Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Από αύριο το αυξημένο επιτόκιο για τις 100 δόσεις.Η εγκύκλιος προβλέπει ότι η ρύθμιση χάνεται αν δεν ρυθμιστούν νέες οφειλές εντός 3μηνου ενώ το πολυνομοσχέδιο μειώνει το διάστημα αυτό σε 30 ημέρες


Σε ισχύ μπαίνει από την Πέμπτη η αύξηση του επιτοκίου (στο 5,05% από 3%) για τη ρύθμιση των 100 δόσεων όπως προβλέπει η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.Η επιβάρυνση που σε ετήσια βάση μπορεί να φτάσει και τα 344 ευρώ για ορισμένους οφειλέτες, αφορά όλους όσοι έχουν οφειλές μεγαλύτερες των 5.000 ευρώ.


Στην εγκύκλιο ορίζονται επίσης οι προϋποθέσεις για να παραμείνει χωρίς επιβάρυνση με τόκους για τους οφειλέτες κάτω των 5.000 ευρώ.


Η εγκύκλιος πάντως με ημερομηνία 9 Οκτωβρίου που αναρτήθηκε την Τρίτη στη Διαύγεια προβλέπει ότι η ρύθμιση χάνεται σε περίπτωση που δεν εξοφληθούν ή δεν ρυθμιστούν νέες φορολογικές οφειλές εντός 3μηνου ενώ το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί περιορίζει αυτό το χρονικό διάστημα στις 30 ημέρες.


Σημειώνεται, τέλος, ότι στην εγκύκλιο δεν υπάρχει αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η εφορία θα αποφασίζει τον περιορισμό στον αριθμό των δόσεων.Πέντε άνθρωποι που κάνουν απίστευτα πράγματα (video) 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου