Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Προσοχή: Αλλάζει το capital control! Πόσα χρήματα θα μπορείτε πλέον να "τραβάτε" από το λογαριασμό σας;


Περαιτέρω σημαντική χαλάρωση στα capital control αναμένεται μετά τις 15 Δεκεμβρίου και υπό την προϋπόθεση ότι θα ψηφιστούν από τη Βουλή τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.    Η κατάθεση και ψήφιση του "πακέτου" που περιλαμβάνει ως μείζον θέμα τη συμφωνία για το πλαίσιο της ενεργητικής διαχείρισης των "κόκκινων" δανείων με τη συμμετοχή τρίτων παρόχων από 1/1/2016, θα έχει προχωρήσει μέχρι τις 18 του μηνός, "ξεκλειδώνοντας" όχι μόνο την υποδόση του 1 δισ. ευρώ, αλλά και την περαιτέρω ελάφρυνση των κεφαλαιακών περιορισμών.


Έτσι, μετά την άρση των περιορισμών για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές που επιτρέπει πλέον την αξιοποίηση των τραπεζικών καταθέσεων στην Ελλάδα για αγορά μετοχών, ομολόγων, παραγώγων, αμοιβαίων κεφαλαίων και κάθε άλλου διαθέσιμου ελληνικού επενδυτικού προϊόντος, αναμένονται νέες ελαφρύνσεις.   Σύμφωνα με πληροφορίες διαδικτυακής ιστοσελίδα, θα πρόκειται για σημαντική αύξηση των εγκριτικών ορίων των τραπεζών, καθώς και για τη δυνατότητα να "σπάνε" προθεσμιακές καταθέσεις με σκοπό την αγορά περιουσιακών στοιχείων.Παράλληλα, υπό εξέταση βρίσκεται η χαλάρωση στο άνοιγμα νέων λογαριασμών, καθώς και η αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου ανάληψης μετρητών (από τα 420 στα 560 ευρω).   Στο "μέτωπο" των απαγορεύσεων που ισχύουν για τις προθεσμιακές καταθέσεις, εκτιμάται ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος διατήρησής τους, καθώς η πλειοψηφία τους ήταν σε διάρκειες που έχουν ήδη εκπνεύσει και τα χρήματα από αυτές έχουν παραμείνει στις τράπεζες είτε σε άλλους λογαριασμούς είτε υπό τη μορφή ανανέωσης της προθεσμιακής κατάθεσης.   Κατόπιν αυτού εκτιμάται ότι πρέπει να "ξεπεραστεί" η ανησυχία για τη μετακίνηση καταθέσεων μεταξύ τραπεζών και να επιτραπεί μεγαλύτερη ευχέρεια στη χρήση προθεσμιακών καταθέσεων, ειδικά όταν έτσι μπορεί να κινηθεί καλύτερα η αγορά σε καίριους τομείς όπως αυτός των ακινήτων. Έτσι π.χ. κάποιος που θέλει να πουλήσει το σπίτι του που είναι με δάνειο, θα μπορεί να "σπάσει" προθεσμιακή κατάθεση για την αποπληρωμή του ώστε να προχωρήσει η πώληση. 


Διαβάστε  ακόμα:

Αλλάζουν οι αστυνομικές ταυτότητες - Με μικροτσίπ και «αποτύπωμα» της ίριδας 


ΠηγήΔεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου