Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Λύθηκε το ΜΥΣΤΗΡΙΟ χρόνων: Γνωρίζεις γιατί οι αεροσυνοδοί σε υποδέχονται με τα χέρια πίσω από την πλάτη;Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί μια από τους αεροσυνοδούς κατά την επιβίβαση των επιβατών έχει τα χέρια της πίσω στην πλάτη; Μάλλον όχι, επειδή δεν είναι και τόσο περίεργο. Είναι πολύ φυσικό για κάθε ανθρώπινο ον … Αλλά υπάρχει ένα μικρό κόλπο που δεν γνωρίζουμε!


Αυτό το ενδιαφέρον μυστικό ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί. Αποδεικνύεται ότι οι αεροσυνοδοί υπολογίζουν τους ταξιδιώτες με την βοήθεια ενός μετρητή όπως θα δούμε παρακάτω. Τους βοηθά στο να μην ξεχάσουν κανέναν επιβάτη αλλά και για να μην φέρουν σε δύσκολη θέση τους επιβάτες.


Αυτός είναι ο λόγος που κρύβουν τα χέρια τους πίσω από την πλάτη τους! Σε μερικούς ανθρώπους μπορεί να μην αρέσει η επανακαταμέτρηση του, γι ‘αυτό είναι καλύτερα να μην προσελκύουν την προσοχή των επιβατών.Δείτε Επίσης 

Δέκα πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι και αντλούν την ευτυχία από μέσα τουςRead more

Βόμβα: Ο Τσίπρας απείλησε με παραίτηση όταν συνάντησε τον ΟλάντΑΝ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Με τίτλο "Απειλεί με παραίτηση!" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, αποκαλύπτονtας το παρασκήνιο της συνάντησης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος: “‘Η θα κλείσει η αξιολόγηση με τα μέτρα που αποφασίσαμε το καλοκαίρι ή… εγώ φεύγω!”.


Ανάλογο μήνυμα έστειλε και στον Μάρτιν Σουλτς, με τον οποίο επίσης συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.


Ο Πρωθυπουργός παίζει τα τελευταία του χαρτιά, με στόχο να πετύχει μία συμφωνία που θα μπορούσε να περάσει από τη Βουλή και να μην διαλύσει την κυβερνητική πλειοψηφία.

Δείτε Επίσης

Σεξ, όργια και ανταλλαγές συντρόφωνRead more

Σε απάτησε; Το έξυπνο στρώμα θα στο μαρτυρήσει! (Video)Ίσως το μόνο χειρότερο από το να σε απατήσει ο καλός ή η καλή σου είναι να το κάνει μέσα στο σπίτι σας και συγκεκριμένα στο κρεβάτι που κοιμάστε μαζί!


Γι’ αυτό ισπανική εταιρεία κατασκευής στρωμάτων, δημιούργησε το έξυπνο στρώμα που σου μαρτυράει εάν κάποιος άλλος… έκανε σεξ στο κρεβάτι σου!


Το Smartress κάνει χρήση 24 αισθητήρων υπερήχων που με την βοήθεια ενός αλγόριθμου αντιλαμβάνονται τη συχνότητα και την ένταση της κίνησης πάνω στο στρώμα.


Στην συνέχεια στέλνει σήμα στον ιδιοκτήτη του!......

                                   Read  more
Read more

Απόφαση - ΒΟΜΒΑ για ΕΝΦΙΑ: Δείτε ποιος ακυρώνει τον φόρο και πώς θα γίνεται η αποζημίωση


Τι απόφαση ακυρώνει τον ΕΝΦΙΑ και τι προβλέπεται για αποζημίωση από τον φόρο ακινήτων;


Απόφαση-κόλαφος για τον ΕΝΦΙΑ που ανατρέπει πολλά δεδομένα για τον φόρο ακινήτων.


Μια απόφαση ανοίγει τον δρόμο σε εκατομμύρια φορολογουμένους–με τη σφραγίδα, μάλιστα, του Συμβουλίου Επικρατείας– να αμφισβητήσουν το φόρο των ακινήτων τους προσκομίζοντας οι ίδιοι αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία η φορολογική διοίκηση, με βάση την απόφασή του, θα πρέπει να αποδεχτεί και να συνεκτιμήσει.


Πρόκειται για την υπ’ αριθμόν 86/15 απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, η οποία ελήφθη, μάλιστα, σε πιλοτική δίκη, η οποία, όπως εκτιμούν έμπειροι νομικοί, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο της διεκδίκησης αποζημίωσης για τους Έλληνες πολίτες σχετικά με τον εξοντωτικό και εξωπραγματικό φόρο ακινήτων που πλήρωσαν τόσα χρόνια.


Η σημαντικότητα της απόφασης εδράζεται στο ότι, πλέον, η διεκδίκηση αποζημίωσης δεν θα στηρίζεται στη διαφορά στις αντικειμενικές αξίες, αλλά στην εκτίμηση ορκωτού εκτιμητή για την πραγματική αξία του ακινήτου τους. Το δικαστήριο δέχτηκε για πρώτη φορά στα χρονικά ότι δικαιούται να το πράξει ο φορολογούμενος.Δεν δικαιούται να απορρίπτει η ΔΟΥ


Όπως εξηγεί ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος,η απόφαση αυτή του Συβουλίου της Επικρατείας είναι ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς θίγει την πεμπτουσία του προβλήματος του προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων, όχι περιστασιακά, ούτε με βάση το εάν η εκάστοτε αντικειμενική αξία οφείλει να προσαρμόζεται ή όχι, όπως έκριναν άλλες συναφείς αποφάσεις:


Αυτό που αναδεικνύεται είναι η δυνατότητα του φορολογουμένου να αμφισβητήσειτη φορολογητέα αξία ακινήτων, όπως έχει προσδιοριστεί στο εκκαθαριστικό σημείωμα-δήλωση ΦΑΠ βάσει του αντικειμενικού τρόπου προσδιορισμού αγοραίας αξίας, και, στη συνέχεια, να ζητήσει από το δικαστήριο, με προσφυγή του κατά της σχετικής απορριπτικής πράξης του προϊσταμένου της αρμόδιας ΔΟΥ, τον εκ μέρους του προσδιορισμό της, προσκομίζοντας την εκτίμηση επαγγελματία ορκωτού εκτιμητή, η οποία θα διεξαχθεί με τα κριτήρια της εκτιμητικής επιστήμης


Ισχύουν στην Ευρώπη


Οι Έλληνες φορολογούμενοι ζητούσαν, λοιπόν, από το Συμβούλιο της Επικρατείας τα αυτονόητα, που ισχύουν στο διεθνές στερέωμα:Σημειωτέον ότι οι αντίστοιχες φορολογικές νομοθεσίες στο εξωτερικό (ειδικά στις ΗΠΑ και στη Γαλλία) προβλέπουν πάντα το δικαίωμα του φορολογουμένου να αμφισβητεί την αξία που υπολόγισε η φορολογική αρχή για ένα ακίνητο.


Άλλωστε, όπως εξηγεί ο κ.Κυριακόπουλος,ο υπολογισμός της αξίας των ακινήτων για τον ΕΝΦΙΑ δεν είναι ίδιος με την «αντικειμενική αξία» που εφαρμόζουν οι συμβολαιογράφοι ή οι λογιστές και στηρίζεται αποκλειστικά στις πληροφορίες που υπάρχουν στις δηλώσεις Ε9.


Αυτός ο τρόπος υπολογισμού δεν είναι διαθέσιμος στον φορολογούμενο και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να ελεγχθεί αν έχει εφαρμοστεί σωστά ο νόμος, καθώς μόνο οι υπάλληλοι των ΔΟΥ έχουν πρόσβαση στους συντελεστές, βάσει των οποίων έχει γίνει ο υπολογισμός της αξίας των ακινήτων. Σε κάθε περίπτωση,όμως, ο κάθε φορολογούμενος δικαιούται να φορολογηθεί στην πραγματική αξία του ακινήτου του.


Το σκεπτικό


Το δικαστήριο, λοιπόν, ήρθε και ξεκαθάρισε πως,πλέον, ο φορολογούμενος μπορεί να αντιλέγει βασίμως σε αυτό που θεωρεί το κράτος«αξία του ακινήτου του». Αναφέρει, στο σκεπτικό του, στο υπ’ αριθμόν 9:«Επειδή, όπως έχει παγίως κριθεί, οι ανωτέρω διατάξεις του άρθρου 41 του ν. 1249/1982 δεν είναι αντίθετες με το Σύνταγμα, αφού με αυτές δεν θεσπίζεται αμάχητο τεκμήριο προσδιορισμού της αξίας των εν λόγω ακινήτων, δεδομένου ότι ο φορολογούμενος δύναται με δική του πρωτοβουλία να αποστεί από την εφαρμογή του αντικειμενικού τρόπου προσδιορισμού της αγοραίας αξίας, ζητώντας από το δικαστήριο, κατά την παράγραφο 6 της ως άνω διατάξεως, τον εκ μέρους του προσδιορισμό της.


Κατ” αναλογία, και οι διατάξεις των άρθρων 32 και 34 του ν. 3842/2010,με τις οποίες, επίσης, παρέχεται στον φορολογούμενο η δυνατότητα να αμφισβητήσει τη φορολογητέα αξία ακινήτων όπως έχει προσδιοριστεί στο εκκαθαριστικό σημείωμα-δήλωση ΦΑΠ, βάσει του αντικειμενικού τρόπου προσδιορισμού αγοραίας αξίας και, στη συνέχεια, να ζητήσει από το δικαστήριο, με προσφυγή του κατά της σχετικής απορριπτικής πράξης του προϊσταμένου της αρμόδιας ΔΟΥ, τον εκ μέρους του προσδιορισμό της, δεν είναι, κατά το μέρος αυτό, αντίθετες με το Σύνταγμα.


Διά ταύτα, επιλύει το ζήτημα που του τέθηκε παραδεκτώς ως εξής: Εφόσον ο φορολογούμενος, ο υποκείμενος σε φόρο ακίνητης περιουσίας, έχει τη δυνατότητα, κατά τις διατάξεις των άρθρων 32 και 34 του ν. 3842/2010, ερμηνευόμενες σε συνδυασμό με εκείνες του άρθρου 4 της κατ” εξουσιοδότηση του άρθρου 34 παρ.6 του νόμου τούτου (ν. 3842/2010) εκδοθείσης ΠΟΛ 1225/24.12.2012 απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών (Β 3573) [όπως τροποποιήθηκε με την ΠΟΛ 1188/30.7.2013 όμοια (Β 1919)],να αμφισβητήσει με προσφυγή του στο διοικητικό δικαστήριο το ύψος της αντικειμενικής αξίας του βαρυνόμενου με τον ως άνω φόρο ακινήτου του, η ως άνω ρύθμιση δεν αντίκειται στο Σύνταγμα.


Δείτε Επίσης

Τεκμήρια-φωτιά στις φορολογικές δηλώσειςRead more

Τεκμήρια-φωτιά στις φορολογικές δηλώσεις


«Παγίδες» υπερφορολόγησης για εκατομμύρια μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, εισοδηματίες και αγρότες κρύβει και φέτος η συμπλήρωση και η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Οι διατάξεις για την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης, την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος και την κατάργηση της εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο αναμένεται να εκτινάξουν στα ύψη τις επιβαρύνσεις για μεγάλο αριθμό φορολογουμένων. Οπως προκύπτει, ειδικότερα, από την ισχύουσα νομοθεσία και από αναλυτικές εγκυκλίους που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων:


1 Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς, οι οποίοι το 2015 δεν απέκτησαν εισοδήματα από άλλες πηγές παρά μόνο από γεωργικές εκμεταλλεύσεις, εφόσον πιαστούν φέτος στα «δίχτυα» των τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (εφόσον δηλώσουν πραγματικά εισοδήματα χαμηλότερα αυτών που προκύπτουν με βάση τα τεκμήρια) θα κληθούν να καταβάλουν επί του συνολικού τεκμαρτού εισοδήματος φόρο 13% από το πρώτο ευρώ. Επί του φόρου αυτού θα υπολογιστεί προκαταβολή φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους με συντελεστή αυξημένο από το 55% στο 75%! Αυτό θα συμβεί ακόμη κι αν οι φορολογούμενοι αυτοί κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους δεν είχαν πραγματικά εισοδήματα αλλά ζημιές!

Δείτε ΕπίσηςRead more

Τώρα μπορείτε και εσείς να αποκτήσετε το δικό σας δεντρόσπιτο... στη γλάστραΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣΈνας καλλιτέχνης από το Λος Αντζελες, ο Jedediah Corwyn Voltz, παρουσίασε τα πανέμορφα δεντρόσπιτα του, που χτίζει στους κορμούς των φυτών σας στο ίδιο το μπαλκόνι σας.Η πιο πρόσφατη σειρά των καλλιτεχνικών δημιουργιών του που τιτλοφορείται «Somewhere small» (κάπου μικρά), περιλαμβάνει περίπου 25 μικρά σπιτάκια, με λεπτομέρειες που εντυπωσιάζουν.


Ανάμεσα σε αυτά, χαλιά, μικρά κεραμικά αντικείμενα, έπιπλα, πίνακες και τόσα ακόμη.


Ενώ τα φυτά είναι γεμάτα με ημιπολύτιμα πετρώματα όπως αμέθυστο, χαλαζία, λαβραδορίτη, απατίτη κτλ, φανερώνοντας έτσι την αγάπη του καλλιτέχνη για την γεωλογία.


Τα έργα του πρόκειται να εκτεθούν στην γκαλερί «Virgil Normal» του Λος Άντζελες από τις 23 Απριλίου.


Δείτε Επίσης

Δείτε πώς είναι ο 90χρονος που δεν έφυγε ποτέ από το Τσέρνομπιλ
Read more

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Το μυστήριο του ανθρώπου που έζησε 256 χρόνια


Μεγάλωσε 180 παιδιά, ενώ οι 23 γυναίκες που είχε,  πέθαναν πολύ πριν από τον ίδιο Ο Li-Ching-Yun γεννήθηκε σε ενα μικρό χωριό της Κίνας (Szchewan) και μέχρι τα 10 του χρόνια πηγε σχολείο. Τοτε ηταν υπεραρκετό.


Μετα ταξιδέψε σε διάφορες περιοχές της Κινάς οπου δούλεψε και μάζευε ιατρικά φυτά.


Σύμφωνα με τους New York Times μετά απο αυτή την εμπειρία ο Λι πουλούσε τα ιατρικά φυτά για 100 χρόνια. Μια μέρα ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας Pei Wu-Fu ταξιδέψε μέχρι το σπίτι του Λι να τον ρωτήσει ποιο ειναι το μυστικό της μακροζωίας του και εκείνος απάντησε: «Κράτα ήρεμη την κάρδια, κάτσε σαν χελώνα, περπάτα χαρούμενος σαν περιστέρι, και κοιμήσου σαν σκύλος».


Οι άνθρωποι τότε απορούσαν που ο Λι δεν έμοιαζε καθόλου με γέρο και μάλιστα φαινόταν πολύ δυνατός για την ηλικία του. Κάποιοι έλεγαν ότι τον γνώριζαν απο την παιδική τους ηλικία και κάποιοι ότι ο Λι ήταν φίλος του πάππου τους που δεν ζούσε πια.Το 1930 Wu -Chung- Chien, καθηγητής στο Minkuo University βρήκε κάποια ντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι ο Λι είχε γεννηθεί το 1677. Τα ίδια αρχεία αποδεικνύουν ότι το κινέζικο κράτος είχε ευχηθεί στον Λι χρόνια πολλά στα 150 τα γενέθλια του αλλά και όταν έκλεισε τα 200.


Λέτε ο Λι να είχε ξεχάσει τα γενέθλια του; Σύμφωνα με το βιβλίο Guiness ο άνθρωπος που εχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια ειναι ένας γάλλος (122 χρόνια και 164 μέρες). Γιατί οι κινέζοι δεν έχουν πει τίποτα για τον Λι. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να εχει ζήσει 256 ολόκληρα χρόνια;


Η υπόθεση είναι υπό έρευνα αλλά οπως και να' χει, είναι μια ιστορία με μεγάλο ενδιαφέρον...

Πηγή

 Δείτε Επίσης

Δείτε πώς είναι ο 90χρονος που δεν έφυγε ποτέ από το Τσέρνομπιλ


Read more

Τρομακτικό τροχαίο: Αυτοκίνητο χτυπά πεζή και την εκσφενδονίζει στον αέρα (video)


Την τραυματική της εμπειρία περιγράφει η Sanaa Sheikh στη Daily Mail, έπειτα από ατύχημα που είχε σε δρόμο της περιοχής Dagenham, στο ανατολικό Λονδίνο.


Η 25χρονη διέσχιζε τη διάβαση πεζών, όταν το μαύρο αυτοκίνητο, διερχόμενο με μεγάλη ταχύτητα, έπεσε πάνω της και την εκσφενδόνισε στον αέρα. Ο οδηγός έφυγε με σπασμένο παρμπρίζ, εγκαταλείποντας το θύμα στη μέση του δρόμου.


Η Sanaa μεταφέρθηκε με τη βοήθεια περαστικών σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με σπασμένη κλείδα και σπασμένο κρανίο.


Δύο χρόνια μετά και έπειτα από μερικές εγχειρίσεις, η νεαρή γυναίκα δεν έχει ακόμα αναρρώσει πλήρως, ενώ δε διασχίζει πλέον καμία διάβαση. «Η ζωή μου δε θα είναι ποτέ ξανά ίδια. Δε μπορώ να σηκώσω βαριά πράγματα, έχω συχνούς πονοκεφάλους και ευαισθησία στο φως», εξομολογείται η Sanaa, που δηλώνει ότι εμπιστεύεται την αστυνομία, που αναζητά τον ανεύθυνο οδηγό από τον Απρίλιο του 2014.

Πηγή

Δείτε Επίσης

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τρώμε καρκίνο - Διαβάστε ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγετε!


Read more

Μπισκότα με κακάο και βούτυροΕύκολη συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας

Υλικά για 6-8 άτομα


100 γραμμάρια κουβερτούρα σε σταγόνες

200 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη

1 βανίλια σκόνη

4 κουταλιές της σούπας κακαό

1 αυγό

100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα σε σταγόνες

1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

120 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση


Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 120 γραμμάρια βούτυρο και 200 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τη βανίλια, το μπεικιν πάουντερ, το κακάο και το αλεύρι.

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και λευκής σοκολάτας. Μοιράζουμε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψί με ένα κουτάλι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε τα cookies να κρυώσουν και τα βγάζουμε από το ταψί.


                                                                      Δείτε Επίσης

                                         Κρέμα σοκολάταRead more

Απίθανο κολπάκι! Έτσι θα ξεκλειδώσεις το κινητό σου αν ξεχάσεις το PIN...


Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που ξεχνούν κατά καιρούς το PIN ή το Μοτίβο που έχουν βάλει στη συσκευή τους και κλειδώνονται απ' έξω. Σε πολλές συσκευές επίσης έχει παρατηρηθεί ότι ακόμη και αν επιλέξεις έναν από τους υπάρχοντες τρόπους ακύρωσης της ασφάλειας, αυτός δε λειτουργεί (μιλάμε για bug-άρα ολκής). Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις; Σας έχουμε πέντε τρόπους για να καταφέρετε να την ξεκλειδώσετε και πάλι.   Με το Διαχειριστή Συσκευής Android Ο ευκολότερος τρόπος για τον μέσο χρήστη είναι μέσω του Διαχειριστή Συσκευής Android, τον οποίο όμως θα πρέπει να έχουμε ενεργοποιήσει πρώτα ως διαχειριστή συσκευής πηγαίνοντας "Ασφάλεια > Διαχειριστές συσκευών".


Τα βήματα είναι απλά:  


Μπαίνουμε στην επίσημη σελίδα του Διαχειριστή και αναζητούμε τη συσκευή μας. Ενδέχεται να μην τη βρει με την πρώτη φορά για αυτό κάνουμε refresh στο παράθυρο του browser και ξαναδοκιμάζουμε. Στη συνέχεια πατάμε το "Κλείδωμα" και βάζουμε το νέο μας προσωρινό password, το οποίο θα διαγράψει το παλιό, όπως αναφέρει το strange. Το νέο password θα εφαρμοστεί στη συσκευή μας μετά από κάνα πεντάλεπτο, οπότε και μπορούμε να το πληκτρολογήσουμε στη συσκευή μας για να την ξεκλειδώσουμε.  Ρυθμίζοντας το Smart Lock Στις τελευταίες εκδόσεις του Android και μέσα στο μενού "Ασφάλεια" υπάρχει μία νέα επιλογή κλειδώματος, το "Smart Lock". Εκεί μπορούμε να ρυθμίσουμε τη συσκευή μας να ξεκλειδώνει αυτόματα: όταν συνδέεται με μία συγκεκριμένη συσκευή Bluetooth όπως smartwatch, fitness band ή ακουστικό, όταν είμαστε σε ένα αξιόπιστο μέρος όπως για παράδειγμα το σπίτι μας και όταν η μπροστινή κάμερα βλέπει το πρόσωπό μας.  


Ρυθμίζοντας λοιπόν ένα από αυτά τα τρία, η lockscreen παρακάμπτεται και έτσι μπορούμε να μπούμε στη συσκευή μας χωρίς πρόβλημα. Εννοείται ότι αν θέλουμε στη συνέχεια να αλλάξουμε το PIN ή το Μοτίβο μας θα πρέπει να το γνωρίζουμε, αλλά τουλάχιστον έχουμε ξεκλειδώσει τη συσκευή που είναι το σημαντικότερο.  


Με επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων Για όσους δεν τρελαίνονται αν χάσουν τα δεδομένα τους υπάρχει η επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων, η οποία διαγράφει τα πάντα στη συσκευή μας. Είναι επίσης μία σχετικά εύκολη διαδικασία η οποία όμως γίνεται αναγκαστικά μέσω recovery, αφού δεν μπορούμε να μπούμε στο μενού της συσκευής μας. Σε αυτή την περίπτωση:   Απενεργοποιούμε τη συσκευή μας. Για να μπούμε σε recovery mode στις περισσότερες περιπτώσεις την ενεργοποιούμε κρατώντας πατημένα τα πλήκτρα "Volume Down + Power". Στο μενού της recovery επιλέγουμε "Wipe data / Factory reset" και στη συνέχεια "Reboot system now".  


Μέσω ADB Για τα τσακάλια που παίζουν το ADB στα δάχτυλα, υπάρχει η επιλογή να διαγράψουμε το αρχείο στο οποίο αποθηκεύεται το Μοτίβο μας! Αφού λοιπόν εγκαταστήσουμε τον driver και το ADB στον υπολογιστή μας, ανοίγουμε το τερματικό / γραμμή εντολών και δίνουμε τις εντολές:   Στη συνέχεια κάνουμε επανεκκίνηση και είμαστε έτοιμοι.    


Μέσω Safe Mode για τρίτη lockscreen Τελευταία περίπτωση είναι να έχουμε εγκαταστήσει και να χρησιμοποιούμε μία εφαρμογή από το Play Store που αντικαθιστά τη lockscreen της συσκευής μας. Για να την προσπεράσουμε λοιπόν απλά βάζουμε τη συσκευή μας σε Safe mode και την απεγκαθιστούμε. Στη συνέχεια κάνουμε επανεκκίνηση και μπορούμε να μπούμε κανονικά στο μενού της.  


Για όλους τους τρόπους που αναφέραμε υπάρχουν φυσικά και κάποιες προϋποθέσεις. Για παράδειγμα για τα "Αξιόπιστα μέρη" πρέπει να έχουμε συνεχώς ανοιχτή την τοποθεσία μας, για τις συσκευές όπως το ακουστικό, ανοιχτό το Bluetooth και ούτω καθεξής. Η μοναδική "ανώδυνη" περίπτωση είναι το αξιόπιστο πρόσωπο, το οποίο χρειάζεται απλά να βλέπει τη φάτσα μας.


Δείτε Επίσης

Προσπάθησε ν’ αυτοκτονήσει η Άντζελα Δημητρίου


Read more

Τιτανικός: Τι απέγιναν οι διασωθέντες του ναυαγίουΠρόκειται για ένα από τα πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα σε καιρό ειρήνης στη σύγχρονη ιστορίαΣαν σήμερα , πριν 104 χρόνια βυθίστηκε ο Τιτανικός, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη.


Το πλοίο προσέκρουσε σε παγόβουνο, παρασέρνοντας στον υγρό του τάφο 1.514 από τους 2.224 συνολικά επιβαίνοντές του. Τι απέγιναν αλήθεια όλοι αυτοί μετά την βύθιση του υπερωκεάνιου; 


Δείτε στις σπάνιες φωτογραφίες που ακολουθούν, παρακάτω, όλα όσα βίωσαν οι διασωθέντες μετά το τραγικότερο ναυτικό δυστύχημα όλων των εποχών.


Δείτε τις φωτο εδώ:


1912


Ο 24χρονος, Frederick Fleet, ο ναύτης που παρατήρησε πρώτος το παγόβουνο και το 1965 , απαγχωνίστηκε, βάζοντας τέλος στη ζωή του.
Το παγόβουνο στο οποίο προσέκρουσε ο Τιτανικός.15 Απριλίου 1912


Οι επιζώντες του Τιτανικού προσεγγίζουν το πλοίο διάσωσης, Carpathia και στη συνέχεια επιβιβάζονται σ' αυτό.


Σκίτσο του επιβάτη John B. Thayer, το οποίο το ζωγράφισε ενώ βρισκόταν στην ναυαγοσωστική λέσβο και ολοκληρώθηκε από τον P.L. Skidmore όταν επιβιβάστηκαν στο Carpathia.Άνθρωποι περιμένουν προκειμένου να μάθουν τα νέα έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας, White Star Line στη Νέα Υόρκη.Οι ναυαγοσωστικές λέμβοι  του  Τιτανικού επεστράφηκαν στην White Star Line. 18 Απριλίου 1912


Το πλήθος περιμένει εναγωνίως για την άφιξη του Carpathia στη Νέα Υόρκη.Οι επιζώντες φωτογραφίζονται.Το πλήθος περικυκλώνει έναν επιζώντα που τους περιγράφει όσα βίωσε.Η στιγμή που απονέμονται οι αποζημιώσεις στους επιζώντες.29 Απριλίου 1912


Οι συγγενείς των επιζώντων περιμένουν τους δικούς τους στο σιδηροδρομικό σταθμό του Σαουθάμπτον .

Μια γυναίκα ζητάει αυτόγραφο από έναν διασωθέντα.Πηγή: mashable.com

Δείτε Επίσης

Προσπάθησε ν’ αυτοκτονήσει η Άντζελα Δημητρίου

Read more

Δείτε πώς είναι ο 90χρονος που δεν έφυγε ποτέ από το ΤσέρνομπιλΧαίρει άκρας υγείας ο 90χρονος Λευκορώσος Ivan Shamyanok ο οποίος δεν... εγκατέλειψε το χωριό του, λίγα χλμ έξω από το Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, όπου έγινε το δραματικό πυρηνικό ατύχημα το 1986.


Ο Shamyanok παρέμεινε στο σπίτι του στο χωριό Tulgovichi, ενώ τονίζει ότι το μυστικό της μακροζωίας του είναι ακριβώς αυτό. Ότι δεν άφησε τα πάτρια εδάφη μετά την πυρηνική καταστροφή.


Το 1986, μετά το ατύχημα που σκόρπισε ραδιενέργια στην περιοχή και όλη την Ευρώπη, πάνω από 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ένας από αυτούς θα έπρεπε να ήταν και ο Ivan Shamyanok ο οποίος ζούσε εντός της επικίνδυνης ζώνης, όμως αποφάσισε να μην το κάνει.


Από τις 26 Απριλίου του 1986 που έγινε το ατύχημα, έως και σήμερα ο 90χρονος δηλώνει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας, με τους γιατρούς να τον βρίσκουν υγιέστατο.


«Και η αδελφή μου ζούσε εδώ με τον άνδρα της. Αποφάσισαν να φύγουν και... πέθαναν από το άγχος. Εγώ δεν αγχώνομαι. Τραγουδώ, κάνω βόλτες και παίρνω τα πράγματα "χαλαρά" όπως ζω"», τονίζει.


Σύμφωνα με τον Shamyanok ακόμα και μετά την καταστροφή συνέχισαν να τρώνε λαχανικά, φρούτα, γάλα και κρέας από τα ζώα που είχαν.


Ένα φορτηγό με προμήθειες περνά κάθε εβδομάδα από το σπίτι του παππού, ενώ του καθαρίζει και του πλένει η εγγονή του, που τον επισκέπτεται μία φορά την εβδομάδα.


Εκτός των άλλων, ένα μικρό ποτήρι βότκα την ημέρα τον βοηθά να του ανοίγει η όρεξη. Δείτε Επίσης

Μαθητές κατέγραψαν το… στριπτίζ καθηγήτριάς τους
Read more

Μεγάλα κόλπα με το εισαγόμενο γάλαΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Η ανυπαρξία συστήματος ελέγχου γεμίζει τα ράφια με άγνωστης προέλευσης προϊόντα που βαφτίζονται ελληνικά. 

Οι γαλακτοβιομηχανίες αγοράζουν φθηνότερα, αλλά οι τιμές παραμένουν υψηλές για τους καταναλωτές.

AdTech Ad

Αθρόες και ανεξέλεγκτες είναι οι εισαγωγές φθηνού γάλακτος στη χώρα μας που βαφτίζεται ελληνικό.

Το σύστημα που ελέγχει τις εισκομίσεις γάλακτος στις βιομηχανίες είναι «τυφλό», όντας μη συνδεδεμένο με τα τελωνεία της χώρας.

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο εισήχθησαν περίπου 4.000 τόνοι φρέσκου γάλακτος, χωρίς κανείς να γνωρίζει πού διοχετεύθηκαν αφού δεν υπάρχουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ προϊόντα με ξένες ετικέτες, αναφέρει δημοσίευμα του Εθνους.

«Λίμνες» γάλακτος από Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη εισρέουν στη χώρα και είναι χρακτηριστικό ότι μόνο από τη Ρουμανία εισήχθησαν το 2015 πάνω από 30.000 τόνοι γάλακτος.

Το σύστημα ελέγχου μέσω του οποίου ελέγχονται οι παραδόσεις γάλακτος στις γαλακτοβιομηχανίες και τις μεταποιητικές τυροκομικές μονάδες είναι στην ουσία τυφλό», αφού δεν είναι συνδεδεμένο με τα τελωνεία της χώρας. Τα στοιχεία που δίνουν οι βιομηχανίες και μονάδες μεταποίησης στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος δεν ανταποκρίνεται κατ΄ανάγκη στην πραγματικότητα.

Ο δρόμος για τις αθρόες εισαγωγές άνοιξε το 2014 με την αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις 5 στις 7 μέρες και την κατάργηση της υποχρέωσης καταγραφής της χώρας προσέλευσης.

Την ίδια ώρα οι παραγωγοί καταγγέλλουν πως τελούν υπό καθεστώς εκβιασμού από τις γαλακτοβιομηχανίες και τους αναγκάζουν να πουλήσουν κάτω από τα όρια του κόστους παραγωγής, αν δεν θέλουν να μείνει αδιάθετη η παραγωγή τους.

Υπενθυμίζεται, η πρόσφατη ένταση και η σειρά διευκρινίσεων από το αρμόδιο υπουργείο που προκλήθηκε από το προσχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης που σύμφωνα με το δημοσίευμα τότε έφερνε τα πάνω κάτω στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες για αθρόες εισαγωγές φθηνών προϊόντων γάλακτος.

Σε εκείνο το δημοσίευμα εκπρόσωποι φορέων του κλάδου της ελληνικής κτηνοτροφίας υπογράμμιζαν ότι οι αλλαγές που βασίζονται στη γνωστή εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ανοίγουν την «κερκόπορτα» για εισαγωγές όχι μόνο φθηνού νωπού γάλακτος αλλά και φθηνών πρώτων υλών για την παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων.


Δείτε Επίσης

Σας ενδιαφέρει: Τι γίνεται με όσους πλήρωναν δόσεις στην Ηλεκτρονική Αθηνών;Read more

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Τι κάνουν οι γυναίκες όταν κανείς δεν τις βλέπει


Καθημερινές σκηνές από «καθημερινές» γυναίκεςΟι εικονογραφήσεις (illustrations) της καλλιτέχνιδας, Sally Nixon, απεικονίζουν γυναίκες να αναπαριστούν ρεαλιστικές σκηνές από την καθημερινή ζωή. Η δημιουργός τους, από το Little Rock, στο Arkansas των ΗΠΑ, επιθυμούσε να δημιουργήσει εικόνες γυναικών που να είναι εσκεμμένα χαλαρές, σε, κυρίως, προσωπικούς χώρους.


Τα σχέδιά της, παρέχουν μια εναλλακτική εικόνα των γυναικών που παρουσιάζονται «τέλειες» στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα social media. «Ενδιαφέρομαι να απεικονίζω γυναίκες με ρεαλιστικό τρόπο και να βρίσκω την ομορφιά και το χιούμορ σε συνηθισμένες καταστάσεις», σημειώνει και καταλήγει «Οι κυρίες που σχεδιάζω, δεν είναι τέλειες, ούτε γκλάμορους…».


Δείτε Επίσης 

                       Ποια είναι η «ιδανική» συχνότητα στο σεξRead more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου