Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Μπριζόλες κρασάτες με μανιτάρια



Οι αγαπημένες σας χοιρινές μπριζόλες δε χρειάζεται να τρώγονται μόνο στεγνές και χωρίς κάποια συνοδευτική σάλτσα πάντα! Σας προτείνουμε συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με κρασί και μανιτάρια!


Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες (είτε με κόκκαλο είτε λαιμού)

2 μέτρια κρεμμύδια (σε ροδέλες)

1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

3 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

2 ντομάτες ώριμες

200γρ. μανιτάρια (κομμένα σε κομματάκια)

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες μας, και τις ροδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι αφού πρώτα ζεστάνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια της αρεσκείας σας και σωτάρουμε για 4-5 λεπτά.


Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά γυρίζοντας συχνά τις μπριζόλες μέσα στη σάλτσα. Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια και αλατοπιπερώνουμε το φαγητό.


Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

Καλή σας όρεξη!


Tip: Είναι ένα φαγητό εύκολο και πολύ νόστιμο, ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι. Τέλειο συνοδευτικό για τις χοιρινές μπριζόλες κρασάτες είναι τηγανητές πατάτες ή ρύζι.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου