Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Βόμβα από την Κομισιόν: "Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει κι άλλα μέτρα..."


Την ανάγκη λήψης επιπρόσθετων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι φέτος και το 2017, επισημαίνει η Κομισιόν στην έκθεσή της για τις χειμερινές προβλέψεις της ευρωπαϊκής οικονομίας, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση, ενώ ήδη ψιθυρίζονται τα σενάρια για εκλογές και ηρωϊκή έξοδο.


Είναι ολοφάνερο ότι Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει την άποψη για υιοθέτηση επιπλέον μέτρων φέτος, ενώ η αποκάλυψη έρχεται εν μέσω διαπραγματεύσεων. Πάντως, κληθείς να σχολιάσει την απαίτηση της Κομισιόν για νέα μέτρα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, δήλωσε χθες πως προς το παρόν δεν του έχει ζητήσει κανείς νέα μέτρα, αναφερόμενος στις έως τώρα συναντήσεις.


Η δημοσιοποίηση της εν λόγω έκθεσης ήρθε μία ημέρα μετά την πρώτη συνάντηση κυβέρνησης και δανειστών για τις δημοσιονομικές εξελίξεις.


Η Κομισιόν στις χειμερινές της προβλέψεις αναφέρει ότι το πρωτογενές αποτέλεσμα του 2015 θα κινηθεί κοντά στον στόχο του 0,25% του ΑΕΠ. Επίσης, η Ε.Ε. κάνει λόγο στην έκθεσή της και για μέτρα περίπου 2 δισ. ευρώ (1,1% του ΑΕΠ) που έχουν περιληφθεί στον προϋπολογισμό του 2016, για ασφαλιστικό, φορολογικό σύστημα και εξορθολογισμό δαπανών, τα οποία ακόμα δεν έχουν προσδιοριστεί και δεν έχουν εφαρμοστεί.Παρουσιάζοντας την έκθεση της Κομισιόν, ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος, Π. Μοσκοβισί, δήλωσε χθες πεπεισμένος ότι η ελληνική οικονομία έχει τις δυνατότητες να αναπτυχθεί, εφόσον υπάρχει σταθερότητα και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Πρόσθεσε, δε, ότι «η νέα κυβέρνηση», με την «εντολή» με την οποία εξελέγη είναι πιο σταθερή και έχει ήδη προσχωρήσει σε «γενναίες» αλλά «αναγκαίες» μεταρρυθμίσεις. «Αυτή η σταθερότητα που ξαναβρήκαμε μας επιτρέπει να πιστεύουμε πως αυτή τη φορά οι προβλέψεις μας θα είναι σωστές. Αλλά το κλειδί όλων είναι οι μεταρρυθμίσεις και η καλή συνέχεια του προγράμματος» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας ως περισσότερο «αναγκαία» τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.


Την ίδια ώρα με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συνέδεσε τη βιωσιμότητα του χρέους η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ στάθηκε στην ανάγκη και το συνταξιοδοτικό σύστημα να καταστεί βιώσιμο σε μεσοπρόθεσμη και μακροχρόνια βάση.


«Εάν η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση δεν είναι τόσο βαθιά όσο χρειάζεται, τότε η άλλη πλευρά (σ.σ. Ευρώπη) θα πρέπει να προχωρήσει σε μεγαλύτερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», επεσήμανε η γενική διευθύντρια στου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης που παραχώρησε.


Σε ερώτηση κατά πόσο το ΔΝΤ απαιτεί πρόσθετα μέτρα για το ασφαλιστικό με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υπογράμμισε ότι το ασφαλιστικό είναι άμεσα συνδεδεμένο με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.


«Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση πρέπει να είναι σημαντική και να πηγαίνει σε βάθος», είπε η Λαγκάρντ προσθέτοντας ότι το 10% του ελληνικού ΑΕΠ πηγαίνει ετησίως για την στήριξη του ασφαλιστικού, όταν στην Ευρώπη το σχετικό ποσοστό είναι 2,5%. Συνεπώς, όπως ανέφερε, η μεταρρύθμισή του είναι απαραίτητη προκειμένου να μην συσσωρεύονται ελλείμματα και χρέος.


Από τη ΝΔ κάνουν λόγο για ανεπανόρθωτη ζημιά. Ο υπεύθυνος του τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Χρίστος Δήμας, για τις χειμερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημείωσε: «Ανεπανόρθωτη ζημιά προκαλεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην ελληνική οικονομία, όπως επιβεβαιώνουν οι χειμερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Θλίψη και απογοήτευση προκαλεί όμως και η σύγκριση των ίδιων προβλέψεων πριν από ένα χρόνο, που αποκαλύπτει την έκταση της καταστροφικής διακυβέρνησης της χώρας το 2015.


-Πριν ακριβώς έναν χρόνο, η Επιτροπή έβλεπε ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, 2,5% για το 2015 και 3,6% για το 2016. Σήμερα, βλέπει μηδενική ανάπτυξη για το 2015 και επιστροφή στην ύφεση (-0.7%) για το 2016.


-Πριν ακριβώς έναν χρόνο, η Επιτροπή έβλεπε πλεόνασμα του προϋπολογισμού 1,1% του ΑΕΠ για το 2015 και 1,6% του ΑΕΠ για το 2016. Σήμερα, βλέπει υπέρογκο έλλειμμα, της τάξης του 7,6% του ΑΕΠ για το 2015 (αφού, εκτός των άλλων, δεν υπήρχε πέρυσι ανάγκη μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η οποία προέκυψε από πράξεις και παραλείψεις της Κυβέρνησης μέσα στο 2015) και έλλειμμα 3,4% του ΑΕΠ για το 2016. Αυτό ισοδυναμεί με επιπλέον επώδυνα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα.


-Πριν ακριβώς έναν χρόνο, η Επιτροπή έβλεπε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο 170,2% του ΑΕΠ για το 2015 και στο 159,2% του ΑΕΠ το 2016. Σήμερα, βλέπει 179% δημόσιο χρέος για το 2015 που αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2016 στο 185%.


Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήγε τη χώρα πολύ πίσω, με αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να προκύψει η ανάγκη για νέα, πρόσθετα μέτρα λιτότητας, με υπερφορολόγηση νοικοκυριών, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και περικοπή συντάξεων».


Διαβάστε  ακόμα:

Internet εξ ουρανού, 40 φορές πιο γρήγορο από το 4G δοκιμάζει η Google

ΠηγήRead more

Νταλίκα έσπασε στα δύο - Κομφούζιο στην Εθνική ΟδόΥπομονή χρειάζεται να δείξουν αυτή την ώρα οι οδηγοί που κινούνται στην Αθηνών-ΛαμίαςΥπομονή χρειάζεται να δείξουν αυτή την ώρα οι οδηγοί που κινούνται στην Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Νέας Χαλκηδόνας, στο ρεύμα προς Λαμία καθώς μία νταλίκα, που μετέφερε πατάτες, αναποδογύρισε και έσπασε ο άξονάς της.


Στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία προκειμένου να απομακρύνει το βαρύ όχημα από το δρόμο και να ρυθμίσει την κυκλοφορία, καθώς ήδη έχουν δημιουργηθεί κυκλοφοριακά προβλήματα, με την ουρά των οχημάτων να φτάνει τα 2 χλμ. Ο οδηγός της νταλίκας είναι εκτός κινδύνου.


Διαβάστε  ακόμα:

Αποκάλυψη: Γιατί δεν συμφέρει τη Γερμανία η κατάργηση της Σένγκεν...

Read more

Το ήξερες; Ποια είναι η πόλη στην Ελλάδα που "βγάζει" τις περισσότερες πρωταγωνίστριες σε αισθησιακές ταινίες;


Όπως έδειξε σχετική έρευνα... της Sirina, η δουλειά της ιερόδουλης «πηγαίνει» στις γυναίκες του Βορρά!   Σε έρευνα που πραγματοποίησε η ελληνική εταιρεία παραγωγής αισθησιακών ταινιών, το 60% των Ελληνίδων πορνοστάρ κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη. 


  Η Αθήνα ακολουθεί «καταϊδρωμένη» με 20%, η «ερωτική» Πάτρα συμμετέχει μόλις με ένα 5% και η υπόλοιπη Ελλάδα μοιράζεται το 15% που απομένει.  


 Από ότι φαίνεται η δουλειά της πορνοστάρ είναι ζόρικη, αφού τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι μία στις δύο πρωταγωνίστριες εγκαταλείπουν την… καριέρα τους αμέσως μετά την πρώτη ταινία.   Όπως φαίνεται, μετά την μπουγάτσα, τον ΠΑΟΚ και το Λευκό Πύργο, οι πορνοστάρ θα είναι το επόμενο brandname της πόλης…


Διαβάστε  ακόμα:

Θέμα και γονιδίων οι πρωινοί ή βραδινοί τύποι
Read more

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Η Rita Ora όπως δεν την έχεις ξαναδεί στο περιοδικό Lui Issue


Η όμορφη τραγουδίστρια δεν φοβάται να φωτογραφηθεί γυμνή Η Rita Ora τα πέταξε όλα για το τεύχος του Φεβρουαρίου του Γαλλικού περιοδικού Lui Issue, και χωρίς φόβο αλλά με πάθος μας έδειξε το κορμί της.. και το τέλειο στήθος της.


Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ..

Απολαύστε τις φωτογραφίες της που ακολουθούν ΕΔΩ 


Read more

Δείτε γιατί το χασμουρητό είναι κολλητικόΣε ένα ερώτημα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια έρχεται να απαντήσει μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα. Ο λόγος για το χασμουρητό και αν αυτό είναι κολλητικό ή όχι. Σύμφωνα λοιπόν με τη συγκεκριμένη έρευνα, το χασμουρητό όχι μόνο είναι κολλητικό αλλά οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε αυτό, από ότι οι άνδρες, αν δουν κάποιον γύρω τους να χασμουριέται.


Σημειώνεται ότι το χασμουρητό είναι πιο κολλητικό μεταξύ φίλων και συγγενών παρά μεταξύ ξένων, ενώ οι άνθρωποι μπορούν να χασμουρηθούν ακόμη κι αν απλώς διαβάζουν ή σκέφτονται για κάποιον άλλο που χασμουριέται.


Η νέα μελέτη, με επικεφαλής την Ελιζαμπέτα Παλάγκι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Πίζα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Open Science" της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το "Science" και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», μελέτησαν παραπάνω από 4.000 χασμουρητά σε τρένα, αεροπλάνα, εστιατόρια και γραφεία.


Οι ερευνητές παρακολούθησαν τη στιγμή που κάποιος χασμουριόταν και κάτα πόσο οι γύρω του τον μιμούνταν μέσα στο επόμενο τρίλεπτο. Όπως διαπιστώθηκε, οι γυναίκες «κολλάνε» το χασμουρητό σε ποσοστό περίπου 55%, ενώ στους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόνο 40%.


Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες οι γυναίκες έχουν τη τάση να νιώθουν τα συναισθήματα των γύρω τους περισσότερο από τους άνδρες και αυτή η θεωρία επιβεβαιώνεται και με το χασμουρητό, το οποίο θεωρείται σημάδι ενσυναίσθησης.


Διαβάστε  ακόμα:

Θέμα και γονιδίων οι πρωινοί ή βραδινοί τύποι
Read more

Θέμα και γονιδίων οι πρωινοί ή βραδινοί τύποιΑλλοι άνθρωποι έχουν προτίμηση στο πρωί και άλλοι στο βράδυ. 


Μια νέα επιστημονική μελέτη υποστηρίζει ότι ανακάλυψε πως υπάρχει διαφορετική γενετική βάση, που καθορίζει αν κάποιος θα είναι πρωινός τύπος (δηλαδή ξυπνά και κοιμάται νωρίς) ή, αντίστροφα, νυχτερινός τύπος (ξυπνά και κοιμάται αργότερα).


Οι ερευνητές της αμερικανικής εταιρείας γενετικών αναλύσεων 23andMe, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό "Nature Communications", μελέτησαν το γονιδίωμα 89.283 ατόμων. 


Η γενετική ανάλυση συσχετίσθηκε με απαντήσεις σχετικά με τις προτιμήσεις καθενός για το πρωί ή το βράδυ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Όλα τα φυτά και τα ζώα έχουν βιολογικά ρολόγια. Το βιολογικό (κιρκαδιανό) ρολόι ενός ανθρώπου, που λειτουργεί σε 24ωρο κύκλο, επηρεάζει πολλές βιολογικές διεργασίες του οργανισμού, μεταξύ των οποίων κατά πόσο κάποιος έχει προτίμηση στη μέρα ή στη νύχτα.


Μέχρι σήμερα είχαν εντοπισθεί αρκετά γονίδια που ρυθμίζουν το βιολογικό ρολόι, αλλά ήταν άγνωστο κατά πόσο αυτά παίζουν ρόλο και στη διάκριση μεταξύ πρωινού/νυχτερινού τύπου. 


Η νέα μεγάλη γενετική ανάλυση για πρώτη φορά εντόπισε στους ανθρώπους τέτοιες γενετικές παραλλαγές, που φαίνεται να επηρεάζουν τις ενστικτώδεις προτιμήσεις καθενός για το πρωί ή το βράδυ.


Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι πρωινοί τύποι τείνουν να είναι σωματικά και ψυχικά πιο υγιείς. Κοιμούνται καλύτερα, έχουν πιο φυσιολογικό βάρος και εμφανίζουν κατάθλιψη πιο σπάνια.


Διαβάστε  ακόμα:

Άσπρος καφές είναι η νέα μόδα στη Νέα Υόρκη
Read more

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Ακατάλληλο για παιδιά και…καρδιακούς


Τρελό Milf η κυρία….τα σπάει στην κυριολεξία!!!


Όνειρο θα ήταν όλες οι γυναίκες να ήταν σαν την σούπερ Milf, Christine Veronica

                                       Δείτε  τη  συνέχεια  ΕΔΩ
Read more

Άσπρος καφές είναι η νέα μόδα στη Νέα Υόρκη


Ο άσπρος καφές είναι το νέο τρεντ που έχει "τρελάνει" τους Νεοϋρκέζους και όχι μόνο.


Έτσι μετά τους Latte, cappuccino και espresso, έρχεται κατευθείαν από την Μαλαισία ο λευκός καφές.


Το Kopitiam, ένα μαλαισιανό καφέ στην Chinatown είναι το μοναδικό μαγαζί στη Νέα Υόρκη όπου μπορεί κανείς να βρει τον καφέ και όπως είναι φυσικό κάνει... χρυσές δουλειές.


Οι λάτρεις του καφέ λένε πως ο λευκός καφές είναι πραγματικά υπέροχος, με μία φυσική γλυκιά γευση.


Ο λευκός καφές είναι στιγμιαίος καφές και οφείλει το χρώμα του στο ότι οι σπόροι του καφέ καβουρδίζονται με ελαιόλαδο και όχι με μαργαρίνη ή ζάχαρη.

Διαβάστε  ακόμα:


Read more

Internet εξ ουρανού, 40 φορές πιο γρήγορο από το 4G δοκιμάζει η Google


 Θα μεταδίδεται από drones που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια

 Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε ο Guardian, η Google έχει ξεκινήσει, κάτω από άκρα μυστικότητα στην περιοχή του Νιού Μέξικο, τις δοκιμαστικές πτήσεις drones που μεταδίδουν 'εξ ουρανού' ασύρματο internet γενιάς 5G, το οποίο είναι 40 φορές γρηγορότερο από το παρόν πρωτόκολλο του 4G. 

  To project, αναφέρει το δημοσίευμα, ονομάζεται SkyBender και αποτελείται από ένα στόλο drones που κινούνται με ηλιακή ενέργεια, και μεταφέρουν διάφορα είδη πομποδεκτών που μεταδίδουν internet ταχύτητας 5G στην ραδιοσυχνότητα των 28GHz, επιτυγχάνοντας ασύλληπτες ταχύτητες.

   Η πρόκληση του project, που βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα, είναι το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτή η ραδιοσυχνότητα περιορισμένου εύρους για την μετάδοση του γρήγορου internet από αέρος με κεραίες υψηλής τεχνολογίας, ώστε να ενταχθεί στην πρωτοβουλία της Google 'Project Loon' για παροχή ασύρματης πρόσβασης σε απομακρυσμένες περιοχές της Γης με αδυναμία παροχής επίγειου internet.

 
Διαβάστε  ακόμα:

Οι υπερυπολογιστές «όπλο» για την εξιχνίαση της σκοτεινής ενέργειας στο σύμπαν


πηγη


Read more

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Η Μπόκο Χαράμ έκαψε ζωντανά γυναικόπαιδαΤουλάχιστον 80 άμαχοι νεκροί σε επίθεση της οργάνωσης, στη βορειοανατολική ΝιγηρίαΣε νέο λουτρό αίματος προχώρησε η Μπόκο Χαράμ, σκοτώνοντας δεκάδες άμαχους αργά χθες βράδυ σε χωριό κοντά στο Μαϊντουγκούρι της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Οι αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 86 νεκρούς και 62 τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων φέρουν εγκαύματα.


Οι αντάρτες άνοιξαν πυρ εναντίον των κατοίκων στο χωριό Νταλόρι, έβαλαν φωτιά στα σπίτια και πραγματοποίησαν επιθέσεις αυτοκτονίας μέσα στο πλήθος, ενώ έκαψαν επίσης ανθρώπινα μέλη από άλλα δέκα θύματα.


Η μαρτυρία ενός εκ των επιζώντων συγκλονίζει. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο AP, οι ένοπλοι της ισλαμιστικής οργάνωσης έκαψαν παιδιά ζωντανά. 


Εκπρόσωπος του νιγηριανού στρατού, δήλωσε ότι οι ισλαμιστές εισέβαλαν στο χωριό με δύο αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον των κατοίκων και έκαψαν σπίτια.


"Ενώ οι άνθρωποι έτρεχαν να σωθούν, τρεις γυναίκες καμικάζι κατευθύνθηκαν στο πλήθος και στη συνέχεια ανατινάχθηκαν", είπε. 


Αξιωματούχος της υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων είπε ότι υπάρχουν περίπου 10 απανθρακωμένα πτώματα που είναι αδύνατο να αναγνωριστούν "Δεν μπορούμε καν να περισυλλέξουμε τα πτώματα αυτά", δήλωσε. 


Είναι η τρίτη επίθεση που σημειώνεται αυτή την εβδομάδα από τους νιγηριανούς αντάρτες της Μπόκο Χαράμ και η πιο πολύνεκρη. Τα τελευταία έξι χρόνια, που η οργάνωση δρα στη Δυτική Αφρική και ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από τη λίμνη Τσαντ, οι νεκροί ξεπερνούν τους 20.000, ενώ 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.


Από τότε που άρχισε να χάνει τον έλεγχο εδαφών, η ισλαμιστική οργάνωση επαναλαμβάνει την παλιά της τακτική με επιθέσεις αυτοκτονίας σε τόπους λατρείας και πολυσύχναστες αγορές ή εισβάλοντας σε χωριά όπου σκοτώνει τους κατοίκους, καίει σπίτια και μετά εγκαταλείπει γρήγορα το σημείο της επίθεσης.


Διαβάστε  ακόμα:

Οι ανησυχίες της Αθήνας για τη Σένγκεν και η γραμμή άμυνας της Ελλάδας

Read more

Αποκάλυψη: Γιατί δεν συμφέρει τη Γερμανία η κατάργηση της Σένγκεν...


Mε την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα να απειλείται ευθέως με αποπομπή από τη ζώνη Σένγκεν και εδώ και μήνες, λόγω της πίεσης του προσφυγικού, να έχει ανοίξει μια τεράστια συζήτηση για τα όρια και τις αντοχές της ζώνης Σένγκεν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει οι επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιο όχι μόνο για την ευρωπαϊκή συνοχή αλλά και για την ευρωπαϊκή οικονομία.


Με δεδομένο ωστόσο ότι η Συνθήκη Σένγκεν διασφαλίζει την ελεύθερη κυκλοφορία όχι μόνο ανθρώπων (εργαζομένων, καταναλωτών, επιχειρηματιών κ.ά.) αλλά και εμπορευμάτων στη ζώνη των 26 χωρών που την απαρτίζουν, δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος, για να «δει» ότι οι όποιοι νέοι περιορισμοί συνεπάγονται αυτομάτως και νέα κόστη.


Η επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα θα επαναφέρει τη γραφειοκρατία με αποτέλεσμα τα  εμπορικά φορτηγά να αναγκάζονται να σχηματίζουν χρονοβόρες ουρές, περιμένοντας να ελεγχθούν τα έγγραφα και τα φορτία τους.


Για τη Γερμανία μόνο, για την οποία έχει γίνει ένας σχετικός υπολογισμός, το κόστος από την κατάρρευση της ζώνης Σένγκεν υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα 10 δισ. ευρώ ετησίως.


Επίσης, για να γίνει αντιληπτό το κόστος που θα προκύψει πρέπει να αναφερθεί ότι από τα 218 εκατ. ταξίδια που έκαναν οι πολίτες της ΕΕ εντός της Ενωσης το 2013, τα 25 εκατ. ήταν για «μπίζνες», ενώ συνολικά κάθε χρόνο κυκλοφορούν ελεύθερα εντός της ζώνης Σένγκεν εμπορεύματα αξίας περίπου 2,8 τρισ. ευρώ.


Διαβάστε  ακόμα:

Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν την Τρίτη και την Πέμπτη
Read more

Οι βίλες των οργίων στη ΡόδοΤαξιδιωτικό γραφείο διαφημίζει τις «αξέχαστες διακοπές ακολασίας»

Μετά τον Πειραιά, την Κρήτη και το Πήλιο τα ρωμαϊκά όργια «μετακομίζουν» σε πολυτελείς βίλες της Ρόδου, στις οποίες θα καταλύσουν δεκάδες ζευγάρια swingers από όλη την Ελλάδα.


Ένα ταξιδιωτικό γραφείο υπόσχεται αξέχαστες «διακοπές ακολασίας» στο νησί των Ιπποτών με απόλυτη εχεμύθεια μέσω της ανάρτησης rhodesswingersholidays.com.gr, όπου αναφέρεται τι πρόκειται να ζήσει το κάθε ενδιαφερόμενο ζευγάρι, σύμφωνα με την Espresso.


«Αν επιθυμείτε, μπορείτε να είστε γυμνοί σε όλους τους χώρους της Βίλας όλες της ώρες της ημέρας και της νύχτας… Ο γυμνισμός είναι αποδεκτός στη Βίλα, αλλά απλώς ζητάμε να φοράτε κάτι κατά τη διάρκεια του φαγητού» αναφέρει το ταξιδιωτικό γραφείο.


Στην ιστοσελίδα αναγράφεται ότι για την προστασία των πελατών θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας και κάθε ξένο άτομο θα απομακρύνεται από τις βίλες.


Το πάρτι θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου και ήδη διαφημίζονται 14 τετραήμερα που θα γίνουν σε διαφορετικές ημερομηνίες, ενώ οι κρατήσεις που ολοκληρώνονται την 1η Μαρτίου, έχουν αρχίσει, καθώς οι συμμετοχές είναι περιορισμένες.


Δείτε  ακόμα:

Είναι «μωράκι»…πειρασμός!!!
Read more

Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν την Τρίτη και την Πέμπτη


Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και την Πέμπτη και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα μείνουν ακινητοποιημένα για αρκετές ώρες.


Αύριο, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας σε όλα ΜΜΜ (Λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ) από τις 11:00 μέχρι τις 16:00, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Σωματείων Εργαζομένων.


Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 09.00 έως τις 21.00 (έξοδος από τα αμαξοστάσια στις 08.30 και αποκατάσταση της κυκλοφορίας έως τις 09.30). Το βράδυ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20.00.


Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν και τα βραδινά δρομολόγια της προηγούμενης ημέρας (Τετάρτης) που θα αναχωρούσαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.


Επιπλέον, τα ταξί θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.


Αναμένονται αποφάσεις και για τα υπόλοιπα μέσα.


Δείτε  ακόμα:

Το 7θέσιο έλκηθρο της... Nissan αγγίζει τα 105 χλμ./ώρα (video)
Read more

Έπιασε το θείο του να βιάζει την κοπέλα του - Δείτε πώς τον έκανεΟ 52χρονος William Mattson, από τη Νότια Καρολίνα, κατηγορείται ότι επιτέθηκε στην κοπέλα του ανιψιού του και τη βίασε, ενώ ο τελευταίος απουσίαζε.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Myrtle Beach Online, ο Mattson παρέσυρε την κοπέλα του ανιψιού του σε ένα υπνοδωμάτιο, κατά τη διάρκεια οικογενειακού πάρτι, και τη βίασε.

Ο ανιψιός ανέφερε στους αστυνομικούς ότι όταν επέστρεψε στο πάρτι, άκουσε φωνές από το υπνοδωμάτιο των γονιών του.  

Έσπασε την πόρτα και βρήκε το θείο του να βιάζει την κοπέλα του.

Τότε του επιτέθηκε και τον γρονθοκόπησε.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, ο δράστης ισχυρίστηκε ότι η πράξη ήταν συναινετική, κάτι το οποίο αρνήθηκε ωστόσο η κοπέλα.

Ο 52χρονος συνελήφθη από τις Αρχές.
Δείτε  ακόμα:

Τέλειο στήθος με τέλειο …συνδυασμός που σε βγάζει νοκ άουτ!!! 

Read more

Μπήκε να δει τα ένσημά του και το σύστημα τού έδειχνε ότι έχει πεθάνει


Ζήτησαν από τον ηθοποιό Τάκη Παπαματθαίου να κάνει υπεύθυνη δήλωση ότι ζει

Νεκρός είναι για το σύστημα Άτλας ο ηθοποιός Τάκης Παπαματθαίου! Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι μπήκε στο σύστημα του υπουργείου Εργασίας να δεν τα ένσημά του. Εκεί ανακάλυψε ότι είναι πεθαμένος.


Μάλιστα όπως είπε στον ΑΝΤ1 όταν επιχείρησε να πάρει τηλέφωνο και να πει το απλό... Ότι δηλαδή ζει και κάποιο λάθος έχει γίνει του ζήτησαν να κάνει υπεύθυνη δήλωση.


«Μου ζήτησαν να πάω στα ΚΕΠ και να κάνω υπεύθυνη δήλωση ότι ζω», ανέφερε ο γνωστός ηθοποιός.

Διαβάστε  ακόμα:

Δείτε με ένα «κλικ» πόσα ένσημα έχετε μέσω του συστήματος Ατλας

6 φυσικά ελιξήρια για να αναρρώσετε από τη γρίπηRead more

Τα ευρωπαϊκά καλοκαίρια είναι τα πιο ζεστά των τελευταίων 2.000 ετώνΤο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, έχει βιώσει τα πιο ζεστά καλοκαίρια των τελευταίων δύο περίπου χιλιετιών, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα με ελληνική συμμετοχή.


Το αποκορύφωμα ήταν οι καύσωνες των ετών 2003, 2010 και 2015.


Η μελέτη 45 επιστημόνων από 13 χώρες (και την Ελλάδα), με συντονιστή τον καθηγητή Γιργκ Λουτερμπάχερ του γερμανικού Πανεπιστημίου του Γκίσεν, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό περιβαλλοντικών ερευνών "Environmental Research Letters", βασίσθηκε σε δενδροχρονολόγηση και σε ανάλυση ιστορικών δεδομένων. Μεταξύ των ερευνητών ήταν ο καθηγητής-ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός και η ελληνικής καταγωγής Έλενα Ξοπλάκη του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Γιούστους-Λίμπιγκ του Γκίσεν.


Σύμφωνα με την μελέτη, ζεστά καλοκαίρια υπήρχαν κατά τη Ρωμαϊκή εποχή, έως τον 3ο αιώνα μ.Χ., ενώ μεταξύ 4ου και 7ου αι. τα ευρωπαϊκά καλοκαίρια ήσαν πιο ψυχρά. Τον γενικά ζεστό Μεσαίωνα ακολούθησε η κρύα Μικρή Εποχή των Πάγων μεταξύ 13ου και 18ου αιώνα. Από τις αρχές του 20ού αιώνα τα καλοκαίρια στην Ευρώπη έγιναν σταδιακά πιο θερμά, κυρίως λόγω της ανθρωπογενούς δραστηριότητας που επιδεινώνει την κλιματική αλλαγή.


Τα τελευταία 30 χρόνια, τα ευρωπαϊκά καλοκαίρια είναι τα πιο ζεστά εδώ και 2.100 χρόνια περίπου, ιδίως στη Νότια Ευρώπη. Σύμφωνα με την μελέτη, μεταξύ 1986-2015 στην Ευρώπη τους θερινούς μήνες Ιούνιο έως Αύγουστο έχει σημειωθεί μια μέση αύξηση της θερμοκρασίας γύρω στους 1,3 βαθμούς Κελσίου. Εξάλλου, οι καύσωνες τείνουν να γίνονται συχνότεροι, πιο έντονοι και μεγαλύτερης διάρκειας. Η μελέτη δεν αποκλείει ότι στο μέλλον οι καύσωνες μπορεί να διαρκούν ακόμη και ολόκληρες δεκαετίες.


Το 2014, η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή είχε διαπιστώσει ότι η περίοδος 1983-2012 ήταν η πιο ζεστή 30ετία των τελευταίων 1.400 ετών στο βόρειο ημισφαίριο (όπου ανήκει και η χώρα μας). Η νέα μελέτη πηγαίνει ακόμη πιο πίσω στον χρόνο, έως το 138 π.Χ. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι αιώνες πριν και μετά τη γέννηση του Χριστού ήσαν εξίσου ή και ελαφρώς πιο ζεστοί από ό,τι ο 20ός αιώνας, λόγω φυσικών αιτίων (αύξηση ηλιακής ακτινοβολίας, μεταβολές στα ωκεάνια ρεύματα, ηφαιστειακές εκρήξεις κ.α.).


Διαβάστε  ακόμα:

Η Ελλάδα φτωχοποιείται επικίνδυνα - Στοιχεία σοκ της ΕΛΣΤΑΤ

Πηγή
Read more

Τον σκότωσε με ένα κλειδί! Τι κρύβεται πίσω από το φρικτό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας;


Έγκλημα... τιμής, υποστηρίζει τώρα ότι ήταν η εν ψυχρώ δολοφονία του 43χρονου στο κέντρο της Αθήνας ο Αλβανός δράστης.


Ο 27χρονος Αλβανός που δεν δίστασε να χτυπήσει με κλειδιά στο λαιμό τον άτυχο 43χρονο προκαλώντας του σοβαρό τραύμα στον τράχηλο με αποτέλεσμα το θάνατό του λέει ότι όλα άρχισαν όταν ο άνδρας άρχισε να παρενοχλεί την αδελφή του που ήταν μεθυσμένη.


Όλα άρχισαν έξω από μπαρ στα πέριξ της πλατείας Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας. Ο άτυχος 43χρονος είχε πάει με την παρέα του να διασκεδάσει.


Στο ίδιο μπαρ βρίσκονταν και ο 27χρονος Αλβανός με την αδελφή του και τη δική του παρέα.


Όπως υποστήριξε ο Αλβανός η αδελφή του ήταν σε κατάσταση μέθης. Βγήκε από το μπαρ και εκείνος λίγο αργότερα την ακολούθησε για να δει πως είναι.


Τότε, όπως υποστήριξε, είδε από πάνω της τον 43χρονο να την παρενοχλεί...


Οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν

. Σύμφωνα με μαρτυρίες ήρθαν στα χέρια, αλλά το επεισόδιο γρήγορα έληξε και ο 43χρονος άνδρας κινήθηκε προς την κοντινή “πιάτσα” των ταξί. Λίγο πριν επιβιβαστεί σε ένα ταξί ο 27χρονος του επιτέθηκε. Αυτή τη φορά φαίνεται πως είχε βάλει ανάμεσα στα δάκτυλά του τα κλειδιά του και είχε σφίξει τη γροθιά του. Όταν άρχισε να χτυπά τον 43χρονο το κλειδί του προκάλεσε σοβαρό τραύμα στον τράχηλο.


Ο 43χρονος χωρίς να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασής του επιβιβάστηκε στο ταξί και έφυγε με κατεύθυνση το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ.


Το περιστατικό παρακολουθούσε αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που συγκράτησε και τον αριθμό του ταξί, αλλά και τα στοιχεία του 27χρονου Αλβανού.


Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι ο 43χρονος έχασε τη ζωή του έγινε αναζήτηση βάσει των στοιχείων που είχε συγκεντρώσει ο αστυνομικός και ο 27χρονος Αλβανός συνελήφθη.Ο 27χονος κατηγορείται πλέον για ανθρωποκτονία από πρόθεση και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.


Διαβάστε  ακόμα:

Κωδικό όνομα «Μάξιμους» είχε ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης

ΠηγήRead more

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Τέλειο στήθος με τέλειο …συνδυασμός που σε βγάζει νοκ άουτ!!!


Η Lucy Li, έχει τα ιδανικά χαρίσματα που τραβάνε τους άντρες, γουστόζικο μουτράκι, απίστευτο φυσικό στήθος και από κ@λαράκι…άστα να πάνε…


Δείτε καλύτερα μονοι σας  ΕΔΩ
Read more

Κωδικό όνομα «Μάξιμους» είχε ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης


Το τρομοκρατικό παρελθόν του «χαλίφη» της αλ Κάιντα στα Βαλκάνια, αποκάλυψε η σύλληψη του τζιχαντιστή στην Ελλάδα.

 

Ηγετικό στέλεχος της αλ Κάιντα στα Βαλκάνια, με το κωδικό όνομα «Μάξιμους», ήταν ο 29χρονος Mirsad Bectasevic που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.

Με καταγωγή από τη Βοσνία,  συνελήφθη στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, μαζί με έναν 20χρονο τον Amer Al Hasani, υπήκοο Υεμένης, οποίος βρισκόταν υπό παρακολούθηση.

Ο «Μάξιμους» έφερε σουηδικό διαβατήριο. Οι δυο τουες ετοιμάζονταν να περάσουν   οδικώς στην Τουρκία. Τελικός τους προορισμός, όπως αποκαλύφθηκε, ήταν το Ισλαμικό Κράτος.

Αρχικά το «μεγάλο αφεντικό» της αλ Κάιντα στα Βαλκάνια και ο συνοδοιπόρος του, συνελήφθησαν για οπλοκατοχή, καθώς είχαν στην κατοχή τους χατζάρες. Όμως ο έλεγχος της αστυνομίας έβγαλε «λαβράκι».
Video: Βίντεο ντοκουμένο: Πως έφτιαχνε βόμβες ο αρχηγός της αλ Κάιντα στα Βαλκάνια

Έρευνα στο κινητό του για βίντεο

Βρέθηκαν πάνω τους 4.400 κορώνες Σουηδίας, 1.250 ευρώ, 600 δολάρια, 3.600 λίρες Συρίας και 2 κινητά τηλέφωνα στα οποία γίνεται σάρωση για βίντεο και επαφές.

Είχε δίαυλο επικοινωνίας με πυρήνες της αλ Κάιντα στην Ευρώπη

Ο Μπεκτάσεβιτς είχε τηλεφωνικές επαφές με πυρήνες της αλ Κάιντα σε όλη την Ευρώπη και στις τηλεφωνικές του κλήσεις κατά τη διάρκεια της έρευνας των αρχών το 2005 εντοπίστηκαν κλήσεις προς τη Μεγάλη Βρετανία.

Tο 2005 σε έρευνα που είχε γίνει στο σπίτι του Mirsad Bectasevic, από τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες, είχαν βρεθεί εκρηκτικές υλικές, ζώνη με εκρηκτικά αλλά και ένα βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν ο ίδιος με μάσκα να απειλεί με χτυπήματα τρομοκρατικά σε Λευκό Οίκο και Καπιτώλιο.

Στο βίντεο που ήθελε να ανεβάσει στο διαδίκτυο απειλούσε ότι θα κάνουν επιθέσεις σε πρεσβεία δυτικής χώρας καθώς και σε Ευρωπαϊκές χώρες, ως αντίποινα για την επέμβαση στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.


Ο 29 χρόνος συνελήφθη τότε και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση ενώ οι μυστικές υπηρεσίες ερευνούσαν σχέσεις του με την αλ Κάιντα. Σύμφωνα με πληροφορίες φερόταν να είχε επισκεφθεί στο παρελθόν στη Βαγδάτη, τον προηγούμενο αρχηγό της Aλ Κάιντα, Αλ Ζαρκάουι.

Το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του το εξέτισε στην Σουηδία. Κάνοντας χρήση των ευνοϊκών νομοθετικών ρυθμίσεων, αποφυλακίστηκε το 2011.


Διαβάστε  ακόμα:

Ίμια: Δείτε τι αποκαλύπτει Τούρκος συνταγματάρχης σε εφημερίδα

Read more

Το 7θέσιο έλκηθρο της... Nissan αγγίζει τα 105 χλμ./ώρα (video)


Το πρώτο αγωνιστικό έλκηθρο επτά θέσεων παρουσίασε η Nissan στο Ίνσμπρουκ της  Αυστρίας. Το συγκεκριμένο έλκηθρο πήρε την ονομασία X-Trail, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο της Nissan αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό του. 


Το εναρκτήριο λάκτισμα για τη δοκιμή του, δόθηκε στην ιστορική Ολυμπιακή πίστα του Ίγκλς, ενώ στη θέση του πιλότου βρέθηκε ο Βρετανός Ολυμπιονίκης Sean Olsson.


Απολαύστε στο παρακάτω video το εντυπωσιακό... έλκυθρο της Νissan

Πολλά... G

Για την κατασκευή του έλκηθρου, η Nissan συνεργάστηκε με κορυφαίους εμπειρογνώμονες του είδους, προκειμένου να  μετατρέψει ένα παραδοσιακό, τεσσάρων θέσεων έλκηθρο, σε ένα αντίστοιχο επτά,  όπου μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα κοντά στα 100 χλμ./ώρα και να δεχθεί δύναμη έλξης της τάξης των 4,5 G.
Διαβάστε  ακόμα:

Τέλος οι καθρέπτες στα αυτοκίνητα. Δείτε τι θα υπάρχει από δω και πέρα...


πηγη


Read more

Προσοχή: από αύριο Δευτέρα, αλλάζουν οι τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς – Δείτε πως διαμορφώνονταιΗ τιμή από 1,20 που ήταν μέχρι σήμερα από αύριο θα γίνει 1,40. Σύμφωνα με την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΑΣΑ, η αύξηση της τιμής επέρχεται λόγω της αύξησης του ΦΠΑ.


Σταθερή στα 60 λεπτά παραμένει η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου. Παράλληλα, αυξάνεται ο χρόνος ισχύος των εισιτηρίων από τα 70 λεπτά στα 90 λεπτά.


Για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, ισχύουν τα εξής:


Σταθερές παραμένουν οι τιμές τόσο στη μηνιαία (30 ευρώ) όσο και στην τριμηνιαία κάρτα (85 ευρώ) που είναι για όλα τα μέσα, εκτός του Αεροδρομίου.


Η τιμή της μηνιαίας κάρτας για όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου θα ανέρχεται πλέον σε 49 ευρώ από 45 ευρώ (25 ευρώ από 23 ευρώ η μειωμένη).


Η τιμή της τριμηνιαίας κάρτας διαμορφώνεται σε 142 ευρώ από 130 ευρώ (71 ευρώ από 65 ευρώ η μειωμένη).


Η εξάμηνη κάρτα θα κοστίζει πλέον 250 ευρώ από 230 ευρώ (125 ευρώ από 115 ευρώ η μειωμένη)


Διαβάστε  ακόμα:

Η Ελλάδα φτωχοποιείται επικίνδυνα - Στοιχεία σοκ της ΕΛΣΤΑΤ

Read more

Ίμια: Δείτε τι αποκαλύπτει Τούρκος συνταγματάρχης σε εφημερίδα
Η τουρκική εφημερίδα MİLLİYET, φιλοξενεί δηλώσεις του Συνταγματάρχη εν αποστρατεία, Ali Tursken, o οποίος όπως υποστηρίζει ήταν επικεφαλής της τουρκικής ομάδας βατραχανθρώπων στο επεισόδιο των Ιμίων. Όπως αναφέρει στην εφημερίδα, «αφού κατεβάσαμε την ελληνική σημαία με επιτυχία υψώσαμε τη δική μας. Πέντε φίλοι μας σκοτώθηκαν υπέρ πατρίδος, αλλά η Τουρκία τους ξέχασε γρήγορα».

Εκείνη την εποχή ο Turksen ήταν Πλωτάρχης της ομάδας SAT. Αποστρατεύθηκε συνταγματάρχης και μιλάει για πέντε συναδέλφους του που χάθηκαν, μετά από την επιχείρηση στα Ίμια. "Πέντε από τους βατραχανθρώπους μας έχασαν τη ζωή τους μετά την επέμβαση. Αφησαν πίσω τις οικογένειές τους για το καθήκον. Όλοι ξεχάστηκαν γρήγορα".

Ο Turksen αναφέρεται στην πτώση μεταγωγικού ελικοπτέρου στο Αξάζ όπου σκοτώθηκαν οι πέντε συνάδελφοί του. Στο ελικόπτερο επέβαινε και ο ίδιος αλλά σώθηκε. Μόλις το ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα κατόρθωσε να διαφύγει από ένα σπασμένο παράθυρο.

Ο θρύλος ήθελε για πολλά χρόνια όλους τους Τούρκους κομάντος που συμμετείχαν στην επιχείρηση των Ιμίων, νεκρούς. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι αλήθεια.


Διαβάστε  ακόμα:

Οι ανησυχίες της Αθήνας για τη Σένγκεν και η γραμμή άμυνας της Ελλάδας 

Read more

Η Ελλάδα φτωχοποιείται επικίνδυνα - Στοιχεία σοκ της ΕΛΣΤΑΤ


Βαθαίνει η φτωχοποίηση στην χώρα μας, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κάτι λιγότερο από 4 εκατ. Έλληνες αντιμετωπίζουν κατάματα την φτώχεια, στερούνται βασικά αγαθά και ζουν σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας. Γενικότερα, το ποσοστό των ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, έχει αυξηθεί κατά 160,4%. 


Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται στη Στην νέα και αναθεωρημένη έκθεση -με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2016- της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα, περιέχονται στοιχεία που αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα παραγόντων (εργασία, υγεία, εκπαίδευση, τεχνολογία κλπ.) που επηρεάζουν τις συνθήκες διαβίωσης, καθώς, επίσης, και στοιχεία για την ποιότητα ζωής, όπως η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός.


Σύμφωνα με την έκθεση:


Ποσοστό 42,7% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας με το εισόδημά του να είναι χαμηλότερο από το κατώφλι της φτώχειας. Στην έναρξη της οικονομικής κρίσης, το 2009 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 16,4% οπότε και άρχισε να αυξάνεται σταδιακά.Το ποσοστό των ατόμων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά ή ακόμη και στερούνται λόγω οικονομικής αδυναμίας βασικά αγαθά (φαγητό, θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών κ.α.) ανέρχεται στο 39,5% του πληθυσμού έναντι 23% το 2009.


Η φτώχεια ταυτόχρονα, χτυπά όπως είναι φυσικό και την υγεία των πολιτών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μειώνεται χρόνο με το χρόνο ο πληθυσμός της χώρας με «πολύ καλή» κατάσταση υγείας ενώ αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας. Ενδεικτικά το 2014, «πολύ καλή» υγεία είχε ποσοστό 44,8% έναντι 51,3% το 2009, «καλή» το 28,8% έναντι 24,2% το 2009, «κακή» και «πολύ κακή» 10,7% έναντι 9,7%.


Την ίδια περίοδο, χρόνια προβλήματα υγείας παρουσιάζει ποσοστό 23,9% του πληθυσμού έναντι 22% το 2009. Μάλιστα ποσοστό 23,9% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει «πολύ μεγάλο» ή «μεγάλο» περιορισμό των συνήθων δραστηριοτήτων λόγω υγείας έναντι 18,7% το 2009.


Ανησυχητικό είναι και το στοιχείο της έκθεσης αναφορικά με τον αριθμό των ατόμων με ανάγκες για ιατρικές εξετάσεις ή θεραπείες για διάφορους λόγους (οικονομική δυνατότητα, λίστες αναμονής, μεγάλη απόσταση κλπ). Ειδικότερα, το 2014 ποσοστό 12,7% του πληθυσμού της χώρας έμεινε χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έναντι ποσοστού 4,1% το 2009.


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το 2014 καταγράφηκαν 92.148 γεννήσεις όταν στην έναρξη της κρίσης το 2009 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 117.933. Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός του γεροντικού πληθυσμού στην Ελλάδα, με τον δείκτη γήρανσης το 2014 να ανήλθε στο 141,8 (η αναλογία του πληθυσμού ηλικίας 65 ετών και άνω προς τον ηλικιακά νεότερο: έως 14 ετών).


Αύξηση τέλος, παρουσιάζει και ο δείκτης θνησιμότητας στο 10,4 (οι θάνατοι ανά πληθυσμό 1.000 κατοίκων), σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑT.

Διαβάστε  ακόμα:

6 φυσικά ελιξήρια για να αναρρώσετε από τη γρίπη


Πηγή: http://www.onmed.gr


Read more

Με συννεφιά, ήλιο και νοτιάδες ο καιρός σήμεραΜε συννεφιά, ήλιο και νοτιάδες ο καιρός σήμεραΣυννεφιά, ήλιο κατά διαστήματα και ανέμους νότιους νοτιοδυτικούς θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Κυριακή.


Πιο αναλυτικά:


Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις πιο πυκνές στα βόρεια και ανατολικά. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Το θερμόμετρο από  6 έως 13 βαθμούς.


Στη Θράκη και στη Μακεδονία παροδικές νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές. Στο Θρακικό νότιοι άνεμοι στα 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 13 βαθμούς.

                                                                                            

Στη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και στα νησιά του βορείου Ιονίου νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά. Περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες το πρωί και το βράδυ. Η θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς.

 

Στην Κεφαλονιά και τον Πύργο παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Στο Ιόνιο δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι στα 3 με 5 μποφόρ.

 

Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο παροδικές νεφώσεις με ηλιοφάνεια και τοπικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ. Η θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς.

 

Στη Κρήτη παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Το θερμόμετρο από 9 έως 18 βαθμούς και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί στα 3 με 5 μποφόρ.  

 

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίουπαροδικές νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι δυτικοί και νότιοι μέχρι τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλία, τη κεντρική και Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 5 έως 19 βαθμούς.


Διαβάστε  ακόμα:

6 φυσικά ελιξήρια για να αναρρώσετε από τη γρίπη 

Read more

6 φυσικά ελιξήρια για να αναρρώσετε από τη γρίπη


Υποφέρετε από γρίπη ή από κοινό κρυολόγημα; Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που... πρέπει να κάνετε όταν είστε άρρωστοι είναι να αναπληρώνετε τα υγρά του σώματος σας. Η ενυδάτωση με νερό είναι απαραίτητο, αλλά τα παρακάτω φυσικά ελιξίρια θα σας πάνε ένα βήμα παραπέρα. Καθένα περιλαμβάνει υγιεινά συστατικά που ανακουφίζουν τα συμπτώματα και θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Μηλόξυδο


Αν ταλαιπωρήστε από συνάχι το άκρως ενοχλητικό μπούκωμα μπορεί να υποχωρήσει με εισπνοές με μηλόξυδο. Αραιώνει θαυματουργά την συσσωρευμένη βλέννα και βοηθάει στην αποσυμφόρηση της βουλωμένης μύτης.


Μια αναλογία 1:1 με το βρασμένο νερό θα δημιουργήσει ένα ισχυρό διάλυμα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε πιπέρι καγιέν που έχει αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ το ξύδι ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.


Χυμός κράνμπερι


Η ηθοποιός Nikki Reed ορκίζεται ότι ο χυμός κράνμπερι αποτελεί μια μίνι καθημερινή αποτοξίνωση. Μάλιστα, επειδή είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά είναι «φάρμακο» για την γρίπη. Το κράνμπερι αλλά και ο χυμός λεμονιού καθαρίζουν το ήπαρ και τα νεφρά και απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό.Τζίντζερ


Για τη ρινική συμφόρηση και τον πονόλαιμο, αγαπάμε το τσάι με τζίντζερ και λεμόνι. Η συνταγή αυτή είναι ό,τι πρέπει και για το αναστατωμένο στομάχι!


Ρόφημα με κουρκουμά


Αυτό το μείγμα κουρκουμά με γάλα αμυγδάλου είναι ένα αρχαίο ινδικό ρόφημα που έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορεί να σταματήσει τους ιούς (όπως τις κοινές λοιμώξεις του αναπνευστικού) πριν σπείρουν τον όλεθρο στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Το ρόφημα αυτό μπορεί επίσης να κάνει θαύματα αν η κοιλιά σας είναι αναστατωμένη ή υποφέρετε από ναυτίες. Τα συστατικά είναι:


3 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου


1 ½ κουταλάκια κουρκουμά


½ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη


½ κουταλάκι κάρδαμο,


πιπέρι καγιέν


2-3 γαρίφαλα


½ κουταλάκι σκόνη κανέλα


μέλι


Βάλτε τα συστατικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετε αργά το γάλα, χωρίς να βράσει. Προσθέστε μέλι στο φλιτζάνι και έτοιμο.


Αντιοξειδωτικός χυμός


Γεμάτος βιταμίνη C, αυτός ο χυμός έχει τη δύναμη να θεραπεύσει τον πονόλαιμο και να καταπραΰνει το στομάχι. Για να δημιουργήσετε έναν αντιοξειδωτικό χυμό θα χρειαστείτε φρούτα και λαχανικά όπως παντζάρια, καρότα, μήλα, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, αχλάδια και ρόδι.


Ρόφημα από νερό, πορτοκάλι , μέλι και κανέλα


Πέρα από το γεγονός ότι εκτός ότι ξυπνάει τον μεταβολισμό, είναι ιδανικό για το συνάχι και τον πονόλαιμο.


 Δείτε  ακόμα:

Αυτό είναι το πιο μυστηριώδες νησί της Μεσογείου
Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου