Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Πες μου ποιον browser χρησιμοποιείς να σου πω… ποιος είσαι

Η επιλογή browser μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τον χαρακτήρα ενός ατόμου, και όχι μόνο για τις εταιρείες που «ψαχουλεύουν» το ιστορικό αναζητήσεων και τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.


Σύμφωνα με τον Adam Grant, συγγραφέα και καθηγητή στο Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί κάποιος συνδέεται άμεσα με την απόδοση στη δουλειά του.


Στο βιβλίο που εξέδωσε πρόσφατα με τίτλο «Originals: How Non-Conformists Move the World», ο καθηγητής προσπαθεί να προσδιορίσει τον τύπο των ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων, οι πρωτοποριακές ιδέες των οποίων συμβάλλουν στην εξέλιξη των επιστημών και της βιομηχανίας. Κατά την άποψη του καθηγητή, αυτοί οι άνθρωποι μοιράζονται κάποια κοινά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να εντοπιστούν εξετάζοντας το εργασιακό τους ιστορικό.


Στο πλαίσιο αυτό, ο Δρ. Grant εξέτασε τα ευρήματα μίας έρευνας στην οποία συμμετείχαν πάνω από 30.000 εργαζόμενοι από τον κλάδο της εξυπηρέτησης πελατών, στους οποίους ζητήθηκε να αποκαλύψουν ποιον browser χρησιμοποιούν.Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα της έρευνας


Explorer και Safari


Μειωμένα επίπεδα δέσμευσης στο εργασιακό περιβάλλον


Αυξημένες πιθανότητες αδικαιολόγητης απουσίας από την εργασία


Αυξημένες πιθανότητες παραίτησης


Firefox και Chrome


Μεγαλύτερη πιθανότητα να παραμείνει στη δουλειά (κατά 15% συγκριτικά με χρήστες Safari ή Explorer)


19% λιγότερες πιθανότητες να κάνουν «κοπάνα»


Υψηλότερες πωλήσεις


Υψηλότερα ποσοστά ικανοποιημένων πελατών


«Νομίζω ότι και μόνο το γεγονός ότι κάποιος αφιερώνει χρόνο για να εγκαταστήσει το Firefox στον υπολογιστή του δείχνει κάτι σημαντικό για αυτόν. Δείνει ότι είναι ενημερωμένος καταναλωτής. Ότι πήρε τη συνειδητή απόφαση να χρησιμοποιήσει κάτι που δεν αποτελεί “προεπιλογή”», αναφέρει ο Grant στο βιβλίο του.

Πηγή

 Δείτε Επίσης

Πως οι υψηλές αποδοχές μας μπορούν να...


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου