Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

Microsoft: Η τεχνολογία μειώνει την ικανότητα προσήλωσής μαςΠόσος είναι σήμερα ο μέσος όρος του χρόνου συγκέντρωσής μας; 

Νέα μελέτη της Microsoft, που δημοσιεύτηκε μόλις, δείχνει ότι ο ανθρώπινος μέσος χρόνος προσήλωσης (ή attention span) σε μια δραστηριότητα, έπεσε από τα 12 δευτερόλεπτα που ήταν το 2000 στα 8 δευτερόλεπτα. Δηλαδή είναι κατά ένα δευτερόλεπτο πιο λίγος από αυτόν ενός ... χρυσόψαρου. Η μελέτη που διεξήχθη σε 112 εθελοντές με τη χρήση ερωτηματολογίων αλλά και εγκεφαλογράφων, ώστε να επιτευχθούν όσο το δυνατόν πιο ακριβείς μετρήσεις, έδειξε ότι η συνεχής ενασχόληση με gadget όπως το smartphone καθώς και ο "βομβαρδισμός" μας με περιεχόμενο από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι οι κύριες αιτίες αυτού του φαινομένου.  

 Παρόλα αυτά, ένα από τα θετικά πορίσματα της μελέτης της Microsoft, είναι ότι η τεχνολογία μπορεί μεν να μειώνει το χρόνο προσήλωσής μας, όμως, φαίνεται να επιδρά θετικά ως προς την ικανότητά μας να φέρνουμε εις πέρας πολλές μικρές εργασίες εν παραλλήλω. Τέλος, η μελέτη δείχνει ότι εκτός από το μουλτιτάσκινγκ η τεχνολογία οξύνει την ικανότητά του μυαλού μας να "ξεσκαρτάρει" την πληροφορία και να επιλέγει τί θα απομνημονεύσει και τί θα αγνοήσει. Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου