Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα


Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο νεφώσεις και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, περιμένουμε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 21 έως 37 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 20 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στο Ανατολικό Αιγαίο να φτάνει τους 36 βαθμούς.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι στα νότια βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.


Ηλιοφάνεια και ζέστη, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.


Ηλιοφάνεια, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Πανούργοι χιμπατζήδες καταρρίπτουν drone (video)


Read more

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Πανούργοι χιμπατζήδες καταρρίπτουν drone (video)

Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση προμελετημένου βανδαλισμού, λένε οι ερευνητές: πανούργοι χιμπατζήδες σε έναν ζωολογικό κήπο της Ολλανδίας χρησιμοποίησαν ραβδιά για να καταρρίψουν το drone που τους βιντεοσκοπούσε -και μάλιστα όχι από φόβο, αλλά μάλλον από περιέργεια.


Παρουσιάζοντας το περιστατικό στην επιθεώρηση Primates, οι ζωολόγοι του πάρκου κάνουν λόγο για ισχυρές ενδείξεις προμελετημένης χρήσης εργαλείων, ενισχύοντας τις υποψίες ότι οι χιμπατζήδες μπορούν να σχεδιάζουν τις κινήσεις τους στο προσεχές μέλλον.


Το επεισόδιο συνέβη στις 10 Απριλίου, όταν το συνεργείο ενός ολλανδικού τηλεοπτικού σταθμού γύριζε ντοκιμαντέρ στο χώρο των χιμπατζήδων στο Ζωολογικό Κήπο Koninklijke Burgers' στην πόλη Άρνεμ.


Οι εικονολήπτες αρχικά πραγματοποίησαν μια δοκιμαστική πτήση του drone χωρίς κάμερα, κάτι που κέντρισε την περιέργεια των χιμπατζήδων. Τέσσερις από αυτούς σκαρφάλωσαν σε μια ξύλινη σκαλωσιά κρατώντας μακριά ραβδιά από ξύλο ιτιάς.


Όταν το drone επέστρεψε εφοδιασμένο με κάμερα, η Τούσι, ένα από τα πιο θαρραλέα θηλυκά της παρέας, χτύπησε το μηχάνημα με ένα ραβδί μήκους 1,8 μέτρων και το έριξε στο έδαφος. Ολόκληρη η συμμορία μαζεύτηκε τότε να το περιεργαστεί.


«Παρόλο που το πρόσωπό της ήταν σφιγμένο και έδειχνε τα δόντια της, δεν έδειξε σημάδια φόβου. Αυτό υποδηλώνει ότι χτύπησε το drone εσκεμμένα και δυνατά, αντί λόγω φόβου ή ως ανακλαστική κίνηση» αναφέρουν οι ερευνητές σε ανακοίνωσή τους.


Οι χιμπατζήδες του ζωολογικού κήπου ουδέποτε διδάχθηκαν να χρησιμοποιούν εργαλεία, όμως έχουν μάθει μόνοι τους να χρησιμοποιούν 13 διαφορετικά εργαλεία, όπως ραβδιά διαφόρων μεγεθών με τα οποία ρίχνουν φύλλα από ψηλά κλαδιά ή επιτίθενται ο ένας στον άλλο.
Απίθανες ατάκες που «ταρακούνησαν» δικαστικές αίθουσες


πηγηRead more

Αυτή η εφαρμογή σας συνοδεύει στο σπίτι σας με ασφάλεια


Tο δωρεάν Companion App ειδοποιεί την αστυνομία και επιλεγμένες επαφές σε περίπτωση κινδύνου

 Το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων χρηστών, ανά τον κόσμο, κερδίζει καθημερινά μια νέα, δωρεάν εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας που επιτρέπει σε επαφές σας από το smartphone να σας συνοδεύουν εικονικά στο σπίτι με ασφάλεια, πρακολουθώντας τις κινήσεις σας στο χάρτη, και η οποία λειτουργεί σαν συναγερμός, εάν συμβεί κάποιο απρόσμενο περιστατικό όπως απόπειρα ληστείας. 

  Το Companion App, που κυκλοφορεί για Android και iOS, δημιουργήθηκε από πέντε φοιτητές του Πανεπιστημίου του Michigan, ώστε οι φοιτητές να το χρησιμοποιούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καλώντας την αστύνομία και δίνοντας τη δυνατότητα σε οικεία πρόσωπά τους, να παρακολουθούν τις κινήσεις τους μέσω GPS. 

  Ο χρήστης της εφαρμογής, αφού την εγκαταστήσει στελνει σε όσες επαφές θέλει από τον τηλεφωνικό του κατάλογο αίτημα για να παρακολουθούν τις κινήσιες του στο χάρτη.

 Ο αποδέκτης, που δεν είναι απαραίτητο να έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή, λαμβάνει ένα SMS που περιέχει ένα link το οποίο τον παραπέμπει σε έναν χάρτη, στον οποίο παρακολοθεί το κατά πόσο ο χρήστης της εφαρμογής ακολουθεί την προκαθορισμένη διαδρομή. Εάν η εφαρμογή ανιχνεύσει ότι ο χρήστης ξεστράτισε από τη διαδρομή ή ότι άρχισε να τρέχει ή σταματήσει απότομα να κινείται η εφαρμογή ρωτάει το χρήστη έαν όλα 'βαίνουν καλώς'. Από τη στιγμή της ερώτησης ο χρήστης έχει 15 δευτερόλεπτα για να απαντήσει ότι είναι εντάξει. Εάν δεν πατηθεί το κουμπί που δείχνει ότι ο χρήστης είναι καλά, η εφαρμογή μετατρέπει το κινητό του σε σύστημα συναγερμού ενώ παράλληλα δίνει την επιλογή κλήσης της αστυνομίας. 

   Αν και στην Αμερική η εφαρμογή λειτουργεί με συμβεβλημένα Πανεπιστήμια, ειδοποιώντας το Σεκιούριτι της κάθε σχολής, στον υπόλοιπο κόσμο το Companin App, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις ανάγκης αφού δίνει την δυνατότητα σε αυτόν που παρακολουθεί κάποιον χρήστη να καλέσει την αστυνομία, δίνοντας τις ακριβείς συντεταγμένες στο χάρτη.  

  Τέλος, οι χρήστες, έχουν την επιλογή "Νιώθω άβολα / άγχος" όταν διαισθάνοντα κίνδυνο στο δρόμο, που τροφοδοτεί έται τη βάση δεδομένων του Companion App, με τις περιοχές που δείχνουν να είναι περισσότερο επικίνδυνες και προξενούν ανασφάλεια, σε σχέση με άλλες. 

  Οι δημιουργοί του app, σύμφωνα με Business Insider, δέχονται ολοένα και περισσότερα αιτήματα από Πανεπιστήμια για συνεργασίες, που είναι και η μοναδική πηγή κερδών τους, ενώ ευελπιστούν να συνδέσουν όλα τα πανεπιστήμια της Αμερικής και τις ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι αλλά και τις αρχές, με την εφαρμογή τους. 

   Δείτε το βίντεο που συνοδεύει την εφαρμογή και κατεβάστε στοα παρακάτω links την βερσιόν της για Android, ή για iOS.

 

Βίντεο: Πήγε να της κλέψει το κινητό και έφαγε της χρονιάς του


πηγη


Read more

Βίντεο: Πήγε να της κλέψει το κινητό και έφαγε της χρονιάς του


Δύο επίδοξοι ληστές τα βρήκαν σκούρα την περασμένη Τρίτη όταν προσπάθησαν να κλέψουν το κινητό τηλέφωνο μίας γυναίκας στην Ακαϊλάντια της Βραζιλίας. Ο λόγος; Το υποψήφιο θύμα τους ήταν γνώστης μεικτών πολεμικών τεχνών (MME), ενός αθλήματος που συνδυάζει λαβές και κινήσεις από πυγμαχία, πάλη, kick boxing και τζούντο που μπορούν να ακινητοποιήσουν τον επιτιθέμενο ή να του προκαλέσουν ανείπωτο πόνο.Όπως δήλωσε η Monique Bastos στον ιστότοπο MMAFighting.com, οι δύο άνδρες – που επέβαιναν σε μία μοτοσικλέτα – της επιτέθηκαν καθώς πήγαινε στην προπόνησή της, παρέα με δύο φίλους της. 


«Πήγαν να μου αρπάξουν το κινητό και εγώ αντιστάθηκα. Τότε πρόσεξα ότι δεν ήταν οπλισμένοι. Όταν προσπάθησαν μου ξεφύγουν σήκωσα την πίσω ρόδα της μηχανής και έπεσαν στο έδαφος. Ο ένας δυστυχώς ξέφυγε αλλά κατάφερα να πιάσω τον άλλον», είπε η Bastos, περιγράφοντας την εμπειρία της.


Η νεαρή ακινητοποίησε τον δράστη με μία επώδυνη λαβή επί 15 ολόκληρα λεπτά, σφίγγοντάς του το λαιμό με τα πόδια της, περιμένοντας να φτάσουν οι αρχές για να τον συλλάβουν. Στο βίντεο που τράβηξαν οι φίλοι της η ίδια φαίνεται να χαμογελάει με άνεση ενώ ο επίδοξος κλέφτης προσπαθεί μάταια να της ξεφύγει ζητώντας βοήθεια από τους περαστικούς.Ο μοναχός Σαολίν που "τρέχει" πάνω στην επιφάνεια της λίμνης - Κατάφερε να διασχίσει 125 μέτρα και ξεπέρασε προηγούμενο προσωπικό ρεκόρ… (video)


πηγη


Read more

Άρτα: Ο απόλυτος εφιάλτης για νεαρή γυναίκα - Την βίασε με την βοήθεια του αδελφού της


Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε μία κοπέλα, 21 ετών, την οποία βίασε αλλοδαπός ο οποίος είχε  όχι μόνο την παρότρυνση αλλά και την βοήθεια του ίδιου της του αδελφού!


Το κορίτσι, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα κατά το παρελθόν είχε νοσηλευτεί και σε ψυχιατρική κλινική. Μετά την φρίκη που έζησε, μέσα στο σπίτι της, είχε τη δύναμη να καταγγείλει το συμβάν, με αποτέλεσμα και οι δύο άνδρες να έχουν συλληφθεί από την αστυνομία.


Ο αδελφός της 21χρονης, είναι γνωστός στην πόλη της Άρτας αλλά και στην τοπική αστυνομία, καθώς πρωταγωνιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε επεισόδια και φασαρίες.


Αντιμέτωπος και ο ίδιος με ψυχολογικά προβλήματα, όσες προσπάθειες έγιναν μέχρι τώρα για να τύχει βοήθειας, απέβησαν άκαρπες.


Όλοι τον γνωρίζουν στην Άρτα, όμως σχεδόν κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει σε ποιο σημείο θα έφτανε.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ήταν αυτός που εντόπισε έναν αλλοδαπό, Πακιστανικής καταγωγής και τον οδήγησε στο σπίτι της αδελφής του.Μάλιστα για την σεξουαλική συνεύρεση που του υποσχέθηκε, του απέσπασε το χρηματικό ποσό των ογδόντα ευρώ.


Η νεαρή κοπέλα αντιστάθηκε και τότε ήταν ο ίδιος ο αδελφός της, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στις αρχές, που την κρατούσε από τα χέρια, με αποτέλεσμα να υποστεί τον βιασμό από τον Πακιστανό.


Η ίδια σε άθλια κατάσταση, κατήγγειλε το συμβάν στην Αστυνομία και μέσα σε χρόνο ρεκόρ, εντοπίστηκαν και οι δύο άνδρες οι οποίοι έχουν συλληφθεί και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.


Η νεαρή θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή, ενώ επιβάλλεται άμεσα να κινηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες προκειμένου να τις παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια. 


Ετοιμοθάνατος νίκησε τον καρκίνο με σπιτική συνταγή - Δείτε πως...
Read more

«Πέθανα σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και επανήλθα στη ζωή»Ένας άνθρωπος υποστηρίζει πως γύρισε από τον άλλον κόσμο και μεταφέρει την εμπειρία τουΈνας χρήστης του διαδικτύου μοιράστηκε την τρομακτική εμπειρία του, αυτή της νεκρανάστασης... Ο χρήστης, ο οποίος ανέβασε την ιστορία του μόλις χθες στο φόρουμ Reddit, όπου αφηγήθηκε την στιγμή που βίωσε έναν καρδιακό θάνατο, και αυτό που είδε πριν την ανάνηψή του από το παραϊατρικό προσωπικό.


«Πριν μερικά χρόνια, πέθανα σε αυτοκινητιστικό ατύχημα», γράφει «συγκρούστηκα μετωπικά με έναν μεθυσμένο οδηγό, που τη γλίτωσε με μερικές γρατζουνιές. Δεν πέθανα αμέσως. Καθόμουν εκεί, με πολλαπλά κατάγματα και αιμορραγία. Θυμάμαι τα σωστικά συνεργεία να προσπαθούν μανιωδώς να με απεγκλωβίσουν από την άμορφη μάζα που είχε μετατραπεί το αυτοκίνητό μου. Καθώς άρχιζα να κουράζομαι, άρχισα να αισθάνομαι ότι "γλιστράω" και να χάνω τις αισθήσεις μου. Θυμάμαι που άρχισα να σκέφτομαι "αυτό ήταν. Έτσι θα πεθάνω. Έρχεται η αιώνια ανυπαρξία". Κατά παράξενο τρόπο, ένιωσα γαλήνια.


Ήταν σαν να μη συνέβαινε και κάτι συγκλονιστικό, αν και ήξερα ότι ήταν. Όλα θόλωσαν, ένιωσα πιο "ζωντανός"από ποτέ. Ήταν η πιο καθαρή, ανόθευτη ευαισθητοποίηση. Είναι αρκετά δύσκολο να το εξηγήσω, δεν ήταν κάτι που είχα βιώσει ή αισθανθεί κατά το παρελθόν.  Ο μόνος τρόπος για να το θέσω, είναι ότι το μυαλό μου, η ύπαρξή μου ήταν ελεύθερη και με πλήρη γνώση…».


Ακολούθως, περιγράφει ότι τα μέλη του σωστικού συνεργείου, τον επανάφεραν στη ζωή: «Καθώς αισθανόμουν έναν "καθαρό" τρόμο, ξαφνικά βρέθηκα να παρασύρομαι πίσω στη ζωή. Συνήλθα στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου. Είχα ξυπνήσει και βρισκόμουν σε μια φοβερή κατάσταση που ο νους μπορεί να βιώσει. Ήμουν έξαλλος και βρισκόμουν σε πανικό. Οι νοσηλευτές μου είπαν ότι ήμουν νεκρός για ενάμιση περίπου λεπτό… Που να με πάρει! Η αποκατάσταση της υγείας μου έγινε με αργούς ρυθμούς, έπειτα από πέντε μήνες. Ήμουν τόσο "σπασμένος", ηττημένος και σε κατάθλιψη», καταλήγει.


                                Το τέλος του κόσμου (ξανά) έρχεται…Read more

Ο μοναχός Σαολίν που "τρέχει" πάνω στην επιφάνεια της λίμνης - Κατάφερε να διασχίσει 125 μέτρα και ξεπέρασε προηγούμενο προσωπικό ρεκόρ… (video)

Το να διασχίσει κάποιος εκατοντάδες μέτρα πάνω σε ξύλινες πλάκες που βρίσκονται πάνω στην επιφάνεια μιας λίμνης, μοιάζει μάλλον ακατόρθωτο Και όμως ένας μοναχός Σαολίν το κατάφερε με πολύ εξάσκηση και τεράστια συγκέντρωση.


Η πρόκληση – ρεκόρ πραγματοποιήθηκε από τον μοναχό Shi Liliang, που είναι ασκητής στο μοναστήρι Quanzhou, των Σαολίν. Στο βίντεο βλέπουμε περίπου 200 λεπτές τετράγωνες ξύλινες πλάκες τοποθετημένες στην επιφάνεια τα λίμνης, η μία μπροστά στην άλλη , έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα διάδρομο.


Ο μοναχός με καταπληκτική ισορροπία και ταχύτητα πατάει επάνω τους και πριν η κάθε πλάκα βυθιστεί περνάει στην επόμενη, σαν να τρέχει επάνω στην επιφάνεια του νερού. Χρειάστηκαν περίπου τρεις προσπάθειες για να διασχίσει 125 μέτρα, σπάζοντας το προηγούμενο προσωπικό του ρεκόρ των 118 μέτρων, που έκανε τον περασμένο Οκτώβριο. Η εκπληκτική ακροβατική επίδειξη του μοναχού επετεύχθη μετά από 10 χρόνια συνεχούς εξάσκηση. «Θα πρέπει να είσαι γρήγορος και να κάνεις πολύ μικρά βήματα», είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν πώς τα κατάφερε….Τέτοιου είδους ακροβατικά και σωματικά επιτεύγματα αποτελούν μέρος της αυστηρής εκπαίδευσης των μοναχών Σαολίν. Οι Σαολίν είναι πολεμιστές μοναχοί, οι οποίοι ανέπτυξαν και εξέλιξαν ένα είδος πολεμικής τέχνης το οποίο είναι ευρύτερα γνωστό ως Σαολίν Κουνγκ Φου. Οι κινήσεις αντλούνται από πέντε είδη ζώων: το Φίδι, τη Τίγρη, τη Λεοπάρδαλη, το Γερανό και το μυθικό Δράκοντα.


 Η πολεμική τέχνη των Σαολίν είναι μια μαθητεία ζωής συνώνυμη με τη θρησκεία, τη φιλοσοφία και τη σωματική εκπαίδευση. Πρόκειται για ένα σύστημα αυτοάμυνας και όχι για μια επιθετική πολεμική τέχνη, αν και μπορεί να γίνει αν οι συνθήκες το απαιτούν. Από το Σαολίν Κουνγκ Φου δημιουργήθηκαν αργότερα τα ποικίλα είδη πολεμικών τεχνών που συναντούμε στην Ανατολή.
Απίθανες ατάκες που «ταρακούνησαν» δικαστικές αίθουσεςΠηγή 


Read more

Πώς να υπολογίσετε την ηλικία της καρδιάς σαςΠερίπου τρεις στους τέσσερις ενήλικες έχουν καρδιά, της οποίας η «ηλικία» είναι πιο μεγάλη από τη χρονολογική ηλικία των ίδιων, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα, εγκεφαλικό και πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες.


Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για τους άνδρες από ό,τι για τις γυναίκες.


«Η καρδιά σας μπορεί να είναι μεγαλύτερη από ό,τι είσθε εσείς», δήλωσε ο δρ Τόμας Φρίντεν, διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό.


Είναι η πρώτη μελέτη σχετικά με την ηλικία της καρδιάς σε επίπεδο ολόκληρου πληθυσμού. Το CDC (το αμερικανικό ΚΕΕΛΠΝΟ) συμπεριέλαβε στους υπολoγισμούς του διάφορους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως το αν καπνίζει κανείς, αν έχει υπέρταση, διαβήτη ή παχυσαρκία.


Η μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν 69 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 30 έως 74 ετών έχουν καρδιά πιο γερασμένη από την ηλικία τους. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για τους άνδρες, καθώς εκτιμάται ότι η μέση ανδρική καρδιά είναι κατά σχεδόν οκτώ έτη μεγαλύτερη από την χρονολογική ηλικία του άνδρα, ενώ η γυναικεία καρδιά είναι κατά μέσο όρο 5,4 χρόνια πιο μεγάλη.


Διαφορές παρατηρήθηκαν, επίσης, σε φυλετικό και γεωγραφικό επίπεδο, καθώς οι κάτοικοι των νοτίων πολιτειών των ΗΠΑ έχουν πιο γερασμένη καρδιά σε σχέση με τους βόρειους, ενώ οι αφροαμερικανοί σε σχέση με τους λευκούς.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αρκεί να κόψει κανείς το κάπνισμα, να μειώσει την υπέρτασή του ή να ελέγξει κάποιον άλλο παράγοντα κινδύνου, για να ξανανιώσει η καρδιά του σε ένα βαθμό. «Ποτέ δεν είναι αργά για να γυρίσει κάποιος πίσω το ρολόι της ηλικίας της καρδιάς του», τόνισε ο Φρίντεν.


Όσα αποκαλύπτει το φυσικό χρώμα μαλλιών για τη γυναίκα!


πηγη

Read more

Όσα αποκαλύπτει το φυσικό χρώμα μαλλιών για τη γυναίκα!Σύμφωνα με τους φυσιογνωμιστές, το φυσικό χρώμα μαλλιών μια γυναίκα λέει πολλά για την προσωπικότητά της.


Ξανθιά

Αν είσαι ξανθιά έχει μεγάλη θέληση και έχεις πολύ δυνατές απόψεις. Ξέρεις πάντα τι είναι αυτό που θέλεις και το κυνηγάς. Είσαι επίσης εξωστρεφής και πολύ ομιλητική. Είσαι ευέξαπτη και έχεις την τάση να τσακώνεσαι εύκολα, ειδικά όταν έχει απέναντί σου κάποιον ή κάποια με εξίσου ισχυρές απόψεις.

Κοκκινομάλλα

Οι γυναίκες με κόκκινα μαλλιά έχουν μια ξεχωριστή προσωπικότητα και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Οι κοκκινομάλλες ψάχνουν πάντα να βρουν λύση στα προβλήματα, σπάνια πελαγώνουν. Μερικές φορές οι ιδέες τους μπορεί να είναι ιδιαίυερα πρωτοποριακές, γι’αυτό ίσως χρειάζεται να αφιερώνουν λίγο περισσότερο χρόνο για να τις εξηγήσουν στους άλλους και να γίνουν κατανοητές. 

Καστανή

Αν είσαι καστανή συνήθως είσαι πολύ αξιόπιστη. Είσαι καλός ακροατής, δεν ακούς απλά τους συνομιλητές σου, αλλά πολλές φορές μπαίνεις και στη θέση τους. Παρόλα αυτά, μην αφήνεις τους άλλους να εκμεταλλεύονται την φιλική σου φύση. 

Μελαχρινή

Οι μελαχρινές έχουν πολύ ιδιαίτερο γούστο και μια έμφυτη κοκεταρία. Αν είσαι μελαχρινή ξέρεις τι σου αρέσει και είσαι πολύ απόλυτη στις απόψεις σου. Μερικές φορές αυτό σε εμποδίζει να δοκιμάζεις νέες εμπειρίες. Έχε τα μάτια και το μυαλό σου ανοιχτά.


Πώς να αναδείξτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου

Read more

Τούρτες γενεθλίων για ...κλάματαΟι τούρτες γενεθλίων έγιναν στην εποχή μας, πιο ευφάνταστες απο ποτέ.

 

Τα ζαχαροπλαστεία μας φτιάχνουν οτι τους ζητήσουμε, ολόκληρα χωριά, παραμύθια, παιδικούς ήρωες, ακόμα και ζωγραφισμένη την ίδια τη φάτσα του εορτάζοντα.  Πολλές νοικοκυρές θέλουν να πάρουν τα εύσημα απο τον αγαπημένο τους εορτάζοντα, φτιάχνοντας την τουρτα γενεθλίων. Τι γίνεται όμως όταν αποτυγχάνουν παταγωδώς; 

 

Δείτε τις φωτογραφίες που ανήρτησαν στο instagram οι επίδοξοι ζαχαροπλάστες. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αρώματα


 Πηγή - metro.co.ukRead more

Τι αλλάζει με τις νέες αλλαγές στα capital controls
5. Γίνεται ουσιαστική χαλάρωση στις διαδικτυακές συναλλαγές εξωτερικού.


6. Συγκέντρωση όλη της νομοθεσίας για τα capital controls σε ένα κείμενο.


7. Δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους βουλευτές να ανοίξουν ειδικό λογαριασμό λίγων εβδομάδων που θα λήξει, μετά την προεκλογική περίοδο για τις δαπάνες τους.


8. Εξετάζονται κίνητρα, αλλά και συστάσεις, για να επανέλθουν στο τραπεζικό σύστημα το «στρώμα capital", δηλαδή τα κεφάλαια που αποσύρθηκαν το τελευταίο διάστημα.


Αύξηση της ελληνικής συμμετοχής στο σχέδιο Γιούνκερ


Την επόμενη εβδομάδα, προγραμματίζεται ημερίδα που θα προσκληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (βιομηχανίες, τουριστικές επιχειρήσεις, τράπεζες, επενδυτικές εταιρείες, Περιφέρειες), για να διαμορφωθεί ο ελληνικός φάκελος, προκειμένου να αυξηθεί, όσο γίνεται, το ποσό που θα διατεθεί από το πρόγραμμα Γιούνκερ για την Ελλάδα.


Ποια είναι η στόχευση για το ΕΣΠΑ


1. Εξυγίανση και αναθεώρηση των προγραμμάτων του παλαιού ΕΣΠΑ έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.


2. Αίτημα προς την ΕΕ για επιμήκυνση της περιόδου απορρόφησης κατά 6-12 μήνες, ώστε να αντιμετωπιστεί η εισροή των εναπομεινάντων πόρων. Η έγκριση παράτασης θα ξεπαγώσει εγκεκριμένες πληρωμές 1 δισ. ευρώ για την ομαλή ολοκλήρωση των έργων.


3. Ομαλή συνέχιση και επέκταση του νέου ΕΣΠΑ. Το πρόγραμμα αυτό είχε εγκριθεί και σχεδιαστεί με βάση τα στοιχεία της περιόδου 2009, δηλαδή πριν την εκδήλωση της κρίσης και της μεγάλης ύφεσης που έπληξε την ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με τον υπουργό, το νέο ΕΣΠΑ το οποίο ανέρχεται στα 20 δισ. ευρώ, πρέπει να γίνει ένα ΕΣΠΑ εξόδου από την κρίση, να λάβει δηλαδή υπ' όψιν του τις συνέπειες της κρίσης στις επιχειρήσεις και στην απασχόληση. Συγκεκριμένα, πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση ως προς την κατανομή των κονδυλίων στις Περιφέρειες της χώρας, αλλά και ως προς τα κριτήρια ένταξης των επιχειρήσεων.


4. Η Ελλάδα επιζητά και απαιτεί μεγαλύτερα κονδύλια για επενδύσεις, ζητά δηλαδή, όπως είπε ο υπουργός, ένα μέρισμα της κρίσης.


5. Προσανατολισμός του νέου ΕΣΠΑ σε δράσεις που θα προσδώσουν ένα εξαγωγικό προσανατολισμό, αλλά θα λαμβάνουν υπόη και τη δυσμενείς συνθήκες, υπό τις οποίες λειτουργούν οι επιχειρήσεις, όπως έγινε με τις τράπεζες.


6. Το κριτήριο της απασχόλησης να περιλαμβάνεται ρητά και κατηγορηματικά στα προγράμματα.


7. Κλιμάκια της ΕΕ θα έρθουν στην Ελλάδα και θα ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου για το νέο ΕΣΠΑ, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσουν και οι Επιτροπές Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ.


 Νέος Αναπτυξιακός νόμος


Ο υπουργός είπε ότι ετοιμάζεται η εκπόνηση νέου Αναπτυξιακού νόμου ο οποίος, όπως ανέφερε, θα λαμβάνει υπόψη ότι καμία επιχείρηση δεν μπορεί να φτουρήσει, χωρίς διεθνή παρουσία, καινοτομία και απασχόληση. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός κεφαλαιακού οργανισμού (fund), ο οποίος θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο και θα αθροίζονται σε αυτόν ως κεφάλαιο οι ενισχύσεις του αναπτυξιακού νόμου όλων των επιχειρήσεων.


Επίσης, ο αναπτυξιακός νόμος θα προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις που ενταχθούν σε αυτόν θα είναι υποχρεωμένες να αξιολογείται η πιστοληπτική τους ικανότητα και για το λόγο αυτό θα δημιουργηθεί ένας ειδικός μηχανισμός πιστοποίησης πιστοληπτικής ικανότητας, ο οποίος θα συνδυαστεί με την προσπάθεια αναδιάρθρωσης των υφιστάμενων δανείων. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα εργαλείο ενθάρρυνσης της παροχής κεφαλαίων κίνησης προς τις επιχειρήσεις, αλλά και αναδιάρθρωση των δανείων των επιχειρήσεων. Βασική προϋπόθεση του νέου Αναπτυξιακού είναι να δημιουργεί θέσεις απασχόλησης.


Για τον αναπτυξιακό νόμο είπε ότι γίναμε μάρτυρες πολλών αποτυχιών στην εφαρμογή τους, λόγω της κρίσης, αλλά και λόγω της δομής αυτών των νόμων που υποστήριζε παρόμοια πρότυπα επενδυτικών πρωτοβουλιών. Από τον αναπτυξιακό νόμο του 2004, από 10.000 επενδυτικά έργα, έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς 5.100 και ένα σημαντικό μέρος αυτών 2.000 είναι πλέον μη ενεργά και δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία απολύτως εκταμίευση.


Από το νεότερο νόμο του 2011 έχουν ενταχθεί 1.200 επενδυτικά έργα και έχουν ολοκληρωθεί εννέα. Τα υπόλοιπα βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. "Για να κλείσουμε με αυτούς τους αναπτυξιακούς νόμους για όσα έργα είναι ή μπορεί να γίνουν βιώσιμα, χρειάζονται 3 δισ. ευρώ και γίνεται προσπάθεια να ξεμπλοκαριστούν" είπε ο υπουργός.


Ο ίδιος σχολίασε ότι χρειάζεται νέα φιλοσοφία που θα λαμβάνει υπ' όψιν της την κρίση με επιχειρήσεις προσαρμοσμένες στο διεθνές περιβάλλον όπου καμία επιχείρηση δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς διεθνοποιημένα κριτήρια, συνεχούς παρουσίας στις αγορές με έρευνα, καινοτομία και απασχόληση.


Προς την κατεύθυνση αυτή, οι διαβουλεύσεις για το νέο αναπτυξιακό είναι στο τελικό στάδιο.


Τα 20 καλύτερα επαγγέλματα - Καλοί μισθοί και λίγο στρες

Read more

Ξεκαρδιστικές θεωρίες συνωμοσίας πίσω από τον Πόλεμο του Κόλπου (video)


Ο Σαντάμ και τα ΟΥΦΟ του στην υπηρεσία του κακού!Το ξέρουμε πια καλά, κάθε μεγάλο γεγονός του πλανήτη Γη περιβάλλεται από περισσότερο ή λιγότερο εξωφρενικά συνωμοσιολογικά σενάρια.


Τέτοια είναι μάλιστα η δυναμική τους που αν δεν κυκλοφορήσει σχετική θεωρία συνωμοσίας τότε το πράγμα δεν ήταν και κάτι σημαντικό για να ασχοληθούν οι συνωμοσιολογικές πένες με την πάρτη του!


Όλοι οι πόλεμοι έχουν πια γνωστές και λιγότερα γνωστές θεωρίες να τους ακολουθούν, από τα ΑΤΙΑ των Ναζί μέχρι και τις σκοτεινές χειραγωγίες του Νίξον στον Πόλεμο του Βιετνάμ, και ο Πόλεμος του Κόλπου δεν αποτελεί φυσικά εξαίρεση.


Η πρώτη ποτέ στρατιωτική σύγκρουση με ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη λοιπόν μετρά τα δικά της σκοτεινά σενάρια που περιλαμβάνουν από εξωγήινα υπερόπλα μέχρι και ΟΥΦΟ στο πλευρό των υπερασπιστών της Βαγδάτης…


Τα ΑΤΙΑ του Χουσεΐν
Ήταν στις αρχές του 2000 όταν άρχισαν να αναδύονται οι σκοτεινές φήμες ότι ο Πόλεμος του Κόλπου έγινε επειδή ήξεραν οι ΗΠΑ ότι ο Σαντάμ έχει στην κατοχή του έναν ιπτάμενο δίσκο και ήθελαν απλώς να τον προλάβουν να μη χρησιμοποιήσει την προωθημένη τεχνολογία που βρήκε εκεί. Το ΟΥΦΟ είχε καταπέσει λέει αρκετά πριν από την επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου», την ίδια ώρα που καλά πληροφορημένες πηγές ήθελαν τους εξωγήινους να ζουν πλουσιοπάροχα ως καλεσμένοι του Σαντάμ στα θερινά ανάκτορά του!


Ως δώρο μάλιστα στην ευγενική φιλοξενία του ηγέτη, οι εξωγήινοι είχαν τροποποιήσει γενετικά τους σκορπιούς της ερήμου φτάνοντάς τους στο μέγεθος αγελάδας(!), κι αυτό για να προστατέψουν το φρούριο του Σαντάμ από την αμερικανική εισβολή. Οι εξωγήινοι φαίνεται πως έκαναν πάρτι στο Ιράκ καθώς ανεξάρτητη αναφορά έκανε λόγο για ΑΤΙΑ που παρενοχλούσε τα αμερικανικά πολεμικά πλοία με ήχους σε πολύ υψηλή συχνότητα. Το σενάριο λέει εδώ ότι τα σόναρ που χρησιμοποιούσαν οι Αμερικανοί ενοχλούσαν την υποθαλάσσια εξωγήινη βάση, γι’ αυτό και έγινε η εν λόγω επίθεση, στην οποία και καταστράφηκε το ΑΤΙΑ από ανθρώπινα πυρά.


Το σερί της εξωγήινης δραστηριότητας συνέχισε αμείωτο στον Πόλεμο του Ιράκ και πολυάριθμες αναφορές στρατιωτών για θεάσεις εξωγήινης ζωής κοντά στον ποταμό Ευφράτη αναδύθηκαν, όπως και για ιπτάμενους δίσκους που βόλταραν αμέριμνοι στον ιρακινό ουρανό. Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η ακόμα πιο περίεργη ιστορία με το μυστηριώδες όπλο που πετούσε ένα βλήμα από κίτρινο λιωμένο μέταλλο στο μέγεθος γόμας μολυβιού. Το εξωγήινο όπλο φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε από ιρακινά επίλεκτα τάγματα κατά των αμερικανικών αρμάτων μάχης στη Βαγδάτη, καθώς τα βλήματα μπορούσαν να τρυπήσουν τη θωράκιση του τανκ και να το αχρηστεύσουν προσβάλλοντας τα ζωτικά όργανα του εσωτερικού του. Ως απόδειξη εδώ παραθέτεται η συνομιλία που υποκλάπηκε μεταξύ Σαντάμ και γιου του, όταν ο τελευταίος είπε ότι ήθελε να επιτεθεί κατά των Αμερικανών με τα «όπλα του Ντρόβα Πάρβα», τα πανίσχυρα ενεργειακά όπλα που περιγράφονται στο ιερό έπος του ινδουισμού «Μαχαμπαράτα»…

Πρότεινε σε αστυνομικούς στοματικό έρωτα για να μη συλληφθεί


πηγη

Read more

Μίνι καύσωνας έως και το ΣαββατοκύριακοΑφόρητη ζέστη

Υψηλές θερμοκρασίες που κατά τόπου θα αγγίξουν ακόμη και του 37 βαθμούς Κελσίου προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή. Από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να επιστρέφει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.Σύμφωνα με την ΕΜΥ, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, ενώ ο ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά και το Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Ειδικότερα, στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου (στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).


Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη


Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στις Κυκλάδες.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα


Καιρός: αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 05-09-2015


Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Πρόγνωση για την Κυριακή 06-09-2015


Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.


                     Μπουτάκια για δάγκωμα!


Read more

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται


Η κατανάλωση πρωινού γεύματος είναι πολύ σημαντική για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και για την ενέργεια που πρέπει να έχουμε απέναντι στις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Ένα ισορροπημένο πρωινό πρέπει να καλύπτει περίπου το 25% των ημερησίων αναγκών σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά και να περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων που να προσφέρουν πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία και φυτικές ίνες.


Μια από τις ιδανικές επιλογές πρωινού και ταυτόχρονα αγαπημένες σε πολλούς ανθρώπους είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως.


Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των θρεπτικών συστατικών των δημητριακών εντοπίζεται στο φλοιό και το πίτουρο, στις δυο δηλαδή εξωτερικές στιβάδες οι οποίες απομακρύνονται κατά τη διαδικασία της άλεσης.


Επομένως τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιέχουν έως και 75% περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα επεξεργασμένα. Επιπρόσθετα, είναι πλούσια σε διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων και προάγοντας την καλή λειτουργία του εντέρου.Επιπλέον, περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ, μέταλλα όπως μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο και διάφορα αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Ε, σελήνιο, χαλκό και φυτοοιστρογόνα. Έτσι, η πληθώρα των δημητριακών ολικής αλέσεως στα παραπάνω θρεπτικά συστατικά ενισχύει την πνευματική διαύγεια και ενεργοποιεί το μεταβολισμό κατά τη διάρκεια της μέρας.


Συγκεκριμένα έχει βρεθεί ότι ένα ισορροπημένο πρωινό, ιδίως όταν περιλαμβάνει δημητριακά ολικής αλέσεως, βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, δίνει την απαραίτητη ενέργεια και μία ποικιλία θρεπτικών


συστατικών.


 Η επιλογή ωστόσο για το τι δημητριακά θα καταναλώσουμε γίνεται πολλές φορές με λάθος κριτήρια. Κι αυτό καθώς παραβλέπουμε ένα σημαντικό γεγονός, που είναι η περιεκτικότητα των δημητριακών πρωινού σε λιπαρά.


Επειδή είναι τρόφιμα φυτικής προέλευσης, πολλές φορές δε σκεφτόμαστε ότι μπορεί να περιέχουν λιπαρά. Στην πραγματικότητα όμως, αν διαβάσετε την ετικέτα με τα θρεπτικά συστατικά πάνω στη συσκευασία, θα δείτε ότι όχι μόνο μπορεί να περιέχουν λιπαρά, αλλά πολλές φορές το ποσοστό τους να ξεπερνάει το 20%


Όταν λοιπόν επιλέγετε δημητριακά θα πρέπει :


1) Να διαβάζετε την ετικέτα με την ανάλυση των θρεπτικών συστατικών πάνω στη συσκευασία


2) Να προσέχετε ιδιαίτερα την περιεκτικότητα σε λιπαρά, γιατί υπάρχουν δημητριακά με πάνω από 15γρ έως και πάνω από 20γρ λίπους ανά 100γρ!


3) Προτιμάτε δημητριακά ολικής αλέσεως, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και συμβάλουν στην καλύτερη υγεία του γαστρεντερικού μας συστήματος, αλλά μας χορταίνουν και καλύτερα.


Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς δεν σημαίνει ότι όλα τα δημητριακά βρώμης, σιταριού, κριθαριού ή σίκαλης είναι και ολικής άλεσης. Θα πρέπει να το αναγράφει η συσκευασία.


4) Μην πέφτετε στην παγίδα της υγιεινής πρώτης ύλης. Ακόμη και το πιο υγιεινό δημητριακό, όταν συνδυάζεται με συστατικά που απογειώνουν τις θερμίδες ή/ και τα λιπαρά τους, τότε καλό είναι να αποφεύγονται.


5) Να έχετε ποικιλία στην επιλογή του είδους που θα καταναλώσετε (π.χ. με φρούτα, με σοκολάτα, με μέλι κ.α.), για να μην σας κουράζουν συνέχεια τα ίδια και τα ίδια.


Συνοπτικά, η υπεροχή των δημητριακών ολικής αλέσεως ως επιλογή πρωινού, οφείλεται στην υψηλή τους διατροφική αξία:


- Είναι χαμηλά σε λιπαρά και έχει βρεθεί ότι όσοι καταναλώνουν δημητριακά στο πρωινό τους τείνουν να προσλαμβάνουν λιγότερα λιπαρά κατά τη διάρκεια της μέρας.


- Είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, που τροφοδοτούν σταδιακά τον οργανισμό με την ενέργεια που έχασε κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι απορροφώνται αργά και απελευθερώνουν μικρή ποσότητα γλυκόζης στο αίμα. Έτσι,οι σύνθετοι υδατάνθρακες μαζί με τις φυτικές ίνες αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να αποφεύγονται τα ενδιάμεσα τσιμπολογήματα και να συμβάλλουν στη ρύθμιση του σωματικού βάρους.


- Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες μειώνουν την απορρόφηση και αποθήκευση λίπους και βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου.


Συνεπώς, η καθημερινή κατανάλωσή των δημητριακών ολικής αλέσεως ιδιαίτερα στο πρωινό γεύμα, συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του οργανισμού, στη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς και στη μείωση της υπερφαγίας, λόγω του αισθήματος κορεσμού που προκαλούν.


                                     Ονειρικές εικόνες από το Ρέικιαβικ
Read more

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν είναι ολοκληρωμένο το σεξ χωρίς ....Μεγάλη ατάκα πέταξε κουκλάρα με "πίσω κίνηση" που θα ήθελε να είχε κάθε γυναίκα...   "Με τρελαίνει να κάνω έρωτα. Το πρωκτικό σεξ είναι το πιο συναρπαστικό που υπάρχει. Χωρίς πρωκτικό, για εμένα, το σεξ δεν είναι ολοκληρωμένο". 


Αυτή η απίθανη δήλωση ανήκει στην Άντρεα Αραούχο, μελαχρινή από την Παραγουάη, με προσόντα κόλαση. 


Δείτε την...

Κορίτσια στον ήλιο! (Μέρος 1ο)
Read more

Πόσες φορές τον μήνα κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάριαΗ φθορά στη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών παρατηρείται συνήθως μετά τα πρώτα χρόνια της σχέσης.


Όταν παρέλθει η περίοδος του «ενθουσιασμού», η καθημερινή προσπάθεια για την διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής, είναι σχεδόν υποχρεωτική για τα ζευγάρια.


Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Gary Neuman, σε δείγμα 400 γυναικών, οι γυναίκες που δηλώνουν ότι δεν είναι ευτυχισμένες στον γάμο τους κάνουν σεξ 3-4 φορές τον μήνα, ενώ οι γυναίκες που δηλώνουν ευτυχισμένες κάνουν σεξ 11 φορές το μήνα περίπου.


Σύμφωνα με τον Neuman, οι καθημερινές υποχρεώσεις των ζευγαριών όπως, η ανατροφή των παιδιών, το επαγγελματικό στρες, οι οικονομικές δυσκολίες κλπ, είναι από τους βασικούς παράγοντες που υποβαθμίζουν την σεξουαλική ζωή.Σίγουρες λύσεις για να ρίξετε στο κρεβάτι, 20άρες, 30άρες, 40άρες και να χορτάσετε σεξ μαζί τους

Read more

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αρώματαΤο να φοράς ένα άρωμα δείχνει πως αγαπάς και φροντίζεις το σώμα σου. Όμως η επιλογή του σωστού αρώματος δεν είναι εύκολη υπόθεση τελικά, αφού τα συστατικά του θα πρέπει να αλληλεπιδρούν αρμονικά με τα «αρώματα» που βγάζει το ανθρώπινο σώμα. 


Κι όταν η επιλογή αρώματος αφορά τους άντρες η προσοχή θα πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη εάν θέλετε να προσελκύσετε το άλλο φύλο και να μην το διώξετε χιλιόμετρα μακριά. Γιατί οι γυναίκες εκτός των άλλων έχουν και... ευαίσθητη μύτη.


Η σωστή επιλογή


Τα αρώματα χωρίζονται σε διάφορους τύπους με βάση το μείγμα ελαίου και την ποσότητα νερού που περιέχουν. Η αναλογία του μείγματος είναι αυτή που επηρεάζει την ένταση και την αντοχή του. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση αρωματικών ελαίων δίνουν μεγαλύτερη διάρκεια και έτσι μερικές σταγόνες αρκούν για να σας κρατήσουν φρέσκους και αρωματισμένους όλη την ημέρα.

 

Τέσσερις είναι οι βασικοί τύπου αρωμάτων:


- Το καθαρό άρωμα που έχει υψηλή συγκέντρωση αιθέριων ελαίων σε σύγκριση με τους υπόλοιπους τύπους και μεγαλύτερη διάρκεια.

- Το Eau de Perfume, που έχει μικρότερη συγκέντρωση καθαρού αρώματος περίπου 8 με 15% και μπορεί να διαρκέσει περίπου 4-6 ώρες.

- Το Eau de Toilette που η συγκέντρωση του σε έλαια είναι μεταξύ 4 με10% και η μυρωδιά του μπορεί να διαρκέσει 3-4 ώρες και τέλος 

- Το Eau de Cologne, που η συγκέντρωσή του σε αρωματικά έλαια είναι μόλις 2 με 5% και το άρωμα του μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 3 ώρες.


Η συντήρηση


Οι περισσότεροι αγνοούν ότι ένα άρωμα θα πρέπει να διατηρηθεί και με το σωστό τρόπο, ώστε να παραμείνει αναλλοίωτο και να διατηρήσει τα αιθέρια έλαιά του έως την τελευταία σταγόνα. Έτσι θα πρέπει να διατηρείτε το άρωμα σε δροσερό και ξηρό μέρος. Τα αρώματα δεν πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο, επειδή η θερμότητα και το ηλιακό φως αλλοιώνουν τη σύστασή του. 


Κρατήστε το άρωμά σας στην αρχική του συσκευασία για να μην εξατμιστεί γρήγορα. Και όταν ταξιδεύετε επίσης θα πρέπει να βρίσκεται μέσα στο κουτί του. Αν ταξιδεύετε συχνά με το αεροπλάνο τότε θα πρέπει να τοποθετήσετε το άρωμά σας σε ένα κουτί που θα κλείνει αεροστεγώς κι αυτό διότι η πίεση που ασκείται κατά την πτήση συντελεί στην πιο γρήγορη εξάτμιση του αρώματος. 


Η χρήση


Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη σωστή χρήση τους: 


Κάθε άρωμα θέλει και την περίστασή του. Όσο κι αν σας ακούγετε παρατραβηγμένο δεν μπορείτε να φοράτε ένα άρωμα από το πρωί μέχρι το βράδυ και για όλες τις στιγμές. 


Διαλέξτε ένα ελαφρύ άρωμα που θα δίνει μία νότα φρεσκάδα για την ημέρα κι ένα πιο βαρύ για τις βραδινές σας εξόδους. 


Ψεκάστε το άρωμα στο σώμα, όχι στα ρούχα. Ψεκάστε το σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός σας. Στους καρπούς, πίσω από τα αυτιά, το λαιμό και στο εσωτερικό του αγκώνα. Είναι τα σημεία που η θερμοκρασία του σώματος είναι υψηλότερη κι αυτό θα κάνει το άρωμά σας πιο έντονο και με μεγαλύτερη διάρκεια.


Μην το παρακάνετε όμως, το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό. Δύο με τρεις σταγόνες είναι αρκετές για να σας δώσει αυτό που πρέπει. Το άρωμά σας πρέπει να γίνεται αισθητό στα τρία μέτρα όχι από χιλιόμετρα μακριά!


     Τρακάρισμα λόγω... δονητή στη Βρετανία!


Πηγή: AΠΕRead more

Ο Μουρατίδης κλείνει σπίτια: "Αυτές είναι οι κυρίες που πουλούσαν το κορμί τους και τώρα το παίζουν μανούλες…"Ο Νίκος Μουρατίδης μιλάει για το παρελθόν και το παρόν σε συνέντευξη του στο περιοδικό Λοιπόν και στην Ρενέ Σαραντινού χωρις να διστάζει να χρησιμοποιήσει αιχμηρά λόγια Περιμένατε τέτοια πορεία στη ζωή σας, τέτοια καριέρα;


Όχι. Η αλήθεια είναι ότι τα έχω μπερδέψει λίγο. Όσο ήμουν πιτσιρικάς και δούλευα, κακόμαθα, με την έννοια ότι δούλευα με χαρισματικούς ανθρώπους. Όλο αυτό που έζησα μετά μου έκανε πολύ φθηνό. ¨Εχοντας δουλέψει με τη Μελίνα Μερκούρη, την Ειρήνη Παπά, με μεγαθήρια της ελληνικής μουσικής, μετά αισθανόμουν ότι όσο πήγαινα έπεφτα. Αργότερα ανακάλυψα ότι έχει πέσει γενικά το γούστο, κάνουμε πολλές εκπτώσεις.


Δώστε μου ένα παράδειγμα.


Έκανα δημόσιες σχέσεις σε γραφείο Τύπου στη Μαρινέλλα, έστελνα ένα δελτίο Τύπου και δεν μου το έβαζε καμία εφημερίδα. «Έλα μωρέ, τήν μπουζουξού», μου λέγανε. Τώρα κατεβάζουν τα βρακιά τους στην πρώτη ημιεπώνυμη, άφωνη. Έλεγα σε ένα περιοδικό: «Θα μου κάνετε εξώφυλλο την Ειρήνη Παπά;» Μου απαντούσαν: «Γιατί, τι κάνει;» Τώρα κάνουν εξώφυλλο, επειδή μία άλλαξε το χρώμα των μαλλιών της.Ποιος φταίει για όλο αυτό;


Οι δημοσιογράφοι, οι εκδότες, οι καναλάρχες και η πτώση της αισθητικής και της μόρφωσης. Σε όλα τα Μέσα έχουν καταληφθεί οι θέσεις από αμόρφωτους, ημιατάλαντους και χιλιάδες άλλα κοσμητικά επίθετα, που… ας μην τα πω τώρα και δημιουργήσω πάλι… Όλες οι βίζιτες έχουν πάρει εκπομπές και κάνουν τώρα τις μανούλες, οι οποίες στο παρελθόν ήταν εξώλης και προώλης, για να μην χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση. Αυτές διαμορφώνουν την αισθητική του σύγχρονου ανθρώπου.


Έτσι το θέλουν οι γυναίκες - Πως φαντάζονται και πως ζωγραφίζουν στο χαρτι το αδρικό μόριο (video)

Read more

Ονειρικές εικόνες από το ΡέικιαβικΤο Ρέικιαβικ στην Ισλανδία, αν και... ανακάµπτει σταδιακά, συνιστά έναν σχετικά φθηνό πλέον προορισµό, λόγω της οικονοµικής κατάρρευσής της χώρας πριν κάποια χρόνια, ενώ διαθέτει ασύγκριτα τοπία.


Εμείς συλλέξαμε μερικές ονειρικές πραγματικά εικόνες από εκείνα τα μακρινά μέρη...


Ξεχωριστά εστιατόρια με θέα που κόβει την ανάσα


Read more

Πρότεινε σε αστυνομικούς στοματικό έρωτα για να μη συλληφθείΗ 24χρονη συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια ουσιώνΉταν μια προσφορά που δε μπορούσαν να αρνηθούν, ούτε ένας αλλά τρεις αστυνομικοί… Κι όμως!


Μια νεαρή γυναίκα από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (μαριχουάνα και κοκαΐνη), αλλά σκαρφίστηκε κάτι αρκετά πονηρό προκειμένου να γλιτώσει από τα προβλήματα. Πρότεινε να προχωρήσει σε στοματικό έρωτα και στους τρεις ένστολους, αν εκείνοι φυσικά έκαναν τα στραβά μάτια και την άφηναν ελεύθερη.


Η 24χρονη Arielle Engert οδηγούσε το όχημά της σε κεντρικό δρόμο της περιοχής Pinellas όταν οι αστυνομικοί τη σταμάτησαν για έλεγχο, λίγο μετά τις 2 το πρωί, για αλκοτέστ και ναρκοτέστ στα οποία απέτυχε, γεγονός που οδήγησε τους ένστολους στο να της κόψουν κλήση.


Κατά τη σύλληψή της, η νεαρή έκανε τα πάντα για να μη διωχθεί ποινικά, όπως το να τους κάνει ανάρμοστες προτάσεις. Οι άντρες της αστυνομίας δεν υπέκυψαν και της φόρεσαν χειροπέδες, παρά την προτροπή της για ερωτικές αταξίες.


Τελικά η νεαρή αφέθηκε ελεύθερη την επόμενη το πρωί, αφού πέρασε ένα βράδυ στο τμήμα και αφού κατέβαλε το ποσό των 5.100 δολαρίων.
Ξανθός «πύραυλος» εκτοξεύει τη λίμπιντο
Read more

Μπουτάκια για δάγκωμα!


 Δημήτρης Μπούτος

Πρωινό του Σεπτέμβρη, βόλτα στην αγορά για προμήθειες. Πρώτο πέρασμα από το μανάβικο - στέκι των τελευταίων μηνών και το μάτι πέφτει πάνω σε κάμποσα τραγανά, κατακόκκινα ντοματίνια βελανίδια (από τα τελευταία της εποχής αν όχι τα τελευταία). Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το φροντισμένο χασάπικο της γειτονιάς. Ε, η σύλληψη για το μεσημεριανό φουρνιστό φαγητό δεν άργησε να έρθει: μπουτάκια κοτόπουλου ψημένα με ντοματίνια κατά τον τρόπο που ο Jamie Oliver (μέγας δάσκαλος για τους πρωτόπειρους της κουζίνας) θυμάμαι πως τα είχε ετοιμάσει. Τα ντοματίνια αφήνουν τους γλυκούς χυμούς τους, το μπόλικο σκόρδο χαρίζει την αψάδα του και το αποτέλεσμα; Μπουτάκια μελωμένα, ζουμερά, για δάγκωμα.

Για ένα μεσαίο ταψί, αρκετό για 4 άτομα:

8-10 μπουτάκια κοτόπουλου (την ποσότητα καθορίζει η παρέα και η πείνα)
ένα ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
2 φλιτζ. ντοματίνια ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
3 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
λίγο νερό

Ξεκινώ αλείφοντας κάθε μπουτάκι επιμελώς με αλάτι και πιπέρι – και από τις δύο πλευρές - και τα απλώνω σε ένα μετρίου βάθους και πλατύ ταψί. Στο μεταξύ ο φούρνος ζεσταίνεται στους 180.
Κόβω με τα χέρια μου τον βασιλικό σε μικρά κομμάτια και προσθέτω τα ντοματίνια, ολόκληρα τα μικρότερα, στη μέση κομμένα τα πιο μεγάλα.


Σκέφτηκα να ζουλήξω τα πιο μικρά για να χυλώσει περισσότερο το φαγητό κατά το ψήσιμο και το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Μοιράζω τις σκελίδες του σκόρδου, αφού τις κόψω στη μέση, και το ίδιο κάνω με την καυτερή πιπεριά. Ρίχνω ελαιόλαδο – περίπου ένα φλιτζάνι – και με τα χέρια μου ανακατεύω, λαδώνω τα μπουτάκια ενώ σπρώχνω τα ντοματίνια από κάτω τους.


Ένα ποτήρι νερό, φουρνίζω για περίπου 1 ώρα, μέχρι τα κοτοπουλάκια να δείχνουν τραγανά και, τσιμπώντας τα με ένα πηρούνι, το κρέας να αποχωρίζεται εύκολα το κόκκαλο. Αν τα προτιμώ πιο τραγανά, ξεφουρνίζω, απομακρύνω τα μπουτάκια, τα απλώνω σε σχάρα πάνω σε λαδόκολλα και συνεχίζω μέχρι να ροδίσουν όσο θέλω.


Ιδεώδες συμπλήρωμα τα μακαρόνια: al dente ασφαλώς, τα βράζω λίγο πριν το ξεφούρνισμα. Στρώσιμο στο πιάτο και από πάνω καψαλισμένα ντοματίνια και δυο-τρία, παρακαλώ, μπουτάκια για τον καθένα.


             Και όμως... παγωτό «τσουρέκι»Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου