Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Απαγόρευσαν τα φωτοβολταϊκά διότι «στερούν τον ήλιο από τα φυτά»Τα φωτοβολταϊκά αναδεικνύονται σε κυρίαρχη καθαρή τεχνολογία ηλεκτροπαραγωγής σε όλο τον κόσμο, αλλά υπάρχει μια μικρή πόλη που αντιστέκεται Ο λόγος για το Γούντλαντ της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ, μια κωμόπολη 800 κατοίκων. Εκεί οι δημοτικές αρχές ανέστειλαν την εγκατάσταση νέων φωτοβολταϊκών συστημάτων βασιζόμενες στις θεωρίες μιας συνταξιούχου δασκάλας ονόματι Τζέην Μαν.


Όπως μεταδίδει η τοπική εφημερίδα Roanoke-Chowan News-Herald, η καθηγήτρια υποστηρίζει ότι τα φωτοβολταϊκά απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία του περιβάλλοντος χώρου στερώντας την από τα φυτά και έτσι εμποδίζουν τη διενέργεια της φωτοσύνθεσης.


Η κυρία αυτή ισχυρίστηκε ότι στις περιοχές κοντά στα φωτοβολταϊκά πάνελ τα φυτά είναι ξερά και νεκρά διότι δεν λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες ηλιακής ακτινοβολίας.


Έφτασε μάλιστα στο σημείο να αποδώσει τα υψηλά ποσοστά καρκίνου της περιοχές στη λειτουργία των φωτοβολταϊκών πάνελ.Ο σύζυγός της, Μπομπ Μαν, είπε ότι «τα φωτοβολταϊκά πάρκα ρουφάνε όλη την ενέργεια του ήλιου».


Μετά από αυτές τις «επιστημονικές» μαρτυρίες το κοινοτικό συμβούλιο δεν είχε άλλη επιλογή από το να απορρίψει την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ακόμα και μετά τις αιτιάσεις εκπροσώπων της θιγόμενες εταιρείες που υποστήριξαν ότι τα φωτοβολταϊκά πάνελ δεν απορροφούν άλλη ηλιακή ακτινοβολία από αυτή που πέφτει επάνω τους.


Για να λέμε όλη την αλήθεια, οι κάτοικοι του Γούντλαντ ανησυχούν ότι τα τοπικά φωτοβολταϊκά πάρκα ούτε πλούτο ούτε νέες θέσεις εργασίας δημιουργούν για τους ανθρώπους της κοινότητας.


«Τα φωτοβολταϊκά πάνελ καταλαμβάνουν τις περισσότερες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, οι δουλειές χάνονται και το Γούντλαντ εξελίσσεται σε πόλη-φάντασμα διότι οι νέοι της περιοχής αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν για να αναζητήσουν δουλειά» λένε οι αρχές.


Μάλλον όμως τα φωτοβολταϊκά δεν φταίνε για αυτή την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση θα μπορούσαν να εξετάσουν την επιλογή του solar sharing.


Διαβάστε  ακόμα:

Νέα ταυτότητα υποχρεωτικά για όλους με κόστος 10 ευρώ 

Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου