Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Κι όμως, οι γονείς έχουν αγαπημένο παιδί που ξεχωρίζουνΟι υποψίες βρήκαν επιστημονική βάσηΠάντα υπάρχει αυτό που όλοι υποψιαζόμαστε αλλά δε τολμούσαμε να πιστέψουμε. Ότι ναι, οι γονείς έχουν αδυναμία σε κάποιο από τα παιδιά – η μικρή σας αδελφή ξεσπά τα νεύρα της αλλά δε τη μαλώνουν όπως εσάς ή ο μεγαλύτερος αδελφός σας δέχεται όλα τα «μπράβο» και ας μη κάνει το παραμικρό, ενώ εσείς έχετε μια μεγάλη συλλογή από μετάλλια. Πολλά παιδιά αισθάνονται μειονεκτικά, ακόμα και αν οι γονείς επιμένουν ότι αγαπούν το ίδιο όλα τα παιδιά τους.


Αυτά θα μπορούσαν να είναι αερολογίες, σύμφωνα με έρευνα από την κοινωνιολόγο Katherine Conger, η αρχική πρόθεση της οποία ήταν η δημιουργίας μιας μελέτης για τη σχέση που μοιράζονται οι γονείς με τα παιδιά τους. Εκείνη και η ερευνητική ομάδα της, ρώτησαν 384 ζεύγη αδελφών (το καθένα είχαν τέσσερα χρόνια διαφορά), πώς αισθάνθηκαν για το πώς τους αντιμετώπιζαν οι γονείς τους, αν αισθάνθηκαν κάποιο είδος διαφορετικής μεταχείρισης και αν είχαν προβλήματα αυτοεκτίμησης σε περίπτωση διαφορετικής μεταχείρισης.


Τα πρωτότοκα παιδιά, έτειναν να αισθάνονται ότι ήταν τα «αγαπημένα», ίσως γιατί για λίγο, ήταν τα μόνα παιδιά. Όταν γεννήθηκαν τα αδέλφια τους, το στάτους τους ως το μεγαλύτερο παιδί τα ώθησε να είναι τα παιδιά που θα είχαν καλύτερες επιδόσεις στα σπορ και στην εκπαίδευση. Όταν το μικρότερο παιδί έφτανε στην ηλικία του μεγαλύτερου, οι γονείς ήταν πιο υποψιασμένοι για το τι να περιμένουν και είχαν την τάση να είναι πιο αυστηροί.


Τα μικρότερα παιδιά, ως εκ τούτου, αισθάνονται διαφορετικά τη γονική προσοχή αναφέροντας την προκατάληψη υπέρ του πρωτότοκου, κάτι που επηρέασε την αυτοεκτίμησή τους. «Με εξέπληξε λίγο αυτό», ανέφερε η ίδια στο Quartz. Η ίδια τόνισε ότι αν και οι μανάδες και οι πατεράδες δεν παραδέχονται στα παιδιά τους ότι έχουν αδυναμία σε κάποιο από αυτά, το 70% των πατεράδων και το 74% των μανάδων, εξομολογήθηκαν στους ερευνητές ότι φέρθηκαν διαφορετικά και με προτίμηση σε ένα από τα παιδιά τους. Η Conger παρατήρησε, ότι ασχέτως αν κάποιο παιδί είναι το πρώτο, το δεύτερο ή το νεότερο, όλα έχουν την υποψία ότι αδικούνται από τους γονείς τους. «Όλοι αισθάνονται ότι ο αδελφός ή η αδελφή τους έχει καλύτερη μεταχείριση», εξηγεί.


Σοκ! Παντρεύτηκαν και πήγαν ταξίδι του μέλιτος. Αυτό που ανακάλυψε εκείνη την έκανε να χωρίσουν αλλά... ακόμα να πάρουν διαζύγιο!Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου