Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Μικροσκοπικά ζώα επανήλθαν στη ζωή μετά από κατάψυξη 30 ετών!


Ένα μικροσκοπικό πλάσμα που ονομάζεται «βραδύπορο» ή «αρκούδα του νερού», λόγω... του σχήματος του κεφαλιού του, επανήλθε στη ζωή μετά από 30 χρόνια που βρισκόταν σε βαθιά κατάψυξη!


Το πετυχημένο πείραμα έκανε μια ομάδα ερευνητών από το Εθνικό Ινστιτούτο Πολικών Ερευνών στην Ιαπωνία. Στη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cryobiology, αναφέρεται η τεχνική για την κατάψυξη του πλάσματος, το ξεπάγωμα του και η επαναφορά στη ζωή.


Οι «αρκούδες του νερού», είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά πλάσματα στη Γη. Μπορούν να καταψυχθούν, να ξεραθούν τελείως τα σώματα τους και μετά να επανέλθουν σε μια κανονική ζωή, σε κανονικό περιβάλλον.


Η ομάδα των Ιαπώνων ερευνητών, αναφέρει ότι βρήκαν δύο «αρκούδες του νερού», ανάμεσα σε βρύα στην Ανταρκτική τον Νοέμβριο του 1983. Και οι δύο καταψύχθηκαν σε περίπου -20 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια, το 2014, η ομάδα αποφάσισε ότι ήταν καιρός να τις ξεπαγώσουν για να δουν αν θα μπορούσαν να αναβιώσουν.Και τα δύο «βραδυπόρα» τοποθετήθηκαν σε ένα ζεστό περιβάλλον και αφέθηκαν να αποψυχθούν, και έδειξαν σημάδια ζωής από την πρώτη ημέρα. Το δεύτερο απέτυχε να αναβιώσει πλήρως, αλλά το πρώτο άρχισε να μετακινείται και επέστρεψε στο παλιό εαυτό του με το τέλος των δύο εβδομάδων.


Τέτοια πλάσματα, όπως οι «αρκούδες του νερού», είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις συνθήκες, επειδή βάζουν τον εαυτό τους σε μια κατάσταση γνωστή ως κρυπτοβίωση, κατά την οποία σταματούν όλες οι μεταβολικές διεργασίες.


Η νέα αυτή προσπάθεια σηματοδοτεί ένα ρεκόρ για την κατάψυξη και αναβίωση ενός «βραδυπόρου». Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν εννέα χρόνια. 
Δείτε  ακόμα:

Το σκίτσο του Αρκά με τον Τσίπρα που έχει τρελάνει το διαδίκτυο...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου