Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Ξεσκεπάζουμε βήμα – βήμα τους δράστες της γνωστής υποκλοπής στο ξενοδοχείο Χίλτον με θύμα, τους Τόμσεν –Βελκουλέσκου


Τέθηκε και τίθεται ακόμα «σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας», κύριοι Ενθυμίζουμε ότι, αρχές Αυγούστου του 2004, η Vodafone αφήνει να ¨ενεργοποιηθεί ¨ στο δίκτυό της ένα λειτουργικό υποσύστημα που επιτρέπει την δυνατότητα νόμιμων συνακροάσεων, το επονομαζόμενο Lawful Interception.


Μία σειρά εντολών τότε έκτασης 6.500 γραμμών προστίθενται στον πηγαίο κώδικα του λειτουργικού της συστήματος . Η ¨αθέατη¨ αυτή ενέργεια ανοίγει μία γραμμή παρακολούθησης σειράς συνδρομητών της εταιρίας , οι υποκλαπείσες συνομιλίες των οποίων ( όσων στοχοποιούνται ) προωθούνται σε 14 κινητά τηλέφωνα-σκιές . Πληροφορίες μας θέλουν τον αριθμό αυτό μεγαλύτερο .


Αποτέλεσμα ήταν οι “συσκευές” αυτές να μπουν τότε στο ελληνικό τηλεφωνικό δίκτυο δημιουργώντας έτσι έναν σούπερ κοριό, ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα .


Πριν την ενέργεια αυτή, η μεγαλύτερη δυνατότητα των ελληνικών υπηρεσιών να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα πολλούς αριθμούς τηλεφώνων, email και γενικά κάθε είδους ηλεκτρονικές επικοινωνίες υπόπτων , περιοριζόταν μόνο στα γνωστά «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ που επιτρέπουν τις παρακολουθήσεις συνομιλιών από προκαθορισμένη απόσταση.Σε απόρρητο έγγραφο της NSA με ημερομηνία 15 Αυγούστου 2003 , τονίζεται - ενόψει της ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων τότε - ότι , «η υπηρεσία ασφαλείας, την οποία θα υποστηρίξει η NSA είναι η ΕΥΠ», θέτοντας τότε τις βάσεις για μια στενή συνεργασία αμερικανικών και ελληνικών μυστικών υπηρεσιών ,αποτέλεσμα της οποίας ήταν σε 1η φάση η δημιουργία του ανωτέρω « σούπερ κοριού».


Η NSA έχει την δυνατότητα πλέον να αναγνωρίσει δεδομένα - «αποτυπώματα» , από δεκάδες εταιρίες, οι οποίες κατασκευάζουν και πωλούν το υποσύστημα νόμιμων συνακροάσεων, συμπεριλαμβανομένης και της Ericsson . Τον Οκτώβριο του 2004 η «Ομάδα Επιχειρήσεων Ειδικά Προσαρμοσμένης Πρόσβασης» (ΤΑΟ) της NSA ,εκτέλεσε στην Αθήνα «Επιχειρήσεις Εκμετάλλευσης Δικτύων (CNE) κατά ελληνικών παρόχων επικοινωνίας.


Οι βάσεις που έθεσε από τότε , έδωσαν τεράστιες δυνατότητες παρακολούθησης «υπόπτων » και πρόσβασης στο επικοινωνιακό τοπίο της χώρας μας.


Μία ακόμη ομάδα που υπάγεται στην NSA , είναι η Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων Συλλογής (Special Collection Services -SCS), η οποία στελεχώνεται τόσο από μέλη της , όσο και από μέλη της CIA. Η ομάδα αυτή, - γνωστή στην ΕΥΠ και ως «F6» - έχει πρόσβαση στο προαναφερόμενο υποσύστημα , το Lawful Interception, και μόνιμη έδρα του κλιμακίου της σε κτίριο στην Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα (τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα).


Όλος αυτός ο μηχανισμός παρακολουθήσεων ολοκληρώνεται τελικά , με την στρατολόγηση υπαλλήλων εταιριών τηλεπικοινωνιών ,που η CIA , βρίσκει προκειμένου να αποκτηθεί η πρόσβαση – κατανοητό.


Να σημειώσουμε εδώ ότι , η NSA διαχειρίζεται σήμερα και ένα άλλο σύστημα παρακολούθησης , το Echelon , ένα αυτοματοποιημένο σύστημα , αναπτυγμένο σε δίκτυο, παγκόσμιας ηλεκτρονικής παρακολούθησης όλων των ειδών επικοινωνιών (σταθερών, κινητών, δορυφορικών, φωνητικών, τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών, e-mail, fax, data), καθώς επίσης συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών σε στρατηγικό επίπεδο , το οποίο χρησιμοποιεί και δορυφόρους υποκλοπής σημάτων SIGINT (Signal Intelligence).


Η ελληνική κυβέρνηση λοιπόν ,που είχε δώσει την άδειά της για να αρχίσουν οι υποκλοπές, δεν φρόντισε ποτέ να τελειώσουν « μόλις τελειώσουμε , θα τα κλείσουμε ,της είπαν » , τούτο όμως δεν καταγράφεται να έγινε ποτέ .Αντί αυτού , το αρχείο πρόσβασης στο τηλεφωνικό κέντρο της Vodafone, με το οποίο θα μπορούσαν να εντοπιστούν οι “visitors”, δλδ οι μη εργαζόμενοι στη Vodafone που είχαν πρόσβαση στο ψηφιακό κέντρο της Παιανίας , είχε καταστραφεί.


Τι έγινε λοιπόν , τότε , και βλέπουμε περίεργες υποκλοπές σήμερα;


Σε πολλές περιπτώσεις – όπως και στην συγκεκριμένη - τα κοινά κλιμάκια CIA-NSA κατασκοπεύουν τελικά τις επικοινωνίες των ίδιων των χωρών που τους φιλοξενούν, προκειμένου να χειριστούν πληροφορίες που δεν θέλουν να μοιραστούν.


Με απλά λόγια , ΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΟΥΝ , ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ και όχι μόνο αυτό , πολλές από τις προσβάσεις αυτές δεν μαθαίνονται ποτέ. Αποκτούν έτσι την δυνατότητα να βάζουν κοριούς – σκιές , όπου θέλουν , κύριε Γιώργο Κ , για πάντα .


Ξυπνήστε .


...συνεχίζεται!!

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ


Προσοχή: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε τις φορολογικές σας δηλώσεις;


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου