Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Τρέχουν πίσω από την τεχνολογία οι ΕλληνεςΜεγάλο ποσοστό των Ελλήνων, και των Ευρωπαίων, δηλώνουν πως δεν θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς την τεχνολογία.

 Ερευνα της Samsung δείχνει, όμως, πως ολοένα και συχνότερα αδυνατούν να καταλάβουν τη συγκεχυμένη τεχνολογική ορολογία.


Το 58% των Ελλήνων δηλώνει πως χρησιμοποιεί τη νέα τεχνολογία πολύ περισσότερο απ’ ότι δύο χρόνια πριν. Όμως, το 80% παραδέχεται πως υποκρίνεται ότι γνωρίζει τι σημαίνουν οι πιο πρόσφατοι τεχνολογικοί όροι, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Samsung. Μάλιστα, οι δύο πιο δυσνόητοι τεχνολογικοί όροι στην Ελλάδα είναι το cloud (26%) και το Internet of Things (21%).


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η μελέτη «αποκαλύπτει πως, παρόλο που ο ρυθμός της καινοτομίας επιταχύνει, οι Ευρωπαίοι δίνουν αγώνα για να συμβαδίσουν με τη γλώσσα της τεχνολογίας, που αλλάζει διαρκώς. Η μελέτη αυτή δείχνει ότι, ενώ ο ενθουσιασμός σχετικά με την τεχνολογία αυξάνεται, η βιομηχανία αντιμετωπίζει τον αυξανόμενο κίνδυνο του να αφήσει πίσω τους καταναλωτές με μια συγκεχυμένη τεχνολογική ορολογία».Οι Έλληνες «αγκαλιάζουν την ψηφιακή επανάσταση όπως ποτέ πριν, με το 58% να αποκαλύπτει ότι χρησιμοποιεί την τεχνολογία πολύ περισσότερο από ότι πριν από δύο χρόνια και το 17% να παραδέχεται ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτήν. Τα ποσοστά αυτά για την Ευρώπη είναι 52% και 13% αντιστοίχως. Περισσότεροι από τους μισούς στους 10.000 ερωτηθέντες σε όλη την Ευρώπη –ανάμεσα τους και η Ελλάδα– είναι ενθουσιασμένοι με τις τελευταίες καινοτομίες, όπως το Cloud ή το Internet of Things, αλλά σχεδόν τα τρία τέταρτα (72%) παραδέχτηκαν ότι συχνά προσποιούνται ότι ξέρουν τι σημαίνουν πραγματικά οι πιο πρόσφατοι τεχνολογικοί όροι. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό αγγίζει το 80%».


Επιπροσθέτως, προκύπτει ότι «η συγκεχυμένη τεχνολογική ορολογία οδήγησε το 31% των Ελλήνων στο να μην χρησιμοποιήσει στην πλήρη δυναμική του ένα τεχνολογικό προϊόν σε σύγκριση με το 23% του μέσου όρου στην Ευρώπη. Το 39% των Ελλήνων δήλωσε ότι είχε τουλάχιστον ένα τεχνολογικό προϊόν, το οποίο ήταν πιο προηγμένο από ότι χρειάζονταν, σε σύγκριση με το αντίστοιχο 43% των Ευρωπαίων. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το 11% των Ευρωπαίων αισθάνεται ότι η τεχνολογία τους έχει αφήσει πίσω

Free.gr

Δείτε Επίσης

Η μπάλα που την πετάς στον αέρα… και βγάζει φωτογραφίεςΔεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου