Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Video από την τεράστια ανακάλυψη της ταφικής πλάκας του Ιησού - και επιστήμονες του Πολυτεχνείου ανάμεσα στην ερευνητική ομάδα

(πηγή κεντρικής φωτογραφίας: National Geographic)

Επιστημονική ομάδα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ και συμμετέχει στις εργασίες αναστήλωσης του Ναού του Παναγίου Τάφου υποστηρίζει ότι ανακάλυψε την πλάκα πάνω στην οποία εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού.

 

Η ανακάλυψη έγινε από ομάδα επιστημόνων του ΕΜΠ, η οποία.....

                                    ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΗ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Read more

Video από την τεράστια ανακάλυψη της ταφικής πλάκας του Ιησού - και επιστήμονες του Πολυτεχνείου ανάμεσα στην ερευνητική ομάδα


Επιστημονική ομάδα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ και συμμετέχει στις εργασίες αναστήλωσης του Ναού του Παναγίου Τάφου υποστηρίζει ότι ανακάλυψε την πλάκα πάνω στην οποία εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού.

 

Η ανακάλυψη έγινε από ομάδα επιστημόνων του ΕΜΠ, η οποία έχει αναλάβει την αναστήλωση ενός μικρού κτίσματος μέσα στο ναό, το οποίο βρίσκεται γύρω από τον τάφο. H επιφάνεια πάνω στην οποία εικάζεται ότι τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού περιγράφεται ως μια γκρίζα-μπεζ πλάκα από σχιστόλιθο.
Μιλώντας στο National Geographic, η επικεφαλής της ομάδας, καθηγήτρια στο ΕΜΠ Τόνια Μοροπούλου υπογράμμισε ότι «είμαστε σε σημαντικό σημείο στην αναστήλωση του κτίσματος. […] Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε για να καταγράψουμε αυτό το μοναδικό μνημείο θα επιτρέψει στον κόσμο να μελετήσει τα ευρήματά μας σαν να βρίσκονται στον τάφο του Ιησού».

Από την πλευρά του, ο αρχαιολόγος Φρέντρικ Χίμπερτ, δήλωσε στο National Geographic σημείωσε ότι «θα είναι μια μακρά επιστημονική ανάλυση, ωστόσο θα μπορέσουμε τελικά να δούμε την πρώτη πέτρινη επιφάνεια πάνω στην οποία, σύμφωνα με την παράδοση, τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού».


Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επιφάνεια είχε καλυφθεί με μάρμαρο από το 1555 μ. Χ.

(πηγή κεντρικής φωτογραφίας: National Geographic)

Read more

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

10 μύθοι για τον μεταβολισμό


Στο διαδίκτυο πληκτρολογώντας τη λέξη μεταβολισμός μπορεί κανείς να βρει πολλές πληροφορίες στο πώς να επιταχύνει την ικανότητα καύσης του σωματικού λίπους. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί μύθοι για τον μεταβολισμό. Ποια είναι όμως η αλήθεια; 

Το σώμα μας καίει 2 έως 5% λιγότερες θερμίδες ανά δεκαετία μετά την ηλικία των 40, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να τείνουν να βάζουν περίπου 1 κιλό το χρόνο. Δυστυχώς αυτές οι μεταβολές είναι αναπόφευκτες λέει ο Dr. Hickey, PhD, Διευθυντής του Human Performance Clinical Research Lab στοColorado State University. 

Καταναλώνοντας μικρά γεύματα στην καθημερινότητα σας μπορούν........

                                    ΔΕΙΤΕ  ΤΗ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Read more

10 μύθοι για τον μεταβολισμόΣτο διαδίκτυο πληκτρολογώντας τη λέξη μεταβολισμός μπορεί κανείς να βρει πολλές πληροφορίες στο πώς να επιταχύνει την ικανότητα καύσης του σωματικού λίπους. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί μύθοι για τον μεταβολισμό. Ποια είναι όμως η αλήθεια; 

Το σώμα μας καίει 2 έως 5% λιγότερες θερμίδες ανά δεκαετία μετά την ηλικία των 40, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να τείνουν να βάζουν περίπου 1 κιλό το χρόνο. Δυστυχώς αυτές οι μεταβολές είναι αναπόφευκτες λέει ο Dr. Hickey, PhD, Διευθυντής του Human Performance Clinical Research Lab στοColorado State University. 

Καταναλώνοντας μικρά γεύματα στην καθημερινότητα σας μπορούν ανεβάσουν την καύση των θερμίδων και έτσι αποφεύγετε την πρόσληψη βάρους που οφείλεται στην αύξηση της ηλικίας. 

 

Αλήθεια ή μύθος ;

Το σώμα σας καίει περισσότερες θερμίδες χωνεύοντας κρύα ή παγωμένα ροφήματα και φαγητά. 


Αλήθεια:

Πριν πανικοβληθείτε, πρέπει να γνωρίζετε ότι, η μικρή διαφορά στις θερμίδες πιθανόν δεν θα κάνει σημαντική τη διαφορά στη δίαιτα που ακολουθείτε.

 

Βέβαια μελέτες προτείνουν ότι πέντε ή έξι παγωμένα ποτήρια νερό βοηθούν στην καύση 10 επιπλέον θερμίδων την ημέρα. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1 κιλό μείον κάθε χρόνο χωρίς καμία προσπάθεια.

Παρ΄όλο ότι τα αποτελέσματα της ενεργοποίησης του μεταβολισμού είναι μικρά, δεν θα πείραζε να καταναλωνετε ροφήματα χωρίς θερμίδες όπως, νερό, τσάι, καφές με παγάκια στο να κάνουν δυνατότερη την καύση των θερμίδων ενός σώματος. 

 

Αλήθεια ή μύθος:

Καταναλώνοντας σωστή ποσότητα νερού μπορεί να βοηθήσει στο να κάψουμε περισσότερες θερμίδες. 

Αλήθεια:

Όλες οι χημικές αντιδράσεις του σώματός σας συμπεριλαμβανομένου και του μεταβολισμού σας, εξαρτώνται από το νερό. Εάν είστε αφυδατωμένοι, μπορεί να καίτε 2% λιγότερες θερμίδες σύμφωνα με τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Utah όπου μέτρησαν τις τιμές του μεταβολισμού 10 ενηλίκων καθώς έπιναν διαφορετικές ποσότητες νερού κατά την διάρκεια της ημέρας. Στη μελέτη, η ομάδα που έπινε από 8 έως 12 ποτήρια νερό την ημέρα είχε μεγαλύτερες τιμές μεταβολισμού από την ομάδα που έπινε 4 ποτήρια. 

Σημείωση: Εάν τα ούρα σας είναι σκουρότερα από ότι συνήθως, είναι σίγουρο ότι δεν πίνετε πολλά υγρά. Προσπαθήστε να πίνετε ένα ποτήρι πριν από κάθε γεύμα ή σνακ για να παραμένετε ενυδατωμένοι. 

 

Αλήθεια ή μύθος :

Η αυστηρές δίαιτες μειώνουν τον μεταβολισμό (σε κατάσταση ηρεμίας), κάνοντας δυσκολότερο το χάσιμο βάρους.

 

Αλήθεια:

Για κάθε κιλό που χάνετε, ο μεταβολισμός μειώνεται κατά 2 με 10 θερμίδες την ημέρα. Χάνοντας 10 κιλά πρέπει να τρώτε 20 έως 100 θερμίδες λιγότερες για να διατηρήσετε τα κιλά σας χωρίς άσκηση. 

Παρ’ολο αυτά μπορείτε ν΄αποτρέψετε τη μεταβολή της τιμής του μεταβολισμού σας καθώς αδυνατίζετε. Ένας τρόπος είναι να μεγιστοποιηθεί η καύση λίπους και να ελαχιστοποιηθεί η μείωση του μυϊκού ιστού. Αυτό επιτυγχάνετε μειώνοντας τις θερμίδες και αυξάνοντας την αεροβική άσκηση. Οι αυστηρές δίαιτες (λιγότερες των 1000 θερμίδων την ημέρα) έχουν ως αποτέλεσμα την καύση του μυικού ιστού. 

Σημείωση: Χάστε βάρος μειώνοντας 250 θερμίδες από την διατροφή σας και καίγοντας 250 θερμίδες την ημέρα κάνοντας άσκηση. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσετε ή ακόμα και να κερδίσετε μυικό ιστό καθώς θα χάνετε μεγαλύτερη ποσότητα σωματικού λίπους.

 

Αλήθεια ή μύθος:

Τα καυτερά φαγητά μπορούν να πυροδοτήσουν τον μεταβολισμό.

 

Αλήθεια:

Η βιοενεργητική σύνθεση που κάνει το τσίλι να προκαλεί κάψιμο, μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό σας αυξάνοντας ταυτόχρονα την αίσθηση του κορεσμού και μειώνοντας την πείνα.

Μελέτες έδειξαν ότι τρώγοντας μια κουταλιά της σούπας κόκκινο ή πράσινο καυτερό πιπέρι, παρατηρήθηκε μια προσωρινή αύξηση του μεταβολισμού, περίπου 23%. Σε μια άλλη μελέτη, δόθηκαν πριν από κάθε γεύμα, 0,9 γρ. κόκκινο πιπέρι σε μορφή κάψουλας ή σε κανονική μορφή διαλυμένο σε χυμό ντομάτας. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα άτομα μείωσαν την συνολική πρόσληψη θερμίδων περίπου 16%, αντιστοίχως και στις δυο μελέτες, ακόμη και δυο μέρες μετά ανέφεραν ότι ήταν ακόμα χορτάτοι. 

Σημείωση: Πασπαλίστε κόκκινο πιπέρι στα πιάτα ζυμαρικών. Το φρέσκο τσίλι ταιριάζει πολύ σε σάλτσες και προσθέτοει μια καυτερή γεύση και άρωμα σε πολλά άλλα πιάτα. Προσοχή όμως η κατανάλωση τους να γινετε με μέτρο .

 

Αλήθεια ή μύθος:

Τρώγοντας περισσότερη πρωτεΐνη, ενεργοποιήται ο μεταβολισμός.

 

Αλήθεια:

Ο οργανισμός σας «καίει» θερμίδες κατά τη διάρκεια της πέψης της κάθε τροφής. Αυτό ονομάζεται θερμογεννετική επίδραση των τροφών (thermic effect of foods) και εκεί οφείλεται η ιδιότητα των πρωτεϊνούχων τροφών (έχουν τη μεγαλύτερη θερμογεννετική επίδραση από οποιαδήποτε άλλη τροφή π.χ. κοτόπουλο χωρίς πέτσα, γαλοπούλα χωρίς πέτσα κτλ) και των σύνθετων υδατανθράκων (π.χ. προϊόντα ολικής αλέσεως, όσπρια, λαχανικά, φρούτα κτλ) να μεταβολίζονται καλύτερα.

Σε μια συνηθισμένη δίαιτα το 14 – 15% των θερμίδων προέρχονται από τις πρωτεΐνες. Διπλασιάζοντας το ποσοστό των πρωτεϊνών, μπορείτε να κάψετε επιπλέον 15 με 200 θερμίδες την μέρα, εξηγεί ο Dr.Layman, PhD, καθηγητής διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Illinois. 

Σημείωση: Δοκιμάστε 1 μικρό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με το πρωινό (περίπου 13 γρ. πρωτεΐνη) και 85γρ. φιλέτο σολομού για βραδινό ( περίπου 17 γρ.πρωτεΐνη).


Αλήθεια ή μύθος:

Τρώγοντας ένα grapefruit πριν από κάθε γεύμα ενεργοποιείται ο μεταβολισμός.

 

Μύθος:

Το grapefruit δεν κάνει θαύματα στον μεταβολισμό, αλλά μπορεί να μας βοηθήσει στη μειωση του βαρους. Μισό grapefruit πριν από το γεύμα βοηθάει σταδιακά να χάσουμε 4 κιλά σε 12 βδομάδες, σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Medicinal food. Συμφωνα με την ερευνα αυτό συμβαίνει διότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και νερό με αποτέλεσμα να δημιουργεί αίσθημα κορεσμού με πολύ λίγες θερμίδες και έτσι η ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε στο επόμενο γεύμα μας είναι μικρότερη. 


Αλήθεια ή μύθος:

Σηκώνοντας βάρη ενεργοποιείται ο μεταβολισμός περισσότερο απ’ ότι με την αερόβια άσκηση.

 

Αλήθεια:

Όταν γυμνάζεστε πολύ με βάρη για να αυξήσετε το μυικό σας ιστό, αυξάνετε την καύση θερμίδων περίπου 6 με 8%. Αυτό σημαίνει ότι καίτε περίπου 100 θερμίδες επιπλέον την ημέρα.

Από την άλλη πλευρά, η αεροβική άσκηση δεν αυξάνει σημαντικά την μυική μάζα. 

 

Αλήθεια ή μύθος:

Το τσάι αυξάνει την φυσιολογική καύση των θερμίδων.

 

Αλήθεια:

Οι κατεχίνες που βρίσκονται στο πράσινο και στο μαύρο τσάι, ωθούν την καύση του λίπους του σώματος. Στην Ιαπωνία μια ομάδα ερευνητών, μελέτησε και σύγκρινε τα αποτελέσματα του να πίνει κανείς πράσινο τσάι, μαύρο τσάι ή νερό για ορισμένες μέρες. Μόνο μια μεγάλη κούπα μαύρου τσαγιού, αύξησε την καύση του λίπους κατά 10%, και το αποτέλεσμα κορυφώθηκε 1,5 ώρα αργότερα. Το πράσινο τσάι, αύξησε τον μεταβολισμό κατά 4% για 1,5 ώρα. Άλλες μελέτες, έδειξαν ότι με το να πίνει κανείς 2 με 4 κούπες πράσινο ή μαύρο τσάι καθημερινά ( περίπου 375 μέχρι 675 mg κατεχινών) έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια 50 θερμίδων επιπλέον κάθε μέρα.

 

Σημείωση: Αντικαταστήστε τον πρωινό καφέ με μία κούπα πράσινο ή μαύρο τσάι που θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σας. Αντί για γάλα ή γλυκαντική ουσία, στύψτε ένα λεμόνι, το οποίο θα βοηθήσει το σώμα σας να απορροφήσει περισσότερες κατεχίνες.

 

Αλήθεια ή μύθος:

Εάν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, ασκηθείτε με ένταση ωστε ο οργανισμός να συνεχίσει να καίει θερμίδες και μετά το τέλος της άσκησης.

Αλήθεια:

Tα άτομα που ασκούνται πολύ έντονα νιώθουν μία υπερένταση μετά από τις ασκήσεις. O μεταβολισμός ηρεμίας είναι μεγαλύτερος και διαρκεί

περισσότερο σε σχέση με αυτούς που ασκούνται σε χαμηλότερες εντάσεις. Αυξήστε την ένταση της άσκησής σας και θα κάψετε μέχρι και 10% των συνολικών θερμίδων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης μία ώρα ή παραπάνω μετά από την άσκηση. Έτσι, εάν κάνετε έναν συνδυασμό περπατήματος και τρεξίματος για 5 χιλιόμετρα (περίπου 400-500 θερμίδες) αντί μόνο περπάτημα, μπορεί να κάψετε ακόμη 40 θερμίδες τις επόμενες 4 ώρες. 

Σημείωση: Χρησιμοποιήστε μεγάλες ταχύτητες στην άσκησή σας. Σταδιακά κάντε διαλείμματα 2 λεπτών.

ΠΗΓΗ: www.karafillides.gr

Δείτε Επίσης

                     Σόκιν Ανέκδοτο: Οι 3 Άπιστες Σύζυγοι…


Read more

Δείτε την πιο σέξι τραγουδίστρια στον κόσμο (video+φωτογραφίες)


Το νέο ανερχόμενο αστέρι του παγκόσμιου πενταγράμμου είναι πολλά… προσόντα! 


Πρόκειται για την Niykee Heato, η οποία θα κυκλοφορήσει τις....

ΔΕΙΤΕ  ΤΗ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ 


Read more

Δείτε την πιο σέξι τραγουδίστρια στον κόσμο (video+φωτογραφίες)


Το νέο ανερχόμενο αστέρι του παγκόσμιου πενταγράμμου είναι πολλά… προσόντα! 


Πρόκειται για την Niykee Heato, η οποία θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες και το πρώτο της video clip του τραγουδιού Bad Intentions.


Πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για την πιο σέξι τραγουδίστρια του πλανήτη -αυτή τη στιγμή- αφού, όπως αναφέρουν πολλοί, πρόκειται για έναν συνδυασμό, Rihanna με Κim Κardashian…


Ενας συνδυασμός που αρέσει στην 21χρονη Niykee προσπαθώντας να το ενισχύσει στα social media της…


 

Μία γεύση απο το videclip που έρχεται…
Δείτε Επίσης

                                          Απλά τέλεια.....


Read more

«Έλληνες, ψηλά το κεφάλι» - Συγκινητικά βίντεο από τον Σμηναγό Σωτήρη Στράλη


Πριν δύο χρόνια, το 2014, στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε ένας αεροπόρος ο...

                                      ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΗ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Read more

«Έλληνες, ψηλά το κεφάλι» - Συγκινητικά βίντεο από τον Σμηναγό Σωτήρη Στράλη


Πριν δύο χρόνια, το 2014, στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε ένας αεροπόρος ο οποίος απ’ το πιλοτήριο του αεροπλάνου του, έστειλε το μήνυμα: «Έλληνες, ψηλά το κεφάλι»!


Ο σμηναγός Σωτήρης Στράλης φώναζε μέσα από το πιλοτήριο του μαχητικού αεροσκάφους εμψυχωτικά μηνύματα θάρρους και ανδρείας στον ελληνικό λαό.


Ήταν ένας λόγος αυτοπεποίθησης, και περηφάνιας που κέρδισε τους Έλληνες.


Σήμερα, δύο χρόνια μετά, ο Σωτήρης Στράλης «πρωταγωνιστεί» σε δύο βίντεο – τιμή στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.


Το πρώτο λέγεται «Ψηλά το κεφάλι» και περιλαμβάνει βίντεο – πλάνα από τις επιδείξεις F-16 της Ομάδας ΖΕΥΣ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με πιλότο το Σμηναγό Σωτήρη Στράλη στην Αθήνα, Τανάγρα και Σούδα το 2015.


Το δεύτερο λέγεται «Η καταιγίδα» και περιλαμβάνει πλάνα από τις επιδείξεις F-16 της Ομάδας ΖΕΥΣ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και πάλι με πιλότο τον Σωτήρη Στράλη, αρχηγό της Ομάδας (2014-2016), στην Ολλανδία, Βέλγιο, Ελλάδα (Ναύπλιο, Θεσσαλονίκη) το 2014.Πηγή

Δείτε Επίσης

Τα «θεριά» της εποποιίας του 1940 που δόξασαν την Ελλάδα

Read more

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Δεν πέφτει μαύρο σε κανένα κανάλι! Άκυρος ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες με απόφαση του ΣτΕ


Όλα αρχίζουν από το μηδέν στο τηλεοπτικό πεδίο καθώς η διευρυμένη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικράτειας αποφάσισε με πλειοψηφία...

14 υπέρ έναντι 11 κατά να κρίνει αντισυνταγματικό το.......

                                                       ΔΕΙΤΕ  ΤΗ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Read more

Δεν πέφτει μαύρο σε κανένα κανάλι! Άκυρος ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες με απόφαση του ΣτΕ


Όλα αρχίζουν από το μηδέν στο τηλεοπτικό πεδίο καθώς η διευρυμένη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικράτειας αποφάσισε με πλειοψηφία...

14 υπέρ έναντι 11 κατά να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.


"Πρόκειται για μία απόφαση που δίνει καθαρές λύσεις χωρίς αστερίσκους, όλα αρχίζουν από το μηδέν" τόνιζε μετά το τέλος της πέμπτης διάσκεψης ανώτατη πηγή του Συμβουλίου της Επικράτειας.


Η κρίση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποτελεί ένα ηχηρό ράπισμα στην Κυβερνητική πολιτική που ακολουθήθηκε στο θέμα της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών καθώς όπως όλα δείχνουν η επιλογή να παρακαμφθεί το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβουλίου από τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών σκόνταψε πανηγυρικά στο "σκόπελο" του Συμβουλίου της Επικρατείας!


Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία των συμβούλων επικράτειας οι οποίοι συμμετέχουν στην κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη- την πέμπτη κατά σειρά διαμόρφώσαν άποψη υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου 4339/2015 τον οποίο θεσμοθέτησε ο υπουργός Επικράτειας Νίκος Παππάς.Δικαστικές πηγές ανέφεραν πως ο Νόμος 4339/2015 προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ.


Μετά την ολοκλήρωση της εξάωρης διάσκεψης κατά την έξοδό του από το κτίριο του ΣτΕ ο πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου, Νικόλαος Σακελλαρίου, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. "Δεν μπορω να κανω απολυτως καμία δήλωση.


Η διάσκεψη ειναι μυστική" ανέφερε χαρακτηριστικά.Το μόνο σίγουρο είναι πλέον μετά από αυτήν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν υπάρχει δυνατότητα να κλείσουν κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια, δεν μπορεί δηλαδή να πέσει μαύρο.Μετά την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου η Κυβέρνηση είναι έκθετη και θα πρέπει να προχωρήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες καθώς και τη συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.


Κι αυτό διότι νομικοί και δικαστές κύκλοι εξαρχής είχαν θέσει εξαρχής ως κεντρικό ζήτημα συνταγματικότητας το θέμα της μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων του ΕΡΣ στον υπουργό Επικράτειας.Μετά από μία πολύμηνη διαδικασία η οποία ξεκίνησει από την κατάθεση 23 αιτήσεως ακύρωσης όλων των τηλεοπτικών σταθμών του νόμου Παππά και των εφαρμοστικών του αποφάσεων το Συμβούλιο της Επικρατείας κατέληξε τελικά στη κρίση πως ο επίμαχος νόμος είναι αντισυνταγματικός και παρά το γεγονός ότι όλες οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων είχαν απορριφθεί.


Οι πρόσφυγες των τηλεοπτικών σταθμών συζητήθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 4 Ιουλίου 2016. Οι νομικοί παραστάτες των τηλεοπτικών σταθμών υποστήριξαν ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου πως αρμόδιο για να προχωρήσει στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών είναι μόνο το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Επίσης είχαν επισημαίνει πως ο αριθμός των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών είναι αυθαίρετος, καθώς δεν υπάρχει η απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση για το πώς κατέληξε η διοίκηση σε αυτό το νούμερο

Επίσης είχαν τονίσει πως η τιμή εκκίνησης που ορίστηκε στα τρία εκατομμύρια ευρώ είναι επίσης αυθαίρετη, αφού δεν προκύπτει ούτε από τις δύο μελέτες που συντάχθηκαν για το ζήτημα, μεταξύ των οποίων αυτή του Πανεπιστημίου της ΦλωρεντίαςΌπως όλα δείχνουν οι αιτίασεις των τηλεοπτικών σταθμών σχετικά με το νόμο Παππά έγιναν αποδέκτες από την πλειοψηφία των συμβούλων επικράτειας. Αντίθετα από την πλευρά των δικηγόρων του ελληνικού Δημοσίου είχε τονιστεί πως το ΕΣΡ είχε πρόβλημα νόμιμης συγκρότησης και πως είχε κριθεί αντισυνταγματική η παράταση της λειτουργίας του. Ωστόσο τα επιχειρήματα τους δεν έπεισαν τη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικράτειας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο και ακύρωσε τη διεξαχθήσα διαγωνιστική διαδικασία.Δείτε Επίσης

Αλλαγή ώρας 2016: Πότε θα γυρίσουν τα ρολόγια


Read more

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Απλά τέλεια.....Όσες φορες και αν την δούμε, δεν χορταίνετε η γυναικάρα…είπαμε… άλλη κατηγορία!!


 


Η πανέμορφη Tiffany Taylor σε μια νέα επίδειξη του αγαλματένιου κορμιού της, θα σας ανεβάσει πάλι στα ουρανια!!…το ξαναλέμε…είναι άλλη κατηγορία η γυναικάρα!!

                            ΔΕΙΤΕ  ΤΗΝ  ΚΑΥΤΗ   ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΕΔΩ

Read more

Οδηγός ξέχασε να βάλει χειρόφρενο και κυνηγάει το αυτοκίνητό του στην εθνική οδό (video)


Δείτε την τρελή πορεία του οχήματος

Ένα απίστευτο περιστατικό κατέγραψαν οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας σε εθνική οδό στην Ελβετία. Στο βίντεο φαίνεται αρχικά ένας οδηγός να σταματάει μπροστά από ένα φορτηγό.


Ξαφνικά όμως το αυτοκίνητό του αρχίζει να κινείται μόνο του «διασχίζοντας» διαγώνια τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας κοντά στην πόλη Κολομπιέρ.


Ο οδηγός αρχίζει να το κυνηγά ενώ από στο δρόμο κινούνται με ταχύτητα άλλα αυτοκίνητα. Οι οδηγοί των άλλων οχημάτων καταφέρνουν εγκαίρως να πατήσουν φρένο και έτσι δεν σημειώνεται κάποια σύγκρουση ούτε κάποιο όχημα παρέσυρε τον οδηγό.


Η τρελή πορεία του αυτοκινήτου ξεκίνησε επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του ξέχασε να βάλει χειρόφρενο.

                                                    ΔΕΙΤΕ  ΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ  ΕΔΩ

Read more

Οδηγός ξέχασε να βάλει χειρόφρενο και κυνηγάει το αυτοκίνητό του στην εθνική οδό (video)


Δείτε την τρελή πορεία του οχήματος

Ένα απίστευτο περιστατικό κατέγραψαν οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας σε εθνική οδό στην Ελβετία. Στο βίντεο φαίνεται αρχικά ένας οδηγός να σταματάει μπροστά από ένα φορτηγό.


Ξαφνικά όμως το αυτοκίνητό του αρχίζει να κινείται μόνο του «διασχίζοντας» διαγώνια τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας κοντά στην πόλη Κολομπιέρ.


Ο οδηγός αρχίζει να το κυνηγά ενώ από στο δρόμο κινούνται με ταχύτητα άλλα αυτοκίνητα. Οι οδηγοί των άλλων οχημάτων καταφέρνουν εγκαίρως να πατήσουν φρένο και έτσι δεν σημειώνεται κάποια σύγκρουση ούτε κάποιο όχημα παρέσυρε τον οδηγό.


Η τρελή πορεία του αυτοκινήτου ξεκίνησε επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του ξέχασε να βάλει χειρόφρενο.

 
Πηγή

Δείτε Επίσης

Live η κίνηση σε Εθνική Οδό και λεωφόρο Κηφισίας

Read more

Live η κίνηση σε Εθνική Οδό και λεωφόρο ΚηφισίαςΠαρακολουθήστε από το zougla.gr ό,τι συμβαίνει στο 17ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας και επί της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Κολεγίου Αθηνών.

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε την κίνηση στην Εθνική Οδό


Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε την κίνηση στη λεωφ. ΚηφισίαςRead more

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Δεν μπορεί να ξεχάσει τον Μπραντ Πιτ η ΤζολίΔεύτερες σκέψεις φέρεται να κάνει η ηθοποιός για το διαζύγιο

Ένα μήνα μετά τον σεισμό που......

                                                             ΔΕΙΤΕ  ΤΗ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Read more

Δεν μπορεί να ξεχάσει τον Μπραντ Πιτ η ΤζολίΔεύτερες σκέψεις φέρεται να κάνει η ηθοποιός για το διαζύγιο

Ένα μήνα μετά τον σεισμό που προκάλεσε η αίτηση διαζυγίου, η Αντζελίνα Τζολί φέρεται να κάνει δεύτερες σκέψεις για την απόφασή της.


«Παρότι δεν έχει φτάσει στο σημείο να πάρει πίσω την αίτηση διαζυγίου, δεν βιάζεται πια να το κάνει. Η Αντζελίνα δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο θα της έλειπε ο Μπραντ Πιτ, η αίσθηση χιούμορ που έχει, η παρουσία του αλλά και το γεγονός ότι τον έβλεπε κάθε μέρα», δηλώνει ένας φίλος του διάσημου ζευγαριού στο αμερικανικό σάιτ Hollywoodlife.com.


Ένα άλλο στοιχείο που κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα είναι τα παιδιά. «Τα παιδιά μιλούν πάρα πολύ για τον πατέρα τους και θέτουν ερωτήματα. Αυτό ενοχλεί λίγο την Άντζι, αλλά ταυτόχρονα της θυμίζει πόσο της λείπει», προσθέτει η ίδια πηγή.


«Ο πάγος ανάμεσά τους έχει αρχίσει να λιώνει», κατέληξε.
Δείτε Επίσης

Ο "νούμερο 1 συνοδός πολυτελείας στον κόσμο" περιγράφει την καθημερινότητά του: "Χρεώνω για κατ' οίκον επίσκεψη..."

Read more

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Ο "νούμερο 1 συνοδός πολυτελείας στον κόσμο" περιγράφει την καθημερινότητά του: "Χρεώνω για κατ' οίκον επίσκεψη..."Ο νεαρός Αυστραλός, που τώρα διαμένει στο Λονδίνο, περιγράφει τον εαυτό του ως έναν άνδρα καστανό και γαλανομάτη bise xual, με ύψος 1,83 μέτρα και αθλητικό σώμα


Ο «νούμερο 1 ζιγκολό στον κόσμο»......

                                          ΔΕΙΤΕ  ΤΗ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΕΔΩ

Read more

Ο "νούμερο 1 συνοδός πολυτελείας στον κόσμο" περιγράφει την καθημερινότητά του: "Χρεώνω για κατ' οίκον επίσκεψη..."Ο νεαρός Αυστραλός, που τώρα διαμένει στο Λονδίνο, περιγράφει τον εαυτό του ως έναν άνδρα καστανό και γαλανομάτη bise xual, με ύψος 1,83 μέτρα και αθλητικό σώμα


Ο «νούμερο 1 ζιγκολό στον κόσμο», όπως αυτοαποκαλείται ο 29χρονος Αυστραλός με την κωδική ονομασία «AussieMaleEscort», περιγράφει την καθημερινότητά του ως συνοδός πολυτελείας απαντώντας σε ερωτήσεις χρηστών στο Reddit. Ο ίδιος ζήτησε από τους χρήστες να του γράψουν τις απορίες τους στο Reddit: «Είμαι ο νούμερο συνοδός στον κόσμο. Ρωτήστε με ο,τιδήποτε!».


Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» πάνω από 100 άτομα του ζήτησαν να απαντήσει με το... χέρι στην καρδιά για τη δουλειά του.


Ο νεαρός Αυστραλός, που τώρα διαμένει στο Λονδίνο, περιγράφει τον εαυτό του ως έναν άνδρα καστανό και γαλανομάτη, bise xual, με ύψος 1,83 μέτρα και αθλητικό σώμα.


Απαντώντας στην ερώτηση των χρηστών για τα μέρη που συνοδεύει τους πελάτες του, ο «AussieMaleEscort» επισημαίνει: «Πολλές φορές βγαίνω το βράδυ για φαγητό, τους συνοδεύω σε σόου, καζίνο, ακόμα και σε ιδιωτικά yachts, σε ιδιωτικά τζετ, κυρίως όμως έρχονται στο σπίτι μου ή πηγαίνω εγώ στο σπίτι τους ή σε ξενοδοχεία».Αποφάσισε να γίνει συνοδός που κινείται αυτόνομα, όπως ο ίδιος, λέει, πριν από δέκα χρόνια, όταν είχε νιώσει ότι τον είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης στην εταιρεία που εργαζόταν.


 Όσο για τους πελάτες του, ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι είναι άνδρες.


«Οι πελάτες μου είναι σχεδόν όλοι άνδρες... Δεν είναι ότι δεν μου αρέσει να πηγαίνω με άνδρες πελάτες, το απολαμβάνω, όμως η συνεύρεση με άνδρες εκφράζει ένα μικρό κομμάτι μου. Για το λόγο αυτό , αν οι πελάτες  μου είναι μόνο άνδρες και όχι γυναίκες και τρανς, τότε νιώθω ανικανοποίητος», λέει χαρακτηριστικά.


Ένας από τους χρήστες στο Reddit τον ρώτησε εάν απολαμβάνει αυτό που κάνει και πόσο χρεώνει για τις υπηρεσίες του.


«Για κατ' οίκον επίσκεψη, χρεώνω 220 δολάρια την ώρα ενώ για να πάω εγώ στον πελάτη χρεώνω 300 δολάρια την ώρα».


Εάν όμως χρειαστεί να ταξιδέψει εκτός συνόρων, τότε χρεώνει τα διπλά.


Ο Αυστραλός ζιγκολό παραδέχεται επίσης ότι ορισμένοι πελάτες τον έχουν «καψουρευτεί» γεγονός που, όπως λέει, δυσκολεύει αρκετά τα πράγματα. Του λένε συχνά «Σ 'αγαπώ» με τον ίδιο να απαντά χωρίς να τους απογοητεύει: «Μου αρέσει να περνάω τον χρόνο μου μαζί σου».


Οι «κόκκινες γραμμές» που έχει είναι ότι: «Δεν φιλάει στο στόμα ούτε πουθενά αλλού, και δεν κάνει ομαδικό ...»

Δείτε Επίσης

Μαριάννα Ντούβλη: Μεξικανός επιχειρηματίας άρπαξε το μικρό παιδί μου
Read more

Aνέκδοτο: ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ;
Ένας τύπος πηγαίνει κάθε Παρασκευή στην Εθνική Τράπεζα και κάνει κατάθεση 1 έως 2 εκατομμύρια! Μια Παρασκευή τον φωνάζει ο διευθυντής και τον ρωτάει 

- Συγνώμη κύριε μου.....

                                               ΔΕΙΤΕ  ΤΗ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΕΔΩ

Read more

Aνέκδοτο: ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ;Ένας τύπος πηγαίνει κάθε Παρασκευή στην Εθνική Τράπεζα και κάνει κατάθεση 1 έως 2 εκατομμύρια! Μια Παρασκευή τον φωνάζει ο διευθυντής και τον ρωτάει 

- Συγνώμη κύριε μου, χωρίς να θέλω να γίνω αδιάκριτος, τι δουλειά κάνετε και έχετε τόσες καταθέσεις;

- A, κύριε διευθυντά μου, να σας πω ευχαρίστως. Βάζω στοιχήματα, χοντρά στοιχήματα και συνήθως τα κερδίζω! Θέλετε να βάλουμε μαζί ένα;

- Τι στοίχημα; ρωτάει ο διευθυντής περίεργος.

- 100,000 ότι θα έρθω τη Δευτέρα το πρωί εδώ και θα χω κόψει τα αρχ***ια μου!

- Πάει! του λέει ο διευθυντής, που δεν πίστευε να φτάσει σε τέτοια ακρότητα. Τη Δευτέρα το πρωί μπαίνει ο τύπος στην τράπεζα και πηγαίνει χαμογελαστός στον διευθυντή.

- Τι έγινε, έχασα ή κέρδισα; τον ρωτάει με σιγουριά ο διευθυντής.

- Bαλε το χέρι σου και πιάσε να δεις μόνος σου, του απαντάει ο άλλος.

Bαζει ο διευθυντής το χέρι του και τα αρχ***ια ήταν στη θέση τους!

- Mα καλά, μόλις έχασες 100,000 και συνεχίζεις να Γέλας;

- Βλέπεις τον φρουρό στην είσοδο που κλαίει; Μπαίνοντας προηγουμένως έβαλα στοίχημα μαζί του 500,000 ότι σε 5 λεπτά ο διευθυντής θα μου πιάνει τα αρχ**ια!

Δείτε Επίσης

Σόκιν Ανέκδοτο: Οι 3 Άπιστες Σύζυγοι…


Read more

Μια πόλη της Ιταλίας που μιλούν μόνο… ελληνικά!Υπάρχει μια μικρή πόλη στην Ιταλία, που οι κάτοικοι της μιλούν μόνο ελληνικά.


Πρόκειται για την κωμόπολη........

                                                   ΔΕΙΤΕ  ΤΗ   ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΕΔΩ   


Read more

Μια πόλη της Ιταλίας που μιλούν μόνο… ελληνικά!Υπάρχει μια μικρή πόλη στην Ιταλία, που οι κάτοικοι της μιλούν μόνο ελληνικά.


Πρόκειται για την κωμόπολη Castrignano dei Greci που βρίσκεται νότια από την πόλη Λέτσε και η οποία χτίστηκε από Κρήτες της μινωικής εποχής.
Από τον 8ο αιώνα π.Χ., η Σικελία και η Κάτω Ιταλία αποτέλεσαν το πεδίο μιας εκπληκτικής αποικιακής δραστηριότητας του αρχαίου Ελληνισμού, του οποίου τα σημάδια και οι μαρτυρίες παραμένουν ακόμα ζωντανά.Οι περίφημοι Γκρεκάνοι κατοικούν στις εννιά κωμοπόλεις και οικισμούς – ζωντανά ιστορικά μνημεία που απλώνονται νοτίως της πόλης Λέτσε, σε μια περιοχή γνωστή ως Grecia Salentina (Γκρετσία Σαλεντίνα). Είναι τα Calimera, Castrignano dei Greci, Corigliano d’Otranto, Martano, Martignano, Soleto, Sternatia, Zollino και Melpignano.


Αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους είναι τα ήθη, τα έθιμα, τα μουσικά ακούσματα και κυρίως η γλώσσα τους -η γρεκάνικη διάλεκτος- με τους αρχαϊσμούς, την πλούσια συντακτική πλοκή και τις όμορφες εκφράσεις της. Είναι μια μοναδική στον κόσμο διάλεκτος που αναδίδει έντονα άρωμα και πολιτισμό αρχαίο ελληνικό.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι σημερινοί κάτοικοι των ελληνόφωνων χωριών της Απουλίας είναι κατευθείαν απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, κάποιοι άλλοι ότι κατάγονται από τους Βυζαντινούς και συνεπώς η ελληνόφωνη διάλεκτος μεταφέρθηκε στην Απουλία μέσα από τις μεταναστευτικές κινήσεις ελληνικών πληθυσμών (κυρίως της Πελοποννήσου) που έλαβαν χώρα από τον 6ο έως τον 12ο αιώνα μ.Χ. 

Πολλοί διακεκριμένοι Ιταλοί και Έλληνες επιστήμονες ασχολήθηκαν μ’ αυτό το ιδιαίτερο γλωσσικό θέμα καταλήγοντας ωστόσο σε διάφορες απόψεις.


Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι σημερινοί κάτοικοι των ελληνόφωνων χωριών της Απουλίας είναι κατευθείαν απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, κάποιοι άλλοι ότι κατάγονται από τους Βυζαντινούς και συνεπώς η ελληνόφωνη διάλεκτος μεταφέρθηκε στην Απουλία μέσα από τις μεταναστευτικές κινήσεις ελληνικών πληθυσμών (κυρίως της Πελοποννήσου) που έλαβαν χώρα από τον 6ο έως τον 12ο αιώνα μ.Χ.Castrignano dei Greci: Από την Κάντια στο Βυζάντιο


Το Καστράκι των Ελλήνων. Αυτό σημαίνει η επίσημη ονομασία του Castrignano dei Greci, μόλις 4 χλμ. μακριά από το Μartano. Η αναστυλωμένη κρύπτη του Αγίου Ονούφριου στο κέντρο της πόλης, που φέρει ίχνη από αγιογραφίες και διαθέτει μια ελληνική επιγραφή με τη χρονολογική ένδειξη 1237, είναι το σημαντικότερο αξιοθέατο.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση ο οικισμός κτίστηκε από Κρήτες της μινωικής εποχής: το όνομα Καντιώτης (Κάντια / Κρήτη) είναι αρκετά συνηθισμένο μεταξύ των 4.000 κατοίκων του, στοιχείο που φανερώνει έμμεσα την καταγωγή τους.Εξέχουσα προσωπικότητα του Castrignano dei Greci υπήρξε ο Ιταλός φιλόλογος Angelo Cotardo. Με όραμα και σθένος, πρωτοστάτησε σε μια εκστρατεία υπέρ της διάσωσης της ελληνικής διαλέκτου, την οποία δίδασκε ο ίδιος στα σχολεία της κωμόπολης.


Χάρη στις επίμονες προσπάθειές του, κατάφερε τελικά να πάρει ειδική άδεια από την ιταλική κυβέρνηση προκειμένου να διδάσκει τη γρεκάνικη διάλεκτο και στα άλλα χωριά της περιοχής.


Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ελληνική γλώσσα να παραμείνει ζωντανή στα όρια της Grecia Salentina, ενώ από το 1977 ξεκίνησε να λειτουργεί εδώ το Κέντρο Κοινωνικών Σπουδών, όπου φοιτούν όσοι επιθυμούν να διδαχτούν τη γλώσσα και να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό.
Δείτε Επίσης

                            Το βαθύτερο σπήλαιο του κόσμου
Read more

Αλλαγή ώρας 2016: Πότε θα γυρίσουν τα ρολόγια


http://nikolas19634.blogspot.gr/2016/10/2016.html

Αλλάζει από θερινή σε χειμερινή η ώρα. Πότε πρέπει να γυρίσουμε τον δείκτη μια ώρα πίσω;

Σε λίγες ημέρες πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μια......

                                                 ΔΕΙΤΕ  ΤΗ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΕΔΩ


Read more

Αλλαγή ώρας 2016: Πότε θα γυρίσουν τα ρολόγιαΑλλάζει από θερινή σε χειμερινή η ώρα. Πότε πρέπει να γυρίσουμε τον δείκτη μια ώρα πίσω;

Σε λίγες ημέρες πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή.

AdTech Ad

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Οκτωβρίου, ο δείκτης θα μετακινηθεί μια ώρα πίσω, χαρίζοντας σε εκείνους που λατρεύουν τον ύπνο μια έξτρα ώρα απόλαυσης.

Έτσι στις 04.00 τα ξημερώματα της 30η Οκτωβρίου, γυρίστε τους δείκτες του ρολογιού μια ώρα πίσω, ώστε να δείχνουν 03.00.

Η επόμενη φορά που θα αλλάξει η ώρα θα είναι το Μάρτιο του 2017, όποτε και ο δείκτης θα μετακινηθεί μια ώρα μπροστά.

Τι ισχύει για τις άλλες χώρες

Στη δεκαετία όμως του 1970, μόλις δύο χρόνια μετά την ενεργειακή κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη το 1973 αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της [θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης τότε και της Ελλάδας με έναρξη το 1975.

Η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει όλα τα κράτη μέλη να τηρήσουν με νόμο, γίνεται, πλέον, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς (GMT) και τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους πάλι στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς. Επομένως η αλλαγή είναι ταυτόχρονη για όλα τα κράτη μέλη τα οποία έχουν υιοθετήσει το μέτρο.

Η Ισλανδία δεν έχει υιοθετήσει το μέτρο. Λόγω του υψηλού γεωγραφικού πλάτους η ανατολή και η δύση του ήλιου αλλάζουν κατά πολλές ώρες στη διάρκεια του έτους και η επίδραση της αλλαγής του ρολογιού κατά μία ώρα θα ήταν, σε σύγκριση, μικρή.

Η Ρωσία, όπως όλα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη ακολουθούσε τις ίδιες ημερομηνίες αλλαγής με αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλαζε στις 2 π.μ. ώρα Μόσχας (3 π.μ. θερινή ώρα τον Οκτώβρη). Από τις 27 Απριλίου 2011 και με διάταγμα του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ καθιερώθηκε η θερινή ώρα Μόσχας (+4 UTC) καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε την χρήση μόνιμης χειμερινής ώρας αρχίζοντας από τις 26 Οκτωβρίου 2014. Ακόμη, την περίοδο Μάρτιο-Απρίλιο 2016 ορισμένες περιοχές άλλαξαν ώρα, κάτι σαν επαναχρησιμοποίηση μόνιμης θερινής ώρας.

Η Τουρκία ακολουθεί τις αλλαγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην ημερομηνία και στην ώρα αλλαγής, ωστόσο τον Σεπτέμβριο 2016 αποφασίστηκε η μόνιμη χρήση της θερινής ώρας όλο τον χρόνο, ενώ το 2015 είχε παραταθεί μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2015, λόγω εκλογών.

Δείτε Επίσης

Αποκάλυψη! Αυτό ήταν το τελευταίο μέρος που ανακάλυψε η ανθρωπότητα (video)


Read more

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Αποκάλυψη! Αυτό ήταν το τελευταίο μέρος που ανακάλυψε η ανθρωπότητα (video)Ο κόσμος μας εξακολουθεί να παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο ή τουλάχιστον ήταν πριν 200 χρόνια περίπου...

Η πρόοδος τη......


Read more

Αποκάλυψη! Αυτό ήταν το τελευταίο μέρος που ανακάλυψε η ανθρωπότητα (video)


Ο κόσμος μας εξακολουθεί να παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο ή τουλάχιστον ήταν πριν 200 χρόνια περίπου...

Η πρόοδος της τεχνολογίας και οι υπερσύγχρονοι δορυφόροι μπορεί πλέον να μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε και το πιο απομονωμένο μέρος του πλανήτη Γη, ωστόσο μέχρι και πριν 200 χρόνια ο πλανήτης μας είχε ακόμα μέρη, στα οποία δεν είχε πατήσει ποτέ άνθρωπος.

Ένα βίντεο του, RealLifeLore μας δείχνει πιο ήταν το τελευταίο μέρος που ανακάλυψε ο άνθρωπος μόλις το 1895.


Δείτε Επίσης

Αυτές είναι οι οχτώ πιο οικονομικές πόλεις στην Ευρώπη για να ταξιδέψετεRead more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου