Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Αφήνουμε το laptop στην πρίζα ή όχι;


 Ένα ερώτημα που βασανίζει όλους τους κατόχους laptop ανά τον κόσμο είναι αυτό που έχει να κάνει με τη σχέση του φορητού και της... πρίζας: κάνει να το αφήνουμε συνδεδεμένο στην πρίζα να φορτίζει μονίμως ή έτσι διαλύουμε τη μπαταρία;


Αρχικά, ένα σύγχρονο laptop διαθέτει μπαταρία είτε πολυμερών λιθίου (Li-Pol), είτε ιόντων λιθίου (Li-Ion). Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες διότι και οι δύο τύποι λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Μια τέτοια μπαταρία δεν δύναται να υπερφορτιστεί όπως επίσης και η παρατεταμένη παραμονή της σε κατάσταση πλήρους αποφόρτισης (να την αφήσετε άδεια και ανενεργή για πολύ καιρό δηλαδή), θα τη φθείρει ανεπανόρθωτα.


Μια μπαταρία λιθίου έχει συγκεκριμένο αριθμό κύκλων φορτίσεων/αποφορτίσεων. Άπαξ και τον πιάσει, δεν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε: η απόδοσή της θα πέφτει μονίμως. Επίσης, όσο πιο μεγάλη είναι η τάση(μετριέται σε volts/κελί) τόσο πιο μικρή είναι η διάρκεια ζωής της. Όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα που ακολουθεί, μια τυπική μπαταρία που φορτίζει στα 4,2 V/κελί, έχει μπροστά της 300-500 κύκλους φόρτισης, την ώρα που η φόρτιση στα 3,92 V/κελί (που είναι και το ιδανικό) χαρίζει στη μπαταρία 2.400-4.000 κύκλους .Τέλος, οι υψηλές θερμοκρασίες (30 βαθμοί Κελσίου και άνω) μπορούν να της προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές. Μια μπαταρία που ανεβάζει θερμοκρασία 40 βαθμών και «παίζει» στο 40% της χωρητικότητάς της, μετά από έναν χρόνο θα δει τη μέγιστη (χωρητικότητα) να πέφτει στο 85% ενώ αν παίζει στο 100%, τότε μιλάμε για πτώση στο 65%. Με άλλα λόγια, χάνεται η μισή μπαταρία! Θερμοκρασία, να ξέρετε, μια μπαταρία ανεβάζει όσο ανεβαίνουν οι απαιτήσεις ενός υπολογιστή. Επίπονοι υπολογισμοί και εργασίες της CPU, gamingκλπ, θα εκτοξεύσουν τη θερμοκρασία και θα χτυπήσουν… καμπανάκια στη μπαταρία του συστήματός σας.


Το αν θα βγάλετε τη μπαταρία από το laptopσας καθώς αυτό είναι συνδεδεμένο στην πρίζα (ΑΝ φυσικά βγαίνει αυτή), είναι δικό σας θέμα. Αν το κάνετε, φροντίστε τα επίπεδα φόρτισής της να είναι μεταξύ 40% και 70% και να την αποθηκεύσετε σε συνθήκες δωματίου (όχι ζέστη, όχι υγρασία). Όσο για το αν κάνει τελικά να αφήνουμε το laptopστην πρίζα επί μονίμου βάσεως;Μακροπρόθεσμα ναι, θα φθείρει τη μπαταρία σε μικρό ή μεγάλο βαθμό αλλά δεν θα φέρει και το τέλος του κόσμου.


Η Dell π.χ. λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, η HP θέτει όριο τις δύο εβδομάδες και η Acer συμβουλεύει να βγαίνει η μπαταρία καθώς το laptop είναι στην πρίζα. Όταν κι οι ίδιες οι εταιρείες λοιπόν τελούν υπό σύγχυση, εσείς φροντίστε να βρείτε μια μέση λύση και να την ακολουθήσετε πιστά.
Οι κορυφαίες ειδικές δυνάμεις στον κόσμο
Read more

Περισσότερες οι γυναίκες bisexual από τους άνδρεςΟι γυναίκες είναι δύο φορές πιθανότερο να είναι αμφιφυλόφιλες (bisexual) σε σύγκριση με τους άνδρες αποκάλυψε νέα έρευνα για την σεξουαλικότητα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία.


Συνολικά, το 93% των ενηλίκων στη Μεγάλη Βρετανία δηλώνουν ότι είναι ετερόφυλοι(straight), ενώ μόλις το 1,1% ισχυρίζεται ότι είναι ομοφυλόφιλοι (gay/lesbian) και το 0,5% αμφιφυλόφιλοι (bisexual).Ωστόσο, το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών αποκάλυψε σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα. Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες είναι δύο φορές πιθανότερο (0,7%)να ομολογήσουν ότι είναι bisexual, από τους άνδρες (0,3%).


Αντιθέτως, διπλάσιοι είναι οι άνδρες που αυτοπροσδιορίζονται ως ομοφυλόφιλοι με ένα 1,5% σε σύγκριση με τις γυναίκες που αποτελούν το 0,7%.


Η Ελληνίδα κουκλάρα που φώναζε «έλα να με…»! (video)

Read more

Η πιο σέξι νοσοκόμα στο instagramΣυντηρεί το μύθο

Οι νοσοκόμες αποτελούν μία κλασική φαντασίωση αλλά μένουν εκεί καθώς η πραγματικότητα διαφέρει πολύ από την προσδοκία. Ωστόσο η Kaicyre Palmers κάνει ότι μπορεί για να διατηρεί τον μύθο των σέξι νοσοκόμων.

Tην εποχή που η Κάτια Ζυγούλη τα πετούσε όλα έξωRead more

Χαμός στο Facebook: Ο δεκάλογος του τεμπέλη...Kαι οι τεμπέληδες έχουν τον δεκάλογό τους!


Διαβάστε το κείμενο που σαρώνει στα social media 1. Αγάπα το κρεβάτι σου ως εαυτό...


2. Αναπαύσου την ημέρα ώστε


να απολαμβάνεις τον ύπνο το βράδυ.


3. Όταν δεις κάποιον να ξεκουράζεται βοήθησε τον.


4. Κάθε δουλειά είναι μια προσπάθεια που πρέπει να αποφεύγεται.


5. Μη κάνεις σήμερα αυτό που μπορείς να κάνεις αύριο.


6. Κάνε το δυνατόν λιγότερες κινήσεις.


7. Ό,τι θα έπρεπε να κάνεις άσε να το κάνει κάποιος άλλος.


8. Κανένας δεν πέθανε από υπερβολική ανάπαυση.


9. Αν αισθανθείς τη διάθεση για εργασία ξάπλωσε και περίμενε να σου περάσει.


10. Ενθυμού: «Ζούμε για να ΑΝΑΠΑΥOΜΑΣΤΕ»


Παράξενες πληροφορίες για το Ντουμπάι - H πόλη που άλλαξε ραγδαία μέσα σε 20 χρόνιαRead more

Παράξενες πληροφορίες για το Ντουμπάι - H πόλη που άλλαξε ραγδαία μέσα σε 20 χρόνια


Μια πόλη που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και που κερδίζει το στοίχημα στο μεγαλύτερο, σπανιότερο και πιο πρωτότυπο υπάρχει στον κόσμο. Από τα ψηλά κτήρια και τα πολυτελή εστιατόρια μέχρι τις πίστες χιονιού και τα τεράστια ενυδρεία, το Ντουμπάι αποτελεί έναν μικρό σύγχρονο παράδεισο που συνδυάζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό στοιχείο.


Εδώ η πολυτέλεια περισσεύει και οι άνθρωποι ζουν σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον που εναλλάσσει διαρκώς το μοναδικό με το απροσδόκητο, το ξεχωριστό με το εντυπωσιακό, το ασυνήθιστο με το υπέροχο. Η λίστα που ακολουθεί αφορά στα στοιχεία εκείνα που δεν ξέρουμε για το Ντουμπάι και εκπλήσσουν.


1. Τα αστυνομικά αυτοκίνητα στο Ντουμπάι είναι από Lamborghini και Ferrari μέχρι Mercedes και Bentley.


2. Είναι μια πόλη που άλλαξε ραγδαία μέσα σε 20 χρόνια


3. Τα άγρια ζώα κάθονται στη θέση του συνοδηγού


4. Το Burj Al Arab έχει τόσο χρυσό στο εσωτερικό του που μπορεί να καλύψει 42.625 πίνακες της Μόνα Λίζα – συνολικά 1.790 τ.μ. με 24Κ χρυσό!


5. Το 85% των κατοίκων είναι ξένοι!


6. Στους κλασικούς αγώνες με τις καμήλες οι αναβάτες είναι ρομπότ – είναι πιο ελαφριοί και ευκίνητοι!


7. Η Αστυνομία διαθέτει μπάντα με… πίπιζες!


8. Το 1968 υπήρχαν μόνο 13 αυτοκίνητα στο Ντουμπάι!


9. Το Burj Khalifa φαίνεται από 90 χιλιόμετρα μακριά!


10. Οι στάσεις λεωφορείων έχουν air condition!


Είναι μικρός στο μάτι αλλά...! Δείτε τι λέει για το Sean Stephenson η σύντροφός του...Read more

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας


Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.


Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.


Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.


Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.


Χαντζού, Κίνα. Γιγάντιο παλιρροϊκό κύμα σε ποταμόΔεκάδες Κινέζοι και όχι μόνο συγκεντρώνονται στις όχθες του ποταμού Κιαντάγκ, στην ανατολική Κίνα για να παρακολουθήσουν τα πιο γνωστά παλιρροϊκά κύματα. Ο ποταμός είναι διάσημος για τα πελώρια κύματά του, τα οποία ταξιδεύουν με 25 μίλια/ώρα και φθάνουν μέχρι και τα 9 μέτρα σε ύψος! Η παρακολούθηση της «παλίρροιας του Αργυρού Δράκου» είναι μια παράδοση που τηρείται πιστά κάθε χρόνο από τους ντόπιους, προσελκύοντας παράλληλα και εκατοντάδες τουρίστες.


Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Παιχνίδι πλάι στα μολυσμένα νερά

Η μόλυνση των υδάτων είναι κάτι γνωστό για τη Βραζιλία, καθώς λύματα και απόβλητα τους δεν αντιμετωπίζονται όπως θα έπρεπε. Σε κάθε λοιπόν οδοιπορικό των φωτορεπόρτερ στα χαντάκια, τα ρέματα και τα ρυάκια γύρω από τα ποτάμια αποτυπώνουν τρομακτικές εικόνες. Τελευταία, εκείνη του Reuters που δείχνει μικρά παιδιά να παίζουν σε απόσταση αναπνοής από τα μολυσμένα νερά.


Τιπιτάπα, Νικαράγουα. Η ανεξερεύνητη χώρα της Κεντρικής Αμερικής

Έχει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο, και όμως παραμένει ανεξερεύνητη. Η Νικαράγουα, η υπέροχη χώρα της κεντρικής Αμερικής, μπορεί να μην είναι ο κατεξοχήν τουριστικός προορισμός, παρουσιάζει ωστόσο αύξηση στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια για όσους αναζητούν την περιπέτεια.


Nong Khai, Ταϊλάνδη. Βουδιστές αγοράζουν ρύζι από πλανόδιους

Βουδιστές μοναχοί παίρνουν ρύζι από τις γυναίκες της Ταϊλάνδης νωρίς το πρωί σε ένα χωριό έξω από τη Nong Khai. Η αγροτική ενδοχώρα του έκπτωτου ηγέτη Yingluck Shinawatra, βρίσκεται σε δεινή θέση, λόγω της κατάργησης των γεωργικών επιδοτήσεων που έχει αφήσει τους αγρότες ρυζιού στην Ταϊλάνδη να βλέπουν τα χρέη τους να συσσωρεύονται. Μέχρι να δουν ανάκαμψη, πωλούν τη σοδειά τους σε τιμές που βρισκόταν το προϊόν πριν από οκτώ χρόνια.


Στέιτεν Άιλαντ, Νέα Υόρκη. Γιατί κρύβουν τους αλμπίνους;

Φρικτοί μύθοι κυνηγούν τους ανθρώπους με αλφισμό στην Αφρική, μύθοι που έχουν τις ρίζες τους πολλούς αιώνες πίσω. Πολλοί, είναι εκείνοι που πιστεύουν πως το δέρμα και τα μέλη των αλμπίνων φέρνουν καλή τύχη και τα τοποθετηθούν σε φυλαχτά. Για αυτό, τα μέλη τους και τα όργανα τους πωλούνται για αρκετές χιλιάδες δολάρια. Άλλοι πιστεύουν ότι τα παιδιά με αλφισμό είναι φαντάσματα και φέρνουν κακή τύχη.


Στη φωτογραφία, τρία παιδιά με αλφισμό που ακρωτηριάστηκαν φιλοξενούνται σε ειδικό κέντρο στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης.


Μανίλα, Φιλιππίνες. Γυμνή παράδοση

Γυμνοί φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής των Φιλιππίνων, μέλη της Αδελφότητας ΑΠΩ, στέκονται γυμνοί στο κτίριο του Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια του ετήσιου Μαραθώνιου Pylon.


Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία. Ριψοκίνδυνα άλματα

Ένας αθλητής του BASE Jump πραγματοποιεί άλμα από τους Πύργους Πετρόνας στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, στα πλαίσια διεθνούς διοργάνωσης, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 100 αθλητές.


Τζακάρτα, Ινδονησία. Άνθρωποι συνωστίζονται στον σιδηροδρομικό σταθμό

Στιγμές από την καθημερινότητα στην Τζακάρτα της Ινδονησίας κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters. Όπως επισημαίνεται στη λεζάντα, η οικονομία της Ινδονησίας αυξάνεται με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων έξι ετών.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ. Η άλλη πλευρά της «πόλης των Αγγέλων»

Στην «πόλη των Αγγέλων» υπολογίζεται ότι κοιμούνται στους δρόμους περίπου 26 χιλιάδες άνθρωποι, δηλαδή, 10% περισσότεροι σε σχέση με το 2013. Όλοι συμφωνούν ότι αυτή η αύξηση οφείλεται στην οικονομική κρίση που οδήγησε πλήθος κόσμου στις ΗΠΑ στην ανεργία, σε συνδυασμό με την απότομη πτώση των μισθών όσων δουλεύουν και τις δυσανάλογα υψηλές τιμές των ενοικίων.

Ινδία. Η πιο μολυσμένη χώρα στον κόσμο

Από τις 20 πιο μολυσμένες πόλεις του πλανήτη, οι 13 βρίσκονται στην Ινδία. Η ρύπανση της ατμόσφαιρας μειώνει το προσδόκιμο ζωής κατά 3,2 χρόνια για τους 660 εκατομμύρια Ινδούς που ζουν σε αστικά κέντρα.


Ιράν: Οκτώ άνδρες στην Εθνική… Γυναικών ποδοσφαίρου!
Read more

Από 12-16 Οκτωβρίου τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑΣτους 635.000 οι δικαιούχοι

Από τις 12-16 Οκτωβρίου θα καταβάλλει ο ΟΓΑ την γ’ δόση από το επίδομα τέκνων στους 635.000 δικαιούχους.


Από τις διασταυρώσεις στοιχείων που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκύπτει ότι ο αριθμός των δικαιούχων είναι κατά πολύ αυξημένους σε σχέση με τους 500.000 που ήταν η αρχική εκτίμηση.


Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ ο αρχικός στόχος ήταν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ να χορηγηθούν έως τις 10 Οκτωβρίου, η καταβολή τους τελικά θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες αργότερα.


Η 'επίθεση' μιας αρκούδας σε καγιάκ και η ξεκαρδιστική αντίδραση της ιδιοκτήτριας (video)Read more

Μια πολύ καλή και εύκολη συνταγή για το απογευματινό σας γλύκισμα


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη


Υλικά


Για 4-6 άτομα


1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου


1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη


2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις


4 αυγά


1 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη


1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Από 2 λεμόνια τον χυμό τους


Εκτέλεση


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 º C.


Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με το ηλεκτρικό μίξερ το μαλακό βούτυρο μαζί με τις 2 κούπες αλεύρι, τη ½ κούπα ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα σε ταψί διαστάσεων 35 x 25 εκ αφού το βουτυρώστε πρώτα και το πατικώνετε με τα χέρια σας μέχρι το μείγμα να εξαπλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.


Στη συνέχεια ψήστε τη βάση για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα απαλό χρυσό χρώμα.


Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με μια κουτάλα την υπόλοιπη 1 / ½ κούπα ζάχαρη και το ¼ κούπας αλεύρι, τα 4 αυγά μαζί με τον χυμό λεμονιών και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.


Έπειτα ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Στο τέλος αφήνετε να κρυώσει καλά και κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.


 Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιούRead more

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Ιράν: Οκτώ άνδρες στην Εθνική… Γυναικών ποδοσφαίρου!Πώς θα αντιδρούσατε, αν κάποιος σας έλεγε ότι, στο Ιράν, οι οκτώ από τις παίκτριες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών είναι… άνδρες; Κι όμως, είναι αλήθεια!

Στη χώρα που επικρατεί ο αυστηρός νόμος του Ισλάμ, η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διέταξε κατεπείγουσα έρευνα σε όλες τις αθλήτριες της ομάδας ποδοσφαίρου, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσες είναι γεννημένες… άνδρες!


Το… πόρισμα έβγαλε ότι οκτώ από αυτές είναι άνδρες, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία αλλαγής φύλου. Όπως αποκαλύφθηκε, βρίσκονται σε διάφορα στάδια της μετατροπής του σώματός τους, ωστόσο καμία από αυτές δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία!


Ακόμη κι έτσι, όμως, οι παράγοντες της Ομοσπονδίας χαρακτηρίζουν τη διατήρησή τους στην ομάδα «ανήθικη», διότι, πέραν των θρησκευτικών κριτηρίων, ως γεννημένοι άνδρες διαθέτουν σωματικό πλεονέκτημα έναντι των γυναικών, γεγονός που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο ποδόσφαιρο.


Οι οκτώ παίκτες/παίκτριες βρίσκονται στη διαδικασία αλλαγής φύλου και σύντομα, όπως δήλωσαν στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, θα την έχουν ολοκληρώσει. «Οκτώ παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών του Ιράν έχουν αγωνιστεί, χωρίς να έχουν αλλάξει ολοκληρωτικά φύλο» δήλωσε μέλος της ιρανικής ομοσπονδίας στα ΜΜΕ της χώρας.


Στο Ιράν δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται σκάνδαλο με αθλητές που δεν έχουν αλλάξει φύλο. Μόλις τον περασμένο χρόνο, τέσσερις παίκτες βρέθηκαν να είναι άνδρες, ενώ το 2010 διεξήχθη έρευνα για την τερματοφύλακα της Εθνικής ομάδας γυναικών. Για το λόγο αυτό, από το 2014 καθιερώθηκε το τεστ… φύλου στις ομάδες της Ομοσπονδίας.Οι αλλαγές φύλου νομιμοποιήθηκαν στο Ιράν από το 1979, όταν ο Αγιατολάχ Χομεϊνί νομοθέτησε σχετικό νόμο. Η αλλαγή φύλου στο Ιράν έρχεται σε αντίθεση με τους αυστηρούς νόμους της Σαρία σχετικά με τη σεξουαλική ηθική, καθώς απαγορεύεται η ομοφυλοφιλία, αλλά και οι προγαμιαίες σεξουαλικές σχέσεις.


Η 'επίθεση' μιας αρκούδας σε καγιάκ και η ξεκαρδιστική αντίδραση της ιδιοκτήτριας (video)Read more

Ο δράστης του Όρεγκον ξεχώριζε τους χριστιανούς και τους έλεγε πως σε λίγο θα δουν τον Θεό


Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το νέο μακελειό στις ΗΠΑΟ ένοπλος που άνοιξε πυρ σε κολέγιο του Όρεγκον ξεχώριζε τους χριστιανούς, σύμφωνα με τον πατέρα μιας τραυματισμένης φοιτήτριας.


Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που έρχονται στη δημοσιότητα μετά τη νέα μαζική δολοφονία- σοκ στις ΗΠΑ προκαλούν τρόμο για το πώς ένας νεαρός άνθρωπος μπαίνει σε έναν χώρο εκπαίδευσης και στερεί εν ψυχρώ τουλάχιστον δέκα ζωές.


Πριν μπει στο χειρουργείο η τραυματίας Anastasia Boylan είπε στον πατέρα και τον αδελφό της πώς ο ο 26χρονος Chris Harper Mercer μπήκε στην τάξη της.


«Περίμενα χρόνια για να το κάνω αυτό», είπε στον καθηγητή και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ, περιέγραψε η Boylan recounted.Χτυπήθηκαν κι άλλοι, όπως είπε στην οικογένειά της.Όλοι στην τάξη έπεσαν στο πάτωμα. Καθώς ξαναγέμιζε το όπλο του ο άνδρας διέταξε τους σπουδαστές να σηκώνονται και τους ρωτούσε αν είναι χριστιανοί.


«Ωραία, είσαι Χριστιανός, σε λίγες στιγμές θα δεις το Θεό» τους έλεγε, όπως περιέγραψε στο CNN ο πατέρας της Boylan. «Και στη συνέχεια τους πυροβολούσε και τους σκότωνε».


Η 18χρονη Boylan χτυπήθηκε στην πλάτη από σφαίρα που έπληξε τη σπονδυλική της στήλη. Καθώς κειτόταν στο δάπεδο ο ένοπλος της είπε «Γεια σου, ξανθιά». Εκείνη έκανε πως ήταν νεκρή- κι έτσι μάλλον επέζησε.


Ο δράστης


Η σφαγή στο κοινοτικό Κολέγιο Άμπκουα (UCC) στο Ρόζμπεργκ άφησε δέκα νεκρούς και επτά τραυματίες ενώ μεταξύ των νεκρών είναι και ο δράστης, ο 26χρονος Chris Harper Mercer. Σύμφωνα με πολλές αναφορές έχασε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία ενώ το CNN μεταδίδει πως είναι άγνωστο αν σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά ή αυτοκτόνησε.


Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός αστυνομικού, ο 26χρονος έφερε βαρύ οπλισμό και πάρα πολλές σφαίρες- αρκετές για παρατεταμένους πυροβολισμούς. Στο σημείο της σφαγής βρέθηκαν τρία πιστόλια κι ένα πολυβόλο.Τα κίνητρα


Ο θάνατος του δράστη σημαίνει πως δεν θα μάθουμε ποτέ τα πραγματικά κίνητρά του. Η αστυνομία μιλούσε όλο το βράδυ με την οικογένεια και τους γείτονές του προσπαθώντας να συνθέσει το προφίλ του.


Οι αναρτήσεις


Οι αρχές στρέφουν τις έρευνές τους σε πέντε αναρτήσεις σε blog που συνδέονται με μία διεύθυνση e-mail που συνδέεται με τον Mercer. Τα ποστ είχαν υπογραφή «lithium_love» και δύο από αυτά αφορούσαν πρόσφατα περιστατικά πυροβολισμών: το φόνο των δύο δημοσιογράφων με ζωντανή μετάδοση στη Βιρτζίνια και την εκτέλεση στο Χιούστον τον Αύγουστο.


Οι πυροβολισμοί


O 26χρονος άρχισε την επίθεσή του από ένα κτήριο πριν μετακινηθεί σε άλλο χώρο του κολεγίου. Οι νεκροί και οι τραυματίες βρέθηκαν σε τουλάχιστον δύο τάξεις.


«Είδα ανθρώπους να τρέχουν έξω από το κτήριο και κατάλαβα τι είχε γίνει», περιέγραψε στο CNN σπουδάστρια που άκουσε τον πρώτο πυροβολισμό. «Πρέπει να φύγουμε από εδώ, είπα στον καθηγητή, ο κόσμος τρέχει, πρέπει να φύγουμε. Τότε άκουσα τον δεύτερο και τον τρίτο πυροβολισμό».


Άλλη μια φοιτήτρια περιέγραψε πως έπεσαν όλοι στο πάτωμα στην τάξη της όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί και κρύβονταν πίσω από σακίδια και κάτω από καρέκλες και τραπέζια.


«Κλειδώσαμε τις πόρτες, σβήσαμε τα φώτα, είμαστε σε πανικό», αφηγήθηκε, «καλέσαμε την αστυνομία, τηλεφωνήσαμε στους γονείς και τους αγαπημένους μας. Δεν ξέραμε τι θα γίνει, αν εκείνες ήταν οι τελευταίες μας λέξεις».


Τα θύματα


Πιθανώς σήμερα ή αύριο να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων καθώς οι αρχές βρίσκονται ακόμα σε επικοινωνία με τις οικογένειες.


Η κοινότητα


Αργά χθες βράδυ κόσμος συγκεντρώθηκε σε πάρκο της πολιτείας για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων ανάβοντας κεριά.Αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον


Εμφανώς φορτισμένος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τόνισε πως τέτοια περιστατικά αρχίζουν να γίνονται πολύ τακτικά. «Με κάποιο τρόπο έγιναν ρουτίνα», είπε, «η αναφορά τους ρουτίνα, η τοποθέτησή μου από αυτό εδώ το βήμα ρουτίνα, η συζήτηση που ακολουθεί ρουτίνα. Αρχίσαμε να τα συνηθίζουμε», είπε χαρακτηριστικά. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας δεν είναι αρκετές. Δεν είναι αρκετά όλα αυτά. Δεν καλύπτουν τον πόνο, την οδύνη και το θυμό που θα έπρεπε να νιώθουμε, και δεν αποτρέπει την επανάληψη τέτοιων περιστατικών σε κάποιο άλλο μέρος της Αμερικής, την επόμενη εβδομάδα ή σε μερικούς μήνες».


Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναλάβει πρωτοβουλία, μαζί με τον αντιπρόεδρο Τζον Μπάιντεν για την προώθηση νομοθεσίας που θα θέτει ένα περιοριστικό πλαίσιο στην οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, προσέκρουσε όμως στην αντίθεση του πανίσχυρου λόμπι των όπλων, την Εθνική Ένωση Όπλων (NRA).


«Λογικά μέτρα ελέγχου της οπλοφορίας» ζήτησε η Χίλαρι Κλίντον ενώ ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Μπεν Κάρσον τόνισε πως ο έλεγχος της οπλοφορίας δεν είναι η απάντηση.


Εκτυπώστε το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 2015
Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου