Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Νηστίσιμοι κεφτέδες από φακές


Πρωτότυπο ορεκτικό για την Καθαρά Δευτέρα

Υλικά για 4-6 άτομα

– 2 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη λιωμένη

– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

– ½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινες φακές καθαρισμένες

– ½ κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές

– 1 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι

– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

– 2 κουταλιές του γλυκού κόκκινο πιπέρι

– 1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε σκόνη

– 1 κουταλιά της σούπας


 δυόσμος

– ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε σε λιωμένη μαργαρίνη το κρεμμύδι, να μαλακώσει. Προσθέτετε τις φακές, το ντοματοπελτέ και 3 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύετε, σκεπάζετε και βράζετε.

2. Κατόπιν προσθέτετε το πλιγούρι και σιγοβράζεται για 25 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι φακές και το πλιγούρι.

3. Ρίχνετε τα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι, το κύμινο, τον δυόσμο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 15-20 λεπτά.

4. Με τη βοήθεια μεγάλου κουταλιού πλάθεται στρογγυλούς ή οβάλ κεφτέδες και τους βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να «σφίξουν». Αραδιάζετε σε πιατέλα και τους σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με γουακαμόλε σως και φρέσκο ψωμί.

Συνταγή από το sydagi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου