Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

ΕΝΦΙΑ σε 5 δόσεις - Ποιοι απαλλάσσονται και ποιοι δικαιούνται έκπτωσηΣε πέντε και όχι έξι δόσεις, που ήταν πέρυσι, θα πληρωθεί φέτος ο ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.


Όσοι είχαν προσδοκίες, είτε για διόρθωση των αδικιών, είτε για περισσότερες δόσεις, ώστε να διευκολυνθεί η αποπληρωμή, θα απογοητευτούν!


«Η πρώτη δόση θα έρθει τον Οκτώβρη, η τελευταία το Φεβρουάριο, ενώ το εκκαθαριστικό μπορεί να έρθει το ίδιο. Για παράδειγμα αν κάποιος έχει ένα εκκαθαριστικό που στο σύνολο του είναι 600 ευρώ, πέρυσι η μηνιαία δόση έβγαινε στα 100 ευρώ, φέτος επειδή οι δόσεις θα είναι 5, θα βγαίνει 120 ευρώ» είπε στο Star, ο φοροτεχνικός B.Καραγρηγορίου.


Παράλληλα, οι γνώστες αδικίες του ΕΝΦΙΑ παραμένουν, καθώς τα ακίνητα των πολιτών εξακολουθούν να φορολογούνται με τις παλιές αντικειμενικές αξίες του 2007, που δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα.


Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ εξακολουθούν να δικαιούνται όσοι έχουν στην οικογένεια άτομο με πάνω από 80% αναπηρία, όπως και τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, οι όποιοι πληρούν όμως συγκεκριμένα κριτήρια.«Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ. Εάν έχουν κάποιο τέκνο ή σύζυγο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε ένα από αυτά και τα συνολικά τετραγωνικά της οικογενειακής τους περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 150 τμ» διευκρίνισε ο κ. B.Καραγρηγορίου.


Η έκπτωση του 20% για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα θα ισχύει και φέτος. Η διασταύρωση θα γίνεται ηλεκτρονικά, από τα αρχεία της ΔΕΗ και από τις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών.


Οι φοροτεχνικοί υποστηρίζουν ότι οι ...λιγότερες και ακριβότερες δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα επηρεάσουν αρνητικά την εισπραξιμότητα του φόρου.


Πηγή: StarΔεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου