Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Τη Δευτέρα η μεγαλύτερη πανσέληνος εδώ και 70 χρόνια!


Δεν θα είναι απλά supermoon! Θα είναι κάτι παραπάνω, θα είναι extra-super moon! Αυτή τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του 21ου αιώνα αλλά και των τελευταίων 70 ετών. Το γεμάτο φεγγάρι του Νοεμβρίου θα είναι το μεγαλύτερο από το 1948, ενώ η επόμενη φορά που θα δούμε τόσο μεγάλο φεγγάρι από τον πλανήτη μας θα είναι το Νοέμβριο του 2034.


«Η πανσέληνος της 14ης Νοεμβρίου δεν είναι μόνο η πιο κοντινή και φωτεινή πανσέληνος του 2016, αλλά για την ώρα και η πιο κοντινή του 21ου αιώνα», γράφει χαρακτηριστικά στο site της NASA.


Να σημειωθεί ότι το 2016 κλείνει, τους τελευταίους τρεις μήνες του με τρία super moons!


Τι είναι η υπερπανσέληνος ή supermoon


Ο όρος «supermoon» μπήκε στο λεξιλόγιο μας μόνον τα τελευταία χρόνια. Αρχικά ο όρος χρησιμοποιούνταν από την αστρολογία και σήμαινε το νέο φεγγάρι ή την πανσέληνο που σημειωνόταν ενώ το φεγγάρι ήταν στο 90% του περιγείου (δηλαδή κοντά στη Γη).


Πλέον supermoon (υπερπανσέληνο) ονομάζουμε κάθε πανσέληνο που το φεγγάρι βρίσκεται πιο κοντά στη Γη από το μέσο όρο της απόστασης του πλανήτη μας με το δορυφόρο του.
Υπερπανσέληνος συμβαίνει όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειο, δηλαδή στο κοντινότερο σημείο της από τη Γη, με αποτέλεσμα η διάμετρος του φεγγαριού να φαίνεται μεγαλύτερη.


Καθώς η τροχιά του φεγγαριού είναι ελλειπτική, άλλοτε πλησιάζει τη Γη κατά 30.000 μίλια εγγύτερα (περίγειο) και άλλοτε απομακρύνεται (απόγειο).


Όταν ο Ήλιος και η Σελήνη ευθυγραμμίζονται και η Σελήνη είναι και στο περίγειο της, τότε έχουμε υπερπανσέληνο ή supermoon!


Μια υπερπανσέληνος μπορεί να φαίνεται έως και 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη σε σχέση με μια πανσέληνο όταν το φεγγάρι βρίσκεται στο απόγειό του.


Ωστόσο το ότι μια πανσέληνος φαίνεται μεγαλύτερη είναι θέμα οπτικής... απάτης. Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει δεν είναι ότι το φεγγάρι είναι μεγαλύτερο αλλά ότι όταν η Σελήνη βρίσκεται σχετικά πιο κοντά στον ορίζοντα, μπορεί να συγκριθεί με διάφορα άλλα χαρακτηριστικά που βρίσκονται εκεί, όπως δέντρα, κεραίες και διάφορα κτίσματα και τότε φαίνεται πιο μεγάλη.


Η σχέση του ανθρώπου με τη Σελήνη


Στην αρχαιότητα η Σελήνη λατρεύτηκε σαν θεά. Για τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους η Σελήνη ήταν η θεά του κυνηγιού Άρτεμις που με το φως της βοηθούσε τους κυνηγούς να βλέπουν μεσ’ τη νύχτα. Στην κλασική εποχή, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι μπόρεσαν να διαλευκάνουν αρκετά από τα μυστήρια της Σελήνης, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο μηχανισμός των φάσεων της.
Πηγή

Δείτε Επίσης 

Read more

Πιστάδικη Lotus Exige με μοτέρ από FerrariΈχοντας τον ήχο του V8 με τις 5βάλβιδες κεφαλές ακόμη στα αυτιά μας, από την πρόσφατη δοκιμή της F355 Spider, και βλέποντας το εσωτερικό αυτής της Lotus Exige με τα μπάκετ και το roll cage σαν αγωνιστικό πρωτότυπο, φανταζόμαστε την εμπειρία και ανατριχιάζουμε.


Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες διατίθεται προς πώληση με τιμή οριακά κάτω από 50.000 στερλίνες, ενώ  για την κατασκευή του απαιτούνται περισσότερα από τα διπλά. Είναι ένα αγωνιστικό σασί Lotus Exige με κινητήρα από Ferrari F355 και μετάδοση από την αγωνιστική F355 του Ferrari Challenge.


Η ενσωμάτωση του κινητήρα έχει μελετηθεί με ιδιαίτερη έμφαση στην ροή του αέρα για την ψύξη και την τροφοδοσία, για απαιτητική αγωνιστική χρήση. Ένας σπεσιαλίστας στους κινητήρες Ferrari μηχανικός επιστρατεύτηκε για να διασφαλίσει την αξιόπιστη λειτουργία. Το κόστος των ανταλλακτικών και μόνο ξεπερνά τις 50.000 στερλίνες

. Η εργοστασιακή εισαγωγή έχει αντικατασταθεί από χωνιά κάθετης ροής. Ο ψεκασμός, το κύκλωμα ολόκληρο και τα μπεκ είναι από Ferrari 360. Η τροφοδοσία γίνεται με αντλία παροχής 255 λίτρων ανά ώρα. Οι μπιέλες είναι τιτανίου και ο στρόφαλος ζυγοσταθμισμένος με μικρότερες ανοχές. Η εξάτμιση είναι custom. Στον τυχερό ιδιοκτήτη θα δοθεί και προίκα, η οποία περιλαμβάνει πέντε ακόμη διαφορετικές διατάξεις εξαγωγής, ανάλογα με τις απαιτήσεις του set up κάθε πίστας.


Το κιβώτιο είναι εξάρι χειροκίνητο και το μοχλικό ειδικά φτιαγμένο για την περίσταση. Συνδυάζεται με μπλοκέ διαφορικό. Από ανάρτηση, φορά πλήρως ρυθμιζόμενα σε ύψος και γεωμετρία coil over. 


Δείτε Επίσης 

Η ιστορική κωμόπολη που δεν κατάφερε να κατακτήσει ο Αλή Πασάς


Read more

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς την επόμενη εβδομάδαΧωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ από την ερχόμενη Τρίτη

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ εξήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, ξεκινώντας από την ερχόμενη Τρίτη.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες αποφάσισαν στάσεις εργασίας τις παρακάτω ημέρες:


Τρίτη 15 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 π.μ.


Παρασκευή 18 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από 12:00 έως 16:00


Δευτέρα 21 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 π.μ.


Τετάρτη 23 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από 12:00 έως 16:00


Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 π.μ.


Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την διοίκηση του ΟΑΣΑ για υποβάθμιση των εταιρειών και των εργαζομένων καθώς και υπονόμευση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών.


«Η μετατροπή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) από ένα συντονιστικό όργανο των Αστικών Συγκοινωνιών σε ένα διευθυντήριο, που θα συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες, οδηγεί στη δημιουργία ενός συγκεντρωτικού, αντιπαραγωγικού, γιγαντιαίου Ομίλου. Ταυτόχρονα προκαλεί αξεπέραστα λειτουργικά προβλήματα στη ΣΤΑΣΥ και στην ΟΣΥ, με περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας των μετακινήσεων ενώ αφήνει να φανεί στο... βάθος η εκχώρηση των συγκοινωνιών σε ιδιώτες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.


«Η υποβάθμιση των εταιριών και των εργαζομένων μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους. Τα προσωπικά σχέδια (κρυφά και φανερά), που υπονομεύουν τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες θα ακυρωθούν στην πράξη από τους εργαζόμενους», δηλώνουν οι εργαζόμενοι.

Πηγή

Δείτε Επίσης

                  Επτά στα δέκα νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο
Read more

Έξυπνα τραπέζια: Απεικονίζουν ζώα να αναδύονται από το νερόΑν είστε λάτρεις του μοναδικού και του ιδιαίτερου ενώ σας αρέσουν οι πιο εκκεντρικές διακοσμητικές προτάσεις δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στις δημιουργίες του σχεδιαστή Derek Pearce.


Ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα σειρά από τραπεζάκια σαλονιού ή αλλιώς τραπεζάκια καφέ με την ονομασία «Τραπέζια νερού».


Οι εντυπωσιακές αυτές δημιουργίες που αποτελούνται από ξύλο και γυαλί εντυπωσιάζουν παγκοσμίως ενώ πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να προσθέσουν ένα τέτοιο τραπέζι στη συλλογή τους.


Τα ιδιαίτερα αυτά τραπέζια δίνουν την ψευδαίσθηση πως αναδύονται ζώα όπως ιπποπόταμοι, δελφίνια, πάπιες και πολλά άλλα τετράποδα από το νερό. Τα ζώα έχουν φτιαχτεί με μοναδική γλυπτική πάνω σε ξύλο ενώ η γυάλινη επιφάνεια του τραπεζιού απεικονίζει το νερό.


Αξίζει να πούμε πως τα τραπέζια «νερού» που εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο Αμερικανός σχεδιαστής ξεκίνησαν να παίρνουν σάρκα και οστά το 1997 ενώ έχουν εκτεθεί στην Ευρώπη, την Αμερική αλλά και στην Ιαπωνία. Τα τραπέζια αυτά διατίθενται προς πώληση κατόπιν παραγγελίας σε όποιο χρώμα και... ζώο επιθυμείτε.


Δείτε Επίσης

                               Ανέκδοτο: O γιόs μου το καμάρι μου


Read more

Μια υπόγεια πόλη στην έρημο της Ιορδανίας


Μια υπόγεια πόλη στην έρημο της Ιορδανίας, προτείνει αρχιτέκτονας, που έχει σχεδιάσει ακόμη και υπόγεια ξενοδοχεία

 Το σχέδιο του Ρασέμ Καμάλ (Rasem Kamal), αφορά στην έρημο Γουάντι Ραμ (Wadi Rum), η οποία είναι προστατευόμενη από την UNESCO και γνωστή από τον Λόρενς της Αραβίας, ο οποίος την πέρασε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της αραβικής επανάστασης του 1917-1918.


Σε αυτήν την έρημο με βράχους από ψαμμίτη και γρανίτη, ο Kamal προτείνει ένα δίκτυο υπόγειων χώρων για μια περιοχή 180.000 τετραγωνικών μέτρων. Ανάμεσα τους, ένας σιδηροδρομικός σταθμός, μουσείο, ξενοδοχείο και σπίτια.


Η βάση για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό είναι οι μυρμηγκοφωλιές, με υπόγειους θαλάμους που θα έχουν πρόσβαση μέσω στοών, σε αυλές. Κάθε αυλή θα είναι μοναδική και θα στηρίζεται στην τοπογραφία της περιοχής και την ένταση του φυσικού φωτός.


Δείτε Επίσης

Το φίδι που γεννήθηκε με… μουστάκι και γυαλιά ηλίου


Read more

Σύστημα ελέγχου λέιζερ από τη Northrop Grumman για χρήση σε πολεμικά αεροσκάφη


Σύστημα ελέγχου λέιζερ από τη Northrop Grumman για χρήση σε πολεμικά αεροσκάφη

Η Northrop Grumman ανακοίνωσε πως θα συνδράμει στα σχέδια της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας για την ανάπτυξη όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας (ακτινοβόλων) για προστασία σημερινών και μελλοντικών αεροσκαφών, στο πλαίσιο συμβολαίου που υπέγραψε με το Air Force Research Laboratory (AFRL).


Η εταιρεία αναλαμβάνει να αναπτύξει και παράγει το τμήμα ελέγχου ακτίνας ενός οπλικού συστήματος λέιζερ που αναπτύσσει το AFRL στο πλαίσιο του προγράμματος SHiELD (Self-Protect High Energy Laser Demonstrator. To όπλο λέιζερ θα μεταφέρεται σε ατρακτίδιο για μαχητικά αεροσκάφη, και πρόκειται να δοκιμαστεί σε αεροπλάνα που θα πετούν σε υπερηχητικές ταχύτητες. Οι δοκιμές αναμένεται να αρχίσουν το 2019.


Το σύστημα ελέγχου έχει να κάνει με το περιβάλλον της πτήσης, και συγκεκριμένα με τις διαταραχές στην ατμόσφαιρα που θα μπορούσαν να παραμορφώσουν την ακτίνα, καθώς και με την παρακολούθηση, στόχευση του στόχου και την εστίαση της ακτίνας. Το AFRL με τη σειρά του θα ενσωματώσει το STRAFE (SHIELD Turret Research in Aero Effects) σε μια πηγή λέιζερ, καθώς και σε συστήματα ενέργειας και ψύξης που αναπτύσσονται για το όλο project.


Δείτε Επίσης

Η Apple παρουσίασε τους νέους MacBook Pro φορητούς υπολογιστές


Read more

Επτά στα δέκα νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο


Επτά στα δέκα νοικοκυριά (ποσοστό 69,1% του πληθυσμού της χώρας) έχουν σήμερα πρόσβαση στο Διαδίκτυο, καταγράφοντας αύξηση 1,5% σε σχέση με το 2015. Παράλληλα, την τελευταία πενταετία (2011- 2016) σημειώθηκε αύξηση 37,7% στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο από την κατοικία καθώς και αύξηση στην εν κινήσει χρήση του.


Τα παραπάνω προκύπτουν από την Έρευνα Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας από νοικοκυριά και άτομα, έτους 2016, που πραγματοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.


Στην έρευνα ερευνήθηκαν 4.774 ιδιωτικά νοικοκυριά και ισάριθμα μέλη αυτών, σε ολόκληρη την Ελλάδα, με προϋπόθεση την ύπαρξη ενός, τουλάχιστον, μέλους ηλικίας 16-74 ετών σε κάθε νοικοκυριό.


Αναλυτικά, όπως αναφέρουν τα αποτελέσματα της έρευνας, επτά στα δέκα νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από την κατοικία τους (ποσοστό 69,1%).


Την τελευταία πενταετία (2011-2016) καταγράφεται αύξηση 37,7% στην πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία, ενώ σε σχέση με το 2015 παρατηρείται μικρή αύξηση 1,5%.Σε ότι αφορά στις γεωγραφικές περιοχές της χώρας, αύξηση, σε σχέση με το 2015, καταγράφεται στα νησιά Αιγαίου και Κρήτη και στην Αττική (7,7% και 4,5% αντίστοιχα), σταθερότητα στη Βόρεια Ελλάδα (οριακή αύξηση 0,2%), ενώ μείωση 5,5% παρατηρείται στην Κεντρική Ελλάδα.


Ευρυζωνική σύνδεση χρησιμοποιεί το 68,1% του συνόλου των νοικοκυριών της χώρας με ένα τουλάχιστον μέλος ηλικίας 16-74 ετών, παρουσιάζοντας σε σχέση με το 2015, αύξηση 1,5%.


Αναφορικά με τους κυριότερους λόγους μη πρόσβασης στο διαδίκτυο από την κατοικία, σύμφωνα με την έρευνα, αυτοί είναι: α) η έλλειψη δεξιοτήτων (64,4%), β) ότι οι πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο δεν είναι χρήσιμες, δεν ενδιαφέρουν (25,5%) και γ) ότι το κόστος του εξοπλισμού είναι πολύ υψηλό (19,9%).


Χρήση Διαδικτύου


Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κατά το α΄ τρίμηνο του 2016, χρήση διαδικτύου έκανε το 69,1% του πληθυσμού της χώρας, ηλικίας 16-74 ετών.


Τακτική θεωρείται η χρήση του διαδικτύου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και πραγματοποιείται από το 95,6% όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το α΄ τρίμηνο του 2016, ποσοστό αυξημένο κατά 1,4% σε σχέση με το 2015 (94,3%).


Αναφορικά με το επίπεδο εκπαίδευσης όσων χρησιμοποίησαν το α΄ τρίμηνο του 2016 το Διαδίκτυο, από την έρευνα προκύπτει ότι το διαδίκτυο χρησιμοποίησε το 94,1% του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης (μεταπτυχιακά / διδακτορικό, ΑΕΙ, ΤΕΙ, στρατιωτικές σχολές, ανώτερες σχολές τριετούς διάρκειας, κολλέγιο διάρκειας μεγαλύτερης των δύο ετών), το 79,5% του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει μεσαίο επίπεδο εκπαίδευσης (δημόσιο ή ιδιωτικό ΙΕΚ, κολλέγιο διάρκειας μέχρι δύο έτη, Λύκειο -Γενικό, ΕΠΑΛ, ΤΕΛ-, ΤΕΣ/ΤΕΕ -β΄ κύκλο) και το 33,9% του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης (Επαγγελματική σχολή/Τεχνική επαγγελματική σχολή/ Τεχνικό επαγγελματικό εκπαιδευτήριο -α΄ κύκλο-, Γυμνάσιο, Δημοτικό, δεν έχουν ολοκληρώσει ή παρακολουθήσει καμία βαθμίδα εκπαίδευσης).


Πρόσβαση από φορητές συσκευές


Σύμφωνα με την έρευνα, επτά στους δέκα χρήστες (68,1%) του Διαδικτύου κατά το α΄ τρίμηνο του 2016 συνδέθηκαν εν κινήσει (εκτός κατοικίας και χώρου εργασίας), μέσω κινητού τηλεφώνου ή smart phone, φορητού υπολογιστή (laptop, notebook, netbook ή tablet) ή άλλης φορητής συσκευής (PDA, MP3 player, e-book reader, φορητή κονσόλα παιχνιδιών κ.λπ.), παρουσιάζοντας αύξηση 2,6%, σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2015.


Από όσους συνδέθηκαν στο Διαδίκτυο, εκτός της κατοικίας και του χώρου εργασίας τους με κινητή συσκευή, το 59,9% χρησιμοποίησε κινητό ή smart phone, το 34,3% φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (π.χ. laptop, tablet) και το 0,9% άλλη συσκευή (π.χ. PDA, MP3 player, e-book reader,φορητή κονσόλα παιχνιδιών κ.λπ.).


Το υψηλότερο ποσοστό εν κινήσει σύνδεσης στο διαδίκτυο καταγράφεται για τους νέους ηλικίας 16-24 ετών, εννέα στους δέκα (89,7%) που χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο, συνδέθηκαν σε αυτό και από κινητή συσκευή, εκτός κατοικίας και εκτός χώρου εργασίας/εκπαίδευσης για μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές.


Αναφορικά με το δίκτυο που χρησιμοποιείται για την εν κινήσει σύνδεση, αύξηση καταγράφεται τόσο για το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας όσο και για το ασύρματο (WiFi), 21,4 % και 4 %, αντίστοιχα, μεταξύ των ετών 2015 και 2016.


Λόγοι χρήσης του Διαδικτύου


Η online ανάγνωση ειδήσεων σε ιστοσελίδες, εφημερίδες, περιοδικά παραμένει στην κορυφή της λίστας των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου με ποσοστό 85,3%, ενώ η αναζήτηση πληροφοριών και υπηρεσιών είναι η δεύτερη περισσότερο πραγματοποιούμενη δραστηριότητα, με ποσοστό 81,9%.


Τα ποσοστά που καταγράφηκαν για όσους χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το α΄ τρίμηνο του 2016, για δραστηριότητες που πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου, κατά φθίνουσα σειρά, παρουσιάζονται ακολούθως:


Διάβασμα online ειδήσεων σε ιστοσελίδες, εφημερίδες, περιοδικά: 85,3%.


Αναζήτηση πληροφοριών για προϊόντα και υπηρεσίες: 81,9%.


Αποστολή ή λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων: 74,7%.


Συμμετοχή σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κλπ.): 67,5%.


Παρακολούθηση video με χρήση υπηρεσιών διαμοιρασμού αρχείων (sharing services), όπως π.χ. από το YouTube: 59,9%.


Αναζήτηση πληροφοριών υγείας, σχετικά με ασθένειες, διατροφή, κακώσεις, τραύματα, παράγοντες που βελτιώνουν την υγεία κ.λπ.: 58,8%.


Παρακολούθηση μουσικής (web ραδιόφωνο, μουσική από online μουσικές βιβλιοθήκες στο διαδίκτυο / clouds κ.ά.): 47,4%


Πραγματοποίηση κλήσεων ή βιντεοκλήσεων, με χρήση web κάμερας μέσω του διαδικτύου (Skype, Facetime):46,5%.


Xρήση υπηρεσιών για ταξίδια και καταλύματα: 39,9%.


«Ανέβασμα» σε ιστοσελίδα κειμένου, φωτογραφιών, μουσικής, videos, λογισμικού κ.λπ. προκειμένου να τα μοιραστούμε με άλλους: 34,9%.


Συμμετοχή σε παιχνίδια ή «κατέβασμα» λογισμικού για παιχνίδια:31,8%.


Πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών: 27,7%.


Παρακολούθηση διαδικτυακής τηλεόρασης συνεχούς μετάδοσης (streamed TV) είτε μεταδίδεται ζωντανά είτε μέσω τηλεοπτικών σταθμών (catch up): 14,9%.


Παρακολούθηση ταινιών/σειρών μέσω της υπηρεσίας «video on demand»: 11,9%.


Χρήση λογαριασμού (π.χ. PayPal) για την πληρωμή ειδών ή υπηρεσιών που αγοράστηκαν από το διαδίκτυο: 11,7%.Δημιουργία ιστοσελίδας ή blog: 6%.


Κλείσιμο ραντεβού με γιατρό μέσω της ιστοσελίδας νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας: 3%.


Πώληση αγαθών ή υπηρεσιών μέσω δημοπρασιών π.χ. μέσω e-Bay: 2,8%.


Οι δραστηριότητες για τις οποίες καταγράφεται αύξηση, σε σχέση με το 2015, είναι η πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών (+33,2%), η χρήση υπηρεσιών για ταξίδια και καταλύματα (+27,9%), η πραγματοποίηση κλήσεων ή βιντεοκλήσεων, με χρήση web κάμερας μέσω του διαδικτύου (Skype, Facetime, κ.ά) (+5,7%) και η αναζήτηση πληροφοριών υγείας (+5,6%).

Δείτε Επίσης  

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σήμερα στην 4η δημοτική κοινότητα της Αθήνας


Read more

Ο καιρός σήμερα


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα ξημερώματα του Σαββάτου και από τα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα έντονες.

 Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις.


Η θερμοκρασία θα  κυμανθεί από 8 έως 22 και τοπικά 23 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 1 έως 19 στη βόρεια Ελλάδα, 5 έως 20 και τοπικά 21 στη δυτική Ελλάδα, 10 έως 20 στο βόρειο Αιγαίο και από 13 έως 21 και τοπικά 22 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.


Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νοτιοδυτικά έως 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς – βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.


Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος,  θα επικρατούν όμως χαμηλές θερμοκρασίες, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά και παγετός.Τις υπόλοιπες ημέρες της νέας εβδομάδας αναμένουμε άστατο καιρό, με νεφώσεις και τοπικές μπόρες κατά διαστήματα, θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ στα ορεινά θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις.

Δείτε Επίσης 


Read more

Στους δρόμους και πάλι οι Αμερικανοί ενάντια στον Τραμπ


Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι διαδηλώσεις αμερικανών πολιτών ενάντια του νεοεκλεγέντα ως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. 

Στην Ατλάντα, το Πόρτλαντ, το Μαϊάμι, τη Νέα Υόρκη, εκατοντάδες πολίτες για μία ακόμη μέρα έχουν κλείσει δρόμους και λεωφόρους, φωνάζοντας συνθήματα κατά του μεγιστάνα των ακινήτων.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές διαδηλωτών μπροστά από τον πύργο του Ροκφέλερ στη Νέα Υόρκη.

Δείτε Επίσης

Τι έκανε η Χίλαρι Κλίντον λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ


Read more

Αποκάλυψη πασίγνωστου Έλληνα ηθοποιού: «Φοβάμαι πολύ την άνοια…»


Συνέντευξη στη Real παραχώρησε ο πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός , όπου δεν δίστασε μεταξύ άλλων να αναφερθεί στη μεγαλύτερη φοβία του, που δεν είναι άλλη από την άνοια. Ο Γιάννης Φέρτης αναφέρθηκε φυσικά και στα επαγγελματικά του σχέδια.

 Οι νέες συνθήκες του ελληνικού θεάτρου πόσο νέες είναι για σας, που σχεδόν από την αρχή της καριέρας σας χριστήκατε πρωταγωνιστή;

 Η αλήθεια είναι πως δεν δυσκολεύτηκα καθόλου. Ήµουν δευτεροετής στη σχολή του Τέχνης όταν ο Κουν, µαζί µε τη Μάγια Λυµπεροπούλου και τη Λήδα Πρωτοψάλτη, µας πέρασε ως εξαιρετικά ταλέντα από µια επιτροπή (µε πρόεδρο τον Μινωτή, όχι ό,τι να ’ναι) που µπορούσε να µας δώσει άδεια εξασκήσεως επαγγέλµατος. Και στα µισά της χρονιάς βρέθηκα να παίζω πρωταγωνιστικό ρόλο σε έργο του Καµπανέλλη. Ακολούθησαν «Όρνιθες», «Ευρυδίκη» του Ανούιγ και µετά έπαιξα µε τη Μελίνα στο «Γλυκό πουλί της νιότης». Μεγάλη επιτυχία, που τότε συζητιόταν και γραφόταν κι εγώ θεωρούσα φυσιολογική.

 ∆εν καβαλήσατε το καλάµι;

 Ποτέ. Και το λέω ειλικρινά. Έστω κι αν ο Κουν µε διάλεξε και µε πίστεψε. Εντάξει, ήµουν «ψωνισµένος» µε το θέατρο, όχι όµως µε την κακή έννοια. ∆εν αισθανόµουν ότι ήµουν τίποτα εξαιρετικό. Και γενικά δεν θεωρώ πως έχω κάνει και τίποτα ιδιαίτερο στην καριέρα µου. Έχω παίξει κάποια πράγµατα καλά, αλλά επίσης ξέρω πολύ καλά τι δεν έχω κάνει σε πολλούς ρόλους που, όπως λένε, ήµουν «καλός».

 Είναι γνωστό το χαµηλότονο του χαρακτήρα σας...

 Να σας πω κάτι; Όταν βγήκα στο θέατρο, τα πρώτα 3-4 χρόνια, δεν σήκωνα µύγα στο σπαθί µου. Είχα τσακωθεί µε ηθοποιούς για τις άπρεπες συµπεριφορές τους επί σκηνής εις βάρος άλλων. Μετά είπα στον εαυτό µου «εδώ είναι δουλειά συνόλου, κάνε και το κορόιδο σε κάποια πράγµατα». Αλλά στις αρχές, επειδή ακριβώς είχα την εύνοια του Κουν, αντιδρούσα γιατί δεν ήθελα να πιστεύουν πως κάνω το κορόιδο προκειµένου να ανέβω.

 Εκτός σκηνής ήσασταν πιο µετρηµένος;

 Παρασυρόµουν µε δική µου πρωτοβουλία. Έπαιζα µε φίλους πόκα µετά µανίας. Μου έχει συµβεί να παίζω µια ολόκληρη µέρα ανάµεσα σε δυο παραστάσεις. Είχα µανία µε το γήπεδο, µε τον Παναθηναϊκό. Παλιά που τα µατς δίνονταν στις 3 το µεσηµέρι, έφευγα απ’ το σπίτι το πρωί και µετά τραβούσα και δυο παραστάσεις. Χωρίς την παραµικρή έκπτωση στη σκηνή. Είχα και τις δυνάµεις, βέβαια. Γούσταρα και το ξενύχτι πάρα πολύ. Ήµουν σ’ ένα σπίτι µε παρέα κι έφευγα στις 5.30 το πρωί για να πάω σε άλλο, σε άλλη παρέα. ∆εν ήµουν απ’ αυτούς τους πολύ αφοσιωµένους στο θέατρο, όπως, ας πούµε, ο Λευτέρης Βογιατζής που θαύµαζα. Αγαπούσα το θέατρο, αλλά ήθελα να κάνω και τη ζωή µου.

 Ο χρόνος σάς έχει φερθεί καλά. Υπάρχει κάτι που σας φοβίζει στον τρόπο που επεµβαίνει στη ζωή σας;

 Με φοβίζει µην αρρωστήσω άσχηµα. Μην πάθω καµιά άνοια. Τα γνωστά. Για να µάθω, ας πούµε, τα λόγια στο έργο του Προυσαλίδη, δούλεψα πάρα πολύ, γιατί δεν λειτουργώ το ίδιο όπως πριν από 10-15 χρόνια. Φοβάµαι τη στιγµή που θα θέλω να παίξω και δεν θα µπορώ. Γιατί ξέρω συναδέλφους κάποιας ηλικίας -και παλαιότερους- που φτάναν να τρέµουν πάνω στη σκηνή. Αυτό ελπίζω να µη µου συµβεί. Θέλω να σταµατήσω, δηλαδή, εγκαίρως ή να µε σταµατήσει η γυναίκα µου...Δείτε Επίσης

                                       6 τροφές που σε γερνάνε


Read more

Τι έκανε η Χίλαρι Κλίντον λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ


Λίγες ώρες μετά την παραδοχή της ήττας της από τον Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, η Χίλαρι Κλίντον θέλησε να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και κάθε τι που είχε σχέση με προεκλογική εκστρατεία, ψηφοφόρους, εκλογές.


Γνωρίζοντας ότι όλοι θα επεδίωκαν να φωτογραφήσουν την υποψήφια των Δημοκρατικών λίγες ώρες μετά τις εκλογές, η Χίλαρι Κλίντον επέλεξε το δάσος στην περιοχή Chappaqua της Νέας Υόρκης, για να κάνει έναν περίπατο και να ηρεμήσει έπειτα από μια μακρά και εξαντλητική προεκλογική εκστρατεία που δεν είχε και το επιθυμητό αποτέλεσμα, με μοναδική παρέα, τον σύζυγό της, Μπιλ και τα σκυλιά τους.


Εκεί, την συνάντησε τυχαία μια νεαρή γυναίκα, η Margot Gerster που έκανε πεζοπορία με την 13 μηνών κόρη της και τον σκύλο της. Η Margot Gerster περπατά καθημερινά το συγκεκριμένο μονοπάτι στο δάσος και η έκπληξή της όταν συνάντησε την παρ’ ολίγον πρώτη γυναίκα Πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν μεγάλη.


Η Χίλαρι Κλίντον, με ευγένεια και χαμόγελο δέχθηκε μάλιστα και να φωτογραφηθεί μαζί της, ενώ έμοιαζε ευδιάθετη, παρά το γεγονός ότι είχε μόλις ηττηθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ.


Δείτε Επίσης  

Η ιστορική κωμόπολη που δεν κατάφερε να κατακτήσει ο Αλή Πασάς


Read more

Λαμία: Τι θα γίνει με το νοσοκομείο; Οι γιατροί ρωτούν τους ασθενείς;


Αναστάτωση επικρατεί για ακόμα μία φορά στο Νοσοκομείο Λαμίας

 Χαμός και πάλι στο Νοσοκομείο Λαμίας με τα νέα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την συνεχόμενη αδιάλλακτη συμπεριφορά της νέας διοίκησης.Αναστάτωση δημιουργήθηκε μετά το ρεπορτάζ του MAG24 για το βουνό με τα σκουπίδια στο Νοσοκομείο Λαμίας, κάτι που εξόργισε τον ίδιο τον δήμαρχο Λαμιέων Ν.Σταυρογιάννη που ενώ δεν φέρει καμία ευθύνη ο δήμος σε λίγη ώρα θα στείλει όλο το δυναμικό του τμήματος καθαριότητας του Δήμου για να συμμαζέψουν τα περισσότερα έτσι ώστε να αποφευχθεί νέο πρόβλημα με τυχόν αρρώστιες.


Πρωί  πρωί  όμως και νέα προβλήματα  στα χειρουργεία του νοσοκομείου μιας και δεν λειτουργεί το τμήμα σηπτικού.


Κάτι απαραίτητο για να προχωρήσουν οι γιατροί σε μικροεπεμβάσεις.


Το χειρότερο όλων είναι ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση ούτε προς το ιατρικό προσωπικό αλλά ούτε και προς τους ασθενείς.


Η εικόνα των ταλαιπωρημένων ανθρώπων να περιμένουν έξω από τα χειρουργεία, να ρωτούν τους γιατρούς και ούτε αυτοί να γνωρίζουν τι συμβαίνει άραγε πόσα χρόνια μας γυρίζει πίσω και ποιους εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση; Και όλα αυτά συμβαίνουν στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας.

Δείτε Επίσης

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σήμερα στην 4η δημοτική κοινότητα της Αθήνας


Read more

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σήμερα στην 4η δημοτική κοινότητα της Αθήνας


Σε συνεργασία με την εταιρία πρόληψης και προαγωγής «Υγεία για όλους».

Σήμερα Σάββατο 12 Νοεμβρίου οι πόρτες της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων, στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35 στον Κολωνό, ανοίγουν για ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους της πόλης που έχουν ανάγκη.


Οι δωρεάν ιατρικές  εξετάσεις ξεκινούν από τις 10.30 το πρωί και περιλαμβάνουν:


1.Παιδιατρική κλινική εξέταση - Εμβολιασμός παιδιών.


2.Μαιευτική - Γυναικολογική εξέταση  test pap.3.Καρδιολογικός Έλεγχος με φορητό υπερηχογράφο.


4.Παθολογικός - Ενδοκρινολογικός έλεγχος.


5. Ορθοπεδικός - Μυοσκελετικός έλεγχος σε παιδιά


Οι εξετάσεις γίνονται σε συνεργασία με την εταιρία πρόληψης και προαγωγής  «Υγεία για  όλους».


Πληροφορίες και τηλεφωνικά  ραντεβού στο 210 5157553 και 210 5157882

Δείτε Επίσης

Η ιστορική κωμόπολη που δεν κατάφερε να κατακτήσει ο Αλή Πασάς


Read more

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ληστεία μετα απο 8 χρόνια. Αλλοδαποί οι δράστες


Την εξιχνίαση διπλής ληστείας σε υποκαταστήματα τραπεζών στην Καλαμαριά, το καλοκαίρι του 2008, με συνολική λεία 42.000 ευρώ, εξιχνίασαν οι Αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης. Ως ένας εκ των δραστών φέρεται 34χρονος Γεωργιανός, που κρατείται ήδη στις φυλακές για παρόμοια αδικήματα, ενώ οι ταυτότητες των δύο συνεργών του παραμένουν άγνωστες και ερευνώνται.


Όπως ανακοινώθηκε, βιολογικό υλικό που βρέθηκε στη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν χρησιμοποιήσει οι τρεις δράστες ως μέσο διαφυγής, ταυτοποιήθηκε εργαστηριακά με τον 34χρονο, ύστερα από εξέταση που πραγματοποιήθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, ενώ προς την κατεύθυνση της ταυτοποίησής του επαναξιολογήθηκε το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας των τραπεζών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.Το διπλό "χτύπημα" είχε σημειωθεί το πρωί της 14ης Αυγούστου 2008, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Ερυθρού Σταυρού, στο Βότση Καλαμαριάς, όπου βρίσκονταν δίπλα δίπλα οι τράπεζες - "στόχοι". Φορώντας κράνη και κρατώντας όπλα, δύο εκ των δραστών εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και την ίδια ώρα ο τρίτος, που φαίνεται ότι ήταν ο 34χρονος, μπήκε στο διπλανό κατάστημα της "FB".Από την πρώτη τράπεζα απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 33.112 ευρώ και από τη δεύτερη το ποσό των 9.245 ευρώ. Σχεδόν ταυτόχρονα ολοκλήρωσαν τη δράση τους και επιβιβάστηκαν και οι τρεις σε μία μοτοσικλέτα, με την οποία διέφυγαν. Το δίκυκλο βρέθηκε την ίδια μέρα στην ίδια περιοχή και, όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε Επίσης 

Απατημένος πιγκουίνος πιάνεται στα… χέρια με τον εραστής της συντρόφου του (video)Read more

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Πασχίζει να πείσει ότι δεν θα υπάρξει 4ο μνημόνιο


Τη σημασία που η εγχώρια αστική τάξη αποδίδει στη διευθέτηση του χρέους, καθώς θα της εξασφαλίσει μεγαλύτερα περιθώρια στήριξης της κερδοφορίας της απ' τον κρατικό κορβανά, επιβεβαίωσε η σχεδόν μονοθεματική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χτες απ' τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δ. Τζανακόπουλο.

Μεταξύ των άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η χώρα μπαίνει σε φάση ανάκαμψης» και επιχαίροντας για την υλοποίηση και απόδοση των αντιλαϊκών μέτρων, δήλωσε ότι «η διαφαινόμενη επίτευξη των στόχων του ελληνικού προγράμματος ενισχύει την ειλημμένη απόφαση να προχωρήσει τάχιστα (...) η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος».

Επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος στο Γιούρογκρουπ της 5ης Δεκέμβρη, αλλά και η συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων.

Σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού και υποδαύλισης του δικομματικού καβγά ενώπιον του κεφαλαίου για το μείγμα διαχείρισης, δήλωσε ότι «αλλαγή της συμφωνίας και 4ο μνημόνιο επιδιώκει η ΝΔ... Η πολιτική της αυτή δεν είναι επικίνδυνη για την κυβέρνηση, είναι επικίνδυνη για την ίδια τη χώρα και για την ίδια την ελληνική οικονομία».

Στις επίμονες ερωτήσεις που δέχτηκε για το ενδεχόμενο υπογραφής 4ου μνημονίου, που πηγάζει απ' τις συγκεκριμένες δηλώσεις των εκπροσώπων του ΔΝΤ που δείχνουν προς νέα αντιλαϊκά μέτρα, ο Δ. Τζανακόπουλος αντί άλλης απάντησης δήλωσε ευθαρσώς ότι είναι «κοινός στόχος να μπορέσουμε να αποκτήσουμε έναν καθαρό διάδρομο δεκαετίας, ίσως και παραπάνω, έτσι ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και νομίζω ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε καταφέρει να καταλήξουμε σε μια κοινή συμφωνία». Ακόμα, πρόσθεσε ότι «η συμφωνία του Ιουλίου - Αυγούστου του 2015 εξακολουθεί να ισχύει και είναι η μοναδική που θα συνεχίσει να ισχύει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να συνδέσει την επίσκεψη Ομπάμα αποκλειστικά με την υπόθεση του χρέους, υποβαθμίζοντας όλα τα άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα που αυτή υπηρετεί και σχετίζονται με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα στην Αν. Μεσόγειο με τους οξύτατους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, τον πόλεμο στη Συρία, το ρόλο της Ελλάδας στο πλαίσιο του κυνηγητού της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, με δεδομένη τη συμμετοχή της, αλλά και την ύπαρξη στη χώρα μας διαφόρων ΝΑΤΟικών επιτελείων, του στρατηγείου στη Λάρισα και της βάσης στη Σούδα. Με κινδύνους, βεβαίως, για το λαό από μια βαθύτερη εμπλοκή. Ετσι, τη χαρακτήρισε «υψηλού συμβολισμού, αλλά και ουσίας», επειδή «ο Αμερικανός Πρόεδρος (...) θέτει στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων τη λύση για το ελληνικό χρέος» και επειδή «ο ρόλος των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις είναι εξαιρετικά αυξημένος. Μία δήλωση του Προέδρου Ομπάμα δεν είναι ποτέ απλώς μια δήλωση, αλλά είναι και μια πολιτική πίεση, έτσι ώστε να επιλυθεί το ζήτημα του χρέους».

Επανέλαβε την κριτική προς τη ΝΔ ότι «επιμένει με δηλώσεις στελεχών της στην υποβάθμιση της σημασίας αυτής της επίσκεψης», «καρφώνοντάς» την στο κεφάλαιο ότι «δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στην υπόθεση της εξόδου από την κρίση».

Τέλος, σε ερώτηση για το νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, δήλωσε ότι «υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας και στο επόμενο διάστημα είναι πιθανή και μια επικοινωνία εκ μέρους του πρωθυπουργού με τον νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών».

Δείτε Επίσης

Οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις από τη νίκη σοκ του Τραμπ


Read more

Εως τον Ιανουάριο 2017 το ηλεκτρoνικό εισιτήριο στα λεωφορεία της ΑθήναςΤο αργότερο έως τον Ιανουάριο θα είναι έτοιμο και θα μπει σε λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα λεωφορεία της Αθήνας, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες ώστε από τον Ιούνιο να λειτουργεί στο μέτρο και στα άλλα μέσα σταθερής συγκοινωνίας.


Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη που έκανε λόγο για δραματική κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν λεωφορεία που μένουν στις αποθήκες γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά.


Ο υπουργός Υποδομών επισήμανε ότι γίνεται ανασχεδιασμός, με στόχο να συνδεθούν οι γειτονιές της Αθήνας με όλα τα σημεία σταθερής συγκοινωνίας ενώ διαβεβαίωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί 30 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την προμήθεια 500 νέων λεωφορείων και παράλληλα προχωρά η έγκριση πρόσληψης 800 ατόμων για θέσεις οδηγών, τεχνιτών και ελεγκτών που θα καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν.«Όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, από τα 2.367 λεωφορεία που υπήρχαν στην Αθήνα, τα 800 ήταν χαλασμένα. Μέσα στο 2016 καταφέραμε και μειώθηκε ο αριθμός τους στα 500» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, αποδίδοντας τα αίτια του προβλήματος κυρίως στην κακή γραφειοκρατική διαγωνιστική διαδικασία που για να ολοκληρωθεί, όπως σημείωσε, έφθανε και στα 5 με 6 χρόνια. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον διαγωνισμό για το πετρέλαιο κίνησης το κόστος του οποίου έφθανε στα 110 εκατ. ευρώ, ο οποίος ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2016, τονίζοντας ότι το ίδιο συμβαίνει για τις μπαταρίες και τα ελαστικά των λεωφορείων.


Κλείνοντας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των 4 διώροφων λεωφορείων τα οποία είχε προμηθευτεί ο ΟΣΥ και βρίσκονται έως σήμερα στις αποθήκες, καθώς δεν διέθεταν τη σχετική άδεια για τουριστικό λεωφορείο.

Δείτε Επίσης

Νέα χαλάρωση των capital controls προανήγγειλε ο ΣτουρνάραςRead more

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Νέα χαλάρωση των capital controls προανήγγειλε ο Στουρνάρας


Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος έδωσε συνέντευξη στο Reuters, προαναγγέλοντας αλλαγές στους περιορισμούς της κίνησης κεφαλαίων και τονίζοντας πως «βλέπει» πρόθεση της κυβέρνησης για γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης ...

                               ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΗ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Read more

Νέα χαλάρωση των capital controls προανήγγειλε ο ΣτουρνάραςΟ διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος έδωσε συνέντευξη στο Reuters, προαναγγέλοντας αλλαγές στους περιορισμούς της κίνησης κεφαλαίων και τονίζοντας πως «βλέπει» πρόθεση της κυβέρνησης για γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας, προέβλεψε την έξοδο της χώρας μας στις αγορές το 2017, μέσω της δοκιμαστικής έκδοσης ομολόγων, όπως επεσήμανε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters. Εθεσε ωστόσο ως προϋπόθεση την είσοδο της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Χαρακτήρισε «διαβατήριο» για την επάνοδο στις αγορές την ένταξη στο QE, εξηγώντας ότι η αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ θα συμβάλλει τόσο στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, όσο και στην ανάκτηση της πρόσβασης στις διεθνείς αγορές ομολόγων. «Σταδιακά αίρουμε τα capital controls και προχωράμε στο επόμενο βήμα», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας. «Η πλήρης άρση των περιορισμών, είναι το τέλος του δρόμου», συμπλήρωσε.


Eκανε ειδική μνεία στην άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία θα προλειάνει τις εξελίξεις γύρω από την αναδιάρθρωση του χρέους. «Εάν δεν υπάρξει σοβαρή συζήτηση για το χρέος, η Ελλάδα δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα QE», προειδοποίησε.

Ερωτηθείς για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και το ζήτημα της παραμονής του στο πρόγραμμα, σχολίασε πως «όλοι κατανοούν τη σημασία παραμονής του» και τόνισε ότι η Ουάσιγκτον βρίσκεται κοντά στις ελληνικές θέσεις ως προς το χρέος και την αναγκαιότητα χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων.


Αναφέρθηκε επίσης στα κόκκινα δάνεια χαρακτηρίζοντας «ρεαλιστικό» τον στόχο μείωσή τους κατά 40% έως το 2019 και υπογράμμισε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έχει σημαντικά οφέλη για την ανάκαμψη της οικονομίας. «Οι τράπεζες θα πρέπει να αφοσιωθούν περισσότερο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς αυτό δεν πρόκειται να γίνει στον αυτόματο πιλότο» διευκρίνισε.


Η Τράπεζα της Ελλάδας ετοιμάζει τα επόμενα μέτρα χαλάρωσης των capital controls, καθώς οι συνθήκες ρευστότητας βελτιώνονται, κατά τις δηλώσεις του. Δήλωσε πως αναμένει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει σύντομα την δεύτερη αξιολόγηση, πιθανότατα τον Δεκέμβριο, κίνηση που θα θέσει τις βάσεις για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ.

«Το QE εξαρτάται από το εάν το χρέος θα είναι βιώσιμο. Η ΕΚΤ πρέπει να έχει κάτι συγκεκριμένο στα χέρια της για την ελάφρυνση χρέους, πριν κάνει την δική της έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος», επεσήμανε.


Τέλος, επεσήμανε ότι οι δευτερογενείς επιπτώσεις από την αύξηση της εμπιστοσύνης θα είναι πολύ πιο σημαντικές από τις αγορές ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ.Δείτε Επίσης 

Τέλος στις «οργισμένες Τετάρτες» με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Read more

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

6 τροφές που σε γερνάνε


Φτιάξε τη διατροφή σου για να διατηρήσεις την νεανική σου επιδερμίδα Υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη


Οι τροφές που περιέχουν....

                           ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΗ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Read more

6 τροφές που σε γερνάνεΦτιάξε τη διατροφή σου για να διατηρήσεις την νεανική σου επιδερμίδα Υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη


Οι τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη καταστρέφουν το κολλαγόνο, την πηγή νεότητας του δέρματος. Συγκεκριμένα, οι τροφές αυτές διασπώνται δύσκολα από τον οργανισμό κι αυτή η διαδικασία είναι υπεύθυνη για την καταστροφή της πρωτεΐνης της νεότητας.


Αλκοόλ


Το αλκοόλ σε λογική ποσότητα (1 ποτήρι ημερησίως) κάνει καλό στον οργανισμό σου. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολύ αλκοόλ τείνουν να εμφανίζουν πρόωρες ρυτίδες κι αυτό οφείλεται στην απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης, στην αφυδάτωση και στην εμφάνιση πρηξίματος της επιδερμίδας. Επιπλέον, το αλκοόλ μειώνει κατά πολύ τα επίπεδα βιταμίνης Α που είναι ένα πολύ σημαντικό αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό.


Επεξεργασμένα κρέατα


Το λουκάνικο, το μπέικον και άλλα αλλαντικά, εκτός του ότι έχουν πολλές θερμίδες έχουν και θειώδη άλατα και άλλα συντηρητικά που είναι υπεύθυνα για δερματικές φλεγμονές. Το αλάτι είναι υπεύθυνο για τις κοκκινίλες και τη θαμπή επιδερμίδα.Αναψυκτικά


Λένε ότι το ανθρακικό σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να συγκριθεί με το κάπνισμα στο πόσο βλαβερό είναι για τον οργανισμό σου. Γι' αυτό μαζί με το τσιγάρο κόψε περιόρισε και τα αναψυκτικά για να παρατείνεις τη νεότητα της επιδερμίδας σου.


Πατατάκια και λοιπά αλμυρά snacks


Εκτός του ότι περιέχουν νάτριο που προκαλεί πρήξιμο και ερυθρότητα στην επιδερμίδα, επιταχύνουν την γήρανση των κυττάρων ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την πιθανότητα καρδιακών παθήσεων. Εξάλλου το αλάτι αποδεδειγμένα κάνει κακό στον οργανισμό, όταν λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες κι όχι μόνο στη γήρανση της επιδερμίδας.


Καφεΐνη


Πόσους καφέδες πίνεις την ημέρα; Αν ανήκεις στους coffee lovers τότε τα νέα είναι κακά. Η πρόσληψη από τον οργανισμό μεγάλης ποσότητας καφεΐνης σε καθημερινή βάση αφυδατώνει τον οργανισμό με επιπτώσεις στο δέρμα. Είναι γνωστό ότι η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω μίας επιδερμίδας σφριγηλής με νεανική όψη, επομένως περιόρισε τους καφέδες σου αν θες να παραμείνεις νέα.

Δείτε Επίσης 

                                  9 λόγοι που πρήζονται τα πόδια σας

 Read more

Οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις από τη νίκη σοκ του Τραμπ


Μουδιασμένη η διεθνής κοινότητα από την επικράτηση Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα συνεχίσει να.....

              ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΗ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Read more

Οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις από τη νίκη σοκ του ΤραμπΜουδιασμένη η διεθνής κοινότητα από την επικράτηση Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Οι δεσμοί ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ είναι ισχυρότεροι από κάθε πολιτική αλλαγή. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, ξαναβρίσκοντας την δύναμη της Ευρώπης», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Το νέο ένοικο του Λευκού Οίκου έσπευσε να συγχαρεί μέσω Twitter 

η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν επισημαίνοντας «δάχτυλο σε μία αλαζονική ελίτ».


O υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε ότι τίθενται «πολλά ερωτήματα» και εκφράζει την ανησυχία του κυρίως για το μέλλον της συμφωνίας του Παρισιού που αφορά στο Κλίμα και στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.


«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μάθουμε τι θέλει να κάνει αυτός ο νέος πρόεδρος. Αυτά που έχει πει μέχρι τώρα προκαλούν πολλές ανησυχίες», δήλωσε ο Ερό στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, διαβεβαιώνοντας ότι η Γαλλία, «σύμμαχος των ΗΠΑ» θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Αμερικανό εταίρο της.


Στη Γερμανία η χριστιανοδημοκράτης υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε τη νίκη Τραμπ μεγάλο σοκ για την ίδια επισημαίνοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση πρέπει πλέον να ψάξει να βρει ποιοι θα είναι οι συνομιλητές της στην κυβέρνηση Τραμπ και ποιες από τις προεκλογικές εξαγγελίες προτίθεται να εφαρμόσει καθώς πολλά θέματα είναι ανοικτά.


Ο Ραλφ Στέγκνερ, αναπληρωτής πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) σημειώνει χαρακτηριστικά: «Παίξε μου το τραγούδι του θανάτου, ο άνθρωπος με τη φυσαρμόνικα πρόεδρος των ΗΠΑ αυτός ο δεξιός λαϊκιστής και κήρυκας του μίσους των φύλων, τότε θα υποστούμε μια πολιτική ψυχρολουσία».


Η Κίνα θα συνεργαστεί με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερή και υγιής ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Δείτε Επίσης 

                                  Είδηση σοκ για τον τουρισμό


Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου