Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Ο δημοσιογράφος Π. Μέισον: σχολιάζει «Το ΔΝΤ πιάστηκε επ' αυτοφώρω»Σκληρή κριτική στο Ταμείο


Με άρθρο του, υπό τον τίτλο: «Το ΔΝΤ συνωμοτεί για νέο πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα. Ο νεοφιλελευθερισμός δε δίνει δεκάρα, Μέρος ΙΙ», με αφορμή τις αποκαλυπτικές διαρροές του Wikileaks για την προθέσεις του ΔΝΤ, ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον κατηγορεί το Ταμείο ότι συνωμοτεί να χτυπήσει με το δόγμα του σοκ όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.


Μιλά για «νεοφιλελεύθερες φαντασιώσεις» του Ταμείου και τονίζει ότι «το ΔΝΤ πιάστηκε επ' αυτοφώρω να συνωμοτεί προκειμένου να ενορχηστρώσει ένα πιστωτικό γεγονός το οποίο φέρνει την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το βρετανικό δημοψήφισμα για την έξοδο από την ΕΕ».


Πώς θα αποστομώσεις έναν δημόσιο υπάλληλο αν σου ζητήσει πρωτότυπο ή επικυρωμένο έγγραφο;Read more

Είναι «μωράκι» σκέτος…πειρασμός!!!


Προσοχή μην πάθετε κανένα απότομο από τον μικρό πειρασμό!!!Όσο μικρή δείχνει και είναι…τόσο πιο αναμμένη είναι!


Σφιχτό κορμί, απίθανο στήθος και από κ@λαράκι….δείτε μονοι σας!


Η Iana Little θα σας κάνει να μην την ξεχάσετε εύκολα….
Read  more
Read more

Αυτά είναι τα γυαλιά ηλίου που θα φορεθούν φέτοςΓυαλιά ηλίου μην αγοράσεις αν δεν διαβάσεις πρώτα τι θα φορεθεί φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι 1.Στρογυλλά


2.Πεταλούδα


3.Mirror


4.Aviator στιλ


5.Μπεζ ή ταρταρούγα
Υπάρχει δεύτερη Γη;Read more

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Το πιο αηδιαστικό μουσείο στον κόσμοΕκθέτει ανθρώπινα και ζωικά περιττώματα Το πρώτο μουσείο της Βρετανίας που είναι αφιερωμένο στα ανθρώπινα και τα ζωικά κόπρανα άνοιξε στον ζωολογικό κήπο του Isle of Wight.


Το The National Poo Museum  (εθνικό Μουσείο Περιττωμάτων) περιλαμβάνει 18 δείγματα κοπράνων, από βρέφη ανθρώπων μέχρι ενήλικα λιοντάρια, και είναι προφανώς ένα από τα πιο ασυνήθιστα τουριστικά «αξιοθέατα» στον κόσμο.


Κάθε αποξηραμένο δείγμα επιδεικνύεται σε μια γυάλινη σφαίρα που φωτίζεται με το πάτημα ενός κουμπιού.


Στα εκθέματα περιλαμβάνεται και ένα που πιστεύεται πως είναι ηλικίας 38 εκατομμυρίων ετών.


Παρότι δείχνει αποκρουστικό, το εν λόγω μουσείο έχω στόχο να πληροφορήσει τους επισκέπτες για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων και την ευζωία τους αλλά και για τη χρήση των περιττωμάτων ως πηγή ενέργειας.


Εμπνευστής του ήταν ο εικονιζόμενος Daniel Roberts.


Επιστρέφουν τα αμερικανικά «Κονκόρντ» που δεν πέταξαν ποτέRead more

Βραζιλία σημαίνει…γυναίκες φωτιά!!


Οι Βραζιλιάνες τελικά είναι…φωτιά!

Όπου και αν τις ακουμπήσεις ανάβουν και καίγεσαι!

Πιο τρανό παράδειγμα από την Sunny Leone δεν θα μπορούσαμε να βρούμε.


                                    Read  more

Read more

Μηχάνημα σε μέγεθος ψυγείου παράγει φάρμακα στο λεπτό και κατά παραγγελίαΔημιουργήθηκε φορητή «γεννήτρια» φαρμάκων σε μέγεθος ψυγείου, που μπορεί να παράγει αμέσως κατά παραγγελία διάφορα φάρμακαΣτην εποχή μας όλα μικραίνουν, ακόμα κι ένα εργοστάσιο φαρμάκων. Ήταν θέμα χρόνου από τη φορητή γεννήτρια ηλεκτρισμού να περάσουμε στη φορητή "γεννήτρια" φαρμάκων.


Επιστήμονες και μηχανικοί από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό σύστημα παραγωγής φαρμάκων, που έχει μέγεθος όχι μεγαλύτερο από ένα ψυγείο, αλλά μπορεί να συνθέσει σε σύντομο χρόνο και σε μεγάλες ποσότητες μια ποικιλία φαρμάκων, όπως ένα αντισταμινικό, ένα αντικαταθλιπτικό, ένα τοπικό αναισθητικό και ένα κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Αντρέα Αντάμο του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science". Όπως είπαν, ένα τέτοιο πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα, που χρησιμοποιεί τη λεγόμενη «τεχνολογία ροής», θα μπορούσε να αποβεί πολύ χρήσιμο για την επιτόπια παραγωγή και διάθεση φαρμάκων σε περιπτώσεις επιδημιών, φυσικών καταστροφών, σε καταυλισμούς προσφύγων ή στο πεδίο της μάχης (γι' αυτό, άλλωστε, χρηματοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας Προωθημένων Αμυντικών Προγραμμάτων-DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου).


Η παραγωγή φαρμάκων είναι συνήθως μια αργή διαδικασία πολλών σταδίων, που παίρνει από εβδομάδες έως μήνες, καθώς απαιτεί διαφορετικές ουσίες και διαφορετικά βήματα σύνθεσης που λαμβάνουν χώρα σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία. Αν μία μονάδα παραγωγής κάπου κλείσει, η όλη αλυσίδα παραγωγής καταρρέει. Αυτό εν μέρει εξηγεί γιατί οι ελλείψεις φαρμάκων δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.


Το νέο σύστημα «τσέπης» επιτρέπει τη συνεχή και ενοποιημένη παραγωγή ενός φαρμάκου από την αρχή (πρώτες ύλες) έως το τέλος (έτοιμο προϊόν), σε χρονικό διάστημα μερικών ωρών ή ημερών, ανάλογα με το φάρμακο, και με ποιότητα που πληρεί τις αναγκαίες προδιαγραφές.


Το σύστημα αποτελείται από μέρη που προσθαφαιρούνται ανάλογα με το παραγόμενο φάρμακο. Η νέα ρύθμιση του συστήματος ώστε, μετά από ένα απλούστερο φάρμακο, να παράγει ένα πολυπλοκότερο, δεν παίρνει πάνω από δύο ώρες.


Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ενδεικτικά, το σύστημα μπορεί καθημερινά να παράγει 1.100 δόσεις του αντικαταθλιπτικού Prozac, 3.000 δόσεις του ηρεμιστικού Valium, 4.500 δόσεις του αντιαλλεργικού Benadryl και 810 δόσεις του αναισθητικού λιδοκαϊνη.


Το σύστημα θα ήταν πολύ χρήσιμο στην περίπτωση των λεγόμενων «ορφανών» φαρμάκων, τα οποία προορίζονται για σπάνιες ασθένειες που έχουν λίγοι ασθενείς και συνεπώς είναι αντιοικονομικό να παραχθούν από ένα κανονικό εργοστάσιο.


Προς το παρόν, το σύστημα είναι σε θέση να παράγει φάρμακα μόνο σε υγρή μορφή, όμως στο μέλλον, με την αξιοποίηση της τρισδιάστατης εκτύπωσης, θα μπορεί να βγάζει και χάπια, πράγμα πιο δύσκολο. Στο μέλλον, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ίδια τα νοσοκομεία μπορεί να παράγουν τα δικά τους φάρμακα και στο απώτερο μέλλον ίσως ακόμη και οι ίδιοι οι άρρωστοι στο σπίτι τους (μετά από συνεννόηση με το γιατρό).


Προς το παρόν, οι ερευνητές εργάζονται για να μικρύνουν κι άλλο - κατά 40%- το σύστημά τους, ώστε να είναι ακόμη πιο εύχρηστο στην μεταφορά και τη χρήση του.Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου γιατί επιβάτης ήθελε να κάνει γιόγκαRead more

Επιστρέφουν τα αμερικανικά «Κονκόρντ» που δεν πέταξαν ποτέΟι ΗΠΑ ήθελαν να κερδίσουν την μάχη και στην κούρσα των υπερηχητικών αεροσκαφών. Ηθελαν ένα αμερικάνικο Concorde. Σχεδιάστηκαν, ξοδεύτηκαν τεράστια ποσά και δεν πέταξαν ποτέ. Τι συνέβη;Τον Νοέμβριο του 1962, οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Γαλλίας ανακοίνωσαν μία συμφωνία που προκάλεσε μεγάλη δυσφορία στα διοικητικά συμβούλια των αμερικανών κατασκευαστών αεροσκαφών: οι δύο χώρες θα δημιουργούσαν από κοινού ένα πρωτοποριακό επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο θα μπορούσε να πετάει δύο φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου. Το αεροπλάνο που τελικά ονομάστηκε Κονκόρντ, θα ήταν ότι πιο εξελιγμένο σε επιβατικό πολιτικό στον κόσμο και θα μείωνε τη διάρκεια της υπερατλαντικής πτήσης στο μισό.


Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Φ. Κένεντι, δεν θα άφηνε το αγγλογαλλικό Κονκόρντ χωρίς ανταγωνισμό. Για τον λόγο αυτό, η Αμερική θα έφτιαχνε τα δικά της αεροσκάφη που θα ανταγωνίζονταν το ευρωπαϊκό σχέδιο, δημιουργώντας ένα τεράστιο επιβατικό τζετ, ικανό να πετάει πιο γρήγορα από μία σφαίρα τουφεκιού. Το κρατικά επιχορηγούμενο έργο, επέλεξε δύο σχέδια αρχικά, ένα από την Boeing και ένα από την Lockheed. Το πρόγραμμα όμως παρασύρθηκε από την πολιτική αναταραχή της εποχής, τις περιβαλλοντικές διαμαρτυρίες και το αυξημένο κόστος παραγωγής. Ετσι κανένα από τα αμερικάνικα «Κονκόρντ» δεν πέταξε ποτέ.


Οπως επισημαίνει ο Στίβεν Ντόουλινγκ από το BBC, το αγγλογαλλικό Κονκόρντ, δεν ήταν ο μόνος λόγος για την προσοχή που έδειξαν οι ΗΠΑ: στην άλλη άκρη της Ευρώπης οι σοβιετικοί δημιουργούσαν το δικό τους υπερηχητικό επιβατικό αεροσκάφος, το Tu-144. Η επικράτηση στην κούρσα των υπερηχητικών ήταν το ίδιο σημαντική για τις ΗΠΑ όπως και η αντίστοιχη για την κατάκτηση της Σελήνης. «Κοιτάς πίσω στον χρόνο και καταλαβαίνεις ότι υπήρχαν πολλές τεχνολογικές εξελίξεις στην αεροναυπηγική» λέει ο Πίτερ Κοέν, διευθυντής της NASA για το πρόγραμμα υπερηχητικών αεροσκαφών στο Κέντρο Ερευνών στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια.


Το «καρότο» που χρησιμοποίησε τότε ο πρόεδρος Κένεντι για να πείσει τις δύο εταιρείες να συμμετέχουν στην κούρσα ήταν ότι θα κάλυπτε το 75% του κόστους του προγράμματος, αν οποιαδήποτε από τις δύο εταιρείες κατάφερνε να δημιουργήσει τον ανταγωνιστή του αγγλογαλλικού Κονκόρντ. Οι εταιρείες είχαν κάνει ιδιωτικές έρευνες στα υπερηχητικά ταξίδια από τα τέλη της δεκαετίας του ’50. Οι περισσότερες από αυτές αντικατόπτριζαν τις αντίστοιχες ρωσικές και ευρωπαϊκές μελέτες, δημιουργώντας αεροσκάφη που τα φτερά τους σχημάτιζαν το γράμμα «Δ».Ακόμα όμως και με τα νέα σχέδια, το βάρος αποτελούσε το βασικό πρόβλημα καθώς έκανε και το αεροσκάφος «αχόρταγο» σε καύσιμα. Το ίδιο πρόβλημα είχαν και οι σχεδιαστές του Κονκόρντ αλλά στο τέλος κατάφεραν να το ξεπεράσουν βελτιώνοντας συνέχεια τον σχεδιασμό του.


Τα φτερά δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα. Η ηχητική έκρηξη που θα δημιουργούσε το αεροσκάφος της Boeing όταν θα έσπαγε το φράγμα του ήχου, ήταν επίσης σοβαρό.


Το ίδιο πρόβλημα άλλωστε είχε επηρεάσει το Κονκόρντ: Δεκάδες τέτοια αεροπλάνα είχαν παραγγελθεί ακόμα και από αμερικάνικες εταιρείες όπως η Pan Am και η TWA. Οι παραγγελίες ακυρώθηκαν όμως, όταν οι εταιρείες συνειδητοποίησαν ότι για περιβαλλοντικούς λόγους τα αεροσκάφη αυτά θα μπορούσαν να πετάνε με υπερηχητική ταχύτητα μονάχα πάνω από την θάλασσα.


Αυτό όμως που «σκότωσε» ακόμα και το Κονκόρντ ήταν η αύξηση της τιμής των καυσίμων. Το κόστος της ποσότητας των καυσίμων που χρειαζόταν να καταναλωθεί για να σπάσει το φράγμα του ήχου ένα τέτοιο αεροσκάφος ήταν τεράστιο.


Στις 29 Νοεμβρίου, 1962, υπογράφτηκε η συμφωνία για την κατασκευή του Αγγλογαλλικού υπερηχητικού, Κονκόρντ. (Central Press/Getty Images)

Για τις αμερικάνικες προσπάθειες η ύφεση του 1971 έδωσε το τελειωτικό χτύπημα και η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου το 1973 έβαλε το οριστικό τέλος.


Παρόλα αυτά, οι εταιρείες έμαθαν πολλά από τις προσπάθειες τους με αποτέλεσμα να τα χρησιμοποιήσουν σε άλλες δημιουργίες τους. Το μέλλον των ταξιδιών, όπως σημειώνει το BBC, φαντάζει υπερηχητικό.


Σήμερα, οι υπερηχητικές πτήσεις – με το πετρέλαιο ξανά φτηνό και τον ανταγωνισμό από την Ευρώπη να έχει εκλείψει, αφού τα Concorde αποσύρθηκαν το 2003 – έχουν μπει ξανά στην ατζέντα των ΗΠΑ, έπειτα από περισσότερα από 45 χρόνια στην αφάνεια.


Πρόσφατα, η Lockheed ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την NASA για να δημιουργηθεί ένα πιο «ήσυχο» υπερηχητικό αεροσκάφος, που μια μέρα ίσως να μεταφέρει επιβάτες.Σοκ! Δεν ήταν μόνο το Τσέρνομπιλ. Αυτά είναι τα πυρηνικά ατυχήματα που δεν έμαθε ποτέ κανείς...Read more

Υπάρχει δεύτερη Γη;Αστρονόμοι ανακάλυψαν νέον πλανήτη που δημιουργείται τώρα και μοιάζει με τη Γη αλλά πιθανά θα την ξεπεράσει σε μέγεθος.

Οι αστρονόμοι του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO), χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο ALMA, μπόρεσαν να παρατηρήσουν το πρόπλασμα ενός πλανήτη πολύ όμοιου με τη Γη, ο οποίος βρίσκεται στη φάση της δημιουργίας γύρω από το νεαρό άστρο του.


Ο πρωτοπλανητικός δίσκος σκόνης και αερίων -από όπου γεννιούνται οι πλανήτες- σχηματίζεται γύρω από ένα άστρο-νήπιο, το TW Ύδρας, ηλικίας μόλις 10 εκατομμυρίων ετών, σε απόσταση μόλις 175 ετών φωτός από τον πλανήτη μας. Είναι το πιο κοντινό στη Γη «μαιευτήριο» εξωπλανητών που έχει εντοπισθεί μέχρι σήμερα.


Ο κυοφορούμενος εξωπλανήτης βρίσκεται στην ίδια περίπου απόσταση από το μητρικό άστρο του, με την απόσταση της Γης από τον Ήλιο, δηλαδή περίπου 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα.


Οι αστρονόμοι δεν μπορούν ακόμη να είναι βέβαιοι πόσο όμοιος θα είναι ο πλανήτης με τη Γη, όταν γεννηθεί, αλλά δεν αποκλείεται να είναι λίγο μεγαλύτερος, δηλαδή μια Υπερ-Γη.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Σον 'Αντριους του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής "The Astrophysical Journal Letters".


Εξάλλου, μια άλλη ομάδα αστρονόμων εντόπισε τον πρώτο περιστρεφόμενο αστέρα νετρονίων (πάλσαρ), που έχει ποτέ βρεθεί στον γειτονικό γαλαξία της Ανδρομέδας, γνωστό και ως Μ31. Η ανακάλυψη έγινε με το διαστημικό τηλεσκόπιο XMM-Newton του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).


Οι αστέρες νετρονίων αποτελούν «εξωτικά» απομεινάρια, πολύ μικρά αλλά τρομερά υψηλής πυκνότητας, που κάποτε ήσαν τεράστια άστρα, τα οποία ολοκλήρωσαν τη ζωή τους με έκρηξη (σούπερ-νόβα). Περιστρέφονται πλέον σαν σβούρες και εκπέμπουν ακτινοβολία-Χ προς τη Γη, όπως ένας φάρος που αναβοσβήνει.


Το συγκεκριμένο πάλσαρ κάνει μια πλήρη περιστροφή κάθε 1,2 δευτερόλεπτα και φαίνεται να «τρέφεται» από ένα γειτονικό άστρο που κάνει μια πλήρη τροχιά κάθε 1,3 μέρες, σχηματίζοντας έτσι ένα διπλό αστρικό σύστημα.


Μπορούμε να κάνουμε σεξ στο διάστημα; Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο απαντά σε όλες μας τις απορίες...Read more

Σοκ! Δεν ήταν μόνο το Τσέρνομπιλ. Αυτά είναι τα πυρηνικά ατυχήματα που δεν έμαθε ποτέ κανείς...


Η ανθρωπότητα πειραματίζεται με την πυρηνική ενέργεια εδώ και δεκαετίες, άλλοτε για καλό και άλλοτε για κακό, μετρώντας εμφατικές νίκες αλλά και ηχηρές ήττες στην πορεία.   Κι έτσι μια σειρά από ραδιενεργά ατυχήματα ήταν λίγο-πολύ φυσικό να συμβούν στο ανθρώπινο αυτό παιχνίδι με το άγνωστο, αν και στην πραγματικότητα μιλάμε για πολύ περισσότερα από μια χούφτα πυρηνικά παρατράγουδα!


  Κι αν η Φουκουσίμα είναι το Τσέρνομπιλ του σήμερα, αυτές δεν είναι δυστυχώς οι μόνες πυρηνικές καταστροφές που γνώρισε ο πλανήτης μας, εκλύοντας φονικά κύματα ραδιενέργειας σε γειτονικές χώρες και αθώους πολίτες  Το παραλίγο αμερικανικό Τσέρνομπιλ   Το Εργαστήριο Πεδίου της Σάντα Σουζάνα (SSFL) δίπλα στο Λος Άντζελες, ένα πεδίο βολής 3.000 σχεδόν στρεμμάτων, χρησιμοποιούνταν από ανεξάρτητους προμηθευτές της NASA για τα δοκιμαστικά πυραυλικών τεχνολογιών. Κι έτσι ήταν μολυσμένο με τοξικά χημικά και ραδιενέργεια, την ίδια ώρα που ο καθαρισμός της περιοχής λογιζόταν ακατόρθωτος, καθώς τα απίστευτα επίπεδα μόλυνσης αλλά και οι περισσότεροι από 10 πυρηνικοί αντιδραστήρες του συγκροτήματος έκαναν κάθε απόπειρα να φαντάζει σταγόνα στον ωκεανό

.   Το ήδη ζοφερό αυτό κλίμα ήρθε να ανατρέψει προς το χειρότερο η μερική τήξη του μεγαλύτερου αντιδραστήρα της εγκατάστασης στις 13 Ιουλίου 1959. Σύμφωνα με τις αναφορές που είδαν αργότερα το φως της δημοσιότητας, τα επίπεδα της ραδιενέργειας κατά τη στιγμή του ατυχήματος ήταν «ξεκάθαρα πάνω από το όριο». Για να αποτραπεί μάλιστα μια έκρηξη που θα συγκρινόταν κάλλιστα με το Τσέρνομπιλ, οι ιθύνοντες απελευθέρωσαν ραδιενεργό νέφος στην ατμόσφαιρα, θέλοντας να εκτονώσουν την πίεση.   Στην υπεράνθρωπη προσπάθεια για την επισκευή του αντιδραστήρα που ακολούθησε τις επόμενες εβδομάδες, πολλές ακόμα εκλύσεις ραδιενέργειας έλαβαν χώρα, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες ώστε να περάσει η επιχείρηση όσο πιο απαρατήρητη γινόταν.


Όπως γράφτηκε στα εσωτερικά υπομνήματα, οι κάτοικοι των γύρω περιοχών «βομβαρδίζονταν διαρκώς με ραδιενέργεια», αν και η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ ανέφερε έπειτα από 6 εβδομάδες ότι ένα μικρής έκτασης επεισόδιο έλαβε χώρα στον αντιδραστήρα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει διαρροή ραδιενέργειας.   Η αλήθεια και η πραγματική έκταση του επεισοδίου δεν θα γίνονταν μάλιστα γνωστές πριν από το 1979, καθώς όσοι γνώριζαν εξαναγκάστηκαν να κρατήσουν τα στόματά τους κλειστά με ρήτρες εχεμύθειας. Και δεν ήταν η μόνη φορά που πυρηνικός αντιδραστήρας του SSFL παρουσίαζε πρόβλημα, καθώς αρκετά ακόμα γεγονότα έλαβαν χώρα στη δεκαετία του 1960, τα οποία συνδέθηκαν αργότερα με τα υψηλά ποσοστά του καρκίνου στις γειτονικές κοινότητες.   Το 2007, όταν η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να το ερευνήσει, αποδείχτηκε ότι συγκεκριμένοι τύποι καρκίνων που συνδέονται με τη ραδιενέργεια είχαν κατά 60% συχνότερη εμφάνιση σε μια ακτίνα 3 χιλιομέτρων από την ερευνητική εγκατάσταση, με κάθε σχεδόν σπίτι να έχει το δικό του κρούσμα…  


Το πυρηνικό πρόγραμμα του Τομσκ


 Η πόλη της Σιβηρίας που είναι σήμερα γνωστή ως Σεβέρσκ ήταν στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου άλλη μια μυστική σοβιετική πόλη 107.000 ανθρώπων που στέγαζε όσους εργάζονταν στην Κοινοπραξία Χημικών της Σιβηρίας, μια εγκατάσταση που έφτιαχνε πυρηνικές κεφαλές από ουράνιο και πλουτώνιο για λογαριασμό του σοβιετικού πυρηνικού οπλοστασίου. Στο Τομσκ-7 (που δεν πρέπει να συγχέεται με τη γειτονική και παμπάλαια σιβηρική πόλη Τομσκ) κατοικούσαν οι υπάλληλοι και οι οικογένειές τους σε πλήρη μυστικότητα, αν και έμελλε να γνωρίσουν την πυρηνική συμφορά από πρώτο χέρι.


  Η Κοινοπραξία Χημικών γνώρισε μια σειρά από ατυχήματα και δυσλειτουργίες, με το πιο σοβαρό να λαμβάνει χώρα σχετικά όψιμα, στις 6 Απριλίου 1993, όταν μια δεξαμενή που έφερε 8,7 κιλά ουρανίου και 450 γραμμάρια πλουτωνίου παρουσίασε πρόβλημα, πιθανότατα από λανθασμένο ανθρώπινο χειρισμό. Η πυρηνική δεξαμενή έσκασε λοιπόν συμπαρασύροντας δύο ορόφους του εργοστασίου και τυλίγοντας στις φλόγες ακόμα και τη οροφή του κτιρίου.


  Η έκλυση ραδιενέργειας τύλιξε μια περιοχή 120 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε ραδιενεργό νέφος και σε κάποια σημεία η συγκέντρωση ραδιενέργειας ανήλθε σε 100 φορές πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Ακόμα χειρότερα, το χώμα θα παραμείνει τοξικό για πάμπολλες δεκαετίες, σε μια περιοχή εξάλλου που η ραδιενεργή μόλυνση έχει συσσωρευτεί εδώ και χρόνια. Τουλάχιστον άλλα 30 σοβαρά ατυχήματα έχουν λάβει χώρα στην Κοινοπραξία Χημικών της Σιβηρίας στις δεκαετίες της λειτουργίας της, φέρνοντας τον όλεθρο κυρίως στον πληθυσμό του σημερινού Σεβέρσκ, ο οποίος εκτίθεται σε φονικές δόσεις ραδιενέργειας κάθε τόσο… 


 Η αμερικανική Βραχώδης Πεδιάδα   Το Εργοστάσιο της Βραχώδους Πεδιάδας ήταν εγκατεστημένο 26 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ντένβερ και έφτιαχνε πλουτώνιο για πυρηνικές κεφαλές. Με το πλουτώνιο να παραμένει εξαιρετικά ασταθές ως στοιχείο και να αυταναφλέγεται ακόμα και χωρίς εξωτερική πηγή ανάφλεξης, τα ατυχήματα έδιναν και έπαιρναν στη μυστική εγκατάσταση. 


 Στις 11 Σεπτεμβρίου 1957 ξέσπασε λοιπόν πυρκαγιά στο Κτίριο 71 που γινόταν η επεξεργασία του πλουτωνίου, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες παρά τους τόσους μηχανισμούς πυρασφάλειας. Οι ειδικοί που έσπευσαν να παλέψουν με τις πύρινες γλώσσες, αν και ήξεραν ότι νερό δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για κανέναν λόγο, πανικοβλήθηκαν από τις μπλε φλόγες (που σηματοδοτούσε φονικές δόσεις ραδιενέργειας) και έριξαν τελικά νερό, προκαλώντας μια τεράστιας έκτασης έκρηξη. Τόσο τεράστια που εκτόξευσε φλόγες 60 μέτρων πάνω από το φουγάρο και έκαιγε για 13 ολόκληρες ώρες πριν τεθεί τελικά υπό έλεγχο.


  Όσο γίνονταν βέβαια αυτά, ραδιενεργός καπνός τύλιγε το Ντένβερ, την ίδια ώρα που ένα σχολείο που ήταν χτισμένο επικινδύνως κοντά στον αντιδραστήρα μολύνθηκε βαρέως από το πλουτώνιο που απελευθερώθηκε στην ατμόσφαιρα. Ίχνη πλουτωνίου σε ασυνήθιστες συγκεντρώσεις εντοπίστηκαν μέχρι και 50 χιλιόμετρα μακριά από το εργοστάσιο, αν και κανένας κάτοικος δεν ενημερώθηκε να εγκαταλείψει την εστία του.  


Μόνο το 1969, όταν παρόμοια φωτιά στο Εργοστάσιο της Βραχώδους Πεδιάδας θα ανάγκαζε το Υπουργείο Ενέργειας να αποκαλύψει την πλήρη έκταση του επεισοδίου, έγινε γνωστό το πυρηνικό ατύχημα που μόλυνε την περιοχή με υψηλότερες συγκεντρώσεις πλουτωνίου και από το Ναγκασάκι ακόμα.   Και σαν να μην έφτανε αυτό, από τις επιτόπιες έρευνες των υγειονομικών αρχών εντοπίστηκαν 5.000 βαρέλια του εργοστασίου που απελευθέρωναν ανενόχλητα στο χώμα ραδιενεργά απόβλητα εδώ και τουλάχιστον 11 χρόνια! Σήμερα η περιοχή είναι καταφύγιο άγριας ζωής, καθώς θα περάσουν αρκετές χιλιάδες χρόνια για να γίνει και πάλι βιώσιμη για τον άνθρωπο   Η απόρρητη ναυτική βάση του K-431   Κολπίσκος κοντά στο Βλαδιβοστόκ στέγαζε άλλοτε μια μυστική ναυτική βάση στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, όπου έδεσε το πυρηνικό υποβρύχιο K-431 στις 10 Αυγούστου 1985. Οι δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες του υποβρυχίου επισκευάστηκαν και μια μέρα πριν αναχωρήσει ανεφοδιάζονταν επιτυχώς, όταν κύμα από διερχόμενο πλοίο λίκνισε το πλοιάριο που ανεφοδίαζε το υποβρύχιο.  


Ο μηχανικός βραχίονας του πλοιαρίου χτύπησε πάνω στον αντιδραστήρα καταστρέφοντάς τον, προκαλώντας άμεσα μια τεράστια έκρηξη που εκτόξευσε μακριά το καπάκι του των 12 τόνων και απελευθέρωσε στην ατμόσφαιρα όλο το ραδιενεργό περιεχόμενό του, προκαλώντας αυτόματα τον θάνατο 10 ανθρώπων. Οι ραδιενεργές φλόγες ανήλθαν σε ύψος 50 μέτρων αφήνοντας έκδηλα ραδιενεργά ίχνη σε μια ακτίνα 3,5 χιλιομέτρων.  


Τόσο ο κόλπος όσο ο βυθός και η προκυμαία μολύνθηκαν με το τεχνητά παραγόμενο ραδιενεργό ισότοπο κοβάλτιο-60, στέλνοντας τη συγκέντρωση της ραδιενέργειας 16.000 φορές πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Η φωτιά χρειάστηκε δύο ώρες για να τεθεί υπό έλεγχο, ενώ τα ραδιενεργά υλικά συνέχιζαν να απελευθερώνονται από το K-431 για πολλές ακόμα ώρες.


  Από τους 2.000 ανθρώπους που πήραν μέρος στην επιχείρηση, οι 290 μολύνθηκαν με ραδιενέργεια και 10 ακόμα παρουσίασαν άμεσα συμπτώματα ραδιενεργής τοξίνωσης. Το κατεστραμμένο πυρηνικό υποβρύχιο μεταφέρθηκε σε γειτονική βάση υποβρυχίων και το περιστατικό παρέμεινε μυστικό μέχρι το 1993. Στις έρευνες που έγιναν σε όσους είχαν λάβει μέρος στη σωστική αποστολή την ίδια χρονιά, αποδείχτηκε ότι συνέχιζαν να εμφανίζουν επίπεδα ακτινοβολίας ακόμα και 2.000 φορές πάνω από το φυσιολογικό, όπως και η ευρύτερη χερσόνησος φυσικά με τους 30.000 κατοίκους. Το K-431 αποσυναρμολογήθηκε το 2010, όπως και άλλα κατεστραμμένα πυρηνικά υποβρύχια που έσπερναν την καταστροφή στην περιοχή εδώ και χρόνια… 


 Ο πυρηνικός Εγκέλαδος της Ιαπωνίας   Ο Πυρηνικός Σταθμός Κασιβαζάκι-Καρίβα της επαρχίας Νιιγκάτα στην Ιαπωνία είναι ο μεγαλύτερος του κόσμου, παράγοντας αξιοζήλευτα επίπεδα ενέργειας. Όταν δουλεύει φυσικά! Από το 1997, όταν και έγινε πλήρως λειτουργικός, τα απανωτά σκάνδαλα για την κατασκευή και τη λειτουργία του αναγκάζουν τις Αρχές να κλείνουν επανειλημμένα κάποιον από τους εφτά (ή ακόμα και τους εφτά) αντιδραστήρες του.  


Η ιαπωνική κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει τα πολλά ψεγάδια του και να «πειράξει» τις μελέτες που ήθελαν τον σταθμό ελαττωματικό σε βασικά χαρακτηριστικά του, αν και μετά τον Εγκέλαδο της 16ης Ιουλίου 2007 τίποτα δεν θα μπορούσε πια να μείνει στο σκοτάδι. Ο σεισμός των 6,8 Ρίχτερ είχε επίκεντρο μόλις 24 χιλιόμετρα μακριά από το πυρηνικό εργοστάσιο ενέργειας, όταν και φάνηκε ότι οι εγκαταστάσεις ήταν σχεδιασμένες να αντέχουν μικρότερης έντασης σεισμούς (η Ιαπωνία εκσυγχρόνισε την αντισεισμική της νομοθεσία το 2006).


  Η τραγωδία της Φουκουσίμα το 2011 έμελλε να γίνει ζοφερό ορόσημο εδώ, αναβιώνοντας για τα καλά τα πυρηνικά φαντάσματα της Ιαπωνίας, αν και ο Πυρηνικός Σταθμός Κασιβαζάκι-Καρίβα δεν πήγε πίσω σε όρους τρόμου, προοιωνίζοντας ενδεχομένως τα τεκταινόμενα της Φουκουσίμα: η Ηλεκτρική Υπηρεσία του Τόκιο ομολόγησε πως 1.200 λίτρα ραδιενεργού υγρού διέρρευσαν στη θάλασσα, την ίδια ώρα που ο Εγκέλαδος χτύπησε και τις δεξαμενές των ραδιενεργών αποβλήτων. Αργότερα έγινε γνωστό πως ένας αγωγός απελευθέρωνε ραδιενεργό ιώδιο εδώ και μέρες. 


 Η σχετική αναφορά της Υπηρεσίας Πυρηνικής Πληροφόρησης με ημερομηνία 19 Ιουλίου ισχυρίστηκε ότι η ραδιενεργή διαρροή ήταν σαφώς χειρότερη από τις μετριοπαθείς αρχικά εκτιμήσεις, κάνοντας τώρα λόγο για πολλαπλές πηγές απελευθέρωσης ραδιενεργών υλικών σε νερό, υπέδαφος και ατμόσφαιρα. Την ίδια ώρα, το υπόμνημα μιλούσε για εκτεταμένες φθορές και καταστροφές στην υποδομή του πυρηνικού σταθμού, συμβάλλοντας κι αυτός με τη σειρά του στο ολέθριο πυρηνικό ατύχημα…


Νέα στοιχεία που υποστηρίζουν την ύπαρξη του Planet Nine


Read more

Νέα στοιχεία που υποστηρίζουν την ύπαρξη του Planet Nine


Νέα δεδομένα φαίνεται να υποστηρίζουν την ύπαρξη ενός πλανήτη, στο μέγεθος του Ποσειδώνα, στα εξωτερικά όρια του ηλιακού μας συστήματος.Ένας από τους επιστήμονες που είχαν διατυπώσει τον Ιανουάριο τον ισχυρισμό για την ύπαρξη του "Planet Nine" (όπως αποκαλείται προς το παρόν ο πλανήτης), υποστηρίζει ότι υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία. Ο Mike Brown, planetary astronomer του Caltech University, είχε καταλήξει αρχικά στο συμπέρασμα ότι ο Planet Nine υπάρχει, μελετώντας τη συμπεριφορά έξι αντικειμένων που βρίσκονται στην Kuiper Belt.


Σύμφωνα με τον Brown και έναν συνάδελφό του, τα αντικείμενα κινούνται με τρόπο που υποδεικνύει ότι ένα μεγάλο σώμα έχει επηρεάσει την τροχιά τους. Άλλωστε, παρόλο που κανένας δεν έχει δει άμεσα τον εν λόγω πλανήτη, για δεκαετίες διατυπώνονται υποθέσεις για την ύπαρξή του. Ο Brown λοιπόν ισχυρίζεται ότι ακόμη ένα αντικείμενο από την Kuiper Belt υποστηρίζει τη θεωρία του, καθώς δείχνει παρόμοια συμπεριφορά με τα άλλα έξι αντικείμενα. Το αντικείμενο εντοπίστηκε από το Canada France Hawaii Telescope, το οποίο πραγματοποιεί την Outer Solar System Origins Survey (OSSOS). Πληροφορίες σχετικά με την κίνηση του σώματος παρουσιάστηκαν πρόσφατα από την αστρονόμο Michele Bannister, στο SETI Institute.

Free.gr

To ήξερες; Για ποιο λόγο δεν έχουμε γυναίκες κληρικούς;


Read more

Δείτε τη στιγμή που καταρρέει η γέφυρα στην Ινδία


Στους 23 οι νεκροί

Σοκάρει η στιγμή της ξαφνικής κατάρρευσης της ανισόπεδης γέφυρας στην Ινδία, τη στιγμή που περνούσαν από το σημείο οχήματα, αλλά και ανυποψίαστοι άνθρωποι που έκαναν τα ψώνια τους.


Από την κατάρρευση στην πυκνοκατοικημένη συνοικία της Κολκάτα (πρώην Καλκούτα) σκοτώθηκαν 23 άτομα και διασώθηκαν 90, ενώ τα συνεργεία διάσωσης εργάζονταν όλη τη νύχτα προκειμένου ν' απομακρύνουν τα συντρίμμια τσιμέντου και χάλυβα που είχαν καταπλακώσει τα θύματα.


«Αρκετοί από τους ανθρώπους που έχουν διασωθεί, έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που είναι θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια» δηλώνει αξιωματούχος των Αρχών στην περιοχή.


Η επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τα οχήματα απομακρύνονται από την περιοχή της κατάρρευσης.

                      Έρχεται χαράτσι και στο Facebook!


Read more

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου γιατί επιβάτης ήθελε να κάνει γιόγκαΕπιβάτης επέμενε να κάνει γιόγκα στο χώρο όπου προετοιμάζεται το φαγητό για τους επιβάτεςΈνα αεροσκάφος που εκτελούσε τη διαδρομή από την Χαβάη στην Ιαπωνία αναγκάστηκε να επιστρέψει και να προσγειωθεί στην Χονολουλού αφού ένας επιβάτης επέμενε να κάνει γιόγκα στο χώρο όπου προετοιμάζεται το φαγητό για τους επιβάτες παρά τις παρατηρήσεις του πληρώματος, είπε χθες εκπρόσωπος της Οµοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών (FBI).


Στον Χιόνγκταϊ Πάι, 72, απαγγέλθηκαν κατηγορίες παρακώλυσης έργου του πληρώματος κατά τη διάρκεια της πτήσης 903 της United Airlines το προηγούμενο Σάββατο, με προορισμό το αεροδρόμιο Ναρίτα στο Τόκιο.


Ο Πάι φέρεται να αγνόησε τις οδηγίες του πληρώματος και να κατευθύνθηκε στο πίσω τμήμα του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος του γεύματος για "να διαλογιστεί και να κάνει γιόγκα", σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.


Όταν προσπάθησε η γυναίκα του, η οποία ταξίδευε μαζί του, να τον πείσει να κάτσει στη θέση του, ο Πάι σύμφωνα με μαρτυρίες θύμωσε, σπρώχνοντάς της και φωνάζοντας.


Μερικοί Αμερικανοί πεζοναύτες που επέβαιναν στο σκάφος βοήθησαν το πλήρωμα να οδηγήσει τον άντρα στη θέση του, είπε ο ειδικός πράκτορας του FBI Τομ Σάιμον, εκπροσωπώντας το γραφείο της Υπηρεσίας στην Χονολουλού. "Ενώ η γιόγκα και ο διαλογισμός μπορεί να έχουν ευεργετική επίδραση, δεν παύει η ανάγκη να υπακούονται οι οδηγίες του πληρώματος ενώ το σκάφος βρίσκεται στον αέρα", είπε ο Σάιμον.


Ο Πάι, συνταξιούχος αγρότης, γυρνούσε στο σπίτι του στη Νότιο Κορέα μέσω Ιαπωνίας και είχε έλλειψη ύπνου μετά την πρώτη του επίσκεψη στην Χαβάη, είπε ο δικηγόρος του, Τζ.Τ. Κιμ στο πρακτορείο Ρόιτερς. "Προσπαθούσε να ηρεμήσει τον εαυτό του", είπε ο Κιμ, προσθέτοντας ότι "μάλλον για αυτό πιστεύω ότι προσπαθούσε να κάνει ασκήσεις γιόγκα, για να χαλαρώσει".


Την Τετάρτη ένας ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε την απελευθέρωση του Πάι με εγγύηση 25.000 δολαρίων (περίπου 22.000 ευρώ), αλλά του είπε να παραδώσει στις αρχές το διαβατήριό του και να μείνει στο νησί Οάχου, του συμπλέγματος νησιών της Χαβάης. Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 χρόνια.


To ήξερες; Για ποιο λόγο δεν έχουμε γυναίκες κληρικούς;Read more

To ήξερες; Για ποιο λόγο δεν έχουμε γυναίκες κληρικούς;


Η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Παράδοση αποκλείει τη χειροτονία των γυναικών και ως εκ τούτου δεν έχουμε γυναίκες κληρικούς.


Καταρχάς, δεν έχουμε γυναίκες κληρικούς για ιστορικοθεολογικούς λόγους. Κυρίως γιατί ο Ιερέας είναι τύπος του θεανδρικού (Θεός+άνδρας) προσώπου του Ιησού. Ο Κληρικός κλήθηκε όχι να καταλάβει μια βιοποριστική εργασία, αλλά να είναι μέτοχος της Ιεροσύνης του Χριστού.


Ο δεύτερος λόγος που δεν έχουμε γυναίκες κληρικούς στην Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Παράδοση είναι γιατί ο ίδιος ο Χριστός δεν επέλεξε καμία γυναίκα για απόστολο.


Επίσης, βασικός λόγος αυτής της… απουσίας είναι γιατί αν κάποια γυναίκα έπρεπε να κατείχε ιερατικό αξίωμα αυτή θα ήταν η ίδια η Θεοτόκος, αφού αξιώθηκε να γίνει μητέρα του σαρκωθέντος Υιού και λόγου του Θεού. Η Εκκλησίας, μάλιστα, θεωρεί και μόνο το παράδειγμα της Θεοτόκου ως επαρκή απάντηση αυτού του ερωτήματος.


Επιπροσθέτως, τη λύση αυτής της απορίας βρίσκουμε και στην ίδια την αποστολική παράδοση, σύμφωνα με την  οποία οι Απόστολοι συμβαδίζοντας και συνεχίζοντας το παράδειγμα του Κυρίου, ουδέποτε χειροτόνησαν γυναίκα.Πως συμμετέχει, ωστόσο, η γυναίκα στην Ορθοδοξία;


Με πάμπολλους και ουσιαστικούς τρόπους


– Ως Πρεσβυτέρα, συν-διακονώντας με τον Ιερέα


– Τα περισσότερα φιλανθρωπικά έργα βασίζονται στις δραστηριότητες γυναικών κυρίως.


– Η παροχή βοήθειας σε ασθενείς, φτωχούς, και κυρίως ηθική ενίσχυση προβληματικών οικογενειών, παραστρατημένων γυναικών, εγκαταλελειμμένων παιδιών, είναι αρμοδιότητες εκκλησιαστικές, που επωμίζονται κυρίως οι Γυναίκες.


– Η Γυναίκα (όπως βέβαια και κάθε βαπτισμένος Ορθόδοξος) μπορεί να τελέσει και αυτή, το μυστήριο του «βαπτίσματος της ανάγκης» ή «αεροβάπτισμα».


Αλάσκα: Βιντεοσκοπούσε γλάρους - Τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε! (video)


Read more

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Απίστευτη Milfara…!!!!!


Απίστευτη Milfara…στα τέσσερα και τα κάνει ΟΛΑ… στην παραλία!!! Φορέστε γυαλιά γιατί μπορεί να πάθουν βλάβη ανεπανόρθωτη τα μάτια σας!!


 


Πάμε λοιπόν…Jennifer Vaughn και τα μυαλά στα κάγκελα!


                                         Read  more
Read more

Μπορούμε να κάνουμε σεξ στο διάστημα; Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο απαντά σε όλες μας τις απορίες...
Όπως θα έχετε διαβάσει ή ακούσει τα ταξίδια στο διάστημα για λόγους πλέον αναψυχής, είναι πολύ κοντά. Κάποιοι λοιπόν- δικαίως θα λέγαμε εμείς- αναρωτήθηκαν εάν μπορούμε να κάνουμε σεξ στο διάστημα ή, όπως το θέτει και η παρουσιάστρια στο βίντεο που θα δείτε, μπορούμε να κάνουμε το...Big Bang ή εάν το επιχειρούσαμε θα έπρεπε μετά να φωνάξουμε «Ηouston we have a problem».


Βλέπετε το μείζον αυτό ερώτημα δεν έχει απαντηθεί αφού οι αστροναύτες κρατούν το στόμα τους κλειστό, αρνούμενοι να αποκαλύψουν οποιαδήποτε σχετική πληροφορία. Αυτό μάλιστα παρά το γεγονός πως η πρώτη αποστολή στο διάστημα στην οποία μετείχαν άνδρες και γυναίκες έγινε το 1980 ενώ το 1991 σε μια ακόμη αποστολή της ΝASA μετείχε ένα ζευγάρι. Για πιθανή ομοφυλοφιλική συνεύρεση επίσης δεν έγινε ποτέ λόγος. Κάποιοι βέβαια πιστεύουν- όπως θα δείτε και στο βίντεο- πως δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι οι Ρώσοι αστροναύτες, που όπως σχολιάζεται είναι πιο χαλαροί στους κανόνες, το έχουν προσπαθήσει ή και καταφέρει.


Το δε Pornhub προσπάθησε να συγκεντρώσει χρήματα για να στείλει δύο σταρ της βιομηχανίας πορνό το διάστημα και να μπορέσει να δώσει απαντήσεις αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.


Αφού λοιπόν δεν έχουμε απαντήσεις από όλους όσους θα μπορούσαν να μας τις δώσουν, και το ερώτημα παραμένει, σε αυτό το video του Μic- με την παρουσιάστρια πραγματικά να τα δίνει όλα (!)- αναλύονται με χιουμοριστικό τρόπο όλα τα πιθανά προβλήματα.


Ποια μπορεί να είναι αυτά; Για σκεφτείτε λίγο...Μερικά μόνο από τα ερωτήματα που τίθενται στο video σχετίζονται πρωτίστως με την έλλειψη βαρύτητας και τι θα σήμανε στην περίπτωση που επιχειρούσαμε να κάνουμε σεξ αφού πχ η ώθηση ή η συγκράτηση ακόμη και ενός απλού αντικειμένου στο ίδιο σημείο μπορεί να αποβεί μεγάλη πρόκληση- πολύ περισσότερο ενός ατόμου. «Εάν σπρώχναμε κάποιον κάτω πολύ δυνατά θα μπορούσαμε να το “στείλουμε” προς την αντίθετη κατεύθυνση μέσα στην καμπίνα του διαστημοπλοίου» εξηγεί ένας από τους συμμετέχοντες στο βίντεο. Άρα τα ατυχήματα είναι πολύ πιθανά. Υπάρχουν όμως και άλλα προβλήματα όπως με τα σωματικά υγρά (θα δείτε πχ στο βίντεο τι γίνεται με τον ιδρώτα για να καταλάβετε πως έχουν τα πράγματα), ή από το γεγονός πως στο διάστημα οι συνήθως έχουν χαμηλή πίεση κα.


Πιστέψτε μας όμως: ό,τι και να σας πούμε, το video είναι τόσο παραστατικό όσο και αστείο που θα σας δώσει απαντήσεις σε όλα σας τα ερωτήματα...


                               Όταν η φύση έχει "όρεξη"...


Read more

Ισχυρή έκρηξη κοντά στον σταθμό λεωφορείων του ΝτιγιαρμπακίρΙσχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ, της οποίας τον πληθυσμό αποτελούν κυρίως Κούρδοι.


Σύμφωνα με τη τουρκική Hyrriet η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον σταθμό λεωφορείων της πόλης καθώς περνούσε από μπροστά ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας.


                               Έπεσαν οι μάσκεςRead more

Σκύλος πετά αεροπλάνο (video)


Το κανάλι Sky 1 δημιούργησε ένα ξεχωριστό τηλεοπτικό πρόγραμμα το οποίο μαθαίνει σε σκύλους να πετάνε ελαφριά αεροσκάφη.


Η ιδέα της εκπομπής περιλαμβάνει την εκπαίδευση σκύλων-διασωστών να χρησιμοποιούν ελαφριά αεροσκάφη.Στο βίντεο παρουσιάζεται ένας σκύλος στην θέση του πιλότου με τον συγκυβερνήτη δίπλα του και την εκπαιδεύτρια του σκύλου στο πίσω κάθισμα. Στο βίντεο βλέπουμε πως ο συγκυβερνήτης δεν κρατά το πηδάλιο ενώ η εκπαιδεύτρια μέσω ενός κοντρόλ δίνει σήματα στο σκύλο ώστε να ξέρει τι κινήσεις να κάνει.


Όπως δήλωσε ο συγκυβερνήτης, ο σκύλος δεν έκανε την απογείωση ή την προσγείωση του σκάφους καθότι κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο, αλλά πραγματοποίησε τον σχηματισμό του αριθμού 8 πάνω από την περιοχή. 

Πηγή


Πέντε «ονειρικά» επαγγέλματα που δεν ξέρατε καν ότι υπάρχουν...


Read more

Το αφεντικό "τρελάθηκε" και έκανε δώρο αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων στους υπαλλήλους του!Αυτά έγιναν στην Κίνα όπου πάνω από 6.000 υπάλληλοι της εταιρείας «Aurance Group» που ασχολείται με καλλυντικά, τους έστειλε... διακοπές στη γειτονική Νότια Κορέα. Οι υπάλληλοι το απόλαυσαν ενώ το δώρο κόστισε στην εταιρεία 15 εκατομμύρια δολάρια περίπου!

Το εξωφρενικό κόσμημα που κρέμεται ανάμεσα στα πόδια και ο στόχος του
Read more

Αλάσκα: Βιντεοσκοπούσε γλάρους - Τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε! (video)

Ένα σπάνιας, αλλά και άγριας, όσο και τρομακτικής ομορφιάς… φαγοπότι μεγατόνων απαθανάτισε ένας ανυποψίαστος θαλασσοπόρος στην Αλάσκα.


Ο Brad Rich ανοίχθηκε με το σκάφος του στις ακτές της Seward, ελπίζοντας να καταγράψει με την κάμερά του - και από ασφαλή απόσταση - τουλάχιστον μια μεγάπτερη φάλαινα, ωστόσο αυτό που τελικά κατάφερε, ξεπέρασε κάθε προσδοκία σχετικά με την εμπειρία… ζωής που αναζητούσε.


Καθώς λοιπόν το ενδιαφέρον του είχαν μαγνητίσει οι άκακοι γλάροι στον ουρανό, αδυνατώντας μέχρι εκείνη τη στιγμή να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, τίποτα δεν προμήνυε τι θα αναδυόταν από τα βαθιά νερά, παγώνοντας το αίμα του και κερδίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα πλάνα του.

 


 http://www.newsbomb.gr

Το μεγαλύτερο οικοσύστημα του πλανήτη πεθαίνει


Read more

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Έπεσαν οι μάσκεςΑναμφίβολα η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση έδωσε την ευκαιρία να ακουστούν ζητήματα που απασχολούν δεκαετίες την ελληνική κοινωνία.


Η ποιότητα του διαλόγου και των επιχειρημάτων όμως (με τις συνεχείς αντεγκλήσεις και τους χαρακτηρισμούς) μάλλον θλίψη δημιούργησε. Ταυτόχρονα εξόργισε τους πολίτες που άκουγαν επιφανείς εκπροσώπους του παλαιού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος να μιλούν αορίστως για διαφάνεια και αξιοκρατία και καθόλου για την... ταμπακιέρα.


Ουδείς μπορεί να αμφιβάλλει, πάντως, πως η καταπολέμηση της διαφθοράς αποτελεί -ακόμα- προνομιακό πεδίο για την κυβέρνηση, που δείχνει αποφασισμένη να επενδύσει σ’ αυτό τόσο ουσιαστικά όσο και πολιτικά, αφού δεν έχει σκελετούς στην ντουλάπα της.


Οι δε πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σίγουρα μπορούν να φωτίσουν υποθέσεις που βρίσκονται εδώ και χρόνια σε συρτάρια. Το ερώτημα πριν από τη συζήτηση ήταν αν το σύνολο του πολιτικού συστήματος θα επιλέξει να ταχθεί με το δημόσιο συμφέρον ή θα προτιμήσει το μικροπολιτικό, βραχυπρόθεσμο όφελος. Οποιος άντεξε να παρακολουθήσει την πολύωρη συζήτηση πήρε σαφείς απαντήσεις.


Οσο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακολούθησε την πεπατημένη της μικροπολιτικής. Προτίμησε να ικανοποιήσει το κομματικό ακροατήριο αλλά και τους δεσμούς φιλίας με χρεοκοπημένα μέσα και επιχειρηματίες. Απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απάντηση για σειρά ζητημάτων, με κορυφαίο την έμμεση στήριξη που παρέχει στο δίδυμο Αντώνη Σαμαρά-Σταύρου Παπασταύρου.


Οι αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» (λίστα Μπόργιανς, φάκελος Βγενόπουλου, υπόθεση Παπασταύρου) βρέθηκαν στην κορυφή της πολιτικής αντιπαράθεσης προκαλώντας τις αντιδράσεις νυν και πρώην (συνεργαζόμενων) πολιτικών αρχηγών. Γιατί άραγε; Τι έχουν να κρύψουν;


Εκτός αν συντάσσονται με ανθρώπους όπως ο κ. Παπασταύρου, ο οποίος με τη χθεσινή αμήχανη ανακοίνωσή του περισσότερο επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας παρά το διέψευσε.


Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, πάντως, η Δικαιοσύνη έχει διατάξει νέο έλεγχο ερευνών για σοβαρά αδικήματα, ενώ υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν καταβληθεί 3,3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που δεν ακουμπούσαν τη λίστα Λαγκαρντ, δεν μπόρεσαν να εισπράξουν.


Οι πολίτες, τέλος, μουδιασμένοι αλλά και ανήσυχοι περιμένουν πράξεις και ουσία. Και αυτό σημαίνει επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης και λιγότερο επικοινωνιακές στρατηγικές.

 http://left.gr/


Άγριο ξύλο στην Ειδομένη: Πρόσφυγες και μετανάστες εναντίον ΜΑΤ... (video)
Read more

SOS: Αν είσαι γυναίκα, αυτό για τα σουτιέν πρέπει να το διαβάσεις...


Το σουτιέν δεν είναι ένα εσώρουχο που απλά αναδεικνύει τις γραμμές σας και σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα. Εξυπηρετεί και έναν πρακτικό σκοπό που θα πρέπει να γνωρίζετε.


Ήδη γνωρίζετε ότι τα σουτιέν φτιάνονται για να στηρίζουν, να σχηματίζουν και να προστατεύουν το στήθος σας μέσω ενός περίπλοκου συστήματος πίεσης ώστε να μην αντιλαμβάνεστε καν ότι το φοράτε. Αλλά αν επιλέξετε λάθος είδος ή μέγεθος σουτιέν, τότε το στήθος σας μπορεί να αρχίσει να εμφανίζει ερυθρότητα, πόνο ή γρατσουνιές.


Ας μάθουμε μερικά ακόμη.


1. Ο κίνδυνος της υπερβολικής πίεσης


Σκεφτείτε ένα σουτιέν με μπανέλες που είναι και το πιο δημοφιλές είδος. Αν επιλέξετε λάθος μέγεθος σύμφωνα με τον εξειδικευμένο μαιευτήρα και γυναικολόγο Δρ. Sanchez-Escalonila Zapardiel συμβαίνουν τα παρακάτω:


Οι μπανέλες πιέζουν το στήθος σας προς τα μέσα.


Η πίεση μπορεί να καταστρέψει τους συνδέσμους των ιστών του στήθους και ναοδηγήσει στην χαλάρωσή του.Το σουτιέν που ασκεί υπερβολική πίεση στο στήθος μπορεί να περιορίσει την κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς του μαστού.


2. Σουτιέν μεγαλύτερου μεγέθους


Ακόμη και αν είναι μόνο ένα νούμερο μεγαλύτερο, μπορεί να παρατηρήσετε γρατσουνιές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση και δυσφορία στους τένοντες του ώμου.


Γιατί; Όταν δεν είναι κατάλληλο για το σχήμα του σώματός σας, χωρίς να το καταλάβετε κάνετε μικρές κινήσεις για να το διορθώσετε οι οποίες τελικά επιδεινώνουν την κατάσταση.


3. Οι μπανέλες δεν εφαρμόζουν σωστά


Η επιλογή του κατάλληλου σουτιέν ποτέ δεν είναι εύκολη. Μερικές γυναίκες έχουν μεγάλο στήθος αλλά στενό κορμό και αυτό τις δυσκολεύει να βρουν το κατάλληλο μέγεθος. Το σώμα κάθε γυναίκας είναι διαφορετικό και δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο ιδανικό πρότυπο για όλες μας.


Ωστόσο, οι ειδικοί μας ενημερώνουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία μας είναι οι μπανέλες που δεν εφαρμόζουν σωστά. Κάθε φορά που τρίβετε το στήθος σας σε αυτά τα σύρματα, το πιέζετε και το ταλαιπωρείτε υπερβολικά. Η ζημιά είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν επιλέγετε να κοιμηθείτε με αυτό το είδος σουτιέν. Μέρα με τη μέρα οι αρνητικές επιδράσεις αυξάνονται.


4. Μπορεί η συνεχής χρήση των σουτιέν με ακατάλληλη εφαρμογή να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου;


Η απάντηση είναι όχι. Δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στην επιλογή του σουτιέν και στην ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Ωστόσο, μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα όπως φλεγμονές στους ιστούς του μαστού που μπορεί να μετατραπούν σε κύστες, πόνο στην πλάτη, πόνο στους ώμους και ενοχλήσεις ακόμη και στο ίδιο το στήθος.


Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο σουτιέν;


autoexetasi stithous


Όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι δύσκολο να βρείτε το κατάλληλο σουτιέν. Μερικές γυναίκες, λόγω του σωματότυπού τους (λεπτές με μεγάλο στήθος ή ανοιχτές με μικρό στήθος), θα δυσκολευτούν αρκετά για να βρουν το κατάλληλο στυλ που θα τους ταιριάζει καλύτερα.


Προσπαθήστε να έχετε υπόψη σας τα παρακάτω:


Το μέγεθος του στήθους σας δεν θα είναι πάντα το ίδιο. Λόγω ορμονικών αλλαγών μπορεί να πάρετε μερικά κιλά ή το στήθος σας να πρήζετε λίγο πριν την περίοδό σας. Για παράδειγμα, η ωορρηξία κάνει το στήθος μας ελαφρώς μεγαλύτερο. Προσπαθήστε να το έχετε υπόψη σας όταν αγοράζετε σουτιέν.


Μετρήστε το στήθος σας. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε μια μεζούρα και βρείτε την περίμετρο του στήθους σας στο σημείο ακριβώς κάτω από το στήθος σας. Με αυτή τη μέτρηση, θα βγάλετε κάποιον αριθμό Χ, ο οποίος θα αντιστοιχεί με το μέγεθός σας (34, 36, 38, 40 – ή ο αριθμός θα αντιστοιχεί στο σύστημα της μέτρησής σας όπως 75, 80, 90, 95).


Όσον αφορά το μέγεθος cup, αυτά τα περίφημα γράμματα A, B, C, D… πώς μετριούνται; Είναι απλό. Μετρήστε την περιφέρεια του στήθους σας, διατηρώντας χαλαρή και ίσια τη μεζούρα πίσω από την πλάτη σας και την φέρνετε προς τα εμπρός. Αφαιρείτε τη μέτρηση που βρήκατε στο βήμα 1 (περίμετρος στήθους) από τη μέτρηση της περιφέρειας του στήθους. Η εν λόγω διαφορά που θα προκύψει από τους υπολογισμούς είναι το μέγεθος του σουτιέν σας. Κάθε ίντσα αντιπροσωπεύει ένα μέγεθος cup.


Να θυμάστε ότι οι μπανέλες δεν πρέπει να είναι κάτω από το στήθος. Δεν πρέπει να είναι πολύ κοντές ή να αφήνουν κόκκινα σημάδια στο δέρμα σας.


Επίσης, δεν θέλουμε να μπαίνουν οι μπανέλες κάτω από το δέρμα του στήθους.


Να προσέχετε επίσης και τις τιράντες. Αν έχετε μεγάλο στήθος, το ύφασμα του σουτιέν και οι τιράντες μπορεί να πιέζουν πολύ το δέρμα σας. Να επιλέγετε πάντα τιράντες που να είναι αρκετά φαρδιές έτσι ώστε να μην σας ενοχλούν και να στηρίζουν το σχήμα και το βάρος του στήθους.


Μια τελευταία συμβουλή: πάντα να δοκιμάζετε τα σουτιέν πριν τα αγοράσετε. Ποτέ μην τα αγοράζετε χωρίς να τα έχετε δοκιμάσει πρώτα.

Πηγή

5 φυσικά καλλυντικά που σίγουρα έχεις στο ψυγείο σουRead more

Το μεγαλύτερο οικοσύστημα του πλανήτη πεθαίνειΟ Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος και το φαινόμενο του αποχρωματισμού που μόλις κατεγράφη στην πιο ανησυχητική έως τώρα έκτασή τουΟ καθηγητής Τ. Hughes του National Coral Bleaching Taskforce της Αυστραλίας περιγράφει το  πρόσφατο ταξίδι του στον ύφαλο ως το "πιο θλιβερό ερευνητικό ταξίδι της ζωής μου" καθώς ανακάλυψε την έκταση του φαινομένου αποχρωματισμού των κοραλλιών. "Σχεδόν χωρίς εξαίρεση, κάθε ύφαλος έδειξε σταθερά υψηλά επίπεδα λεύκανσης" είπε και πρόσθεσε πως η σοβαρότητα είναι πολύ σημαντικότερη και πιο ανησυχητική από τις παρατηρήσεις του φαινομένου το 1998 και το 2002.   Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είναι ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο και εκτείνεται σε 2.300 χιλιόμετρα κατά μήκος της βορειοανατολικής ακτής της Αυστραλίας. Αυτός το αρχαίο οικοσύστημα είναι καταφύγιο για πάνω από 600 διαφορετικά είδη κοραλλιών και χιλιάδες είδη θαλάσσιας ζωής. Ο αποχρωματισμός των κοραλλιών συμβαίνει όταν οι ανώμαλες συνθήκες του νερού, όπως η αύξηση της θερμοκρασίας, απομακρύνουν τα μικροσκοπικά φύκια zooxanthellae που φωτοσυνθέτουν, κάνοντας το κοράλλι λευκό. Παρόμοια φαινόμενα λεύκανσης των κοραλλιών επηρεάζουν επίσης τη Χαβάη και τμήματα της Καραϊβικής.   Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στο έργο λένε ότι φοβούνται πως το 50% των κοραλλιών έχουν καταστραφεί για πάντα και πως για να σωθούν τα υπόλοιπα ίσως περάσει μια δεκαετία. Τώρα είναι καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο, και ο Ειρηνικός Ωκεανός είναι θερμότερος από το συνηθισμένο, λόγω του Ελ Νίνιο, αλλά ο καθηγητής Τζάστιν Μάρσαλ, από το Πανεπιστήμιο του Queensland, δήλωσε πως ο λόγος για τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες του νερού είναι σαφής και σχετίζεται με τη γενικότερη αλλαγή του κλίματος. 
Το 2015 η UNESCO αποφάσισε να μην συμπεριλάβει τον Μεγάλο Κοραλλιογενή 'Υφαλο στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που κινδυνεύουν αλλά περιβαλλοντικές ομάδες ελπίζουν πως φέτος θα υπάρξει επανεκτίμηση της κατάστασης.    "Είδαμε εκτεταμένη λεύκανση ακόμη και μεταξύ των συμπαγέστερων υφάλων", λέει ο καθηγητής Kerry ο οποίος συμμετείχε επίσης στις εναέριες έρευνες. "Το γεγονός ότι αυτά τα ανθεκτικά είδη έχουν επίσης ασπρίσει δείχνει πόσο σοβαρές είναι οι συνθήκες στα νότια του Υφάλου.Οι κάτοικοι που μιλήσαμε στο Cape York σοκαρίστηκαν από αυτό που είδαν και μας λένε ότι ποτέ δεν είχαν βιώσει κάτι τέτοιο πριν." αναφέρει η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

 Πηγή

Πώς είναι να κοιμάσαι ανάμεσα στα «τέρατα» της θάλασσαςRead more

Εικόνες-σοκ: Έτσι είναι το αεροδρόμιο των Βρυξελλών μετά το τρομοκρατικό χτύπημα...Πεδίο πολέμου θυμίζει ο εσωτερικός χώρος του αεροδρομίου των Βρυξελλών μετά την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Τρίτης, που έκοψε το νήμα της ζωής 34 ατόμων και τραυμάτισε εκατοντάδες άλλους. 


Το τοπίο είναι στην κυριολεξία βομβαρδισμένο. Καλώδια κρέμονται στον αέρα, οι τζαμαρίες


έχουν διαλυθεί, το αίμα των θυμάτων παραμένει στο πάτωμα, οι καρέκλες στις αίθουσες αναμονής έχουν γεμίσει συντρίμμια. Άγνωστο παραμένει ακόμα πότε θα ανοίξει ξανά το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ

 Μεγάλη προσοχή: Γέμισε η αγορά με πλαστά χαρτονομίσματα...Read more

Πώς είναι να κοιμάσαι ανάμεσα στα «τέρατα» της θάλασσαςΤο ξεχωριστό υπνοδωμάτιο με τους 35 καρχαρίες στο ενυδρείο του ΠαρισιούΠώς θα σας φαινόταν να κοιμόσασταν στα 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού έχοντας θέα σε ένα ενυδρείο με πάνω από 30 καρχαρίες; Το Aquarium του Παρισιού δίνει αυτή τη δυνατότητα και σε όσους θέλουν να νιώσουν την αδρεναλίνη να μείνουν σε αυτό το υποβρύχιο υπνοδωμάτιο που διαφέρει από τα υπόλοιπα.


Μέσω ενός διαγωνισμού της Aibnb, από 11 έως 13 Απριλίου, το ενυδρείο δίνει τη δυνατότητα σε επισκέπτες να κοιμηθούν στο συγκεκριμένο δωμάτιο, σε μια προσπάθεια να μάθει ο κόσμος περισσότερα για τους καρχαρίες, οι οποίοι θεωρούνται ένα από τα πιο παρεξηγημένα ζώα στον κόσμο.


Κάθε νύχτα, 4 άνθρωποι θα μένουν στο δωμάτιο, μαζί με τον Fred Buyle, δύτη και υποβρύχιο φωτογράφο και φυσικά με την παρέα των 35 ζώων. Ο Buyle θα υποδεχτεί τους επισκέπτες με έναν υποβρύχιο «χορό» με τους καρχαρίες πριν τους «ξεναγήσει» στο ενυδρείο μαζί με έναν θαλάσσιο βιολόγο του κέντρου για να τους εξηγήσει πώς ζουν τα ζώα, γιατί είναι τόσο παρεξηγημένα και ποια είναι η σημασία τους για το οικοσύστημα των ωκεανών.


Σχεδιασμένο ειδικά για το ενυδρείο και δοκιμασμένο στη Μεσόγειο Θάλασσα, το υποβρύχιο δωμάτιο, μετά τις επισκέψεις που θα γίνουν, θα χρησιμοποιηθεί ως περιοχή μελέτης για τους βιολόγους. Το δωμάτιο θα μειώσει τις καταδύσεις που γίνονταν μέχρι τώρα και έτσι θα επιτρέψει στους βιολόγους να παρατηρήσουν μια πιο φυσιολογική συμπεριφορά των ζώων.


Ο Alexis L. Powilewicz, διευθύνων σύμβουλος του Aquarium δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί είμαστε το πρώτο ενυδρείο στον κόσμο που θα προσφέρει αυτή την ευκαιρία στους ανθρώπους, να είναι κάτι περισσότερο από απλοί επισκέπτες, απολαμβάνοντας μια τέτοια καθηλωτική εμπειρία. Οι καρχαρίες είναι απαραίτητοι για την υγεία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Αν εξαφανίζονταν, θα ήταν μια σημαντική απειλή για το οικοσύστημα των ωκεανών. Επομένως, είναι σημαντικό να είμαστε σε θέση να τους παρατηρήσουμε, προκειμένου να τους προστατεύσουμε καλύτερα».Το εξωφρενικό κόσμημα που κρέμεται ανάμεσα στα πόδια και ο στόχος του


Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου