Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ανοίγουν σήμερα τα σχολείαΚαι κλείνουν ξανά την παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 

 Σήμερα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά με τους μαθητές να βρίσκονται στις θέσεις τους αλλά και με τα προβλήματα να ξεπερνούν κάθε άλλη φορά.


Το κουδούνι θα χτυπήσει σήμερα το πρωί για 1.300.000 μαθητές σε όλα τα σχολεία της χώρας αλλά τα κενά 25000 δασκάλων και καθηγητών δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στην παιδεία.


Παρόλο που σήμερα ξεκινά η σχολική χρονιά τα σχολεία μέσα σε λίγες μόνο μέρες θα ξανά κλείσουν λόγω των εκλογών.


Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου όπως επίσης και την επόμενη ημέρα των εκλογών, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου. 


Τις παραπάνω μέρες θα δικαιούνται άδεια και οι εκπαιδευτικοί, που λαμβάνουν ειδική άδεια  για την μετάβαση στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.


Το Υπουργείο αναφέρεται και στη  σχετική  εγκύκλιο της Υπηρεσίας με αριθμ. πρωτ.Φ.351.5/43/67822/Δ15-5- 2014 ( ΑΔΑ: ΒΙΦΓ9-4ΘΑ, κεφ. Β3 ). Στην εν λόγω εγκύκλιο αναφέρονται τα ακόλουθα για την άδεια άσκησης εκλογικού δικαιώματος:


Β3. ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ (παρ. 1 δεύτερο εδάφιο)


Κατά τη διενέργεια των βουλευτικών ή αυτοδιοικητικών εκλογών, ισχύουν τα εξής:


1. Όσοι εκπαιδευτικοί μετακινούνται σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων λαμβάνουν άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.


2. Όσοι μετακινούνται σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω λαμβάνουν άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον κινούνται εξ ολοκλήρου οδικώς με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.


3. Όσοι μετακινούνται σε νησιά ή από νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών άδειας που λαμβάνουν, εξετάζεται κατά περίπτωση από τον αρμόδιο Διευθυντή της Εκπαίδευσης, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο στις περιπτώσεις αυτές, η άδεια να ξεπερνά τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.


Για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες, οι οποίες ορίζονται εκλογικά τμήματα και παραμένουν κλειστές την Παρασκευή και τη Δευτέρα, οι ημέρες αυτές θεωρούνται ως μέρος της άδειας.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου