Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ: Το CNBC ερμηνεύει με φωτογραφίες κάθε μέτρο που θέλει να περάσει η Ελληνική Κυβέρνηση


 Δείτε πώς αναλύει το κανάλι τα μέτρα για όλες τις κοινωνικές ομάδες, μετά την ελληνική πρόταση Αυτό σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο CNBC αναφερόμενο στην ελληνική πρόταση από την οποία έχει επιλέξει 8 σημεία-κλειδιά που περιέχει και τα οποία τα συνοδεύει με ευφάνταστο φωτορεπορτάζ.


ΦΠΑ


Ενα σημείο το οποίο αποτέλεσε πεδίο τριβής μεταξύ των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις ήταν το ΦΠΑ, σχολιάζει το CNBC και επισημαίνει ότι τελικά στις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης τα περισσότερα προϊόντα ανεβαίνουν στο 23%, και υπάρχει συμφωνία να περιοριστούν τα προνόμια αναφορικά με τον ΦΠΑ στα νησιά.


Φορολογική μεταρρύθμιση


Η νέα ελληνική πρόταση προχωρά τις προσπάθειες στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αυξάνοντας από το 26% στο 28% τη φορολογία για τις εταιρείες και καταργεί τις επιδοτήσεις των αγροτών σχετικά με την αγορά καυσίμων. Επίσης, εισάγει ένα νέο φόρο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.Ναυτιλία


Αυξάνει τη φορολογία επί του τονάζ των πλοίων και καταργεί το ειδικό καθεστώς φορολογίας στο ναυτιλιακό κλάδο.


Συντάξεις


Καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την πρόωρη συνταξιοδότηση, συμπεριλαμβάνοντας και βαριές ποινές σε όσους αιτηθούν να αποχωρήσουν νωρίτερα. Αυξάνει για όλους το όριο ηλικίας στα 67 μέχρι το 2022 ή στα 62 με την προϋπόθεση να έχεις συμπληρώσει 40 έτη εργασίας.


Ενιαίο μισθολόγιο


Εισάγει την εφαρμογή νέου Εναίου Μισθολογίου με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, ενώ εισάγει και την κατάργηση των περιορισμών σε μια σειρά κλειστών επαγγελμάτων, όπως μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, αναλογιστές και δικαστικοί επιμελητές.


Επιχειρήσεις


Εισάγει σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ νέες μεταρρυθμίσεις για το σπάσιμο των καρτέλ σε χονδρικό εμπόριο, κατασκευές, ηλεκτρονικό εμπόριο, μέσα ενημέρωσης, ενώ στις αγορές προϊόντων, διατηρείται μειώνεται η γραφειοκρατία με τη δημιουργία «one stop shop» για τις επιχειρήσεις.


Ιδιωτικοποιήσεις


Ολοκληρώνονται οι ενέργειες για τα περιφερειακά αεροδρόμια, ΤΡΕΝΟΣΕ, Εγνατία, ΟΛΠ, ΟΛΘ κι Ελληνικό, ενώ μεταβιβάζεται το ποσοστό ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου