Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Πατάτες, καρότα και μπέικον, στο φούρνο



Υλικά


4 καρότα

4 πατάτες

50 γραμμάρια μπέικον

1 μικρό χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος

1 ποτήρι γάλακτος

100 γραμμάρια τυρί Emmental φρεσκοτριμμένο

3 αυγά

Εκτέλεση


Σε ένα τηγάνι, χωρίς ελαιόλαδο, χρυσίστε το μπέικον, ψιλοκομμένο

Βάλτε το σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει τα λίπη

Καθαρίστε και κόψτε τα λαχανικά σε ροδέλες

Βάλτε λίγο βούτυρο σε ένα ταψάκι και βάλτε εναλλάξ λαχανικά και μπέικον

Ελάχιστο αλάτι

Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, προσθέστε το γάλα και την κρέμα

Λίγο πιπέρι

Ρίξτε τη σος πάνω στα λαχανικά

Τρίψτε το τυρί από πάνω και ψήστε επί 1 ώρα στους 160 βαθμούς

Κόψτε τα λαχανικά κάπως έτσι:




Είναι πλήρες πιάτο, συνοδεύεται άριστα με μια πράσινη σαλάτα




Κοτόπουλο κρασάτο


πηγη





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου