Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

ΑΥΤΟ είναι το παρασκήνιο του "πολέμου" της μπύραςΗ αγορά και οι κολοσοί του κλάδουΜε δύο παγκόσμιους πολυεθνικούς κολοσσούς να κυριαρχούν στην ελληνική αγορά μπύρας, η δειλή αλλά σταθερή άνοδος των ανεξάρτητων ελλήνων παραγωγών στα χρόνια της κρίσης και των Μνημονίων ήταν εύλογο να φέρει και τον πόλεμο: Είναι ο πόλεμος που πυροδοτήθηκε από το «μπες-βγες» στο πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων της διάταξης για αύξηση της φορολόγησης των ανεξάρτητων μικρών ζυθοποιών της Ελλάδας - μιας διάταξης με προσδοκώμενο έσοδο μόλις 3,4 εκατ. ευρώ για το 2016.


Στην ουσία, όμως, είναι ένας πόλεμος με μακρύ παρελθόν και μέλλον, που αφορά μια βιομηχανία με ετήσια κατανάλωση 3.900.000 εκατόλιτρων ετησίως και με τζίρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Και που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο του lobbying στη διαμόρφωση των Μνημονίων, για τις σχέσεις και την επιρροή των πολυεθνικών στις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες και εντολές, καθώς και για τα πραγματικά περιθώρια ύπαρξης των ανεξάρτητων παραγωγών και επιχειρήσεων στην ελεύθερη, ενιαία αγορά.


Οι αριθμοί της ελληνικής αγοράς μπύρας


Η απλή αλήθεια των αριθμών λέει πως την ελληνική αγορά ελέγχουν σχεδόν μονοπωλιακά δύο πολυεθνικές κολοσσοί - η Heineken, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος όμιλος παραγωγής μπύρας παγκοσμίως και η Carlsberg, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας λίστας. Οι δύο πολυεθνικοί κολοσσοί ελέγχουν περίπου το 86% της ελληνικής αγοράς μέσω των δύο θυγατρικών τους, της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας η Heineken και της Μύθος Ζυθοποιία η Carlsberg. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, δε, όταν η Carlsberg δεν είχε αποκτήσει ακόμη την Ολυμπιακή Ζυθοποία που παράγει την Fix, και πριν αρχίσουν να κυκλοφορούν οι ετικέτες ελληνικής μπύρας, το μερίδιο αγοράς της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ξεπερνούσε το 90%, ενώ ακόμη και σήμερα η ελληνική θυγατρική της Heineken εξακολουθεί να ελέγχει πάνω από το 50% των ελληνικών εξαγωγών μπύρας.


Με αυτά τα δεδομένα, οι μικροί ανεξάρτητοι ζυθοποιοί καταγγέλουν, ουσιαστικά, ότι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ βάσει της οποίας δρομολογήθηκε η πρόσθετη φορολόγησή τους είναι απλώς το εργαλείο που χρησιμοποιούν οι λομπίστες των πολυεθνικών για να εξαφανίσουν ή να απορροφήσουν τις εγχώριες νέες ετικέτες. Σήμερα, υπάρχουν στην αγορά περίπου 30 μικρές ανεξάρτητες ζυθοποιίες που παράγουν πάνω από 100 ετικέτες ελληνικής μπύρας με τιμές από 0,5 έως και 6 ευρώ.


Ο πρόεδρος του συνδέσμου μικρών ανεξάρτητων ζυθοποιών Ελλάδος Δημήτρης Πολιτόπουλος υποστήριξε, χαρακτηριστικά, στη Βουλή ότι η ρύθμιση για πρόσθετη φορολόγηση των μικρών ζυθοποιών - μια ρύθμιση με δημοσιονομικό έσοδο μόλις 3,4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως - είναι το «όπλο του λόμπινγκ εναντίον της πατρίδας μας». Kαι πρόσθεσε ότι η διάταξη για εξομοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης «μπήκε στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με ψευδή στοιχεία» τα οποία αφορούν τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Ομως, όπως ο ίδιος υποστήριξε, υπάρχει σειρά χωρών της ΕΕ όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία, όπου διατηρείται ο κλιμακωτός συντελεστής στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωση…»


Η «ξεχασμένη» έρευνα για το μονοπώλιο


Η μάχη της μπύρας ξαναφέρνει στο προσκήνιο και τα ερωτήματα από την δεκαετή σιωπή της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε σχέση με τις καταγγελίες για μονοπώλιο και χειραγώγηση στην ελληνική αγορά ζυθοποιίας.


Η υπόθεση είχε ξεκινήσει το 2005 με αυτεπάγγελτη έρευνα στον κλάδο της ζυθοποιίας, και με ερώτημα την τυχόν κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από την «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», η οποία κατείχε τότε μερίδιο κοντά στο 70% της αγοράς. Το 2006 η «Μύθος» κατέθεσε καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας». Το αίτημα της «Μύθος» εξετάστηκε το 2009 και αποφασίστηκε να συνεκδικαστεί με την αυτεπάγγελτη έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού.


Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία όμως, προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο, από το οποίο εξασφάλισε την προσωρινή αναστολή της απόφασης συνεκδίκασης που έλαβε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Το 2010 όμως το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγε η «Μύθος» ακύρωσε την απόφαση της προσωρινής αναστολής και άνοιξε τον δρόμο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάσει το όλο θέμα επί της ουσίας. Από την πλευρά της όμως, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έβαλε ένα δίλημμα. Ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στο επενδυτικό της πρόγραμμα μετά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και νέες θέσεις εργασίας. Άφησε δηλαδή να εννοηθεί πως στην περίπτωση που τιμωρηθεί, θα αναστείλει ή θα μειώσει το πρόγραμμά της.


Εν τέλει, η 600 σελίδων εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού κοινοποιήθηκε στα εμπλεκόμενα μέρη στα τέλη Δεκεμβρίου 2013, ενώ οι συνεδριάσεις της ολομέλειας ολοκληρώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2014, οπότε και ελήφθη η απόφαση, η οποία για να κοινοποιηθεί πρέπει να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Εκτοτε όμως... καθαρογράφεται και δεν έχει δημοσιευθεί σε κανένα ΦΕΚ, ούτε ‘exei επίσης δημοσιοποιηθεί.


Χθες, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ με επιστολή του επιστολή στους υπουργούς Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη και Πάταξης της Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο κατήγγειλε την 17μηνη καθυστέρηση κάνοντας, ταυτόχρονα, λόγο για «σχεδόν μονοπωλιακό καθεστώς των γνωστών ξένων πολυεθνικών» στην ελληνική αγορά. Ανάλογες καταγγελίες είχε κάνει πρόσφατα και η βουλευτής του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου.


Η απάντηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ήταν πως η απόφαση θα βγει στη δημοσιότητα εντός του μήνα. Η μάχη όμως δεν αναμένεται να σταματήσει εκεί, πόσο μάλλον από τη στιγμή που η μνημονιακή κρίση και η πτώση της κατανάλωσης έχει οδηγήσει την τελευταία διετία τους μεγάλους, πολυεθνικούς ομίλους σε αισθητή πτώση των τζίρων και, κυρίως, απώλεια κερδών...


Δέκα μυστικά για να γλιτώσετε τον πλειστηριασμό


Πηγή: tvxs.gr
Read more

Μεγάλο σκάνδαλο με γυμνές φωτογραφίες ανήλικων μαθητώνΑντιμέτωπα με ποινικές διώξεις τα παιδιά στο ΚολοράντοΗ είδηση έχει προκαλέσει ανατριχίλα στην Αμερική: σχεδόν 100 μαθητές γυμνασίου σε μια μικρή πόλη του Κολοράντο, στις δυτικές ΗΠΑ, φωτογραφήθηκαν γυμνοί και οι 300 έως 400 επίμαχες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν ευρέως μέσω sexting. Η υπόθεση αποτελεί ήδη αντικείμενο ποινικής έρευνας, μετέδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.


Μερικοί έφηβοι στις φωτογραφίες αυτές δεν ήταν πάνω από 12 ή 13 ετών, γράφει η εφημερίδα The New York Times.


Οι παραβατικοί μαθητές, ανάμεσά τους πολλά μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας του γυμνασίου του Κάνον Σίτι αντιμετωπίζουν τώρα ποινικές διώξεις, αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται την αστυνομία.


Την Τετάρτη, η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από το σχολείο που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook ότι μαθητές «είχαν φωτογραφηθεί γυμνοί, εκθέτοντας απόκρυφα σημεία του σώματός τους ή τα εσώρουχά τους και οι φωτογραφίες αυτές είχαν κυκλοφορήσει ευρέως».


Με τέτοιου είδους φωτογραφίες οι μαθητές κινδυνεύουν με ποινικές διώξεις, προστίθεται στο μήνυμα και διευκρινίζεται ότι στόχος της έρευνας είναι να καθορίσει αν ενήλικες είχαν συμμετάσχει στη διακίνηση των φωτογραφιών και ενδεχομένως αν πρόκειται για ένα πρόβλημα οργανωμένης παιδικής πορνογραφίας.


Οι αρχές στο Κάνον Σίτι, περίπου 145 χλμ. νοτιοδυτικά του Ντένβερ, δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου χθες ότι έπειτα από πληροφορίες, αποκαλύφθηκαν γυμνές, ημίγυμνες και με σεξουαλικά υπονοούμενα φωτογραφίες στο σχολείο του Κάνον Σίτι, όπου φοιτούν 1.100 μαθητές.


Ο σερίφης Πολ Σουλτς δήλωσε ότι ερευνητές κατάσχεσαν ένα κινητό που περιείχε «αρκετές εκατοντάδες» ακατάλληλες φωτογραφίες από έναν μαθητή του σχολείου.


«Θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε ανθρώπους που έχουν εμπλακεί σε αυτό και θα ερευνήσουμε εάν υπήρξαν παραβιάσεις του νόμου», υπογράμμισε και επισήμανε ότι το πρόβλημα ξεπερνά κατά πολύ τη μικρή πόλη του Κάνον Σίτι. «Με τις νέες τεχνολογίες, αυτό συμβαίνει παντού. Μήπως οι γονείς θα πρέπει να ανησυχήσουν; Ασφαλώς ναι».


Οι μαθητές χρησιμοποίησαν εφαρμογές όπως το Phone Vault για να κρύψουν τις φωτογραφίες αυτές από τους γονείς τους ή από τη διοίκηση του σχολείου. Σε ένα τηλέφωνο, το εικονίδιο της εφαρμογής μοιάζει με ψηφιακό υπολογιστή, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί σαν χρηματοκιβώτιο: όταν ο χρήστης εισάγει κωδικό εισόδου, αποκτά πρόσβαση σε προστατευόμενο περιεχόμενο.


«Αυτό διαρκεί χρόνια», είπε μια έφηβη του γυμνασίου του Κάνον Σίτι όταν ρωτήθηκε από το τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KRDO13 του δικτύου ABC, τονίζοντας ότι μερικοί μαθητές, κυρίως κορίτσια, είχαν δεχθεί πιέσεις για τις γυμνές φωτογραφήσεις.


Η διοίκηση του σχολείου του Κάνον Σίτι πραγματοποίησε γενική συνέλευση την Πέμπτη για να προειδοποιήσει και να θορυβήσει τους γονείς για τις τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά τους προκειμένου να κρύψουν γυμνές φωτογραφίες.
Read more

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δείτε τι είχε πει ο Χίτλερ για την Ελλάδα!


Ήταν 4 Μαΐου 1941 όταν ο Χίτλερ έκανε μια δήλωση στο Ράιχσταγκ η οποία προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην παγκόσμια κοινότητα και η οποία (κατά περίεργο λόγο) δεν έχει λάβει την σημασία που της άξιζε από τον Ελληνικό τύπο και γενικά τα ελληνικά ΜΜΕ. Η δήλωση αυτή ήταν η εξής:


 «Χάριν της ιστορικής αληθείας οφείλω να διαπιστώσω ότι μόνον οι Έλληνες, εξ” όλων των αντιπάλων οι οποίοι με αντιμετώπισαν, πολέμησαν με παράτολμον θάρρος και υψίστην περιφρόνησιν πρός τον θάνατον…»   Και πως να μην το πει???


Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει 4 αντιπάλους ταυτόχρονα, την Αλβανία, την Βουλγαρία, την Ιταλία και την Γερμανία. Κι όμως άντεξε, κι όμως ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ.  


Και θα πούνε πολλοί, ανθέλληνες ή απλά ανιστόρητοι, ότι ήταν αναγκασμένη να αντισταθεί, οπότε δεν είναι και κάποιο επίτευγμα που χρειάζεται εξύμνηση, ούτε καν αναφορά. Για να δούμε όμως ποιες χώρες αντιστάθηκαν τότε και για πόσο:  1) Ελλάδα – 219 ημέρες!!!  


2) Νορβηγία – 61 ημέρες  


3) Γαλλία – 43 ημέρες (παρά την τεράστια δύναμη της)  


4) Πολωνία – 30 ημέρες  


5) Βέλγιο – 18 ημέρες  


6) Ολλανδία – 4 ημέρες  


7) Γιουγκοσλαβία – 3 ημέρες  


8) Δανία (0 ημέρες) Είναι γνωστή η ιστορία που ο Δανός βασιλιάς παρέδωσε το στέμμα του σε ένδειξη υποταγής στον μοτοσικλετιστή του Χίτλερ που απλά πήγε να μεταφέρει την αίτηση για διέλευση των ναζιστικών στρατευμάτων.  


9) Λουξεμβούργο – 0 ημέρες  


10) Τσεχοσλοβακία – 0 ημέρες   Εντύπωση προκαλεί το ότι οι περισσότερες χώρες που βρίσκονται κάτω από την Ελλάδα ήταν αναμφισβήτητα ανώτερες σε υλικό εξοπλισμό και οικονομική δύναμη.   Άρα βλέπουμε πόσο δίκιο είχε ο Χίτλερ.Το θέμα είναι ότι ένας τόσο αδίστακτος, εγωιστής και παράφρονας άνθρωπος αναγκάστηκε να παραδεχτεί και να εξυμνήσει τον Ελληνικό λαό, και σήμερα μια πολιτικός που εκπροσωπεί την ίδια χώρα, μιλάει τόσο υποτιμητικά για τον ίδιο λαό.


ΑΠΙΘΑΝΟ! Ανακαλύφθηκε Αρχαία Ελληνική Πόλη στον Αμαζόνιο!


 ΠηγήRead more

Δέκα μυστικά για να γλιτώσετε τον πλειστηριασμόΟδηγός επιβίωσης για τους δανειολήπτες που βρίσκονται στο «κόκκινο»Περισσότερα από 420.000 νοικοκυριά με «κόκκινα» δάνεια αναμένουν με αγωνία να δουν πού θα κάτσει η μπίλια των εισοδηματικών και περιουσιακών ορίων για την υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη (ν. 3869/10) και πώς μεταφράζεται στην πράξη ο έντιμος συμβιβασμός που διατείνεται η κυβέρνηση ότι θα αποσπάσει από τους θεσμούς για την προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.


Ο ν. 3869/2010 απευθύνεται σε μισθωτούς, ανέργους και ελεύθερους επαγγελματίες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα χρέη τους. Μετά το «λίφτινγκ» στις διατάξεις του νόμου το περασμένο καλοκαίρι υπάρχουν περιθώρια ένταξης και για τους πρώην εμπόρους που κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης υπαγωγής είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμοι προς τις οφειλές τους.


Ο «Ελεύθερος Τύπος» απαντά σε 10 καυτά ερωτήματα για τους δανειολήπτες στο κόκκινο που θέλουν να μάθουν πώς θα προστατέψουν την πρώτη κατοικία τους.


1. Τι λαμβάνεται υπόψη, στο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη, για να προστατευτεί η κύρια κατοικία μου από τους πλειστηριασμούς;


Τρία κριτήρια: η αντικειμενική αξία του ακινήτου, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα και το συνολικό ύψος των οφειλών. 

Διαβάστε τη  συνέχεια  ΕΔΩRead more

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Η κοιλάδα των νεκρών: Φέρετρα και σκελετοί κάτω από πλατεία της Νέας ΥόρκηςΜπροστά σε ένα απίστευτο μακάβριο θέαμα βρέθηκαν υπάλληλοι της πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε κεντρική πλατεία της πόλης βρήκαν φέρετρα με ανθρώπινους σκελετούς και κρανία, θαμμένα κάτω από την πλατεία!


Οι εργάτες έσκαβαν δίπλα στην Washington Square Park, μία από τις πιο αγαπημένες πλατείες της Νέας Υόρκης στο Greenwich Village και στέκι για τους διανοούμενους, τους μουσικούς και τους διαδηλωτές. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και οι ανθρωπολόγοι, προκειμένου να συλλέξουν τα μακάωρια ευρήματα και να τα εξετάσουν, προκειμένου να προσδιορίσουν την ταυτότητα και τις συνθήκες θανάτου των λειψάνων που βρίσκοταν εκεί για πάνω από δύο αιώνες.


Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, οι κρύπτες πιθανότατα είναι μέρος ενός νεκροταφείου Πρεσβυτεριανής εκκλησίας που βρισκόταν στην περιοχή.


Bίντεο σοκ: Άνθρωποι σε κλουβιά χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες 
Read more

Το «chemsex» είναι η νέα τάση αχαλίνωτου σεξΤα πάρτι όπου οι συμμετέχοντες συνευρίσκονται για ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο με πολλούς παρτενέρΗ Βρετανία πρωτοπορεί όχι μόνο στη μουσική, αλλά και στα ήθη και τα... έθιμα του κρεβατιού! Μια νέα τρέλα ή τάση -όπως θέλετε να τη βαφτίσετε-, «γεννήθηκε» στη χώρα αυτή  και φέρει το όνομα «chemsex», όρος που κρύβει αχαλίνωτο σεξ διάρκειας μέχρι και πολλών ημερών, χρήση ναρκωτικών και αρκετούς παρτενέρ. Φυσικά, οι αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας για έξαρση του HIV και της ηπατίτιδας.


Όπως γράφει η Telegraph, πάνω από το 60% όσων επισκέπτονται κλινικές αποτοξίνωσης στο Λονδίνο, κάνουν συχνά «chemsex». Σε αυτά τα ακόλαστα πάρτι, εκτός από σεξουαλικά όργια, γίνεται χρήση ουσιών, όπως κοκαΐνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη που συνδυάζονται με άφθονο αλκοόλ.


Τα «chemsex», αφορά τόσο σε ομοφυλόφιλους όσο και σε ετεροφυλόφιλους και όσοι συμμετέχουν σε αυτά επιδίδονται για 72 συνεχόμενες ώρες σε σεξουαλικά όργια με πάνω από πέντε παρτενέρ, χωρίς τροφή και ύπνο! Τα πάρτι ξεκινούν συνήθως Παρασκευή και τελειώνουν τη Δευτέρα ενώ τα μέτρα προφύλαξης είναι πολλές φορές ανύπαρκτα.


Οι εμπειρογνώμονες του British Medical Journal προειδοποιούν ότι εκτός από το ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος εξάπλωσης σεξουαλικών μεταδιδόμενων ασθενειών, εκείνοι που συμμετέχουν σε τέτοια πάρτι, κινδυνεύουν από κρίσεις πανικού, κόπωση και κατάθλιψη λόγω της αϋπνίας και του αχαλίνωτου σεξ.
Είναι ακατάλληλες, πορνό και σοκάρουν… Αντέχετε;

Read more

Το αποκαλυπτικό Instagram της Nora SeguraΠροκλητικές πόζες και παιχνιδιάρικα καρέ

Αρκετό ημίγυμνο και ιδιαίτερα αποκαλυπτικό θέαμα προσφέρει στους θαυμαστές της η υπέροχη Nora Segura.


Το κορίτσι φωτογραφίζεται σε εξαιρετικά καυτές πόζες και βομβαρδίζει κυριολεκτικά τον λογαριασμό της με άφθονο υλικό.

Απιστευτη σκηνή Τζούλιας-Ντούρου! (18+ ΒΙΝΤΕΟ)
Read more

Άσπρη μέρα θα δουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι! Έρχονται αυξήσεις-Ποιοι τις δικαιούνται;


Μεγάλες ανατροπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, έρχονται... από τον Δεκέμβριο καθώς το ενιαίο μισθολόγιο θα φέρει αυξήσεις αλλά και μειώσεις. Κρίσιμο σημείο για τις αλλαγές θα είναι το «ξεπάγωμα» των ωριμάνσεων που μπορεί να φέρει υψηλότερες μηνιαίες αποδοχές, όχι όμως εντυπωσιακή αύξηση.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος από το νέο μισθολόγιο ευνοούνται περίπου 310.000 υπάλληλοι, ενώ άλλοι 380.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο θα δουν τις αποδοχές τους να παγώνουν για έξι ακόμη χρόνια.


Στους πίνακες που ακολουθούν καταγράφεται η αναπροσαρμογή ανά μισθολογικό κλιμάκιο το οποίο υπολογίζεται στο 3% του προηγούμενου μισθού. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές εάν οι αυξήσεις θα είναι ποσοστιαίες ή με βάση κάποιο σταθερό ποσό ανά διετία ή τριετία.


Υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης


Κλιμάκιο μισθος διαφορα τριετιας


1 803 23


2 827 24


3 852 24


4 877 25


5 904 26


6 931 27


7 959 27


8 988 28


9 1017 29


10 1048 30


11 1079 31


12 1112 32


13 1145 33


Υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης


Κλιμακιο μισθος διαφορα τριετιας


1 883 25


2 910 26


3 937 27


4 965 28


5 994 29


6 1024 30


7 1055 31


8 1086 32


9 1119 33


10 1153 34


11 1187 35


12 1223 36


13 1260 36


Υπάλληλοι τεχνολογικής εκπαίδευσης


Κλιμακιο μισθος διαοφρα διετιας


1 1068 31


2 1100 32


3 1133 33


4 1167 33


5 1202 35


6 1238 36


7 1275 37


8 1313 38


9 1353 39


10 1393 40


11 1435 41


12 1478 43


13 1522 44


14 1568 45


15 1615 47


16 1664 48


17 1714 49


18 1765 51


19 1818 52


Υπάλληλοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης


Κλιμακιο μισθος διαφορα διετιας


1 1124 32


2 1158 33


3 1193 34


4 1229 35


5 1265 36


6 1303 37


7 1343 39


8 1383 40


9 1424 41


10 1467 42


11 1511 44


12 1556 45


13 1603 46


14 1651 48


15 1701 49


16 1752 51


17 1804 52


18 1859 54


19 1914 55


Κερδισμένοι θα είναι οι περίπου 310.000 υπάλληλοι που έχουν ως και 12 χρόνια προϋπηρεσίας, ενώ οι υπάλληλοι που έχουν πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας δεν θα δουν καμία αύξηση, αλλά αντίθετα θα δουν τον ονομαστική αξία στον βασικό τους μισθό να μειώνεται, χωρίς ωστόσο να υποστούν μειώσεις στα ποσά που λαμβάνουν.Για να μην είναι πραγματικές οι μειώσεις στον μισθό οι εργαζόμενοι αυτοί θα λαμβάνουν προσωπική διαφορά η οποία σταδιακά θα μειώνεται για μια εξαετία ως το 2021.


Για παράδειγμα ένας υπάλληλος που μπήκε στο δημόσιο το 2010, είναι βασικής εκπαίδευσης και επί πέντε χρόνια δεν έχει δει καμία αύξηση θα δει τον μισθό του να αυξάνεται από τα 780 ευρώ στα 803 ευρώ, θα έχει δηλαδή μια αύξηση της τάξης των 23 ευρώ το μήνα.


Αντίθετα ένας υπάλληλος τεχνολογικής εκπαίδευσης με 26 χρόνια υπηρεσίας και μισθό 1601 ευρώ/μήνα θα καταταγεί με βάση το νέο μισθολόγιο στο 12 κλιμάκιο και θα έχει πλέον ονομαστικό βασικό μισθό 1.478 ευρώ. Για να μην χάνει τα 123 το μήνα βάσει του νέου κλιμακίου θα πάρει προσωπική διαφορά η οποία με την πάροδο των ετών θα μειώνεται.


ΑΠΙΘΑΝΟ! Ανακαλύφθηκε Αρχαία Ελληνική Πόλη στον Αμαζόνιο! 


ΠηγήRead more

ΑΠΙΘΑΝΟ! Ανακαλύφθηκε Αρχαία Ελληνική Πόλη στον Αμαζόνιο!


 Η ιστορία της... Ατλαντίδας είναι μια από τις πιο φημισμένες και διαρκείς ιστορίες χαμένης πόλης, ειπώθηκε ότι την κατάπιε η θάλασσα και χάθηκε για πάντα. Ωστόσο, η ιστορία της Ατλαντίδας δεν είναι μοναδική, καθώς εκτός των Ελλήνων και άλλοι πολιτισμοί έχουν παρόμοιους θρύλους για πόλεις ακόμη και ηπείρους που εξαφανίστηκαν κάτω από τα κύματα, χάθηκαν κάτω από την άμμο της ερήμου, ή θάφτηκαν κάτω από αιώνια βλάστηση. Από την αρχαία πατρίδα των Αζτέκων, ως τις πόλεις χρυσού και πλούτου στη ζούγκλα, στη σειρά αυτών των αναρτήσεων θα εξετάσουμε πέντε θρυλικές χαμένες πόλεις που δεν έχουν βρεθεί ακόμα. Ένας ιστορικός και μυθολογικός οδηγός για τους επίδοξους εξερευνητές.


H Πρώτη χαμένη Πόλη -Ο Percy Fawcett και η χαμένη πόλη του Ζ


Απ' όταν οι Ευρωπαίοι έφτασαν για πρώτη φορά στο Νέο Κόσμο, υπήρξαν ιστορίες μιας θρυλικής πόλης χρυσού στη ζούγκλα, που μερικές φορές αναφέρεται ως Ελ Ντοράντο

. Ο Ισπανός Κονκισταδόρ, Φρανσίσκο ντε Ορελάνα ήταν ο πρώτος που επιχείρησηε κατά μήκος του Rio Negro στην αναζήτηση αυτής της μυθικής πόλης. Το 1925, στην ηλικία των 58, ο εξερευνητής Percy Fawcett κατευθύνθηκε στις ζούγκλες της Βραζιλίας για να βρει μια μυστηριώδη χαμένη πόλη που ονόμασε «Ζ». Ο ίδιος και η ομάδα του εξαφανίστηκαν χωρίς κανένα ίχνος και η ιστορία θα αποδειχθεί ως μία από τις μεγαλύτερες ειδήσεις του καιρού του. Παρά τις αμέτρητες αποστολές διάσωσης, ο Fawcett δεν βρέθηκε ποτέ. Σκοτώθηκε από τις φυλές του Αμαζονίου; Και υπάρχει πραγματική βάση στον ισχυρισμό του για την χαμένη πόλη του Ζ;


Ποιος ήταν ο Percy Fawset


Ο συνταγματάρχης Percy Harrison Fawcett γεννήθηκε στην Αγγλία το 1867 και ήταν ένας διάσημος Βρετανός εξερευνητής που η θρυλική περιπέτεια του γοήτευσε τον κόσμο. Ένας αξιωματικός του στρατού και εκπαιδευμένος ερευνητής, ο Fawcett ήταν ο τελευταίος από τους μεγάλους χερσαίους εξερευνητές, άνδρες αποτόλμησαν να κινηθούν σε άγνωστες κουκκίδες πάνω στον χάρτη με εφόδια κάτι λίγο περισσότερο από ένα μαχαίρι και μια πυξίδα. Για χρόνια θα επιβιώσει χωρίς επαφή σε άγρια εδάφη, και συναναστρεφόταν φυλές που είχαν δει ποτέ πριν ένα λευκούς άνδρες. Τα κατορθώματά του στον Αμαζόνιο ενέπνευσαν βιβλία και ταινίες του Χόλιγουντ, ο Ιντιάνα Τζόουνς φέρεται ότι βασίζεται στον Fawcett.


Ο συνταγματάρχης Percy Harrison Fawcett το 1911


Οι αγριότοποι του Αμαζονίου έχουν περίπου το μέγεθος των ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών και κατά τα χρόνια του Fawcett, παρέμεναν λίγες από τις τελευταίες ανεξερεύνητες περιοχές στο χάρτη.


Το 1906, η Βασιλική Γεωγραφική Εταιρεία, μια βρετανική οργάνωση που υποστηρίζει επιστημονικές αποστολές, έστειλε τον Fawcett να ερευνήσει το τμήμα των συνόρων μεταξύ της Βραζιλίας και της Βολιβίας. Πέρασε 18 μήνες στη περιοχή Mato Grosso και ήταν τότε κατά τη διάρκεια των διαφόρων αποστολών του, που ο Fawcett έπαθε εμμονή με την ιδέα των χαμένων πολιτισμών σε αυτήν την περιοχή.


Οι αγριότοποι του Αμαζονίου στη Βραζιλία, όπου ο Percy Fawcett διεξήγαγε πολυάριθμες αποστολές


Ο Fawcett περιγράφει την πόλη του Ζ


Ο Fawcett διατύπωσε θεωρίες της πόλης που αποκάλεσε «Ζ» το 1912. Η μαρτυρία του τροφοδοτήθηκε εν μέρει από την εκ νέου ανακάλυψη της χαμένης πόλης των Ίνκας το Μάτσου Πίτσου, το 1911, κρυμμένη στις Άνδεις του Περού. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, ο Fawcett άκουσε επίσης φήμες για μια μυστική πόλη που θάφτηκε στις ζούγκλες της Χιλής που λεγόταν ότι είχε δρόμους στρωμένους με ασημί και στέγες κατασκευασμένες από χρυσό.


Για την λεγόμενη πόλη Ζ, ο Fawcett είχε μια συγκεκριμένη ιδέα για το πως έμοιαζε η πόλη. Σε επιστολή του προς τον γιο του Brian, ο Fawcett έγραψε:


Περιμένω τα ερείπια να είναι μονολιθικού χαρακτήρα, αρχαιότερα από τις αρχαιότερες αιγυπτιακές ανακαλύψεις. Κρίνοντας από τις επιγραφές που βρέθηκαν σε πολλά μέρη της Βραζιλίας, οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν μια αλφαβητική γραφή συγγενική με πολλές αρχαίες ευρωπαϊκές και ασιατικές γραφές. Υπάρχουν φήμες, επίσης, για μια παράξενη πηγή φωτός στα κτίρια, ένα φαινόμενο που γέμιζε με τρόμο τους ιθαγενείς Ινδιάνους που ισχυρίστηκαν ότι το έχουν δει.


Η κεντρική θέση που εγώ αποκαλώ "Ζ" -τον κύριο στόχο μας- είναι σε μια κοιλάδα που καλύπτεται από ψηλά βουνά. Η κοιλάδα είναι περίπου 16 χλμ πλάτος, και η πόλη είναι σε ένα ύψωμα στο μέσον της κοιλάδας, πέτρινος δρόμος οδηγεί σ'αυτήν. Τα σπίτια είναι χαμηλά και χωρίς παράθυρα, και υπάρχει ένας ναός πυραμιδικός. Οι κάτοικοι του τόπου είναι αρκετά πολυάριθμοι, έχουν οικόσιτα ζώα, και έχουν αναπτύξει ορυχεία στους γύρω λόφους. Όχι πολύ μακριά είναι μια δεύτερη πόλη, αλλά οι άνθρωποι που ζουν εκεί είναι κατώτερης τάξης σε σχέση με αυτούς της «Ζ», μακρύτερα προς τα νότια είναι μια άλλη μεγάλη πόλη, είναι μισό θαμμένη και κατεστραμμένη ολοσχερώς.


Το Χειρόγραφο 512


Το 1920, ο Fawcett βρήκε ένα έγγραφο στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Ρίο ντε Τζανέιρο που ονομάζεται Χειρόγραφο 512. Γράφτηκε από Πορτογάλο εξερευνητή το 1753, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε βρει μια οχυρωμένη πόλη βαθιά στην περιοχή του Mato Grosso στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, που θύμιζε πόλη της αρχαίας Ελλάδα. Το χειρόγραφο περιγράφει μια χαμένη, γεμάτη ασημί πόλη με πολυ-όροφα κτίρια, ψηλές πέτρινες καμάρες, φαρδύς δρόμους που οδηγούν προς τα κάτω σε μια λίμνη στην οποία ο εξερευνητής είχε δει δύο λευκούς Ινδιάνους σε ένα κανό. Στις πλευρές ενός κτιρίου ήταν σκαλισμένα γράμματα που φαίνονταν να μοιάζουν με ελληνικά ή ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά αλφάβητα. Αυτοί οι ισχυρισμοί απορρίφθηκαν από τους αρχαιολόγους που πίστεψαν ότι τόσο μεγάλες πόλεις δεν μπορούσαν να διατηρηθούν μέσα στη ζούγκλα, αλλά για τον Fawcett όλα συνδέονταν. Ο Fawcett ονόμασε αυτή την πόλη ως Η Χαμένη Πόλη του Ζ.


Σελίδες από το χειρόγραφο 512


Το 1921, ο Fawcett ξεκίνησε στην πρώτη από τις πολλές αποστολές του, για να βρει τη χαμένη πόλη του Ζ, αλλά η ομάδα του συχνά παρεμποδίστηκε από τις κακουχίες της ζούγκλας, τα επικίνδυνα ζώα και τις ανεξέλεγκτες ασθένειες. Η αποστολή απέτυχε αλλά ο Fawcett θα αναχωρούσε πάλι για το κυνήγι της μυθικής πόλης του, μέσα στο ίδιο έτος, αυτή τη φορά από την Bahia της Βραζιλίας σε ένα μοναχικό ταξίδι. Ταξίδεψε έτσι για τρεις μήνες πριν επιστρέψει αποτυχημένος γι άλλη μια φορά.


Η εξαφάνιση του Percy Fawcett


Η τελική αναζήτηση του Percy για την Χαμένη Πόλη του Ζ κορυφώθηκε με την πλήρη εξαφάνιση του. Τον Απρίλιο του 1925, προσπάθησε για μια τελευταία φορά να βρει την Ζ, αυτή τη φορά καλύτερα εξοπλισμένος και με χρηματοδότηση από εφημερίδες και επιστημονικές εταιρίες, όπως η Royal Geographic Society αλλά και τους Ροκφέλερ. Μαζί του στην εκστρατεία ήταν ο καλός φίλος του Raleigh Rimell, ο μεγαλύτερος γιος του Τζακ, 22 ετών και δύο Βραζιλιάνοι εργάτες.


Στις 29 Μαΐου 1925, ο Fawcett και η παρέα του έφτασαν στην άκρη του ανεξερεύνητου εδάφους, βλέποντας ζούγκλες που κανένας ξένος δεν είχε δει ποτέ. Σε μια επιστολή που έστειλε σπίτι του εξηγούσε ότι περνούσαν τον Άνω Xingu, έναν νοτιοανατολικό παραπόταμο του ποταμού Αμαζονίου και είχε στείλει έναν από τους Βραζιλιάνους συντρόφους του, καθώς επιθυμούσαν να συνεχίσουν μόνοι τους το ταξίδι. Η ομάδα έφτασε σ' ένα μέρος που ονομαζόταν Κατασκήνωση του Νεκρού Αλόγου, απ' όπου ο Fawcett έστελνε πίσω επιστολές για πέντε μήνες που μετά από τον πέμπτο μήνα σταμάτησαν. Στην τελική του επιστολή του στο σπίτι, που έστειλε πίσω μέσω ενός μέλους της ομάδας, ο Fawcett έστειλε ένα μήνυμα στη σύζυγό του Νίνα και έλεγε, «Ελπίζουμε να φτάσουμε σ' αυτή την περιοχή σε λίγες ημέρες.... Δεν θα πρέπει να φοβάσαι τυχόν αποτυχία».Ήταν τα τελευταία λόγια του, κανένας δεν θα ακούσει ποτέ ξανά από αυτούς πάλι.


Η αποστολή είχε δηλώσει προηγουμένως ότι είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει για περίπου ένα χρόνο, οπότε όταν πέρασαν δύο χρόνια χωρίς κάποιο νέο, οι άνθρωποι άρχισαν να ανησυχούν.


Πολυάριθμες αποστολές που αναζήτησαν απαντήσεις πραγματοποιήθηκαν, πολλές από τις οποίες υπέστησαν την ίδια μοίρα με τον Fawcett. Ένας δημοσιογράφος, ο Albert de Winton βγήκε προς αναζήτηση της ομάδας και κανείς δεν τον είδε ποτέ ξανά. Συνολικά, 13 αποστολές θα ξεκινήσουν σε μια προσπάθεια να βρουν απαντήσεις για την τύχη του Fawcett, καθώς και πάνω από 100 άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους ή ενωθούν με τον χαμένο εξερευνητή μέσα στη ζούγκλα. Χιλιάδες άνθρωποι αιτήθηκαν για να πάνε σε αυτές τις αποστολές, όμως δεκάδες τελικά τον έψαξαν κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών.


Μία από τις διαδρομές που πήρε ο Percy Fawcett


Η επίσημη έκθεση από μία από τις αποστολές διάσωσης, δήλωσε ότι ο Fawcett είχε ανέβει τον ποταμό Kululene και σκοτώθηκε για εξύβριση ενός Ινδιάνου αρχηγού, που είναι η ιστορία που οι περισσότεροι πιστεύουν σήμερα. Ωστόσο, ο Fawcett πάντα μιλούσε για τη διατήρηση καλών σχέσεων με τους αυτόχθονες της περιοχής και ο τρόπος που οι ντόπιοι τον θυμούνται συσχετίζεται με ότι είχε γράψει ο Fawcett. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι ο ίδιος και η ομάδα του πέθαναν ως αποτέλεσμα ατυχήματος, όπως ασθένεια ή πνιγμός.


Μια τρίτη πιθανότητα είναι ότι πιάστηκαν από περιπολία ανταρτών που τους λήστεψαν και σκότωσαν. Υπήρχε μια επανάσταση στην περιοχή όχι πολύ καιρό πριν και οι αποστάτες στρατιώτες κρύβονταν στη ζούγκλα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μέσα σε


λίγους μήνες από αυτή την αποστολή, ταξιδιώτες είχαν σταματηθεί, ληστευτεί και σε ορισμένες περιπτώσεις, δολοφονηθεί από τους αντάρτες.


Το 1952, οι Kalapalo Ινδιάνοι της Κεντρικής Βραζιλίας ανέφεραν ότι κάποιοι εξερευνητές είχαν περάσει από την περιοχή τους και σκοτώθηκαν γιατί μίλησαν άσχημα στα παιδιά του χωριού. Οι λεπτομέρειες της καταγραφής πρότειναν ότι τα θύματα ήταν ο Percy Fawcett, ο Jack Fawcett και Raleigh Rimmell. Ακολουθώντας αυτήν την αναφορά, ο Βραζιλιάνος εξερευνητής Ορλάντο Βίλας Μπόας, διερεύνησε την υποτιθέμενη περιοχή όπου σκοτώθηκαν και βρήκε ανθρώπινα οστά, καθώς και προσωπικά αντικείμενα, όπως μαχαίρι, κουμπιά και μικρά μεταλλικά αντικείμενα.


Ο Ορλάντο Βίλας Μπόας με δύο Ινδιάνους Kalapalo 


με τα υποτιθέμενα οστά του συνταγματάρχη Fawcett, το 1952


Τα οστά υποβλήθηκαν σε πολυάριθμα τεστ. Ωστόσο, χωρίς το DNA των μελών της οικογένειας Fawcett, η οποία αρνήθηκε να παράσχει δείγματα, δεν μπόρεσε να γίνει καμία επιβεβαίωση όσον αφορά την ταυτότητα των λειψάνων. Τα οστά βρίσκονται σήμερα στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο.

Πηγή


Ομπάμα: Πιθανότητα να είχε τοποθετηθεί βόμβα στο ρωσικό Airbus Read more

Είναι ακατάλληλες, πορνό και σοκάρουν… Αντέχετε;Πολλοί τις θεωρούν πορνό φωτογραφήσεις, άλλοι υποστηρίζουν ότι η μόδα δεν έχει ταμπού και περιορισμούς. Δεν ξέρω αν βλέποντας αυτές τις πόζες κεντρίζει το ενδιαφέρον το προϊόν ή τα μοντέλα που ποζάρουν γυμνά, προκλητικά και σέξι.
Όπως και να έχει εμάς δεν μας χαλάει καθόλου και νομίζω ότι αν έβγαιναν μόνο τέτοιες διαφημίσεις στα περιοδικά και στην τηλεόραση, η μόδα θα αποκτούσε πολλούς άνδρες fans… 

Δείτε  τις  ακατάλληλες  φωτο  ΕΔΩRead more

Ο καιρός σήμεραΚαλοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και στα νότια αναμένουμε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου. Τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα βόρεια ορεινά θα επικρατεί κατά τόπους παγετός.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20  βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 4 έως 19 στη βόρεια Ελλάδα,6 έως 22 στη δυτική Ελλάδα, 7 έως 18 στο βόρειο Αιγαίο και από 10 έως  22 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.


Οι άνεμοι στο  Ιόνιο θα πνέουν κυρίως από τα βόρεια έως τρία και πρόσκαιρα τέσσερα μποφόρ, ενώ  στο Αιγαίο θα είναι  βόρειοι – βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.


Η πορεία του ανθρώπου μέσα σε 90 δευτερόλεπτα (video)
Read more

Ομπάμα: Πιθανότητα να είχε τοποθετηθεί βόμβα στο ρωσικό AirbusΚερδίζει «πόντους» το σενάριο για τρομοκρατικό χτύπημα τζιχαντιστώνΟ πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είπε χθες ότι υπήρχε «μια πιθανότητα» να είχε τοποθετηθεί βόμβα στο ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο που συνετρίβη στη χερσόνησο του Σινά το Σάββατο με τουρίστες από το θέρετρο και αεροδρόμιο της αιγυπτιακής πόλης Σαρμ ελ Σέιχ.


Σε δηλώσεις σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό KIRO/CBS News, στις οποίες αναφέρθηκε το ειδησεογραφικό κανάλι CNN, ο Ομπάμα φέρεται να είπε, «Νομίζω ότι υπάρχει μια πιθανότητα να είχε τοποθετηθεί βόμβα στο αεροπλάνο, και αυτό είναι κάτι που παίρνουμε πολύ σοβαρά υπ' όψιν.»


«Θα αφιερώσουμε πολύ χρόνο για να βεβαιωθούμε ότι οι δικοί μας ερευνητές και η δική μας κοινότητα [υπηρεσιών] πληροφοριών θα μάθουν τί συνέβη προτού προβούμε σε συγκεκριμένες δηλώσεις. Είναι όμως ασφαλώς πιθανόν ότι υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο,» είπε.


Το βίντεο που πρέπει να το ΔΕΙ όλη η ανθρωπότητα! Δεν θα πιστεύετε τι βλέπετε και τι διαβάζετε...

Read more

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Σήμερα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτωνΣήμερα, 5 Νοεμβρίου θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα, όπως διευκρίνισε το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την εκ παραδρομής, όπως αναφέρεται, δήλωση στη Βουλή του αρμόδιου υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου, ότι αυτά θα καταβληθούν στους δικαιούχους στις 30 Οκτωβρίου.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του υπουργείου Εργασίας, ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε δύο ημερομηνίες πίστωσης χρημάτων, εκ των οποίων η μία ήταν η ημερομηνία πίστωσης της κάρτας σίτισης, στις 30/10. Εκ παραδρομής, συνεχίζει η ανακοίνωση, αναφέρθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία ως ημέρα καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων, ενώ η ορθή ημερομηνία καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων είναι 5η Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από το σχετικό δελτίο Tύπου που εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας στις 27/10/2015.
Read more

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Καιρός: Λίγες νεφώσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά πολλά μποφόρ στο ΑιγαίοΗ θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 24 βαθμούς Κελσίου

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με μικρή πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχοπτώσεων τις πρωινές ώρες στη Βόρεια Κρήτη, ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο και χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες στα βόρεια ηπειρωτικά περιμένουμε σήμερα Τρίτη.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 5 έως 21 βαθμούς), 15 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 23 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση το Βόρειο Ιόνιο και τον Πατραϊκό Κόλπο όπου θα πνέουν μέτριοι 4-5 μποφόρ από βόρειες και ανατολικές διευθύνσεις, αντίστοιχα.


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια τμήματα περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.


Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και κρύο τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.


Read more

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Χωρίς τραίνο, μετρό και τραμ αύριο το βράδυΣτάση εργασίας μέχρι τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι

Στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς σταθερής τροχιάς: τραμ, τραίνο (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο) και μετρό. Έτσι από τις 21.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας οι συρμοί θα ακινητοποιηθούν.


Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε προειδοποιητική στάση εργασίας καταγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο "την κακοδιαχείριση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ακόμα και την ολιγωρία των υπευθύνων για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα μέσα σταθερής τροχιάς".


Σημειώνεται, πως κανονικά θα λειτουργεί ο προαστιακός σιδηρόδρομος.


Η γέφυρα-εφιάλτης για κάθε υψοφοβικό (και όχι μόνο...)


Read more

Bίντεο σοκ: Άνθρωποι σε κλουβιά χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες


Στο βίντεο διακρίνονται άνδρες και γυναίκες, ενώ τους έχουν κλειδώσει σε μεταλλικά κλουβιά, να μεταφέρονται στις καρότσες φορτηγών στην περιοχή της Ανατολικής Γούτα


Βίντεο σοκ που δείχνει ανθρώπους κλειδωμένους σαν ζώα σε κλουβιά για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες ασπίδες, έδωσαν την Κυριακή στη δημοσιότητα μια μη κυβερνητική οργάνωση και ακτιβιστές. 


«Δεκάδες κλουβιά έχουν χρησιμοποιηθεί. Σε καθένα εξ αυτών βρίσκονται τρεις ή τέσσερις άνθρωποι, κάποιες φορές επτά» κατήγγειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.


Στο βίντεο διακρίνονται άνδρες και γυναίκες, ενώ τους έχουν κλειδώσει σε μεταλλικά κλουβιά, να μεταφέρονται στις καρότσες φορτηγών στην περιοχή της Ανατολικής Γούτα, βορειοανατολικά της Δαμασκού, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες εναντίον των σφοδρών βομβαρδισμών που εξαπολύει η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας.

Μπροστά στην κάμερα οι αιχμάλωτοι απευθύνουν δραματική έκκληση στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές. Η ΜΚΟ γνωστοποίησε ότι διαθέτει πληροφορίες από κατοίκους της Ανατολικής Γούτα ότι οι αιχμάλωτοι που χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες είναι στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, μέλη των οικογενειών τους που αιχμαλωτίστηκαν από τους αντάρτες στην περιοχή, αλλά και άμαχοι αλαουίτες.


Η οργάνωση Ζάιχ αλ Ισλάμ (Ο στρατός του Ισλάμ στα αραβικά), που θεωρείται ως η ισχυρότερη οργάνωση των ανταρτών που επιχειρεί κοντά στην πρωτεύουσα «κλείδωσε στρατιώτες του καθεστώτος που έχει αιχμαλωτίσει και αμάχους αλαουίτες σε κλουβιά και τους έχει μεταφέρει σε πλατείες της ανατολικής Γούτα, ιδίως στην πόλη Ντούμα» ανέφερε ο Ραχμάν. 


Η Ζάιχ αλ Ισλάμ «διατείνεται ότι στόχος είναι να εμποδίσει τους βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή» προσέθεσε ο ίδιος.


Σύμφωνα με τον Ραχμάν «δεκάδες κλουβιά έχουν χρησιμοποιηθεί. Σε καθένα εξ αυτών βρίσκονται τρεις ή τέσσερις άνθρωποι, κάποιες φορές επτά».


Η απίστευτη ιστορία των σιαμαίων που έκαναν 21 παιδιά, απέκτησαν φήμη, περιουσία και σκλάβους 

Πηγή


Read more

Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

Η απίστευτη ιστορία των σιαμαίων που έκαναν 21 παιδιά, απέκτησαν φήμη, περιουσία και σκλάβους


Η ξεχωριστή ζωή των Τσανγκ και Ενγκ ΜπάνκερΑν οι τοίχοι του σπιτιού των αδερφών Τσανγκ και Ενγκ Μπάνκερ μπορούσαν να μιλήσουν θα είχαν πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες να πουν. Τα αδέρφια που γεννήθηκαν στο Σιάμ, στα οποία οφείλεται και ο όρος «σιαμαίοι δίδυμοι», μοιράστηκαν ένα κρεβάτι για... τέσσερις μαζί με τις συζύγους τους, έκαναν συνολικά 21 παιδιά, ενώ κατάφεραν να αποκτήσουν φήμη, περιουσία και σκλάβους χάρη στις παραστάσεις που έδιναν σε τσίρκο.


Τα αδέρφια γεννήθηκαν το 1811 στο Σιάμ -σημερινή Ταϊλάνδη- ενωμένα μεταξύ τους με μία σάρκινη λωρίδα στην περιοχή του στήθους. Ενώ βρίσκονταν ακόμη στην εφηβεία εντοπίστηκαν από έναν βρετανό έμπορο, ο οποίος όταν τους πρωτοείδε να κολυμπούν σε έναν ποταμό νόμιζε πως πρόκειται για ένα «παράξενο ζώο», σύμφωνα με το πρόσφατο βιβλίο «Οι ζωές του Τσανγκ και του Ενγκ» του ακαδημαϊκού Τζόσεφ Άντριου Όσερ. Γρήγορα ο έμπορος συνειδητοποίησε τις επιχειρηματικές δυνατότητες και κατόρθωσε να πείσει τη φτωχή οικογένεια να επιτρέψει στους νεαρούς να ταξιδέψουν στη Δύση προκειμένου να εκθέσει το «περίεργο θέαμα» στο κοινό.


Η περιπέτεια ξεκινά


Το 1929 θα επιβιβαστούν στο πλοίο για τις ΗΠΑ συνοδευόμενοι από έναν διερμηνέα. Πολύ σύντομα θα αποκτήσουν φήμη, δίνοντας παραστάσεις επί τέσσερις ώρες ημερησίως, έξι ημέρες την εβδομάδα, διασκεδάζοντας και εντυπωσιάζοντας χιλιάδες ανθρώπους με τα κόλπα τους αλλά και τη μεγάλη δύναμή τους. Από τις παραστάσεις αυτές κατόρθωναν να κερδίζουν ένα σημαντικό ποσό, ενώ η ιδιαιτερότητά τους βρέθηκε και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος γιατρών και επιστημόνων που θέλησαν να μελετήσουν το «παράδοξο φαινόμενο».


Όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις που έγιναν, ο ένας φαινόταν ....

Διαβάστε  περισσότερα  ΕΔΩ

Read more

Τι θα γίνει με τα capital controls, ανατροπές σε καταθέσεις και δάνειαΌλες οι αλλαγές μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Ως το πρώτο βήμα μιας μακροπρόθεσμης πορείας προς την ανάκαμψη της οικονομίας θεωρείται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου και ουσιαστικά θα ανοίξει ένα νέο «κεφάλαιο» για τη χώρα μας.
Βασικοί στόχοι της κυβέρνησης που θα «ξεκλειδώσουν» αρχικά τόσο η ανακεφαλαιοποίηση όσο και η επιτυχής ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και στις συνέχεια οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», είναι:
1. Η χαλάρωση των περιορισμών κίνησης κεφαλαίων μέχρι την εξάλειψή τους
2. Η ενίσχυση της ρευστότητας από τις ελληνικές τράπεζες στην πραγματική οικονομία
3. Η διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων και των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών
4. Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης από τις αγορές
5. Η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ από την οποία θα εισρεύσουν σταδιακά περί τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.
6. Η προσέλκυση ξένων και εγχώριων επενδύσεων
7. Η ενίσχυση της απασχόλησης
8. Να μην χρειαστεί άμεσα νέα ανακεφαλαιοποίηση.
Όσον αφορά τις καταθέσεις, κυβερνητικές πηγές αλλά και πληροφορίες από τις ίδιες τις τράπεζες που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι οι διοικήσεις θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και θα είναι εξασφαλισμένες. Αυτό σημαίνει πως θα είναι απολύτως ασφαλείς από κινδύνους και κυρίως από αυτόν της εκκαθάρισης, δηλαδή της διάσωσης εκ των έσω που προβλέπει μεταξύ άλλων και «κούρεμα» καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.
Για το λόγο αυτό και για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης, δημιουργείται η πεποίθηση ότι σταδιακά και όσο εμπεδώνεται από τους καταθέτες ότι υπάρχει σιγουριά στο τραπεζικό σύστημα αλλά και λόγω της σωστής κατεύθυνσης  της δημοσιονομικής πορείας της χώρας, θα επιστρέψει στο τραπεζικό σύστημα μεγάλο μέρος κεφαλαίων που σήμερα βρίσκεται στα «στρώματα» και στα σεντούκια των πολιτών.
Η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης δεν σημαίνει πως θα ανοίξουν αμέσως οι κάνουλες της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι ίδιοι οι τραπεζίτες, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις χρηματοδότησης.
Εκτός από την επιστροφή των καταθέσεων που θα παίξει καίριο ρόλο στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ζωτικής σημασίας ζήτημα για τη στήριξη των ΜΜΕ από τις τράπεζες είναι η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων. Με την επιμονή της κυβέρνησης για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την αναδιάρθρωση των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών, της απελευθέρωσης κεφαλαίων και της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της απασχόλησης. Τραπεζικοί παράγοντες τονίζουν ότι μικρομεσαίες εταιρείες που έχουν πράγματι πληγεί από την κρίση έχουν καταλήξει να είναι «ζόμπι» ενώ την ίδια ώρα εκτιμάται πως μπορούν με τη στήριξη των τραπεζών να γίνουν βιώσιμες.
Στα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική απ' ό,τι στις επιχειρήσεις διότι ο διαχωρισμός του κακοπληρωτή με τον αδύναμο δανειολήπτη είναι απλός. Όσον αφορά την πρώτη κατοικία, σε όποιο ύψος κι αν φτάνει το ποσό της αντικειμενικής αξίας που θα προστατεύεται το ακίνητο από τους πλειστηριασμούς, οι τράπεζες δεν πρόκειται να την κατάσχουν. Οι δανειολήπτες ωστόσο θα πρέπει να πληρώνουν μια ελάχιστη δόση εφόσον έχουν τη δυνατότητα.
Αντίθετα οι δανειολήπτες που είναι κακοπληρωτές αλλά έχουν καταθέσεις, πολλά περιουσιακά στοιχεία ή/και μεγάλη μισθοδοσία, θα έρθουν σύντομα αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», εξετάζεται μεταξύ άλλων και μια πιο ριζοσπαστική λύση: η αλλαγή σπιτιού. Δηλαδή ο δανειολήπτης θα μετακομίζει σε ένα μικρότερο από αυτά που έχει η τράπεζα και εκείνη θα προβαίνει σε «κούρεμα» χρέους.


Νέα ανακάλυψη: Πότε ξεκίνησε η ζωή στον πλανήτη μας;

Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου