Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς μπορούν να πάρουν 16.600 άνεργοι μισθό 1.600 ευρώ μικτάΑπό τις 10 Οκτωβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν στον ΟΑΕΔ αιτήσεις άνεργοι ηλικίας 29 έως 64 ετών με χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα για να διεκδικήσουν τις 16.600 θέσεις κατάρτισης και απασχόλησης που θα "ανοίξουν" με προβλεπόμενη αμοιβή (εκπαιδευτικό επίδομα) 1.600 ευρώ μεικτά για τον καθένα. 

Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΑΕΔ το voucher των 1.600 ευρώ περιλαμβάνει:

1) Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.

2) Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).

3) Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.

4) Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

5) Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.

imerisia.gr


Read more

Σοκάρει η εικόνα της λίμνης στην Καστοριά: Το αποκρουστικό θέαμα που είδαν οι επιστήμονεςΈνα παχύ στρώμα ασπριδερής λάσπης έχει σχηματιστεί τον τελευταίο μήνα στην επιφάνεια της λίμνης της Καστοριάς, από το φυτοπλαγκτόν, ενώ αναδύεται και έντονη δυσοσμία.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έκπληκτοι έμειναν, μπροστά σε αυτή την κατάσταση, 70 επιστήμονες από 25 χώρες, οι οποίοι συμμετείχαν σε διεθνές συνέδριο για το φυτοπλαγκτόν που διοργανώθηκε στην πόλη, την ίδια στιγμή που τοπικοί παράγοντες, ελλείψει συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου, δηλώνουν πως «όλοι είναι αρμόδιοι και όλοι αναρμόδιοι».

Η καθηγήτρια Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Μαρία Μουστάκα χαρακτηρίζει «πολιτικό» το θέμα της λίμνης, αφού η κατάστασή της παρακολουθείται στενά τα τελευταία 20 χρόνια, υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα και προτάσεις, αλλά αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει, όπως τονίζει, οργανωμένο σχέδιο και πολιτική βούληση για τη σωτηρία της: «Από το 2010, η λίμνη υποβαθμίζεται και φέτος η κατάστασή της χαρακτηρίζεται "ελλιπής", δύο σκαλοπάτια δηλαδή, κάτω από την "καλή"» δήλωσε στο ΑΜΠΕ. 

Επιστήμονες που συμμετείχαν στο συνέδριο, με επικεφαλής την κ. Μουστάκα, προχώρησαν σε δειγματοληψίες νερού της λίμνης και διαπίστωσαν ότι ο φώσφορος που υπάρχει από τα αστικά λύματα που εισέρχονταν στο σύστημα συντελεί στον ευτροφισμό και, κατά συνέπεια, στην αύξηση του φυτοπλαγκτού και των τοξικών κυανοβακτηρίων που δημιουργούν και την εικόνα της πυκνής, πράσινης και άσπρης πάστας στην επιφάνεια της λίμνης.

«Πρέπει να αφήσουμε τη λίμνη στην ησυχία της και να φροντίσουμε για τη συνεχή απορροή σε ρέμα προκειμένου να "αποφορτίζεται". Υπάρχει βέβαια το ρέμα "Γκιόλι", αλλά το καλοκαίρι υπάρχει θυρόφραγμα και, επιπλέον, το νερό της λίμνης δεν πρέπει να πηγαίνει όπως είναι στον Αλιάκμονα, αλλά να γίνεται προηγουμένως ένας καθαρισμός με επεξεργασία οικολογική» πρότεινε η καθηγήτρια του ΑΠΘ. Υπογράμμισε, τέλος, την έκπληξη των ξένων συναδέλφων της που είδαν από κοντά την κατάσταση της λίμνης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα που να υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα και να μην τα αξιοποιούν».

Ο δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, επεσήμανε ότι προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής αποτελεί η εξυγίανση της λίμνης. Εντούτοις -πρόσθεσε- το νομοθετικό πλαίσιο δεν είναι ξεκάθαρο και ουσιαστικά, όλοι και κανένας έχουν την αρμοδιότητα της λίμνης γι' αυτό επιβάλλεται να ξεκαθαρίσει το ζήτημα από τα συναρμόδια υπουργεία. Άλλωστε, η λίμνη της Καστοριάς συνδέεται με τη ζωή και την οικονομία, ολόκληρης της πόλης.

Τη διαπίστωση αυτή επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων εστίασης Σάκης Λιόγας, ο οποίος αναφέρθηκε στην οικονομική ζημία που υφίστανται τα καταστήματα περιμετρικά της λίμνης την περίοδο που παρουσιάζει άσχημη εικόνα και δυσοσμία: «Έχει τεράστιο αντίκτυπο στον τζίρο των καταστημάτων, αφού ο κόσμος δεν μπορεί να καθίσει έξω ενώ, φέτος, το φαινόμενο που ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου, είναι ιδιαίτερα έντονο» τόνισε σε δηλώσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ.Read more

Έκαναν... εξορκισμό σε παιδί στη μέση του δρόμου!Οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν κάποιους ανθρώπους να συγκεντρώνονται γύρω από ένα παιδί και να ουρλιάζουν...

Οκτώ άνθρωποι μαζεύτηκαν στο δρόμο γύρω από το παιδί και φώναζαν «Πάρτε το δαίμονα έξω» σε μία σειρά από περίεργες τελετές που γίνονται τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε δρόμους της Βρετανίας.

Η τελετουργία κράτησε περίπου 20 λεπτά ενώ αρχηγός ήταν μία νεαρή γυναίκα η οποία διάβαζε διάφορες προσευχές.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού που πήρε μέρος στην τελετή προκειμένου να ελέγξουν αν είναι ασφαλής.

Η ομάδα που πήρε μέρος στην τελετή είναι γνώριμη στην αστυνομία αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν προβεί σε συλλήψεις.


newsbomb.grRead more

Γυμνές αγρότισσες φωτογραφίζονται για να αγοράσουν χωράφιαΒγήκαν από τα ρούχα τους δύο αγρότισσες από την Καλιφόρνια, με σκοπό να συγκεντρώσουν αρκετά χρήματα ώστε να αγοράσουν καινούργια χωράφια.

Η Κλαιρ Μίτσελ και η Ντανιέλ Κρασνίκι έμειναν χωρίς χωράφια, όταν ο ιδιοκτήτης της γης που δούλευαν, αποφάσισε να τη δώσει για να χτιστούν σπίτια.

Ετσι οι δύο νεαρές αγρότισσες, προκειμένου να συγκεντρώσουν αρκετά χρήματα ώστε να αποκτήσουν δική τους γη, γδύθηκαν και φωτογραφήθηκαν σε καθημερινές αγροτικές διαδικασίες, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό ημερολόγιο, οι πωλήσεις του οποίου, ελπίζουν να τους βοηθήσουν να εκπληρώσουν το στόχο τους.
nocoments
Read more

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Τίγρης κατασπάραξε μεθυσμένο άντρα (video)


Σοκάρει το βίντεο απ'το ζωολογικό κήπο στο Νέο Δελχί, όπου μεθυσμένος άνδρας έπεσε μέσα σε χώρο μίας λευκής τίγρης, η οποία τον κατασπάραξε. Δείτε το.
Read more

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Η πολυτέλεια της Αθήνας κάνει το γύρο του κόσμουΕκατομμύρια τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις μοναδικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που προσφέρει η Αθήνα στην κατηγορία των πολυτελών διακοπών.  

Η Marketing Greece εξασφάλισε την επίσκεψη επιτελείου από την εκπομπή "Inside Luxury Travel", που απευθύνεται στα πιο απαιτητικά τουριστικά κοινά, καθώς αποτελεί στρατηγικό στόχο η προσέλκυση καλύτερου οικονομικού επιπέδου επισκεπτών.  

Με την οργάνωση της Marketing Greece, το επιτελείο της εκπομπής, επισκέφθηκε για μία εβδομάδα την Αθήνα, προκειμένου να αναδείξει μια σειρά από αποκλειστικές και ποιοτικές υπηρεσίες.  

Συγκεκριμένα, στο διάστημα 14 έως 20 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε η παραγωγή ενός επεισοδίου της εκπομπής "Inside Luxury Travel", της οποίας παρουσιαστής και παραγωγός είναι ο κ. Varun Sharma, με στόχο την ενδυνάμωση του προφίλ της Αθήνας ως luxury προορισμό.  

Το Inside Luxury Travel είναι μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές του Travel Channel, που έχει διανομή σε 122 χώρες, δίδοντας παγκοσμίως επιλογές σε υποψήφιους επισκέπτες με βάση τα χαρακτηριστικά ποιότητας και εκλεπτυσμένης πολυτέλειας.  

Με τη συγκεκριμένη κάλυψη και ένταξη της πόλης στο δυναμικό των ξεχωριστών προορισμών του "Inside Luxury Travel", η Αθήνα αποκτά μια μοναδική ευκαιρία για την προβολή του luxury τουριστικού προϊόντος της.

Ταυτόχρονα, προβάλλεται ένα ευρύ δίκτυο αναβαθμισμένων υπηρεσιών που προσφέρονται σε επίπεδο διαμονής, γαστρονομίας, αγορών, διασκέδασης, αξιοθέατων καθώς και η μαγεία της Αθηναϊκής Ριβιέρα.  

news.gr
Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου