Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Είδηση - "σεισμός": Η Ακρόπολη κρύβει στα σπλάχνα της κάτι συγκλονιστικό


Μια είδηση φωτιά για τον ελληνικό πολιτισμό βρήκε τον δρόμο της στα φώτα της δημοσιότητας, με την Ακρόπολη να αποτελεί τον πρωταγωνιστή Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στα χέρια του voicenews.gr από την 6η Διεθνή Συνάντηση για την Αποκατάσταση των Μνημείων της Ακρόπολης, υπάρχουν 3 "κρυφοί" αρχαίοι ναοί γύρω ή και στα τείχη της Ακρόπολης.


Με βάση τα στοιχεία των ειδικών, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι στην περιοχή είχαν ανεγερθεί 3 ναοί, αρχαιότεροι του Παρθενώνος, οι οποίοι βρίσκονται στην πίσω πλευρά του μνημείου.


Συγκεκριμένα, οι αρχαιολόγοι μιλούν για έναν αρχαϊκό Παρθενώνα, που είχε κατασκευαστεί από πειραϊκό ακτίτη λίθο, έναν αρχαίο ναό και έναν ημιτελή Προπαρθενώνα.


Μέχρι στιγμής έχουμε ευρήματα από τον τον πώρινο Προπαρθενώνα, χάρη στις ανασκαφές της αρχαιολόγου, κ. Σιουμπάρα, τα οποία πρόκειται να αποτελέσουν σύντομα εκθέματα στα μουσείο της Ακρόπολης.


Δείτε  ακόμα:

Η πιο διεστραμμένη φάρσα; Ντύνονται Άραβες και πετάνε "ύποπτο" πακέτο σε ανυποψίαστους πολίτες (Video)Read more

Ξανθό μωρό σας ανοίγει… την καρδιά της και όχι μόνο!


Δεν μπορούμε να πούμε το άλλο που ανοίγει, όμως το φανταστήκατε.


 


Δείτε, λοιπόν,  τις φωτογραφίες-κόλαση που ακολουθούν και όπου το ξανθό μοντέλο κάνει ένα πρώτης τάξεως στριπτίζ πριν μας δείξει τα... ανοίγματά της!!!

Δείτε  τις  καυτές  φωτο  εδω


Read more

Η πιο διεστραμμένη φάρσα; Ντύνονται Άραβες και πετάνε "ύποπτο" πακέτο σε ανυποψίαστους πολίτες (Video)


Τρία αδέρφια κόβουν το αίμα σε ανυποψίαστους πολίτες. Τους πετούν δήθεν "ύποπτο" πακέτο

 Ντύνονται Άραβες και σκορπάνε τον τρόμο σε ανυποψίαστους πολίτες. Ο λόγος για τρία αδέρφια φαρσέρ στη Μελβούρνη, ονόματι Jalals


Στη νέα τους φάρσα που δημοσίευσαν στη σελίδα τους στο Facebook, εμφανίζεται ένας άνδρας, ντυμένος με κελεμπία ο οποίος πλησιάζει ανυποψίαστους πολίτες και τους πετά δήθεν ένα ύποπτο πακέτο!

Όπως είναι φυσικό ο κόσμος πανικοβάλλεται!

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε  ακόμα:

Αυτά είναι τα δέκα επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς 


πηγη

Read more

SOS! 2η ευκαιρία σε οφειλέτες που έχασαν τις 100 δόσεις


Δεύτερη ευκαιρία σε όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων και θέλουν να ξαναμπούν σε αυτή πληρώνοντας τις οφειλόμενες δόσεις τους, σχεδιάζει να δώσει το Υπουργείο Εργασίας, επιδιώκοντας παράλληλα, να αποφύγει μία πλήρη κατάρρευση στα έσοδα των Ταμείων.


Το σχέδιο δίνει τη δυνατότητα να ξαναμπούν στις 100 δόσεις οφειλέτες που έχασαν την τελευταία ρύθμιση, εφόσον αποδείξουν ότι έμειναν εκτός για λόγους οικονομικής αδυναμίας ή για λόγους που οφείλονται σε επανυπολογισμό δόσεων που πληροφορήθηκαν εκ των υστέρων, όπως και εξαιτίας δυσκολιών από τα capital controls.


Ποιους αφορά


Το μέτρο, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, δεν θα είναι γενικευμένο, αλλά θα αφορά στους περίπου 40.000 οφειλέτες που βγήκαν εκτός της τελευταίας ρύθμισης του ν. 4321/15 και κυρίως όσους χρωστούν δικές τους εισφορές, δηλαδή ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ασφαλισμένους στα Ταμεία των γιατρών δικηγόρων και μηχανικών."Παράθυρο", ωστόσο, υπάρχει και για επιχειρήσεις, καθώς το έγγραφο δεν τις εξαιρεί, πλην όμως τα κριτήρια που ορίζονται για την επανένταξή τους είναι περιοριστικά, καθώς θα πρέπει να αποδείξουν, όχι μόνο τους λόγους οικονομικής αδυναμίας, αλλά και ότι υπήρχε και υπάρχει αποδεδειγμένα η βούληση-πρόθεση να συνεχίσουν τη ρύθμιση. Θα πρέπει δηλαδή να έχουν τεκμήρια «οικονομικής φερεγγυότητας».


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει, σήμερα, ο «Ε.Τ.», σε όλες τις ρυθμίσεις χρεών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που εφαρμόστηκαν από τον Ιούνιο του 2013 και μετά, εντάχθηκαν συνολικά 230.423 οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) με χρέη άνω των 5.000 ευρώ. Από αυτούς, εγκατέλειψαν τη ρύθμιση που είχαν αρχικά 96.100 οφειλέτες, και ένα ποσοστό περίπου 30%, δηλαδή περίπου 29.000 οφειλέτες, είτε μεταπήδησαν σε επόμενη ρύθμιση, είτε επέλεξαν αναγκαστικά τις 12 δόσεις. Στην ουσία, 67.100 οφειλέτες έχουν διακόψει, είτε τη ρύθμιση του 2013 με τις 48 δόσεις, είτε τη μετέπειτα ρύθμιση των 100 δόσεων, είτε την τελευταία και ευνοϊκότερη από όλες ρύθμιση που είχε τον ίδιο αριθμό (100) δόσεων.


Διαβάστε  ακόμα:

Νέα ταυτότητα υποχρεωτικά για όλους με κόστος 10 ευρώ 

ΠηγήRead more

Η πρόβλεψη του καιρού μέχρι τα Χριστούγεννα


Με καλό καιρό θα ταξιδέψουν όσοι επιλέξουν χριστουγεννιάτικες αποδράσεις καθώς... από σήμερα και μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με μόνο λίγες παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά της χώρας.


Η θερμοκρασία θα είναι σε συνεχή άνοδο ενώ το διήμερο 24 και 25 Δεκεμβρίου οι άνεμοι θα είναι ασθενείς 3 με 5 μποφόρ


Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού για τις επόμενες μέρες:


Δευτέρα 22-12-2014


Καιρός: στην ανατολική και νότια χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά


αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες


περιοχές γενικά αίθριος.


Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με


6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.


Θερμοκρασία: σε πτώση στα ανατολικά και νότια. Τις πρωινές ώρες στα


κεντρικά και βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.


Τρίτη 23-12-2014


Καιρός: γενικά αίθριος.


Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως


6 μποφόρ.


Θερμοκρασία: σε άνοδο.


Τέταρτη 24-12-2014 και Πέμπτη 25-12-2014 (Χριστούγεννα)


Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές


ώρες.


Άνεμοι: ασθενείς και στο Αιγαίο νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.


Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.


Διαβάστε  ακόμα:

Βγήκε το πόρισμα από το μαύρο κουτί του Ρωσικού αεροσκάφους: Τι θα κάνει τώρα η Ρωσία στην Τουρκία; Read more

Αυτά είναι τα δέκα επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς


Το να εντοπίσεις έναν πραγματικό ψυχοπαθή δεν είναι πάντα εύκολο καθώς... πολλοί είναι αυτοί που παρουσιάζουν συμπτώματα χωρίς όμως στην πραγματικότητα να πάσχουν από αυτή την διαταραχή στην προσωπικότητά τους.


Για παράδειγμα οι ψυχοπαθείς είναι κατά βάση άτομα αντικοινωνικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν τέτοιες τάσεις είναι οπωσδήποτε και ψυχοπαθείς.


Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες οι ψυχοπαθείς δεν έχουν τύψεις για καταστροφικές πράξεις, αδυνατούν να νιώσουν συμπάθεια προς κάποιο πρόσωπο και επιδεικνύουν τάσεις κυριαρχίας σε ανθρώπους.


Με βάση, λοιπόν, όλ αυτά τα χαρακτηριστικά ο Independent έφτιαξε μια λίστα με τα δέκα επαγγέλματα στα οποία είναι πολύ πιθανόν να εντοπίσει κανείς κάποιον ψυχοπαθή. Αυτά είναι: 


- οι διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών


- οι δικηγόροι


- οι εργαζόμενοι σε ΜΜΕ


- οι πωλητές 


- οι χειρουργοί


- οι δημοσιογράφοι


- οι αστυνομικοί


- οι ιερείς


- οι σεφ


- οι δημόσιοι υπάλληλοι


Διαβάστε  ακόμα:

Απαγόρευσαν τα φωτοβολταϊκά διότι «στερούν τον ήλιο από τα φυτά» Read more

Απαγόρευσαν τα φωτοβολταϊκά διότι «στερούν τον ήλιο από τα φυτά»Τα φωτοβολταϊκά αναδεικνύονται σε κυρίαρχη καθαρή τεχνολογία ηλεκτροπαραγωγής σε όλο τον κόσμο, αλλά υπάρχει μια μικρή πόλη που αντιστέκεται Ο λόγος για το Γούντλαντ της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ, μια κωμόπολη 800 κατοίκων. Εκεί οι δημοτικές αρχές ανέστειλαν την εγκατάσταση νέων φωτοβολταϊκών συστημάτων βασιζόμενες στις θεωρίες μιας συνταξιούχου δασκάλας ονόματι Τζέην Μαν.


Όπως μεταδίδει η τοπική εφημερίδα Roanoke-Chowan News-Herald, η καθηγήτρια υποστηρίζει ότι τα φωτοβολταϊκά απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία του περιβάλλοντος χώρου στερώντας την από τα φυτά και έτσι εμποδίζουν τη διενέργεια της φωτοσύνθεσης.


Η κυρία αυτή ισχυρίστηκε ότι στις περιοχές κοντά στα φωτοβολταϊκά πάνελ τα φυτά είναι ξερά και νεκρά διότι δεν λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες ηλιακής ακτινοβολίας.


Έφτασε μάλιστα στο σημείο να αποδώσει τα υψηλά ποσοστά καρκίνου της περιοχές στη λειτουργία των φωτοβολταϊκών πάνελ.Ο σύζυγός της, Μπομπ Μαν, είπε ότι «τα φωτοβολταϊκά πάρκα ρουφάνε όλη την ενέργεια του ήλιου».


Μετά από αυτές τις «επιστημονικές» μαρτυρίες το κοινοτικό συμβούλιο δεν είχε άλλη επιλογή από το να απορρίψει την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ακόμα και μετά τις αιτιάσεις εκπροσώπων της θιγόμενες εταιρείες που υποστήριξαν ότι τα φωτοβολταϊκά πάνελ δεν απορροφούν άλλη ηλιακή ακτινοβολία από αυτή που πέφτει επάνω τους.


Για να λέμε όλη την αλήθεια, οι κάτοικοι του Γούντλαντ ανησυχούν ότι τα τοπικά φωτοβολταϊκά πάρκα ούτε πλούτο ούτε νέες θέσεις εργασίας δημιουργούν για τους ανθρώπους της κοινότητας.


«Τα φωτοβολταϊκά πάνελ καταλαμβάνουν τις περισσότερες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, οι δουλειές χάνονται και το Γούντλαντ εξελίσσεται σε πόλη-φάντασμα διότι οι νέοι της περιοχής αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν για να αναζητήσουν δουλειά» λένε οι αρχές.


Μάλλον όμως τα φωτοβολταϊκά δεν φταίνε για αυτή την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση θα μπορούσαν να εξετάσουν την επιλογή του solar sharing.


Διαβάστε  ακόμα:

Νέα ταυτότητα υποχρεωτικά για όλους με κόστος 10 ευρώ 

Πηγή
Read more

Με το γλειφιτζούρι..και όχι μόνο …

Το κορίτσι του αρέσει να γλύφει…πολλά και «διάφορα» πράγματα.

Εμείς δεν μπορούμε να τις το απαγορέψουμε…άλλωστε μας προσφέρει απλόχερα τόσες ωραίες φωτογραφίες που θέλουμε να την ξαναδούμε.
Γυμνή στα χωράφια η Σουηδέζα καλλονή Terka!!

terka-jeans-shorts-01

Δείτε  τη  συνέχεια  εδω
Read more

Κολασμένο… 18χρόνο!!!


Η μικρή Malena Fendi, μας δείχνει ΟΛΕΣ τις χάρες της και εμείς ψάχνουμε χάπια και δεν τα βρίσκουμε!!

Δείτε  την  καυτή  συνέχεια  ΕΔΩ


Read more

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Ρώσος έσφαξε την έγκυο γυναίκα του, τα 6 παιδιά του και την μητέρα τουΌλα ξεκίνησαν επειδή δεν του άρεσε το κούρεμα του γιου τουΣοκ προκάλεσε στη Ρωσία το ανατριχιαστικό έγκλημα του 51χρονου Όλεγκ Μπελόφ, ο οποίος σκότωσε την έγκυο γυναίκα του και τα έξι παιδιά του μέσα στο σπίτι τους. Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ, ο 51χρονος επέστρεψε στο σπίτι και εκνευρίστηκε επειδή είδε έναν από τους γιους του να έχει κουρευτεί με τρόπο που δεν του άρεσε. Τότε, άρχισε καβγά με τη γυναίκα του την οποία μαχαίρωσε και στη συνέχεια άρχισε  ένα μαχαιρώνει ένα-ένα τα παιδιά του με πρώτη την 7χρονη Αλίνα που έτρεξε προς την αιμόφυρτη μητέρα της. «Πρώτα σκότωσε πισώπλατα τη σύζυγό του. Μετά σκότωσε την δεύτερη κόρη του, την πεντάχρονη Σόνια, μετά τον γιο του, τον τριών χρονών Νικιφόρ και μετά την δύο χρονών Ίλια. Στην συνέχεια, πήρε την μικρότερη κόρη του Ντάρια, την έβαλε σε ένα κρεβάτι και τη μαχαίρωσε. Αφού σκότωσε όλα τα παιδιά στο δωμάτιο, πήγε στο μπάνιο, όπου κρυβόταν ο Φίοντορ, έξι χρονών, και τον μαχαίρωσε και αυτόν τουλάχιστον τέσσερις φορές», ανέφερε ο εισαγγελέας. Το δολοφονικό αμόκ του 51χρονου δεν σταμάτησε πάντως εκεί, αφού στη συνέχεια πήγε στο σπίτι της μητέρας του και τη σκότωσε και εκείνη. Αμέσως μετά επέστρεψε στο δικό του σπίτι για να τεμαχίσει και να εξαφανίσει τα πτώματα της γυναίκας και των παιδιών του.   Το αποτρόπαιο έγκλημα αποκαλύφθηκε αργότερα με την προσπάθεια της πεθεράς του να βρει την κόρη της και τα εγγόνια της.    «Η Βίβλος λέει πως τα παιδιά θα αναστηθούν και τα σκότωσα για να ζήσουμε μετά όλοι μαζί. Ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Κανένας δεν έχασε πιο πολλά από 'μένα από αυτό που έκανα», δήλωσε ο δράστης.   Οι ψυχολόγοι τον εξέτασαν και απεφάνθησαν ότι δεν πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια. 


Διαβάστε  ακόμα:

Συναγερμός! Η Τουρκία εισβάλει στο Αιγαίο και... κανείς δεν θα πει τίποτα λόγω της "συνοριοφυλακής" της Ευρώπης! 
Read more

Βγήκε το πόρισμα από το μαύρο κουτί του Ρωσικού αεροσκάφους: Τι θα κάνει τώρα η Ρωσία στην Τουρκία;

Το ρωσικό Su-24 σε καμία περίπτωση δεν συνιστούσε απειλή για την Τουρκία, δεν παραβίασε τον εναέριο χώρο της και η κατάρριψη του ήταν μία προμελετημένη ενέργεια. Αυτά τα στοιχεία φαίνεται να επιβεβαιώνονται και από το “μαύρο κουτί” που αυτή τη στιγμή ανοίγουν οι Ρώσοι ειδικοί παρουσία εμπειρογνωμόνων από τη Μεγάλη Βρετανία και την Κίνα (προσκλήθηκαν συνολικά 14 χώρες αλλά παρέστησαν μόνο αυτές).


Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής επικεφαλής των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας Sergei Dronov δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, πώς το “μαύρο κουτί” αποκαλύπτει και αποδεικνύει πώς το Su-24 που καταρρίφθηκε από πυραύλους αέρος-αέρος που εκτόξευσε τουρκικό F-16 δεν είχε περάσει τα τουρκικά σύνορα.


"Σε κάθε περίπτωση, το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 δεν συνιστούσε απειλή για την Τουρκία και τους πολίτες της", δήλωσε ο Σεργκέι Dronov. "Προς το παρόν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στη διάθεσή μας: έχουμε την απόδειξη ότι το ρωσικό Su-24 δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο", πρόσθεσε.Από τα στοιχεία δε που παρουσιάστηκαν οι Ρώσοι επιμένουν πώς τα τουρκικά ραντάρ σε καμία περίπτωση δεν προειδοποίησαν του Ρώσους χειριστές και ότι αιφνιδιαστικά το τουρκικό F-16 παραβίασε τον εναέριο χώρο της Συρίας και εξαπέλυσε τον πύραυλο του Su-24.


Τα ευρήματα πάντως του “μαύρου κουτιού” θα παρουσιαστούν αναλυτικά τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ενώ η διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων θα γίνεται παρουσία ειδικών από την Μεγάλη Βρετανία και την Κίνα.


Τα όσα υποστήριξε ο Β. Πούτιν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε, σε βάρος της Τουρκίας και του Ρ. Τ. Ερντογάν σαφώς και έχουν σχέση με την κατάρριψη του Su-24. Σημειώνεται πώς οι Ρώσοι έχουν κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι αυτές έδωσαν το σχέδιο πτήσης του βομβαρδιστικού στους Τούρκους.


Είναι επίσης δεδομένο πώς οι κυρώσεις της Μόσχας σε βάρος της Τουρκίας θα είναι ακόμη πιο σκληρές σε οικονομικό, ενεργειακό και στρατιωτικό επίπεδο. Ήδη έχουν προαναγγελθεί, καθώς η Άγκυρα συνεχίσει να επιδεικνύει αλαζονεία. Όπως δήλωσε και ο Β. Πούτιν “ελπίζουμε να μην χρειασθεί να ρίξουμε πυρηνικά” στέλνοντας σαφές μήνυμα στον κ. Ερντογάν.


 Διαβάστε  ακόμα:

ΔΝΤ: Κάναμε λάθος με την Ελλάδα, τη θυσιάσαμε στο βωμό της Ευρωζώνης! 

 Πηγή


Read more

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Καυτό μωρό σε απίστευτες πόζες!!!


Η αλήθεια είναι πως οι όμορφες γυναίκες είναι η αδυναμία μας και περισσότερο όταν αυτές μένουν με τα… απολύτως απαραίτητα η και εντελώς τίποτα πάνω τους .Όπως το καυτό μωρό που σας παρουσιάζουμε πιο κάτω, μας έχει κάνει… ζημιά ανεπανόρθωτη. Και όχι άδικα. Αν δείτε τις φωτογραφίες θα καταλάβετε ακριβώς για πιο πράγμα μιλάμε!


Χαρείτε μαζί μας την απίστευτη μικρή Iana Little και πάθετε και εσείς ότι και εμείς…. 

lanal1

Η  συνέχεια  εδω


Read more

ΔΝΤ: Κάναμε λάθος με την Ελλάδα, τη θυσιάσαμε στο βωμό της Ευρωζώνης!Όταν έγινε αναδιάρθρωση ήταν πλέον αργά και ήταν και μικρή, υποστηρίζει το ΤαμείοΜε ένα mea culpa πέντε χρόνια και τρία μνημόνια μετά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναγνωρίζει ότι θα έπρεπε να έχει γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ήδη από το 2010.


Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του Ταμείου, η αναδιάρθρωση δεν πραγματοποιήθηκε γιατί υπήρχε ο φόβος διάχυσης της έλλειψης τειχών προστασίας στις οικονομίες των υπολοίπων μελών της νομισματικής ένωσης.


Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η αδυναμία πλήρωσης του προγράμματος αποδίδεται εν μέρει σε εγχώριες ακαμψίες αλλά και στην αδύναμη ανάπτυξη και τον χαμηλό πληθωρισμό στις χώρες με τις οποίες διεξάγουν εμπόριο τα υπό πρόγραμμα κράτη.


Η «συστημική εξαίρεση» προστέθηκε ώστε να παρακαμφθεί η απαίτηση που πηγάζει από το καταστατικό του ΔΝΤ περί βιωσιμότητας του χρέους για να εμπλακεί σε ένα πρόγραμμα προσαρμογής το Ταμείο.


«Όταν έγινε τελικά η αναδιάρθρωση του χρέους, αυτή ήρθε πολύ αργά και ήταν πολύ λίγη. Όταν τελικά αποφασίσθηκε η αναδιάρθρωση του χρέους του ιδιωτικού τομέα (PSI) το ‘κούρεμα’ ήταν μεγάλο για τους πιστωτές σε σύγκριση με άλλες περιπτώσεις, αλλά την ίδια στιγμή είχαν αυξηθεί και οι πιθανότητες να αποδειχθεί ανεπαρκές για να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του χρέους» αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ.


Για τα προγράμματα του 2010 επί κυβέρνησης Παπανδρέου και του 2012 επί κυβέρνησης Παπαδήμου, το ΔΝΤ παραδέχεται ότι επιδιώχθηκε η εσωτερική υποτίμηση μέσω των μεταρρυθμίσεων στις αγορές εργασίας και προϊόντων. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκαν μέτρα όπως η μείωση των ονομαστικών μισθών και επιδομάτων στο Δημόσιο, η μείωση των κατώτατων αποδοχών, η μεταρρύθμιση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, η μείωση της γραφειοκρατίας και η προώθηση του ανταγωνισμού.


Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, το Ταμείο επιχείρησε να στείλει διακρατικά μηνύματα χωρίς ειδικές αναφορές στην περίπτωση της Ελλάδας.


Διαβάστε  ακόμα:

Συναγερμός! Η Τουρκία εισβάλει στο Αιγαίο και... κανείς δεν θα πει τίποτα λόγω της "συνοριοφυλακής" της Ευρώπης! 

Read more

Έρχονται χιόνια στην ΑττικήΠέφτει η θερμοκρασία

Επιδείνωση της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιονοπτώσεις αναμένουν οι μετεωρολόγοι για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ χιόνια θα πέσουν και στην Αττική.


Συγκεκριμένα η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 800 μέτρα).


Μάλιστα οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 400 μέτρα) αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη.


Διαβάστε  ακόμα:

Νέα ταυτότητα υποχρεωτικά για όλους με κόστος 10 ευρώ 

πηγη
Read more

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Συναγερμός! Η Τουρκία εισβάλει στο Αιγαίο και... κανείς δεν θα πει τίποτα λόγω της "συνοριοφυλακής" της Ευρώπης!


Το Ευρωπαϊκό σχέδιο για τη δράση της Frontex στο Αιγαίο, που έχει τη σφραγίδα του Βερολίνου, αποτελεί τεράστια παγίδα για την Ελλάδα, καθ΄ ότι ανοίγει δρόμο στην Τουρκία για συνδιαχείριση και της δίνει πάτημα να προωθήσει ακόμη περισσότερο τις αξιώσεις της έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως είναι η αμφισβήτηση των ορίων του FIR Αθηνών και η έρευνα-διάσωση. Η ελληνική κυβέρνηση με την πολιτική της, εγκληματική για πολλούς, στο θέμα των λαθρομεταναστών και των προσφύγων βάζει την Τουρκία στο Αιγαίο με όχημα τη Frontex.


Η κυβέρνηση έκανε εξ αρχής ένα τεράστιο λάθος. Έδωσε την εντύπωση πώς τα σύνορα της Ελλάδας είναι “ξέφραγο αμπέλι”, μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει και να κάνει ότι θέλει. Αποτέλεσμα; Να περάσουν τη χώρα από την Τουρκία εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες. Έκανε στη συνέχεια ένα δεύτερο λάθος. Νόμιζε πώς θα συνδέσει το προσφυγικό με την χαλάρωση του δημοσιονομικού προγράμματος.Υπολόγισε χωρίς τους Γερμανούς, οι οποίοι όταν άρχισαν να δέχονται πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες και ξέσπασαν οι αντιδράσεις στη χώρα η Άνγκελα Μέρκελ έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο της, αξιοποιώντας ασφαλώς τις πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία. Είπε στον Ερντογάν πώς θα σας στηρίξουμε να κρατήσετε τους λάθρο και τους πρόσφυγες στα εδάφη σας και “ότι θέλετε”.


Αφού λοιπόν δημιούργησαν το ταμείο για την οικονομική στήριξη της Τουρκίας με το ποσό των 3 δις ευρώ (στο οποίο θα πρέπει να συμμετάσχει και η Ελλάδα) άρχισαν να μιλούν και για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο. Αφού η Ελλάδα αντέδρασε, επινόησαν τη Frontex και ένα πολύ ύποπτο σχέδιο, με τη χώρα μας να κινδυνεύει να εκθέσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να μείνει αμανάτι με τα “hot spots”.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαμηνύει ότι η Frontex αλλάζει και μετατρέπεται σε νέα δύναμη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης. Ωστόσο, υπάρχουν κρίσιμες λεπτομέρειες οι οποίες μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα επικίνδυνες για τα ελληνικά συμφέροντα και να νομιμοποιήσεις τις ενέργειες των Τούρκων στο Αιγαίο.


Τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε δεν είναι άλλα από τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, τα οποία καθορίζονται από το FIR Αθηνών, τα όρια του οποίου αμφισβητεί η Τουρκία. Οι Ευρωπαίοι επικαλούμενοι τη φύλαξη των συνόρων θέλουν να στείλουν σε αυτή την περιοχή δύναμη 1.500 ανδρών η οποία θα είναι αυτόνομη.


Θα συνεργάζεται μεν με την Ελλάδα, ωστόσο θα έχει το δικαίωμα, κατά το δοκούν να επεμβαίνει χωρίς την άδεια της χώρας μας να είναι απαραίτητη και κυρίως θα έχει το δικαίωμα συνεργασίας με δυνάμεις τρίτης χώρας, εκτός Ε.Ε. Δηλαδή με την Τουρκία. Που ακριβώς θα παρεμβαίνει και σε τι; Είναι ερωτήματα πολύ κρίσιμα.


Θα φέρουμε ορισμένα παραδείγματα. Η Τουρκία αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας για έρευνα και διάσωση σε πολλές περιοχές του Αιγαίου. Ποιος διασφαλίζει πώς η Frontex δεν θα αναλαμβάνει μία επιχείρηση για τη διάσωση λαθρομεταναστών (τους οποίους μπορεί να έχει στείλει η Άγκυρα) και να αναθέτει την έρευνα και διάσωση εντός του FIR Αθηνών στην Τουρκία γιατί όλος τυχαίως βρέθηκε στην περιοχή ένα τουρκικό ελικόπτερο ή μια ακταιωρός;


Τι θα γίνει αν ένα σκάφος με λαθρομετανάστες ναυαγήσει σε κοντά σε ένα ελληνικό νησί, όπως το Φαρμακονήσι εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας; Θα πει η Frontex ζητάω τη συνδρομή της Τουρκίας, αλλά δεν δέχονται τη βοήθεια της Ελλάδας; Να σημειώσουμε πώς η κρίση των Ιμίων ξεκίνησε από μία δήθεν προσάραξη τουρκικού εμπορικού πλοίου.


Όλα αυτά τα ζητήματα είναι κρίσιμης εθνικής σημασίας και η ελληνική κυβέρνηση κακώς δεν φρόντισε να τα προασπίσει. Φοβούμαστε τώρα πώς με την απειλή του “βέτο” δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα και οι κοινές ελληνοτουρκικές επιχειρήσεις τις οποίες αρνήθηκε θα “μπουν από το παράθυρο”, καθώς η ξένη δύναμη θα μπορεί για παράδειγμα να επιχειρεί μαζί με τους τουρκικές δυνάμεις στο Αιγαίο χωρίς θα έχει προηγηθεί ελληνική έγκριση.


Ότι δηλαδή πάσχιζε επί δεκαετίες να πετύχει η Τουρκία φαίνεται να το πετυχαίνει τώρα και μάλιστα με τη νομιμοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών γι' αυτό. Αντιθέτως φέρει τεράστιες ευθύνες.


Αποδεικνύεται δε πώς αυτός ήταν ο στόχος της Άγκυρας από την αρχή και γι' αυτό έστελνε σε συνεννόηση με τη ΜΙΤ καραβιές λαθρομεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά. Ακόμη και σήμερα δε και μέχρι να δέσει κατά το κοινώς λεγόμενο τον γάιδαρο της δεν κάνει απολύτως τίποτα για την ανάσχεση των κυμάτων μεταναστών. Είναι αμφίβολο αν θα κάνει και στη συνέχεια και οι λόγοι είναι προφανείς.


Η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής αύριο έχει την δυνατότητα να μπλοκάρει τις αποφάσεις αυτές, αρκεί να παραβλέψει τις ιαχές και τις απειλές για την έξοδο της χώρας από τη συνθήκη Σένγκεν. Για τη χώρα μας είναι πολύ πιο σημαντικό να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα απ' ότι τη Σένγκεν.


Όσον αφορά στη νέα Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, τη νέα Fronetx θα χαρακτηρίζεται από τα ακόλουθα:


-Εφεδρείες συνοριοφυλάκων ταχείας κινητοποίησης και τεχνικού εξοπλισμού: Ο οργανισμός θα είναι σε θέση να βασίζεται σε τουλάχιστον 1.500 εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα μπορούν να αναπτυχθούν σε λιγότερο από 3 ημέρες. Για πρώτη φορά, ο οργανισμός θα έχει τη δυνατότητα να προμηθεύεται ο ίδιος εξοπλισμό και να χρησιμοποιεί ένα απόθεμα τεχνικού εξοπλισμού που θα παρέχεται από τα κράτη μέλη. Δεν θα υπάρχει πλέον έλλειψη προσωπικού ή εξοπλισμού για τις ευρωπαϊκές συνοριακές επιχειρήσεις. Οι ανθρώπινοι πόροι του νέου οργανισμού θα υπερδιπλασιαστούν σε σχέση με εκείνους του Frontex, ανερχόμενοι σε μόνιμο προσωπικό 1.000 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του επιτόπιου προσωπικού, έως το 2020.


-Ρόλο παρακολούθησης και εποπτείας: θα συσταθεί ένα κέντρο παρακολούθησης και ανάλυσης κινδύνου, το οποίο θα παρακολουθεί τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και εντός αυτής και θα διενεργεί αναλύσεις κινδύνου και υποχρεωτικές εκτιμήσεις τρωτότητας, προκειμένου να εντοπίζονται και να θωρακίζονται τα αδύνατα σημεία. Αξιωματικοί-σύνδεσμοι θα αποσπώνται στα κράτη μέλη για να εξασφαλίζεται η επιτόπια παρουσία στα σημεία όπου υπάρχει κίνδυνος για τα σύνορα. Ο οργανισμός θα είναι σε θέση να εκτιμά την επιχειρησιακή ικανότητα, τον τεχνικό εξοπλισμό και τους πόρους που διαθέτουν τα κράτη μέλη ώστε να αντιμετωπίζουν προκλήσεις στα εξωτερικά τους σύνορα και να απαιτεί από τα κράτη μέλη να λάβουν μέτρα ώστε να επιληφθούν του ζητήματος εντός καθορισμένης προθεσμίας σε περίπτωση που υπάρχουν τρωτά σημεία.


-Δικαίωμα παρέμβασης: τα κράτη μέλη μπορούν να ζητήσουν την εκτέλεση κοινών επιχειρήσεων και ταχείες συνοριακές επεμβάσεις, καθώς και την αποστολή ευρωπαϊκών ομάδων συνοριοφυλάκων και ακτοφυλάκων προς υποστήριξή τους .Σε περίπτωση που εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις ή που κράτος μέλος υφίσταται σημαντική μεταναστευτική πίεση που θέτει σε κίνδυνο τον χώρο Σένγκεν και εφόσον δεν επίκειται η λήψη μέτρων σε εθνικό επίπεδο ή εάν αυτά είναι ανεπαρκή, η Επιτροπή θα έχει τη δυνατότητα να εκδίδει εκτελεστική απόφαση με την οποία θα ορίζεται ότι η κατάσταση σε συγκεκριμένο τμήμα των εξωτερικών συνόρων απαιτεί την ανάληψη επείγουσας δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό θα επιτρέπει στον οργανισμό να παρεμβαίνει και να αποστέλλει ευρωπαϊκές ομάδες συνοριοφυλάκων και ακτοφυλάκων, ώστε να εξασφαλίζεται ότι αναλαμβάνεται επιτόπια δράση, ακόμη και όταν ένα κράτος μέλος δεν είναι σε θέση ή δεν επιθυμεί να λάβει τα αναγκαία μέτρα.


-Επιτήρηση από την Ακτοφυλακή: οι εθνικές ακτοφυλακές θα αποτελούν μέρος της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, στον βαθμό που εκτελούν καθήκοντα συνοριακών ελέγχων. Οι εντολές της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ελέγχου της Αλιείας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα θα ευθυγραμμιστούν με την εντολή της νέας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Οι τρεις οργανισμοί θα είναι σε θέση να αναλαμβάνουν κοινές επιχειρήσεις επιτήρησης, για παράδειγμα, μέσω της από κοινού λειτουργίας των τηλεκατευθυνόμενων αεροπορικών συστημάτων (μη επανδρωμένων αεροσκαφών) στη Μεσόγειο Θάλασσα.


-Εντολή για δραστηριοποίηση σε τρίτες χώρες: ο οργανισμός θα λάβει νέα εντολή για αποστολή αξιωματικών-συνδέσμων σε γειτονικές τρίτες χώρες και έναρξη κοινών επιχειρήσεων με αυτές, μεταξύ άλλων και στο έδαφός τους.


Διαβάστε  ακόμα:

Οι 10 σημαντικότερες ανακαλύψεις στη φυσική για το 2015


ΠηγήRead more

Νέα ταυτότητα υποχρεωτικά για όλους με κόστος 10 ευρώ


Υποχρεωτικά για όλους η αλλαγή ταυτότητας σε νέου τύπου - Κόστος 10 ευρώ για την αλλαγή Ζήτημα χρόνου είναι να αλλάξουν οι πολίτες τις ταυτότητες τους ενώ ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή που επεξεργάζεται προτάσεις για την αντικατάσταση των υφιστάμενων ταυτοτήτων με νέα δελτία τα οποία θα είναι δύσκολο να παραχαραχτούν. AdTech Ad Την είδηση επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος υπολογίζει το κόστος σε περίπου 10 ευρώ για τον κάθε πολίτη. Μέσα στους επόμενους μήνες όλοι οι Έλληνες πολίτες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου, σύγχρονες αστυνομικές ταυτότητες. Ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, που θα υποβάλλει έως τα τέλη Γενάρη την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ανέφερε ότι πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο που να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα, επομένως προχωράμε

. Υπάρχει κάποιο οικονομικό κόστος, δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον πολίτη, υπολογίζουμε γύρω στα δέκα ευρώ θα κοστίσει κάθε ταυτότητα και είμαστε στην διαδικασία προκειμένου να συντάξουμε και να αιτιολογήσουμε τις νέες ταυτότητες. Η επιτροπή θα προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου στις νέες ταυτότητες. Οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων. Αντίθετα στα διαβατήρια που εκδίδονται από την Αστυνομία–σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας– δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κρούσματα πλαστογραφίας. Το ίδιο και στα νέα διπλώματα οδήγησης που από το 2009 εκδίδονται με τις ίδιες προδιαγραφές από το Εθνικό Κέντρο Έκδοσης Εγγράφων Ασφαλείας, που εδρεύει στη διεύθυνση διαβατηρίων της Αστυνομίας.


Διαβάστε  ακόμα:

Σπίτια στο... σφυρί για στεγαστικά, κάρτες και καταναλωτικά 

ΠΗΓΗRead more

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Σπίτια στο... σφυρί για στεγαστικά, κάρτες και καταναλωτικάΚρύος ιδρώτας λούζει χιλιάδες οφειλέτες με δάνεια στο… κόκκινο, με την κυβέρνηση να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης σε ξένα funds ακόμη και στεγαστικών δανείων που αφορούν στην πρώτη κατοικία.

Παγίδες κρύβει το πρόσφατο deal που έκλεισαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Οικονομικών, Γ. Σταθάκης και Ευ. Τσακαλώτος, που θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία αγοράς «κόκκινων» δανείων με τη συμμετοχή τραπεζών, funds, εταιριών διαχείρισης, αλλά και μεταβίβασης απαιτήσεων.


Αναστολή


Οπως ανέφερε στον «Ε.Τ.» ο δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς, η συμφωνία κυβέρνησης-πιστωτών κάνει λόγο για προσωρινή εξαίρεση (αναστολή αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του νόμου έως 15.2.2016) από το καθεστώς των πωλήσεων και όχι για ρητή απαγόρευση των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, των καταναλωτικών δανείων-καρτών, των δανείων με υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης στην πρώτη κατοικία, καθώς και των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αυτών με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.


Θα χρωστούν σε εισπρακτικές


Αυτό σημαίνει πως ακόμη και οι οφειλέτες που έχουν μπει στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη για να σώσουν το σπίτι τους μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με τα… κοράκια. Εφόσον δηλαδή βγει στο…σφυρί το δάνειό τους, θα πρέπει να λογοδοτήσουν στα funds αντί των τραπεζών, δηλαδή θα βρεθούν να χρωστούν στις εισπρακτικές εταιρίες-αρπακτικά. Μέσα στο νόμο αναφέρεται ότι για τα δάνεια που βρίσκονται σε καθεστώς δικαστικής διεκδίκησης ή έχουν επιδικασθεί ποσά, δεν απαιτείται όχληση για ρύθμιση πριν από την πώληση των δανείων. 

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπορούσαν να πουληθούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια πρώτης κατοικίας πριν από τις 15 Φεβρουαρίου του 2016 για όσους έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στο νόμο Κατσέλη, καθώς και για αυτούς που θα κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Κι αυτό καθώς 14 Φεβρουαρίου του 2016 λήγει η εξάμηνη περίοδος στο πλαίσιο της οποίας οι δανειολήπτες που έχουν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη και η υπόθεσή τους εκκρεμεί θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τους.


Βλέπουν… βίλες


Υπενθυμίζεται πως από τις αρχές του έτους θα μπορούν να πουληθούν σε εταιρίες μεταβίβασης απαιτήσεων μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εφόσον δεν εξυπηρετούνται για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών. Προς το παρόν, από τις αρχές του 2016 θα επιτρέπεται η πώληση «κόκκινων» δανείων των μεγάλων επιχειρήσεων και των στεγαστικών ή μη καταναλωτικών δανείων που δεν έχουν υποθήκη ή προσημείωση στην πρώτη κατοικία, αλλά σε άλλο ακίνητο του δανειολήπτη (π.χ. εξοχικές κατοικίες). Ηδη φορείς της αγοράς αναφέρουν πως κάποια distress funds έχουν βάλει στο στόχαστρο κάποιες βίλες που μπορούν να εξελιχθούν σε πολυτελείς εξοχικές κατοικίες ξένων.

Ιωάννα Φεντούρη


Διαβάστε  ακόμα:

Νέο νομοσχέδιο για παράταση σε κάρτα σίτισης, επίδομα ενοικίου και αλλαγές στα 5μηνα ΟΑΕΔ 

Read more

«Μπάλες» που…. δεν ξεφουσκώνουν!!!!


Η Charley Atwell μας δείχνει με καμάρι το τεράστιο στήθος της και δεν μπορούμε παρα να συμφωνήσουμε ότι άσχετα με το υλικό που είναι φτιαγμένο….είναι υπέροχο!Δείτε  τις  καυτές  φωτο  ΕΔΩRead more

Η 18χρονη που θα σας αποπλανήσει με τα μάτια της…και όχι μόνο….!!!!


Ετοιμαστείτε να….ερωτευθείτε και να εκτοξευθείτε!!


Με το βλέμμα το λάγνο σε κάνει και λιώνεις….αλλα όταν την δεις και γυμνή τότε παραδίνεσαι εντελώς!


Η υπέροχη μικρή Uma Jolie, που θα σας κάνει την καρδια σας να χτυπάει πιο γρήγορα!

01


Απολαύστε την  ΕΔΩ
Read more

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Πώς μας βλέπουν τα δελφίνια;Είναι από τα πιο έξυπνα πλάσματα της θάλασσας και η ικανότητα που έχουν να «βλέπουν» με τη βοήθεια ενός βιολογικού σόναρ που διαθέτουν, είναι αναμφίβολα εντυπωσιακή για τους επιστήμονες.


Τα δ ελφίνια εκπέμπουν συγκεκριμένα ηχητικά κύματα και με τη βοήθεια των δοντιών τους, τα οποία λειτουργούν σαν κεραίες, αποκτούν αίσθηση της θέσης και της όψης των αντικειμένων.


Επιστήμονες από τον ερευνητικό οργανισμό Speak Dolphin ισχυρίζονται πως κατάφεραν να μετατρέψουν τα σήματα αυτά σε εικόνα και να βγάλουν μια τρισδιάστατη απεικόνιση της «αντίληψης» που έχει ένα δελφίνι για τον άνθρωπο που είναι απέναντί του. 


Η εικόνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό το ολόγραμμα «εμφανίζεται» στον εγκέφαλο του δελφινιού μόνο μέσα από τη λήψη ηχητικών κυμάτων.


«Αντικρίζοντας την τρισδιάστατη εκτύπωση, μείναμε όλοι άφωνοι. 


Για πρώτη φορά στην ιστορία της επικοινωνίας μας με αυτά τα ζώα, μπορούμε να έχουμε μια εικόνα για το τι αντικρίζουν τα δελφίνια με τον ήχο», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Jack Kassewitz.ΠΗΓΗ: perierga.grΔιαβάστε  ακόμα:

Οι παγετώνες του Έβερεστ συρρικνώνονται με δραματικούς ρυθμούς 


ΠΗΓΗ: perierga.grRead more

Τα πουλιά πέταξαν για πρώτη φορά πριν από 90 εκατ. χρόνιαΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

Ο κοινός πρόγονος των σύγχρονων πουλιών πέταξε για πρώτη φορά πριν από περίπου 90 έως 95 εκατ. χρόνια στη σημερινή νότια Αμερική, η οποία αποτελούσε τότε το δυτικό τμήμα της υπερ-ηπείρου Γκοντβάνα. Αυτό συμπέρανε μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία ιχνηλάτησε το οικογενειακό «δέντρο» των πουλιών με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ, χάρη σε συγκριτικές γενετικές και παλαιοντολογικές αναλύσεις.Η εξαφάνιση των δεινοσαύρων μετά την πτώση ενός μεγάλου αστεροειδούς στη χερσόνησο Γιουκατάν της Κεντρικής Αμερικής πριν από περίπου 66 εκατ. χρόνια, βοήθησε τα πουλιά να «πάρουν τα πάνω» τους και να εξελιχθούν γρήγορα σε ολοένα περισσότερα είδη, καθώς επίσης να εξαπλωθούν στις πιο μακρινές περιοχές του πλανήτη.

Προηγούμενες μελέτες είχαν τοποθετήσει την εμφάνιση των πουλιών με μεγάλη απόκλιση, με τις εκτιμήσεις να διαφέρουν πολύ: πριν από 72 έως 170 εκατ. χρόνια. Η νέα εκτίμηση θεωρείται ακριβέστερη.

Σήμερα πια υπάρχουν πάνω από 10.000 είδη πουλιών έναντι περίπου 5.000 ειδών θηλαστικών. «Τα σύγχρονα πουλιά είναι η πιο διαφοροποιημένη ομάδα σπονδυλωτών της ξηράς από άποψη αριθμού ειδών και γεωγραφικής εξάπλωσης, αλλά ακόμη δεν κατανούμε πλήρως την εξελικτική ιστορία τους», δήλωσε ο επικεφαλής της νέας μελέτης Τζόελ Κράκραφτ του Τμήματος Ορνιθολογίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science Advances", συνδύασαν την ανάλυση του DNA από 230 αντιπροσωπευτικά είδη πουλιών, με την ανάλυση 130 απολιθωμάτων πουλιών, κατασκευάζοντας έτσι ένα εξελικτικό δέντρο που φθάνει έως το πρώτο σύγχρονο πουλί.

Τα πουλιά αποκόπηκαν εξελικτικά από τους ιπτάμενους δεινόσαυρους πριν από περίπου 150 εκατ. χρόνια. Όμως αυτά τα πρώτα δεινο-πουλιά είχαν στοιχεία που θύμιζαν δεινόσαυρο, καθώς διέθεταν δόντια, μακριές οστέινες ουρές, μεγάλα νύχια στα άκρα τους κ.α. Μόνο όταν αυτά τα «ρετρό» χαρακτηριστικά εξαφανίσθηκαν, εμφανίσθηκαν τα σύγχρονα πουλιά που δεν θυμίζουν πλέον δεινόσαυρους.

Οι πρόγονοι των σύγχρονων πουλιών εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ότι πριν από δεκάδες εκατομμύρια χρόνια η κοιτίδα τους, η Νότια Αμερική, ήταν συνδεδεμένη με μια λωρίδα ξηράς με την Ανταρκτική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, όπου και μπόρεσαν να επεκταθούν. Επίσης, μέσω μιας άλλης γέφυρας ξηράς στην Κεντρική Αμερική, μετανάστευσαν στη Βόρεια Αμερική. Από εκεί, επεκτάθηκαν προς τα ανατολικά και έφθασαν στην Ευρασία και, τελικά, στην Αφρική.


Δείτε  ακόμα:

Τα πιο μυστήρια δάση όλων των εποχών
Read more

Οι 10 σημαντικότερες ανακαλύψεις στη φυσική για το 2015Σημαντικότερη η διπλή κβαντική τηλεμεταφοράΗ ταυτόχρονη κβαντική τηλεμεταφορά δύο ιδιοτήτων ενός θεμελιώδους σωματιδίου, του φωτονίου, ανακηρύχθηκε «ανακάλυψη της χρονιάς» από το περιοδικό "Physics World" (Κόσμος της Φυσικής) του Ινστιτούτου Φυσικής με έδρα το Λονδίνο.


Το 1993 είχε για πρώτη φορά δειχθεί θεωρητικά ότι είναι δυνατή η τηλεμεταφορά μιας κβαντικής κατάστασης. Έκτοτε, όλο και περισσότερες ερευνητικές ομάδες ανακοινώνουν νέες επιτυχίες κβαντικής τηλεμεταφοράς σε ολοένα μεγαλύτερες αποστάσεις.


Όμως οι Γιαν-Γουέι Παν και Τσαογιάνγκ Λου του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, ήσαν οι πρώτοι που κατάφεραν να πετύχουν διπλή τηλεμεταφορά, τόσο της πόλωσης, όσο και της τροχιακής στροφορμής ενός φωτονίου σε ένα άλλο μακρινό φωτόνιο. Το επόμενο βήμα θα είναι η τριπλή -ή και η πολλαπλή-κβαντική τηλεμεταφορά. Ίσως κάποτε η ολική τηλεμεταφορά ενός ανθρώπου ή αντικειμένου αλά «Σταρ Τρεκ» περάσει απο την επιστημονική φαντασία στην πραγματικότητα.


Η κορυφαία δεκάδα ανακαλύψεων στη Φυσική το 2015 περιλαμβάνει:  


- τη μέτρηση για πρώτη φορά της ακτινοβολίας κυκλότρου από ένα μόνο ηλεκτρόνιο


- την παρατήρηση για πρώτη φορά των φερμιονίων Weyl


- την πιο πειστική έως τώρα πειραματική επιβεβαίωση του φαινομένου της κβαντικής διεμπλοκής


- την πρώτη άμεση ανίχνευση φωτός από έναν εξωπλανήτη


- την ανακάλυψη δύο πενταπλών κουάρκ (pentaquarks) από τον επιταχυντή του CERN


- την ανακάλυψη του πρώτου υλικού (σουλφιδίου του υδρογόνου) που εμφανίζει «ζεστή» υπεραγωγιμότητα


- τη δημιουργία της πρώτης φορητής συσκευής μαγνητικής απεικόνισης (MRI)


- την κατασκευή του πρώτου φερμιονικού μικροσκοπίου και


- τη δημιουργία της πρώτης κβαντικής λογικής πύλης από πυρίτιο.


Διαβάστε  ακόμα:

Οι παγετώνες του Έβερεστ συρρικνώνονται με δραματικούς ρυθμούς

Read more

Η μικροσκοπική Γιαπωνέζα που καταβροχθίζει 100 φέτες ψωμί!(video)


Ολοκληρώνει με επιτυχία την 6λεπτη δοκιμασία Η σταρ του YouTube Yuka Kinoshita από την Ιαπωνία ανεβάζει συνήθως βίντεο με την ίδια πρωταγωνίστρια σε… ασυνήθιστες κι ακραίες διατροφικές προκλήσεις και το τελευταίο της επίτευγμα κινείται στην ίδια κατεύθυνση.


Στο 6λεπτο βίντεο η Kinoshita βάζει σε σειρά δέκα σακουλάκια που το καθένα περιέχει δέκα φέτες ψωμί.


«Σήμερα θα φάω 100 φέτες ψωμί, δεν είναι και τόσο πολύ τελικά», λέει, «έχω μαγιονέζα, μέλι, ζαμπόν, βούτυρο…»


Κι έτσι αρχίζει η «εξολόθρευση» του ψωμιού με τη μικροκαμωμένη Yuka να καταβροχθίζει τη μία φέτα μετά την άλλη.


Για μια εναλλαγή στη γεύση συνδυάζει τη μαγιονέζα με το μέλι αλλά και με αλάτι.


«Έφαγα περίπου 50 φέτες και το σαγόνι μου έχει αρχίσει να κουράζεται…», λέει κάποια στιγμή.


«Έφτασα στη μέση, τώρα θα συνεχίσω με τυρί», συνεχίζει.


Έξι λεπτά και εκατό φέτες αργότερα, ολοκληρώνει με άνεση την αποστολή της. Δείτε  ακόμα:

Μωρά που μοιάζουν με Emojis!


πηγη

Read more

Καυτό μοντέλο κάνει στριπτίζ...


Τέτοιες μέρες που η ζέστη άρχισε να ανεβαίνει χρειαζόμαστε ένα κύμα δροσιάς να μας φτιάξει το κέφι.


 


Η Emily για αυτόν ακριβώς τον σκοπό έρχεται, αφού μας υποδέχεται στην πισίνα με το δικό της καυτό κορμί και κάνει στριπτίζ.


Πέστε και εσείς μέσα και καλή διασκέδαση!!

Δείτε  τις  ακατάλληλες  φωτο   ΕΔΩRead more

Πανωλεθρία της Λεπέν στο δεύτερο γύρο των εκλογώνΗχηρό χαστούκι στο Εθνικό Μέτωπο που δεν πήρε ούτε μία περιφέρειαΤο ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν κατέρρευσε χθες στο δεύτερο γύρω των περιφερειακών εκλογών, χάνοντας σε όλες τις περιφέρειες μετά από την κυριαρχία του στον πρώτο γύρω των εκλογών, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Οι συντηρητικοί είχαν μεγάλη άνοδο ενάντια των κυβερνώντων σοσιαλιστών, αλλάζοντας τον πολιτικό χάρτη της Γαλλίας.


Η αποτυχία του Εθνικού Μετώπου να κερδίσει έστω και μία από τις έξι περιφέρειες στις οποίες ηγούνταν δεν εμπόδισε το αντιμεταναστευτικό κόμμα από τις βλέψεις του προς τις προεδρικές εκλογές του 2017, τον τελικό στόχο της Λεπέν.


Η Λεπέν είχε ανέβει ψηλά στα ποσοστά μετά από επιθέσεις εξτρεμιστών και ένα κύμα μεταναστών άνευ προηγουμένου στην Ευρώπη, και το κόμμα κυριάρχησε στις εκλογές του πρώτου γύρου και στις 13 νέες περιφέρειες της Γαλλίας. Αλλά οι προβλέψεις όλων των σημαντικών εταιρειών δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι το κόμμα έχασε όλες τις περιφέρειες χθες, μαζί με καθοριστικές ήττες και για την Λεπέν και τη δημοφιλή ανιψιά της.


«Εδώ σταματήσαμε την πρόοδο του Εθνικού Μετώπου», είπε ο συντηρητικός Ζαβιέ Μπερτράν, ο οποίος εκτιμώνταν ότι θα κέρδιζε την Λεπέν στα βόρεια.


Οι υποστηρικτές της Λεπέν στη πόλη Ενίν-Μπομόν της βόρειας Γαλλίας τον αποδοκίμασαν καθώς εμφανίστηκε σε μια μεγάλη οθόνης της τηλεόρασης. Η ατμόσφαιρα ήταν βαριά, σε άκρα αντίθεση με αυτή της προηγούμενης εβδομάδας, όπου η Λεπέν κέρδισε πάνω από 40% των ψήφων και προηγούνταν του Μπερτράν κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες. Τα δεδομένα αναστράφηκαν χθες, και ο Μπερτράν κέρδισε τη Λεπέν κατά σχεδόν 15 μονάδες.


Παρά την πανωλεθρία, η Λεπέν έδωσε θετικό τόνο, υποσχόμενη ότι θα συνεχίσει να επεκτείνει την υποστήριξη του κόμματός της. Είπε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα «κινητοποιήσω όλους τους Γάλλους, όλων των εθνικοτήτων, που θέλουν να έρθουν μαζί μας». Πρόσθεσε, σε δηλώσεις μπροστά σε επικροτούμενους υποστηρικτές της, «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει».


Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, η Λεπέν πήρε 42,8% των ψήφων σε σχέση με το 57% του Μπερτράν. Η ανηψιά της, Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν, πήρε 46% στα νοτιοανατολικά (Προβάνς-Άλπεις-Κυανή Ακτή), σε σύγκριση με το 53,7% του συντηρητικού δημάρχου της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί.


Οι συντηρητικοί βοηθήθηκαν προς τη νίκη στις δύο αναμετρήσεις με την Λεπέν από τους σοσιαλιστές, οι οποίοι απέσυραν τους υποψηφίους τους, ζητώντας από τους ψηφοφόρους τους να δώσουν τη ψήφο τους στους συντηρητικούς. Η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες ανέβηκε αισθητά από τον πρώτο γύρω, δείχνοντας ότι πολλοί ψηφοφόροι ήθελαν να εμποδίσουν το Εθνικό Μέτωπο, που κάποτε βρισκόταν στο ρόλο παρία, από το να ασκήσει εξουσία.


Συνολικά, οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικανοί κέρδισαν 7 περιφέρειες, και το Σοσιαλιστικό Κόμμα 5, κατά τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.


Μεταξύ των πολύτιμων περιφερειών που «έπεσαν» στους συντηρητικούς ήταν αυτή του Παρισιού, που για πολλά χρόνια κερδίζονταν από τους σοσιαλιστές, ενώ στη Κορσική κέρδισε ένας εθνικιστής που δεν έχει σχέση με κανένα μεγάλο κόμμα.


Η Λεπέν κατήγγειλε την «καμπάνια δυσφήμισης που αποφασίστηκε στα παλάτια της (Γαλλικής) Δημοκρατίας», αναφερόμενη στη τακτική φόβου από τους ανταγωνιστές της. Μεταξύ των είναι και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βάλς, που είπε ότι το Εθνικό Μέτωπο θα μπορούσε να οδηγήσει το έθνος σε «εμφύλιο πόλεμο».


Στις εκλογές του δεύτερου γύρου ήρθαν 7% περισσότεροι ψηφοφόροι από αυτούς των προηγούμενων περιφερειακών εκλογών το 2010, με 50,4% των εγγεγραμμένων να έχουν ψηφίσει μέχρι τις 5:00 μ.μ. (τοπική ώρα) στις μεγάλες πόλεις, τρεις ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.


Στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών πριν από πέντε χρόνια είχαν ψηφίσει 43,4% των εγγεγραμμένων πολιτών


Παρά την ήττα του, το Εθνικό Μέτωπο έστειλε ένα μήνυμα στους Γάλλους. Ο Βαλς προειδοποίησε ότι το ακροδεξιό κόμμα παραμένει «επικίνδυνο» παρά την ήττα του, και προέτρεψε τη χώρα του να ενωθεί για να αντιμετωπίσει τον εξτρεμισμό. «Η Γαλλία, σε στιγμές αλήθειας, έχει πάντα βρεί καταφύγιο στις αληθινές της αξίες», είπε ο Βαλς.


Το Εθνικό Μέτωπο είχε μαζέψει αρκετές πολιτικές νίκες σε τοπικές εκλογές των τελευταίων χρόνων, αλλά το να κερδίσει ολόκληρη περιφέρεια θα ήταν πρωτάκουστη νίκη για το κόμμα πριν τις προεδρικές εκλογές σε 18 μήνες.


Παρά την ήττα του όμως, οι πολιτικοί της Αριστεράς και Δεξιάς είπαν ότι τα συντηρητικά κόμματα θα πρέπει να επανεξετάσουν τις προτεραιότητές τους. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι – πρέπει να δράσουμε», είπε ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς, σε οπαδούς του.


Και όντως, η μέρα αποτέλεσε την ανεπίσημη έναρξη των εκλογών καθώς πολιτικοί όλων των κομμάτων έθεσαν τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών χθες στο πλαίσιο των προεδρικών των φιλοδοξιών.


Διαβάστε  ακόμα:

Τα πιο μυστήρια δάση όλων των εποχών

Read more

Νέο νομοσχέδιο για παράταση σε κάρτα σίτισης, επίδομα ενοικίου και αλλαγές στα 5μηνα ΟΑΕΔΤα πρώτα μέτρα από το παράλληλο πρόγραμμά της αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στην Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην βουλή προβλέπονται σημαντικά μέτρα για το πρόγραμμα της Ανθρωπιστικής Κρίσης την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ αλλά και τα προνοιακά επιδόματα.

Στο νομοσχέδιο με τίτλο "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις" περιλαμβάνονται σημαντικές διατάξεις που αφορούν την ίδρυση ΚΕΠ των φτωχών, ρυθμίσεις για την ηλεκτρονική συλλογή των στοιχείων όλων των προνοιακών επιδομάτων αλλά και η παράταση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης για το 2016.

Στις άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται:

δημιουργία προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για τους ανέργους .Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι διατάξεις που θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνουν την θωράκηση των εργασιακών δικαιωμάτων των ωφελούμενων και την αύξηση της διάρκειας εργασίας μέσω του προγράμματος από 5 πέντε μήνες σε οκτώ.

εξάμηνη αναστολή πλειστηριασμού για την ΒΙΟΜΕ

ρύθμιση θεμάτων προσωπικού των ΟΤΑ σε παραμεθόριες περιοχές αλλά και η δυνατότητα μεταφοράς του προσωπικού ΑΜΕΑ

κοινωνικά τιμολόγια ΔΕΗ για τις ευπαθείς ομάδες

νομοθετική ρύθμιση για την αποτέφρωση των νεκρών

οριστική επίλυση της εκκρεμότητας των επιτυχόντων στον ΑΣΕΠ του 1997 με την μετάταξή τους σε πίνακα διοριστέων

δίνεται η δυνατότητα στο πλαίσιο της κινητικότητας να επιστρέψουν οι δημοτικοί αστυνομικοί από τα σωφρονιστικά καταστήματα:

επιλύεται το ζήτημα κατάπτωσης των εγγυητικών επιστολών σε αγρότες-εργοδότες

ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τα επιδόματα επικινδυνότητας και ανθιυγεινής εργασίας

επαναφορά ενισχυτικής διδασκαλίας σε γυμνάσια και λύκεια

προκήρυξη διαγωνισμού για την αντιμετώπιση ιατροφαρμακευτικών αναγκών των μεταναστών

υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

επίλυση προβλημάτων ιατρών του ΕΣΥ

παροχή κινήτρων για ιατρεία σε άγονες και νησιωτικές περιοχές

ρυθμίσεις του χρόνιου προβλήματος με την τεράστια αναμονή στις λίστες των χειρουργείων


Διαβάστε  ακόμα:

Οι παγετώνες του Έβερεστ συρρικνώνονται με δραματικούς ρυθμούς

πηγη
Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου