Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Ρολά στο Mega βλέπουν οι τραπεζίτες - «Να μην ρίξουν οι εργαζόμενοι "μαύρο"» λέει ο Πρετεντέρης


Σε αδιέξοδο εκτιμούν οι τραπεζίτες ότι έχει περιέλθει το Mega των εκδοτών, αφού πλέον απομακρύνεται το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης είτε μέσω της συμμετοχής των Μπόμπολα - Βαρδινογιάννη στην αύξηση κεφαλαίου είτε μέσω του σχεδίου διάσωσης από την πλευρά Φιλιππόπουλου.


Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι τραπεζίτες, το πάλαι ποτέ Μεγάλο Κανάλι είναι πολύ πιθανόν, ακόμη και μέσα στον επόμενο μήνα, να κατεβάσει στην κυριολεξία ρολά, αφού αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και τις βασικές (λειτουργικές) υποχρεώσεις του.


Στο μεταξύ, τεταμένη ατμόσφαιρα συνεχίζει να επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων που είναι απλήρωτοι για τον μισό Μάρτιο και ακόμα περιμένουν την πρόταση Φιλιππόπουλου και τη στάση των μετόχων.


Οι δημοσιογράφοι έχουν εντυπωσιαστεί πάντως από την αισιοδοξία του Μανώλη Καψή, ο οποίος σε κάθε δημόσια κουβέντα του αυτή την εβδομάδα εξέφραζε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί κάποια λύση, για να μην μπει λουκέτο στο κανάλι.


Κανένα πάντως από τα τελευταία στοιχεία δεν δικαιολογούσε την αισιοδοξία αυτή, με αποτέλεσμα ακόμα και οι συνάδελφοί του, με τους οποίους έχει καλές σχέσεις, να τον αποκαλούν «αφελή».


Διαξιφισμοί


Σε αντίθετο μήκος κύματος, η Όλγα Τρέμη αρκετές φορές επανέλαβε τη φράση «Πάμε για ξαφνικό θάνατο», ενώ δεν επιβεβαίωνε την πρόθεσή της να ολοκληρώσει τις εμφανίσεις της στο κεντρικό δελτίο το αργότερο ως τη Μεγάλη Εβδομάδα.


Οι διαξιφισμοί μεταξύ δημοσιογράφων αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο, καθώς έχουν χωριστεί σε δύο πλευρές.


Πολιτικοί συντάκτες, όπως ο Δημήτρης Τάκης, λένε πως «εγώ θα δούλευα και 4-5 μήνες χωρίς χρήματα, για να βάλω πλάτη στο κανάλι από το οποίο τρώμε ψωμί 20 χρόνια». Η ίδια στάση τηρείται από το σύνολο σχεδόν των συντακτών του πολιτικού ρεπορτάζ του καναλιού.  Στον αντίποδα, οι παλαιοί συντάκτες των υπουργείων και του ελεύθερου ρεπορτάζ μιλάνε πλέον ανοιχτά για κινητοποιήσεις.


Δεν λείπουν και οι προσωπικές προστριβές, οι οποίες έχουν φτάσει μέχρι και σε απειλές για προσφυγή στην ΕΣΗΕΑ.


Μάλιστα, ο Μανώλης Καψής παρενέβη σε μια τέτοια αντιπαράθεση μεταξύ της Σοφίας Δήμτσα και της Αμέλιας Αναστασάκη λέγοντας πως όποιος προσφύγει στην ΕΣΗΕΑ θα απολυθεί (αλλά χωρίς να εξηγήσει πώς ακριβώς θα αποζημιωθεί ο απολυμένος).


Την ίδια ώρα, οι φήμες λένε ότι ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος προσθέτει διαρκώς νέες απαιτήσεις, ενόψει της κατάθεσης πρότασης (ενδεχομένως βλέποντας την κατάσταση του καναλιού), ενώ, πέρα από τις Τράπεζες, που «κοσκίνισαν» τα δάνεια του Mega, υπήρξε και αίτημα από την Digea για αποπληρωμή οφειλής 500.000 ευρώ. Ο κ. Φιλιππόπουλος προβληματίζεται και για το αν τελικά το κανάλι θα καταφέρει να πάρει άδεια με τόσα ανοιχτά μέτωπα.


Το δώρο Πάσχα


Στο μεταξύ, επιστολή προς τους μετόχους που φέρει και την υπογραφή της ΕΣΗΕΑ, έστειλαν οι εργαζόμενοι του Mega ζητώντας από τη διοίκηση έως αύριο να ξεκαθαρίσει τη θέση της σε σχέση με την καταβολή του δώρου του Πάσχα και της μισθοδοσίας.


Τέλος, μετά από απόφαση των τεχνικών για στάση εργασίας, δεν μεταδόθηκε το δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Πέμπτης.


Στην πολύωρη συνέλευση του συνόλου των εργαζομένων που είχε προηγηθεί είχαν συμμετάσχει και οι αστέρες και εκφραστές της πολιτικής γραμμής του Mega, Γ. Πρετεντέρης και Όλγα Τρέμη.


Ο αρθρογράφος του ΔΟΛ υπερασπίστηκε τη θέση «να μη ρίξουν οι εργαζόμενοι “μαύρο” στο Mega».   

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚA

Δείτε Επίσης

Το μυστήριο του ανθρώπου που έζησε 256 χρόνιαRead more

Οι 8 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να απομνημονεύσεις πιο εύκολα


Επειδή πλησιάζουν εξετάσεις δες με ποιους τρόπους μπορείς να κάνεις το διάβασμα πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό

Οι εξετάσεις βρίσκονται προ των πυλών και πολλοί από τους φοιτητές και τους μαθητές έχουν αγχωθεί και μαζί μ' αυτός και οι γονείς τους, για το αν θα καταφέρουν να καλύψουν όλη την ύλη και για τον αν θα καταφέρουν να μάθουν όσα χρειάζεται για να πετύχουν.Για να μην επικρατήσει ο πανικός δείτε πως μπορείς να κάνεις το διάβασμα ευκολότερο και τη ζωή σου καλύτερη.

1. Να είσαι προνοητικός/ η

Για να μάθεις και να θυμάσαι καλύτερα αυτά που μελετάς, πρέπει να το κάνεις σταδιακά, με τακτικές περιόδους διαβάσματος και επαναλήψεις. Με τον τρόπο αυτό δίνεις την ευκαιρία στον εγκέφαλο σου να επεξεργαστεί, να ταξινομήσει, να αποθηκεύσει και να ανακαλεί όταν χρειάζεται με το σωστό τρόπο αυτά που με κόπο έμαθες.

Το σύνηθες λάθος που πολλοί μαθητές κάνουν είναι ότι περιμένουν την τελευταία στιγμή. Όταν συνειδητοποιήσουν ότι πλέον δεν έχουν χρόνο, τότε πανικόβλητοι αρχίζουν ένα μαραθώνιο διαβάσματος και μάθησης.

Όσοι διαβάζουν και μελετούν προγραμματισμένα, με επιμέλεια και επαναλήψεις θα έχουν συνολικά καλύτερα αποτελέσματα από αυτούς που προσπαθούν να καλύψουν όλη τους την ύλη την τελευταία στιγμή.

2. Ξεκουράσου, κοιμήσου και απέφυγε τους αντιπερισπασμούς

Το διάβασμα και η μάθηση είναι δύσκολες διαδικασίες. Για να πετυχαίνουν χρειάζεται να γίνονται με το σωστό τρόπο.

Ο καλός ύπνος και η υγιεινή διατροφή θα σας δώσουν τα εφόδια για να ανταπεξέλθεις και να καταβάλλεις την ενέργεια και τους κόπους που απαιτούνται. Μην ξεχνάς ότι το διάβασμα και η μάθηση θέλουν ενέργεια και κόπο.

Η προσοχή και η συγκέντρωση υποφέρουν όταν είσαι κουρασμένος. νΓια αυτό απομάκρυνε κάθε παράγοντα που μπορεί να αποσπά την προσοχή σου, όπως ραδιόφωνο, μουσική, τηλεόραση ή θορυβώδες περιβάλλον.

3. Οργάνωσε την ύλη που πρέπει να μελετήσεις

Βρες έναν τρόπο που θεωρείς ότι σε βολεύει περισσότερο και άρχισε να οργανώνεις την ύλη που πρέπει να καλύψεις. Κάνε μια γρήγορη ανάγνωση ή επισκόπηση της ύλης και χώρισε την σε διάφορα μέρη.

Συνήθως συγκεντρώνονται τα όμοια με τα όμοια γιατί έτσι είναι πιο εύκολο να απομνημονευτούν.

3. Ηχογράφησε αυτά που θέλεις να μάθεις

Είναι πολύ χρήσιμο για να μάθεις την ύλη για κυρίως για την ιστορία ή και άλλα φιλολογικά μαθήματα να την ηχογραφείς.

Έτσι, μπορείς να την ακούς συχνά και να την απομνημονεύσεις πολύ πιο σύντομα, απ' όσο θα την μάθαινες αν την διάβαζες ξανά και ξανά.

4. Κρατήστε σημειώσεις

Για να καταφέρεις να απομνημονεύσεις ένα σημαντικό μέρος της ύλης θα πρέπει να κρατήσεις σημειώσεις και να απλουστεύσεις όλα όσα περιλαμβάνει, προκειμένου να την καταιονήσεις καλύτερα, αλλά και για να την μάθεις ευκολότερα.

5. Χωρίστε σε κατηγορίες τις σημειώσεις και προσπαθήστε να τις γράψετε χωρίς να τις βλέπετε

Μετά τις σημειώσεις θα πρέπει να τις χωρίσεις σε κατηγορίες και να προσπαθήσεις να μάθεις το σημαντικότερο μέρος τους.

Αφού έχεις διαβάσει την ύλη, μέσα από τις σημειώσεις σου προσπάθησε να την γράψεις, έχοντας κλειστά τα βιβλία και τις σημειώσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα σου φύγει κάθε αμφιβολία για τον αν έχεις καταφέρει να μάθεις την ύλη, αλλά και να καταλάβεις ποια κομμάτια θα χρειαστεί να ξαναμελετήσεις. Γιατί σίγουρα θα χρειαστεί να ξαναδιαβάσεις τα πιο δύσκολα κομμάτια της ύλης.

6. Δίδαξε αυτά που έμαθες σε άλλους

Να θυμάσαι πως "όταν διδάσκει ένας τότε είναι δύο αυτοί που μαθαίνουν". Για να μπορέσει κάποιος να διδάξει πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά αυτά που θα πει στους άλλους. Ταυτόχρονα όταν τα παραδίδει, αντιλαμβάνεται πόσο καλά κατέχει το θέμα και που έχει ελλείψεις.

Προσπάθησε μαζί με άλλους συμφοιτητές ή συμμαθητές να οργανωθείτε έτσι ώστε να γίνονται μαθήματα παράδοσης από τον ένα προς τον άλλο. Το όφελος, εάν αυτό γίνει προγραμματισμένα θα είναι πολύ μεγάλο.

7. Ακούστε ξανά και ξανά τις ηχογραφήσεις

Θυμάσαι τις ηχογραφήσεις; Αυτές είναι πολύ σημαντικές και σου λύνουν τα χέρια. Αυτό γιατί μπορείς να τις ακους παντού και οποιαδήποτε ώρα, όπως ακριβώς κάνεις με τη μουσική, μόνο που σ' αυτή τη περίπτωση αντί για τους στοίχους κάποιου τραγουδιού θα μάθεις την ύλη.

8. Κάνε ένα διάλειμμα

Τέλος, μην ξεχάσεις να κάνεις διάλειμμα. Άφησε το μυαλό σου να αναπνεύσει, γιατί όταν είναι αναγκασμένο να μάθει τόσες πληροφορίες, το χρειάζεται.

Κάνε, λοιπόν, ένα διάλειμμα, μείνε μακρυά από τα βιβλία και πήγαινε μια βόλτα.


Δείτε Επίσης

Αυτά είναι τα 4 μεγαλύτερα και χειρότερα αεροπορικά δυστυχήματα στην ιστορία!
Read more

Άστατος καιρός και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, περιμένουμε σήμερα Σάββατο. Νότιοι άνεμοι στα πελάγη μέχρι 5 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.


Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:


Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.


Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 08 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά των βορειοτέρων περιοχών


Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.


Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 10 έως 25 βαθμούς κελσίου.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς.


Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.


Θερμοκρασια: από 09 έως 26 βαθμούς κελσίου.


 Κυκλάδες, Κρήτη


Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.


Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.


Θερμοκρασια: από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα


Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.


Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.


Θερμοκρασια: από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου.


 Αττική


Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.


Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.


Θερμοκρασια: από 11 έως 26 βαθμούς κελσίου


 Θεσσαλονίκη


Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.


Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.


Θερμοκρασια: από 09 έως 24 βαθμούς κελσίου.


Πρόγνωση για την Κυριακή


Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.


Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι στα πελάγη


Τοπικά 6 μποφόρ.


Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια


Δείτε Επίσης

Ονειρικά δεντρόσπιτα σε όλο τον κόσμο


Read more

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Το απόλυτο «γκάτζετ» για τα γυναικεία πόδια


Οι Ιάπωνες βρήκαν τη λύση για τον μπελά του πεντικιούρ Την απόλυτη λύση για τις γυναίκες που δεν έχουν το χρόνο ή τον τρόπο για καθημερινό πεντικιούρ έρχεται να προτείνει μια ιαπωνική εταιρεία. Είναι ένα κάπως παράξενο προϊόν που αντιμετωπίζει με έναν αρκετά παράδοξο τρόπο το «πρόβλημα» των περιποιημένων και βαμμένων νυχιών.


Τα ειδικά καλτσάκια- καλσόν με τοποθετημένα βαμμένα νύχια στην άκρη τους έχουν κατακλύσει τα social media.Δείτε Επίσης

Αυτό το ζευγάρι είχε να κόψει το μαλλιά του από το 1985… Δείτε πως έγιναν σήμερα!Read more

Ο Τσίπρας βρίσκεται μπροστά σε εκλογές ή κυβέρνηση μέχρι το 2019


Ψυχρολουσία στο Άμστερνταμ που φέρνει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην ΕλλάδαΜπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ενδέχεται να βρεθεί η χώρα μετά την απόφαση του Eurogroup να δεχθεί τη σκληρή γραμμή του Β. Σόιμπλε και του ΔΝΤ για τα προληπτικά έκτακτα μέτρα.


Τα δεδομένα είναι πλέον ξεκάθαρα και η συγκυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί ένα εξαιρετικά δύσκολο πακέτο μέσα στον επόμενο μήνα.


Η έκβαση της διαχείρισης του συγκεκριμένου πακέτου των 9 δισ. ευρώ σε σύνολο μέτρων, τόσο στη Βουλή, όσο και στην κοινωνία, είτε θα οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα έως το 2019, είτε η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε εκλογές μέσα στον επόμενο μήνα ή το καλοκαίρι.


Τα πράγματα είναι καθαρά. Το Eurogroup θέλει από το ελληνικό κοινοβούλιο, άρα από τους 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης να ψηφίσουν το γνωστό πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ άμεσα και ταυτόχρονα να ψηφίσουν και ένα νέο «αξιόπιστο» έκτακτο πακέτο μέτρων το οποίο θα νομοθετηθεί και θα αντιστοιχεί σε 2% του ΑΕΠ ή περίπου 3,6 δισ. ευρώ.


Μιλώντας στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών, παρουσία της Κρ. Λαγκάρντ, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι αν τα πράγματα προχωρήσουν (και έχει κλείσει και η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς για το «κανονικό» πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ) τότε θα μπορέσει να γίνει ένα έκτακτο Eurogroup την Μεγάλη Πέμπτη, στο οποίο θα εξεταστεί και το θέμα του χρέους και το πώς θα γίνει η αναδιάρθρωση.


«Εξετάσαμε πως θα προχωρήσουμε. Συμπεράναμε ότι πρέπει να υπάρξει ένα πακέτο έκτακτων μέτρων που θα εφαρμοστεί μόνο αν είναι απαραίτητο. Το πακέτο αυτό πρέπει να είναι ισχυρό, να νομοθετηθεί εκ των προτέρων και να έχει τα στοιχεία τα οποία θα το ενεργοποιήσουν» είπε και αποκάλυψε μάλιστα ότι το Eurogroup έχει τη δέσμευση του Ευκλείδη Τσακαλώτου να δουλέψει παραγωγικά γι’ αυτό. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών πάντως είπε ότι αναζητά ένα μηχανισμό δέσμευσης καθώς δεν προβλέπεται η νομοθέτηση μελλοντικών προληπτικών μέτρων από το ελληνικό νομοθετικό σύστημα.


«Μόλις η Ελλάδα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, θα εξεταστούν τα μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους» συνέχισε, ξεκαθαρίζοντας ότι το Eurogroup δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε ονομαστικό «κούρεμα». «Εξετάζουμε την αναπροσαρμογή του χρέους, μέσω της πιθανής μείωσης των επιτοκίων ή της περιόδου χάριτος» εξήγησε σχετικά. H Ελλάδα θα πρέπει να ετοιμάσει ένα πακέτο «έκτακτων μέτρων», ύψους 2% του ΑΕΠ, ως εγγύηση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.


Τα νέα έκτακτα μέτρα που μπήκαν στο τραπέζι μετά από ιδέα του Β. Σόιμπλε για να μείνει το ΔΝΤ στο μνημόνιο δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, αλλά ευλόγως δημιουργούν πολλά ερωτηματικά αναφορικά με το αν τελικά η συγκυβέρνηση θα αντέξει να τα περάσει από τη Βουλή. Άλλωστε οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχουν μπροστά τους το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια και το πακέτο των έμμεσων φόρων. Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να περάσουν νέα σκληρά μέτρα από τη Βουλή δεσμεύοντας τη χώρα για το 2018.


Μόλις χθες ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Euronews και ερωτηθείς κατά πόσο μπορούν να περάσουν τα σκληρά μέτρα από τη Βουλή ανέφερε πως για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές, με το λαό να γνωρίζει τι υπάρχει στο τραπέζι. Ωστόσο προειδοποίησε ότι «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι επαρκής αρκεί να μην επιτρέψουμε σε κάποιους να θελήσουν επιπρόσθετα βάρη από αυτά που ορίζει η συμφωνία».


Πλέον αυτά τα επιπρόσθετα βάρη είναι απαιτητά από το Eurogroup...


Το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται πλέον μπροστά στην απαίτηση όλων των δανειστών, τόσο του ΔΝΤ, όσο και των Ευρωπαίων να πέσουν τώρα υπογραφές για προληπτικά μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ, παρόλο που ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να προειδοποίησε και τον Φρανσουά Ολάντ για τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας στη χώρα.


Αν και από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει διαρροή, μέχρι στιγμής, είναι εμφανές ότι το νέο δίλημμα που θα τεθεί επικοινωνιακά στους βουλευτές και τους πολίτες είναι: Συμφωνία ή σύγκρουση και προσφυγή στις κάλπες ή σε ένα δημοψήφισμα.


Μάλιστα κάτι ανάλογο υπονόησε προ ημερών και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας για «πολιτικό πρόβλημα» αν οι δανειστές ζητήσουν προληπτικά μέτρα. Τι σημαίνει το πολιτικό πρόβλημα; Ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει και θα πέσει.


Ο χρόνος θα δείξει μέσα στις επόμενες μέρες αν τελικά η συγκυβέρνηση θα αντέξει η όχι υπό το βάρος των προληπτικών μέτρων, αλλά και αν ο Αλέξης Τσίπρας θα θέλει να φορτωθεί ακόμη ένα πακέτο που ανεβάζει τον μνημονιακό λογαριασμό σε 9 δισ. ευρώ εξαντλώντας μέρος από το πολιτικό του κεφάλαιο.


Όπως και να έχει αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει τις εξελίξεις καθώς η εξουσία είναι γλυκιά...


Δείτε Επίσης

"Χορός εκατομμυρίων" γύρω από τα τηλεφωνικά ραντεβού στο ΕΣΥRead more

"Χορός εκατομμυρίων" γύρω από τα τηλεφωνικά ραντεβού στο ΕΣΥ

«Χορός» εκατομμυρίων ευρώ έχει στηθεί γύρω από τα τηλεφωνικά ραντεβού που κλείνονται μέσω 5ψήφιων αριθμών για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ. Κάθε μήνα κλείνονται περίπου 400.000 ραντεβού μέσω πενταψήφιων που λειτουργούν ιδιωτικές εταιρίες, με κόστος περίπου 1 ευρώ ανά κλήση ενώ στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων κλείνονται κάθε χρόνο μέσω του «1535», 2,8 εκατομμύρια ραντεβού σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, με ανάλογο κόστος. 


Τα παραπάνω στοιχεία κατέδειξε μελέτη της ΗΔΙΚΑ με αφορμή την εφαρμογή του Εθνικού Διαδικτυακού Συστήματος Κλεισίματος Ιατρικών Ραντεβού. Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να κλείσουν δωρεάν ραντεβού μέσω διαδικτύου με γιατρούς του ΠΕΔΥ, ιδιώτες – συμβεβλημένους γιατρούς ΕΟΠΥΥ καθώς και με γιατρούς στα Κέντρα Υγείας και στα Εξωτερικά Ιατρεία των Δημόσιων Νοσοκομείων. 


Από το νέο τρόπο κλεισίματος ραντεβού εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί ετήσια εξοικονόμηση κόστους 1,5 εκατ. ευρώ για το κράτος και 1,8 εκατ. για τους πολίτες, ποσά που διατίθενται σήμερα κυρίως στις τηλεφωνικές εταιρείες πενταψήφιων αριθμών που υποστηρίζουν το κλείσιμο ραντεβού. Πιο αναλυτικά: κάθε χρόνο κλείνονται 2,8 εκατομμύρια ραντεβού σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων. Περίπου 30% των ραντεβού κλείνονται εντός του νοσοκομείου από υπαλλήλους του νοσοκομείου, με κόστος 0,78 ευρώ με ΦΠΑ το νοσοκομείο και 0,10 ευρώ την αστική κλήση, σύνολο 0,88 ευρώ. Από το υπόλοιπο 70%, η ΗΔΙΚΑ εκτιμά το μισό ότι θα μετακινηθεί άμεσα στη διαδικτυακή πλατφόρμα δηλαδή το 35% του συνόλου. Έτσι, η εξοικονόμηση για το 65% των ραντεβού που θα κλείνονται ξεπερνά το 1,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για το κράτος (2.800.000Χ(30%Χ0,88+35%Χ0,78)).Επιπλέον οι πολίτες που θα επιλέξουν την διαδικτυακή πλατφόρμα (το 35% του συνόλου) θα εξοικονομήσουν συνολικά περίπου άλλα 100.000 ευρώ από το κόστος των 0,1 ευρώ που χρεώνονται κάθε κλήση. 


Περίπου 400.000 ραντεβού το μήνα κλείνονται σε γιατρούς των ΠΕΔΥ μέσω πενταψήφιων που λειτουργούν ιδιωτικές εταιρίες. Το κόστος είναι περίπου 1 ευρώ ανά κλήση και το επιβαρύνονται οι πολίτες. Με το 35% αυτών να χρησιμοποιούν τη νέα εφαρμογή οι πολίτες θα εξοικονομήσουν ετησίως 1.680.000 ευρώ. Στα ανωτέρω ποσά θα πρέπει να προστεθούν επιπλέον και το κόστος του ραντεβού του πενταψήφιου 14500, το οποίο καλύπτει τα νοσοκομεία Αντικαρκινικό «Μεταξά», Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, καθώς και την εξοικονόμηση σε διοικητικό προσωπικό στα τμήματα κλεισίματος ραντεβού που λειτουργούν αυτοτελώς τα νοσοκομεία

medispin


Δείτε Επίσης

Σας ενδιαφέρει: Ποιοι ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ από τα δημοτικά τέλη;


Read more

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Ονειρικά δεντρόσπιτα σε όλο τον κόσμο


Πώς είναι να ζεις μέσα στη φύσηΜια νύχτα σε ένα δεντρόσπιτο δεν αποτελεί μόνο ένα παιδικό όνειρο καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να ζήσουν μια βραδιά κυριολεκτικά μέσα στη φύση, σε ένα εναλλακτικό κατάλυμα.


Η Daily Mail παρουσιάζει μερικά πολυτελή δεντρόσπιτα σε όλο τον κόσμο, που κάνουν τη διαμονή σε αυτά, μια ξεχωριστή εμπειρία.


Δείτε τη λίστα...


1. Watamu Guest House, Watamu, Κένυα

Το δεντρόσπιτο Watamu βρίσκεται φτιαγμένο πάνω σε ψηλά δέντρα και σχεδιασμένο σαν βγαλμένο από παραμύθι, έχει πολλά τμήματα με ψηφιδωτό γυαλί και πανοραμική θέα στον Ινδικό Ωκεανό. Έχει τρία υπνοδωμάτια τα οποία όλα διαθέτουν δικό τους μπάνιο και οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν ακόμη και με πλήρη διατροφή ώστε να μην έχουν άγχος για τίποτε. Οι τιμές γι΄ αυτό το παραδεισένιο κατάλυμα έρχονται από 253 λίρες τη βραδιά.


2. Buckland, Ατλάντα, ΗΠΑΈνα ρομαντικό δεντρόσπιτο με ονειρικές γέφυρες και φωτάκια είναι το ιδανικό κατάλυμα για τους ονειροπόλους και όσους αγαπούν τα παραμύθια. Βρίσκεται σε ένα παρθένο δάσος στην «καρδιά» της Ατλάντα και η διανυκτέρευση κοστίζει περίπου 255 λίρες παρέχοντας και Wi-Fi. Ανάμεσα στα κλαδιά ενός 150 ετών δέντρου το δεντρόσπιτο έχει τρία ξεχωριστά δωμάτια που συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρες και φωτάκια να κρέμονται σε αυτές.


3. Keemala, Ταϊλάνδη Το Keemala αποτελεί την επιτομή της ηρεμίας. Το ξενοδοχείο είναι ένα μικρό κέντρο ευεξίας στο δάσος έξω από το χωριό και την παραλία της Kamala και άνοιξε το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Ανάμεσα στα δέντρα, τα ρυάκια και τους καταρράκτες, το γαλήνιο μέρος αποτελεί ιδανικό προορισμό για την απόλυτη χαλάρωση και το κάθε ένα από τα 38 καταλύματα έχει τη δική του ιδιωτική πισίνα.


4. Treehouse Point, Ουάσιγκτον


Το TreeHouse Point στην Ουάσιγκτον αποτελεί μια διαφορετική εναλλακτική απόδραση στη φύση. Αυτό το ειδυλλιακό μέρος κατασκευάστηκε το 2006 και διαθέτει μια σειρά επιλογών από δεντρόσπιτα με το μεγαλύτερο να διαθέτει δερμάτινες καρέκλες για ανάγνωση, ένα queen-size κρεβάτι και δύο μονά, με χειροποίητα παπλώματα, ένα γραφείο, βιβλιοθήκες και μεγάλες αιώρες, όλα για περίπου 234 λίρες ανά νύχτα.


5. Free Spirit Spheres, Βανκούβερ, Καναδάς


Αυτά τα σφαιρικά δεντρόσπιτα στο Βανκούβερ αποτελούν μια μοναδική εμπειρία για τον καθένα παρόλο που ο επισκέπτης μπορεί να κουνιέται ελαφρά την ώρα που κοιμάται όταν φυσάει. Οι τιμές ξεκινούν από 84 λίρες τη νύχτα στο μικρότερο από τα τέσσερα.


6. Lion Sands Game Reserve, Νότια ΑφρικήΑυτές οι εκπληκτικές εικόνες δείχνουν πώς ένα ξενοδοχείο-δεντρόσπιτο επιτρέπει στους επισκέπτες του να απολαύσουν την άγρια φύση κοντά στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ με ένα κρεβάτι με θέα στον ουρανό και άλλες πολυτέλειες. Το ξενοδοχείο υπόσχεται επίσης ότι κοιτάζοντας τον ουρανό μπορείς να δεις τόσα αστέρια να πέφτουν ώστε δεν προλαβαίνεις να τα μετρήσεις. Οι τιμές ξεκινούν από 590 λίρες ανά διανυκτέρευση.


7. Châteaux dans les Arbres, ΓαλλίαΠρόκειται όπως λέει και το όνομά του για ένα κάστρο στα δέντρα. Η περιοχή Dordogne της Γαλλίας είναι γνωστή για τα κλασικά κάστρα της αλλά αυτό είναι διαφορετικό και αρκετά εντυπωσιακό. Σκαρφαλωμένο ανάμεσα στα κλαδιά σε μια αγροτική τοποθεσία είναι ένα μοναδικό δεντρόσπιτο με τέσσερις παραμυθένιους πυργίσκους, όλους χτισμένους από ξύλο. Στη βεράντα υπάρχει επίσης ένα ζεστό μπάνιο για δύο και το κατάλυμα διαθέτει ακόμη και προσωπικό σεφ.


Δείτε Επίσης

Τα έξι χαρακτηριστικά της συγγνώμης για να είναι... αποτελεσματική 
Read more

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Βαρύ το κλίμα στο Μαξίμου -Το καλό και το κακό σενάριο που… συζητά η κυβέρνηση


ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΕΛΙΓΜΟΥΣΑσφυκτικά πιέζει ο χρόνος για επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές και το Μέγαρο Μαξίμου «καίγεται» να περάσει το σκόπελο της αξιολόγησης και δη… αναίμακτα.


Από την έκβαση των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς, θα κριθεί ο τελικός «λογαριασμός» και εάν τελικώς η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να δεχτεί ή όχι το ουρανοκατέβατο πακέτο των πρόσθετων μέτρων, ύψους μέχρι 3 δις. ευρώ.

 

Η ατμόσφαιρα πάντως στους κόλπους της κυβέρνησης είναι κάτι παραπάνω από φορτισμένη. Ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες στρέφουν το βλέμμα στην εξέλιξη του νέου γύρου διαπραγματεύσεων. Και όπως διαβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές, μιλώντας στο iefimerida.gr, «ο κ. Τσίπρας διατηρεί στο παρασκήνιο τους διαύλους επικοινωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να πιέσει και να αποκρούσει παράλογες απαιτήσεις».

 

Στενεύουν τα περιθώρια για ελιγμούς

Το σίγουρο είναι ότι το Μαξίμου ποντάρει στο θετικό φινάλε των μαραθώνιων συζητήσεων με τα περιθώρια , όμως, για περαιτέρω ελιγμούς να συρρικνώνονται.


Το καλό σενάριο:  συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων έως το eurogroup που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 22 Απριλίου, χωρίς την υποχρέωση η Αθήνα να νομοθετήσει εδώ και τώρα μέτρα - «κάβα». Τελική λύση η συνεδρίαση στο Άμστερντμ δεν πρόκειται να δώσει, πλην όμως θα καταγράφουν συμμαχίες, ώστε στο έκτακτο eurogroup τη Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε τα ευχάριστα (σημειωτέον ότι θα έχει προηγηθεί και το τετ α τετ Ομπάμα-Μέρκελ στο Ανόβερο). Σ’ αυτή την  περίπτωση η κυβέρνηση έχει «λυμένα τα χέρια». Ακολουθούν οι ψηφοφορίες του Μαΐου και μετά θα έχει την ευχέρεια να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της τόσο για ανασχηματισμό και βέβαια να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα για την ανάκαμψη της οικονομίας.

 

Το κακό σενάριο: στην περίπτωση που οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν κατορθώσουν να βρουν κοινό βηματισμό, φτάνουμε μέχρι το Μάιο και η «θηλιά» της οικονομικής ασφυξίας αρχίζει να σφίγγει επικίνδυνα. Η εκκρεμότητα της αξιολόγησης και της συζήτησης για το χρέος παρατείνεται, τα όποια επενδυτικά πλάνα «παγώνουν» και βέβαια ενεργοποιούνται πολιτικές εξελίξεις. Στην παρούσα φάση,  πάντως, τα ηγετικά κλιμάκια του Μαξίμου ξορκίζουν αυτό το ενδεχόμενο. Επιπλέον, αποκλείουν εκλογές και δημοψήφισμα, και φροντίζουν να πάρουν αποστάσεις λέγοντας ότι «δεν θα μπορούσαμε, σήμερα, να αποτυπώσουμε βήματα και αν αυτά θα προκύψουν ή όχι».


Νέο ορόσημο ο Μάιος

Από το κυβερνητικό «στρατόπεδο» στέλνουν τα απαραίτητα μηνύματα. Οποιαδήποτε συζήτηση πέρα από τη συμφωνία του Ιουλίου «δεν εφάπτεται, ούτε σέβεται τα κοινώς συμφωνηθέντα», διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές.

 

Ενδιαφέρον έχει τέλος το νέο ορόσημο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με την κυβερνητική εκπρόσωπο να μεταθέτει το χρονοδιάγραμμα τονίζοντας αυτή τη φορά ότι «εντός του Μαΐου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες».


Δείτε Επίσης

Στον «αέρα» η διαπραγμάτευση - Τώρα μιλάει για κόκκινες γραμμές η κυβέρνησηRead more

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Αυτά είναι τα 4 μεγαλύτερα και χειρότερα αεροπορικά δυστυχήματα στην ιστορία!


Είναι μία φοβία μου τα αεροπλάνα τι να κάνουμε Βασικά δε φοβάμαι στον υπέρτατο βαθμό μιας και η δουλειά μου ενίοτε απαιτεί γρήγορα και άμεσα ταξίδια.


Αλλά μία αναστάτωση την έχω.


Λίγο η φοβία μου, λίγο η θλίψη μου για όλους αυτούς που αγνοούνται... με οδήγησαν στο να ψάξω τις 4 μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες μέχρι σήμερα. Και μιλάμε για τραγωδίες.


KLM 4805 - Pan Am 1736, ημερομηνία: 27 Μαρτίου 1977


583 νεκροί - 66 επιζήσαντες


Τις πρωινές ώρες της 27ης Μαρτίου 1977, ξεκίνησε μία μαύρη μέρα για την αεροπλοία, όταν μια τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο του Λας Πάλμας των Καναρίων Νήσων υποχρέωσε πέντε τουλάχιστον μεγάλα τζετ να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο της Τενερίφης.


Ο αμερικάνος πιλότος της Pan Am είχε ζητήσει να κάνει κύκλους στον αέρα περιμένοντας να ανοίξει το αεροδρόμιο και μετά υποχρεώθηκε να πάει προς το Λος Ροντέος όπου τα αεροσκάφη ήταν κυριολεκτικά παρκαρισμένα στους διαδρόμους

. Στο χώρο του αεροδρομίου η κατάσταση έμοιαζε με μποτιλιάρισμα αεροσκαφών. Όταν άνοιξε τελικά το Λας Πάλμας, η  χαμηλή νέφωση επικάθησε στην περιοχή του αεροδρομίου. Χωρίς ραντάρ εδάφους, ο πύργος ελέγχου θα έπρεπε να κάνει ένα μεγάλο θαύμα για να αποσυμφορήσει το αεροδρόμιο και να εξυπηρετήσει σχετικά σύντομα όλες τις πτήσεις. Εκεί ξεκίνησε η αρχή της μεγάλης τραγωδίας.


Μία λάθος εντολή έφερε τα δύο μοιραία αεροσκάφη να τροχοδρομήσουν συγχρόνως στον κεντρικό αεροδιάδρομο, αρχικά στην ίδια κατεύθυνση το ένα πίσω από το άλλο και αργότερα αντίθετα. Η ιδέα ήταν ότι μέχρι το 747 της KLM να πάρει θέση για απογείωση, το 747 της Pan Am θα μπορούσε να μπει σε βοηθητικό διάδρομο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ολλανδός πιλότος αποφάσιζε να απογειωθεί χωρίς άδεια την ίδια στιγμή που ένας μπερδεμένος αμερικάνος έψαχνε το σωστό βοηθητικό διάδρομο παραμένοντας στον διάδρομο απογείωσης. Σειρά από τραγικές επικοινωνίες ζόριζαν την κατάσταση όπως και μια ανύποπτη απόφαση του ολλανδού να ανεφοδιαστεί σε καύσιμα, αρκετά για να φτάσει πίσω στην Ολλανδία, ώστε να κερδίσει χρόνο στο Λας Πάλμας.


Το αεροσκάφος της KLM μόλις που πρόλαβε να απογειωθεί σέρνοντας την ουρά του στο διάδρομο. Αν ήταν λιγότερο βαρύ ίσως η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Για μερικά μέτρα το 747 της KLM προσέκρουσε με τη κοιλιά του στην άτρακτο του 747 της Pan Am. Πέταξε για μερικά δευτερόλεπτα και συνετρίβη 400 περίπου μέτρα μακριά από το σημείο της σύγκρουσης σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες.


Japan Air 123, ημερομηνία: 12 Αυγούστου 1985


520 νεκροί - 4 επιζήσαντες


Δώδεκα λεπτά μετά την απογείωση του Boeing 747 της πτήσης 123 των Ιαπωνικών Αερογραμμών με προορισμό την Οζάκα  μια εκκωφαντική έκρηξη ξήλωσε ένα μεγάλο μέρος της ουράς καταστρέφοντας το πτερύγιο κατακόρυφης σταθεροποίησης και όλα τα υδραυλικά κυκλώματα των χειριστηρίων. Χωρίς να το ξέρουν οι πιλότοι, το αεροσκάφος ήταν καταδικασμένο να πετάει σε μια πορεία συννεχούς εναλλαγής μεταξύ ανόδου και καθόδου μέχρι να συντριβεί τελικά σε μια δύσβατη πλαγιά του όρους Τάκαμαγκαχαρα 100 χιλιόμετρα από το Τόκιο.


Το ίδιο 747 είχε εμπλακεί σε ένα ατύχημα πριν εφτά χρόνια που είχε καταστρέψει τον πίσω θόλο που συγκρατεί την πίεση στο εσωτερικό του αεροσκάφους. Η επισκευή είχε γίνει με δύο ελάσματα, ένα με διπλή και ένα με απλή σειρά πριτσινιών (μεταλλικά καρφιά) αντί για ένα ενιαίο έλασμα με τριπλή σειρά που ήταν μοιραίο τελικά να μην αντέξουν. Κατά τη διάρκεια της έρευνας υπολογίστηκε ότι η επισκευή όπως έγινε θα μπορούσε να αντέξει για 10 χιλιάδες κύκλους συμπίεσης-αποσυμπίεσης. Η μοιραία πτήση 123 της Japan Air ήταν ο υπαριθμόν 12319.


Χάρη στις άψογες κινήσεις των πιλότων, σώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα μπορούσαν να έχουν σωθεί ακόμα περισσότεροι αν τα σωστικά συνεργεία ενεργούσαν πιο άμεσα. Πολλά από τα θύματα είχαν ελαφριά τραύματα αλλά πέθαναν από ΕΚΘΕΣΗ στις καιρικές συνθήκες.


Saudia 763 - Kazakh 1907, ημερομηνία: 12 Νοεμβρίου 1996


349 Νεκροί - 0 επιζήσαντες


Η πιθανότητα σύγκρουσης δύο αεροσκαφών εν πτήσει είναι μία στα 100 εκατομμύρια.


Μια τέτοια συγκυρία ήταν η αιτία πίσω από την πιο πολύνεκρη σύγκρουση αεροσκαφών στον αέρα και την τρίτη πιο πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία. Στις 12 Νοεμβρίου 1996 ένα Boeing 747 της πτήσης 763 της Saudia προσέκρουσε με ένα Ιλιούσιν της πτήσης 1907 των Καζακστανικών Αερογραμμών. Ο συνολικός αριθμός νεκρών έφτασε τους 349. Η έλλειψη ξεχωριστού διαδρόμου για απογειώσεις και προσγειώσεις στο αεροδρόμιο «Ιντιρα Γκάντι» της Ινδίας, η έλλειψη δευτερεύοντος ραντάρ παρακολούθησης του ύψους των αεροσκαφών καθώς και μια ανεξήγητη κάθοδος από την πλευρά του πιλότου του Ιλιούσιν ήταν οι κύριοι λόγοι που τα δύο αεροσκάφη βρέθηκαν στο ίδιο ύψος, στην ίδια πορεία και σε αντίθετες κατευθύνσεις. Η πιθανότερη εξήγηση για την κάθοδο του Ιλιούσιν από τα 15 στα 14 χιλιάδες πόδια αποδόθηκε στην έλλειψη γνώσης αγγλικών. Όλες οι επικοινωνίες γίνονταν μέσω του χειριστή του ασυρμάτου που μετέφραζε τις οδηγίες του πύργου ελέγχου στα ρωσικά.


Turkish 981, ημερομηνία : 3 Μαρτίου 1974


346 νεκροί - 0 επιζήσαντες


1972 .... Η πτήση 96 της American Airlines στιγματίζεται από την εκτίναξη της πόρτας του χώρου αποσκευών από την πίεση προκαλώντας μια τεράστια τρύπα στο πάτωμα των επιβατών και τη μερική απώλεια ελέγχου του αεροσκάφους. Ήταν ένα ολοκαίνουριο McDonnell Douglas DC-10 το οποίο τελικά προσγειώθηκε χωρίς απώλειες σε αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ.


Το πάθημα, όμως, δεν έγινε ποτέ μάθημα. Δύο χρόνια αργότερα και παρά τις διορθώσεις που δεν έγιναν προφανώς ποτέ, η πόρτα του χώρου αποσκευών ενός άλλου DC-10, της πτήσης 981 των Τουρκικών Αερογραμμών, εκτινάχθηκε προκαλώντας αυτή τη φορά μεγαλύτερης έκτασης κατάρρευση στο πάτωμα των επιβατών, καταστρέφοντας εντελώς τα υδραυλικά κυκλώματα των χειριστηρίων και προκαλώντας παύση στη λειτουργία της πίσω μηχανής. Το ακυβέρνητο αεροσκάφος έπεσε στο έδαφος με γωνία 20 μοιρών και συνετρίβη κοντά στη γαλλική πόλη Σενλί με ταχύτητα μεγαλύτερη των 700 χ.α.ω και να διαλυθεί σε μικρά κομμάτια. Αν και το αεροσκάφος είχε παραγγελθεί τρείς μήνες μετά την έκδοση της οδηγίας και είχε παραδοθεί τρεις μήνες μετά, οι αλλαγές δεν είχαν υλοποιηθεί.

Το κόστος συμμόρφωσης με τους κανόνες της ασφαλούς αεροπλοΐας οδήγησε τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες στην αντικατάσταση του DC-10 με άλλα αεροσκάφη. 


Read more

Σας ενδιαφέρει: Ποιοι ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ από τα δημοτικά τέλη;

Με απόφαση των δημοτικών τους συμβουλίων θα μπορούν οι Δήμοι της χώρας να μειώνουν ή να απαλλάσουν από δημοτικά τέλη και φόρους συγκεκριμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως προβλέπει ο πρόσφατος νόμος για το «παράλληλο πρόγραμμα».


Συγκεκριμένα, με το άρθρο 13, τα δημοτικά συμβούλια, εφόσον οι εν λόγω αποφάσεις λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών τους, μπορούν να προχωρούν σε μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή η απαλλαγή από αυτούς για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους,  τις  μονογονεϊκές  οικογένειες  και τους  μακροχρόνια άνεργους, όπως η ιδιότητα των ανωτέρω οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία, καθώς και τους δικαιούχους του πρώτου Κεφαλαίου του ν. 4320/2015 (Α ́ 29), όπως εκάστοτε αυτοί ορίζονται με τις υπουργικές αποφάσεις του άρθρου 5 του ίδιου νόμου.


Με την ίδια απόφαση μπορεί να τίθενται και εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση της ως άνω μείωσης ή απαλλαγής.Σύμφωνα με την διάταξη, η επίπτωση στα έσοδα του Δήμου που προκύπτει από τη λήψη της απόφασης μείωσης ή απαλλαγής τελών, αποτυπώνεται υποχρεωτικά και λαμβάνεται υπόψη κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του έτους εφαρμογής της, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.


Ειδικά για την ευπαθή κοινωνική ομάδα των ατόμων με αναπηρία συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία, σε περίπτωση λήψης εισοδηματικών κριτηρίων λαμβάνεται υπόψη το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών αναπηρίας.


Τέλος, σύμφωνα πάντα με το νόμο, στο εισοδηματικό κριτήριο που αφορά στην ανωτέρω κοινωνική ομάδα θα πρέπει να υπολογίζεται μόνο το φορολογητέο εισόδημα, ώστε να μην προσμετρούνται τα πάσης φύσεως επιδόματα αναπηρίας (προνοιακά επιδόματα, εξωιδρυματικό επίδομα, επίδομα κίνησης, διατροφικό επίδομα νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων συμπαγών οργάνων κ.λπ.) τα οποία είναι αφορολόγητα.


Δείτε Επίσης 

Τι προβλέπει το ασφαλιστικό ν/σ για συντάξεις και ποσοστά αναπλήρωσης


Read more

Στον «αέρα» η διαπραγμάτευση - Τώρα μιλάει για κόκκινες γραμμές η κυβέρνηση
Γιάννης Μακρυγιάννης

Ο Τσακαλώτος σκέφτεται την παραίτηση, ο Δραγασάκης ομολογεί «πολιτικό πρόβλημα» εάν περάσουν όσα ζητούν οι δανειστές


«Βαραίνει επικίνδυνα το κλίμα» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει τους δικούς της όρους στις συζητήσεις και να καταφέρει τουλάχιστον να διαχειριστεί πολιτικά την απαίτηση των δανειστών για πρόσθετα μέτρα, αφού είναι μάλλον απίθανο να αποφύγει τη δέσμευση αυτή.


Ο ελιγμός της να ζητήσει να ολοκληρωθεί πρώτα η αξιολόγηση και αφού ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, τότε να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές για πρόσθετα μέτρα 3 δισ. ευρώ, εφόσον προκύψει δημοσιονομικό κενό έως το 2018, βάζει «φωτιά» στη διαπραγμάτευση.


Οι δανειστές έχουν ζητήσει η δέσμευση της κυβέρνηση για πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση αποτυχίας του προγράμματος να περιλαμβάνεται στην αξιολόγηση, ώστε αυτή να κλείσει έγκαιρα. 


Η απάντηση ωστόσο της κυβέρνησης αναμένεται να θέσει νέα δεδομένα στις συζητήσεις που ξεκινούν σήμερα με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά: από την επίτευξη μίας πρώτης συμφωνίας, έως το πλήρες αδιέξοδο και τη νέα παράταση των συζητήσεων, όπερ σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει εκπλήρωση του στόχου για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων έως το Πάσχα.


>

Η κυβέρνηση αποφάσισε να πάει σε «σκληρή» γραμμή έναντι της τελευταίας αξίωσης των δανειστών – αξίωση που είναι βασισμένη στην εκτίμηση του ΔΝΤ ότι δεν πρόκειται να πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του προγράμματος, με τις αισιόδοξες προσεγγίσεις της ελληνικής κυβέρνησης και άρα απαιτούνται νέες παρεμβάσεις – εξαιτίας της ισχυρής πίεσης που νιώθει στο εσωτερικό. Τόσο σε επίπεδο εσωκομματικής πίεσης, όσο και γενικότερα στην κοινωνία, καθώς η λήψη τόσο σκληρών μέτρων ανατρέπει όλο το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατατάσσει στις μνημονιακές δυνάμεις ανεπιστρεπτί.


Μετά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που δείχνει προβληματισμένος ακόμα και για την παραμονή του στην κυβέρνηση εφόσον περάσει η πιο «σκληρή» εκδοχή των μέτρων, την ύπαρξη σοβαρού πολιτικού προβλήματος για το κυβερνών κόμμα παραδέχονται κι άλλοι κορυφαίοι παράγοντές του, όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.


Έτσι κι αλλιώς η εσωκομματική κίνηση των «53+», που ανέλαβε δράση την περασμένη εβδομάδα, ενώπιον των κρίσιμων αποφάσεων από το Μαξίμου, προειδοποίησε την κυβέρνηση για τους πολιτικούς κινδύνους, διαμηνύοντας στην ηγεσία ότι δεν είναι αυτοσκοπός η παρουσία στη διακυβέρνηση, καθώς είναι προτιμότερο να φεύγει κανείς μαχόμενος, παρά να κρατά την εξουσία συμβιβαζόμενος πέραν ενός σημείου. Στην κίνηση μετέχουν υπουργοί και βουλευτές και παρότι είναι μάλλον βέβαιο ότι δεν θα προκαλέσουν την πτώση της κυβέρνησης σε περίπτωση διαφωνιών, πιέζουν για επανεξέταση της στρατηγικής του κόμματος.


Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον αντιμέτωπος με αφόρητες πιέσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό και συζητά τα τελευταία 24ωρα διαρκώς με τους συνεργάτες του κάθε επόμενη κίνηση στη σκακιέρα των διαπραγματεύσεων, αλλά και στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι.


Η βούληση για συμφωνία έως την Παρασκευή 22 Απριλίου και είναι πιθανόν εντός των ημερών να επιχειρήσει και πάλι επαφές με ευρωπαίους ηγέτες και κορυφαίους παράγοντες ώστε να πετύχει τον συγκεκριμένο στόχο μέσω της λεγόμενης πολιτικής διαπραγμάτευσης, αξιοποιώντας την αγωνία των ευρωπαίων που δεν θέλουν πολλά ανοιχτά μέτωπα ενόψει του δημοψηφίσματος για το Brexit.


Δείτε Επίσης

Τι προβλέπει το ασφαλιστικό ν/σ για συντάξεις και ποσοστά αναπλήρωσηςRead more

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Αυτό το ζευγάρι είχε να κόψει το μαλλιά του από το 1985… Δείτε πως έγιναν σήμερα!


Η οικογένεια και οι φίλοι τούς λάτρευαν, αλλά είχαν πάθει φρίκη με τα ξεπερασμένα κουρέματα και στυλ τους Η Wendy δεν είχε κόψει τα μαλλιά της από...


το 1992, και τα έπιανε μόνο έναν ψηλό κότσο. Ο Tim παραδεχόταν ότι έμοιαζε με πενηντάρη ενώ ήταν μόλις 43 εκείνη τη στιγμή. Δεν είχε κουρευτεί από το 1985!


Αφού ο Tim και η Wendy δεν είχαν αλλάξει τα μαλλιά τους εδώ και μια δεκαετία, έμοιαζαν 10 χρόνια μεγαλύτεροι. Στο παρακάτω βίντεο, εμφανίζονται στην εκπομπή της Oprah για μια απίστευτη αλλά και απαραίτητη αλλαγή – περιμένετε να δείτε τα αποτελέσματα! Αν και αλλάζει η εξωτερική τους εμφάνιση, ένα πράγμα παραμένει το ίδιο: η αγάπη που είχαν ο ένας για τον άλλο.


Μετά από 10 χρόνια ένα ροκ ζευγάρι αλλάζει εμφάνιση εντελώς
Πηγή


Δείτε Επίσης

Εξομολογήσεις μιας 29χρονης εθισμένης στο σεξ


Read more

Δείτε πόσο εύκολα σπάνε οι κωδικοί του facebook - Συμβουλές από ένα hacker

Συμβουλές από ένα hacker για το πως θα προστατευτείτε Έχετε ένα password από καταβολής κόσμου, και το χρησιμοποιείτε για το mail, το Facebook, το Twitter, τα αεροπορικά εισιτήρια που κλείνετε online και το site με τις συνταγές μαγειρικής που γραφτήκατε προχτές...


Δε σας αδικούμε.


Είναι κακός ο κόσμος που μας ανάγκασε να ξυπνάμε το πρωί και να κάνουμε πέντε διαφορετικά log in για να διαβάσουμε τα e-mail μας, να επικοινωνήσουμε με τους φίλους μας και να πληρώσουμε τον λογαριασμό της πιστωτικής.


Οφείλουμε, όμως, να σας προειδοποιήσουμε: το έκανε για το καλό μας. Το συναίσθημα που προκαλεί ένα password που καταρρέει μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου ακροβατεί μεταξύ πανικού και τάσης για γέλια.


Αν είναι τόσο εύκολο, γιατί μπαίνουμε στον κόπο να κάνουμε log in και να θυμόμαστε έστω αυτό το ένα, ταπεινό password που χρησιμοποιούμε από καταβολής κόσμου; Κι αν αυτό δεν επαρκεί, υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να μας προστατεύσει;Ζητήσαμε από έναν hacker, τον Virtual_Samadhi, να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά της τέχνης του, για να τα χρησιμοποιήσουμε... εναντίον του, κι εκείνος μας απάντησε –πρώτα απ" όλα– ότι δεν υπάρχει password που δεν σπάει. Μπορούμε, όμως, να προστατευτούμε μέχρι ενός σημείου.


Τα συχνότερα λάθη των passwords


«Τα πιο μεγάλα λάθη στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών γίνονται από τους ίδιους τους χρήστες» εξηγεί ο Virtual_Samadhi.


Ρίξτε μια ματιά στα πέντε συχνότερα λάθη της «κατασκευής» κωδικών και... αναγνωρίστε τα δικά σας:


* Χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό για περισσότερα από ένα (ή για όλα τα) sites. «Με αυτόν τον τρόπο, αν κάποιος σπάσει τον κωδικό σου, για παράδειγμα, στο Facebook, αποκτά πρόσβαση και στο e-mail, και στο MSN και πάει λέγοντας» λέει ο Virtual_Samadhi.


* Χρησιμοποιείτε για password κάτι που γνωρίζετε εσείς και όλος ο κοινωνικός σας περίγυρος, όπως πχ την ημερομηνία γέννησής σας, το όνομα του σκύλου σας κλπ. «Όσο καλύτερα σε ξέρει ο άλλος τόσο πιο εύκολο είναι να κάνει μια επιτυχημένη επίθεση στον κωδικό σου» λέει ο Virtual_Samadhi. Και τόσο περισσότερους λόγους έχει να θέλει να διαβάσει τα e-mail σου, προσθέτουμε εμείς.


* Χρησιμοποιείτε «ερωτήσεις ασφαλείας» του τύπου «πώς λένε τη γάτα σου;» ή ακόμα χειρότερα «ποιο είναι το πατρικό της μητέρας σου;» για την περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό σας. Την απάντηση γνωρίζει, όπως λέγαμε προηγουμένως, όλος ο κοινωνικός σας περίγυρος. Να συνεχίσουμε;


* «Τικάρετε» επιλογές όπως τα remember me/ remember password κλπ όταν κάνετε login σε μία σελίδα. «Πρόκειται για το πιο λάθος πράγμα που έχουν ανακαλύψει ποτέ» λέει ο Virtual_Samadhi. «Η επιλογή «remember me» πρακτικά σημαίνει ότι όποιος κάτσει στον συγκεκριμένο υπολογιστή έχει αυτομάτως πρόσβαση στον λογαριασμό σου. Δε χρειάζεται, προφανώς, να τονίσουμε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό σε ένα internet café. Πέρα, όμως από αυτό, όταν τικάρεται η συγκεκριμένη επιλογή, το password καταγράφεται –συνήθως κρυπτογραφημένο, αλλά αυτό δεν διασφαλίζει τίποτα– στην registry των Windows, δηλαδή στο «μητρώο» που αποθηκεύονται όλες οι personalized επιλογές των Windows, ή στο cache, όπου φυλάσσονται όλα τα προσωρινά αρχεία. Υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να διαβάσουν την registry, ακόμη και εξ αποστάσεως» εξηγεί.


* Αποθηκεύετε όλους τους κωδικούς σας σε ένα μη κρυπτογραφημένο αρχείο word/ notepad/ excel στον υπολογιστή σας. Στο σφάλμα αυτό υποπίπτουν και πολλές εταιρείες, οι οποίες κρατούν συγκεντρωμένα σε ένα plain text αρχείο τα στοιχεία πρόσβασης των υπαλλήλων τους στο δίκτυο, με αποτέλεσμα αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο εν λόγω αρχείο να πάρει στα χέρια του και όλους τους κωδικούς. Και πώς θα φανταστεί ο άλλος τον κωδικό μου; Δεν θα τον φανταστεί –τουλάχιστον όχι αν έχετε διορθώσει τα προαναφερθέντα λάθη. Θα χρησιμοποιήσει έναν από τους άπειρους τρόπους που υπάρχουν για να τον «σπάσει».


Πάρτε ιδέες:


* Brute force password cracking λέγεται η πιο δημοφιλής εκδοχή επίθεσης, η οποία βασίζεται στις λεγόμενες password ή dictionary lists. Αυτές είναι έτοιμες για κατέβασμα λίστες με τεράστιο αριθμό πιθανών passwords (σκεφτείτε κάτι κοντά στο εκατομμύριο) τους οποίους «δοκιμάζει» αυτόματα ένα πρόγραμμα. «Το καλό –για τον χρήστη– σε αυτήν την μέθοδο είναι ότι πολλά συστήματα, όπως το Facebook για παράδειγμα, έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε να «κλειδώνουν» μετά τις πέντε λανθασμένες εισαγωγές password» λέει ο Virtual_Samadhi.


* Precomputed hash tables ή Rainbow Tables λέγονται οι αντίστοιχες λίστες οι οποίες μαντεύουν την κρυπτογραφημένη εκδοχή του κωδικού σας (ή hash, σε απλά... χακερικά) αντί για τον ίδιο τον κωδικό. Ο cracker σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα το οποίο δημιουργεί κωδικούς και ταυτόχρονα τους κρυπτογραφεί. Πρόκειται για τον συνηθέστερο τρόπο επίθεσης σε κωδικούς ασύρματων δικτύων και Windows. «Σημαντικό ρόλο στη μέθοδο αυτή, όπως και στην προηγούμενη, παίζει η τεχνολογία που έχει στα χέρια του ο cracker. Το πόσο γρήγορα θα σπάσει έναν κωδικό εξαρτάται από την ταχύτητα του επεξεργαστή και της σύνδεσής του, αλλά και από αυτό που λέμε distributed password cracking: το αν έχει δηλαδή στη διάθεσή του δύο ή σαρανταδύο υπολογιστές να προσπαθούν ταυτόχρονα να σπάσουν τον ίδιο κωδικό» εξηγεί ο Virtual_Samadhi.


* Pass the hash λέγεται ο πιο σπάνιος, και ο πιο επικίνδυνος, τρόπος επίθεσης, ο οποίος είναι γνωστός στην underground κοινότητα και μόνο, όπως τονίζει ο Virtual_Samadhi. Σκεφτείτε το σαν το τρίτο βήμα: δεν «μαντεύεις» τον κωδικό, δεν «σπας» την κρυπτογράφησή του, τα παρακάμπτεις και τα δύο και «χτυπάς» απευθείας τον στόχο.


* Social Engineering είναι ο υποτιμημένος από την underground κοινότητα τρόπος που διέδωσε στο παγκόσμιο στερέωμα ο πιο γνωστός hacker όλων των εποχών, ο Kevin Mitnick, πριν από μερικά χρόνια με το βιβλίο του «The Art of Deception». Εδώ ο cracker της γειτονιάς σας δεν χρειάζεται ούτε προγράμματα, ούτε λίστες, ούτε εξειδικευμένες γνώσεις. Αρκεί ένα τηλεφώνημα, στο οποίο σας λέει, για παράδειγμα, ότι αντικαθιστά τον τεχνικό της εταιρείας σας και χρειάζεται το password σας για να διορθώσει κάτι στην βάση δεδομένων. Σας φαίνεται απίστευτο; Κι όμως, δέκα στις δέκα φορές ο Mitnick έκλεινε το τηλέφωνο με το password που ήθελε στα χέρια του.


Τι να κάνω τελικά;


* Δημιουργήστε περίπλοκα passwords. «Το πόσο δύσκολο είναι να σπάσει ένα password εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: το μέγεθός του, τον συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και χαρακτήρων όπως τα $, * κλπ, τη χρήση πεζών και κεφαλαίων σε τυχαία σειρά κλπ» λέει ο Virtual_Samadhi. Η κοινή πρακτική της αντικατάστασης γραμμάτων με αριθμούς, όπως το ε με το 3, το όμικρον με το μηδέν και πάει λέγοντας, είναι πλέον τόσο κοινή που αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή


. * Χρησιμοποιήστε password generators, όπως ο Source Forge τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από εδώ, οι οποίοι δημιουργούν κωδικούς που δεν σχετίζονται με την ανθρώπινη λογική. Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα που να βασίζεται σε έναν ισχυρό αλγόριθμο, όπως οTwofish (κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ) για να κρυπτογραφήσετε τα σημαντικά αρχεία και τους κωδικούς σας πριν τα σώσετε απλά στον δίσκο σας. Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να θυμάστε απέξω το «Ji6)2Fe*41d» που θα σας προσφέρει απλόχερα ο Source Forge.


* Βεβαιωθείτε ότι η σελίδα στην οποία ετοιμάζεστε να κάνετε log in χρησιμοποιεί SSL Encryption, ή κάποιο αντίστοιχο σύστημα κρυπτογράφησης. Θα το καταλάβετε, από το λουκέτο που εμφανίζεται δίπλα στην μπάρα της διεύθυνσης του browser σας.


Και τώρα είμαι ασφαλής; Ο γενικός κανόνας λέει ότι δεν υπάρχει κωδικός που να μην σπάει. Δεν υπάρχει, δηλαδή, περίπτωση ένας ικανός cracker να «βάλει στο μάτι» τον κωδικό σου, απλέ καθημερινέ χρήστη, και να μην καταφέρει να τον σπάσει. «Το κόλπο είναι να του κάνεις τη ζωή δύσκολη» λέει ο Virtual_Samadhi, «να χρειαστεί δηλαδή τόσο πολύ χρόνο, ώστε να τα παρατήσει. Το σπάσιμο ενός κωδικού μπορεί να διαρκέσει από μερικά δέκατα του δευτερολέπτου, για να σπάσει π.χ. ο κωδικός abc, έως μερικούς αιώνες προσπάθειας για passwords τύπου «F(Gke10e8f4!». Αν στα αρχεία σου δεν κρύβονται τα μυστικά του κράτους, ο δύσκολος κωδικός σου δεν αξίζει τις εργατοώρες που θα σπαταληθούν για να σπάσει. Αυτό που θέλεις είναι, ουσιαστικά, να βαριούνται να ασχοληθούν μαζί σου» καταλήγει. 


Δείτε Επίσης

Αλλάζει το σχολείο: Τέσσερα χρόνια Γυμνάσιο και δύο χρόνια Λύκειο


Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου