Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Γιατί οι Γαλλίδες δεν παχαίνουν;Είναι η χώρα με τα καλύτερα κρασιά, τα γευστικά τυριά, το φουά γκρα και τα φρεσκοψημένα κρουασάν. Και όμως! Οι Γαλλίδες είναι από τις πιο κομψές και λεπτές γυναίκες του κόσμου. Είναι κι αυτό ένα ακόμη... γαλλικό παράδοξο! Δυό είναι τα μυστικά των γαλλίδων που ευθύνονται για αυτήν την επιτυχία: το μέτρο και τη κοσμοθεωρία τους. Οι περισσότερες Γαλλίδες δεν αντέχουν καν τη σκέψη του να παχύνουν.


Για τους Γάλλους, το φαγητό είναι κάτι σαν τελετουργία, κάτι που αγαπούν να μοιράζονται με φίλους και την οικογένεια. Τρώνε περισσότερο για ευχαρίστηση, παρά από ανάγκη.


Οι Γαλλίδες προτιμούν τα υγιεινά, σπιτικά γεύματα, αλλά σε μικρές ποσότητες. Παράλληλα όμως, φροντίζουν να μην στερούνται. Το ψωμί και τα μακαρόνια δεν αποτελούν απαγορευμένες τροφές. Και το κρασί έχει τη θέση του στην καθημερινότητα των Γαλλίδων, που καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες.


Ακολουθήστε λοιπόν το παράδεγμα των Γαλλίδων. Επιπλέον:


Φροντίστε να ασκείστε: Οι Γαλλίδες δεν ακολουθούν εντατικά προγράμματα άσκησης, ωστόσο έχουν την κίνηση στην καθημερινότητά τους- επιλέγουν για παράδειγμα να πάνε κάπου περπατώντας αντί να πάρουν το αυτοκίνητο.

Μην καταναλώνετε έτοιμα γεύματα και φροντίστε να καταναλώνετε σπανίως junk food.

Αντί να απομακρύνετε τελείως το βούτυρο και τη ζάχαρη από τη ζωή σας, φροντίστε να τα καταναλώνετε σε μικρές ποσότητες κάθε τόσο- έτσι δεν θα έχετε την αίσθηση ότι στερείστε.

Το γιαούρτι είναι επίσης ένα καλό μυστικό- είναι σχετικά φτωχό σε θερμίδες, υγιεινό και μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε κορεσμό σε στιγμές που αισθάνεστε πολύ πεινασμένος/η.


Read more

Γρίφος: Ο κατάσκοποςΗ μυστική αποστολή στη Ρωσία

Σε μυστική αποστολή για να αποσπάσει πληροφορίες για λογαριασμό της Αμερικής βρέθηκε κάποτε ένας κατάσκοπος έξω από ένα Ρωσικό στρατόπεδο.


Αρχικά βέβαια έπρεπε να µπει μέσα στο στρατόπεδο, οπότε κρύφτηκε κοντά στην είσοδο και περίμενε να δει τον τρόπο που μπαίνουν οι Ρώσοι στρατιωτικοί.


Όταν κάποτε φτάνει ένας Ρώσος στρατιώτης, ο φύλακας τον σταματάει και του λέει «οκτώ». Τότε αυτός απαντάει «τέσσερα» και μπαίνει μέσα ανενόχλητος. Το σημειώνει αυτό ο κατάσκοπος και συνεχίζει να περιμένει.


Ύστερα από λίγο πλησιάζει ένας άλλος στρατιώτης και ο φύλακας του λέει «δώδεκα» οπότε με τη σειρά του απαντάει «έξι» και μπαίνει και αυτός.


Ο κατάσκοπος έχοντας καταλάβει τον τρόπο που μπαίνουν στο στρατόπεδο, φοράει µία ρώσικη στολή και κατευθύνεται προς το στρατόπεδο.


Όταν ο φύλακας και του λέει «τέσσερα» αυτός απαντάει «δυο» οπότε ο φύλακας σηκώνει το όπλο του και τον σκοτώνει.


Τι δεν έκανε σωστά ο κατάσκοπος και είχε αυτή την κατάληξη;Απάντηση


Ο φύλακας ζητούσε από τους στρατιώτες να του πουν πόσα γράμματα έχουν οι αριθμοί που τους έλεγε π.χ. το δώδεκα έχει έξι γράμματα και το έξι τρία γράμματα.


Επομένως η σωστή απάντηση για το τέσσερα είναι το εφτά.


Read more

Χαμός με 45χρονο που είχε 27 συζύγους!


Συνελήφθη στο σπίτι της 27ης συζύγου του, ύστερα από καταγγελία της 25ης γυναίκας του για ζητήματα προίκας, βυθίζοντας την... 


28η σύζυγό του στην απελπισία!


Ο μόλις 45 ετών Γιασίν Μπιαπάρι (φωτό), από το Μπανγκλαντές, αποδεικνύεται ιδιαίτερα παραγωγικός σε γάμους αλλά και άπληστος σε επίπεδο προίκας.


Σύμφωνα με την «Hindustan Times», ο Μπιαπάρι παντρεύτηκε την 25η σύζυγό του, την Τάνια, το 2011, στην οποία είχε πει ότι είχε παντρευτεί στο παρελθόν μόνο δύο φορές. Αυτή, ωστόσο, μετά τον γάμο ανακάλυψε ότι είχε το... νούμερο 25 στην προσωπική ζωή του άνδρα της και κατάφερε να εντοπίσει τόσο τα ονόματα όσο και τις διευθύνσεις των 17 από τις 24 προηγούμενες συζύγους του.


Εγινε έξαλλη


Επίσης, στην αγωγή που κατέθεσε η 25η σύζυγος υποστηρίζει ότι ο πολύγαμος είναι και πολύτεκνος, αφού έχει δύο κόρες από τη δεύτερη σύζυγό του, γιο από την τρίτη, άλλον γιο από την έβδομη σύζυγό του και κόρη από την 24η. Για να μπορεί να τρέχει δε από τη μία σύζυγο στην άλλη επικαλούνταν φόρτο εργασίας που τον κρατούσε για πολλές ώρες και μέρες μακριά από τα... σπίτια του.


Η 25η, όταν έμαθε όλα αυτά, έγινε έξαλλη, δεδομένου ότι την κακομεταχειριζόταν και της είχε δημιουργήσει προβλήματα με την προίκα της, οπότε αποφάσισε να τον κυνηγήσει δικαστικά. Μετά τη σύλληψή του, ο Μπιαπάρι κατέθεσε αίτημα να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, ωστόσο αυτό δεν έγινε δεκτό.

Read more

Αντί για μισθό, κουπόνια και κάρτες Βουλγαρίας!Απίστευτες αυθαιρεσίες καταγγέλλουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε όλη την Ελλάδα

Ακόμη μια ένδειξη της ζούγκλας που επικρατεί στα εργασιακά είναι οι πολλαπλές καταγγελίες που δέχεται η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Αντί για να καταβάλλουν μισθό στους εργαζομένους τους, ως οφείλουν, εργοδότες τους «πληρώνουν» με κουπόνια, δωροεπιταγές και προπληρωμένες κάρτες μέσω Βουλγαρίας ή Κύπρου!


Σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας, που επικαλείται η εφημερίδα «Αγορά», το φαινόμενο που εμφανίστηκε στις αρχές της κρίσης, πλέον έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους να «αμείβονται» με αυτό τον τρόπο.


Συχνά οι εργοδότες δίνουν στους εργαζομένους τους κουπόνια από εταιρείες τροφίμων, ένδυσης και παροχής υπηρεσιών. Τα συχνότερα «θύματα» αυτού του είδους καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων είναι οι χαμηλόμισθοι και οι μερικώς απασχολούμενοι. Μια άλλη πρακτική, είναι η αμοιβή με προπληρωμένες κάρτες που έχουν εκδοθεί από εταιρείες με έδρα τη Βουλγαρία και την Κύπρο. Τις κάρτες περνούν οι εγχώριες εταιρείες στα έξοδα της επιχείρησης στην άλλη χώρα, ενώ δεν καταβάλλουν φόρους και εισφορές.


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο, οι παραπάνω πρακτικές είναι παράνομες αφού οι αποδοχές των εργαζομένων πρέπει να καταβάλλονται αποκλειστικά σε νόμισμα ενώ απαγορεύεται η καταβολή σε είδος, δωροεπιταγές και κουπόνια εμπορευμάτων. 


Read more

Νέο επίδομα μέχρι και €25.000 - Ποιοι το δικαιούνταιΚοινοτική επιδότηση 70% και άτοκο δάνειο για δαπάνες εργασιών ανώτατου ύψους 25.000 ευρώ στις κατοικίες που θα μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας μπορούν να διεκδικήσουν νοικοκυριά τα οποία διαθέτουν οικογενειακό εισόδημα έως και 50.000 ευρώ.

Τη χρηματοδότηση φέρνει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ και το διαχειρίζεται το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ). Το «Εθνος» αποκαλύπτει σήμερα τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να έχουν οι δικαιούχοι για να υπαχθούν, τις κατηγορίες κινήτρων, αλλά και τις παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται. Τέτοιες είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων και σκίασης, η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης (λέβητες) και παροχής ζεστού νερού (ηλιακοί θερμοσίφωνες).

Το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» θα προκηρυχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», στα τέλη Απριλίου και μπορούν να υπαχθούν όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιών. Τα κίνητρα που δίνει είναι επιδότηση επί των δαπανών για τις οικοδομικές παρεμβάσεις και άτοκο τραπεζικό δάνειο (το επιτόκιο χρηματοδοτείται 100% από το ΕΤΕΑΝ) με δυνατότητα συνδυασμού και των δύο προαναφερόμενων μορφών. Επίσης οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την οικονομική ενίσχυση και τη διαφορά να την καλύψουν με δικά τους χρήματα.
Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός εργασιών είναι μέχρι 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο όριο τις 25.000 ευρώ. Δηλαδή μία κατοικία 100 τ.μ. θα είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί με επιχορήγηση και άτοκο δάνειο ή και με τα δύο κίνητρα έως και τα 25.000 ευρώ. Μία κατοικία 60 τ.μ. θα ενισχυθεί για 15.000 ευρώ.

Τα ποσοστά επιχορήγησης φτάνουν έως και 70% και κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των προστατευόμενων μελών. 'Οσο πιο χαμηλό είναι το εισόδημα τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό επιδότησης. Αυτό ξεκινά από 25% και ανεβαίνει κατά 5% ανά παιδί.


Read more

Το καθημερινό ντους κάνει κακό στην υγείαΚι όμως, τελικά το καθημερινό πλύσιμο κάτω από το ντους μπορεί να βλάψει, αντί να βοηθήσει. Δείτε γιατί

Θεωρούμε πως όταν κάνουμε ντους καθημερινά φροντίζουμε καλύτερα την υγιεινή μας, άρα κάνουμε και καλό στην υγεία μας. Μήπως όμως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούμε; Έρευνες δείχνουν πως το πολύ συχνό ντους μπορεί να βλάψει την πανίδα του δέρματος μας. Αυτό φυσικά αφήνει την επιδερμίδα μας ευάλωτη σε διάφορες παθήσεις.

Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, τα μικρόβια που βρίσκονται στο δέρμα μας, πολλά από τα οποία το προστατεύουν κιόλας, καταστρέφονται από το συχνό ντους και από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για να πλυθούμε.

Μάλιστα όπως λένε οι ειδικοί, καταστρέφοντας μερικά από αυτά τα μικρόβια κάνουμε κακό στον οργανισμό μας. Στο ανοσοποιητικό μας, την καρδιά μας και το πεπτικό μας σύστημα.

Προηγούμενη έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2013, έδειξε πως χωρίς αυτούς τους μικροοργανισμούς που απομακρύνουμε με το πολύ συχνό ντους, αυξάνουμε την πιθανότητα να εμφανίσουμε ακμή.

Ο χημικός του MIT Dave Whitlock έμεινε άπλυτος για 12 ολόκληρα χρόνια ως πείραμα. Αντί για μπάνιο, ο επιστήμονας βάζει επάνω του ένα ειδικό σπρέι με ζωντανά βακτήρια. Όπως λέει η υγεία του είναι εξαιρετική και δεν βρίσκει τον λόγο για τον οποίο το καθημερινό ντους θεωρείται υγιές.

Βέβαια εκτός από την υγεία θα πρέπει να σκεφτούμε και τους ανθρώπους που μας πλησιάζουν καθημερινά και θα έρχονται αντιμέτωποι με την δυσάρεστη μυρωδιά μας.


Read more

Γερό «χαστούκι» στο τουρκικό πρόγραμμα του άρματος Altay


Τελικά φαίνεται πως τα τουρκικά άρματα μάχης Altay «μένουν» από κινητήρες πριν καν κινηθούν. Τα τουρκικά σχέδια για την... κατασκευή του κύριου άρματος μάχης Altay δέχονται νέο πλήγμα, αυτή τη φορά προερχόμενο από την Αυστρία καθώς η τουρκική εταιρεία που ανέλαβε την ανάπτυξη του κινητήρα, η Tümosan, ακύρωσε συμβόλαιο για τεχνική υποστήριξη που είχε υπογράψει με την αυστριακή AVL List GmbH.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του έγκυρου οργανισμού αμυντικών πληροφοριών IHS Jane’s, η ακύρωση ήρθε μετά την υπερψήφιση από το αυστριακό Κοινοβούλιο, μη δεσμευτικού ψηφίσματος που επιβάλει εμπάργκο όπλων και μεταφοράς τεχνογνωσίας προς την Τουρκία τον περασμένο Νοέμβριο, λόγω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γειτονική μας χώρα. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να τεθούν όροι για τη μεταφορά τεχνογνωσίας προς την Τουρκία.


Στην Tümosan είχε ανατεθεί από την τουρκική γραμματεία εξοπλισμών η κατασκευή του κινητήρα του άρματος. Η τουρκική εταιρεία είχε συμφωνήσει με την αυστριακή AVL List για την μεταφορά τεχνογνωσίας σχετικά με τους κινητήρες ήδη από το 2015. Ωστόσο, μη αποδεχόμενη τους όρους που θέτουν πλέον, μετά το ψήφισμα, οι Αυστριακοί, οι Τούρκοι ακύρωσαν την συμφωνία. Όπως αναφέρει η τουρκική εταιρεία, η επιμονή των Αυστριακών να συνδέσουν την παραχώρηση τεχνογνωσίας με «εσωτερικά ζητήματα» της Τουρκίας, ήταν η αιτία για την ακύρωση του συμβολαίου.


«Έγινε κατανοητό πως υπάρχουν σοβαρά εμπόδια που η εταιρεία αντιμετωπίζει όσον αφορά την μεταφορά τεχνογνωσίας κρίσιμων υποσυστημάτων λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία», ανέφερε ανακοίνωση της τουρκικής εταιρείας, η οποία αναφέρει επίσης πως θα συνεργαστεί με τουρκικές εταιρείες για την ανάπτυξη των κινητήρων 

Read more

Η Ρωσία παρουσίασε το νέο μαχητικό MiG-35


Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τελευταίας γενιάς ξεκινάει επίσημες δοκιμές και οι πληροφορίες το θέλουν ικανό να φέρει ακόμη και όπλα λέιζερ

Επίσημες πτητικές δοκιμές ξεκινάει το νέο μαχητικό ελαφρού τύπου της Ρωσίας, το MiG-35, το οποίο προορίζεται για αντικαταστάτης όλων των "ελαφρών" μαχητικών της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το νέο μαχητικό τζετ σύμφωνα με το RT, μπορεί να πετάξει με ταχύτητες άνω των 2.700 χιλιομέτρων/ώρα, να φτάσει σε ύψος τα 17.500 μέτρα ή διαφορετικά 57.400 πόδια. Η ακτίνα κρούσης του φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα και μάλιστα μπορεί να επαναληφθεί χωρίς ανεφοδιασμό μιας και υπάρχει επιλογή αντικατάστασης της θέσης του δεύτερου χειριστή με μια επιπλέον δεξαμενή καυσίμου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, Viktor Bondarev, οι δοκιμές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, ενώ αμέσως μετά αναμένεται να υπογραφεί σύμβαση μεταξύ της ΜIG και του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας για την προμήθεια αρχικών 30 αεροσκαφών. "Στη συνέχεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα το αεροσκάφος θα αντικαταστήσει το σύνολο των ελαφρών μαχητικών που διαθέτουμε" τόνισε ο κ.Bondarev, λέγοντας ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αγορά 170 τέτοιων αεροσκαφών.

Στη διεθνή πρεμιέρα του μαχητικού που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, ο επικεφαλής της Ρωσικής Π.Α. επισήμανε επίσης πως αμέσως μετά τις πτητικές δοκιμές το αεροσκάφος θα αναπτυχθεί και για δοκιμές όπλων λέιζερ, αλλά σύμφωνα με τους κατασκευαστές κάτι τέτοιο θα γίνει στο μέλλον.Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη "τους σχεδιαστές, τους μηχανικούς, τους εργαζόμενους και τους πιλότους» για την έναρξη των δοκιμών του μαχητικού -35 MiG, την οποία αποκάλεσε "ένα σημαντικό γεγονός".

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με τους συντελεστές , ο Πούτιν εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι το νέο μαχητικό  δεν θα ενισχύσει μόνο τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά θα προκαλέσει και το ενδιαφέρον διεθνών αγοραστών.

"Τα άλλα αεροσκάφη μας, τα MiG-29, είναι ενεργά σε περισσότερες από 30 χώρες, με μια καλή υποδομή και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό που προβλέπει τη χρήση αυτών των μαχητικών", δήλωσε ακόμη ο Πούτιν.

Στο περιθώριο της δοκιμής ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας ανακοίνωσε, ότι η εταιρεία θα αρχίσει την ανάπτυξη και δοκιμή μαχητικών 5ης γενιάς. Μέχρι στιγμής τέτοια αεροσκάφη χρησιμοποιεί μόνο η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.


Πηγή

Read more

Καιρός: Ήλιος με δόντια σήμερα Σάββατο - Πότε επιστρέφουν τα χιόνιαΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Καιρός: Δείτε την αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή (28-29/01).

Μετά την επέλαση της «Αριάδνης», του «Βίκτωρα» και του ρωσικού παγετού, τα ακραία καιρικά φαινόμενα σταματούν και ο ήλιος βγαίνει.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σήμερα Σάββατο, 28 Ιανουαρίου και ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα μποφόρ θα παραμείνουν στο Αιγαίο, όπου οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως και 7 μποφόρ.

Ιδιαίτερη προσοχή είναι απαραίτητη καθώς ο παγετός θα είναι ισχυρός, κυρίως στα βόρεια της χώρας.

Αναλυτικότερα, στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί  μεταξύ -2 και 8 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ στο Ιόνιο.

Θερμοκρασία: από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν αρχικά στην ανατολική Πελοπόννησο και αργότερα στα υπόλοιπα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοανατολικούς 3 έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Τοπικές νεφώσεις. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή (29/1)

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία την Κυριακή θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και από το βράδυ στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή με παγετό να δημιουργείται κατά τόπους στα ηπειρωτικά που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.


Read more

Ποιοι σταθμοί του μετρό θα μείνουν κλειστοί σήμερα και αύριοΟι συρμοί δεν θα κάνουν στάση σε Ομόνοια, Σταθμό Λαρίσης και Δάφνη - Πώς θα εξυπηρετείται το κοινό

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα και αύριο (28 - 29 Ιανουαρίου), οι σταθμοί «Ομόνοια» (γραμμή 1 και 2), «Σταθμός Λαρίσης» και «Δάφνη» της γραμμής 2, για την εκτέλεση τεχνικών εργασιών που αφορούν την εγκατάσταση του νέου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου.


Κατά τη διάρκεια του διημέρου οι συρμοί θα διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς στάση.


Πώς θα εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό


Σταθμός Δάφνη


Οι επιβάτες των τροφοδοτικών γραμμών του Σταθμού Δάφνης:


112 «ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΣΤ. ΔΑΦΝΗ»

131 «ΣΤ. ΔΑΦΝΗ – ΑΜΑΞ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»

141 «ΣΤ. ΔΑΦΝΗ – ΚΑΛΑΜΑΚΙ»

206 «ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ – ΣΤ. ΔΑΦΝΗ»

212 «ΣΤ. ΔΑΦΝΗ – ΥΜΗΤΤΟΣ – ΒΥΡΩΝΑΣ – ΚΑΡΕΑΣ»

217 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΣΤ. ΔΑΦΝΗ»

218 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΤ. ΔΑΦΝΗ»

219 «ΣΤ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

229 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΤ. ΔΑΦΝΗ»

237 «ΣΤ. ΔΑΦΝΗ – ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ»

816 «ΤΑΥΡΟΣ – ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»


μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω της ειδικής γραμμής Χ1 «ΣΤ. ΔΑΦΝΗ – ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», η οποία θα λειτουργήσει το Σάββατο 28/1/2017 και την Κυριακή 29/1/2017 και θα συνδέει το Σταθμό Δάφνης με το Σταθμό Αγ. Δημητρίου. Παράλληλα, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη διερχόμενη λεωφορειακή γραμμή Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (μέσω λεωφ. Βουλιαγμένης)».


Η αφετηρία της γραμμής Χ1 θα είναι στον χώρο έξω από τον σταθμό Μετρό Δάφνης, στην αφετηρία της γραμμής 212 και η αποβίβαση και επιβίβαση για την μετεπιβίβαση στον Σταθμό Αγ. Δημητρίου θα πραγματοποιείται στις στάσεις με ονομασία «ΔΑΡΖΕΝΤΑ – ΣΤΑΘΜΟΣ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και «ΕΛΚΑ –

ΣΤΑΘΜΟΣ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».


Σταθμός Λαρίσης


Οι επιβάτες των γραμμών:


1 (ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΜΟΣΧΑΤΟ)

Α15 (ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ-ΔΑΣΟΣ)

Β15 (ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ-ΠΑΛΑΤΑΚΙ)


για την μετεπιβίβαση από και προς την γραμμή μετρό 2 μπορούν να εξυπηρετούνται από τον σταθμό «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ»


Οι επιβάτες των γραμμών:


719 (ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ-ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ)

024 (ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ-ΣΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ-ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ)


για την μετεπιβίβαση από και προς την γραμμή μετρό 2 μπορούν να εξυπηρετούνται από τον σταθμό «ΑΤΤΙΚΗ»


Οι επιβάτες της γραμμής:


Β5 (ΣΤ.ΛΑΡΙΣΗΣ-Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ-ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)


για την μετεπιβίβαση από και προς την γραμμή μετρό 2 μπορούν να εξυπηρετούνται από τις διερχόμενες γραμμές 1, Α15 & Β15 με μετεπιβίβαση στον σταθμό «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ»


Σταθμός Ομόνοια


Οι επιβάτες των γραμμών:


12 (ΖΑΠΠΕΙΟ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)

051 (ΟΜΟΝΟΙΑ-ΥΠΕΡ.ΛΕΩΦ.ΚΗΦΙΣΟΥ)

057 (ΟΜΟΝΟΙΑ-ΛΟΦΟΣ ΣΚΟΥΖΕ)

Α13 (ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ)


για την μετεπιβίβαση στο δίκτυο μετρό μπορούν να εξυπηρετούνται από τον σταθμό «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ»


Οι επιβάτες των γραμμών:


2 (ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ-ΠΑΓΚΡΑΤΙ-ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ)

4 (ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ-ΑΓ.ΑΡΤΕΜΙΟΣ-ΣΤ.ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ)

5 (ΛΑΜΠΡΙΝΗ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ)

11(ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ-Ν.ΠΑΓΚΡΑΤΙ-Ν.ΕΛΒΕΤΙΑ)

15 (ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ-ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ-ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ)

022 (Ν.ΚΥΨΕΛΗ-ΜΑΡΑΣΛΕΙΟΣ)

054 (ΠΕΡΙΣΣΟΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ)

608 (ΓΑΛΑΤΣΙ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΝΕΚΡ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ)

622 (ΓΟΥΔΗ-ΑΝΩ ΓΑΛΑΤΣΙ)


Για την μετεπιβίβαση στο δίκτυο μετρό μπορούν να εξυπηρετούνται από τους σταθμούς «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και «ΒΙΚΤΩΡΙΑ»


Οι επιβάτες των γραμμών 6 (ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ-ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ-Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ), 21 (NIKAIA-Π.ΡΑΛΛΗ-OMONOIA), 813 (ΑΒΕΡΩΦ-ΠΡΟΥΣΣΗΣ), 815 (ΓΟΥΔΗ-ΤΑΥΡΟΣ) και 856 (ΑΙΓΑΛΕΩ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΔΑΦΝΗ) για την μετεπιβίβαση στο δίκτυο μετρό μπορούν να εξυπηρετούνται από τον σταθμό «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ».


Οι επιβάτες της γραμμής 732 (ΑΓ.ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ) για την μετεπιβίβαση στο δίκτυο μετρό μπορούν να εξυπηρετούνται από τον σταθμό «ΑΤΤΙΚΗ» και τον σταθμό «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ».


Οι επιβάτες της γραμμής 035 (ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ-ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ-ΤΑΥΡΟΣ) για την μετεπιβίβαση στο δίκτυο μετρό μπορούν να εξυπηρετούνται από τους σταθμούς «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ».


Το επιβατικό κοινό μπορεί να εξυπηρετείται επίσης και από τις λεωφορειακές γραμμές


Β18 (ΟΜΟΝΟΙΑ-ΠΕΡΑΜΑ (μέσω Π.ΡΑΛΛΗ))

Γ18 (ΟΜΟΝΟΙΑ-ΠΕΡΑΜΑ (μεσω ΓΡ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ))

914 (ΟΜΟΝΟΙΑ-ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ-ΠΑΛ.ΚΟΚΚΙΝΙΑ)

838 (ΟΜΟΝΟΙΑ-ΡΕΝΤΗΣ-ΠΑΛ.ΚΟΚΚΙΝΙΑ)

049 (ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΟΜΟΝΟΙΑ)


οι οποίες διέρχονται από την περιοχή της Ομόνοιας.


Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να απευθύνονται:

α) στο τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185

β) στην ιστοσελίδα www.oasa.gr

γ) στην ιστοσελίδα telematics.oasa.gr


Read more

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Αδιέξοδο στο Eurogroup με κοινή γραμμή για μείωση συντάξεων και αφορολόγητουΕνωμένοι οι δανειστές για τα μέτρα και αμηχανία στο Μαξίμου που λέει ότι δεν ψηφίζει μέτρα

Χωρίς να «ξεκλειδώσει» η αξιολόγηση, χωρίς χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα αλλά και με τους δανειστές ενωμένους πλέον να επιμένουν στη νομοθέτηση από τώρα δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση της επίτευξης του στόχου του πλεονάσματος μετά το 2018, ολοκληρώθηκε το Eurogroup της Πέμπτης.


Το Eurogroup ήταν μια απόλυτη πανωλεθρία για την ελληνική πλευρά που έχει μπροστά της 25 δύσκολες μέρες για να βρει έναν τρόπο να καταλήξει σε μια διαχειρίσιμη συμφωνία.


Σε κοινή τους συνάντηση το πρωί, σε τεχνικό αλλά υψηλό επίπεδο, οι θεσμοί συμφώνησαν ότι η επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν ανταποκρίνεται στη θέση των εταίρων και δανειστών. Η ελληνική κυβέρνηση μιλούσε στην επιστολή για τη διάρκεια και το ύψος των πλεονασμάτων, ενώ οι θεσμοί ζητούν τη νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων που θα συμφωνηθούν για τη διασφάλιση των πλεονασμάτων 3,5% μετά το 2018.


Ουσιαστικά πλέον μιλάμε για ψήφιση των μέτρων που θα εφαρμοστούν από το 2019 και μετά.


Το αδιέξοδο δεν ήρθη κατά τις μεσημεριανές συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς και με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια του Eurogroup. Μάλιστα οι συναντήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς έγιναν σε τεταμένο και αρνητικό κλίμα.


Αυτό που ζήτησαν οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών και το ΔΝΤ από τον Έλληνα ομόλογό τους Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι οι αλλαγές στα εργασιακά, οι μειώσεις στις συντάξεις και οι αλλαγές στη φορολογία, προφανώς με μείωση του αφορολόγητου.


Οι δανειστές αμφισβητούν κατά πόσον η «υπεραπόδοση» των μέτρων το 2016 είναι μόνιμη και θα επαναληφθεί, ή στηρίχτηκε σε συγκυριακά μέτρα και απαιτούνται και άλλα. Αιφνιδιάζοντας την Ελλάδα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι η στάση όλων των θεσμών (ευρωπαϊκών και ΔΝΤ) για το πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα, είναι κοινή - και άρα κοινές και οι απαιτήσεις τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Eurogroup όπου εκπροσωπήθηκε και το ΔΝΤ, καθολικό ήταν το αίτημα για εκ των προτέρων νομοθέτηση των μέτρων.


Ωστόσο το Ταμείο, σε έκθεσή του που διέρρευσε χθες, φαίνεται πως πιέζει τώρα ακόμα περισσότερο και την Αθήνα αλλά και τους ευρωπαίους δανειστές, για τους όρους συμμετοχής του στο ελληνικό πρόγραμμα.


Το ΔΝΤ χαρακτηρίζει «μη βιώσιμο» το ελληνικό χρέος, θεωρώντας ανεπαρκή και αναποτελεσματικά τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, επειδή αμφισβητεί τους ρυθμούς μεγέθυνσης που θα εμφανίζει στο εξής η ελληνική οικονομία.


Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης


Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει στη νομοθέτηση μέτρων εκ των προτέρων: το μήνυμα αυτό εκπέμπει η Αθήνα, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.


Όπως αναφέρουν το 2016 θα κλείσει πιθανότατα με θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη, και ότι η χρονιά θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2% - κάτι που αναγνωρίστηκε και από τον πρόεδρο του Eurogroup.


Από εκεί και πέρα, η ελληνική κυβέρνηση επιμένει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση ικανοποίησης παράλογων απαιτήσεων εκ μέρους των εταίρων, όπως για την νομοθέτηση τώρα μέτρων, προκειμένου να εφαρμοστούν μετά το 2018.


Ημερομηνία επιστροφής των κλιμακίων στην Αθήνα δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Όσον αφορά τη συμμετοχή ή μη, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, οικονομικοί παράγοντες δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο, η έκθεση βιωσιμότητας του Ταμείου να είναι εν τέλει προαναγγελία άρνησής του να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα για την Ελλάδα.


Eurogroup: Να ολοκληρωθούν επειγόντως οι μεταρρυθμίσεις


«Το Eurogrοup ζητά επειγόντως από τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις σύντομα και να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων το οποίο θα ενστερνίζονται όλες οι πλευρές», αναφέρουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στα σημερινά συμπεράσματά τους για την Ελλάδα, προσθέτοντας πως «μια τέτοια συμφωνία είναι προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».


Το Eurogroup επισημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις αφορούν τις αγορές εργασίας και προϊόντων στην Ελλάδα, τον ενεργειακό τομέα, και άλλους τομείς, ενώ παράλληλα «αναμένεται συμφωνία για τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική της Ελλάδας μετά το 2018».


Εξάλλου, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), ενημέρωσε τους υπουργούς για την πρόοδο στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Τα μέτρα αυτά υιοθετήθηκαν από το Eurogroup τον περασμένο Δεκέμβριο και στις 23 Ιανουαρίου τέθηκαν σε εφαρμογή από τα διοικητικά συμβούλια του ESM και του EFSF.


Σημειώνεται, τέλος, ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος στοχεύουν στη μείωση του επιτοκιακού ρίσκου για την Ελλάδα, που περιλαμβάνει την αλλαγή των επιτοκίων από κυμαινόμενα σε σταθερό και παράλληλα καθιστούν ευκολότερη την αποπληρωμή του χρέους, χωρίς πρόσθετο κόστος για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.


Τσακαλώτος: Δεν είναι σωστό να ζητάς από μια χώρα σε πρόγραμμα να νομοθετήσει δύο και τρία χρόνια πριν, τι θα κάνει το 2019


Read more

Πόσο εφικτό είναι να αποβάλλουμε το «άγχος» από την καθημερινότητά μας;Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με πολλές καταστάσεις που μπορούν να μας προκαλέσουν άγχος, άλλες σε μικρότερο βαθμό, άλλες σε μεγαλύτερο


Πόσο εύκολο όμως είναι να διαχειριστούμε το παθολογικό άγχος, αυτό που μας προκαλεί δυσφορία, σωματικά συμπτώματα και μας κάνει να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας υποχρεώσεις;


Πολύ συχνά ακούω «το άγχος μου κόβει τα πόδια» και η αλήθεια είναι πως αυτό το συναίσθημα το βιώνουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι απ’ότι νομίζουμε. Όσο συχνή είναι αυτή η φράση, τόσο συχνή είναι και η φράση «μην έχεις άγχος». Σίγουρα ο καθένας από εμάς αν το σκεφτεί λίγο, θα συνειδητοποιήσει ότι έχει δώσει αυτή την απάντηση σε κάποιον που του λέει ότι αγχώνεται.


Ακούγεται αστείο, καθώς είναι σαν να λέμε σε κάποιον που έχει κρυολογήσει, «μη βήχεις». Υπάρχουν άτομα που ιδιοσυγκρασιακά είναι πιο αγχώδη, και άλλα που αγχώνονται σε φυσιολογικά επίπεδα, τόσο ώστε να μην βιώσουν δυσάρεστα συμπτώματα όπως κρίσεις πανικού. Τα αγχώδη άτομα εκλαμβάνουν τα αγχογόνα ερεθίσματα πολύ πιο έντονα απ’ότι τα υπόλοιπα άτομα.


Read more

Ο καιρός σήμεραΛίγες βροχές και χιονόνερο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με λίγα χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Στην υπόλοιπη χώρα έως και τις πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο, φαινόμενα που πολύ γρήγορα θα σταματήσουν. Από το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με ηλιοφάνεια. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.


Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -11 έως 1 βαθμό, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 6 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 6, στην Ήπειρο από -2 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 10, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 7 βαθμούς, στα νησιά του βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 0 έως 5 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στο Βόρειο, Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βόρειους σχεδόν μέτριους.


Στην Αττική έως και τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν νεφώσεις με λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και αρκετό κρύο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.


Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς.


Read more

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Πώς να ξεγελάσετε την τύχη και να κερδίσετε τα 6,3 εκατομμύρια του ΤζόκερΣτο ασύλληπτο ποσό των  6.300.000 ευρώ  έχει εκτιναχθεί το Τζόκερ μετά και το 10ο συνεχόμενο τζακ ποτ της περασμένης Κυριακής. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία με περισσότερες από 9 εκατομμύρια στήλες, ενώ ακόμη μεγαλύτερη αναμένεται να είναι η συμμετοχή του κόσμου στην αποψινή κλήρωση όπου θα αναδειχθεί ο υπερ-τυχερός που θα κερδίσει το μεγάλο έπαθλο!


Τέτοια τζάκ ποτ δεν συμβαίνουν συχνά, καθώς τα 6,3 εκατ. ευρώ είναι το μεγαλύτερο τζακ ποτ του παιχνιδιού σε ξεκίνημα χρονιάς εδώ και αρκετά χρόνια.


Πώς μπορούμε, όμως, να έρθουμε λίγο πιο κοντά στο αστρονομικό αυτό ποσό; Υπάρχει τρόπος να ξεγελάσουμε την τύχη; Ρωτήσαμε τους πλέον ειδικούς, τους πράκτορες του ΟΠΑΠ, και συγκεντρώσαμε για εσάς τις πιο ενδιαφέρουσες συμβουλές για να έρθετε πιο κοντά στη θεά τύχη.


Όλα τα τζόκερ


Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους που προτιμάται από παίκτες που θέλουν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους είναι η επιλογή 5 αριθμών από τους 45 και ταυτόχρονα όλων των ΤΖΟΚΕΡ (επιλογή και των 20 αριθμών ΤΖΟΚΕΡ). Αυτός ο τρόπος παιξίματος ονομάζεται σύστημα και κοστίζει 10 ευρώ. Με το συγκεκριμένο σύστημα οι παίκτες εξασφαλίζουν ότι θα πιάσουν σίγουρα τον αριθμό Τζόκερ και πλέον κυνηγούν μόνο την πεντάδα. Με το σύστημα αυτό έχετε 19 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πιάσετε το «5+1» σε σχέση με μια απλή στήλη.


Βουτιά στη στατιστική 


Πολλοί έμπειροι παίκτες συχνά συμβουλεύονται τα στατιστικά στοιχεία του παιχνιδιού πριν κάνουν τις επιλογές τους πάνω στο δελτίο του ΤΖΟΚΕΡ. Εδώ υπάρχουν 2 λογικές που εφαρμόζουν οι παίκτες. Η πρώτη λογική βασίζεται στην πεποίθηση ότι οι αριθμοί που εμφανίζονται πιο συχνά μάλλον θα ξαναεμφανιστούν και στην επόμενη κλήρωση, άρα θεωρείται ευνοϊκότερο κάποιος να προτιμάει τους «πιο συχνά εμφανιζόμενους αριθμούς». Η δεύτερη λογική λέει ότι οι αριθμοί της επόμενης κλήρωσης θα είναι μάλλον αυτοί που «έχουν πολύ καιρό να εμφανιστούν» στην κληρωτίδα. Εμείς σας δίνουμε τους αριθμούς και για τις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που βρήκαμε στο opap.gr και εσείς αποφασίζετε:


-Οι «πιο συχνά εμφανιζόμενοι αριθμοί» είναι 37, 34, 31, 32, 26 και Τζόκερ το 6.


-Οι «αριθμοί που έχουν καθυστερήσει πιο πολύ να εμφανιστούν» είναι 44, 19, 23, 6, 24 και Τζόκερ το 14.


Μόνος στην κορυφή


Το ξέρατε ότι πάρα πολλοί παίκτες παίζουν αριθμούς που σχετίζονται με αγαπημένες τους ημερομηνίες; Γενέθλια, επετείους, γιορτές και πολλές τέτοιες ημερομηνίες. Αυτό σημαίνει ότι τα νούμερα που διαλέγουν συγκεντρώνονται μεταξύ του 1 και 31. Λογικό αφού αποτελούν ημερομηνίες. Για να αυξήσετε λοιπόν τις πιθανότητες να είστε «μόνος σας στην κορυφή» και να μη μοιραστείτε με κανέναν άλλο το μεγάλο έπαθλο του ΤΖΟΚΕΡ, προτιμήστε να βάζετε και αριθμούς μεταξύ 32 και 45. Έτσι, είναι πιο πιθανό ο συνδυασμός σας να μην έχει ξαναπαιχτεί και να είστε εσείς ο ένας και μοναδικός μεγάλος νικητής.


Επένδυση για περισσότερα


Παλιοί νικητές παιχνιδιών λοταρίας λένε ότι για να κερδίσεις πρέπει να επενδύσεις. Σύμφωνα με αυτή την αντίληψη, όταν σταθείτε τυχερός και κερδίσετε πίσω περισσότερα χρήματα από όσα παίξατε, τότε είναι η καλύτερη ευκαιρία να προγραμματίσετε το επόμενο παίξιμό σας. Εάν πχ έχετε παίξει 5 ευρώ στο Τζόκερ και κερδίσετε 50 ευρώ, τότε έχετε 45 ευρώ διαθέσιμα να επενδύσετε πίσω στο παιχνίδι. Έτσι όχι μόνο «μέσα» δεν θα μπαίνετε, αλλά στην επόμενη κλήρωση θα συμμετέχετε με αυξημένες πιθανότητες.


Διασπορά ρίσκου


Αυτοί που «παίζουν» Χρηματιστήριο ξέρουν πολύ καλά ότι το ρίσκο είναι καλό να μοιράζεται. Αυτός είναι ένας άγραφος κανόνας που είναι γνωστός και στους καλούς παίκτες. Εσείς μπορεί να κυνηγάτε τα 6,3 εκατομμύρια του Τζόκερ αλλά μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε τελικά κάτι, εάν συμμετέχετε παράλληλα και σε άλλα παιχνίδια αυτού του τύπου. Για παράδειγμα, μαζί με το Τζόκερ κληρώνει και το ΠΡΟΤΟ που μπορείτε να παίξετε με μόλις μισό ευρώ και να διεκδικήσετε ένα ακόμα έπαθλο (που τυχαίνει αυτή τη στιγμή να έχει ξεπεράσει το 1,5 εκατ. ευρώ). Εάν θέλετε να επεκταθείτε ακόμη περισσότερο, υπάρχει και το ΛΟΤΤΟ που επίσης είναι παιχνίδι πολλών χιλιάδων ευρώ.


Ευχόμαστε όλες αυτές οι συμβουλές και κόλπα να πιάσουν απόψε τόπο και να είστε εσείς αυτός ή αυτή που θα κάνετε τα 6 εκατομμύρια του Τζόκερ δικά σας!


Read more

Χώρα θα φυτέψει 1 εκατομμύριο φοίνικες... για τη μείωση των θανάτων από κεραυνούς!Σε μια προσπάθεια να μειώσει τους θανάτους αυτούς, η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές στράφηκε σε μία φυσική λύση και στοχεύει να φυτεύσει ένα εκατομμύριο φοίνικες, προκειμένου να εξουδετερώσουν τις ζημιές από τους κεραυνούς και να σώσουν ζωές.


Πάνω από 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μπαγκλαντές το 2016, λόγω χτυπημάτων κεραυνών, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία.


Σε μια προσπάθεια να μειώσει τους θανάτους αυτούς, η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές στράφηκε σε μία φυσική λύση και στοχεύει να φυτεύσει ένα εκατομμύριο φοίνικες, προκειμένου να εξουδετερώσει τις ζημιές από τους κεραυνούς και να σώσει ζωές.


Σύμφωνα με μία ανεξάρτητη πηγή, οι θάνατοι που συνδέονται με κεραυνούς το 2016 και μόνο, ενδέχεται να είναι έως και 349. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ υψηλότερος από την επίσημη καταμέτρηση, γιατί οι άνθρωποι που κατοικούν σε αγροτικές περιοχές πολλές φορές δεν αναφέρουν θανάτους στην αστυνομία.Συνολικά 82 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το φυσικό φαινόμενο μέσα σε μία μόνο ημέρα του Μαΐου και η κυβέρνηση αναγκάστηκε τελικά να περιγράφει επίσημα τους κεραυνούς και τις αστραπές ως φυσική καταστροφή το 2016. Οι αρχές ελπίζουν τώρα να καταπολεμηθεί το πρόβλημα με διάφορα μέτρα, ένα εκ των οποίων είναι η δενδροφύτευση.


«Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη φύτευση φοινίκων σε αγροτικές περιοχές, σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται σε κεραυνούς. Θα φυτεύσουμε ένα εκατομμύριο δέντρα μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Γραμματέας Διαχείρισης Καταστροφών, Σαχ Καμάλ, στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Ένα παρόμοιο πρόγραμμα ήδη φαίνεται να είναι επιτυχές στην Ταϊλάνδη. Αν και οι κεραυνοί μπορούν να βλάψουν τα δέντρα, η παρουσία τους αποτρέπει τα ηλεκτρικά φορτία από το να κινούνται στο έδαφος.


Η αποψίλωση των δασών πιθανώς έχει παίξει ρόλο στους θανάτους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, σημειώθηκαν τόσα πολλά θανατηφόρα ατυχήματα εν μέρει επειδή δεν υπήρχαν αρκετά δέντρα των οποίων τα κλαδιά είναι σε θέση να «απορροφούν» τους κεραυνούς.


Σύμφωνα με τον Καμάλ, που έχει επίσης διατελέσει επικεφαλής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Μπαγκλαντές, οι κεραυνοί έχουν αυξηθεί στις αγροτικές περιοχές με την μεγαλύτερη αποψίλωση των δασών, καθώς οι αγρότες κόβουν τα δέντρα για να καλλιεργήσουν ρύζι και άλλες καλλιέργειες.


Read more

Aυτός είναι σίγουρα ο πιο τυχερός φωτογράφος στον κόσμοΤο όνομα του said_energizer. Ασχολείται με την φωτογραφία, την σκηνοθεσία, την μουσική και όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες, με τις γυναίκες.


Σύμφωνα με τις φωτογραφίες, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι σίγουρα ένας από τους πιο τυχερούς ανθρώπους στον κόσμο…Read more

Στη φυλακή ο χάκερ των γυμνών celebrities


Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 29χρονος Έντουαρτ Μάτζερτζικ ο οποίος κατάφερε και «έσπασε» τους προσωπικούς λογαριασμούς 300 διασημοτήτων υποκλέπτοντας προσωπικά δεδομένα μεταξύ των οποίων γυμνές φωτογραφίες και βίντεο.

 

Στη συνέχεια ο νεαρός άντρας από το Σικάγο «ανέβασε» το υλικό στο διαδίκτυο προκαλώντας πολλαπλά... εγκεφαλικά στις διασημότητες, αλλά και στους θαυμαστές τους από το «ανέλπιστο δώρο».

 

Αυτό το «δώρο»... κόστισε όμως στον 29χρονο στέρηση της ελευθερίας του για εννέα μήνες.

 

Η δράση του Μάτζερτζικ εκτίνεται από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2014 και στα θύματα του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Τζένιφερ Λόρενς, η Κέιτ Άπτον και πολλές άλλες χολιγουντιανές διασημότητες.

 

Η Λόρενς παρομοίασε την εισβολή στην ιδιωτική της ζωή ως «σεξουαλικό έγκλημα» και είπε ότι ανησύχησε για τις επιπτώσεις που θα είχε αυτή η διαρροή στην καριέρα της.

 

Ο 29χρονος, του οποίου οι γονείς είναι αστυνομικοί στο Σικάγο, αρνήθηκε την ενοχή της διανομής του υλικού και αποδέχτηκε μόνο τις κατηγορίες που αφορούν την λήψη του.

 

Ο Μάτζερτζικ έστειλε στα θύματά του ένα e-mail phishing, ξεγελώντας τους και καταφέρνοντας να τους αποσπάσει τους κωδικούς πρόσβασης στα ηλεκτρονικά τους αρχεία. Στη συνέχεια τα χρησιμοποίησε για να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς και να κλέψει προσωπικά δεδομένα από τα 300 θύματά του.

 

Ο 29χρονος αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια, αλλά τελικά του επιβλήθηκε εννεάμηνη φυλάκιση ύστερα από διακανονισμό. Οι δικηγόροι του, σε υπόμνημα που κατέθεσαν στο δικαστήριο, υποστήριξαν ότι η συμμετοχή του στην υποκλοπή περιορίζεται στην παράνομη λήψη των πληροφοριών για «προσωπική χρήση μόνο».


«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι μοιράστηκε αυτές τις πληροφορίες με κανέναν ή ότι τις μοίρασε σε άλλους», υποστήριξαν οι δικηγόροι του.

 

Επιπλέον, στο υπόμνημα, ισχυρίστηκαν ότι όταν ο Μάτζερτζικ προέβη στην παράνομη αυτή πράξη έπασχε από κατάθλιψη και για να καλύψει το κενό που ένιωθε στη ζωή του στράφηκε προς τις ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού και στα chat rooms.

Μέρος της συμφωνίας στο δικαστήριο είναι και η καταβολή 5.700 δολαρίων για ένα μη αναγνωρίσιμο θύμα του, οι φωτογραφίες του οποίου διαδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση.Read more

ΗΠΑ: Σμήνος πουλιών αναβιώνει σκηνές του... Χίτσκοκ (video)
Σκηνές βγαλμένες από «Τα Πουλιά» του Χίτσκοκ έζησαν οδηγοί στο Χιούστον που είδαν ένα σμήνος από... κοτσύφια να πετά από πάνω τους.

Βίντεο του παράξενου περιστατικού, που τράβηξε ένας από τους μάρτυρες της σκηνής, δείχνει τα μαύρα πουλιά να «σκίζουν» τους αιθέρες.

Τα πουλιά δεν σταματούν εκεί όμως. Πολλά κατεβαίνουν και κάθονται στο διαχωριστικό του δρόμου, ενώ άλλα στις άκρες του ίδιου του δρόμου.

Σίγουρα το περιστατικό είναι παράξενο και μάλλον ουδείς θα ήθελε να γίνει μάρτυρας της επόμενης «συγκέντρωσης» τους.

Read more

Αλβανοί «αετοί» και «Γκρίζοι Λύκοι» φωλιάζουν στον Στρατό


ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ


Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος από την ομάδα των νεοσυλλέκτων στο κέντρο κατάταξης στο Μεσολόγγι, που σχημάτισαν με τα χέρια τους το σύμβολο του αλβανικού αετού και κατόπιν ανάρτησαν τη φωτογραφία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τώρα αποκαλύπτονται αρκετές παρόμοιες αναρτήσεις με… αλβανικούς αετούς, αλλά και οπαδούς της τουρκικής ακραίας οργάνωσης, «Γκρίζοι λύκοι».


Στο μεταξύ, μετά τις έντονες αντιδράσεις του Πάνου Καμμένου και του Αδωνη Γεωργιάδη για το πρώτο περιστατικό, Αλβανός βουλευτής κατηγορεί την Ελλάδα ως «ρατσιστικό κράτος».


Βρέθηκε, λοιπόν, ένας ακόμη στρατιώτης να έχει ανεβάσει στο Facebook φωτογραφία του να σχηματίζει τον αλβανικό αετό. Υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), και, σύμφωνα με πληροφορίες, και γι’ αυτόν θα ακολουθηθούν οι ίδιες αυστηρές διαδικασίες με τους στρατιώτες στο κέντρο νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου (έρευνα από στρατιωτικό εισαγγελέα και Ενορκη Διοικητική Εξέταση)

. Στο μεταξύ, ο ιστότοπος ArmyNow.net έφερε στη δημοσιότητα άλλη μια υπόθεση νεαρού από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ο οποίος υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία, στην Τρίπολη, και δηλώνει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης «περήφανος που είναι Τούρκος», καθώς και ότι θαυμάζει τους ακραίους «Γκρίζους λύκους».


Μετά τις εντολές του υπουργού Αμυνας να αντιμετωπιστούν αυστηρά τα φαινόμενα τύπου Μεσολογγίου, ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας, Πίρο Λουτάι, έγραψε σε ανάρτησή του στα social media: «Για πολλοστή φορά, το ελληνικό ρατσιστικό κράτος παίρνει τέτοια ακραία μέτρα εναντίον των πολιτών του, χωρίς να σέβεται τις βασικές ελευθερίες που προβλέπονται όχι μόνο από τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά και από την εσωτερική του νομοθεσία. Οι αρχές του υπουργείου Αμυνας δεν είχαν κανένα λόγο να θεωρήσουν επικίνδυνο το σχηματισμό του συμβόλου του αετού από τους νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής. Είναι σαν οι αλβανικές αρχές να λαμβάνουν μέτρα εναντίον δεκάδων ελληνικών σημαιών, οι οποίες έχουν αναρτηθεί παντού σε σπίτια Αλβανών υπηκόων, κυρίως στην νότια περιοχή της χώρας».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ

ΠΗΓΗ: http://www.eleftherostypos.gr/ellada/73157-albanoi-aetoi-kai-gkrizoi-lykoi-foliazoyn-ston-elliniko-strato/ 

Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου