Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

Η Μέρκελ πάει ΣαφάριΗ Μέρκελ αφού πήρε τις αποφάσεις της για την τύχη της Ευρώπης θέλησε να κάνει ένα σαφάρι σε ένα μικρό κρατίδιο στην Αφρική. Οι ιθαγενείς είχαν μαζευτεί έξω από το μικρό αεροδρόμιο του κρατιδίου και φώναζαν ρυθμικά:


- Κού-μπα-λα, κού- μπα-λα!


Η Μέρκελ δεν ήξερε τη γλώσσα των ιθαγενών και υπέθεσε ότι την αποθέωναν. Ο φίλαρχος που ήταν και πρόεδρος του κρατιδίου ανέλαβε να την ξεναγήσει. Της έδειξε διάφορα αξιοθέατα και μετά την πήγε στην ιερή σπηλιά.


-Εδώ παλιά σύμφωνα με την παράδοση ζούσαν οι Θεοί της φυλής μας, της λέει.


-Μπορώ να μπω μέσα; Ρωτάει η Μέρκελ γεμάτη περιέργεια.


-Φυσικά της λέει ο φίλαρχος. Μόνο που τώρα μέσα στη σπηλιά ζουν ζώα και πρέπει να προσέξετε να μην πατήσετε τα κούμπαλα!


Διαβάστε  ακόμα:

Οι γυναίκες αποκαλύπτουν τα χειρότερα χριστουγεννιάτικα δώρα που τους έχουν κάνει
Read more

Επιστροφή στα…καυτά θρανία!!!!Μετά από αυτό…όλοι θα θέλουν να επιστρέψουν στο σχολειό!!


Η εκρηκτική Michelle Moore δείχνει τον δρόμο για τις αίθουσες. Τέλος οι καταλήψεις και οι απεργίες…όλοι πίσω στα θρανία και στα σχολεία!!

Δείτε  τις  ακατάλληλες  φωτο  ΕΔΩRead more

Θα ερωτευθείτε την πίσω... όψη της μικρής!!!


Μπουκιά και συχώριο δεν λένε;;ε, εδώ βρίσκει η παροιμία την σωστή της θέση!!!Το εκπληκτικό μικρό 18 χρόνο από την Πολωνία λέγεται Κασία και άρχισε πρόσφατα την καριέρα της σαν γυμνό μοντέλο και ηθοποιός σε ταινίες porno. Σίγουρα θα έχει μεγάλη επιτυχία με τέτοια απίστευτη κ@λάρα!!

Δείτε  τις  ακατάλληλες  φωτο  ΕΔΩ
Read more

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Προσοχή: Αλλάζει το capital control! Πόσα χρήματα θα μπορείτε πλέον να "τραβάτε" από το λογαριασμό σας;


Περαιτέρω σημαντική χαλάρωση στα capital control αναμένεται μετά τις 15 Δεκεμβρίου και υπό την προϋπόθεση ότι θα ψηφιστούν από τη Βουλή τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.    Η κατάθεση και ψήφιση του "πακέτου" που περιλαμβάνει ως μείζον θέμα τη συμφωνία για το πλαίσιο της ενεργητικής διαχείρισης των "κόκκινων" δανείων με τη συμμετοχή τρίτων παρόχων από 1/1/2016, θα έχει προχωρήσει μέχρι τις 18 του μηνός, "ξεκλειδώνοντας" όχι μόνο την υποδόση του 1 δισ. ευρώ, αλλά και την περαιτέρω ελάφρυνση των κεφαλαιακών περιορισμών.


Έτσι, μετά την άρση των περιορισμών για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές που επιτρέπει πλέον την αξιοποίηση των τραπεζικών καταθέσεων στην Ελλάδα για αγορά μετοχών, ομολόγων, παραγώγων, αμοιβαίων κεφαλαίων και κάθε άλλου διαθέσιμου ελληνικού επενδυτικού προϊόντος, αναμένονται νέες ελαφρύνσεις.   Σύμφωνα με πληροφορίες διαδικτυακής ιστοσελίδα, θα πρόκειται για σημαντική αύξηση των εγκριτικών ορίων των τραπεζών, καθώς και για τη δυνατότητα να "σπάνε" προθεσμιακές καταθέσεις με σκοπό την αγορά περιουσιακών στοιχείων.Παράλληλα, υπό εξέταση βρίσκεται η χαλάρωση στο άνοιγμα νέων λογαριασμών, καθώς και η αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου ανάληψης μετρητών (από τα 420 στα 560 ευρω).   Στο "μέτωπο" των απαγορεύσεων που ισχύουν για τις προθεσμιακές καταθέσεις, εκτιμάται ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος διατήρησής τους, καθώς η πλειοψηφία τους ήταν σε διάρκειες που έχουν ήδη εκπνεύσει και τα χρήματα από αυτές έχουν παραμείνει στις τράπεζες είτε σε άλλους λογαριασμούς είτε υπό τη μορφή ανανέωσης της προθεσμιακής κατάθεσης.   Κατόπιν αυτού εκτιμάται ότι πρέπει να "ξεπεραστεί" η ανησυχία για τη μετακίνηση καταθέσεων μεταξύ τραπεζών και να επιτραπεί μεγαλύτερη ευχέρεια στη χρήση προθεσμιακών καταθέσεων, ειδικά όταν έτσι μπορεί να κινηθεί καλύτερα η αγορά σε καίριους τομείς όπως αυτός των ακινήτων. Έτσι π.χ. κάποιος που θέλει να πουλήσει το σπίτι του που είναι με δάνειο, θα μπορεί να "σπάσει" προθεσμιακή κατάθεση για την αποπληρωμή του ώστε να προχωρήσει η πώληση. 


Διαβάστε  ακόμα:

Αλλάζουν οι αστυνομικές ταυτότητες - Με μικροτσίπ και «αποτύπωμα» της ίριδας 


ΠηγήRead more

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

Απίστευτη δήλωση του Πούτιν: Ετοιμάζει χτύπημα με πυρηνικά όπλα στους Τζιχαντιστές...


Σε επίδειξη δύναμης προχωρά για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφορικά με τις προθέσεις του για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών. Ο Ρώσος πρόεδρος, λίγη ώρα μετά την εκτόξευση πυραύλων από υποβρύχιο, εξέφρασε την ελπίδα του να μην χρειαστεί παρόμοιοι πύραυλοι να εξοπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές.


Σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας της Μόσχας, Σεργκέι Σόιγκου, κατά την οποία ενημερώθηκε για την εξέλιξη των επιχειρήσεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε την επίμαχη δήλωση.


«Πρέπει να αναλύσουμε όλα όσα συμβαίνουν στο πεδίο της μάχης και τα αποτελέσματα των όπλων μας. Οι πύραυλοι Kalibrs και KH-101 αποδεικνύονται αποτελεσματικοί και μεγάλης ακρίβειας στους στόχους τους και γνωρίζουμε ότι αυτά τα οπλικά συστήματα μπορούν να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές. Φυσικά, δεν είναι αναγκαίο για να πολεμήσουμε τους τρομοκράτες τζιχαντιστές και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί και στο μέλλον».


Διαβάστε  ακόμα:

Αλλάζουν οι αστυνομικές ταυτότητες - Με μικροτσίπ και «αποτύπωμα» της ίριδας


ΠηγήRead more

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Αλλάζουν οι αστυνομικές ταυτότητες - Με μικροτσίπ και «αποτύπωμα» της ίριδαςΠρωτοβουλίες για την αντικατάσταση των υφισταμένων αστυνομικών ταυτοτήτων με νέα δέλτια, που είναι δύσκολο να παραχαραχτούν, είναι υποχρεωμένη να λάβει η κυβέρνηση, υπό την απειλή επαναφοράς της βίζας για Έλληνες ταξιδιώτες στις ΗΠΑ.


Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισαν ότι έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται πρόταση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέας γενιάς ταυτοτήτων.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξετάζεται το ενδεχόμενο τα νέα δελτία ταυτότητας να περιλαμβάνουν, εκτός από δακτυλικό αποτύπωμα, και πρόσθετα βιομετρικά στοιχεία, όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου, και μικροτσίπ. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να προϋπολογιστεί το κόστος αντικατάστασης των παλαιών ταυτοτήτων με νέες, το οποίο εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ. 


Στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισε, όπως επισημαίνει η «Καθημερινή», ότι πρωτοβουλίες για την αντικατάσταση των υφισταμένων ταυτοτήτων με νέα δελτία αποτελούν συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι σε ΕΕ και ΗΠΑ. Πρόσθεσε ακόμα ότι ο εκσυγχρονισμός των ταυτοτήτων προωθείται υπό την πίεση της επικείμενης αξιολόγησης του προγράμματος Visa Waiver, για τη μη θεώρηση διαβατηρίων των Ελλήνων που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Η αξιολόγηση του προγράμματος πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο δεκαήμερο, ενώ η επιτροπή θα καταθέσει την πρότασή της στα τέλη Ιανουαρίου.


Το θέμα εκσυγχρονισμού των δελτίων ταυτότητας, σύμφωνα με την εφημερίδα, φέρεται να έθεσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τα αρμόδια μέλη της κυβέρνησης ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.


Σύμφωνα με μια εκδοχή, οι πιέσεις προς την Ελλάδα για το συγκεκριμένο ζήτημα εντάθηκαν μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, καθώς υπάρχουν φόβοι ή και ενδείξεις ότι τα υφιστάμενα δελτία ταυτότητας πλαστογραφούνται και εν συνεχεία χρησιμοποιούνται για την έκδοση «γνήσιων» διαβατηρίων από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ.


Διαβάστε  ακόμα:

Αυτή είναι η πιο φυσική θεραπεία για τον καρκίνο και γίνεται στο σπίτι...  
Read more

"Και να έτσι ο Ερντογάν θα καταστρέψει την Τουρκία... Δεν τα βάζεις με τους Ρώσους..." Τα σκληρά λόγια της Guardian στον Πρόεδρο της Τουρκίας...


Το σύμπλεγμα κατωτερότητας και η μεγαλομανία να αναστήσει την Οθωμανική αυτοκρατορία του Τούρκου Προέδρου Ρ .Τ. Ερντογάν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα του στη διάλυση. Κι αυτό γιατί τόλμησε να τα βάλει με τη Ρωσία. Τα λόγια αυτά ανήκουν στο γνωστό Βρετανό ιστορικό και δημοσιογράφο Νόρμαν Στόουν και δημοσιεύονται όχι σε καμία ρωσική εφημερίδα αλλά στον Guardian.


Με λίγα λόγια αλλά με στοχευμένο τρόπο ο Νόρμαν Στόουν περιγράφει πως ο Ρ. Τ. Ερντογάν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα του στην καταστροφή. “Δεν έπρεπε να προκαλέσουν τη Ρωσία από την οποία οι Οθωμανοί τόσες ήττες είχαν υποστεί στο παρελθόν”, επισημαίνει ο Βρετανός ιστορικός.


"Ενθαρρύνοντας τον πόλεμο στην Συρία, ο Ερντογάν δεν προέβλεψε τις συνέπειες για την Τουρκία. Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή καθίσταται ολοένα και περισσότερο πολύπλοκη, συνεχώς εξελισσόμενη με νέους δρώντες και τους αντιπάλους της Άγκυρας να αυξάνονται", δήλωσε.Πρόσθεσε δε πως ο Ερντογάν φαντασιώνεται εαυτόν ως έναν παντοδύναμο ηγέτη, καθήκον του οποίου είναι να δημιουργήσει «αγνές γενιές» μουσουλμάνων και να βοηθήσει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και τους άλλους συμμάχους του στην Συρία.


“Είναι προφανές πως η Τουρκία βοηθά το Ισλαμικό Κράτος καθώς στόχος του Ερντογάν είναι η ανατροπή του προέδρου Άσαντ. Ο τυχοδιωκτισμός του Ερντογάν έχει αποδειχθεί επιτυχής για την ώρα, όμως έχει μεταβάλει σε τέτοιο βαθμό την τουρκική εξωτερική πολιτική ώστε πλέον να διακινδυνεύει ακόμα και την καταστροφή της χώρας του”, αναφέρει ο Βρετανός ιστορικός.


Ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας σε συνδυασμό με τη μεγαλομανία κρύβονται πίσω από την πολιτική Ερντογάν και τον υποχρεώνουν να προχωρά σε τόσο επικίνδυνα βήματα. Μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους η Τουρκία έχει κερδίσει και την οργή της Μόσχας.


Κατά τον Βρετανό ιστορικό η κατάρριψη του Su-24 ήταν μια πρόκληση ώστε, εάν η Μόσχα απαντούσε με τον ίδιο τρόπο, οι ΗΠΑ να απαιτήσουν τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην περιοχή, ώστε να επιτρέψουν στον Ερντογάν να επικρατήσει επί των αντιπάλων του.


“Ωστόσο η φιλοδοξία του δε επαληθεύτηκε. Τώρα οι δυτικές χώρες μπορεί και να ξεχάσουν τον Άσαντ και να αρχίσουν να συνεργάζονται με τη Ρωσία ώστε να ηττηθεί ο χειρότερος αντίπαλος, το ΙΚ. Η Τουρκία μπορεί, λοιπόν, να απομονωθεί”.


O Νόρμαν Στόουν καταλήγει αναφέροντας πώς ουδείς μπορεί να προβλέψει τη ακριβή εξέλιξη της σύγκρουσης Μόσχας-Άγκυρας. "Ωστόσο οι Τούρκοι, υπάρχει ένα μάθημα που πρέπει να θυμούνται. Μην προκαλείτε τη Ρωσία".


Διαβάστε  ακόμα:

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ-Μας αφορά όλους: Πως θα κινηθεί το 2016 με το πλαστικό χρήμα-Τι πρέπει να κάνετε


ΠηγήRead more

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ-Μας αφορά όλους: Πως θα κινηθεί το 2016 με το πλαστικό χρήμα-Τι πρέπει να κάνετεΔύο μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής πρόκειται να προωθήσει το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες με σχετικές διατάξεις που θα κατατεθούν στη Βουλή.


Το πρώτο είναι διασύνδεση των ταμειακών μηχανών επαγγελματιών και επιχειρήσεων με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένου οι ελεγκτές να έχουν άμεση εικόνα για να τον τζίρο τους. Το δεύτερο είναι η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με δαπάνες του φορολογούμενου που θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω πιστωτικών καρτών.


Ειδικότερα με σχετική διάταξη θα καταργείται από το 2016 η υποχρέωση των φορολογούμενων να συγκεντρώνουν αποδείξεις για τις δαπάνες που πραγματοποιούν προκειμένου να ωφεληθούν από το αφορολόγητο ποσό των 9.550 ευρώ το οποίο οδηγεί σε έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ.


Στο εξής με βάση τη νέα ρύθμιση το αφορολόγητο θα "χτίζεται" μόνο μέσα από αγορές με τη χρήση πλαστικού χρήματος που θα κάνει ο φορολογούμενος

. Και επειδή οι δαπάνες αυτές προκύπτουν από την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού με τον οποίο είναι συνδεδεμένη η κάθε κάρτα θα απαλλαγούν από το μαρτύριο της συλλογής των αποδείξεων. Και το μέτρο αυτό αποσκοπεί στη σύλληψη της φοροδιαφυγής. Όπως είναι γνωστό μέσω της διασταύρωσης των δαπανών αυτών των φορολογούμενων με τον τζίρο που δηλώνουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες οι φορολογικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν ένα μεγάλο μέρος της φορολογητέας ύλης που σήμερα αποκρύπτεται.


Παράλληλα στο υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τις αλλαγές στη φορολογία που θα γίνουν το 2016 βάσει του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.


Μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνονται και παρεμβάσεις στη φορολογία των αυτοκινήτων με αλλαγές που θα γίνουν και στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας. Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών είναι να υπάρξει μείωση των τελών και το ποσό της μείωσης να ενσωματωθεί στη φορολογία των καυσίμων (βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης) ώστε να συνδεθούν τα τέλη κυκλοφορίας με την κατανάλωση καυσίμων.


Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι από τις αλλαγές θα υπάρξει ουδέτερο εισπρακτικό αποτέλεσμα αλλά θα αντιμετωπισθεί αποτελεσματικότερα το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων λόγω υψηλών τελών.


Διαβάστε  ακόμα:

Πότε θα δοθούν οι συντάξεις για όλα τα ταμεία 


Πηγή Read more

Πότε θα δοθούν οι συντάξεις για όλα τα ταμείαΤις  ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. 


Έτσι οι συντάξεις κύριες και επικουρικές του μηνός Ιανουαρίου θα καταβληθούν ως εξής:


* Οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου αντί στις 4 Ιανουαρίου 2016


* Οι συντάξεις όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο κ.λ.π.) θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου αντί στις 30 Δεκεμβρίου 2015.


Διαβάστε  ακόμα:

Σοκ! Θα επιτεθεί το ISIS με όπλα μαζικής καταστροφής στην Ευρώπη;

 
Read more

Σοκ! Θα επιτεθεί το ISIS με όπλα μαζικής καταστροφής στην Ευρώπη;


Έντονη ανησυχία προκαλεί έκθεση της Υπηρεσίας Ερευνών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την οποία τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για «το ενδεχόμενο χημικής ή βιολογικής επίθεσης από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους».


Η έκθεση ξεκινά υπενθυμίζοντας τη ζοφερή πραγματικότητα των τελευταίων τριών μηνών με επίκεντρο την εκστρατεία τρόμου του ISIS:


Aπό το ξεκίνημα του Οκτωβρίου 2015, τρομοκρατικές επιθέσεις στην Άγκυρα, τη Χερσόνησο του Σινά, τη Μπεϊρούτ, το Παρίσι και την Τυνησία, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, στοίχισαν τη ζωή σε 500 ανθρώπους. Αμέσως μετά την επίθεση στο Παρίσι, η τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση απείλησε με νέες επιθέσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις, σημειώνοντας ότι τα μελλοντικά χτυπήματα θα είναι πιο φονικά και πολύ πιο σοκαριστικά. Η απειλή αυτή οδήγησε ειδικούς στην εκτίμηση ότι η οργάνωση ενδεχομένως και να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει απαγορευμένα όπλα μαζικής καταστροφής.Η συνέχεια, όμως, είναι εξόχως ανησυχητική καθώς δεν αποκλείεται οι τζιχαντιστές να επιχειρήσουν να κάνουν πράξη την απειλή τους, συνεπώς:


Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα πρέπει να βρίσκονται σε συναγερμό καθώς και να συζητούν δημόσια το ενδεχόμενο μιας τέτοιας επίθεσης. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί καταβάλλουν προσπάθεια να αποτρέψουν μια τόσο σοβαρή επίθεση σε ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά είναι και προετοιμασμένες για το χειρότερο δυνατό σενάριο. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια κενά κυρίως σε ό,τι αφορά στην ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στα κράτη-μέλη.


Διαβάστε  ακόμα:

Βόμβα 600 δισ. στα θεμέλια της χώρας


ΠηγήRead more

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

Η Γη χάνει περισσότερο γλυκό νερόΤο «αποτύπωμα» της ανθρωπότητας, όσον αφορά την κατανάλωση γλυκού (πόσιμου και μη) νερού, είναι μεγαλύτερο έως 18% σε σχέση με τις έως τώρα εκτιμήσεις, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής μια ελληνίδα επιστήμονα της διασποράς.


Η μελέτη δείχνει ότι η αρδευόμενη γεωργία, τα φράγματα και άλλες ανθρωπογενείς δραστηριότητες αυξάνουν περισσότερο από ό,τι είχε εκτιμηθεί μέχρι σήμερα τη συνολική παγκόσμια κατανάλωση γλυκού νερού, επειδή είχε υποτιμηθεί κυρίως η επίπτωση της εξατμισοδιαπνοής.


Το φαινόμενο αυτό αυξάνει τις απώλειες νερού, το οποίο εξατμίζεται στην ατμόσφαιρα, μειώνοντας έτσι τα διαθέσιμα για ανθρώπινη κατανάλωση αποθέματα και καθιστώντας λιγότερο βιώσιμα τα τωρινά επίπεδα κατανάλωσης νερού.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Υδρολογίας, Υδρογεωλογίας και Υδάτινων Πόρων Γεωργία Δεστούνη του Τμήματος Φυσικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", ανέλυσαν δεδομένα κλιματολογικά, υδρολογικά και χρήσης νερού για την τελευταία 30ετία σε όλο τον κόσμο.


Η ανάλυση οδηγεί σε μια νέα εκτίμηση, αυξημένη κατά 18% περίπου, για το «αποτύπωμα» της ανθρωπότητας στα αποθέματα γλυκού νερού του πλανήτη. Η αύξηση των απωλειών του γλυκού νερού από την ξηρά προς την ατμόσφαιρα λόγω των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων υπολογίζεται σε περίπου 4.370 κυβικά χιλιόμετρα ετησίως. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί στα δύο τρίτα της ετήσιας απορροής του ποταμού Αμαζόνιου.


«Η ανθρωπογενής αύξηση των απωλειών ισοδυναμεί με έναν τεράστιο ποταμό γλυκού νερού που κυλά από την ξηρά στην ατμόσφαιρα. Έχουμε αλλάξει πάρα πολύ το σύστημα γλυκού νερού, χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Η μελέτη μας δείχνει ότι έχουμε ήδη ξεπεράσει το προτεινόμενο πλανητικό όριο για την κατανάλωση γλυκού νερού», προειδοποίησε η Δεστούνη. Όπως είπε, «αυτό είναι σοβαρό, άσχετα από το αν όντως έχουμε ξεπεράσει ένα πραγματικό όριο ή αν το όριο αυτό έχει υποτιμηθεί».


Η Γ.Δεστούνη είναι σήμερα από τις κορυφαίες διεθνώς ειδικούς για το νερό και τους υδάτινους πόρους. Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1961 και μετανάστευσε με την οικογένειά της στη Σουηδία, όταν ήταν εννέα ετών. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (ΚΤΗ) της Σουηδίας, όπου πήρε το διδακτορικό της στην υδραυλική μηχανική το 1991 και στο οποίο υπήρξε καθηγήτρια έως το 2005. Μετά το 2005 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.


Είναι μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών της Σουηδίας και της Βασιλικής Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών Μηχανικής, καθώς επίσης από το 2013 γενική γραμματέας του Σουηδικού Συμβουλίου Ερευνών FORMAS. Μεταξύ άλλων, της έχει απονεμηθεί (2013) το Μετάλλιο Henry Darcy της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (EGU) και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Υδρολογικών Επιστημών (IAHS).


Διαβάστε  ακόμα:

Τα καλύτερα gadgets της χρονιάς

Read more

Βόμβα 600 δισ. στα θεμέλια της χώρας


Βόμβα 600 δισ. στα θεμέλια της χώρας - Media

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΛΟΥΠΗΣ

Οι αριθμοί είναι δεδομένοι, αμείλικτοι και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Το ΑΕΠ της χώρας προβλέπεται να πέσει κάτω ακόμα κι από τα 175 δισ. ευρώ μέσα στο 2016, όταν το συνολικό χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό μαζί, φλερτάρει ήδη με τα 600 δισ. Αν αυτός ο συνδυασμός αποτελεί ήδη μια βόμβα, τότε μετατρέπεται αυτομάτως σε... πυρηνική όταν συνυπολογιστεί πως από τον προϋπολογισμό του κράτους δόθηκαν την τελευταία δεκαπενταετία περισσότερα χρήματα ακόμα κι από ένα ΑΕΠ της Ελλάδας ώστε να μην τιναχθεί το ασφαλιστικό σύστημα στον αέρα!

 

Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι δαπάνες του προϋπολογισμού για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από το 2000 ώς το 2014 ξεπέρασαν τα 200 δισ. ευρώ! Ένα ποσό τεράστιο, με αχαλίνωτη δυναμική, που εκ των πραγμάτων κανένα κράτος με αυτά τα οικονομικά δεδομένα και, κυρίως, υπό τις συνθήκες των τελευταίων ετών, δεν μπορεί να σηκώσει. Το μείγμα ήταν έτσι κι αλλιώς εκρηκτικό, όμως πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις με το ξεκίνημα της κρίσης και της βαθιάς ύφεσης, από το 2009 κι έπειτα. 

 

Η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, που οδήγησε στο πρώτο μνημόνιο, σε συνδυασμό με την «αποστράγγιση» των ταμείων από ρευστό αμέσως μετά λόγω μη καταβολής εισφορών και πρωτοφανούς απογείωσης της ανεργίας, αλλά και η χασούρα από το PSI επιδείνωσαν την κατάσταση όσο ποτέ άλλοτε. Ένα εφιαλτικό ντόμινο άνευ προηγουμένου, που έκανε τα ήδη ταλαιπωρημένα ταμεία ευάλωτα και με διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για ζεστό χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να αντέξουν τις πιέσεις. 

 

Το ασφαλιστικό ήταν, είναι και – απ’ ό,τι φαίνεται – θα συνεχίσει να είναι ο πιο βαρύς βραχνάς και το μεγαλύτερο αγκάθι για όλες τις κυβερνήσεις, αφού οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Ακόμη και οι βαθιές και επώδυνες για την πλειονότητα των συνταξιούχων οριζόντιες περικοπές στα μνημονιακά χρόνια δεν επέφεραν θεαματική βελτίωση. Οι ανάγκες για κρατικές ενισχύσεις είναι διαρκείς. Και οι πληγές αμέτρητες...

 

Ο λογαριασμός 

Οι συνολικές δαπάνες κατ’ έτος από τον προϋπολογισμό του κράτους για την κοινωνική ασφάλιση έχουν ως εξής:

2000: 5,5 δισ. ευρώ

2001: 8,7 δισ. 

2002: 8,5 δισ. 

2003: 9,7 δισ. 

2004: 10,8 δισ. 

2005: 13,1 δισ. 

2006: 11,4 δισ. 

2007: 12,4 δισ. 

2008: 16,4 δισ. 

2009: 18,9 δισ. 

2010: 16,6 δισ. 

2011: 21 δισ.

2012: 16,2 δισ.

2013: 18,1 δισ. 

2014: 13,8 δισ. 

Το ακριβές συνολικό ποσό είναι 201,5 δισ. Από μόνο του ικανό να τινάξει στον αέρα ακόμη και πολύ πιο σταθερές οικονομίες.

 

Τριπλασιάστηκαν προ κρίσης

Χαρακτηριστικό της ξέφρενης δυναμικής διόγκωσης των αναγκών του ασφαλιστικού είναι ότι από το 2000 μέχρι το 2008, δηλαδή ακόμα και προ κρίσης, οι κρατικές ενισχύσεις τριπλασιάστηκαν από 5,5 δισ. σε 16,4 δισ. Χωρίς ύφεση, δίχως μνημόνια, χωρίς ρεκόρ ανεργίας και «κόκκινων» οφειλών. Η κάθε κυβέρνηση πετούσε τη βόμβα στην επόμενη επί χρόνια και δεκαετίες, μέχρι που δόθηκε η χαριστική βολή.

 

Ο απόλυτος εκτροχιασμός ήρθε επί μνημονίων, όταν η ελληνική οικονομία βάρεσε κανόνι. Το 2011 οι δαπάνες από τον προϋπολογισμό για το ασφαλιστικό ξεπέρασαν πρώτη φορά τα 20 δισ. ευρώ, που αποτελεί ιστορικό υψηλό, αν και είχε προηγηθεί το πρώτο μεγάλο τσεκούρι στις συντάξεις (13η-14η σύνταξη) με το πρώτο μνημόνιο του 2010. Το 2012 ακολούθησε κι άλλο μαχαίρι με οριζόντια μείωση στις συντάξεις. Ακόμα και οι τόσο μειωμένες συντάξεις, όμως, δεν αποτέλεσαν γιατρικό. Ούτε καν... ασπιρίνη.

 

Επί μνημονίων τα 85 δισ. 

Συνολικά την πενταετία 2010-2014 οι δημόσιες δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια στη χώρα μας, ώστε να καταβάλλονται συντάξεις και εφάπαξ στους ασφαλισμένους, ξεπέρασαν τα 85 δισ. ευρώ! Να αναφερθεί ότι οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα είναι 2,6 εκατ., με 954.000 να λαμβάνουν από δύο συντάξεις και 334.000 από τρεις. 

ΙΚΑ: Τη μερίδα του λέοντος, όσον αφορά τον αριθμό των ασφαλισμένων, έχει το ΙΚΑ, το οποίο έχει απορροφήσει από τον προϋπολογισμό 45 δισ. ευρώ την τελευταία 15ετία. Ξεκινώντας από τα 948 εκατ. το 2000, φτάνοντας στο... ρεκόρ των 4,6 δισ. το 2009 και, τελικά, στα 3,2 δισ. ευρώ του 2014. 

ΟΓΑ: Ο ΟΓΑ, οργανισμός που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα από τη μη καταβολή εισφορών στα μνημονιακά χρόνια, χρηματοδοτήθηκε από το κράτος στο διάστημα 2000-2014 με 73,7 δισ. ευρώ. Οι διακυμάνσεις, μάλιστα, είναι μικρότερες από αυτές του ΙΚΑ, αφού ο ΟΓΑ απορροφούσε σταθερά από τον προϋπολογισμό μεγάλα ποσά. Το 2000 ένα κονδύλι της τάξης των 2,9 δισ. ευρώ, ενώ το 2014 έφτασε στα 4,1 δισ. 

ΟΑΕΕ: Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, που καταρρέει στα χρόνια της κρίσης λόγω μη καταβολής εισφορών, ενισχύθηκε με 17,3 δισ. την τελευταία 15ετία. Ξεκίνησε από 356 εκατ. το 2000 μέχρι που το ποσό... επταπλασιάστηκε το 2013 στα 2 δισ. ευρώ, ενώ το 2014 έπεσε στα 1,7 δισ. 

ΕΟΠΥΥ: Από το 2012 μπήκε στη λίστα των τακτικών κρατικών χρηματοδοτήσεων και ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος μέσα σε μόλις μια τριετία έφτασε το... κοντέρ στα 5 δισ., αν και μεμονωμένα το 2014 το ποσό που απαιτήθηκε για να σταθεί όρθιο δεν ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ.  

Τα υπόλοιπα: Κατά τα άλλα ο Οργανισμός Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ χρειάστηκε 6,7 δισ. με τις ανάγκες να αυξάνονται δραματικά μετά το 2008, ο Λογαριασμός Αγροτικής Εστίας 136 εκατ., το πρώην Ταμείο Νομικών 1,3 δισ., το ΝΑΤ επιχορηγήθηκε με 13,4 δισ., ο ΟΠΑΔ με 11,9 δισ. κ.ά. Στο συνολικό ποσό των 201 δισ. ευρώ περιλαμβάνονται και τα 8,1 δισ. που βγήκαν από τον προϋπολογισμό για την εξόφληση χρεών των ταμείων προς τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 


 Ο ΟΑΕΔ: Όσο για την ανεργία; Στον ΟΑΕΔ αντιστοιχεί ένα πολύ μικρό κομμάτι των συνολικών δαπανών του προϋπολογισμού, συγκριτικά με την πρωτοφανή έξαρση της ανεργίας επί μνημονίων. Μόλις 7 δισ. συνολικά την τελευταία δεκαπενταετία. 

Τα 369 εκατ. κρατικής επιχορήγησης του 2001, όταν δεν υπήρχε πρόβλημα ανεργίας στη χώρα, που βρισκόταν σε προολυμπιακή περίοδο και ανάπτυξη, έγιναν 681 εκατ. το 2014, όταν η ανεργία ήταν στο εξωφρενικό για δυτικό κράτος 26%. Ενώ, δηλαδή, όσοι χάνουν τις δουλειές τους ή δεν βρίσκουν εργασία πουθενά αυξάνονται και πληθύνονται στα χρόνια της κρίσης, ο μοναδικός που δεν επιβαρύνει σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό είναι ο ΟΑΕΔ.

 

Το μεγάλο τσουνάμι 

Τις παθογένειες, βέβαια, του συστήματος τις γνωρίζουν όλοι. Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, οι συντάξεις και τα εφάπαξ των λεγόμενων ρετιρέ, ταμεία που έκλεισαν αλλά συνέχισαν την καταβολή συντάξεων αν και ιδιωτικοποιήθηκαν οι επιχειρήσεις, γενναιόδωρα κύματα εξόδων με εθελούσια σε κάποιες περιπτώσεις προ ιδιωτικοποιήσεων, φόρτωμα των ταμείων με βάρη που εν τέλει δεν μπορούσαν να σηκώσουν, όπως αποδείχθηκε. Ακόμα κι όταν τα κρατικά ταμεία ήταν κραταιά, στις εποχές των παχιών αγελάδων, το σύστημα τρανταζόταν από δονήσεις. Έστω κι αν οι περισσότεροι τότε δεν έδιναν σημασία ή στρουθοκαμήλιζαν. 

 

Εν τέλει το ασφαλιστικό σύστημα... κλάταρε, δεν μπορεί εδώ και χρόνια να ανταποκριθεί το ίδιο στις ανάγκες του για συντάξεις, επιδόματα και παροχές, με την οικονομική κρίση να έρχεται σαν τσουνάμι και να προκαλεί το μεγάλο κραχ. 

 

Η ανεργία, η αδυναμία καταβολής εισφορών, το PSI, η συνολική καθίζηση της ελληνικής οικονομίας διόγκωσαν κι επί της ουσίας κατέστησαν μη διαχειρίσιμο ένα ήδη τεράστιο πρόβλημα που προϋπήρχε και διογκωνόταν μέρα με τη μέρα. Αναπόφευκτα, για να καταβάλλονται οι συντάξεις, με εισφορές πληρωμένες, ενίοτε και χρυσοπληρωμένες κανονικά και επί δεκαετίες από τους ασφαλισμένους, έπρεπε και πρέπει πάντα να συνδράμει το κράτος. Με ποσά που δεν έχει πια...

 

Κι όλα αυτά ενώ το ΑΕΠ, που το 2008 ήταν στα 210 δισ., καταποντίζεται χρόνο με τον χρόνο και πέφτει πια από τα 175 δισ.

 

Βόμβα χρέους 600 δισ.

Την ίδια στιγμή το συνολικό χρέος της χώρας (δημόσιο και ιδιωτικό) κοντεύει τα 600 δισ. και δεν αποκλείεται να ξεπεράσει αυτό το «μαύρο» φράγμα τους επόμενους μήνες. Συγκεκριμένα το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι στα 326 δισ. Από εκεί και πέρα το ιδιωτικό κατανέμεται ως εξής: 

Τα «κόκκινα» δάνεια είναι στα 107 δισ., με διαρκώς αυξανόμενες τάσεις. 

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία στα 82 δισ. και καθημερινά φουσκώνουν κι άλλο. 

Τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων και των επιχειρήσεων στα ταμεία έχουν φτάσει στα 29 δισ. 

Οι εγγυήσεις σε κρατικές επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς και ΔΕΚΟ για λήψη δανείων είναι στα 14,5 δισ. 

Οι οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες στα 6 δισ. 

Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στα 2,5 δισ. ευρώ. 

Ο συνολικός λογαριασμός είναι ήδη στα 567 δισ., όμως με τα «κρυφά» χρέη, π.χ. από εγγυήσεις του Δημοσίου που ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταπέσουν επιβαρύνοντας κι άλλο το δημόσιο χρέος, το... κοντέρ πλησιάζει στον απαγορευτικό αριθμό 600. 

 

Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να είναι κάποιος διακεκριμένος οικονομολόγος για να κάνει την απλή διαπίστωση: Όταν μια χώρα έχει ΑΕΠ 175 δισ., το συνολικό της χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό, αγγίζει τα 600 δισ. και για να κρατηθεί όρθιο το ασφαλιστικό της σύστημα έχει απορροφήσει, παρά το μαχαίρι στις συντάξεις λόγω κρίσης, περισσότερα από 200 δισ. από τον προϋπολογισμό σε μια δεκαπενταετία, τότε έχουμε να κάνουμε με μια βραδυφλεγή βόμβα εκτός ελέγχου. Και το φιτίλι καίγεται όλο και πιο γρήγορα... 

 

Με λίγα λόγια, μαγικές συνταγές δεν φαίνεται να υπάρχουν έτσι όπως εξελίχθηκε μέσα στο πέρασμα των δεκαετιών το διαχρονικά κι από παντού ναρκοθετημένο έργο του ασφαλιστικού. Ένα πολυσύνθετο και πολύπλοκο θρίλερ για γερά πολιτικά νεύρα κι ακόμα πιο γερά... στομάχια νυν και μελλοντικών συνταξιούχων, αφού την πληρώνουν και όσοι δεν έφταιξαν σε κάτι. Είθισται, άλλωστε, σε ακραίες καταστάσεις μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά. Και το ασφαλιστικό είναι... σκέτη λάβα.


Διαβάστε  ακόμα:

Πως να βάλω διαφημίσεις κατάλληλου & ακατάλληλου περιεχομένου σε blog 

Read more

Οι γυναίκες αποκαλύπτουν τα χειρότερα χριστουγεννιάτικα δώρα που τους έχουν κάνει


Φωτογραφία για Οι γυναίκες αποκαλύπτουν τα χειρότερα χριστουγεννιάτικα δώρα που τους έχουν κάνει

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο για μια γυναίκα αυτά τα Χριστούγεννα, καλύτερα να μην προτιμήσετε ένα φαράσι ή μια βούρτσα. Ευτυχώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε αυτό το ναρκοπέδιο...


Οι νοικοκυρές αποκαλύπτουν λοιπόν ότι προτιμούν έναν αρτοπαρασκευαστή για δώρο Χριστουγέννων παρά μια κρέμα για την κυτταρίτιδα ή ένα φαράσι και μια βούρτσα. Σύμφωνα με έρευνα στη Βρετανία, μία στις τρεις γυναίκες έχουν ξετυλίξει ένα αποτυχημένο δώρο που είναι συνήθως ένα μπουκάλι αφρόλουτρο, και μάλιστα χωρίς ωραίο άρωμα, ή κάτι παρόμοιο. Και καθώς τα εκατομμύρια των γυναικών προετοιμάζονται να πουν με όλο τους το χαμόγελο «ευχαριστώ» για ό,τι δώρο και αν βρουν κάτω από το δέντρο, μια μελέτη έδειξε ότι τα χειρότερα δώρα που έχουν δοθεί ποτέ περιλαμβάνουν το πλαστικό αντικείμενο που χρησιμοποιείται από τις γυναίκες όταν θέλουν να κάνουν την ανάγκη τους σε μια δημόσια τουαλέτα.Ξυριστικές μηχανές, κρέμες αποτρίχωσης, μια ζυγαριά και ένα μπουκαλάκι με το άρωμα της πρώην συγκαταλέγονται στα δώρα που ΔΕΝ πρέπει να πάρετε σε μια γυναίκα εκτός και αν τα ζητήσει η ίδια! Σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας LatestinBeauty.com ένας στους τρεις άνδρες ωστόσο παίρνουν το κατάλληλο δώρο για το άλλο τους μισό. Ένας στους δέκα μάλιστα ψάχνει στο eBay για το κατάλληλο δώρο χωρίς να λείψουν κακόγουστα πουλόβερ με εξωγήινους... Οι μισές από τις γυναίκες της έρευνας παραδέχθηκαν ότι ήταν απίθανο να λάβουν το δώρο των ονείρων τους παρά το γεγονός ότι τα ταίρια τους είχαν καλές προθέσεις.


Το ένα τέταρτο των ανδρών χαρακτηρίστηκαν «ανίδεοι» όταν έφτασε η ώρα να αγοράσουν Χριστουγεννιάτικο δώρο για τις συντρόφους τους. Η Katie Tillard, εμπορική διευθύντρια της LatestinBeauty.com, δήλωσε: «Η έρευνά μας μάς έδωσε μια σαφή ένδειξη ότι πολλές γυναίκες δεν ήταν ευχαριστημένες με τα δώρα που τους έκαναν οι σύντροφοί τους λέγοντας ένα σκέτο «ευχαριστώ» απογοητευμένες».


Δείτε  ακόμα:


Read more

Βίντεο από την επίθεση με μαχαίρι σε πολίτες σε σταθμό μετρό του Λονδίνου


Βίντεο, Λονδίνου,vinteo, londinou

Προσοχή σκληρές εικόνες

Ένας άνδρας κρατώντας ένα μαχαίρι επιτέθηκε σε έναν πολίτη σε ένα σταθμό του μετρό στο ανατολικό Λονδίνο χθες το βράδυ, φωνάζοντας, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης «Αυτό είναι για τη Συρία», πριν οι αστυνομικοί χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ (ηλεκτροσόκ) για να τον συλλάβουν, σε μια επίθεση που χαρακτηρίστηκε από τις αρχές τρομοκρατικό συμβάν.


Μια λίμνη αίματος κοντά στα μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων στον σταθμό υπόγειου σιδηροδρόμου στο Λέιτονστοουν, 10χλμ ανατολικά από το κεντρικό Λονδίνο ήταν ορατή σε σε ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter, που δείχνει τον ύποπτο δράστη να βρίσκεται αντιμέτωπος με αστυνομικούς.


Η αστυνομία ανέφερε πως οι αρχικές αναφορές υποδείκνυαν ότι ο άνδρας απείλησε επίσης και άλλους παρευρισκομένους. Ένας πολίτης υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς από τις μαχαιριές του δράστη, που δεν φαίνεται να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του, ενώ δύο άλλοι πολίτες υπέστησαν ήσσονος σημασίας τραύματα.


«Αντιμετωπίζουμε το συμβάν ως τρομοκρατικό περιστατικό», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γουάλτον, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, με ανακοίνωση του.


Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε σε βρετανικές εφημερίδες ότι ο δράστης φέρεται να ισχυριζόταν ότι η επίθεση του ήταν αντίποινα για τις επιθέσεις των δυνάμεων της Δύσης ενάντια σε ισλαμιστές μαχητές στη Συρία.


«Είδα πολλούς ανθρώπους να τρέχουν, αλλά δεν έδωσα σημασία και συνέχισα να περπατάω για να πάρω το τρένο, αλλά ξαφνικά δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου από αυτό που είδα: Έναν άνδρα που κρατούσε ένα μαχαίρι», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Guardian.


«Βγαίνοντας φώναξε: 'Να τι σας συμβαίνει όταν τα βάζετε με την μητέρα Συρία, θα χυθεί όλο σας το αίμα», πρόσθεσε ο μάρτυρας.


Δείτε  το  βίντεο  ΕΔΩRead more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου