Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Μπολονέζ μαγειρεμένη στο φούρνο



Υλικά:

500 γρ. σπαγγέτι βρασμένο al dente

Για τον κιμά:

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1

κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1

σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1

κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ

1

κ.γ. πελτέ ντομάτας

½

φλ. ξηρό λευκό κρασί

2

κ.γ. ζάχαρη

4

φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

4

κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

4

κ.σ. ελαιόλαδο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα:

300 ml κρέμα γάλακτος

20 γρ. βούτυρο

20 γρ. αλεύρι

10 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση: 

Ετοιμάζουμε πρώτα τον κιμά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σ’ αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά κι ανακατεύουμε συνεχώς. Σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί μας. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρις ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.


Προσθέτουμε τα ντοματάκια μας, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και μόλις τον απομακρύνουμε απ’ την φωτιά προσθέτουμε λίγες κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύουμε.


Ετοιμάζουμε την κρέμα μας, ζεσταίνοντας τον βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτοντας σ΄αυτόν το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα μας.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC. Στο ταψί μας βάζουμε μία στρώση κιμά, μία μακαρόνια και άλλη μία κιμά. Καλύπτουμε την επιφάνεια με το μείγμα της κρέμας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.


Διαβάστε  ακόμα:

Φτιάξτε καφέ με βανίλια, καρύδα και άλλα αρωματικά


πηγη 






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου