Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Αυτές είναι οι τροφές με τα περισσότερα φυτοφάρμακα



Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα “βιολογικά προϊόντα” να αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.


Τα φυτοφάρμακα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία, αν δεν πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε, προτού τα καταναλώσουμε.


Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες τέτοιες επικίνδυνες ουσίες.


Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα:


Μήλα

Ροδάκινα

Νεκταρίνια

Φράουλες

Σταφύλια

Σέλερι

Σπανάκι

Κόκκινες πιπεριές

Αγγούρια

Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)


Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα λιγότερα φυτοφάρμακα:


Αβοκάντο

Καλαμπόκι

Ανανάς

Λάχανο

Αρακάς κατεψυγμένος

Κρεμμύδια

Σπαράγγια

Μάνγκο

Παπάγια

Ακτινίδια

Μελιτζάνες

Γκρέιπφρουτ

Πεπόνι

Κουνουπίδι

Γλυκοπατάτες


Πηγή: iatropedia.gr

SOS: Οι selfie καταστρέφουν την επιδερμίδα σας!




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου