Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Είσαι ιδιοκτήτης IX; Όλα όσα θα πρέπει να ξέρεις με τα νέα μέτρα


Οι αλλαγές στη φορολογία που αφορούν τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, τους επαγγελματίες αλλά και τον κλάδο μεταφορών γενικότερα...


Σε μια πολύ δύσκολη συμφωνία κατέληξαν οι πολύωρες συζητήσεις στις Βρυξέλες, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παραδέχεται πως υπάρχουν υφεσιακά μέτρα. Μάλιστα, τα πρώτα μέτρα θα πρέπει να ενσωματωθούν και να ψηφιστούν άμεσα, ως ελάχιστη ένδειξη αξιοπιστίας της κυβέρνησης προς τους δανειστές. Κάποια από αυτά αφορούν τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αλλά και τις μεταφορές γενικότερα. Σταγόνα μπροστά στο γενικότερο φορολογικό τσουνάμι που έρχεται, αλλά ως λάτρεις του αυτοκινήτου και της οδήγησης μας ενδιαφερουν. Ας τα δούμε επιγραμματικά:


Φόρος πολυτελείας: Αυξάνεται αναδρομικά και θα ισχύσει για τις δηλώσεις που υποβάλλονται αυτό το διάστημα (για το 2014) ο νέος φόρος πολυτελείας ο οποίος διαμορφώνεται από το 10% στο 13% επί του ποσού της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για Ι.Χ. άνω των 2.500 κ.ε.. Παραμένει ο συντελεστής 5% στα αυτοκίνητα με κυβισμό έως και 2.500 κ.εκ.. Θυμίζουμε πως ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης αφορά αυτοκίνητα με ηλικία έως 10 ετών.Ασφάλιση οχημάτων: Αυξάνεται από 10% σε 15% ο φόρος στα συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτου, οπότε θα αυξηθεί σημαντικά το τελικό κόστος του ασφαλιζόμενου.


Εισιτήρια ΜΜΜ - Ταξί: Αυξάνονται τα εισιτήρια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς και τα κόμιστρα των ταξί, καθώς οι αστικές συγκοινωνίες και οι μεταφορές πάνε και αυτές σε ποσοστό ΦΠΑ 23%.


ΦΠΑ στα νησιά: Θα καταργηθεί η έκπτωση 30% και θα αυξηθεί ο ΦΠΑ από 16% σε 23%. Αυτό σημαίνει πως οι κάτοικοι νησιών θα αγοράζουν ότι αφορά το αυτοκίνητο αρκετά ακριβότερα πλέον.


Απελευθέρωση των μεταφορών: (παραμένει αδιευκρίνιστο το τι και το πώς).


Αγροτικό diesel: Κατάργηση της επιδότησης στο αγροτικό diesel, οπότε θα αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου που χρησιμοποιούν οι αγρότες.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου