. Γαρνίρουμε με σαντιγί και μαρμελάδα. Από τη Σόφη Τσιώπου.

Πηγή: lenafusion


                 Πώς να μαγειρέψετε την κινόα
Read more

Διπλό σοκ για χαμηλοσυνταξιούχους με 150% καπέλο στα φάρμακαΤα νέα όρια εισοδήματος για το ΕΚΑΣ του 2016Καπέλο 150% στις τιμές των φαρμάκων φέρνει από φέτος η κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους των 500 ευρώ.


Με τα νέα εισοδηματικά κριτήρια που προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης το ΕΚΑΣ θα δίνεται από φέτος και μέχρι το 2019 σε όλο και λιγότερους δικαιούχους, οι οποίοι όχι μόνο θα χάνουν σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους, αλλά θα κληθούν να πληρώνουν περισσότερα για τα φάρμακά τους καθώς με την κατάργηση του ΕΚΑΣ κόβεται η μειωμένη συμμετοχή τους στο κόστος φαρμάκων και από 10% πηγαίνει στο 25%, αναφέρει ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.


Το ΕΚΑΣ θα διακοπεί με υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο ως τον Ιούνιο σε περισσότερους απλό 70.000 χαμηλοσυνταξιούχους (από τους 330.000 που το λαμβάνουν).


Το 2017 με νέα απόφαση θα μειωθούν τόσο τα ποσά εισοδήματος, όσο και τα ποσά του ΕΚΑΣ, με αποτέλεσμα να το πάρουν ακόμα λιγότεροι. Το 2018 θα το πάρουν ακόμα πιο λίγοι, το 2019 ελάχιστοι και το 2020 κανένας, γιατί το επίδομα καταργείται σύμφωνα με τη διάταξη που προβλέπει το Ασφαλιστικό.


Η μείωση που θα προκληθεί φέτος στο μηνιαίο εισόδημα των συνταξιούχων θα είναι από 30-230 ευρώ, εξαιτίας της απώλειας του επιδόματος.


Τα νέα όρια εισοδήματος για το ΕΚΑΣ του 2016


Μέχρι 7.216,01 ευρώ                    230 ευρώ

Από 7.216,01 μέχρι 7.518             172,50 ευρώ

Από 7.518,01 ευρώ μέχρι 7.720   115 ευρώ

Από 7.720,01 μέχρι 7.972 ευρώ    57,50 ευρώ


Η διακοπή του ΕΚΑΣ θα γίνει αναδρομικά, δηλαδή όσοι χάσουν από τον Ιούνιο το βοήθημα ή πάρουν μικρότερο ποσό λόγω των χαμηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων θα κληθούν να επιστρέψουν τα επιπλέον ποσά που έλαβαν από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο μέσα σε έξι μηνιαίες δόσεις.


Read more

«Λουκέτο» στο Δημόσιο – Ποιοι απεργούν, πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Παραλύει σήμερα Πέμπτη ο δημόσιος τομέας, καθώς η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε 24ωρη απεργία.


Οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιδρούν στην προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ την ίδια μέρα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση και προειδοποιεί για πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις. Στο κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι δεν θα περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και ότι με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μπορούν να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.


Ποιοι απεργούν:


Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση


Οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες.


Οι δικηγόροι οι οποίοι παρατείνουν την πανελλαδική απόχή του έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου


Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι εργαζομένοι στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας. Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.Δημοσιογράφοι. Η απεργία των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων αφορά όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα .


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών


Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, που την Πέμπτη θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας


Το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων


Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των σχολείων


Οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)


Όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κινούνται κανονικά

Πηγή


Η Άντζελα Δημητρίου σε σποτ του Jumbo στη διαφήμιση του αιώνα


Read more

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Η Άντζελα Δημητρίου σε σποτ του Jumbo στη διαφήμιση του αιώνα


Χρήστος Δεμέτης

Η Άντζελα Δημητρίου τερματίζει την έννοια του "viral" στη νέα διαφήμιση του Jumbo για το Πάσχα.

 Δείτε και θα καταλάβετε

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τη νέα διαφήμιση των καταστημάτων Jumbo για το Πάσχα, με πρωταγωνίστρια την Άντζελα Δημητρίου.


Το Πάσχα της "Λαίδης" έχει αυγά, πέτσες αρνιών, κεριά και φυσικά, τραγούδι. Το λες και υπερπαραγωγή.

Η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο είναι μέσα στο κλίμα:

"ARE YOU LADY για την πιο ανατρεπτική Πασχαλινή Καμπάνια όλων των εποχών; Βράδυ Ανάστασης... η χαρά των πιστών και μια πονεμένη καρδιά που αναζητά ένα μουσικό "γιατί"... Αλήθεια, θα έρθει η λύτρωση;"

Χτύπα σαν Άντρας! Εnjoy!".

Όπου... το χτύπα, είναι μεταφορικό, μην το παίρνετε τοις μετρητοίς:

Ξεκάθαρα, το σποτ που θα προκαλέσει τα περισσότερα σχόλια τις επόμενες μέρες.

Το προφίλ του ευτυχισμένου ανθρώπου!!


Read more

Δονητής προκάλεσε πανικό σε χαρτοπαικτική λέσχηΚάποιος τον πέταξε στα σκουπίδια με τη μπαταρία ανοιχτή με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ολόκληρο τετράγωνο!Ένας δονητής που πετάχτηκε στον κάδο απορριμάτων, στις τουαλέτες μιας χαρτοπαικτικής λέσχης, στο Χάλμπερσταντ της Γερμανίας, προκάλεσε την παρέμβαση ειδικών... πυροτεχνουργών, αφού οι υπάλληλοι, ανησυχώντας για την ασφάλειά τους και μην καταλαβαίνοντας τι ήταν το αντικείμενο που έβγαζε έναν περίεργο βόμβο από τα σκουπίδια, ενημέρωσαν τις αρχές για τον "κίνδυνο" που διέτρεχαν.


Ο δονητής είχε τεθεί σε λειτουργία και ο θόρυβος που έκανε, ενισχυμένος από την αντήχηση μέσα στον μεταλλικό κάδο απορριμάτων όπου τον είχαν πετάξει, ανησύχησε τους εργαζομένους της λέσχης, ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές.


Η χαρτοπαικτική λέσχη και τα γύρω καταστήματα εκκενώθηκαν και ο δρόμος αποκλείστηκε μέχρι να "εξουδετερωθεί" ο δονητής από τους πυροτεχνουργούς. Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει γιατί και από ποιον πετάχθηκε το ερωτικό βοήθημα στις τουαλέτες.


"Για τέτοιου είδους καταστάσεις έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες όσον αφορά την επέμβαση της αστυνομίας", εξήγησε ένας εκπρόσωπος.


                       Είναι «μωράκι» σκέτος…πειρασμός!!!Read more

Κι όμως, οι γονείς έχουν αγαπημένο παιδί που ξεχωρίζουνΟι υποψίες βρήκαν επιστημονική βάσηΠάντα υπάρχει αυτό που όλοι υποψιαζόμαστε αλλά δε τολμούσαμε να πιστέψουμε. Ότι ναι, οι γονείς έχουν αδυναμία σε κάποιο από τα παιδιά – η μικρή σας αδελφή ξεσπά τα νεύρα της αλλά δε τη μαλώνουν όπως εσάς ή ο μεγαλύτερος αδελφός σας δέχεται όλα τα «μπράβο» και ας μη κάνει το παραμικρό, ενώ εσείς έχετε μια μεγάλη συλλογή από μετάλλια. Πολλά παιδιά αισθάνονται μειονεκτικά, ακόμα και αν οι γονείς επιμένουν ότι αγαπούν το ίδιο όλα τα παιδιά τους.


Αυτά θα μπορούσαν να είναι αερολογίες, σύμφωνα με έρευνα από την κοινωνιολόγο Katherine Conger, η αρχική πρόθεση της οποία ήταν η δημιουργίας μιας μελέτης για τη σχέση που μοιράζονται οι γονείς με τα παιδιά τους. Εκείνη και η ερευνητική ομάδα της, ρώτησαν 384 ζεύγη αδελφών (το καθένα είχαν τέσσερα χρόνια διαφορά), πώς αισθάνθηκαν για το πώς τους αντιμετώπιζαν οι γονείς τους, αν αισθάνθηκαν κάποιο είδος διαφορετικής μεταχείρισης και αν είχαν προβλήματα αυτοεκτίμησης σε περίπτωση διαφορετικής μεταχείρισης.


Τα πρωτότοκα παιδιά, έτειναν να αισθάνονται ότι ήταν τα «αγαπημένα», ίσως γιατί για λίγο, ήταν τα μόνα παιδιά. Όταν γεννήθηκαν τα αδέλφια τους, το στάτους τους ως το μεγαλύτερο παιδί τα ώθησε να είναι τα παιδιά που θα είχαν καλύτερες επιδόσεις στα σπορ και στην εκπαίδευση. Όταν το μικρότερο παιδί έφτανε στην ηλικία του μεγαλύτερου, οι γονείς ήταν πιο υποψιασμένοι για το τι να περιμένουν και είχαν την τάση να είναι πιο αυστηροί.


Τα μικρότερα παιδιά, ως εκ τούτου, αισθάνονται διαφορετικά τη γονική προσοχή αναφέροντας την προκατάληψη υπέρ του πρωτότοκου, κάτι που επηρέασε την αυτοεκτίμησή τους. «Με εξέπληξε λίγο αυτό», ανέφερε η ίδια στο Quartz. Η ίδια τόνισε ότι αν και οι μανάδες και οι πατεράδες δεν παραδέχονται στα παιδιά τους ότι έχουν αδυναμία σε κάποιο από αυτά, το 70% των πατεράδων και το 74% των μανάδων, εξομολογήθηκαν στους ερευνητές ότι φέρθηκαν διαφορετικά και με προτίμηση σε ένα από τα παιδιά τους. Η Conger παρατήρησε, ότι ασχέτως αν κάποιο παιδί είναι το πρώτο, το δεύτερο ή το νεότερο, όλα έχουν την υποψία ότι αδικούνται από τους γονείς τους. «Όλοι αισθάνονται ότι ο αδελφός ή η αδελφή τους έχει καλύτερη μεταχείριση», εξηγεί.


Σοκ! Παντρεύτηκαν και πήγαν ταξίδι του μέλιτος. Αυτό που ανακάλυψε εκείνη την έκανε να χωρίσουν αλλά... ακόμα να πάρουν διαζύγιο!Read more

Σοκ! Παντρεύτηκαν και πήγαν ταξίδι του μέλιτος. Αυτό που ανακάλυψε εκείνη την έκανε να χωρίσουν αλλά... ακόμα να πάρουν διαζύγιο!Η 24χρονη Jazmin Cullen,παντρεύτηκε με τον Jason Cullen, μόλις μερικούς μήνες μετά τη γνωριμία τους.


Πήγαν οι δυο τους ταξίδι του μέλιτος και ξαφνικά εκείνη βρήκε περίεργες εικόνες με παιδιά στο λάπτοπ του. Αμέσως του είπε να χωρίσουν γιατί δεν θέλει για άντρα της έναν παιδόφιλο αλλά εκείνος της έκανε κάτι που ακόμα τη δεσμεύει.


Άλλαξε το όνομα και το επίθετο του με αποτέλεσμα το διαζύγιο να "κολλήσει" στα χαρτιά καθώς δεν αναγνωρίζεται το παλιό του όνομα. Η 24χρονη κοπέλα ακόμα προσπαθεί να βγάλει άκρη προκειμένου να χωρίσει...

Το ήξερες; Και το πολύ νερό μπορεί να σκοτώσει. Πόσα ποτήρια μπορεί να αποβούν μοιραία;


Read more

Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Spiegel: Πληρώνετε φόρους. Τι ανόητο εκ μέρους σας…«Οι φορολογικοί πρόσφυγες είναι το πρόβλημα, όχι η προσφυγική κρίση»

Ο Γιάκομπ Αουγκστάιν, αρθρογράφος του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» και γιος του ιδρυτή του, σε σημερινό του άρθρο με αφορμή το σκάνδαλο Panama Papers καταφέρεται με δριμύτητα κατά του παγκόσμιου καπιταλισμού, ο οποίος, όπως γράφει, «έχει μεταβάλει ολόκληρο τον κόσμο σε παιδική χαρά των πλουσίων. Τα Panama Papers υπενθυμίζουν ότι δεν είναι η προσφυγική κρίση το πρόβλημά μας, αλλά οι φορολογικοί πρόσφυγες».


«Πληρώνετε φόρους. Τι ανόητο εκ μέρους σας…», γράφει σαρκαστικά ο Αουγκστάιν και επισημαίνει ότι τα Panama Papers δείχνουν πως πραγματικά λειτουργεί ο καπιταλισμός. Και αυτό που βλέπουμε είναι αηδιαστικό: απληστία, αδιαφορία, απάτη, διαφθορά…», ενώ διαπιστώνει πώς «πάνω από οποιεσδήποτε συγκρούσεις εξουσίας, πέραν των ιδεολογικών χαρακωμάτων, όλοι συμμερίζονται το σύνθημα του πειρατή της Καραϊβικής κάπτεν Τζακ Σπάροου, για τους απατεώνες, αγύρτες και οι κλέφτες, οι οποίο κρατούν ένα μεγάλο μέρος αυτού του κόσμου στα χέρια τους: Πάρε ό,τι μπορείς να πάρεις και μην το επιστρέψεις ποτέ ξανά».


Ο γερμανός αρθρογράφος συμπεραίνει επίσης ότι «το διεθνές κεφάλαιο δημιούργησε έναν δεύτερο κόσμο με δικούς του κανόνες, αθέατο και απροσπέλαστο για τους μη μυημένους». Τον περιγράφει δε ως «μια παράλληλη διάσταση, την οποία δεν μπορούμε να την συλλάβουμε και στην οποία ούτε οι πολιτικοί μας θέλουν να επέμβουν», αφού στις λίστες αυτές συμπεριλαμβάνονται «συγγενείς και συνεργάτες πρώην και νυν αρχηγών κρατών από τουλάχιστον 35 χώρες, από την Ανγκόλα μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο».


Ιδιαίτερη μνεία κάνει ο Αουγκστάιν στην πρώην βρετανική αυτοκρατορία με τις αποικίες της, όπου και σήμερα βρίσκονται περισσότεροι από τους μισούς φορολογικούς παραδείσους. Υπενθυμίζει δε αυτό που Ντέιβιντ Κάμερον είχε ήδη πει προ ετών, ότι δηλαδή οι κατηγορίες κατά των υπεράκτιων εταιρειών «δεν είναι δίκαιες και σωστές»....


Επισημαίνει επίσης ότι «ο κόσμος του παγκόσμιου καπιταλισμού δεν γνωρίζει σύνορα για τα χρήματα. Και κανένα νόμο για τους πλούσιους. Τα σύνορα είναι για τους φτωχούς και τους βλάκες». Αναφερόμενος, μάλιστα, στο επίκαιρο θέμα των προσφύγων γράφει χαρακτηριστικά: «Η κοινή γνώμη στη Δύση εξανίσταται για τους πρόσφυγες, επειδή τους βλέπει. Οι φοροφυγάδες μας αφήνουν κατά κάποιο τρόπο αδιάφορους, επειδή έχουν τη δύναμη να εξαφανίζονται».


Τονίζει τέλος πως «η Δύση, η οποία είναι τόσο υπερήφανη για τις αξίες της, κλείνει τις σύνορά της σε φοβισμένους ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν μια καλύτερη ζωή, αλλά τα ανοίγει στο βρώμικο χρήμα όταν αυτό αναζητά μια καλύτερη επένδυση» και καταλήγει: «Οι εγκληματίες οι οποίοι πυρπολούν σπίτια αλλοδαπών και δέρνουν ανθρώπους, ο απαίσιος όχλος ο οποίος τρομάζει με τις κραυγές του τους πρόσφυγες, το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AdD), το οποίο με τα ψυχρά του συνθήματα κατακτά τα τοπικά κοινοβούλια , είναι οι "χρήσιμοι ηλίθιοι", τα ασυνείδητα όργανα αυτού του συστήματος».


Επίθεση τζιχαντιστών με χημικά κατά συριακού αεροδρομίουRead more

Αν έχετε αρθρίτιδα, κόψτε αμέσως το κάπνισμαΔιαπιστώθηκε ότι όσοι ήσαν καπνιστές, είχαν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα σε σχέση με όσους δεν είχαν ποτέ καπνίσειΤο κάπνισμα αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα πρόωρου θανάτου των ανθρώπων με ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά αν το κόψει ο ασθενής, ο κίνδυνος μειώνεται σημαντικά, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια ρευματολογίας και μυοσκελετικής επιδημιολογίας Ντέμπορα Σίμονς του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Arthritis Care and Research" του Αμερικανικού Κολλεγίου Ρευματολογίας, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 5.700 ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα και με μέση ηλικία 61 ετών.


Διαπιστώθηκε ότι όσοι ήσαν καπνιστές, είχαν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα σε σχέση με όσους δεν είχαν ποτέ καπνίσει. Για τους πρώην καπνιστές ο κίνδυνος μειωνόταν για κάθε χρόνο που το είχαν κόψει και τελικά ήταν σχεδόν ίδιος με όσους ποτέ δεν κάπνισαν.


«Η έρευνα παρέχει σημαντικά στοιχεία ότι ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου αρχίζει να μειώνεται για όσους κόβουν το κάπνισμα και η μείωση συνεχίζεται κάθε χρόνος που περνά», δήλωσε η Σίμονς και τόνισε ότι οι ρευματολόγοι πρέπει να δώσουν περισσότερη σημασία στο ζήτημα, ιδίως όταν πρόκειται για ασθενείς που πρόσφατα διαγνώσθηκαν με ρευματοειδή αρθρίτιδα.


Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι το κάπνισμα παίζει ρόλο στην εκδήλωση της αρθρίτιδας, γι' αυτό αναλογικά περισσότεροι καπνιστές πάσχουν από αυτήν από ό,τι ο γενικός πληθυσμός.


Οι πάσχοντες από ρευματοειδή αρθρίτιδα κινδυνεύουν επίσης με πρόωρο θάνατο και για άλλους λόγους, όπως αυξημένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια, καρκίνο, σοβαρή φλεγμονή, παθήσεις των πνευμόνων κ.α.


Η επώδυνη νόσος μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία και έχει απρόβλεπτη εξέλιξη, καθώς τη μια μέρα μπορεί να νιώθει κανείς καλά και την επόμενη να είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι, ανίκανος ακόμη και να ντυθεί μόνος του ή να πάει στην τουαλέτα.


Το προφίλ του ευτυχισμένου ανθρώπου!Read more

Μελαχρινές…που σε στέλνουν κατευθείαν στον παράδεισο


Όλοι οι άντρες η έστω οι περισσότεροι έχουν προτίμηση στις ξανθιές και λιγότερο στις μελαχρινές…..;;;!…..τις μελαχρινές ρε αθεόφοβοι;;; βρε τις έχετε προσέξει καλά;;

Για πάρτε μάτι για να καθαρίσει το «μάτι» σας!!!


…και που είσαστε…μην χαθείτε…έχουμε και συνέχεια!! αυτό ήταν το πρώτο μέρος…για να ανέβετε…έχει και επιδόρπιο!!!


                               Read  more
Read more

Το ήξερες; Και το πολύ νερό μπορεί να σκοτώσει. Πόσα ποτήρια μπορεί να αποβούν μοιραία;


Το νερό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο του οργανισμού μας αφού καλύπτει το 70%. Καθημερινά πρέπει να πίνουμε 6-8 ποτήρια νερό για να αναπληρώνουμε αυτό που χάνουμε. Τι γίνεται όμως αν πίνουμε περισσότερο από αυτό;


Επιστήμονες λένε πως ο οργανισμός ενδεχομένως να μην άντεχε 22 ποτήρια νερό στη σειρά και θα πέθαινε μετά από μια τέτοια δόση νερού. Ο λόγος είναι πως δεν θα άντεχαν τα όργανα να επεξεργαστούν τέτοια ποσότητα νερού και άρα θα πέθαινε ο οργανισμός από... ασφυξία!


*Προειδοποίηση: Αυτό είναι απλά μια έρευνα και δεν χρειάζεται εξακρίβωση.


Σκότωσε τον άνδρα της και τον τάισε στο σκύλο της!


Read more

Σκότωσε τον άνδρα της και τον τάισε στο σκύλο της!Το έγκλημα, σύμφωνα με τις αναφορές, έλαβε χώρα στο εξοχικό του ζευγαριούΣτη σύλληψη μίας 46χρονης γυναίκας προχώρησαν οι ρωσικές αρχές με την κατηγορία ότι σκότωσε τον άντρα της και τάισε στο σκύλο της, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος.


Εάν οι μέχρι στιγμής ενδείξεις αποδειχθούν βάσιμες οι λεπτομέρειες του εγκλήματος της Σβετλάνα Μπατούκοβα αναφορικά με τη δολοφονία του 66χρονου συζύγου της, Χανς Χένκελς, θα καταγραφεί ως ένα από τα πλέον φρικιαστικά εγκλήματα στη μεγάλη χώρα και όχι μόνο.


Το έγκλημα, σύμφωνα με τις αναφορές, έλαβε χώρα στο εξοχικό του ζευγαριού, στην Κάλα Μιλόρ της Πορτογαλίας. Όπως διέρρευσε από τη ρωσική αστυνομία, το χέρι κόπηκε εκείνη τη στιγμή και δόθηκε «φρέσκο» στο μεγάλο σκυλί να... γευματίσει!


Η Σβετλάνα ομολόγησε στην αστυνομία ότι είναι εξαρτημένη από την κοκαΐνη και της πήρε αρκετή ώρα προκειμένου να αντιληφθεί τι είχε συμβεί και να καλέσει σε βοήθεια. Στο δικαστήριο πουν έδωσε αναφορά, επικαλέστηκε ψυχωτικό επεισόδιο, το οποίο προήλθε από συνδυασμό αλκοόλ και ναρκωτικών.


Επίθεση τζιχαντιστών με χημικά κατά συριακού αεροδρομίουRead more

Τι θα κάνετε για να μην καταναλώνει πολλή μπαταρία η εφαρμογή του Facebook


Καθημερινά είναι πολλοί εκείνοι οι χρήστες που κάνουν παράπονα για την εφαρμογή... του Facebook και το κατά πόσο αυτή καταναλώνει υπερβολική μπαταρία του iPhone τους.


Η αλήθεια είναι πως όντως κάτι τέτοιο ισχύει και σαν να μην έφτανε αυτό η ίδια η εφαρμογή καταναλώνει και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στην συσκευή σας.


Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε:


1. Κλείστε το Facebook background app refresh (ανανέωση στο παρασκήνιο) & location services (υπηρεσίες τοποθεσίας)


1. Πλοηγηθείτε στην εφαρμογή των Ρυθμίσεων – Settings app και κάντε tap στο Facebook.


2. Κάντε tap στα Settings – Ρυθμίσεις.


3. Τοποθετήστε το Location Services στο Never.


4. Τοποθετήστε το Background App Refresh στο OFF.


2. Κλείστε το autoplay στα βίντεο – αυτόματη αναπαραγωγή


1. Ανοίξτε την εφαρμογή του Facebook και κάντε tap στο More στο κάτω μέρος2. Επιλέξτε Settings – Ρυθμίσεις.


3. Κάντε Tap στο Account Settings


4. Κάντε Tap στο Videos and Photos.


5. Τοποθετήστε το Autoplay στο Never Autoplay Videos.


3. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις των ειδοποιήσεων σας


Η ειδοποιήσεις του Facebook μπορεί να ξεφύγουν πραγματικά σε κάποιες στιγμές. Κάθε φορά που λαμβάνετε μια τέτοια ειδοποίηση η οθόνη του iPhone σας ανάβει και έτσι η αυτονομία σας μειώνεται.


Καλό θα ήταν λοιπόν να παραμετροποιήσετε αυτές τις ειδοποιήσεις από τις Ρυθμίσεις της συσκευής σας.


4. Διαγράψτε και κάντε νέα εγκατάσταση στην εφαρμογή του Facebook ανά διαστήματα 


Η εφαρμογή του Facebook μπορεί να καταλάβει αρκετό αποθηκευτικό χώρο κατά διαστήματα. Διαγράφοντας και εγκαθιστώντας την εφαρμογή εκ νέου είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσετε αποθηκευτικό χώρο.


5. Προσθέστε το mobile Facebook site στην κεντρική σας οθόνη


Διαγράψτε τελείως την εφαρμογή του Facebook και προσθέστε το mobile website στην θέση του.


                   Model 3: Το "Tesla του λαού" είναι γεγονός


Read more

Model 3: Το "Tesla του λαού" είναι γεγονός


Το νέο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο υψηλής τεχνολογίας θα βρεθεί στους πρώτους κατόχους του στα τέλη του 2017. Η Tesla Motors ανακοίνωσε το φθηνότερο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που έχει παρουσιάσει η εταιρία στην ιστορία της, το Model 3 ενώ ταυτόχρονα ξεκινά να δέχεται και τις πρώτες προπαραγγελίες από τους πελάτες της. Το Model 3 θα γίνει το entry level αυτοκίνητο της Tesla και έτσι ευελπιστεί να βρεθεί σε περισσότερους καταναλωτές μιας και η τιμή του ανέρχεται στα $35.000 στην Αμερικανική αγορά. Ο CEO της Tesla Motors Elon Musk ανέφερε πως το Model 3 θα έχει σημαντικά βελτιωμένη αυτονομία χάρη στα πιο ταπεινά specs και με μια φόρτιση θα μπορεί να ταξιδέψει για 345 χιλιόμετρα κάτι που η Tesla θέλει να βελτιώσει περισσότερο στη τελική έκδοση. Λαμβάνοντας υπόψιν τους κανόνες ασφαλείας ο Musk δήλωσε πως είναι από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα του κόσμου.


Τις πρώτες ώρες της αποκάλυψης - όταν και άνοιξαν επίσημα οι προπαραγγελίες - η Tesla μέτρησε περισσότερες από 130.000 αγορές και οι οποίες περιλαμβάνουν ένα ποσό κράτησης $1000 προκαταβολικά

. Ο Musk σημείωσε πως το συγκεκριμένο δε θα είναι ένα απλό Tesla μιας και θα είναι το ίδιο γρήγορο με τα μεγαλύτερα μοντέλα, έχοντας 0-100 σε λιγότερο από 6 δεύτερα. Όσον αφορά τον τρόπο φόρτισης, σύμφωνα με την Tesla, υπάρχουν τα Destination charging που το αυτοκίνητο φορτίζει μόλις φτάσει στον προορισμό τους και το supercharger, το οποίο πραγματοποιείται από σχετικές μονάδες που βρίσκονται σε 3600 σημεία με πρόβλεψη διπλασιασμού μέχρι τη κυκλοφορία του. Το αυτοκίνητο είναι RWD ενώ μπορεί να λειτουργήσει και σαν AWD εάν χρειαστεί.


Στο κέντρο του ταμπλό, βρίσκεται η μεγάλη οθόνη αφής των 15 ιντσών σε portrait mode η οποία παρέχει στον χρήστη πολλές σημαντικές πληροφορίες για την "υγεία" του αυτοκινήτου ενώ παρουσιάζει στον οδηγό και τους συνεπιβάτες, την ακριβή τοποθεσία του οχήματος στον χάρτη καθώς και πολλά ακόμα που αφορούν την ψυχαγωγία των επιβατών. 


                    Το προφίλ του ευτυχισμένου ανθρώπου!!


Read more

Επίθεση τζιχαντιστών με χημικά κατά συριακού αεροδρομίουΟι γειτονιές γύρω από το αεροδρόμιο, ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν στο συριακό στρατό, χρησιμοποιώντας αέριο μουστάρδας στη διάρκεια επιθετικής ενέργειας κατά συριακού αεροδρομίου στην Ντέιρ αλ-Ζορ, τη μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Συρίας, στα σύνορα με το Ιράκ, όπως μετέδωσαν χθες τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.


Ωστόσο, τα συριακά μέσα ενημέρωσης δε γνωστοποίησαν τον αριθμό των απωλειών μεταξύ των δυνάμεων του συριακού στρατού, καθώς οι τζιχαντιστές προσπαθούν με διαρκείς επιθετικές ενέργειες να θέσουν υπό τον έλεγχο τους, το στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο, που βρίσκεται νοτίως της πόλης.


Οι γειτονιές γύρω από το αεροδρόμιο, ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος. «Οι τρομοκράτες εκτόξευσαν ρουκέτες με αέριο μουστάρδας» ανέφερε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.


Air France: Οι αεροσυνοδοί πρέπει να φορούν μαντίλα στην Τεχεράνη

Read more

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Σκάνδαλο μεγατόνων! Αυτοί είναι οι πολιτικοί που κρύβουν λεφτά σε φορολογικούς παραδείσους...Ποιοι είναι στη λίστα;

 Μια λίστα με πολιτικούς αρχηγούς από όλον τον κόσμο έδωσε στη δημοσιότητα μια Γερμανική εφημερίδα, η Suddeutsche Zeitungαπό το Leak. Ο Πούτιν μαζί με άλλους 12 αποτελούν τη μαύρη λίστα της φοροδιαφυγής καθώς έχουν εκατομμύρια σε λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους όπως τον Παναμά και άλλα μέρη του κόσμου.


Η λίστα αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα και είναι αυτή:


1. President of Argentina Mauricio Macri


2. King of Saudi Arabia King Salman bin Abdulaziz bin Abdulrahman Al Saud


3. President of Ukraine Petro Poroshenko


4. Prime Minister of Iceland Sigmundur Davíð Gunnlaugsson 


5. UAE President Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahyan


6. Former prime minister of Georgia Bidzina Ivanishvili


7. Ex-prime minister of Iraq Ayad Allawi


8. Former prime minister of Jordan Ali Abu al-Ragheb


9. Former prime minister of Qatar Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani


10. Former Emir of Qatar Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani


11. Former president of Sudan Ahmad Ali al-Mirghani


12. Convicted former Ukraine prime minister Pavlo Lazarenko


Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως το όνομα του Πούτιν δεν αναφέρεται σε κανένα αρχείο ή έγγραφο αλλά όπως μεταδίδουν τα μέσα, είναι ο "κοινός" φίλος όλων και ίσως τους έχει βοηθήσει να το κάνουν αυτό.Ο δημοσιογράφος Π. Μέισον: σχολιάζει «Το ΔΝΤ πιάστηκε επ' αυτοφώρω»Read more

Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Το προφίλ του ευτυχισμένου ανθρώπου!!


Το προφίλ του ευτυχισμένου ανθρώπου!!Υπάρχουν άνθρωποι που είναι μόνιμα ευτυχισμένοι, ακόμη και εν μέσω αγωνιώδους δοκιμασίας στη ζωή τους, ακόμη και κοντά στον θάνατο.


Αυτό δεν σημαίνει ότι δε νιώθουν πόνο, θλίψη ή λύπη – απλά, δεν αφήνουν αυτά τα συναισθήματα να κατακλύσουν και να ελέγξουν την ζωή τους.


Πώς το καταφέρνουν; Έρευνες αποκαλύπτουν τα κυρίαρχα γνωρίσματα των ευτυχισμένων ανθρώπων, μπορείτε να αναλάβετε την Ευθύνη της Ευτυχίας σας και να ακολουθήσετε αυτόν τον μικρό οδηγό υγιούς κι ευτυχισμένης ζωής.


Εκτιμούν τη ζωή: Είναι ευγνώμονες που ξυπνούν κάθε πρωί. Αναπτύσσουν μία παιδική αίσθηση θαυμασμού για τη ζωή και εστιάζουν στην ομορφιά της κάθε στιγμής. Δεν παίρνουν τίποτε ως δεδομένο – προσπαθούν να αδράξουν την κάθε στιγμή και αγνοούν τις μικρές αναποδιές.


Διαλέγουν τους φίλους τους σοφά: Περιτριγυρίζονται από άλλους χαρούμενους, θετικούς ανθρώπους που μοιράζονται τις αξίες, την ηθική και τους στόχους τους. Ανθρώπους που τους ενθαρρύνουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Φίλους που τους αγαπούν και τους αποδέχονται γι’ αυτό που είναι και που είναι εκεί, όταν χρειάζονται ένα χέρι βοηθείας.Είναι ανεκτικοί: Αποδέχονται και σέβονται τους άλλους γι’ αυτό που είναι και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Προσεγγίζουν τους συνανθρώπους τους με καλοσύνη και γενναιοδωρία. Βοηθούν όταν μπορούν, χωρίς να θέλουν ν’ αλλάξουν τον άλλον.


Μαθαίνουν συνεχώς: Ενημερώνονται για ότι έχει να κάνει με την καριέρα και τα ενδιαφέροντά τους και δοκιμάζουν συνεχώς νέα, και πολλές φορές τολμηρά, εγχειρήματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους.


Εστιάζουν στην λύση, όχι στο πρόβλημα: Αντί να βουλιάξουν στην αυτολύπηση, με το που έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα, καταπιάνονται με καλή κι ευχάριστη διάθεση με το να βρουν λύση. Δεν αφήνουν τις αντιξοότητες να επηρεάζουν την διάθεσή τους και εστιάζουν στην καλή πλευρά των όποιων προβλημάτων – βλέπουν κάθε εμπόδιο σαν μία ευκαιρία να κάνουν μία αλλαγή προς το καλύτερο. Άλλωστε, ουδέν κακόν αμιγές καλού!


Κάνουν την εργασία που αγαπούν: Έρευνες έχουν δείξει ότι ως και 80% των ανθρώπων όπως είναι φυσικό, δεν αγαπούν την δουλειά τους, με τέτοιο ποσοστό, δεν είναι έκπληξη που υπάρχουν τόσοι δυστυχισμένοι και άρρωστοι άνθρωποι στον κόσμο! Η πραγματικότητα είναι ότι περνάμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής εργαζόμενοι, (όχι δουλεύοντας, οι δούλοι, δουλεύουν) επομένως είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε μια εργασία και όχι “δουλιεά” που να μας αρέσει, όπως επίσης και να βρίσκουμε χρόνο για τα άλλα ενδιαφέροντά μας και τις ασχολίες που μας ευχαριστούν.


Απολαμβάνουν τη ζωή: Ξέρουν να ζουν στο παρόν και να απολαμβάνουν τις μικρές χαρές της ζωής: ένα ηλιοβασίλεμα, μία βόλτα στη φύση, την παρέα ενός αγαπημένου προσώπου, μια μέρα κοντά στη θάλασσα, την μυρωδιά των λουλουδιών. Δεν μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν, ούτε ανησυχούν διαρκώς για το μέλλον και είναι ευγνώμονες γι’ αυτά.


Συνήθως Γελούν: Δεν παίρνουν τον εαυτό τους ή τη ζωή στα σοβαρά! Αντιμετωπίζουν με χιούμορ τις καταστάσεις και τα προβλήματα και δεν διστάζουν να γελάσουν με τον εαυτό τους. Πάντα βλέπουν την αστεία πλευρά των πραγμάτων και με το χιούμορ τους ελαφραίνουν την ατμόσφαιρα.


Πάντα συγχωρούν: Η κακία και το μίσος πληγώνουν, πρωτίστως αυτόν που τον κατέχει. Η συγχώρεση προσφέρει γαλήνη και ηρεμία. Βέβαια, εκτός από το να συγχωρούμε τον διπλανό μας, πρέπει να συγχωρούμε και τον εαυτό μας για τα λάθη ή τις παραλείψεις του.


Αισθάνονται ευγνωμοσύνη: Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την αξία όσων έχουν, αισθάνονται ευγνωμοσύνη γι’ αυτά και την εκφράζουν. Ακόμα και για τα πράγματα που οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένα: για την υγεία τους, το σπίτι, την εργασία τους, την οικογένεια τους και τους φίλους τους.


Επενδύουν στις σχέσεις: Καλλιεργούν και προστατεύουν τις σχέσεις τους με την οικογένεια και τους φίλους τους, αφιερώνοντας τον απαραίτητο χρόνο και ενδιαφέρον. Είναι υποστηρικτικοί με τους άλλους, δείχνουν κατανόηση και αγάπη και κρατούν τις υποσχέσεις τους.


Είναι ειλικρινείς: Η ειλικρίνεια απλοποιεί τη ζωή. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και με τους άλλους και βασίζουν τις πράξεις και τις αποφάσεις τους στην εντιμότητα.


Ασχολούνται με το εαυτό τους, όχι με τους άλλους: Εστιάζουν στο να φτιάξουν τη δική τους ζωή όπως την θέλουν και στη φροντίδα του εαυτού τους και των αγαπημένων τους προσώπων. Δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με το τι λένε ή κάνουν οι άλλοι, δεν κρίνουν και δεν καταπιάνονται με κουτσομπολιά και δολοπλοκίες. Αποδέχονται ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να ζει τη ζωή του όπως θέλει – όπως και οι ίδιοι άλλωστε!


Είναι αισιόδοξοι: Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι βλέπουν πάντα το ποτήρι μισογεμάτο. Εστιάζουν στην θετική πλευρά κάθε κατάστασης – υπάρχει, ακόμα και αν ορισμένες φορές είναι, αρχικά, αδύνατον να την εντοπίσουμε. Διώχνουν συνειδητά τις αρνητικές σκέψεις και τις αντικαθιστούν με θετικές. Αποδέχονται ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, τον οποίο μπορεί βέβαια ποτέ να μην μάθουν.


Αγαπούν: Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δέχονται τους άλλους γι’ αυτό που είναι και δεν βάζουν όρια ή προϋποθέσεις για την αγάπη τους. Ακόμα και όταν δεν συμφωνούν ή δυσαρεστούνται από τις πράξεις των άλλων, δεν παύουν να αγαπούν.


Είναι επίμονοι: Δεν το βάζουν κάτω. Αντιμετωπίζουν την κάθε δυσκολία ως ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στον στόχο τους. Δεν σταματούν να προσπαθούν ποτέ, εστιάζουν στις επιθυμίες τους και τις διεκδικούν.


Προλαμβάνουν τις καταστάσεις που μπορούν να ελέγξουν: Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν χάνουν χρόνο προσπαθώντας να αλλάξουν καταστάσεις που είναι εκτός του ελέγχου τους και αποδέχονται αυτά που δεν μπορούν να αλλάξουν. Γι’ αυτά όμως που μπορούν, φροντίζουν να προλαμβάνουν τις καταστάσεις και να παίρνουν τον έλεγχο, προκειμένου να δημιουργήσουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Δεν περιμένουν να τους προλάβουν οι εξελίξεις.


Φροντίζουν τον εαυτό τους: Φροντίζουν την υγεία τους, το σώμα και το πνεύμα τους. Προσέχουν τη διατροφή τους, ασκούνται, ξεκουράζονται, κάνουν προληπτικούς ελέγχους την υγεία τους και κρατούν το μυαλό τους σε εγρήγορση. Αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους και στα ενδιαφέροντα τους.


Έχουν αυτοπεποίθηση: Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι αποδέχονται τον εαυτό τους για αυτό που είναι – δεν προσπαθούν να προσποιηθούν κάτι διαφορετικό. Γνωρίζουν τον εαυτό τους, τις επιθυμίες τους, τα πιστεύω και τα θέλω τους, τα όρια και τις αδυναμίες τους. Αισθάνονται σίγουροι για τον εαυτό τους και τις επιλογές τους και δεν διαμορφώνουν τη ζωή τους προσπαθώντας να ευχαριστούν τους γύρω τους.


Είναι υπεύθυνοι: Πάνω από όλα, οι ευτυχισμένοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι είναι 100% υπεύθυνοι για τη ζωή τους. Αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη διάθεσή τους, τη νοοτροπία τους, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις πράξεις και τα λόγια τους. Παραδέχονται τα λάθη τους και αναλαμβάνουν την ευθύνη εξίσου για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους.

Πηγή


Σοκ! Δεν ήταν μόνο το Τσέρνομπιλ. Αυτά είναι τα πυρηνικά ατυχήματα που δεν έμαθε ποτέ κανείς...


Read more

Σεισμός 7,2 ρίχτερ στο αρχιπέλαγος Βανουάτου στο Νότιο ΕιρηνικόΣυναγερμός από τις αρχές για τσουνάμι

 Μεγάλη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο αρχιπέλαγος Βανουάτου στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως μεταδίδουν αυτή την ώρα το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο και το πρακτορείο Reuters. 

  Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως «είναι πιθανά κύματα τσουνάμι σε απόσταση 300 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού στις ακτές του Βανουάτου». 

  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επίκεντρο του σεισμού υπολογίζεται σε απόσταση 81 χλμ βορειοδυτικά της περιοχής Πορτ-Ολρί στη νήσο Εσπίριτου Σάντου.

   Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές. 


Επιστρέφουν τα αμερικανικά «Κονκόρντ» που δεν πέταξαν ποτέRead more

5 εκνευριστικά πράγματα που λένε όσοι δεν έχουν παιδιά σε εσένα που έχειςΘυμάστε πόσο άλλαξε η ζωή σας από την στιγμή που ήρθαν τα παιδιά; Όσο προετοιμασμένη και αν ήσασταν για το τι πρόκειται να συμβεί, η καθημερινότητα και η πραγματικότητα ανέτρεψε τα πάντα.


Γιατί πώς μπορείς να καταλάβεις εκείνον που από τη μια μέρα στην άλλη αλλάζει η ζωή του ριζικά και από εκεί που μέχρι χθες ήταν κανονικός άνθρωπος γίνεται ζόμπι από την αϋπνία, τις υστερίες, τις ατέλειωτες ώρες θηλασμού και την παντελή έλλειψη προσωπικού χρόνου; Αν δεν περπατήσεις στο μονοπάτι του άλλου δεν μπορείς ποτέ να καταλάβεις πραγματικά τι περνά.


Συγκεντρώσαμε τα 5 πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορεί να ακούσεις από όλους εκείνους που δεν έχουν παιδιά και δεν ξέρουν τι εστί βερίκοκο και σας τα παρουσιάζουμε σε αντίστροφη μέτρηση ( από τα λιγότερο εκνευριστικά στη χειρότερη ατάκα όλων).


5. Πρόσφατα πήρα κι εγώ σκύλο και καταλαβαίνω απόλυτα τι περνάς.


Απάντηση: Άσε μας, κουκλίτσα μου!4. *χασμουρητό* Είμαι ΤΟΣΟ κουρασμένη. 


Απάντηση: Φυσικά, είναι πολύ κουραστικό να κοιμάσαι συνεχόμενα όλη νύχτα στο υπέροχο διπλό κρεβάτι σου χωρίς να σε χτυπάει κάθε 10 λεπτά στο πρόσωπο το νήπιο για να σου πει κάτι, εκείνη τη μια ώρα που είπες να ξεκουραστείς λίγο.


3. Δεν έχω καθόλου ελεύθερο χρόνο!


Απάντηση: Φυσικά! Πού να τον βρεις; Μήπως τον έχασε κανείς για να τον βρεις εσύ που γυρνάς κάθε βράδυ σπίτι και το βρίσκεις έτσι ακριβώς όπως το άφησες το πρωί που έφυγες;


2. Eίμαι ολοκληρωτικά εξουθενωμένη. Πήγα σε 3 γάμους τον τελευταίο μήνα.


Απάντηση: Δεν έχεις ζήσει τα χειρότερα, γι’ αυτό και μιλάς. Όσοι έχουν παιδιά μπορεί να τρέχουν σε παιδικό πάρτι κάθε, μα κάθε Σαββατοκύριακο, επί ένα μήνα σερί. Και αν έχεις δύο παιδιά μπορεί να πρέπει να τρέχεις την ίδια μέρα σε δύο διαφορετικά πάρτι.


Και η χειρότερη ατάκα που μπορεί να ακούσεις, και την αφήσαμε για την πρώτη θέση:


1. Εγώ, αν αποκτήσω παιδιά, δεν θα τα αφήσω ποτέ να Να φάνε γλυκό, να δουν τηλεόραση, να ουρλιάζουν μέσα στα αυτιά σου επί 3 ώρες χωρίς λόγο και αιτία, να σου μιλάνε έτσι; Εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα έρθεις, να το θυμάσαι αυτό. Και τότε σίγουρα θα τα αφήσεις να…

Πηγή


Μηχάνημα σε μέγεθος ψυγείου παράγει φάρμακα στο λεπτό και κατά παραγγελίαRead more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου