Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Ο Καναδάς σταματά τις μονάδες παραγωγής ενέργειας από άνθρακα μέχρι το 2030


Από ΑΠΕ και πυρηνική ενέργεια το 90% της παραγωγής ενέργειας στη χώρα εντὀς 15ετίας.

Ο Καναδάς πρόκειται να κλείσει όλα τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από άνθρακα μέχρι το 2030, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος της χώρας.
Παρά το γεγονός ότι τα ορυκτά καύσιμα είναι υπεύθυνα για μόνο το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας του Καναδά, χάρις στη σημαντική παρουσία έργων υδροηλεκτρικής ενέργειας, ο άνθρακας είναι υπεύθυνος για περίπου τα τρία τέταρτα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τον τομέα της ενέργειας.
Αυτές είναι ισοδύναμες με τις εκπομπές άνθρακα από περίπου 1,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία.
Τον Οκτώβριο, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό ανακοίνωσε ότι όλες οι επαρχίες της χώρας θα πρέπει να υλοποιήσουν προγράμματα τιμολόγησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από το 2018.
Η επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας έχει ήδη υιοθετήσει ένα φόρο διοξειδίου του άνθρακα από το 2008, ενώ η Αλμπέρτα ξεκινά αντίστοιχο πρόγραμμα την πρώτη ημέρα του 2017, και το Οντάριο με το Κεμπέκ διαθέτουν παρόμοια προγράμματα για την άδεια χρήσης άνθρακα.
Ενώ ο Καναδάς λαμβάνει σήμερα περίπου το 80% της ηλεκτρικής του ενέργειας από πηγές που δεν παράγουν εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, δηλαδή τις γνωστές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τους σταθμούς πυρηνικής ενέργειας, έχει ως στόχο να φτάσει το ποσοστό αυτό στο 90% ως το 2030.Ο γενικότερος στόχος είναι να μειωθούν μέχρι τότε οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου του Καναδά κατά 30%, σε σχέση με τα επίπεδα του 2005.

Δείτε Επίσης 

Κίνα: Σκάλα σε γκρεμό 800 μέτρων για να πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου