Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Γλώσσα φιλέτο στο φούρνο με πομοντόρια



Η γλώσσα είναι μια ιδέα: Εσείς μπορείτε να βάλετε στο ταψί οποιοδήποτε φρέσκο ή κατεψυγμένο ψάρι σε φιλέτο.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ Εύκολη

Υλικά

4 φιλέτα γλώσσας
10 πομοντόρια κομμένα στη μέση ή ½ κιλό ντοματίνια κομμένα στα 4
1 κρεμμύδι μεγάλο, σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες, σπασμένες με τη φλούδα τους
1 λεμόνι σε λεπτές ροδέλες, με τη φλούδα του
2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ποτήρι κρασί λευκό
1 φύλλο δάφνης
¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Η γλώσσα είναι μια ιδέα: Εσείς μπορείτε να βάλετε στο ταψί οποιοδήποτε φρέσκο ή κατεψυγμένο ψάρι σε φιλέτο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα φαρδύ ταψί, απλώνετε τα πομοντόρια ή τα ντοματίνια και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε.

Αλατοπιπερώνετε και το ψάρι καλά και το τοποθετείτε πάνω από τα λαχανικά.

Απλώνετε τις φέτες του λεμονιού και τη δάφνη και περιχύνετε με το κρασί και το ελαιόλαδο.

Σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το χαρτί και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και το ψάρι.


Ο κλήρος της τύχης σε κάθε ζώδιο...





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου