Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Πώς να προφυλάξετε τα παιδιά από ατυχήματα τις ΑπόκριεςΟι Απόκριες είναι περίοδος ξεφαντώματος και γλεντιού. Κρύβουν όμως και κινδύνους που ίσως δεν περιμένουμε! Με λίγη ενημέρωση και προσοχή όμως, μπορούμε να περάσουμε ευχάριστες και διασκεδαστικές Απόκριες χωρίς απρόοπτα.


Μακριά από κομφετί και σερπαντίνες, τα παιδιά με άσθμα και αλλεργίες


Δεν πρέπει να δίνουμε σε μικρά παιδιά κομφετί και σερπαντίνες, γιατί είναι εύκολο να καταπιούν όλα αυτά τα μικρά κομμάτια. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι η σκόνη, το υλικό που περιέχουν, μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικό πρόβλημα, σε παιδιά που έχουν αλλεργίες ή άσθμα, συμβουλεύει η κ. Έφη Κουτσάκου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος.


Όχι σπρέι σε πολύ μικρά παιδιά


«Αναπνευστικό πρόβλημα σε αυτά τα παιδιά μπορεί να προκληθεί και από τα σπρέι. Για το λόγο αυτό καλό είναι να χρησιμοποιούνται σε ανοιχτούς ή καλά αεριζόμενους χώρους. Τα σπρέι περιέχουν εύφλεκτα υλικά. Ως εκ τούτου, πρέπει να φροντίσουμε, όταν παίζουν τα παιδιά με αυτά, να μην υπάρχουν κοντά εστίες φωτιάς, αναμμένα κεριά, ή τζάκι, γιατί έχουμε περιπτώσεις, που έχουν προκληθεί ατυχήματα και εγκαύματα. Ακόμη πρέπει να προσέχουμε να μην αγοράζουμε σπρέι που αναγράφουν ότι είναι για επαγγελματική χρήση, γιατί είναι πάρα πολύ επικίνδυνα. Και φυσικά επιλέγουμε πάντα προϊόντα που να αναγράφουν οδηγίες ασφαλούς χρήσης και εξηγούμε στο παιδί πώς να το χρησιμοποιεί. Κυρίως πρέπει να του πούμε ότι δεν πρέπει να ψεκάζει στα μάτια ή στο στόμα του άλλου παιδιού. Σε κάθε περίπτωση η χρήση τους δεν πρέπει να επιτρέπεται σε παιδιά μικρής ηλικίας».


Μάθετε στο παιδί να χρησιμοποιεί σωστά τα καψούλια


Είναι δύσκολο να απαγορεύσεις σε ένα παιδί να κάνει χρήση όλων αυτών των πραγμάτων, και δεν έχει και νόημα να απαγορεύσεις, αναφέρει η κ. Κουτσάκου.«Ωστόσο μπορούμε να τα υποψιάσουμε, να τα μάθουμε να τα χρησιμοποιούν, να μην είναι προς τα μάτια τους,ή προς ευαίσθητα σημεία του σώματος , και κυρίως όλα αυτά να χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους. Γενικώς τις απόκριες όσο περισσότερο είμαστε σε εξωτερικούς χώρους, κάπως καλύτερα προφυλασσόμαστε από όλα αυτά».


Ποιες είναι οι προδιαγραφές για μια ασφαλή στολή


Σύμφωνα με την κ. Κουτσάκου, τα μωρά πρέπει να αποφεύγουμε να τα ντύνουμε, γιατί η στολή μπορεί να τους προκαλέσει δυσφορία, ακόμα και αύξηση της θερμοκρασίας. «Καλύτερα να αρχίσουμε να ντύνουμε τα παιδιά μας αποκριάτικα,από την εποχή που αρχίζουν να περπατάνε, όχι όταν ακόμα είναι στο καρότσι. Η στολή κατά προτίμηση πρέπει να είναι κατασκευασμένη από βαμβακερό ύφασμα. Τουλάχιστον φροντίζουμε να μην είναι κατασκευασμένη από εύφλεκτο υλικό, γιατί έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα. Σε περίπτωση τώρα που η στολή είναι από ανθεκτικό υλικό, είναι καλύτερα να φοράμε στα παιδιά, από μέσα ένα βαμβακερό ύφασμα, να μην έρχεται σε επαφή το δέρμα τους με τη στολή. Σημαντικό είναι η στολή να έχει το κατάλληλο μέγεθος, για να μπορεί να διευκολύνει το παιδί στο παιχνίδι και να μην το πιέζει, ούτε να είναι υπερβολικά μεγάλη. Όπως και τα παπούτσια το ίδιο, οι περούκες, αλλά και τα καπέλα. Να μην είναι μεγάλα και εμποδίζουν την ορατότητα του. Αν και οι περούκες, καλό θα ήταν να αποφεύγονται, γιατί ενίοτε προκαλούν κνησμό ή αλλεργίες. Επίσης δεν πρέπει να κρέμονται πράγματα από τη στολή που μπορούν κάπου να πιαστούν ή να γλιστρήσει το παιδάκι. Είναι καλό η στολή να μην έχει κουμπιά ή φερμουάρ. Είναι προτιμότερο να έχει το κούμπωμα το αυτοκόλλητο, ώστε εάν παραστεί μία ανάγκη, να μπορούμε να την αφαιρέσουμε πολύ γρήγορα. Επίσης να μην υπάρχουν κορδόνια γύρω από το λαιμό, την κουκούλα, το μανίκι ή και στο παντελόνι, γιατί πολλές φορές κινδυνεύουν να πιαστούν από κάπου, να τα πατήσουν και να γλιστρήσουν. Κουμπιά χάντρες και άλλα διακοσμητικά στοιχεία μπορούν εύκολα να αποκολληθούν από τη στολή και ειδικά ένα παιδάκι μικρής ηλικίας να τα καταπιεί. Επίσης αν μία στολή έχει σπαθί, βέλος, ξίφος, ή άλλο αντικείμενο θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είναι εύκαμπτο. Τα καπέλα με λάστιχα χρειάζονται προσοχή, γιατί είναι στην περιοχή του λαιμού και μπορεί να το τραβήξει ένα άλλο παιδάκι και να προκληθεί, ατύχημα».


Καλύτερα όχι μακιγιάζ στα μάτια


Όπως μας λέει η κα. Κουτσάκου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε μακιγιάζ προσώπου με υποαλλεργικές μη τοξικές βαφές. «Και είναι καλύτερο το μακιγιάζ, από τις μάσκες που μπορεί να εμποδίσουν την αναπνοή και την όραση του παιδιού. Καλό είναι να μην βάλουμε μακιγιάζ στην περιοχή των ματιών και οπωσδήποτε το βράδυ πριν κοιμηθεί το παιδάκι το αφαιρούμε με μία λοσιόν. Αν τώρα κάποιο παιδάκι επιμένει να φορέσει μάσκα, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχει μεγάλες οπές στην περιοχή των ματιών και στο στόμα. Κι επίσης όταν ανεβοκατεβαίνει τα σκαλοπάτια, η κινείται σε εξωτερικούς χώρους, καλό είναι να μη φοράει τη μάσκα, για να μην έχει εμπόδια στην ορατότητα του».

Με πληροφορίες από το Πρακτορείο 104,9 FM


Δείτε  ακόμα:

Εναέρια «χορογραφία» από πουλιά (video)


πηγη
Read more

Προσοχή στο γκρέιπ φρουτ αν παίρνετε φάρμακα για τη χοληστερίνηολλοί άνθρωποι με χοληστερίνη έχουν ακούσει ότι δεν πρέπει να τρώνε γκρέιπ φρουτ, εάν παίρνουν στατίνες - τα φάρμακα που μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα - και αρκετοί αναρωτιούνται γιατί. 


Όπως γράφει η διατροφολόγος Αμάντα Ούρσελ στην εφημερίδα «Τάιμς» του Λονδίνου, η εξήγηση έγκειται στο ότι το γκρέιπ φρουτ μπορεί να αλληλεπιδράσει με τις στατίνες ή να επηρεάσει τη δράση τους στον οργανισμό. 


Κατ΄ αρχάς, ο χυμός του γκρέιπ φρουτ μειώνει την ταχύτητα με την οποία διασπάται στο ήπαρ μία από τις στατίνες, η σιμβαστατίνη, γεγονός που μπορεί να έχει ως επακόλουθο να παραμείνει το φάρμακο στο αίμα περισσότερη ώρα απ΄ όση πρέπει, καθώς και σε υψηλότερες από τις επιθυμητές δόσεις. 


Σε τέτοια περίπτωση, ο ασθενής διατρέχει κίνδυνο να εκδηλώσει προβλήματα, όπως οι μυϊκοί πόνοι. Αυτό, ως φαίνεται, οφείλεται στο ότι ένα από τα πιο ωφέλιμα για την υγεία συστατικά του γκρέιπ φρουτ, η ναρινγενίνη, αποτοξινώνεται από το ήπαρ με τον ίδιο μηχανισμό που διασπά το φάρμακο. 


Μία άλλη στατίνη, η ατορβαστατίνη, αλληλεπιδρά με το γκρέιπ φρουτ όταν αυτό καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, οπότε επηρεάζονται τα επίπεδά της στο αίμα. 


Εξαιτίας αυτού του είδους των προβλημάτων, οι καρδιολόγοι συνήθως συνιστούν στους ασθενείς να αποφεύγουν το γκρέιπ φρουτ, εφ' όσον παίρνουν στατίνες. 


Η ειρωνεία είναι ότι το γκρέιπ φρουτ αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές D-γλουκαρικού οξέος - ενός συστατικού το οποίο συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης! Τα καλά νέα είναι ότι την ίδια ουσία περιέχουν και άλλα φυτικής προέλευσης τρόφιμα, τα οποία δεν επηρεάζουν τις στατίνες (όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, οι ντομάτες και τα κεράσια), συνεπώς οι ασθενείς δεν έχουν λόγο να τη στερηθούν. 


Σε κάθε περίπτωση, εάν παίρνετε στατίνες, ρωτήστε πρώτα τον γιατρό σας πριν πιείτε ή φάτε γκρέιπ φρουτ.


Διαβάστε  ακόμα:

Αυτό είναι το ένζυμο που διατηρεί το δέρμα νεανικό! 

Πηγή: tanea.gr
Read more

Αυτό είναι το plan B για το προσφυγικό που «πνίγει» την Ελλάδα


Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ήδη δύσκολη με τη χώρα να θυμίζει ένα απέραντο hot spot για πρόσφυγες, την ώρα που άλλες χώρες της Ε.Ε. δεν τηρούν τη συμφωνία των Βρυξελλών και περιορίζουν ακόμα περισσότερο τον αριθμό των προσφύγων που δέχονται, κλείνοντας τα σύνορα τους.


Βασική πρόταση που θα συζητηθεί στην πλέον πολύ κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου είναι αυτή που προβλέπει το λεγόμενο «σχέδιο Μέρκελ», το οποίο περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Τουρκίας ως βασικού κρίκου για την ανακοπή των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα.


Στη Σύνοδο θα συμμετέχει και ο Τούρκος πρωθυπουργός Aχμέτ Νταβούτογλου, αλλά όπως αναφέρει η WSJ το σχέδιο αυτό δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης πολλών κρατών μελών της Ε.Ε, που θεωρούν ότι η Τουρκία δεν κάνει αυτά που πρέπει και έχει δεσμευτεί.


Όπως τονίζει η εφημερίδα, στη Σύνοδο Κορυφής στις 7 του Μαρτίου θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στη συνεργασία με την Τουρκία και την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Αν δεν αποδώσει καρπούς τότε υπάρχουν οι πρόθυμοι για να βάλουν το plan B στο τραπέζι.Τι περιλαμβάνει αυτό; Στην ουσία τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα.


Το σχετικό άρθρο της εφημερίδας αναφέρει ότι ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ, θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα κάνει τη διαχείριση του προσφυγικού πιο εύκολη για την Ευρώπη. Οι αξιωματούχοι που επικαλείται η εφημερίδα υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει περισσότερη χρηματοδότηση από την Ευρώπη, για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό, καθώς στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων η ύπαρξη προσφύγων θα μπορούσε να φουντώσει τις εθνοτικές συγκρούσεις ανά πάσα στιγμή. Μάλιστα εκτιμούν ότι μόλις οι πρόσφυγες αντιληφθούν ότι θα παραμένουν κολλημένοι στην Ελλάδα τότε θα ανακοπεί και η ροή τους από την Τουρκία προς τη χώρα μας.


«Η Ελλάδα δεν θα ήταν και το χειρότερο μέρος για να έχουμε μία ανθρωπιστική κρίση για μερικούς μήνες» ανέφερε ευρωπαίος αξιωματούχος και υπογράμμισε πως ο ελληνικός πληθυσμός ήταν πολύ πιο φιλικός προς τους υπόλοιπους πρόσφυγες σε σχέση με τους κατοίκους των άλλων Βαλκανικών χωρών και της Ανατολικής Ευρώπης.


Το «plan b», υποστηρίζει η Wall Street Journal, προωθείται για να αντικαταστήσει το σχέδιο Μέρκελ που περιλαμβάνει την συμμετοχή της Τουρκίας αλλά είναι ένα σχέδιο που δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης κρατών μελών.


Το δημοσίευμα κάνει επίσης λόγο για ένα πακέτο ύψους 500 εκατ. ευρώ το οποίο πρόσφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρoσφυγικό. Την ίδια ώρα, πάντως εκτιμάται ότι το κόστος θα άγγιζε το 1 δισ. ευρώ. Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό, επιβεβαίωσε εμμέσως ότι η Επιτροπή ψάχνει τρόπους να αντλήσει χρήματα για να βοηθήσει στην Ελλάδα, δίχως ωστόσο να αναφέρει ποσά.


Διαβάστε  ακόμα:

Αγώνας δρόμου για τα μεταλλεία του Διαστήματος

Πηγή Read more

Κορμιά αμαρτωλά .... !!!


«Αμαρτωλό» θέμα αλλά και συνάμα θέμα που είναι ύμνος στο γυναικείο σώμα και στους θαυμαστές του!!

                                         Απολαύστε   ΕΔΩ
Read more

Αυτό είναι το ένζυμο που διατηρεί το δέρμα νεανικό!


«Κλειδί» για την αντιγήρανση του δέρματος, θεωρείται η ανακάλυψη ενός μεταβολικού ενζύμου από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Newcastle.Ο λόγος για το «μιτοχονδριακό σύμπλεγμα ΙΙ», το οποίο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Investigative Dermatology, δρα στα κύτταρα του δέρματος που εξασθενεί στον με την πάροδο του χρόνου.


Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η νέα ανακάλυψη φέρνει τους επιστήμονες ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη δραστικών αντι-γηραντικών θεραπειών και καλλυντικών προϊόντων, τα οποία θα μπορούν να αντισταθμίζουν τη μείωση του επιπέδου δράσης του ενζύμου, καθώς περνούν τα χρόνια. Στην πράξη θα μπορούσαν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων, συγκρατώντας ή, ακόμη και να «ανατρέποντας» τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Η δραστηριότητα του ενζύμου παρακολουθήθηκε σε 27 άτομα, ηλικίας 6 έως 72 ετών και διαπιστώθηκε ότι μειώνεται σημαντικά, καθώς ο άνθρωπος γερνάει. Ανέκαθεν υπήρχε η υποψία ότι τα μιτοχόνδρια, τα οποία είναι τα «εργοστάσια» παραγωγής ενέρειας μέσα στα κύτταρα, παίζουν ρόλο στη γήρανση, αλλά δεν ήταν σαφής ο ακριβής ρόλος τους.


Διαβάστε  ακόμα:

Σουηδία: Οι μαθητές λυκείου μεθούν με απολυμαντικά χεριών

Free.gr Read more

Εναέρια «χορογραφία» από πουλιά (video)


Ένα σύννεφο από 70.000 ψαρόνια δημιουργήθηκε στον ουρανό και ο φωτογράφος απαθανάτισε στην κάμερα το χορό τους… 


Ο σχηματισμός τους, που μοιάζει με εναέριο μπαλέτο, εμφανίστηκε πρόσφατα στον ουρανό της Βρετανίας και αποτυπώθηκε από το φακό του BBC. “Κάθε πτηνό μιμείται την πτήση των επτά πλησιέστερων γειτόνων του. Και όλα κινούνται κοντά προς μία κατεύθυνση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους από γεράκια και άλλα αρπακτικά”, αναφέρει ο Jaymi Heimbuch στο άρθρο που ακολουθεί… 


Απολαύστε το βίντεο…

Διαβάστε  ακόμα:

Έξι πολυτελή ξενοδοχεία αυστηρά για ενήλικες


ΠΗΓΗ: perierga.gr


Read more

Άνδρας σκότωσε 4 άτομα και αυτοκτόνησεΠαιδιά ανάμεσα στα θύματα στην Ουάσιγκτον

Πυρ άνοιξε ένας άνδρας σε σπίτι στην Ουάσινγκτον σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά, πριν αυτοκτονήσει, ανακοίνωσε η αστυνομία.


«Το άτομο αυτό πυροβόλησε τέσσερα πρόσωπα, περιλαμβανομένων παιδιών, και κατόπιν, έπειτα από μια αναμέτρηση με την αστυνομία, αυτοπυροβολήθηκε», ανέφερε ο Ράιαν Σπέρλινγκ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της κομητείας Μέισον, που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα από το Σιάτλ.


Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ένα κορίτσι περίπου δώδεκα ετών σώθηκε από το λουτρό αίματος αυτό, ενώ άλλα ΜΜΕ μετέδωσαν πως τα θύματα ήταν μέλη της οικογένειας του δράστη, κάτι που η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα μέχρι στιγμής. Ο ύποπτος τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία, δυνάμεις της οποίας έσπευσαν στο σημείο.


«Ειδοποιηθήκαμε ότι τέσσερα πρόσωπα σκοτώθηκαν σε μια ιδιωτική κατοικία», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία της κομητείας Μέισον.


Η αστυνομία διαπραγματευόταν επί πάνω από τρεις ώρες με τον δράστη, ο οποίος αρνήθηκε να παραδοθεί πριν στρέψει το όπλο του στον εαυτό του.


Διαβάστε  ακόμα:

Σκότωσαν τους γονείς και τα αδέρφια τους γιατί ήθελαν να γίνουν διαβόητοι serial killers

Read more

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Ανάβει φωτιές που δεν σβήνουν...


Θα πάθετε τραλαλά….Είναι κάποια… κορμιά που δεν μπορούν να.. κρυφτούν και να θέλουν. Και το καλύτερο για μας είναι πως δεν θέλουν!!.Μια από αυτές είναι και η Stacy Sanches με την Λατινική καταγωγή και τα εκπληκτικά προσόντα της που δεν μπορούν να σε αφήσουν να κοιμηθείς χωρίς να έχεις εφιάλτες… ηδονής!


                                        Δείτε  την  ΕΔΩ
Read more

Σκότωσαν τους γονείς και τα αδέρφια τους γιατί ήθελαν να γίνουν διαβόητοι serial killersΟ 19χρονος Robert Bever και ο 17χρονος Michael Bever από την Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών μαχαίρωσαν τους γονείς και τρία από τα μικρότερα αδέρφια τους γιατί ήθελαν να γίνουν πιο διαβόητοι serial killers.  Όπως αποκάλυψαν σχεδίαζαν μαζικές δολοφονίες, ενώ γελούσαν όταν περιέγραφαν στους αστυνομικούς πώς τους σκότωσαν.


Ο 19χρονος, όπως αποκάλυψε ο ερευνητής Eric Bentz, εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει serial killer ενώ γελούσε σε αρκετές περιπτώσεις όταν περιέγραφε τα σχέδιά τους. Ήθελαν να σκοτώσουν την οικογένειά τους, να τεμαχίσουν τα πτώματά τους, να τα αποθηκεύσουν στη σοφίτα και στη συνέχεια να πάρουν το αυτοκίνητο και να αρχίζουν να σκοτώνουν τυχαία ανθρώπους.


«Ήθελαν να σκοτώσουν τουλάχιστον 50 ανθρώπους. Ήθελαν να γίνουν διάσημοι. Ήθελαν μια σελίδα στη wikipedia. Ήθελαν την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης», σημείωσε η ερευνήτρια Rhianna Russell που πήρε συνέντευξη από τον Michael Bever. Ήθελαν, όπως σημείωσε, να ξεπεράσουν τους πιο γνωστούς δολοφόνους, κάνοντας αναφορές στη σφαγή στο σχολείο Columbine και τον κινηματογράφο Aurora στο Κολοράντο.


Οι αρχές είχαν ανακοινώσει πως τα δύο αδέρφια σχεδίαζαν να σκοτώσουν την οικογένειά τους και είχαν κρατήσει σχέδια για μαζική ανθρωποκτονία στον ηλεκτρονικό δίσκο ενός υπολογιστή. Τα δύο αδέρφια δηλώνουν αθώα για τις δολοφονίες των γονιών τους David Bever, 52, April Bever, 44, και των αδερφών τους Daniel Bever, 12, Christopher Bever, 7, και Victoria Bever, 5.


Η νεκροψία έδειξε ότι μαχαιρώθηκαν δεκάδες φορές και πέθαναν από τα πολλαπλά και βίαια μαχαιρώματα. Ο David Bever έφερε τουλάχιστον 27 μαχαιριές και η April τουλάχιστον 48. Δύο από τα αδέρφια τους, η 13χρονη Crystal και η 2χρονη Autumn επέζησαν από τη σφαγή, με τη 13χρονη να αναμένεται να καταθέσει. Όταν ανακαλύφθηκαν τα πτώματα, ειδικά σκυλιά της αστυνομίας εντόπισαν τους τότε 16 και 18 ετών δράστες σε μια δασώδη περιοχή κοντά στο σπίτι της οικογένειας.


O Robert ομολόγησε τις δολοφονίες ενώ δεν εμφάνισε κανένα σημάδι μεταμέλειας.  Αντίθετα είπε πως ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς δολοφονιών που σχεδίαζαν. Οι αρχές δεν είναι σίγουροι αν είχαν λίστα με υποψήφια θύματα ή τον βαθμό των σχεδίων τους. Τα σχέδιά τους κατέστρεψε σε μια τελευταία ηρωική του πράξη ο 12χρονος αδερφός τους Daniel που κάλεσε την αστυνομία.


Στο τηλέφωνο είπε ότι ο αδερφός του είχε επιτεθεί στην οικογένεια, ενώ ακουγόταν πάλη πριν τελικά αποσυνδεθεί η κλήση. Τα στοιχεία που είχε δώσει όμως ήταν αρκετά για τους δύο δράστες και αδερφούς του. «Είναι αρκετά σύντομο αλλά ανατριχιαστικό. Προφανώς το έγκλημα είναι φρικτό, αλλά και το τηλεφώνημα στις αρχές είναι συγκλονιστικό», δήλωσε ο επικεφαλής του Broken Arrow Police Thomas Cooper.


Διαβάστε  ακόμα:

Σουηδία: Οι μαθητές λυκείου μεθούν με απολυμαντικά χεριών
Read more

Έξι πολυτελή ξενοδοχεία αυστηρά για ενήλικεςΔείτε τι παρέχουν...Τα καταλύματα μόνο για ενήλικες δεν αποτελούν εύκολα επιλογή ακόμα και για όσους δεν έχουν παιδιά. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι φανατικοί που κάνουν αυτή την επιλογή, θέλοντας είτε περισσότερη ιδιωτικότητα ή άλλες παροχές.


Το therichest παρουσιάζει μερικά από τα κορυφαία στο είδος τους…


1. Hidden Beach Resort, Μεξικό


Αυτό το 5 αστέρων θέρετρο στο Μεξικό είναι πραγματικά για όσους έχουν τον γυμνισμό ως τρόπο ζωής. Κάθε πτυχή του καταλύματος επιτρέπει στους επισκέπτες να βιώσουν την ελευθερία που θέλουν με διάφορες δραστηριότητες την ημέρα, φαγητό οποιαδήποτε ώρα ακόμα και τη νύχτα και καθόλου κώδικες ντυσίματος. Ένα όμορφο, καταπράσινο τοπίο περιβάλλει τα καταλύματα με τους επισκέπτες να χαλαρώνουν με τον δικό τους τρόπο στον απομονωμένο παράδεισο που κρύβεται στο Beach Resort.

2. Floris Suite Hotel & Spa, Κουρακάο

Σε αυτό το νησί των Ολλανδικών Αντιλλών στην Καραϊβική υπάρχει ένα κατάλυμα που επιτρέπει τη διαμονή μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών. Έχοντας ολλανδική αρχιτεκτονική με επιρροές από την Καραϊβική το κατάλυμα προσφέρει μεταξύ άλλων, ιδιωτική παραλία πρόσβαση σε πολλά εστιατόρια και μπαρ, σπα, σάουνα και ντους ψιλής βροχής και αρκετές άλλες πολυτέλειες. Η μόνη προϋπόθεση για να απολαύσει κανείς τον ήλιο χωρίς μαγιό είναι να είναι ενήλικας.


3. Bliss Cruise

Είναι μια απόδειξη, σύμφωνα με τους ίδιους, ότι οι κρουαζιέρες δεν είναι μόνο για παιδιά. Δεν αποτελεί ακριβώς ξενοδοχείο αλλά… κινούμενο μικρό χωριό. Σύμφωνα με τους ίδιους είναι για όσους θέλουν να διατηρούν μια μικρή ανωνυμία χωρίς να τους ασκείται καμία κριτική. «Αυτή η εμπειρία είναι για εκείνους που πραγματικά θέλουν να εκφράσουν την αγάπη τους για την ελευθερία, τον τρόπο ζωής, τα ταξίδια» σύμφωνα με το therichest. Ο καθένας μπορεί να κυκλοφορεί όπως θέλει μέσα στο πλοίο από άποψη ρούχων αλλά πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών.


4. Couples Tower Isle, Τζαμάικα

Μια ρομαντική ατμόσφαιρα και μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική είναι το βασικό χαρακτηριστικό σε αυτό το ηλιόλουστο θέρετρο. Είναι κατάλυμα all-inclusive μόνο για ζευγάρια. Έχει το δικό του ιδιωτικό νησί για μπάνιο χωρίς μαγιό ενώ οι ενήλικες μπορούν μετά άλλων παροχών να κάνουν επίσης γυμνισμό και στην πισίνα που έχει και δικό της μπαρ.


5. Copacabana Desire Hotel, Κόστα Ρίκα

Σύμφωνα με το ίδιο το κατάλυμα καλεί τους επισκέπτες του να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής φορώντας προαιρετικά ρούχα. Αυτό το ξενοδοχείο στην Κόστα Ρίκα απευθύνεται βέβαια μόνο σε ενήλικες προσφέροντας μια μοναδική οικειότητα σαν να είσαι στο σπίτι σου όπως αναφέρει. Μεταξύ άλλων παροχών είναι τα γυμνά μαθήματα γιόγκα, το σέξι γυμναστήριο στο νερό ενώ η ζωντανή μουσική στα θεματικά πάρτι και η ψυχαγωγία είναι σίγουρα ένα βασικό πλεονέκτημα σε αυτό το θέρετρο. Μια από τις λίστες των εκδηλώσεων περιλαμβάνει την «Σέξι Λευκή Νύχτα» και το «Ταρζάν και Τζέιν».


6. Hedonism II, Negril, Τζαμάικα

Ίσως από τα πιο γνωστά στο είδος του. Έχει φιλοξενήσει επισκέπτες από πολλά μέρη του κόσμου, που είναι θαυμαστές τέτοιων ξενοδοχείων. Η μακρόχρονη φήμη του θέρετρου βασίζεται στο ιδιαίτερο στυλ και τις παροχές του. Υπάρχουν δύο κατηγορίες δωματίων τα «γυμνά» και τα «σεμνότυφα» τα οποία είναι πλήρως ανακαινισμένα και περιμένουν μόνο τους ενήλικους επισκέπτες. Τα δωμάτια έχουν επίσης θέα στον ωκεανό και φυσικά η παραλία είναι γυμνιστών.


Δείτε  ακόμα:

Βρήκε στο πιάτο της σπάνιο μαργαριτάρι 600 δολαρίων (video) 


Read more

Έφτασαν τα πλοία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο...

Σήμερα Παρασκευή (26.02.2016) όπως ήταν προγραμματισμένο έφτασε στο Αιγαίο το ΝΑΤΟ προκειμένου να μπει σε πλήρη εφαρμογή η συμφωνία για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών από την Τουρκία. Οι πρώτες φρεγάτες που έφτασαν στο Αιγαίο είναι από τον Καναδά και τη Γερμανία.


Η καναδική φρεγάτα HMCS-Fredericton βρίσκεται κοντά στην περιοχή της Λέσβου, ενώ η γερμανική fgs-bonn, υπό την τακτική διοίκηση της οποίας τελεί η ΝΑΤΟϊκή αποστολή, ανεφοδιάστηκε στη Σούδα και θα πλεύσει προς το κεντρικό Αιγαίο.


Η τουρκική φρεγάτα TCG-Barbaros-(F-244) και η ελληνική φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ έχουν επιστρέφει για ανεφοδιασμό, ώστε τις επόμενες ημέρες να επαναλάβουν τη δράση τους.


Click4more: ΝΑΤΟ: Στην Τουρκία οι πρόσφυγες που θα σώζονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα


Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την υλοποίηση αιτημάτων της γερμανικής τακτικής διοίκησης της ΝΑΤΟϊκής αποστολής όσον αφορά στη διάθεση πλοίων από κράτη-μέλη της Συμμαχίας για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση της αποστολής.Σημειώνεται ότι στη διαχείριση των προσφυγικών ροών συμμετέχουν 11 πλοία του Στόλου, παράλληλα με την εκτέλεση της εθνικής αποστολής τους. Επιχειρησιακός διοικητής της αποστολής ορίσθηκε ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ (Joint Force Command - JFC) στη Νάπολη, ναύαρχος Μάρκ Φέργκιουσον (Mark E. Ferguson) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.


Η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ (SNMG2) που έχει αναλάβει την εκτέλεση της αποστολής υπάγεται στη Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (MARCOM) που εδρεύει στο Νόρθγουντ της Μεγάλης Βρετανίας.


Διαβάστε  ακόμα:

Αυτά είναι τα νέα Samsung Galaxy S7 και S7 edge

Πηγή


Read more

Σουηδία: Οι μαθητές λυκείου μεθούν με απολυμαντικά χεριώνΣύμφωνα με ανακοίνωση της σουηδικής αστυνομίας αρκετοί έφηβοι της χώρας καταναλώνουν υγρά απολυμαντικά χεριών για να μεθύσουν. Στη Σουηδία η αγορά αλκοόλ από σουπερμάρκετ επιτρέπεται στα άτομα που είναι τουλάχιστον 20 ετών, ενώ σε εστιατόρια και μπαρ σε όσους είναι άνω των 18.


« Πολλά νεαρά άτομα έρχονται σε λόγω δηλητηρίασης που προκλήθηκε από αλκοόλ λόγω κατανάλωσης αντισηπτικών. Ένα αντισηπτικό μπορεί να περιέχει μέχρι και 85% αλκοόλ» δηλώνει η αστυνομία της Σουηδίας.   


Το BBC αναφέρει πως το φαινόμενο δεν καταγράφεται μόνο στην Σουηδία, αλλά έχουν εμφανιστεί ανάλογα περιστατικά και στη Μεγάλη Βρετανία με αποτέλεσμα πολλά νοσοκομεία να έχουν αφαιρέσει τα ειδικά τζέλ χεριών που υπάρχουν στους κοινόχρηστους χώρους λόγω του ότι οι Βρετανοί είναι εθισμένοι στο αλκοόλ.


Δείτε  ακόμα:

Βρήκε στο πιάτο της σπάνιο μαργαριτάρι 600 δολαρίων (video) 

Read more

H κυβέρνηση φέρνει έκτακτη εισφορά με κούρεμα στις συντάξειςΟριστική είναι πλέον η περικοπή στις συντάξεις μέσα από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη και η επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς για τους σημερινούς συνταξιούχους με συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ.


Όπως δήλωσε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, βρισκόμαστε κοντά με τους Ευρωπαίους όσον αφορά το Ασφαλιστικό, δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, αλλά με ορισμένες παραμετρικές αλλαγές θα υπάρξει. Σε αυτές τις αλλαγές ανέφερε ως ενδεχόμενα, μεταξύ άλλων, περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και μείωση του ανώτατου πλαφόν για κύρια σύνταξη (σήμερα 2.700 ευρώ) και για πολλαπλές συντάξεις (σήμερα 3.000 ευρώ) αναφέρει δημοσίευμα των Νέων.


Το πακέτο των σεναρίων προβλέπει τα εξής:


1. Μείωση υφιστάμενων κύριων συντάξεων πάνω από 1.300 ευρώ ή άνω των 1.000 ευρώ. Στο τραπέζι βρίσκεται και η επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς για συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ.

2. Μείωση του ανώτατου πλαφόν της κύριας σύνταξης από το 2.772 στα 2.200 ευρώ

3. Εισοδηματικά κριτήρια στην καταβολή της εθνικής σύνταξης

4. Μείωση της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ για όσους συνταξιοδοτούνται με λιγότερα από 20 έτη ασφάλισης. Η μείωση θα είναι κλιμακωτή από το 15ο-19ο έτος και θα λαμβάνεται ολόκληρη με τη συμπλήρωση του 20ου έτους ασφάλισης

5. Μειώσεις στις επικουρικές οι οποίες θα κυμανθούν στο 7%

6. Μειώσεις στο μέρισμα που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων σε περίπου 280.000 δικαιούχους.

7. Μειώσεις έως και 15% στο εφάπαξ του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και του ιδιωτικού τομέα

8. Σειρά εκπτώσεων έως και 50% στην ασφαλιστική εισφορά του 20% επί του εισοδήματος των αγροτών, των επιστημόνων και πιθανόν και των νέων επαγγελματιών.


Στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο προβλέπεται η κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων του. Αναφορικά με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου οι θεσμοί θέλουν μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης, κάτι που θα οδηγήσει σε ακόμα χαμηλότερες νέες συντάξεις.


Διαβάστε  ακόμα:

Αγώνας δρόμου για τα μεταλλεία του Διαστήματος

Read more

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

ΕΜΦΡΑΓΜΑ προκαλεί η Milfara...


Λίγο η ζέστη λίγο το χεράκι της…. έφταναν να την κάνουν να βουτήξει στην πισίνα για να ηρεμήσει…


  


Όσο για μας η Tommie Jo, μας έστειλε για χαπάκια στα φαρμακεία…!


                                           Απολαύστε  την  ΕΔΩ
Read more

Βρήκε στο πιάτο της σπάνιο μαργαριτάρι 600 δολαρίων (video)

Το δείπνο θαλασσινών έγινε απολαυστικότερο για μία γυναίκα, όταν στο πιάτο της εντόπισε σπάνιο μωβ μαργαριτάρι, αξίας 600 δολαρίων.Διαβάστε  ακόμα:

Γιατί δεν αρέσει στους άντρες να φοράνε τη βέρα τους


πηγη
Read more

Το «μπαλόνι» που εξασφαλίζει φθηνή αιολική ενέργειαΟι ιπτάμενες μηχανές παλιάς τεχνολογίας καταναλώνουν πολλά καύσιμα και ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα. Μπορούμε να κατασκευάσουμε μια εναέρια μηχανή που θα παράγει πράσινη ενέργεια;


Σε μια πρώην στρατιωτική βάση κοντά στη Λισαβόνα, Πορτογάλοι μηχανικοί δοκιμάζουν το τελευταίο τους μοντέλο.


Ένα μπαλόνι που μοιάζει με αερόπλοιο πολύ περισσότερο απ’ ότι με ανεμογεννήτρια. Κι όμως, προϊόν ενός ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου, είναι μέσο για την παραγωγή αιολικής ενέργειας. Γεμισμένος με 180 κυβικά μέτρα αδρανούς αερίου, αυτός ο ιπτάμενος κύλινδρος είναι ελαφρύτερος από τον ατμοσφαιρικό αέρα.


«Ο σκοπός αυτής της εναέριας πλατφόρμας είναι να αξιοποιεί ανέμους σε μεγάλα υψόμετρα. Να παίρνει την αιολική ενέργεια και να την προωθεί στον επίγειο σταθμό. Αυτή η κατασκευή είναι γεμάτη με ήλιο. 


Όταν το μπαλόνι στροβιλίζεται, παράγει τεράστια δυναμική άνωση. Όπως βλέπετε, είναι καλά συμπιεσμένο», εξηγεί ο μηχανολόγος μηχανικός Πέδρο Σίλβα.


Σε αντίθεση με τους συνηθισμένους ανεμόμυλους, το μοντέλο αυτό δεν χρειάζεται πύργο στήριξης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε. Ενώ οι ανεμογεννήτριες εκμεταλλεύονται ασθενείς ανέμους στο έδαφος, το μπαλόνι φτάνει ψηλά, όπου υπάρχουν ισχυρότερα ρεύματα αέρα.


«Με αυτό μπορούμε να φτάσουμε ως και 2 χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος. Σ’ αυτό το υψόμετρο, η αιολική ενέργεια είναι 8 φορές μεγαλύτερη και τα ρεύματα αέρα πιο σταθερά. Άρα με το σύστημα αυτό εξασφαλίζουμε περισσότερη ενέργεια», προσθέτει ο Σίλβα.


Ηλεκτρικές μηχανές προκαλούν στροβιλισμό του μοντέλου, τόσο για να το σταθεροποιήσουν στον αέρα όσο και για να προκαλέσουν το Φαινόμενο Μάγκνους, που αυξάνει δραστικά την δυναμική άνωση.


Όμως η ηλεκτρική ενέργεια δεν παράγεται από τον στροβιλισμό.


«Ο στροβιλισμός εκεί που υπάρχουν άνεμοι, παράγει δυναμική άνωση, παρόμοια με αυτή που παράγεται από τα φτερά των αεροσκαφών. 


Το μπαλόνι ανεβαίνει ψηλά και τραβά αυτό το καλώδιο που περιστρέφει τον στρόβιλο αυτής εδώ της ηλεκτρογεννήτριας. Άρα, η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται ακριβώς εδώ», λέει ο μηχανολόγος μηχανικός Τιάγκο Παρντάλ.


Αξιοποιώντας την ίδια τεχνολογία, μηχανικοί κατασκευάζουν ειδικούς έλικες με στόχο να προσδώσουν στα μπαλόνια τις δυνατότητες ενός drone. Ή, να λειτουργήσουν ως μικρές ανεμογεννήτριες ώστε να παράγεται ακόμα περισσότερη ενέργεια.


«Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει αυτό το όχημα ως εναέρια πλατφόρμα που να μεταφέρει κάθε είδους φορτίο. 


Μια προφανής επιλογή θα ήταν οι θερμικές κάμερες, για τον εντοπισμό πυρκαγιών. Δεδομένου πως μπορεί να παραμείνει εν πτήσει σχεδόν επ’ αόριστον μεταφέροντας την κάμερα, θα μπορούσε να παράσχει διαρκή παρακολούθηση σε οποιαδήποτε περιοχή», εξηγεί ο μηχανικός συστημάτων Ρενάτο Σάλες.


Αφού φτάσει στο ανώτατο δυνατό υψόμετρο, το μπαλόνι σταματά να στροβιλίζεται. Με τον τρόπο αυτό, χρειάζεται πολύ μικρότερη ποσότητα ενέργειας από αυτή που παράχθηκε για να το τραβήξουν πίσω στο έδαφος.


Το συγκεκριμένο μοντέλο παράγει κατά μέσο όρο 30 kW. Ο επόμενος στόχος είναι να ενώσουν πολλά μπαλόνια μαζί και να δημιουργηθεί ένα ενιαίο εναέριο σύστημα, που θα παράγει αρκετές φορές περισσότερη ενέργεια.


Διαβάστε  ακόμα:

Η κλιματική αλλαγή θα εντείνει τις οικονομικές ανισότητες του πλανήτη


ΠΗΓΗ: euronews.comRead more

Νέος Athlon 5370 για το AM1 socket


Η AMD ανακοίνωσε το AM1 socket τον Μάρτιο του 2014. Αρχικά για αυτό το socket διέθετε τέσσερις επεξεργαστές, τους Athlon 5350, Athlon 5150, Sempron 3850 και Sempron 2650, με τους τρεις πρώτους να είναι quad core και τον τέταρτο dual core. Αν και κάποια στιγμή αναμενόταν να βγουν και νέα μοντέλα επεξεργαστών για το socket AM1, τελικά αυτό δεν συνέβη μέχρι τώρα. Αυτό φαίνεται να αλλάζει με την AMD να ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά τον Athlon 5370.


Ο νέος επεξεργαστής ανήκει και αυτός στην σειρά των Kabini, διαθέτοντας τέσσερις πυρήνες αρχιτεκτονικής Jaguar. Δεν έχουμε δυστηχώς κάποιο μοντέλο της νεώτερης σειράς Beema. Η συχνότητα λειτουργίας των τεσσάρων πυρήνων είναι τα 2.2GHz, 150MHz υψηλότερα έναντι της συχνότητας λειτουργίας του Αthlon 5350, διαθέτει 2MB cache καθώς και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Radeon R3 αρχιτεκτονικής GCN 3.0.


Διαβάστε  ακόμα:

Αυτά είναι τα νέα Samsung Galaxy S7 και S7 edge


Free.gr 


Read more

Αγώνας δρόμου για τα μεταλλεία του Διαστήματος


 


Οσμιο, ιρίδιο, ρουθήνιο και άλλα πολύτιμα μέταλλα υπάρχουν εν αφθονία στο Διάστημα. Και το μικρό Μέγα Δουκάτο του Λουξεμβούργου ηγείται της κούρσας για την κατάκτηση των φυσικών πόρων τουΜοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Και στην πραγματικότητα είναι καθώς προς το παρόν δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από ένα φιλόδοξο σχέδιο. Αλλά είναι γεγονός ότι στην εξαιρετικά απαιτητική κούρσα για την εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων από αστεροειδείς ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει το μικρό Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου.


«Στόχος μας είναι ­να αποκτήσουμε πρόσβαση στις ορυκτές πρώτες ύλες που υπάρχουν στους βράχους δίχως ζωή που σκίζουν το Διάστημα», ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της χώρας Ετιέν Σνάιντερ. Ενώπιον, μάλιστα, των εκπροσώπων της Deep Space Industries και της Planetary Resources, των δύο αμερικανικών εταιρειών που ανταγωνίζονται σκληρά για την κατασκευή του πρώτου μεταλλείου στο Διάστημα.Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών το Δουκάτο των λιγότερων από 550.000 πολιτών διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των δορυφορικών τηλεπικοινωνιών, προβαίνοντας, μεταξύ άλλων, στην ίδρυση της SES (Société Européenne des Satellites), της κορυφαίας, σήμερα, εταιρείας παροχής δορυφορικών υπηρεσιών στον κόσμο με περισσότερους από 50 δορυφόρους υπό τον έλεγχό της. Τώρα στοχεύει ακόμα πιο μακριά, επιθυμώντας να συμβάλει στην ανάπτυξη της Μεταλλευτικής του Διαστήματος, μιας νέας, εν δυνάμει, βιομηχανίας τα οικονομικά οφέλη της οποίας εκτιμώνται σε τρισεκατομμύρια ευρώ.

Ερευνα της εταιρείας Planetary Resources για εξόρυξη νερού από αστεροειδή


Προς επίρρωση των φιλοδοξιών του, το Λουξεμβούργο επιστράτευσε ως επιστημονικό σύμβουλο του προγράμματος τον Ζαν-Ζακ Ντορντέν, διευθυντή (έως και τον περασμένο Ιούνιο) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. «Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχουν μεγάλες οικονομικές και επιστημονικές δυνατότητες πίσω απ’ το όραμα του Λουξεμβούργου», δήλωσε o ίδιος στους Financial Times. «Γνωρίζουμε πώς να φτάσουμε στους αστεροειδείς, πώς να πραγματοποιήσουμε τις ανασκαφές και πώς να φέρουμε πίσω στη Γη τα δείγματα».
Ενδεικτική της αποφασιστικότητας του Λουξεμβούργου να ηγηθεί των προσπαθειών για την κατασκευή του πρώτου διαστημικού  μεταλλείου είναι και η δέσμευση του Ετιέν Σνάιντερ για τη θέσπιση του κατάλληλου νομικού πλαισίου που θα επιτρέπει στις εμπλεκόμενες εταιρείες να γευτούν τους καρπούς των προσπαθειών τους. Σύμφωνα με μια διεθνή συνθήκη του 1967 κανένας δεν μπορεί να οικειοποιηθεί τους φυσικούς πόρους που βρίσκονται πέρα από τη Γη καθώς αποτελούν κοινό κτήμα ολόκληρης της ανθρωπότητας. Αλλά τον περασμένο Νοέμβριο ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε πράξη νομοθετικού περιεχομένου «περί ανταγωνιστικότητας στο Διάστημα» κατοχυρώνοντας τα δικαιώματα κυριότητας αμερικανικών εταιρειών επί των φυσικών πόρων που θα καταφέρουν να συλλέξουν από αστεροειδείς και δείχνοντας, έτσι, στο Λουξεμβούργο τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει.
Μεταλλεία στη Σελήνη
Για να ανοίξει κανείς ένα μεταλλείο στο Διάστημα, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να φτάσει σε έναν από τους περισσότερους από 12.000 αστεροειδείς που βρίσκονται μεταξύ της τροχιάς του Αρη και της τροχιάς της Γης, δεκάδες εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Σελήνη. «Το ιδανικό θα ήταν ένας αστεροειδής με διάμετρο μερικών εκατοντάδων μέτρων στον οποίο θα προσεδαφιζόταν ένα ρομπότ παρόμοιο με το Curiosity, το διαστημικό όχημα που εξερευνά τον Άρη. Οι πυραυλοκινητήρες του ρομπότ ή ένας πύραυλος που θα εγκαθίστατο στον αστεροειδή θα μπορούσαν να προκαλέσουν την εκτροπή της τροχιάς του. Και αυτό δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο σήμερα για μας», εξήγησε στην ιταλική La Repubblica o Μαρτσέλο Κοραντίνι, επικεφαλής, με ειδίκευση στο κυνήγι αστεροειδών, για περισσότερα από 20 χρόνια ερευνητικών προγραμμάτων στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, και στέλεχος, σήμερα, της αντίστοιχης ιταλικής υπηρεσίας.

Τεχνολογία της εταιρείας Planetary Resources , ο Arkyd 200 είναι ικανός να παρατηρεί και να ελέγχει πλήρως την τροχιά αστεροειδών που βρίσκονται κοντά στη γη

Κάνοντας λόγο ένα μεταλλείο στην τροχιά της Σελήνης, ο ιταλός επιστήμονας προσδιόρισε πως «το να θέσουμε έναν αστεροειδή στην τροχιά του δορυφόρου μας, σίγουρα δεν αποτελεί επιχείρηση ρουτίνας, αλλά συγκαταλέγεται μεταξύ των εφικτών αποστολών», εκτιμώντας πως για την προσέγγιση και την εκτροπή ενός αστεροειδούς θα απαιτούνταν περίπου δύο χρόνια ενώ άλλα έξι χρόνια θα διαρκούσε η μεταφορά του κοντά στη Σελήνη.
Επόμενο στάδιο, η διαδικασία του «κοσκινίσματος». Ένα διαστημικό σκάφος Orion – υπό κατασκευή στα εργαστήρια της NASA –  μπαίνει σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και στη συνέχεια προσεγγίζει και προσεδαφίζεται, δίχως τη συμβολή της βαρύτητας, στον αστεροειδή. «Σε εκείνο το σημείο οι αστροναύτες θα πρέπει να εξέλθουν από το σκάφος και να αρχίζουν να σκάβουν χωρίς κανένα καλώδιο ασφαλείας», εξήγησε ο Κοραντίνι. Έχοντας συλλέξει τα πολύτιμα δείγματα, θα ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν στη Γη. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί νωρίτερα από το 2023, χρονιά κατά την οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη επανδρωμένη αποστολή του Orion. Πάντως σύμφωνα με την πρόταση της Deep Space Industries οι πρώτοι «μεταλλωρύχοι» του Διαστήματος θα είναι ρομπότ.


Αξιοποιώντας τους πόρους του Διαστήματος

Ο αστεροειδής με το όνομα Ερως που είναι βραχώδης και βρίσκεται σε τροχιά κοντά στην Γη (NASA/NEAR Project/Wikipedia)

Οι αστεροειδείς


Τεράστιοι βράχοι, κατάλοιπα από το σχηματισμό του ηλιακού συστήματος, σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο.

Έχουν διάμετρο από μερικά μέτρα έως εκατοντάδες χιλιόμετρα. Ο μεγαλύτερος αστεροειδής του ηλιακού συστήματος είναι η Δήμητρα με διάμετρο περίπου 1.000 χιλιόμετρα

600.000 οι αστεροειδείς του ηλιακού συστήματος που έχουν ήδη καταγραφεί ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις υπάρχουν εκατομμύρια ακόμη που δεν έχουν εντοπιστεί. Η πλειονότητα των αστεροειδών βρίσκεται στην Κύρια ζώνη (αστεροειδών) ανάμεσα στις τροχιές του Άρη και του Δία: 200 μεγάλων διαστάσεων (με διάμετρο μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων) και εκατομμύρια μικρότεροι

Οι επίδοξοι «μεταλλωρύχοι» του Διαστήματος εστιάζουν στους περισσότερους από 12.000 αστεροειδείς που βρίσκονται κοντύτερα στη Γη, ανάμεσα στις τροχιές του πλανήτη μας και του Άρη

Τα πολύτιμα μεταλλεύματα


Μέταλλα της ομάδας του λευκόχρυσου (όσμιο, ιρίδιο & ρουθήνιο), σίδηρος, νικέλιο, βολφράμιο, χρυσός κ.α.

Ένας αστεροειδής με διάμετρο 10 μέτρων περιέχει 650 τόνους μετάλλων, 50 κιλά εκ των οποίων είναι πολύτιμα μέταλλα. Σε κάποιους αστεροειδείς (10% επί του συνόλου) το περιεχόμενο σε μέταλλα μπορεί να είναι δεκαπλάσιο

Από 2,5 έως 100 δισεκατομμύρια δολάρια το κόστος μιας αποστολής

Ενα πιθανό σύστημα εξόρυξης – η πρόταση της Deep Space Industries


Εντοπισμός

deepspaceindustries.com

Στρατιές νανο-δορυφόρων (30εκ.) εντοπίζουν έναν κατάλληλο για την πραγματοποίηση εξορυκτικών και μεταλλευτικών δραστηριοτήτων αστεροειδή


Συλλογή

deepspaceindustries.com

Μεγαλύτερα μη επανδρωμένα διαστημικά οχήματα συλλέγουν τα πολύτιμα μέταλλα και τα επαναφέρουν στην τροχιά της Γης


Κατεργασία

deepspaceindustries.com

Ειδικά διαστημικά σκάφη κατεργάζονται και στη συνέχεια αποθηκεύουν τις πρώτες ύλες


Επεξεργασία

deepspaceindustries.com

Ειδικές εγκαταστάσεις σε τροχιά εκμεταλλεύονται την έλλειψη βαρύτητας και ατμόσφαιρας για την περαιτέρω επεξεργασία των πρώτων υλών. Σημαντικό κομμάτι αυτής της διαδικασίας αναμένεται πως θα αποτελεί η χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών.


Διαβάστε  ακόμα:

Αστρονόμοι εντόπισαν την προέλευση μίας γρήγορης «έκρηξης» ραδιοκυμάτων στο σύμπαν


Read more

Γιατί δεν αρέσει στους άντρες να φοράνε τη βέρα τουςΔεν το κάνουν μόνο για να... φλερτάρουνΤο να είναι κανείς παντρεμένος αλλά να μην θέλει να φοράει τη βέρα του γάμου του, δεν είναι απαραίτητα κακό και σίγουρα δεν σημαίνει ότι θέλει να φλερτάρει.


Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το θέμα τα πρωτεία τα έχουν οι άντρες και συνήθως εκείνοι είναι που επιλέγουν να κυκλοφορούν χωρίς βέρα στο δεξί, παρά το γεγονός ότι είναι παντρεμένοι με παπά και με κουμπάρο. Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχουν μερικοί πολλοί καλοί λόγοι για τους οποίους προτιμούν να μην φορούν βέρες και κανένας από αυτούς δεν έχει να κάνει με την απιστία, τα ψέματα, την έλλειψη αγάπης. Επιτρέψτε μας να σας αναφέρουμε μερικούς λόγους…

                    Διαβάστε  τη  συνέχεια  ΕΔΩRead more

Μητέρα μπήκε στο δωμάτιο του παιδιού της και είδε έναν πύθωνα τυλιγμένο γύρω του


 Ένα μικρό αγόρι δέχτηκε επίθεση και δαγκώθηκε από έναν πύθωνα, ενώ κοιμόταν στο σπίτι του στο  Macksville της Αυστραλίας.   Ο 6χρονος Tyler Thurgood ούρλιαζε με το φόβο, έχοντας τυλιγμένο γύρω από το σώμα του το μήκους τριών μέτρων φίδι το οποίο τον δάγκωσε αρκετές φορές στο πρόσωπο και το χέρι του. 


Η μητέρα του περιέγραψε πώς έτρεξε στο δωμάτιο του αγοριού και κατάφερε να απομακρύνει το φίδι από το παιδί της.   «Ήταν σαν ένας εφιάλτης», είπε σε τοπική εφημερίδα.   Άκουσα μια τρομακτική κραυγή και δεν ήξερα τι είχε συμβεί…Δεν έχω καμία ιδέα για το πώς μπήκε στο σπίτι, προσπάθησα να τραβήξω το παιδί αλλά το φίδι δεν με άφηνε να πλησιάσω», είπε ακόμη.   Τελικά συγγενείς έφτασαν στο σπίτι και κατάφεραν να σκοτώσουν το φίδι ενώ ο 6χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, απ’ όπου πήρε εξιτήριο την ίδια ημέρα.


 Δείτε το διώροφο λεωφορείο που έγινε… μπαρ

 Πηγή
Read more

Αστρονόμοι εντόπισαν την προέλευση μίας γρήγορης «έκρηξης» ραδιοκυμάτων στο σύμπανΠιθανόν να προέρχονται από τη σύγκρουση δύο άστρων νετρονίων και όχι από εξωγήινουςΟι αστρονόμοι κατάφεραν για πρώτη φορά να εντοπίσουν την προέλευση μιας «γρήγορης εκπομπής (έκρηξης) ραδιοκυμάτων» (Fast Radio Burst-FRB). Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν τις υποψίες τους ότι αυτές οι πολύ σύντομες αλλά εντυπωσιακές «αναλαμπές» ραδιοκυμάτων προέρχονται από το μακρινό σύμπαν και η προέλευσή τους δεν είναι κάποια πηγή κοντά στη Γη.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Έβαν Κιν του Οργανισμού SKA, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Nature, χρησιμοποίησαν αρχικά το ραδιοτηλεσκόπιο «Παρκς» της ανατολικής Αυστραλίας και στη συνέχεια το ιαπωνικό οπττικό τηλεσκόπιο «Σουμπαρού» στη Χαβάη.


Οι μυστηριώδεις FRB, που για πρώτη φορά έγιναν αντιληπτές το 2007, εκπέμπουν σε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου τόση ενέργεια, όση ο Ήλιος μας σε 10.000 χρόνια. Μέχρι σήμερα έχουν εντοπισθεί 16 τέτοιες «εκρήξεις», αν και οι επιστήμονες θεωρούν πιθανό ότι συμβαίνουν γύρω στις 10.000 καθημερινά στον ουρανό.


Παραμένει όμως ακόμη άγνωστο το φυσικό φαινόμενο που τις προκαλεί. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι προέρχονται από τη σύγκρουση δύο άστρων νετρονίων και πάντως μάλλον όχι από εξωγήινους, όπως έχουν ισχυρισθεί ορισμένοι!


Αυτή τη φορά, τουλάχιστον, οι αστρονόμοι κατόρθωσαν να υπολογίσουν ότι μια τέτοια ραδιο-έκρηξη, που έγινε αντιληπτή τον Απρίλιο του 2015, προερχόταν από έναν πολύ μακρινό ελλειπτικό γαλαξία σε απόσταση περίπου έξι δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.


Επίσης, χάρη στον εντοπισμό της προέλευσης της ραδιο-εκπομπής, βρήκαν μια εναλλακτική μέθοδο να μετρήσουντην πυκνότητας της ύλης και να «ζυγίσουν» έτσι το σύμπαν. Επιβεβαίωσαν με αυτό τον τρόπο ότι η ορατή (κανονική ή βαρυονική) ύλη αποτελεί περίπου μόνο το 5% του σύμπαντος. Το υπόλοιπο 28% εκτιμάται ότι είναι σκοτεινή ύλη και το 67% σκοτεινή ενέργεια.


Διαβάστε  ακόμα:

Ανησυχία από τον μετεωρίτη που έπεσε στη Γη με ισχύ ίση με αυτή της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα

Read more

Η κλιματική αλλαγή θα εντείνει τις οικονομικές ανισότητες του πλανήτηΗ κλιματική αλλαγή θα εντείνει σταδιακά τις οικονομικές ανισότητες στον πλανήτη, εκτιμά μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.


Η κλιματική αλλαγή θα εντείνει σταδιακά τις οικονομικές ανισότητες στον πλανήτη, εκτιμά μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται, πολλά ψάρια, ζώα, φυτά και άλλοι φυσικοί πόροι, θα μετακινούνται προς τους πιο κρύους πόλους της Γης και μαζί τους θα μετακινείται και ο πλούτος, σύμφωνα με τη μελέτη.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή οικολογίας Μάλιν Πίνσκι της Σχολής Βιολογικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ράτγκερς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο εγκυρότερο περιοδικό για θέματα κλιματικής αλλαγής "Nature Climate Change", εκτιμούν ότι, όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, ο φυσικός πλούτος -και μαζί του το χρηματικό κεφάλαιο- θα «μετακομίζει» όλο και περισσότερο στις πιο ψυχρές περιοχές, εγκαταλείποντας τις εύκρατες που θα γίνονται ολοένα πιο ζεστές.


Όμως οι βόρειες κυρίως περιοχές, που πρωτίστως θα ευνοηθούν, ήδη είναι πιο ανεπτυγμένες και ευημερούν, συνεπώς η κλιματική αλλαγή θα λειτουργήσει τελικά υπέρ τους και έτσι θα διευρυνθούν οι ανισότητες διεθνώς.


«Διαπιστώνουμε ότι οι φυσικοί πόροι όπως τα ψάρια 'σπρώχνονται' από την κλιματική αλλαγή και αυτό αλλάζει το ποιός έχει πρόσβαση σε αυτούς», δήλωσε ο Πίνσκι. «Τείνουμε να θεωρούμε την κλιματική αλλαγή μόνο ως πρόβλημα της φυσικής και της βιολογίας. Όμως οι άνθρωποι αντιδρούν επίσης στην κλιματική αλλαγή», πρόσθεσε.


Δείτε  ακόμα:

Τεστ προσωπικότητας: Εσύ ποιο μονοπάτι θα διαλέξεις;

Πηγή
Read more

Σοκ στο Βατικανό: Βρέθηκε νεκρή η έγκυος γραμματέας του Πάπα...


Η 34χρονη Miriam Wuolou, η οποία ήταν στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στην Ιταλία.


Η κοπέλα είχε εργαζόταν για χρόνια για τον Πάπα Φραγκίσκο ως φύλακας για τους επισκόπους και του καρδινάλιους στην Santa Marta.


Σύμφωνα με τον διεθνή τύπο η γυναίκα, έπασχε από ένα σοβαρό είδος του διαβήτη, για τον οποίο οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει ότι θα έθετε σε κίνδυνο την εγκυμοσύνη της.


Η αστυνομία πήρε κατάθεση από όλα τα μέλη της οικογένειάς της, αλλά και από τον πρώην σύζυγό της, ενώ ερευνούν το ενδεχόμενο η 34χρονη να είχε εγκαταλειφτεί από την οικογένειά της. Να σημειωθεί πως η πρώτη εξωτερική εξέταση της σορού δεν έδειξε σημάδια βίας.


Ο πάτερ Φεντερίκο Λομπάρντι, εκπρόσωπος του Βατικανού, διαβεβαίωσε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος, ενημερώθηκε για το θάνατο της 34χρονης, σύμφωνα με τη mirror.co.uk.


Διαβάστε  ακόμα:

Αμερικανός ερευνητής: Σε 3 χρόνια η επαναστατική θεραπεία του καρκίνου


Read more

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Δείτε το διώροφο λεωφορείο που έγινε… μπαρ


 Έχουμε εξοικειωθεί με την ιδέα της καντίνας εδώ και αρκετά χρόνια, τι θα... λέγατε να εξοικειωνόμασταν και με την ιδέα να απολαμβάνουμε και το ποτό μας σε ένα χώρο που κάποτε ήταν… λεωφορείο;


Την ιδέα αυτή, λοιπόν, έκανε πράξη ο Peter Sonneveld, στην Αγγλία, ο οποίος αγόρασε ένα λεωφορείο του 1960 με σκοπό να το αναδιαμορφώσει μετατρέποντάς το σε μία πλήρως λειτουργική κινητή παμπ και τα κατάφερε. Το φιλόδοξο project κόστισε περίπου 60.000 λίρες, ενώ ο 34χρονος για να το φέρει σε πέρας παραιτήθηκε από τη δουλειά του. Λογικό αν αναλογιστείς ότι χρειάστηκαν περίπου 20 μήνες και πάνω από 2.500 ώρες για να μετατραπεί το Routemaster λεωφορείο σε νυχτερινό στέκι, όμως, όπως λέει κι ο ίδιος, άξιζε τον κόπο.


Το εν λόγω λεωφορείο είναι άνω των 30 ετών οπότε δεν χρειάζεται ειδική άδεια για να το οδηγήσει, όμως, ιδιαίτερα απογοητευτικό είναι το γεγονός ότι ο ίδιος δεν θα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί ποτέ πίσω από την μπάρα μιας και ο ίδιος είναι τόσο ψηλός -1,98 για την ακρίβεια- που δυστυχώς δεν χωράει!..


Τα μελλοντικά του σχέδια περιλαμβάνουν την αναδιαμόρφωση δεύτερου λεωφορείου, το οποίο ήδη αγόρασε 18.000 λίρες λίγο πριν οι τιμές πάρουν την ανιούσα.

Διαβάστε  ακόμα:

Τεστ προσωπικότητας: Εσύ ποιο μονοπάτι θα διαλέξεις;

Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου