Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Βίδες φούρνου με σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν και διάφορα τυριά



Τα ζυμαρικά φούρνου είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων. Τα φτιάχνουμε λοιπόν με σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν και φυσικά μπόλικο τυρί!


 


Υλικά


1 πακέτο βίδες

100 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

300γρ. ζαμπόν σε μικρούς κύβους

½ καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη

150γρ. κασέρι πικάντικο τριμμένο

150γρ. τσένταρ τριμμένο

100γρ. γραβιέρα τριμμένη

100 ml λευκό ξηρό κρασί

300ml χυμό ντομάτας

1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία


Βήμα 1


Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους μειώνοντας τον χρόνο βρασμού κατά 2 λεπτά. Κρατάτε ½ φλιτζάνι (100 ml) από το νερό τους και τα στραγγίζετε.


Βήμα 2


Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο, την πιπερίτσα και το ζαμπόν και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε το χυμό ντομάτας και το μισό φλιτζάνι νερό που έχετε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 8-10 λεπτά.


Βήμα 3


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνετε τα βρασμένα ζυμαρικά σε ένα ταψάκι και προσθέτετε την σάλτσα. Πασπαλίζετε με τη γραβιέρα, το μισό τσένταρ και το μισό κασέρι. Ανακατεύετε καλά με δύο κουτάλια. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Πασπαλίζετε με λίγο έξτρα θυμάρι και σερβίρετε.


Πηγή: olivemagazine



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου